Eläkkeelle pääseminen

ymmällään

Voiko nykyään päästä eläkkeelle helposti? Olen 54-vuotias nainen ja vielä olen töissä, mutta ihmiset kysyy multa, "ettet vielä ole jäänyt eläkkeelle". Sitten, kun sanon, etten vielä ole jäänyt niin toteavat, että "pysyn paremmin pirteänä". En tiedä oikein, mitä sanoisin tuohon.

21

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9099907997

      Nykyään pysyvälle sairaseläkkeelle pääseminen on vaikeampaa kuin nousukautena v. 1997-2007. Toisaalta ihmisistä on tullut röyhkeämpiä ja yhä useampi on valmis valehteleman ja teeskentelemään vuosiakin hyvin päättäväisesti että eläke irtoaa.

      Ehkä vain olet ikäistäsi vanhemman oloinen ja siksi ihmiset päivittelevät tuota työelämässä oloasi kun eivät tiedä oikeaa ikää vaan olettavat sinun olevan jotain 64-70v? Pidä ensi kerralla synttärit töissä niin kaikki saavat tietoon ikäsi jolloin nuo eläkkeelle siirtymisjutut vähenevät.

    • Kyösti-Allan

      Vain romanit pääsevät nykyään yhtä helposti kuin aiemminkin, muiden kansanryhmien sairaseläkkeelle pääsy on vaikeampaa kuin aiemmin.

    • eitoivookaan

      Minulla on sellainen näkemys että eläkkelle ei pääse helpolla kuten aiemmin.Ennen riitti 70-luvulla verenpainetauti,diabetes,sydänkohtaus,kipeä selkä(vaikka vikaa ei löytnyt)...Nykyään nämä sairaudet edes yhteensä eivät auta pääsemään työkyvyttömyyseläkkelle vaan ohjataan kuntoutukseen ja kokeilemaan ns kevyempää työtä...

    • Työttömänäroikutaan
      • taimyynasunnon

        Jos olen yksineläjä teen keikkatöitä eläkeiän jälkeen muutamana päivänä kuukaudessa.


    • sgsgsgsg

      Jos pääset työpaikalle ilman invataksia tai tippapulloa niin tuskin pääset eläkkeelle.

      • ijljkjlkjlj

        Näin on.Helpompi saada valtiolta veturi, kuin eläkettä. Jahka vartoovat, jotta heittää veivinsä nurkkaa säätyy siltäkin kululta .


    • Mietivähän

      Eiköhän se ole mukavampi olla terve, vai mitä?

    • sökönä

      Työkyvyttömyyseläkkeelle pääsy on miltei mahdotonta ilman hyvävelituttuja ko. instansseissa. Toinen suosittu joukko on terveydenhoitohenkilöstö, jotka ovat etuoikeutettuja jostain kumman syystä. Mielenkiintoista raporttia löytyy netistä asiasta. Työkyvyttömyyseläkkeelle helpoimmin siirretyt miehet ovat olleet fysioterapeutteja (!!), taitaa olla oma kunto mennyt heiltä "urheilijoilta" meitä muita syynätessä.

      Olen 60-vuotias, jonka työhistoria 40-vuotinen. En pääse työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka sairauden syyt on todettu monien taholta. Työkyvyttömyys on syöpävaarallisen työhistorian ammattitautipohjainen ja vaikeuttaa elämääni monin tavoin. Työrajoitteet on faktaa, eläkeyhtiö ja Kelakin on samaa mieltä, mutta kuitenkin vakuutuslääkärit ovat evänneet eläkkeen.
      En tiedä enää mitä tehdä asialle, koska kaikki muutosvalituksetkin ovat palautettu bumerangina takaisin hakijalle hylättynä.
      Vaikeaa ja epäoikeudenmukaista tämä on!

    • kajahg

      Riippuu b lausunnoista. Itselläni ensimmäinen kuntoutustuki ja läpi meni, että surahti. Toinen kuntsari ja pitkää aikaa pyydettiin ja tälläkin kertaa ilman mutinoita läpi. Ei tästä kannata rakettitiedettä tehdä, eikä salaliittoteorioita kuitenkaan.

      • sökönä

        Ei rakettitiedettä, ei, mutta oikeudenmukaisuutta peliin voisi kyllä toivoa. En ole ainoa sairas 60-vuotias, joka on joutunut valtapelin kohteeksi.

        Työeläkeyhtiöt on tunnettuja siitä, että pompottelevat potilaan hermoraunioksi näillä hylsyillään. Minua kehnommassa kunnossa olevia on toki jonossa, mutta se riipii, ettei saa omia maksettuja työeläkkeitään helpottamaan elämää juuri tässä hankalassa sairausvaiheessa. Juuri siksihän niitä on maksettu, itse yksintoimivana mikroyrittäjänä, että JOS sairaus iskee, saisin apua, suunniteltuja hoitoja ja lääkkeitä. Minusta eläkeyhtiö on toiminut väärin luvatessaan mahdollisen työkyvyttömyyden tullessa rahoja pöytään, mutta toden edessä hylkää asiakkaansa ja ajaa tämän taloudelliseen ahdinkoon.
        On raskasta olla vähävarainen apua tarvitseva. 300 päivän sairausjakso on käytetty ja taas pitäisi jaksaa aloittaa alusta erikoislääkärirumba. Jos vaakakupissa on ruoka tai vastaanotot ja tutkimukset, jokainen valitsee ensisijaisesti elämän perusasian. (tosin kai turhaan, koska tässä kuollaan kohta kuitenkin...)


    • xzxzx

      Sopeutumiseläke se vain napsahti aikanaan hautaan asti ilman sairautta. Nyt se on 3 -vuotinen sopeutumisraha terveille ihmisille. Työtön täällä tarvitsisi sopeutumisrahaa, kun menettää työn tai ei ole työtä valtiolla tarjota. Eikös työvoima ole valtion erityisessä suojeluksessa? Nyt päinvastoin vähennetään ansiosidonnaisen kestoaikaa, On se hävyttömyys huipussaan. Tasa-arvo ei toteudu Suomessa. Miten ne kehtaa ja kyllähän ne kehtaa. Eikös se ollut Soini, joka näin sanoi. Nyt on itse kehtaamassa.

    • elämävammankanssa

      sökönä,,,

      Otan osaa.
      Vaikuttaa että olet työtapaturman kokenut, ainakin oikeutettu eläkkeeseen?
      Huonosti hoidettuna tulos on tuollainen. Asiakkaat, siis asiakkaiden tapaukset ratkaistaan aina papereiden perusteella. Ei muuten. Terveyden/sairauden/vamman tila ja tulevaisuus tulee ratskaistavasti asiakirjojen perusteella.
      Kohdallasi on tilanne ollut niin valoisa että eläkettä ei ole myönnetty. Ei siinä ole mitään veli tai jotain muita verkostoja.

      Itse olin työtapaturman jälkeen ensin päivärahalla vuoden. Siitä kahden vuoden päästä tuli pysyvä eläke. Tosin sitä ennen oli muutamia leikkauksia ja selvittelyä kuntoutusta ja ammatinvaihtoa. Tapaukseni on verrattavissa Seppo Rätyyn, tosin Rädyllä kesti vuoden pidempään.

      Tutkimukset ovat tarkat, turha luulla että valehtelija onnistuu.
      Mitään automaattia ei ole eläkkeelle. Eläkkeelle ei päästä vaan joudutaan.

    • eläkejuokseeminäen

      Tuntemani henkilö on päässyt työkyvyttömyyseläkkeelle käsittämättömän vähästä. Tai sitten henkilö valehtelee ja on ollut tosiasiassa muutakin vaivaa. Eläkkeellä ei mitään vaivaa.

      Toisaalta on niitä, jotka käyvät töissä autettuna vaikeista vaivoista huolimatta eivätkä edes halua eläkkeelle.

      Nykyään työkyvyttömyyseläkkeelle pääsy on tavallisesti erittäin hankalaa.

      Kun on täyttänyt 63 vuotta, eläkkeelle pääsee seuraavan kuukauden alusta tai haluamanaan ajankohtana myöhemmin.

      • menisuteetaisaveen

        Syntymävuodesta kiinni.

        http://www.elakeuudistus.fi/

        65 jälkeen syntyneille eivät ole edes vielä päättäneet,mutta nykylinjoilla luonnollisinta on lienee syntymävuosi ja ikä ,sillä saadaan hoidettua pitkäkestoinen ja kestävä eläkeratkkaisu. Se on sitten toinen juttu roikutaanko työttömänä viimeiset 20 -30 vuotta ,mutta eläkeratkaisu kestää.


    • joskuspääsen

      Minä ensi vuonna 59 vuotta ja olisko se nyt niin, että yli 60 v. pitkäaikaiset työttömät pääsisivät tai armahdettaisiin eläkkeelle ?
      Kun sen saa töitä niin en saa. Olen kuntouttavassa työtoiminnassa ja se ei ole ns. työtä kun saan työmarkkinatukea.Ei kerrytä eläkettä !
      Ja mille eläkkeelle tästä pääsisi sitten kun se aika koittaa ?
      Nekin ovat kuulemma haettava, ei ne automaattisesti tulla tupsahda.

      • EiKoskeSinua

        Et pääse. Pitää olla vuodenvaihteessa 60 vuotta täyttänyt ja vähintään 5 vuotta ollut työmarkkinatuelle. Ei siis ansiosidonnaisella.

        Muutama tuhat Suomessa pääsee tuolle eläkkeelle.

        Sinä et kuulu siihen joukkoon. Sinun eläkkeesi koittaa, kun täytät 65 vuotta ja 3 kuukautta. Aikaisintaan voit päästä eläkkeelle, kun täytät 64 vuotta. Silloin eläkettäsi leikataan pysyvästi.


    • jkll

      Ei ketään päästetä eläkkeelle, jos et sairastu. Nyt suunniteltu homma ei ole eläke vaan eläketuki eli et saa tienaamaasi työeläkettä ( jos olet ollut työssä) ennenkuin oikea eläkeikäsi täyttyy.

      • hlhhkhklhäöäl

        Mikä homma tuo eläke tuki oikein on?


    • jkll

      60 vuotta täyttäneille pitkäaikaistyöttömille suunniteltu kertaluontoinen eläketuki ( siis nyt ) ei tule toista kertaa. Työtön on pitänyt olla muistaakseni 5 v. ei ole eläke. Olikohan se suurinpiirtein takuueläkkeen suuruinen.

      • Takuueläke

        Juuri tuon suuruinen:

        "Tuki olisi määrältään täyden takuueläkkeen suuruinen eli 766,85 euroa kuukaudessa vuoden 2016 tasossa. Kun otetaan lisäksi huomioon muutosten vaikutus asumistuen määrään sekä verotukseen, keskimääräisen eläketuen saajan nettotulot lisääntyisivät noin 200 eurolla kuukaudessa. Etuus rahoitettaisiin valtion varoista ja siihen ei sisältyisi työeläkettä. Eläketukea maksettaisiin korkeintaan kansaneläkelain mukaiseen vanhuuseläkeikään eli 65 vuoden ikään saakka. Arvioiden mukaan vuonna 2017 eläketukea maksettaisiin 5 300 henkilölle kuukaudessa."

        Eli mahdollista työeläkettä saisi vasta sitten, kun on täyttänyt 65-vuotta. Siihen asti vain tuota takuueläkettä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe