Tukijussin prinsiipit: ahneus, ahneus, ahneus

"Valion lihapullat saksalaisesta naudanlihasta – mainostaa tuotetiedoissa 90-prosenttisella kotimaisuusasteella.", otsikoi objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti nettisivuillaan tänään. Kun otamme huomioon, että Valio on täysin ja puhtaasti 100% maitotilallisten itsensä omistama, niin kirkastaahan tämä tällainen, että ahneen, suomalaisen talonpojan kolme pääprinsiippia ovat todellakin ahneus, ahneus, ahneus. Jos Suomen hallitus toimisi oikeudenmukaisesti, niin viimeistään tämän jälkeen olisi perusteltua lakkauttaa yli miljardiin euroon kohoava kansallinen tuki kokonaan, sekä tietysti lakata valmistelemasta mitään kriisitukiaisia.

En ole tähänkään asti kaupassa käydessäni kiinnittänyt huomiota kotimaisuudella elvisteleviin tuoteselostuksiin. Tämän Valion tempun jälken kotimaisuus-höpinöitä voikin pitää täysinä valheina.

Suomalainen alkutuotanto muuten tarvitsee ulkoa tuotuja välituotepanoksia niin paljon, että ruoka maatilalta lähtiessään on kotimaisuusasteeltaan vain 75 prosenttista.

23

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apuvaapuva

      lihapullallahan tämä kansa mennä mölkyttää eteenpäin ja mölisee ja määkii menessään

    • boldnabucco

      Kekkoslovakian aivopesemät eivät kuuntele järkipuhetta, lihapullat eivät todellakaan ole ainut asia josta valio valehtelee.

      • sumeneekspää

        Jopeeee


      • heztw
        sumeneekspää kirjoitti:

        Jopeeee

        Sulla sumenee maitorasvasta, napero


    • sirlectricksistrap

      Kepu pettää AINA.

      • ookssäätyhymä

        No mitäärähäs joppe äänestirihit,,:)))))))))))))


    • Ei-nimimerkkkiä

      "Suomalaiset ovat muuttuneet aiempaa tiedostavammiksi ruoan suhteen ja samalla kotimaista ruokaa arvostetaan enemmän, kertoo maa- ja metsätalousministeriön tilaama selvitys.


      Selvityksen perusteella suomalaiset arvioivat kotimaiset tuotteet ylivoimaisesti paremmiksi tuoreuden, maukkauden, jäljitettävyyden ja lisäaineettomuuden osalta kuin ulkomaiset tuotteet.

      Ulkomaisten elintarvikkeiden puolesta puhuu vain hintamielikuva, mutta tästä huolimatta suomalaisesta tuotteesta ollaan valmiita maksamaan enemmän."
      http://www.talouselama.fi/uutiset/selvitys-suomalaiset-tiedostavat-ruokakaupassa-entista-paremmin-suomalaisuuden-merkityksen-6561589

      "TALOUSTUTKIMUKSEN Suomi syö -tutkimuksen mukaan 60 prosenttia suomalaisista tarkistaa ruuan alkuperän kaupassa. Liha- ja maitotuotteissa alkuperän tarkistaa 75 prosenttia.

      Halu ostaa kotimaista on kasvanut viiden edellisen vuoden aikana, kun se sitä ennen heikkeni kymmenisen vuotta."

      http://www.hs.fi/talous/a1451188894794

    • Höpömedia

      Taas olemme lukeneet Jopamediasta miten suomalaista elintarviketta ei arvosteta ja hän kumoaa ns, valtamedian kirjoitukset.

      Aiemmin luimme miten Salaneuvos-juuston valmistus Virossa kumoaa esimerkiksi Helsingin yliopiston tutkimustulokset.

      Myös maataloustukien lopettaminen on vahvasti esillä jopamediassa, ja hänen kirjoitukstaan saa sen kuvan että päättäjillämme on nyt valtava halu lopettaa ne.

      Sensijaan oppositokaan ei ole tehnyt välikysymystä maataloustukien lopettamisesta vaan päin vastoin, hallituksen huonosta hoidosta maatalouden tämän hetken ahdingossa.

      Jopamedia kirjoituksia voi hyvin verrata itseään vastamediaksi kutsiviin verkkolehtiin jossa jokin tieto kumotaan jollakin yksittäisellä tapahtumalla.

      Otetaan esimerkkinä vaikka rokotusvastaisen mangneettimedian "faktatieto" miten lasten rokottaminen on turhaa koska etäs 12 poika ei saanut kurkkumätää vaikka häntä ei koskaan oltu rokotettu sitä vastaan.

      • siitäysinolematon

        Jopan tekstien paino arvo on 1: 5.500 000


    • voihyvtavaton

      Elintarviketeollisuuden toiminnasta, niinkuin muidenkin yritysten toiminnasta, vastaa vain ja ainoastaan niiden toiminnallinen johto. Osakkeenomistajat eivät tee päätöksiä eivätkä yleensä ole edes tietoisia yritysten operatiivisesta toiminnasta.

      • jeremiahfalkyntsupe

        Saatana että oli sulta taas tyhmää tekstiä, naapero!


      • joppepipio

        Noor, tyhymäähän se olihrihin ko joppe ei tajuahan erehes alv_ verotustraahan,,:)))))))))))


    • StalinAssad

      Kyllä nää varkaat ja valehtelijat kepulsndiasta täytyy saada jotenkin kuriin.

      • jopelruokaa

        Jopa, vetää itku potku raivureita, kun Valio ja Suomalaiset tekee bisnestä, mutta tottakai hyväksytympää olisi, iso kansainvälinen firma, joka olisi keksinyt saman :)))

        Mut, jopa tavallaan tää kiitos kuuluu sulle, sähän olet mainostanut syöväsi ulkomaista, nyt sitä tuodaan ja Komiaat saa taas fyrkkaa ,,,:))))))))))))


    • jopas_jotain

      "Suomalaisilla pörssiyhtiöillä, joissa valtiolla on merkittävä omistus, on monia liiketoimintakytkentöjä veroparatiisimaihin."
      http://yle.fi/uutiset/nain_valtionyhtiot_perustelevat_veroparatiisitoimintaansa/6571989

      "Hämmästyttävän moni valtionyhtiö ei maksa Suomeen lainkaan veroja tuloksestaan."
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052419728986_uu.shtml

      Valtio on täysin ja puhtaasti 100% suomalaisten itsensä omistama, niin kirkastaahan tämä tällainen, että ahneen, suomalaisen kolme pääprinsiippia ovat todellakin ahneus, ahneus, ahneus.

      • kalliikstulee

        Sitä alkutuotantoo kepulandiasta, pelialan yhtiöt maksaa Supercellin tavoin Kepulandian koko vuoden maataloustuet järjettömän korkeina veroina.


      • uubelo

        kuu-ukko pelit ei tuota ruokaa, muuten eläisit biteillä


    • OttaisitJoOpiksesi

      Jo-pan prinsiipit: tyhmyys, tyhmyys ja tyhmyys Taas kerran todistettuna. .

    • ahneuttako

      "Ammattiliitot pimittävät varallisuutta.

      Suomen suurin yksityinen vuokranantaja VVO-yhtymä maksaa viime vuodelta 37 miljoonan euron osingot. Tilikauden tulos ennen veroja oli 225 miljoonaa euroa, mikä on melkein 78 miljoonaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

      Taloussanomat kysyi viime lokakuussa ammattiliitoilta, millainen sijoitusvarallisuus niillä on, miten sitä hoidetaan ja miten varallisuus jakaantuu. Osassa liitoista kyselyä sijoitustoiminnasta pidettiin ongelmallisena.

      ”Kysely tuntuu tungettelevalta, vaikka mitään salattavaa ei ole”, lehti siteerasi yhtä kyselyyn vastanneista liitoista.

      Miten niin tungettelevalta? Jos salattavaa ei ole, miksi ihmeessä ammattiliitot eivät julkaise taseitaan ja tuloslaskelmiaan esimerkiksi kotisivuillaan?

      Ay-jäsenmaksujen (jotka nekin ovat verovähennysten piirissä) maksajilla on hyvin vähän tietoa siitä, paljonko liitoilla on omaisuutta tai siitä, miten ja mihin ne rahansa sijoittavat. IltaSanomat haastatteli tällä viikolla taloustieteen professori Matti Viréniä, joka sanoi ääneen sen, minkä olisi pitänyt olla itsestäänselvyys jo aika päivää sitten.

      Liittojen taseiden julkinen avaaminen olisi tätä päivää."

      http://m.kauppalehti.fi/uutiset/ammattiliitot-pimittavat-varallisuutta/bnm5MxT9?fb_comment_id=972893246128608_974160559335210#f1f51972ccccb4


      Aloittajan logiigan mukaan olisi myös valtion osuus työttömyyskuluissa ja palkansaajien vakuutuksissa lopetettava. Ovatko työläiset ahneita kun eivät tiedä mihin heidän rahansa menevät?

    • even_only

      Lisää...

      "Yle: Suomalaisten eläkesijoituksia veroparatiiseissa yli 40 miljardia.
      Selvityksessä olivat mukana Varma, Ilmarinen, Keva, Valtion eläkerahasto, Elo ja Etera."
      http://www.verkkouutiset.fi/talous/yle elakevakuuttajat verokeidas sijoitus-47085

      "Ilmarisen hallitus:
      Lauri Lyly, s. 1953, puheenjohtaja, SAK, 1.1.201...
      Sture Fjäder, s.1958, puheenjohtaja, AKAVA ry, 1.12.2011−
      Katarina Murto, s. 1971, edunvalvonnasta vastaava johtaja, STTK ry, 12.3.2015−
      Petri Vanhala, s. 1963, puheenjohtaja, Paperiliitto ry, 16.11.2011−.
      Ilmarinen on keskinäinen yhtiö, jonka omistavat sen asiakkaat."

      Miten on laita AY-liikkeen ahneuden. Esimerkiksi eläkevakuutus yhtiön omistavat Asiakkaat ja sen johdossa on AY-johtajia.
      "Ylen tekemän selvityksen mukaan Suomen kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla oli vuoden 2014 lopussa yli 40 miljardin euron arvosta sijoituksia veroparatiisien kautta."
      AY liikehän nimeenomaan puolustaa suomalaista työtä ja työväenliikettä ja heidän eräänä perusperiaatteena on että jokainen maksaa veronsa suomeen.

    • Saksanlihapulla

      Ja TAAS ihan höpöhöpö juttu, Hyvä jopa! sinuun voi luottaa!

      • pablojerem7as

        Oma pfopagandalehtesihän tuon valheen myönsi, senkin kurja verenimijä.


    • faktatiedonlähde

      ""Valion lihapullat saksalaisesta naudanlihasta – mainostaa tuotetiedoissa 90-prosenttisella kotimaisuusasteella.",
      Tämän Valion tempun jälken kotimaisuus-höpinöitä voikin pitää täysinä valheina." jopa_vain

      "Suomalaiset ovat muuttuneet aiempaa tiedostavammiksi ruoan suhteen ja samalla kotimaista ruokaa arvostetaan enemmän, kertoo maa- ja metsätalousministeriön tilaama selvitys."

      http://www.talouselama.fi/uutiset/selvitys-suomalaiset-tiedostavat-ruokakaupassa-entista-paremmin-suomalaisuuden-merkityksen-6561589


      "Laadullisen tason voi sitten todeta myös vaikkapa siitä, että Valio tekee ykköshittituotteensa Mustaleima Salaneuvos -goudajuustonsa virolaisesta maidosta."
      jopa_vain

      "Suomalainen maito edustaa hygieeniseltä laadultaan kansainvälistä kärkeä. Meidän maitomme keskimääräiset bakteeripitoisuudet ovat sata kertaa pienemmät kuin EU-lainsäädännön sallimat enimmäispitoisuudet, jotka ylittyvät vielä monessa EU-maassa."
      Miia Lindström, teollisen maitohygienian professori, eläinlääkäri
      Helsingin yliopisto, eläinlääketieteellinen tiedekunta, elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osasto,
      http://www.sell.fi/user_files/files/elpaivat/ELP_raakamaitotiedote.pdf

      Nyt nyt tuli selväksi että ruoan kotimaisuus ei ole arvostettua ja suomalainen maito on huonolaatuista. Valion "temppu" ja Mustaleima Salaneuvos -goudajuuston valmistusmaa kumoaa kaikki yliopistojen ja monen muun luotettavana pidetyn tahon tutkimustulokset.

      Jopamediasta puolueetonta faktatietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe