Voisiko tietyöt saattaa loppuun?

Pyöräilijä2016

En ymmärrä mikä hinku Tampereella on repiä tiepinnat auki ja jättää ne sitten sellaiseksi pitkäksi aikaa ennen kuin mitään tehdään. Eikö sen tienpinnan voisi rikkoa vasta sitten, kun siihen ollaan oikeasti tekemässä uusi pinta? Tampereella on todella paljon tietöitä, jotka haittaavat erityisesti pyörällä kulkemista. Joutuu käyttämään pyöräilylle sopimattomia reittejä, eikä vaihtoehtoisia reittejä ole edes tietyömaan kohdalla ilmoitettu.

Esimerkiksi Eteläpuiston edessä on katkaistu pyörätie, enkä ole nähnyt yhtään työmiestä siellä, vaikka olen mennyt tuosta ohi joka päivä eri kellonaikoina. Ratinan kauppakeskuksen rakentaminen on myös katkaissut pyöräteitä tuolta reitiltä merkittävästi. Samoin kulku on katkaistu Petsamossa, joten sieltäkään ei pääse jouhevasti polkemaan Kekkosentien suuntaisesti, vaan joutuu kiertämään Tammelan kautta tai Kaupin lenkkipolkuja. Sitten Ylöjärveä kohti jatkaessa tuleekin tunnelista johtuvat tietyöt. Asfalttia ei ole tuohon yhdelle pätkälle saatu, vaikka se on ollut auki ainakin puoli vuotta. Olisivat edes lananneet isoimmat kivet pois, että siitä viitsii pyöräillä.

Itä-Länsi suuntaan ei siis pääse jouhevasti yhteneviä reittejä pitkin kuin keskustan läpi ja siellä joutuukin väistelemään jatkuvasti ihmisiä ja autoja sekä hyppimään pois pyörän selästä. Itseasiassa tuossakin reitillä on pyörätie poikki Anttilan edessä.

Voisiko näissä töissä käyttää jotain järkeä ja katsoa, että ei remontoitaisi kaikkia samaan suuntaan meneviä reittejä yhtä aikaa?

Sitten vielä ihmetellään miksi pyöräilijät polkevat autoteillä ja jalkakäytävillä. Pakkohan se on jostain mennä, kun kaikki reitit katkaistaan. Autoteitä kulkemalla tietää, että ei tule yhtäkkiä umpikujaa ja joudu kiertämään paria korttelia takaisin, että pääsee jatkamaan. Ikävä kyllä autotiellä polkeminen on vaarallista mielisairaiden kuljettajien kanssa, joilla on ongelmia hyväksyä pyörät osaksi kaupunkiliikennettä ja ohi ajetaan hihaa hipoen. Eihän näitä paljon ole, mutta yksikin on liikaa.

16

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pyöräilijä2016

      Sammon valtatien varteen on tosin saatu hieno pyörätie. Tosin sen tekemiseen meni noin kaksi vuotta, joka sisälsi mielivaltaisia katkoja, jolloin ei voinut tietää milloin sieltä pääsee läpi ja milloin ei.

      Olisivat edes ottaneet liikennevalot pois käytöstä tuoksi aikaa, jotta olisi voinut jouhevasti ylittää tien, kun toinen puoli on poikki.

      Onneksi viimeinkin on valmista ja nyt rullaa mukavasti.

    • vie.aikansa

      Nähdäänkö sitä aikaa, että Pohtolankadun kaukolämpöputket ovat valmiit?

      • KunnanTyöntekijät

        Ehkä nähdään, muuta moni meistä ei enää näe...


    • tämäontotta

      ------Sitten vielä ihmetellään miksi pyöräilijät polkevat autoteillä ja jalkakäytävillä. Pakkohan se on jostain mennä, kun kaikki reitit katkaistaan.-----

      Äläs nyt, kyllä jalkakäytävillä ajetaan Tampereella AINA eikä vain poikkeustapauksissa. Ja kaikki niistä katutöistä kärsii eikä vain pyöräilijät. Älä siis uhriudu suotta.

      • ffdsbvcbvfvc

        Tampereella on muutenkin huonot pyöräilyreitit, joten ei ihme, että sitä tapahtuu myös muulloinkin. Toisekseen jalankulkijat kävelevät pyöräteillä, joten heitä väistetään yleensä jalkakäytävälle, jossa on tilaa.

        Katutöistä kärsivät eniten nimenomaan pyöräilijät, koska pyöräreittejä on niin vähän. Jalankulkijoille ja autoilijoillekin on paljon enemmän vaihtoehtoisia reittejä, joita voivat käyttää jos pääväylät on katkaistu. Tietyön sattuessa jalankulkijalle ja autoilijalle esitetään korvaava reitti, mutta pyöräilijälle ei. Tällöin pitää yleensä siirtyä ajoradalle, joka on aika hankalaa jos pitäisi ylittää ensin toinen autokaista, eikä katukivetyksiäkään ole loivennettu remontin ajaksi.


    • miksimiksimiksi

      Hulluinta on se kun revitään ja tuhotaan se kaupungin ehkä hienoin kadunpätkä eli Aleksanterinkadun ja Hatapäänvaltatien välinen osa Otavalankatua. Hienot isot puut, penkit, komeat koristeketjut ja kaikki tuhotaan. Tilalla ankea laatta-alue ja kaksi pientä tikkua kasvamaan. Voi elämän kevät tätä touhua.

      • työnnäsormipyllyysi

        Se kadun remontti ei taida olla vielä valmis. Mutta toki siitä voi jo alkaa ruikuttaa.


      • kerrolisää
        työnnäsormipyllyysi kirjoitti:

        Se kadun remontti ei taida olla vielä valmis. Mutta toki siitä voi jo alkaa ruikuttaa.

        Kerro sinä, viisas kun olet, miksi se ehkä koko keskustan viihtyisin kadunpätkä eikä kovin vanhakaan vielä piti panna remonttiin. Mikä siinä oli huonoa, että vaati heti korjaamisen? Annas kuulua.


      • työnnäsormipyllyysi
        kerrolisää kirjoitti:

        Kerro sinä, viisas kun olet, miksi se ehkä koko keskustan viihtyisin kadunpätkä eikä kovin vanhakaan vielä piti panna remonttiin. Mikä siinä oli huonoa, että vaati heti korjaamisen? Annas kuulua.

        Kadun rakenne ja pinnoite uusitaan. Samalla uusitaan katuosuuden valaistus ja sille sijoitetaan tilataideteos. Polkupyörätelineen paikka siirtyy ja pois kaadettujen vanhojen lehmusten tilalle tulee pylväsvaahteroita.

        Miten vanha tuo katuosuus oli, ts. koska puut oli sille istutettu ja katu rakennettu?


    • vihreet.oksennusta

      Pyöräily on homojen hommaa, mut tiet kuntoon ja hämeenkatu auki viistokatu takas.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe