Jaa että EU vei Ikihirren nurin ?

kysyn.vaan.et

Eu;n talous pakotteetko olivat syyt jotka ajoivat Ikihirren konkurssiin ? Näin aamun Lapin ration uutisissa ainaki sanottiin.

17

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelkkahirsi

      Näin kuulemman Venäjänkauppa putosi miljoonastaeurosta nollaan,4,5 millin liikevaihdossa.Oisko pitänyt kattella muita markkinoita eikä tyytyä venäjään.

    • SEITAHonkaTUKI

      IKI-Hirsi on ollut huonolla tolalla jo paljon ennen KRIMIÄ tai Ukrainaa ja siitä aiheutuvaa EU pakotetta. Puolikymmentä vuotta tuotannon henkilöstö on ollut enempi lomautettuna, kuin töissä. Liikevaihto on ollut sen mukainen. Siksi yhtiökin muutti nimensä ja muotonsa. Tehtiin ns. pitkä tilinpäätös/ -Tilivuosi venytettiin käytännössä tähän juuri julkaistuun, parin kuukauden takaiseen "SEITA-konkurssiin". On saatu keskittyä siis hallittuun konkurssiin, jossa näppejä nuolee eniten yhteiskunta, joka maksaa mm. palkkasaatavat. Kunnan vuokrasaatavat jne. jne....
      Joka on vähä'nkään enemmän seurannut, niin tietää, että yleisenä ihmetyksen aiheena on ollut se että, kuinka tuollaisilla otteilla yleensäkin firma pysyy noinkin kauan pystyssä. Ja on vielä pokkaa selitellä EU;n pakotteilla huonoa menestystään.
      KATOKORVAUKSIA ON JO VARMAANKIN HAKENUT. TUKIHIRSI SE ON AINA OLLUT. Ja taitamattoman käsissä hyvätkin yhteiskunnan kädenojennukset vie tuuli, tuli se sitten mistä suunnasta tahansa.

    • IKIsEITAkoNkkatotuus

      JO vuoden 2012 tulos IKI_hirella/Seita Hongalla oli voimakkaassa laskussa ja tappiolla ja kehitys on jatkunut saman suuntaisena konkurssiin saakka. Vrt Kauppalehti ko. sivut .Siis käytänössä jo 3 vuotta ennen Krimin miehitystä ja sen jälkeisiä EU pakotteita tällä firmalla meni jo lukujenkin mukaan heikosti. Eli Lapin Radion sivuilla ja radiolähetyksessä ollut toimitusjohtajan selitys, että EU-pakotteet kaatoi yhtiön, EI pidä paikkaansa !!!!!!!!!!! Heikosti mennyt iät ja ajat ja ollut aina hempulin maineessa ammattilaisten keskuudessa.

      • äly.hoi.älä

        Tämänhän piti olla saletisti pärjäävä yritys ? Ainaki perustamisaikaiset johtajat Korvat ja Luoma-ahot ym. kunnassa vannoivat sen nimeen. Eiköhän ne kaikki Luoma.ahon aikaiset yritykset oo jo paketissa =konkassa tai pois muuttaneet. Se niistä aikaansaannoksista..


    • Kesaävieras

      Markkinoiko Iki-hirsi talojaan Kiirunaan? Lehtihaastattelussa tovi sitten, Barents-keskuksen Martti Hahl arvioi suomalaisia talotehtaita passivisiksi, vaikka kysyntää olisi.

    • ikiseitahonka

      Ei saanut hirttä moniin vuoksi velaksi ja käteistä ei oikeen ollut.ni mite markkinoisi olematonta ja markkinoitikin vaatii pelimerkkejä. Konkurssikypsyyttä tyypillisimmään ollut useita vuosia kuten edellä mainitaan.

    • aaamun

      No eipä mulla muuta.. Tuote ja Laatu onkin sitten sillä tasolla, mistä kilpailijat voivat vain haaveilla.... No nythän sitten pääse paskalaatukin markkinoille...voi hyvä mitä siitä tuleekin

    • Markkinatalous

      Markkinatalous on vaan tälläistä, osa menestyy ja ja osa ei. Esimerkin vuoksi Kuusamossa oleva hirsitalotehdas menestyy hyvin, eikä kovin vanha yritys ole... Nyt kaupungin saatava tilat vuokrakäyttöön, kiinteistökulut on vamasti huomattavat. Kemijärven elinkeinotoimelle riittää työnsarkaa.

    • sdkjfkldsjfklsjfklsjfkls

      Nimimerkki äly.hoi.äly: Luoma-aho ei ollut kaupungin palveluksessa, kun Ikihirsi perustettiin, joten paas ny suu soukalle :)

      • ei.aika.kaikkea.kultaa

        Josko tarkistasit milloin kaupunki osti helevetin kalliilla Orionin kiinteistön kuljetus Lehtoseltakaupunkille joka sit vuokrattiin Ikihirrelle. Muistin mukaan johtaja Luoma-aho oli kaupunkilla järjestelemässä ko. kauppoja ? Jos Ikihirsi ois pysyny ns.Välikankaan veistämöllä olis kaupunkin vahinko ollut kohtuu pieni. Senkin tais kaupunki ostaa Ikihirren käyttöön ? Ei kait itte Ikihirsi oo rakennellu mitään toimitiloja ? Nyt rapisee kaupunkille "turpiin" ja kovasti. Se siitä johtajien osaamisesta.


      • Kysysysysyysys

        Kysymys oli perustamisajankohdasta.


    • TohomonTopi

      Kai tämäkin yritys on jotain hyvää tuonu paikkakunnalle, kun on toiminu lähes 20 vuotta!!?? Kait ne jotain on saanee aikaan, kun liikevaihtoakin on ollut vuosittain monta miljoonaa ja vientimaitakin kuulemma useita!?
      Tälläkin palstalla taitavat marista ja valittaa pääasiassa ne, jotka ovat "kateenpaskoja" yrittäjä-faneja, joilla itellä ei mee kovin hyvin. Saahan sitä vähän helpotusta omaan arkeen, kun voi purkaa omaa pahaa oloa täällä.

    • talopentti

      Heikko toimija se on ollut aina. Kalliita tekohengitys työpaikkoja politiikan voimalla. Nepotismikin ollut apuna. Pitkän alamäen tuotos. Muistakaa talopentti.rakennusniekka. Konkka on ollut jo ikihirren lähtökuoppana.

    • Talohirsiniekka

      Tuossa jupakassa ainut taloudellinen voittaja on ollut Kuljetusliike lehtonen ja ikihirren johtajaomistajat. häviäjiä ovat kaupunki ja veronmaksajat. Kun järjestelyjä välikankaalta orionlehtosen hallille tehtiin, muutamat kritisoivat sitä mutta heidät leimattiin kateellisiksi ja asiantuntemattikikis. nyt näkyy että kritisoijat olivat oikeassa.
      Ps. onkohan ikitukihirsi maksanut johtajilleen eläkevakuutusta? eläkkeet lienevät hyvät?

      • laskentaoppia.vähän

        Mitähän kaupunki maksoi Kuljetusliike Lehtoselle Orionin paikasta ? Lehtonen oli kait maksanu Orionille 800.000 mk? Onkohan voittajia muita ko Lehtonen ? Oisko tutkinnan paikka ?


    • atsak

      Paikkakuntalaiset(tiedän 4 kpl) pyysivät tarjousta hirsitalosta/mökistä, eivät vaivautuneet lähettämään, eli ehkä se kuitenkin oli EU ja pakotteet...

    • joopajoojne

      liian monta hyväpalkkaista johtajaa oli ei heillä ole hätäpäivää nyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe