lentäminen samokselle

aapuva

Hei! Olen lievästi lentopelkoinen ja olen kuullut hirmujuttuja laskeutumisesta ja nousuista Samokselle. Lisäksi TUIfly Nordic lentoyhtiö on täysin vieras. Suunnitteilla olisi matka toukokuussa. Kokemuksia pliis.

11

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvinlentää

      Lentoyhtiö ihan ok. Finnmatkojen käyttämä pulju. Älä turhaan jännitä vaan nauti lomastasi!

    • KokenutLentäjä

      Kenttä on haasteellinen, lyhyt kiitorata ja lähestyminen vuorenkylkeä pitkin kaartaen. Kentän itäpuolella kohoaa toinen vuoristo turkin puolella. Riski onnettomuudelle on todellinen, minä en tuonne suostu lentämään. Pari tuttua ovat käyneet, kummallakin kerralla onnettomuus oli hiuskarvan varassa. Toisella lennolla polttoaine oli loppua, lyhyen kiitoradan takia lennetään minimipainoilla. Kapteeni oli sammuttanut viron päällä toisen moottorin hetkeksi polttoainetta säästääkseen.

      • menenukkumaan

        Joo joo, kylläpä aikamoista paskaa keksit kännissä kirjoittaa.


    • Tuomatkalainen

      Itse nousu ja lasku ovat yleensä lentopelkoiselle ne pahimmat, ja näistäkin yleensä se nousuvaihe (Hki-Vantaalta) se pahin. Lennon lopussa odottaa jo henkisesti sitä lomaa/työtä/seikkailua/kivaa mikä määränpäässä odottaa. Mitä vähemmän välilaskuja, mikä yleensä korreloi koneen koon kanssa, sitä helpompaa. Yksi pitkä loikka samalla isohkolla koneella on tyypillisesti helpompi kuin monta pientä loikkaa, nousua ja laskua, pikkukoneilla.

      737 ei ole mikään pikkupaatti, joten sanoisin, että luota suomalaiseen laatuun ja turvallisuuteen (meillä ei päästetä rampakoneita ilmaan), ja psyykkaa itsesi siihen 2-15 minuutin nousuun Hki-Vantaalta, missä ei ole IKINÄ sattunut kaupalliselle lennolle mitään vakavaa, vaikka sitten viskin/konjakin/skumpan voimalla lentokentän baarissa, nauti itse kruisailuista ja takaan, että itse laskeutuminen vaikka kuinka tiukkaan paikkaan ei tunnu lopussa enää ollenkaan niin pahalta. Kuten sanottua, ajatukset ovat silloin jo "muissa maissa," ihan kuten junassa, laivassa, bussissa, metrossa, mietit, että mistä taksi/jatkokyyti, minkälainen hotellihuone odottaa jne. Laskeutuminen -- et tule edes huomaamaan muuta kuin pientä suhinaa ennen kuin ne pyörät ottaa kiitorataan.

      Niin ja jos edelleen pelottaa kruisaillessa, PUHU siitä ääneen. Anna pelollesi ääni, jaa se matkakumppanien, vierustovereiden, lentohenkilöstön kanssa ja taakka jakautuu ja helpottaa. Lentopelko on tahdosta riippumaton primitiivinen "luolamies" jäänne tuolla aivossa samoin kuin vaikkapa ahtaan-, korkean- ja avaranpaikankammo. Joillakin meistä se edelleen on ja sille ei itse mitään voi. Silloin yleensä parhaiten auttaa ongelman tunnistaminen ja sen ymmärtäminen, että kyseessä on jäänne, jolla ei ole enää rationaalista perustaa.

      Ns. hankalammille kentille, esmes Hong Kong, vaaditaan lentäjiltä näyttö kokemuksesta & osaamisesta. Ei sinne Samoksen kentälle päästetä pilotteja, jotka eivät muka tuntisi olosuhteita (tuuli, pituus ym,.) ja kenttäkriteerejä. Junassa, metrossa, taksilla ja linja-autossa matkustaessa kuskilta ei odoteta ollenkaan samaa vankkaa kokemusta & näyttöä.

      Oikein hyvää ja alusta loppuun rentouttavaa lomaa sinulle!

      • kolmenraidankarju

        Kerrotko ammattailainen mitä näyttöä kokemuksesta ja osaamisest atarvitaan Hong Kongiin?


      • LentäjäTietäjä

        Nousussa ei ole ikinä tapahtunut mitään? Miten esim. Nykissä pari vuotta sitten, hanhia imeytyi moottoreihin ja kone päätyi Hudson jokeen. Ja kyllä Hesassakin vuosittain koneita palaa kentälle takaisin kymmeniä vikojen ja häiriöiden takia.


      • HelsinkiAirportVantaa
        LentäjäTietäjä kirjoitti:

        Nousussa ei ole ikinä tapahtunut mitään? Miten esim. Nykissä pari vuotta sitten, hanhia imeytyi moottoreihin ja kone päätyi Hudson jokeen. Ja kyllä Hesassakin vuosittain koneita palaa kentälle takaisin kymmeniä vikojen ja häiriöiden takia.

        Helsingissä on vain Malmin lentokenttä.


      • samos

        Matkustin 1992 Samokselle Finnairilla. Totta kyllä oli aika kiire lasku, mutta nousu ei tuntunut niin pahalta. Kokemus se oli.


    • Reseptittä

      "Niin ja jos edelleen pelottaa kruisaillessa, PUHU siitä ääneen. Anna pelollesi ääni, jaa se matkakumppanien, vierustovereiden, lentohenkilöstön kanssa ja taakka jakautuu ja helpottaa."

      Minä onneton jouduin kerran tällaisen lentopelkoisen vierustoveriksi iltalennolla Mallorcalta Helsinkiin. Nainen pani villatakin päänsä yli lähdön aikana, vaikka ulkona oli pilkkopimeää. Sitten hän pälätti toista tuntia milloin mistäkin oudosta äänestä tai jostakin muusta epätavallisesta. En voinut lukea lehteäni lainkaan.

      Lopulta kyllästyin ja sanoin: "Hei, juu! Nyt minäkin kuulin oudon pikku pamahduksen. Taisi tulla vasemman siiven moottorista. Ja koneen vauhti hidastuu selvästi." Nainen kalpeni ja hiljeni täysin. Sitten hän hetken mietittyään meni lentoemäntien luo koneen etuosaan ja palasi ja lyhistyi tuoliinsa. Siinä hän sitten istui loppumatkan hiljaa kuin kuolemaansa alistunut, joka ei kohtalolleen mitään mahda. Kaipa lentoemot olivat antaneet hänelle jonkin sopivan pillerin.

    • Saamostaja

      Mielelläni itsekin kuulisin kommentteja laskuista ja nousuista Samokselle, kun itsekin kohta sinne menossa.

      • snsnnsnz

        Kenttä on haastava isolle koneelle mutta ei matkustaja sitä huomaa mistään. Piste.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe