Miten tienaan sairaana rahaa? Ei nopeasti

Kidutusta-koko-elämä

Fyysinen terveys on todella huono, eikä siis mikään ylipaino tai muu itse aiheutettu juttu. Keskittymiskykyä ei ole ja muisti on huono. En esimerkiksi pysty toimimaan kaupan kassalla. Hidastempoisessa siivoamisessakin selkä petti. Autoa en tietenkään voi/saa ajaa. Välillä on melkein työnnetty työkyvyttömyyseläkkeelle, mutta ei sellaisella elä. Minä olen n. 30v mies, ikinä ei ole palkkatöitä ollut. Koulut on käyty, ihan suhteellisen hyvillä papereilla, varsinkin kun terveys petti.

Kelan tuet meni taas poikki, kun työkkäri tunaroi jotain ja en nyt saa mitenkään asioita järjestettyä eikä ajattelukyky riitä tähän.

Onko mitään keinoa tienata vähän ylimääräistä? En nyt ihan ala itseäni myymään, mutta muuten voin tehdä melkein mitä tahansa, saadakseni säästöjä. Siis oikeasti, auttakaa joku, kertokaa mitä voin tehdä niin teen sen, vaikka kuinka sattuisi.

15

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimeentulotuki-

      Hae nyt ensi alkuun toimeentulotukea asumiseen ja välttämättömään toimeentuloon ! Saatko Kelalta kuitenkin asumistukea vai katkaistiinko sekin??

    • jgfjgkgkff

      Laitoit vaikean kysymyksen, sillä todella moni on tällä hetkellä työttömänä.

      Mille alalle sinulla on koulutus?

    • josolisni

      Jos tuollaista työtä olis tarjolla mitä aloittaja hakee ni sitä taitaa jo riittävä määrä tehdä.Lehtimyynti ois ny yks.Tutkimushaastattelija.

    • HuonollaOnnella

      Nykyisessä tilanteessa ei niitä hommia riitä terveillekään.. Vielä vaikeampaa on sitten jos sairauksia/vammoja on ihmisellä.

      2 korkeakoulututkintoa ja 2 toisen asteen ammatillista mutta terveys petti täälläkin vuosia sitten terveistä elämäntavoista huolimatta. Tiedän ettei niitä pikkulisätienestejä helpolla keksi mutta.. Itse on ruokapalkalla autellut tuttavia esim. lasten- ja eläintenhoidossa (toki vahva kokemus erityisesti eläimistä on) ja kunnon mukaan mm.maalaillut aitoja jne.. heh. Toki naisena näihin helpommin kelpaa. Joskus pyytämättä saanut muutamia kymppejä korvausta.
      Työelämässä työnantajat kauhistuvat kun selviää leikkaushistoria ja sairaslomien pituudet. En ole työmarkkinoilla, pakottivat kuntoutustuelle ja sossu ei armoa tunne kohdallani ainakaan. Harvinaisemmat vakavat sairaudet mitkä eivät päälle päin näy (peruukki peitti kaljun aikanaan) kun eivät kerää sympatiaa verraten päihde- tai mielenterveysongelmiin..

      Jos sitten asuu kaupungissa niin tölkkien keräämisellä olen lisäeuroja hankkinut ja eei ei EN ole ilmoittanut muutamia euroja verottajalle ;)

      Nyt jos olisi auto/ajo-oikeus niin marjametsään menisin väkisinkin. Jos vain kestää yhtään niin kannattaa kysellä jos pääsisit jonkun mukaan marjastamaan/sienestämään. Kirjastosta löytää sienikirjoja.
      Toki kaikille vaivaisille ne ei sovellu valitettavasti. :/

      Vajaakuntoisena saa muuten tehdä hiukan osa-aikaisia töitä ja omasta osaamisestahan se riippuu mitä yrittää tehdä sitten. :) Keinoja kyllä löyty mutta ikävä kyllä usein pitäisi olla niitä tuttuja & suhteita lisätienestejä varten.
      Jotkut vanhuksetkin etsivät kotiaskareisiin ja pihatöihin auttajia pienellä korvauksella.

      Kyllähän sitä vähällä lopulta oppii elämään muttei se loppuiäksi kuitenkaan kovin hienolta tunnu. :/

      • uyxzwdsc

        PUTKIaivoko se siellä luettelee koulutuksiaan. Totuushan on se, että sinulla ei ole yhtäkään korkeakoulututkintoa. Ovea olet siellä käynyt kääntymässä, mutta et vain pärjännyt!


      • aivotonna
        uyxzwdsc kirjoitti:

        PUTKIaivoko se siellä luettelee koulutuksiaan. Totuushan on se, että sinulla ei ole yhtäkään korkeakoulututkintoa. Ovea olet siellä käynyt kääntymässä, mutta et vain pärjännyt!

        Ei tämäole PUTKIAIVO tai PÖTKÖPÖLVÄSTI. Ihan erilainen kirjoitustyyli. Pötköpölvästin juttuja en minä edes jaksa lukea ;)


    • luetunymmätäminen

      Muka koulutusta sulla kun puuttuu luetunymmärtämisen taito. Kyllä niillä töillä on tekijänsä jo mitä aloittaja havittelee.

    • edrftgyh

      Töihin palkataan Kirkkonummella heti jos oot turvapaikanhakija

    • sdfavav

      Puhelinmyyjänä varmaan pystyy huonollakin fysiikalla työskentelemään.
      Ei (kuulemma) ole mitään herkkuhommaa, mutta kuitenkin. Tulot tietysti kanssa ko hommassa vaihtelee aika paljonkin, kun suurimmaksi osaksi provikkatyötä->pieni takuupalkka ja loput provisioina.
      Tuo muistiongelmaisuus tietysti voi vaikeuttaa asioita, mutta voisihan sitä tehdä jonkintasoisia lunttilappuja myytävästä tuotteesta jne, mikä auttaisi sitten tuotteen kaupustelussa.
      Tietysti on aina jotain nurmenleikkuuta(kesäisin) ja lumenluontia ym talvisin tarjolla. Niistäkin voi saada jonkun kympin kuukaudessa extraa.

      • joskusaikoinaaan

        Joskus aikoinaan puhelinmyynnillä tienannut varm mukavasti kun ihmiset tilasivat lehtiä.


    • luotettavaapuko

      On olemassa kotiapu ja vanhukset tarvitsevat ruoan laitto ja siivousapua muutaman tunnin päivässä. Itse itseäsi ilmoittamalla saat töitä ja aina joku tarvitsee saattajaa esim. Sairaalakäynnille. Niistäkin voi saada pari kolme kymppiä kerta.

      • ex-puh.myyjä

        Näin pienillä tienesteillä,ihminen ei pärjää, jos täytyy vielä esim. asuminen maksaa. Ei usein myöskään puhelinmyynti usein tuo riittävää toimeentuloa. Toki jotkut harvat ovat ns. "lahjakkuuksia" puhelinmyyjinä, mutta ehkä kannattaisi kouluttautua kuitenkin johonkin sopivaan työhön?


      • niinsemeni

        Jos pääsee työkyvyttömyyseläkkeelle, niin sitten on huolet ohi. On säännöllinen tuloi ja sossu hoitaa asumistukijutut. Työttömiä hortoilee jo ihan tarpeeksi joten jokainen toiseen putkeen työnnetty on hyvä juttu. Kyllä sillä minimieläkkeellä pärjää kun ei joutaviin tulaa, eli tupakka, viina ja karkit pois, ei kapakoiss aistumissa eikä pitzzojen mutustelua, paitsi 75 sentin roiskeläppien. ja tietenkään ei vaatteita uusita kuin kerran 10 vuodessa , lehdet luetaan kirjastossa ja muutenkin pidetään tiukka ja niukka linja jota täydennetään eu- ilmaisruualla, marjanpoiminnalla, pullonkerjäämisellä.


      • työkyvyttömyyseläkeeee

        Työkyvyttömyyseläkkeelle joudutaan eikä päästä niinkuin vanhuuseläkkeelle.


    • kukaistuuuu

      Häh kuka pienituloinen nykyään istuu kapakassa maksaen kallista tuoppihintaa. Kannattaa tehdä itse kalja ja viinit.-pontikan keittoa en suosittele.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe