Kestävyyslajit aallonpohjassa

huolestunutkuntojuoksija

Rion kisat on ollut taas kerran tasonmittari, joka ei selittelyä kaipaa. Maratoonille lähetetään keski-ikäinen naisjuoksija, jonka tuomisina on ynnämuut-luokkaan kuuluva noin 50. sija.
Kävely sujui vähän paremmin mutta paraskin suomalainen hävisi lähes 50- vuotiaalle vanhukselle. Ne pari muuta ei selvinneet edes maaliin asti.

Haastankin kaikki kestävyysurheilusta kiinnostuneet talkoisiin eli keskustelemaan kestävyysjuoksun tulevaisuudesta ja etsimään toimenpiteitä, kuinka kurssi saadaan kääntymään.
Juoksija lehti ja Juoksufoorumi ovat asiantuntijatahoja, joiden on nyt astuttava rohkeasti esiin. Hyssyttelyn aika on ohitse.

39

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Låppålentåå

      Juoksufoorumi. Oomaigaad.

    • frogley

      No miten olisi Vauhtisammakko?

      • Anonyymi

        Mikko juhlii 3 km tunnissa suorituksia.


    • ölymiäaddikti

      Ultrajuoksussa olemme aivan maailaman kärkitasoa. Tosin, jos lajista tehdään Olimpia-laji niin silloin kilpailun koveneminen merkitsee putoamista alaspäin sijoille 40-60.
      Olympiakomitean pitäisi painostaa KOK:ta ottamaan salibandyn kisoihin. Tällöin sijat 2-4 olisivat täysin realistisia. Cross-Fit on myös laji, jossa on koettu suomalaismenestystä. Itseä ei se laji kuitenkaan kiinnosta, koska säännöt on täysin summittaiset. Esi. leuanvedossa ei oikeasti pitäisi hyväksyä yhtään suoritusta, vetojen epäpuhtauden vuoksi. Mutta olisi laji jollain lailla kestävyyslaji.

      Pesäpallo, suopotkupallo, löylynotto tai mummonkanto eivät kai kuitenkaan kovastakaan painostuksesta kelpaisi KOK:lle. Mutta Kojonkosken kannattaisi silti yrittää.

      PS keilailu unohtui

      • vuodenurheilija

        "Ultrajuoksussa olemme aivan maailaman kärkitasoa. "

        Totta. Inspiraation lähde. Jaksaa taas hölkkäkansa käydä räntäsateessa lenkillä, kun ylittävät vuoria 300km välein räjähtävillä Inov-lenkkareilla. Vuoden urheilijavalinta on käytännössä selvä, vaikka Ruuskanen viskais vielä ronssia.


    • Suakrup

      Kouluissa ei katso enää urheilla maaseudulla. Kaupungeissa kaikki potkii jalkapalloa, mikä on ymmärrettävää, kun siitä voi saada elantoa. Juoksemallakin sitä voi saada, mutta ajattele, että jos on 50 maailman parhaan jalkapalloilijan joukossa, niin miten paljon voi saada liksaa verrattuna siihen, että on 50 parhaan 10 000 m juoksijan joukossa.

      Lisänaula urheilun arkkuun on tietokonepelien ammattipelaaminena ja muu koodaus. Tosin, ei siitä joukosta kovinkaan moni muutenkaan liikuntaa olisi harrastanut, mutta vievät ne, jotka olisivat ehkä urheilleet kolan ja sipsin valatakuntaan.

      Kilpailu on nykyään kovempaa kuin ennen ja juoksu ei ole järkevä laji treenata jos haluaa Olympialaisiin tai mitallin sieltä. Uinti on paljon fiksumpaa.

    • bugilisti

      Helpoiten mitalin saa naisten nyrkkeilystä. Monikin hölkkääjä voisi siirtyä salille.

    • valtio

      hyvä hyssyttely jatkuu ja herrat kemppainen kojonkoski joka valehtelee tulonsa poliisille muratsiassa, ei kelpaa johtoo palauttakaa 200.000 e välittöm valtiolle.

    • Kysynvuan1

      Soironenkin käy paskalla puskassa lenkkeillä. Kui siit voi nousta?

    • bändikuinbändi

      Osallistuuko tuo edellä mainittu "soironen" joihinkin kilpailuihin myös? No mutta asiaan. Pian starttaava maraton juostaneen ilman sinivalkoisia värejä. Sekin kertoo kestävyysurheilun hiipumisesta tässä tuhansien järvien maassa.
      Tuli vielä mieleen yksi laji, jossa voisi olla menestymismahdollisuuksia ja se on jääpallo. Ei tosin toisi helpotusta kesäolimpialaisiin vaan talve sellaisiin.
      Mitä mieltä tästä ollaan?

    • ihmettelenkummastelen

      Ei ole ihme, että juoksu-urheilu on murheen alhossa. Eräänä syynä voidaan pitää juoksuyhteisön eripuraa ja riitaisuutta. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa harrastajat mollaavat ja syyttelevät toisiaan, sen sijaan, että kannustettaisiin ja puhallettaisiin yhteen hiileen. Miten tuollaiset ihmiset voivat toimia esimerkiksi lasten ja nuorten valmennusportaassa, kun itsellä ei ole vähäisiäkään sosiaalisia taitoja.

      Ottakaa lusikka kauniiseen käteen ja mallia Suomen joukkueurheilusta esimerkiksi jääkiekko, lento- ja koripallo. Jalkapallokin on laji, jossa on hyvää yhdessätekemisen henkeä vaikka tulokset antavatkin vielä odottaa. Toisaalta jalkapallon parissa on suomessakin satoja ellei peräti tuhansia ihmisiä, jotka ansaitsevat lajin parissa elantonsa.

    • Elanto-ei-siwa

      Juoksun parissa elanton ansaitsee jodlaaja.

      • ErkkiNäätäjärvi

        Baltsu ja Jodlaaja taivat olla ainoita kokopäivätoimisia juoksijoita. Hyvä niin, odotan molemmilta uusia ennätyksiä ja muutaman vuoden sisällä jo kansainvälistäkin menestystä


    • klassinenhölkkä

      Nylkyt pellet ylpeilevät matalilla sykkeillään. Selitys ei ole superkunto päin vastoin. Plasmavolyymi surkastunu minimiin hyvä kun päähän riittää pystyy vielä paskaa jauhaa. Hetiku lisää vauhtia koneeseen jalat räjähtää poks poks. Jokainen tulee joskus vanhaksi.

    • Hiki.5

      Aki dopataan lentoon vantaalle.

    • kenttäjakasarmi

      Kestävyysjuoksun näkyvyys on mediassa nolla (0). Urheiluruudussa ei ole miesmuistiin esiintynyt kotimaisia kestävyysurheilutähtiä. Jalkapalloa ja jääkiekkoa tulee tuutin täydeltä. Maksukanavat suoltavat Liigaa, KHLää ja Änäriä.
      Miksi Olympiakomitea ei tee asialle mitään?

    • 5678943

      Kestävyysjuoksulla ei ole enää juuri minkäänlaista asemaa edes urheiluliitossa. Tommy Ekblomkin kai odottelee eläkettä. Varmaan se järjestelee noita matkoja, jos suomalainen juoksija johonkin arvokisaan pääsee. Vaikka varmaan ihan mukava mies, mutta vähän hampaaton uuden luojana. Onkohan päävalmentaja milloin käynyt esim. maakuntamatkoilla, kuten päävalmentajat kävivät ennen vanhaan.

      No ehkä meni liikaa päävalmentajan arvostelemiseksi, mutta turhan virkamiesmäisiä on koko SUL:n valmennusporras.

      • Mikkosetorimattilasta

        Lajivalmentajat saivat kaikki liitosta kenkää


    • Samisamisamisami

      Ei menestystä kun kojonkoski homo

    • näineivoijatkua

      Sama kurjuus jatkuu. Lontoossa ei nähdä sinivalkoisia värejä juoksu-urheilun saralla. Väätäisen, Virenin ja Kolehmaisen viitoittamalla tiellä ei ole todellisia perinteen jatkajia. Kysyn: Mistä tämä johtuu?

      • Runmershigh

        Onhan siellä hyryläinen


      • Runmershigh

        Vai viittaatko siihen ettei suomella ole sinivalkoiset värit? Totta tuokin ajoittain. Asicsin sininen ollut joskus lähes musta.


    • positiivisuuttaenemmän

      Moro! Mielestäni syynä on se, että juoksussa ja yleisurheilussa yleensäkin on huonoja tyyppejä kaikilla tasoilla. Urheilijat ja johto on ihme kyräilijöitä ja selkään puukottajia. Pienessä mittakaavassa nämä keskustelupalstatkin osoittavat sen. Ihmeellistä jorinointia ja haukkumista. Ei tällaisessa ilmapiirissä synny mitään hyvää.

      • Pihtakoski

        Juu. Pitäsi reenata kimpassa. Tulee tuloksia. Keskinäinen kilpailu ja kannustus viepi eteenpäin.
        Ei sovi suomalaiselle luonteelle.


      • Menso

        Ei sovi JTG mestarille - ei ole enään treenikavereita. Sitä niittää mitä kylvää.


      • Densoteemu

        Menso, reenaatko juoppojen kanssa.


      • OmgJTG

        Joko on Pulu 1:30 kunnossa?


      • Menso
        Densoteemu kirjoitti:

        Menso, reenaatko juoppojen kanssa.

        Mun kaverit on kunnossa. Tilanne on hyvä. Mites sun ja tuon Pulun treenit? On kertonut olevansa juoksija. Saako nauraa. Ajat oli mitä?


      • Paksutmammat

        Onhan meitin emännillä tuota pehmikettä eivätkä ne juokse. Mutta onhan se pirun noloa kun joku sanoo olevansa juoksija eikä tulokset ole mitään. Nainen joka juoksee maran alle 3tuntia ja puolikkaan alle 1:30 on jotain juoksijaan päin. Miehillä sitten ajat alle 2:40 ja alle 1:15. Nekään ajat ei ole kummoisia ja paskarajat sitten erikseen. Suomessa taso nyt vaan sattuu olemaan tämä. Yli 2tunnin ja 4 tunnin kävelykansa sitten on taas omalukunsa.


      • Sontasepot

        Tuo on sontaa. Naisten ja miesten ero on pienempi, eikä 3h ja 1.30 ole verrannollisia keskenään. Menso, sinulla ei järkeä päässä. Pelaatko sählyä?


      • Kovempijätkä
        Sontasepot kirjoitti:

        Tuo on sontaa. Naisten ja miesten ero on pienempi, eikä 3h ja 1.30 ole verrannollisia keskenään. Menso, sinulla ei järkeä päässä. Pelaatko sählyä?

        Niin sähän se vanha sählynpelaaja olitkin. Etpä taida Henriksson jaksaa enään sitäkään. Voi, voi sääliksi käy miestä jolla ei ole elämässään enään muuta kuin suoli.


      • Aamuhölkkä

        Hietalako se täällä taas viideltä. Akan takia et nuku.


      • Aamulenkkit

        Se on katsos Jani toisilla kiihkeetä. Ekat varvit jo viideltä. Siihen ei kaikki jätkät pysty. Mites itselläs ottaako eteen? Oot kuulemma lopettanut treenit?


      • Parempijätkä

        Ulkoruokinnassa hietala on


      • Suuntahukassako

        Hah,Han. Jani on katsos miehiä jotka huolehtivat jälkikasvustaan ja treenaavat samalla myös. Sun on sitä vaikee ymmärtää varmaan kun et hallitse kumpaakaan. Annat vieraan miehen hoitaa lastasi. On muuten sukulaismies, sun touhut tiedetään kyllä.


      • Kovempijätkä

        Siis, ymmärsinkö oikein, sukurutsaatko suuntahaukka?


    • hatippahatapa

      ehdotan lajiksi miehille naisten hakkaamista, itä hesassa yksi mestari asuukin

    • Lontoonkoneeseenvielä

      Juu hän sen tittelin on hyvin näkyvästi saanut ja tuntuu olevan kovasti ylpeäkin siitä. Jos tuollainen laji olisi Lontoossa niin olisi Suomesta varma valinta sinne. Mestaruuksia on tuolla saralla enemmän kuin kellään täällä.

    • Anonyymi

      Ruuskanen lopetti. Ei tarvitse selitellä rioa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe