Mies lavertelee perunkirjoituksesta kaikille

KAHVINKEITTÄJÄTÄR

Edesmenneeltä isältäni jäi maapaikka.Mies puhuu kaikkien yhtäviemme kanssa siitä ja näyttelee karttoja ja kiintevälittäjän arvioita ym.
Mutta itse olen ihan ulkona yhteisten ystäviemme remonttista,johon mieheni antaa neuvojaan,koska tietää remonttoinnista,putkitöistä ym. mutta mieheni ei ole kertaakaannäyttänyt minulle (ystäviemme)asunnon pohja piirrusta,-eikä puhunut tyyliin:"katso kun he yhdistävät nämä kaksi asuntoa yhdeksi ym." Olen siis mustis? tsm.
Isäni perunkirjoitus ei kuuluisi periaatteessa miehelleni lainkaan,mutta hänen on ollut pakko olla mukana isäni perunkirjoitus asioissa,koska muutoin koko homma olisi mennyt v**si,eikä ole ketään muutakaan.
Mutta kaikki se muu pälätys ja karttojen näyttäminen.Olisi kuitenkin ollut oikeus ja kohtuus,että sitä remonttia olisi kuitenkin käyty läpi edes kerran kanssani. Minut sivuutetaan aina. Kahvia kyllä juodaan,olen siis pelkkä kahvin keittäjä. Tuo remonttia asia hiertää ja vaivaa minua,en voi ottaa asiaa enää uudellaankaan esille.

16

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahnemiessulla

      Avioehto olisi kannattanut tehdä, mies pitää sitä maata jo omanaan.

      • KAHVINKEITTÄJÄTÄR

        Ei se ole niin.Hän ei peri.Hän on vain ainoa,jolla edes jonkinlaista ymmärrystä ja pysyy homma hanskassa.Äitini ja minä olemme näissä perunkirjoitus asioissa aivan kädettömiä. Kyllä kaikki on yhteistä.
        Mieheni on aina ollut sosiaalisempi kuin minä.


      • kesä_kesä

        Ei peri ei. Mutta jos eroatte, miehesi saa avio-oikeuden nojalla osuutensa perinnöstäsi. Pidä huoli, että ainakin äitisi tekee testamentin, jonka ulkopuolelle sulkee perintönsä. Koska muuten äitisi kuollessa ja teidän erotessa miehesi saa koko perinnöstäsi puolet.


    • 40v-sinkkumies

      Nii juuri. Miehes pitää sitä omana ja päättää asioista ja jäät puille paljaille. Olet heikko etkä osaa sanoa vastaan. Sinne meni se tontti ja jäit nuolemaan näppejäsi.

      • KAHVINKEITTÄJÄTÄR

        Hän ei sitä tonttia voi myydä.
        Hän ei koskaan puhunut oman isänsä perimisasioista mitään.
        Minä kuulen kaikki vasta kolmantena tai neljäntenä. Siitä oli lähinnä kysymys. Me emme puhu keskenämme,mies puhuu vain ystäviemme kanssa ja sitten minäkin sitten saan kuulla ns."kautta rantain." ystäviemme remontista ym. Lähinnä ärsyttää se tapa,jolla hän puhuu kaikille yhteisille tutuille kaikista "meidän asioista."


      • kesä_kesä

        Miehesi isä on varmaankin tehnyt testamentin, jolla kielletään lastensa puolisoilta (sinulta siis) oikeus hänen perintöönsä.


    • jsjjddjosos

      Perunkirjoitusasiat, samoin kun remonttiasiat, eivät ole mitään rakettitiedettä perustietojen tasolla... ehkä voisit opetella perusasiat? Siten pystyisit keskustelemaan asioista ja itse osallistumaan, kun aiheista puhutaan. Useinhan se menee niin, että ne jotka tietää, keskustelee keskenään. Itse yksinelävänä naisena olen huomannut, että pakko on opetelle tietämään monista asioista sen verran, että tietää, mistä ammattilaiset puhuu, voi esittää kysymyksiä ja ei tule vedätetyksi. Olen huomannut, että näkemykseni otetaan näin paljon vakavammin ja vastaillaan kysymyksiin asiallisesti. Jos et halua olla kahvia keittävä pikkuvaimo, sun pitää hankkia se uskottavuus.

    • kesä_kesä

      "Mies puhuu kaikkien yhtäviemme kanssa siitä ja näyttelee karttoja ja kiintevälittäjän arvioita ym."

      Käsitinkö oikein, että miehesi hoitaa isäsi perunkirjoituksen? Kyllä sinua ja äitiäsi nyt kusetetaan ja kokolailla. Mies pitää omaisuuttasi omanaan ja sinä keität kahvia. Parempi kun palkkaat lakimiehen tekemään perunkirjotuksen. Nyt heti.

      • surullisetsisaret

        Perunkirjoitus tuottaa perukirjan, joka toimii verottajalle vainajan viimeisenä veroilmoituksena. Pesän oikeudenomistajat, suomeksi osakkaat on lueteltu siinä.

        Anteeksi kuinka vaimon omaisuus ilman lahja-, tai kauppakirjaa olisi kerennyt vaihtaa mitenkään omistajaa- kun se perukirjoituskin on kesken?
        Vaimo: pistä miehesi hääräämästä asioista jotka eivät kuulu hänelle.
        Tai koko kuolinpesä, pistäkää kalppimaan asioistanne.

        Meillä faijan jälkeen tapahtui seuraavaa. Sutki ei-perillinen lesken kutsumana perunkirjoituksissa. Loukkasi useita oikeita perillisiä kun toimittiin näin. Perunkirjoituksen viralliset kutsut kyllä osoittivat perilliset oikein, mutta tämä sutki sai leskeltä kuolinpesän, eli vainajalta jääneen auton ajoon- jonka ajoi romuksi. auton arvolla tässä ollut merkitystä, vaan pelolla mitä vielä muuta tapahtuu.

        Neuvo: älä anna asiaan osattomien sotkea asioita. Ota lakiapua jos tarvitset.


    • jkiop

      Pidän suomalaisen etuoikeutena opiskella ja tietää myös tällaiset asiat, eivät ne liian vaikeita ole.
      Minua ei noissa asioissa petkuta kukaan, sillä olen opiskellut ja tarvinnut työssäni noita, moni mies on joutunut kysymään asioita minulta. Joten eivät ne miehetkään näissä asioissa ole sen kummempia kuin naisetkaan. Eivät he näitä oppeja verenperintönä saa ja lisäksi monilla on väärää tietoa.
      Tapauksessasi on todella tärkeää, että asiakirjat perintösi osalta ovat kunnossa, kun mies on noin omaisuutesi perään, on syytä huolehtia että on olemassa paperit, että mies ei peri sinun omaisuuttasi. Jonakin päivänä hän saattaa vaikka ottaa eron ja siinä sitä sitten jaetaan omaisuutesi ja mies vetää siitä puolet menneessään. Vaikka teillä olisi lapsia siltikin vie, joten äitinne kanssa teidän on syytä käyttää ulkopuolista apua tietonne lisäämiseen ja asiantuntijaa. Tehkää lisäksi paperit, jolla omaisuus pysyy yksinomaan sinulla, voihan mies hoitaa asioita, mutta omistajan elkein ei pääse toimimaan.
      Olen nainen ja olen hoitanut näitä asioita vuositolkulla, joten kyllä nainen ymmärtää ja oppii. Mieheni kyllä hoitaa asioita, mutta ei hän omista minun perintöomaisuuttani.
      Minusta suuri osa suomalaisia ei tunne millään tasolla näitä asioita.
      Paljon olen nähnyt sitäkin, että eron tulleessa toisen perintöomaisuus menee jakoon ja näin joudutaan myymään arvokasta perintöomaisuutta ja se menee sitten käyttöön vaikka tämän uudelle kumppanille, joten parin omat lapset jäävät osattomiksi sitten joskus kun perinnön on tuhlannut joku uuspuoliso hienouksiinsa.

    • hjjkklo

      Alat itse perehtymään asiaan ja äitisi ottaa ulkopuolisen hoitajan siihen. Käske äitisi tekemään testamentin , johon ei kuulu puolisoita perimään. Vanhempien ois pitäny tehdä keskinäinen testamentti johon ei kuulu lasten puolisot.
      Nyt ku mies hoitaa kaikki ja saa tehtyä kaiken ja kun perintövero tulee maksetuksi
      niin mies haluaa erota ja vaatia osuuttaan isäsi perinnöstä.

    • hyvää_saa_rahalla

      ensinnäkin aloitus oli todella sekava.
      Puhutaan ystävien remonteista, mitä ihmettä ne tähän kuuluu?
      Miehesi siis ilmeisesti on rakennusalan ammattilainen ja käsistään kätevä, remppaa kavereiden asuntoja ja on näytellyt ja pyöritellyt näiden kavereiden remppapapereita teidän keittiön pöydällä sun keitellessä kahvia ja sinua vitutti kun sinulta ei mitään kysytty tuossa vaiheessa.

      Ilmeisesti nämä teidän tuttavat ovat samalla tapaa käsistään käteviä kuin miehesi ja osaavat auttaa, siis ammattimielessä, miestäsi remonttien teossa, joten aika loogistahan tuo on että miehesi keskustelee rempoista sellaisten ihmisten kanssa jotka rakenteista edes jotain ymmärtävät kuin sinun kanssasi jolla ei ole minkäänlaista hajua rakennushommista.

      Sitten hypätään toiseen asiaan.
      Isäsi kuoli ja häneltä jäi maapaikka. Ilmeisesti sillä maapaikalla on jonkunlainen talokin tai mökki??? jos siitäkin kerran miehellä on jotain remppapapereita??? Luulisi että äitisi olisi ensisijainen perillinen niin kauan kuin hän elää, vai jättikö isäsi sen maapaikan pelkästään sinulle?
      Ymmärsin että miehestäsi on ollut apua asioiden hoitamisessa, mutta nyt sinua taas vituttaa kun mies esittelee tonttipapereita yms yms mitä dokumentteja ne lieneekään näille jotain remonteista tietäville kavereilleen.

      Jos minä olisin sinä ja noin kovasti suututtaa miehen innostus sinun omaisuutesi parempaan kuntoon saattamiseksi, sanoisin miehelle, että sori mutta tämä on minun omaisuuteni ja minä haluan tehdä tämän omalla tavallani.
      Se sinun tapasihan olisi palkata hommaan ulkopuolinen remppaporukka ja maksaa siitä itsesi kipeäksi. Mutta ongelma olisi taatusti poissa päiväjärjestyksestä, mutta hei omasta kannattaa aina maksaa.

      • moneytalks_-66

        "sinun tapasihan olisi palkata hommaan ulkopuolinen remppaporukka ja maksaa siitä itsesi kipeäksi. "
        Ai ap maksaisi remppaporukan vaikka ei edes haluaisi pitää maapaikkaa? "Parhaassa" tapauksessa tilaa ei saa myytyä, vaikka sen kunnostaisi miten hienoksi tahansa. Perintövero kuitenkin maksetaan käyvän arvon mukaan, jossa ei katsota mitenkään missä se sijaitsee. Siviilioikeuden professori Urpo Kangaskin on sanonut, että monessa tapauksessa perintömökki on ongelmajäte, josta on vain harmia, ei muuta.


    • jklklpo

      Sano sille ukollesi että "turpa tukkoon" omista asioista ei jutella pitkin kylän raitteja.
      Melko kelvoton äijä sulla on, jos tuollaista tekee.

      • fiftykunohion

        Anteeksi emäntänsä omia asioitahan se mies nyt on kylille kuljettanut. Älä vain nainen anna enää sotkea asioissasi. Naimisissa tai et, omat asiasi kuuluvat miehellesi vasta kun on valtuutettuna hoitamaan niitä!
        Pidä huoli että omaisuutesi paprut ei katoa. Älä allekirjoita missään rakkaudessa mitään. Hankit sitä lakiapua- joskäy hankalaksi, siis miehesi.


    • moneytalks_-66

      Älä ihmeessä ota miestäsi mukaan perunkirjoitukseen, ja käske lopettamaan tuollainen hössötys isäsi maapaikasta. Ota yhteyttä lakimieheen, joka hoitaa perunkirjoituksen. Ei se edes paljon maksa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe