Savo liesikuvun 2x2.5W lamput sökönä?

Helevettti

24

8658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helevettti
      • tutkitutkitutki

        mihin noi lamppujen liittimet menee kiinni ?
        onko siellä joku muuntaja ?
        Löytyykö siitä mitään tyyppikilpee ?
        Jos oikein mittasit ja sieltä tulee 3 volttia jännitettä, niin luulenpa että lamppuja syöttävä virtalähde (muuntaja/poweri) on rikki.


    • kärykävi

      Onpa outoja lamppuja kun ei ilmene muuta tietoa kuin että on 2,5 W. Lienevätkö vakiovirta vai vakiojännite ledejä. Kärähtikö ne samanaikaisesti vai eri aikoihin?

      • Helevettti

      • Helevettti

        Liitin lamput takaisin liittimiinsä, ensin toisen ja sittenkun liitin toisenkin välähti lamput tai ainakin toinen lyhyesti, kokeilin irrottaa ja kytkeä samallalailla uudelleen mutta ei enää välähtänyt.

        Kuvulla ohjataan huippuimuria, eikä huippari lähde päälle ennenkuin on ensin painettu valo päälle (jota nyt ei siis tapahdu) ja sitten vasta moottorin nopeudensäätö/käynnistysnappia. Huippari toimii normaalisti kun vaan on ensin "kytkenyt valot päälle".


      • lampun.polttaja

        Jos siinä kerran on punainen ja musta piuha, niin lampun pitää saada punaista ja mustaa sähköä, eli DC.


      • kärykävi

        Jos tuo sähkökaavio pitää paikkansa siellä pitäisi olla erillinen pakkamuuntaja kummallekin lampulle. Se taas viittaisi halogeenilamppuihin eikä ledeihin. Vähintäänkin outoa on ettei huipparia voi käyttää ennen kuin on valot laitettu päälle. Toimiiko se huippari nyt sitten ollenkaan? Jospa johdot on mennyt sekaisin ja valot toimiikin huipparin kytkimestä.


      • Nipsa

        Noiden kuvan lamppujen C E merkintä ei ole oikea "European Conformance" vaan ns. "China Export" merkki. Eli nuo voivat olla ihan mitä tahansa kuraa, jopa vaarallisia. Nuo tuskin ovat laitteen alkuperäiset valmistajan sinne laittamat lamput?


      • Helevettti

        Laite on Savo liesituuletin ja tilattu netraudasta muistaakseni, en tiedä miksi sinne olisi tungettu vaaralliset lamput. No, sökönä joko ovat tai sitten jotain muuta hajonnut. Pitänee kutsua sähkäri.


      • Helevettti
        kärykävi kirjoitti:

        Jos tuo sähkökaavio pitää paikkansa siellä pitäisi olla erillinen pakkamuuntaja kummallekin lampulle. Se taas viittaisi halogeenilamppuihin eikä ledeihin. Vähintäänkin outoa on ettei huipparia voi käyttää ennen kuin on valot laitettu päälle. Toimiiko se huippari nyt sitten ollenkaan? Jospa johdot on mennyt sekaisin ja valot toimiikin huipparin kytkimestä.

        Ja huippari tosiaan toimii normaalisti, alunperinkin on pitänyt painaa valot päälle ensin ja sitten huippari jotta ohjaus toimii, nytkin on painettava valonapista ensin vaikka valot ei sytykään.


    • Helevettti
    • Helevettti
    • Helevettti
    • Helevettti

      Ja ko. käyttöohjeessa mainitaan polttimon vaihto ja malli G4-20W, ei tainnut olla siis LED... Olisiko sittenkin vain polttimot kaput, tosin miten kumpikin voi mennä yhtäaikaa. Helevettti.

    • Helevettti
      • kärykävi

        Ledejä nuo selvästi on. Se että ne sammui samalla kertaa johtuu varmaan siitä että ne on kytketty sarjakytkentään. Tällöin yhden lampun pimeneminen sammuttaa myös toisenkin. Jos ei uutta lamppua löydy, joku nikkari pystyy kyllä vaihtamaan siihen uuden ledin. Voi tietenkin vika olla liitäntälaitteessakin. Sen jännitettä mitattaessa on mittaus tehtävä kahden kannan äärimmäisstä navoista, ei yhdestä kannasta. Tai laitettava ehjä lamppu toiseen kantaan mittauksen ajaksi.


      • Helevettti

        Kiitos vinkistä, yritetään joskus mittailla löytyykö millaisia DC lukemia.


    • Helevettti
    • Helevettti

      Mittailin mutta ei tullut kuin epämääräisiä, pieniä DC-lukuja. Koitin lamppu paikallaan ja ilman äärimmäisistä navoista. Output pitäisi olla tuossa elektronisessa kuristimessa 6-24Vdc, jota se ei lähimainkaan ollut. Eli virta ei riitä sytyttämään ledejä? Mistähän tuon kuvan liitäntälaitteen saisi tilattua?

      https://s9.postimg.org/ibapg7hgf/poweri.jpg

      • kärykävi

        Nyt pitäisi ensin varmistaa että tuleeko siihen liitäntälaiteelle 230 Vac syöttö, jos tulee mutta ulos ei saada 24 Vdc on liitäntälaite rikki.


    • Helevettti
    • Huppistakeikkaa

      Kasaa osat, ei ollut ensimmäinen liesituuletin, jonka kytkennät päin VI#%&A, Ilmeisesti ostaneet tuulettimia muualta, tai pomon poika kasannut tuulettimet kesätöinä, mutta ei ole ensimmäinen savon liesituuletin/huuva tänävuonna, mikä otettu takaisin...

      Taitaa Savo saada tänävuonna ennätysmäärän "palautuksia". Ikäväkyllä mitään takaisinvetoa ei ole, vaikka tiedän itse useamman tapauksen missä sähköt sekaisin, eli toimii valojen kautta, mikä ei pitäisi olla mahdollista ja koko tuuletin kaput kun lamppu palaa (eli lamppu toimii "sulakkeena").

      Itsekkin mietin sähköasennustaitojani eräässä kohteessa, mutta soitto Savolle = tuote viallinen toimittakaa korjattavaksi...

      Luulin että koske vain huipparimalleja, mutta näköjään normituulettimetkin samaa sarjaa, onkohan siirretty paja pieniin kiinalaisiin käsiin...?

    • Rislaa

      Mikä tässä keississä oli loppujen lopuksi vikana? Itellä sama ongelma nyt samanikäisessä myllyssä kuin tämä. Ainut ero että mulla on 4x2,5w ledit jokka on pimiänä. Savo lähetti katkaisin paneelin sisältöineen ja sen ohjausyksikön moottorin kylkeen veloituksetta vielä vaikka takuu on jo umpeutunut yli vuodella. Ei vaan pala.

      • yksin.kertaista

        No sinulla on sitten vain ledi palanut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe