TEM: Matalapalkat tulee!

PalkallaEIelä

Työministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mukaan Suomessakin tulisi olla matalapalkkasysteemi kuten Saksassa, jossa saa toimeentulonsa sekä työstä että sosiaaliturvasta.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan matalammat palkat tuottaisivat lisää työpaikkoja Suomeen.

Nykyisellään palkat ovat liian korkeat.

Kaikki yksittäiset ”temput” työttömyyden pienentämiseksi on jo käytetty ja nyt olisi isompien ratkaisujen aika.

Kumpi on parempi vaihtoehto: pitkäaikaistyöttömyys yhteiskunnallisen tuen varassa vai paluu työllisyyteen työehtosopimuksia alemmilla palkkatasoilla.

Suomessakin olisi syytä saada läpi ”ajatus siitä, että ihminen saa toimeentulonsa sekä työstä että sosiaaliturvasta, eikä pelkästään sosiaaliturvasta”.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson ehdottaa siis matalapalkkatöiden ja pienpalkkaisiin kohdistettujen sosiaalietuuksien yhdistelmää.

– Suomessa on paljon tärkeää tekemätöntä työtä, josta ei synny työpaikkoja, koska työn hinta on liian korkea suhteessa tuottavuuteen.

Markkinaehtoisemmin määräytyvät palkat yhdistettynä pienpalkkaisia auttaviin tulosiirtoihin johtaisi pienempiin tuloeroihin ja parempaan työllisyyteen, Gustafsson jatkaa.

Tulonsiirtojen rahoitus kertyisi säästöinä työvoimapolitiikan ja työttömyysturvan menoista.

Työttömyydestä aiheutuu nykyisellään kuuden miljardin euron kustannukset pelkästään suorina etuusmenoina!

Palkkojen alentamisen lisäksi Gustafsson karsisi järjestelmiä, ”jotka vievät henkilöitä pitkäksi aikaa työmarkkinoiden ulkopuolelle”.

Hän mainitsee kodinhoidon tuen enimmäiskeston lyhentämisen, vuorotteluvapaan lopettamisen sekä työttömyysturvan keston lyhentämisen.

Myös valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki varotti budjettineuvotteluiden alla, että Suomen taloustilanne on ”paljon pahempi kuin yleisesti ajatellaan”.

Haluasitteko tehdä töitä pienellä palkalla ja samalla hakea soviteltua työttömyystukea, asumistukea ja jopa sossutukea?

84

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jxndnkdld

      En, koska tuolloin byrokratiaan menee aina kuukaudessa monta päivää ja siitä paperisotaan kuluneesta ajasta ei kukaan maksa. Pimeä työ kyllä ok.

      • SOSiaalikapitalismilla

        http://www.iltalehti.fi/talous/2016082222210092_ta.shtml

        "Palkat ovat Suomessa liian korkeat tuottavuuteen verrattuna, kirjoittaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö (kok) Jari Gustafsson Kauppalehdessä.

        Gustafssonin mukaan markkinaehtoisemmin määräytyvät palkat yhdistettynä pienipalkkaisia auttaviin tulonsiirtoihin johtaisi pienempiin tuloeroihin ja parempaan työllisyyteen".

        -

        Eli Gustafsson haluaa että palkka on niin pieni että sen päälle tarvitaan tulonsiirtoja eli sosiaaliturvaa. Tämähän on sosiaalikapitalismia jossa yritys yksityistää voitot mutta sosialisoi kulut mm. osan palkanmaksusta yhteiskunnalle, kansalaisille ja veronmaksajille. Mitäs yrittäjyyttä tämä tällainen on, alipalkkausta ja palkanmaksun siirtoa yhteiskunnan harteille??? Kai ne yrityksen voitotkin sitten voidaan sosialisoida?


        Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö (kok) Jari Gustafsson Kauppalehdessä:

        "- TEMissä on taas uusi asiantunteva työryhmä istumassa (jäi sänomatta: EKokoomusmafia), mutta me kaikki tiedämme, että suurin osa ehdotuksista tulee tyrmätyksi poliittisesti mahdottomina tai työmarkkinasopua vaarantavina".


      • EKokoomusmafiaTaas

        Kokoomuslainen kansliapäällikkö Jari Gustafsson huseeraa EK:n ja kokoomuksen laskuun

        Vapaavuorelta yllätysnimi kansliapäälliköksi: kokoomustaustainen lähettiläs!
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031719376619_uu.shtml
        "Vaalikauden vihonviimeinen suuri virkanimitys on määrä sinetöidä torstaina, kun elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) tuo hallituksen hyväksyttäväksi työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin nimityksen".

        Kaiken maailman kansliapäälliköitä
        http://petripartanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221639-kaiken-maailman-kansliapaallikoita

        Kokoomuksen jäsenkirjan omaava kansliapäällikkö huseeraamassa Suomeen halpapalkkausta jossa palkkojen pitäisi voida alittaa reilusti työehtosopimusten(TES) alataso, ja määräytyä markkinaehtoisesti. Samalla pitäisi omaksua ajatus että ihminen voi saada toimeentulonsa sekä työstä, että sosiaaliturvasta. Siis sosiaalikapitalismia jossa yritykset yksityistävät voitot mutta siirtävät eli sosialisoivat kulujaan esim. osan palkanmaksusta yhteiskunnan, kansan ja veronmaksajien maksettaviksi! Yritykset saavat siis sosiaaliturvaa valtiolta valtion osallistuessa palkanmaksuun. Eikös ne voitotkin pitäisi saman mallin mukaan sosialisoida yhteiskunnalle?

        Taas yksi oikeiston rahavallan hyväveljien EKokoomusmafian uusi avaus, joita SSS/SOS-täysporvarihallituskaudella on tullut jatkuvalla syötöllä.

        TEM:n Gustafsson: Työttömyyttä ei tempuilla kukisteta
        http://www.kauppalehti.fi/uutiset/temn-gustafsson-tyottomyytta-ei-tempuilla-kukisteta/76TAiarc


    • Ainut_kannattava

      Täällä ei kannata kuin pimeät työt enää, eläkkeitä ei tule enää pian olemaan, joten sitäkään ei tarvitse kerryttää, eikä tällästä paskavaltiota pidä veroilla elättää, joka ei noudata edes demokratiaa, saatikka kansan tahtoa. Äänestämisetkin jo lopetin täysin.

      • Työmies.Putkonen

        Elä helevetissä jätä äänestämättä. Äänestä meitä persuja. Tullee ISO JYTKY!


      • Demokratia.Katosi

        Tulee iso jytky, joka sataa lopulta kokoomuksen laariin. Ihan sama kohtalo, jos äänestää demareita.

        Kokoomus se näyttää tanssittavan yhä ahkerammin ja kovemmin puolueita, ja jokaisen vuoron jälkeen jokaisen puolueen kannatus romahtaa. Kova on kuitenkin puolueiden halu päästä taas niiata niksauttamaan kokoomuksen edessä.

        Osaakos kukaan sanoa, kykenisikö perussuomalaiset, keskusta tai demarit tanssimaan keskenään, vai tarvitaanko siihen väliin aina kokoomusta?

        Muistaakseni keskustan kenttäväki halusi ja pyysi punamultaa. Ei tullut punamultaa, vaan tuli valtion yhtiöittämistä ajava Berner ja business-mies Sipilä, vieläpä ihan täydestä tuntemattomuudesta keskeisiin poliittisiin asemiin. Ja sitten tuli vielä kokoomus, vilahti puolisalaa keittiöovesta hallituksesta sisään, leveän pepsodent-virneen säestyksellä.

        Kuka tämä maata johtaa OIKEASTI? Puolueet eivät ainakaan. Virkamiehistö? CIA?


    • onko.tähän.vastausta

      ihan kiva idea paperilla mutta sitten vaikeampi kysymys eli miten tämä käytännössä toteutettaisiin ?

      • Bdndnxkxn

        No siten kuten nykyäänkin. Teet päivän töitä ja sen jälkeen pari päivää toimitat kelaan ja sossuun lippulappusia ja vastaat selvityspyyntöihin.
        Tuo ei ole siis mikään uusi idea, vaan jo käytössä. On vaan niin kankea, että pääsee vähemmällä kun ei tee sitä päivääkään työtä. Siis verokirjalla.


      • älytön.idea
        Bdndnxkxn kirjoitti:

        No siten kuten nykyäänkin. Teet päivän töitä ja sen jälkeen pari päivää toimitat kelaan ja sossuun lippulappusia ja vastaat selvityspyyntöihin.
        Tuo ei ole siis mikään uusi idea, vaan jo käytössä. On vaan niin kankea, että pääsee vähemmällä kun ei tee sitä päivääkään työtä. Siis verokirjalla.

        niin samaa ajattelin minäkin, että mitä uutta tuossa ideassa oikein on? paperilla toimiva mutta käytännössä mahdoton toteuttaa leikkaamatta kokonaan suurta osaa sosiaaliturvasta.


    • kultalusikat

      Työnantajien tukeminen sossuvaroin siis ok, siitähän tässä on kysymys. Valtion tehtävä on subventoida plantaasien työvoima että johtajien tulot voivat edelleen nousta ilman heidän omaa ansiotaan.

      • Sosiaalitukiyrittäjyys

        EKokoomusmafian johon Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafssonkin kuuluu sosiaalikapitalismia/kapitaalikommunismia eli loiskapitalismia, jossa yritysten ja omistajien voitot yksityistetään mutta kulut mm. osa palkanmaksusta ja työnäytteessä koko palkanmaksu sosialisoidaan yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille sosiaalitukien muodossa kun alipalkkaus ei riitä elämiseen. Eikös olisi syytä samalla sosialisoida myös yrityksen voitot jotka tehdään sosiaalitukien avulla? Läpimätää EKokoomuspolitiikkaa joka ei voi johtaa muuhun kuin koko Suomen alasajoon.


    • Tätä_se_on

      Sitä vartenhan tänne mulaattejakin roudataan, että saataisiin palkat poljettua alas, mutta onkin selvinnyt, ettei näillä mulaateilla ole edes kunnollista peruskoulua suoritettuna, joten persiilleen meni sekin valtiolta. Vuokratyöfirmoilla taas pyritään siihen, että kaikki vakituiset työsuhteet ajetaan alas, sillä vakituinen työntekijä on firmalle kallis kaikkine lisineen.

      • Kxndnnddb

        Niin. Oliskohan kannattanut mieluummin roudata kiinalaisia. Ne on älykkäitä, ahkeria eivätkä edes rähise.


      • Nätimpiä_japsit

        Japseja ennemmin, ovat paljon nätimpiä ne pimut.

        Tiättekö muuten, miksei kiinalaisilla ole kuin yksi tenava per perhe? Ei niin rumaa ämmää voi kahdesti polkea. Kiinlaiset on aasian rumin kansa, näkihän sen olympialaisissakin.


      • Kiinalaisetonfiksuja
        Kxndnnddb kirjoitti:

        Niin. Oliskohan kannattanut mieluummin roudata kiinalaisia. Ne on älykkäitä, ahkeria eivätkä edes rähise.

        Idea on kyllä hyvä, mutta pelkäänpä, että kiinalaiset on niin fiksuja, että eivät halua muuttaa paskamaahan työn perässä


    • VähemmänOnEnemmän

      Juu, ahneahan se kuka minimipalkkaa pyytää. Kyllä 10 euroa päivässä pitäisi olla riittävä korvaus menetetystä ajasta.

      • Bfnfnxnfn

        Noo ei tässä nyt ahneiksi ruveta. Kyllä se 9 euroa saa riittää!


      • Sutta_sekundaa
        Bfnfnxnfn kirjoitti:

        Noo ei tässä nyt ahneiksi ruveta. Kyllä se 9 euroa saa riittää!

        Niin ja tuolla 9 eurolla saa tehdä päivät pitkä silkkaa sutta jasekundaa päivästä toiseen, sen ainakin minä tulen tekemään, hyväntekeväisyyttä en tässä maassa tee, jos kaiken sen valtion yritystukemisien jälkeen kerran firmoilla ei ole varaa palkkoja maksaa. Osaan kyllä tarpeeksi tyhmää näytellä, että kaikki menee orjatöissä niin vituiksi kuin olla ja voi, vaan minkäs voivat siihen.


      • SanoEI.ORJUUDELLE
        Sutta_sekundaa kirjoitti:

        Niin ja tuolla 9 eurolla saa tehdä päivät pitkä silkkaa sutta jasekundaa päivästä toiseen, sen ainakin minä tulen tekemään, hyväntekeväisyyttä en tässä maassa tee, jos kaiken sen valtion yritystukemisien jälkeen kerran firmoilla ei ole varaa palkkoja maksaa. Osaan kyllä tarpeeksi tyhmää näytellä, että kaikki menee orjatöissä niin vituiksi kuin olla ja voi, vaan minkäs voivat siihen.

        EI se 9 e/pv korvaus ole palkkaa! Vaan se on kulukorvaus.

        Kuntouttavassa työpalvelussa olevat EIVÄT OLE TÖISSÄ, vaikka tekevätkin ihan oikeita ja samoja töitä kun palkkaa saavat.

        Kuntouttava työpalvelu on SOSSUn palvelu, jossa on POISSA TYÖMARKKINOILTA!

        Se olisi sama kuin olisi ollut pakkohoidossa mielisairaalassa.

        Kuka haluaisi kertoa olevansa sossun asiakas mahdolliselle työnantajalleen?

        Kukaan normaali palkkaa maksava työnantaja EI ota oikeisiin töihin sossun asiakkaana olevia.

        Kuntoutettaville EI kerry eläkettä, ei anssia, ei sairaspäivä eikä vanhempain rahoja, eikä yhtään mitään muutakaan.

        Mikä järki raataa kirjaimellisesti orjana toisten, täysin vieraiden omaisuuden kartuttamiseksi?


      • Kfkdkfod

        Ei, kyllä TEM tuon maksaa.


      • Orjavaltio.Suomi
        Bfnfnxnfn kirjoitti:

        Noo ei tässä nyt ahneiksi ruveta. Kyllä se 9 euroa saa riittää!

        Se 9 euroa muuten putoaa ensi vuonna sekin...!


    • HartzMalli

      Saksan malli herättää kateutta muissa euromaissa.

      Saksa oli Euroopan "sairas mies" 1990-luvulla, kuten Suomi on nyt.

      Liittokansleri Gerhard Schröderin johdolla työmarkkinauudistuksia ja palautettiin teollisuuden kilpailukyky.

      Tätä kutsutaan "Saksan malliksi" ns. Hartz-reformi.

      Haluatko Hartz alueita Suomeenkin?

      • PalkallaEIelä

        YLE: Köyhien ja rikkaiden välinen kuilu syvenee Saksassa!

        Saksan malli pilkkoi työt mutta ei tuonut niitä lisää.

        Nopeasti kasvava matalapalkkasektori uhkaa kasvattaa entisestään saksalaisten jakoa köyhiin ja rikkaisiin.

        Kuuluisa Saksan malli on pilkkonut yhä useamman kokopäivätyön osa-aikaisiin minitöihin, joista saatava PALKKA EI riitä toimeentuloon.

        Hartz -lait kiristivät pitkäaikaistyöttömille maksettavien korvausten ehtoja sekä

        yhdistivät sosiaali- ja työttömyysavun yhdeksi tukimuodoksi.

        Aivan kuten Suomen työministeriön kansliapäällikö Jari Gustafsson ehdottaa Suomeenkin.

        Tavoitteena oli
        - vähentää valtion kuluja,
        - halventaa työn hintaa leikkaamalla työnantajan maksamia palkan sivukuluja,
        - innostaa työttömiä työnhakuun avustuksia karsimalla sekä
        - lisätä taloudellista ja sosiaalista tasa-arvoa.

        Ammattiliittojen keskusjärjestössä on myöhemmin myönnetty, että uudistusten kannattaminen oli virhe.

        Yhä useampaa saksalaista uhkaa köyhyysloukku.

        Vaikka työttömien osuus työvoimasta on pudonnut virallisissa tilastoissa 6,3 prosenttiin, niin se ei tarkoita, että ihmisillä olisi sellainen työ, josta saamallaan palkalla pystyisi elättämään itsensä ja perheensä.

        Niin onhan Suomessakin vaikka kuinka paljon avoimia työpaikkoja mm. puhelinmyynnissä, mutta kun sillä EI elä!


      • OmaisuusMeni

        Eniten varallisuuttaan ovat menettäneet mittausten mukaan työttömät.

        Omaisuus jakautuu epätasaisesti. Rikkain kymmenys omistaa 60 prosenttia kaikesta omaisuudesta. Viidennes ei omista yhtään mitään. Seitsemällä prosentilla ovat velat omaisuutta suuremmat.

        Uudistuksen keskeisiin ideoihin kuuluu, että

        pitkäaikaistyöttömän on käytettävä ennen avustuksen saamista ensin oma omaisuutensa ?!?!?!

        Omaisuus meni, matalapalkka tuli?

        Tälläistäkö SOS-hallitus Suomeekin ajaa?


      • Näillä.Mennään

        "... pitkäaikaistyöttömän on käytettävä ennen avustuksen saamista ensin oma omaisuutensa ?!?!?!"

        No mitä omaisuutta pitkään työttömällä olleella on? Asunto? Jos hallitus täällä tuolle tielle lähtisi, asuntomarkkinat ja siinä sivussa pankit olisivat nurin vuodessa parissa, kun asuntokuplan puhkeamisen dominoefekti käynnistyisi.

        Markkinat suorastaan tulvisivat asunnoista, joiden hinnat romahtaisivat, koska ne olisi pakko myydä mahdollisimman nopeasti ja halvalla. Koska yhä useammalla ei ole varaa (lama ja työttömyys) ja yhä useampi tarvitsee likvidiä rahaa (on nälkä), lopputulos olisi asuntokannan arvon leikkaus useilla kymmenillä prosenteilla.

        Seuraavana alkaisi pankkisektorin lainojen takeena olevan velkataakan leikkaus ja siitä syntyvät aukot taseissa. Lopputulosta ei tarvitse arvailla, koska siellä on ainakin yli 100 miljardin edestä puhdasta asuntolainaa pankkien taseissa. Kun tuota ei saada mistään, seuraavana menevät pankit nurin pienituloisten perässä, kun lainat muuttuvat pankkien omiksi tappioiksi.

        Ja tämä lama tulee olemaan paljon, paljon pahempi kuin se 90-luvun vastaava. Vienti on jo pistetty tasaiseksi. Uusia Nokioita on turha odottaa. Luultavasti Krüger ja Stiglitz, jenkkiläiset Nobel-palkitut taloustieteilijät, tulevat käyttämään Suomen esimerkkinä maasta, jonka taloudessa tehtiin kaikki mahdolliset virheet.

        Loppupeleissä suomalaiset saavat katsoa itseään kuitenkin peilistä. Kuka nuo äänesti tuonne?


    • mamujalisää

      Suomeen tarvitaan mamuja runsaasti lisää jotka paikkaavat työvoimapulaamme. Yritykset ovat aina vinkuneet että Suomessa on työvoimakustannukset liian kalliit. Nyt ei ole kun otetaan mamuja jokaiseen työpaikkaan jolloin yritykset ja niidet älykkäät johtajat pääsevät esittämään loistavaa osaamistaan ja saavat firmat kukoistamaan!
      Niistä voitoista riittää sitten veroja kantaväestökin eläkkeisiin ja työttömyysturvaan.
      Helppo nakki järjestää kaikki asiat jos vaan halutaan!

      • Turhiatoiveita

        Ehdotuksessa on vaan se huono puoli, että mamut eivät tule paskamaahan työn perässä. Mamuille on parempia mestoja Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa, jopa Venäjällä.
        Matut kyllä tulisivat Suomeenkin, mutta Suomeen tulevat ainoastaan ne, jotka vaeltavat ilmaisen ylöspidon toivossa, joten matut eivät siis työskentele. Turha edes kuvitella.
        Mutta voihan sitä toiveita elätellä. Ikävä kyllä, se on Suomen osalta täysin turhaa.
        Mutta näin todellisuudesta vieraantuneita meidän päättäjät ovat. Tarjoavat työttömyyden ratkaisuksi ihmisten kusettamista. "Suomessa on paljon tärkeää tekemätöntä työtä, josta ei synny työpaikkoja, koska työn hinta on liian korkea suhteessa tuottavuuteen.
        " Missä sitä on niin tärkeää työtä, että sen tekeminen ei ollenkaan kannata? Joskus tuntuu, että nuo hyvätuloiset virkamiehet ne vasta tyhmiä ovat. Mistähän niillekin palkkaa maksetaan? Ei ainakaan luovuudesta, kun ainoat esille tulevat ratkaisut ovat toisten keksimiä ja huonosti Suomeen soveltuvia.
        Kuinkahan suuren osan tuloistaan Gustafsson käy nostamassa sossusta?


    • rosvoeliitti-kuriin

      Työtä tekevä väestö on niin hälmöä, että antaa kokoomuuslaisten rosvokapitalistien kusettaa kerta toisensa jälkeen. Kuten juuri tehty "kiky". Monet yritykset tekevät miljardivoittoja, eivätkä maksa veroa juuri lainkaan. Johtajien palkat, palkkiot ja osingot ovat järjettömiä ja kasvaneet koko ajan. Ja aina on sama valehtelu, että duunari on liian kallis. Pitäisi toteuttaa kuukauden yleislakko, jos rosvoeliitti ei suostu jakamaan työväestön heille keräämiä voittoja oikeudenmukaisemmin.

      • SalainenSalkku

        Keskusta on samassa veneessä.

        Sipillä on "salkku" jossa on tuntemattomia osakkeita joiden pääomista ja voitoista EI tarvitse maksaa veroa kunhan ostelee niillä lisää osakkeita salaiseen salkkuun.

        Emme edes tiedä minkä firmojen osakkeita siellä salaisessa salkussa on?

        Voihan olla että siellä on juuri sellaisten yritysten osakkeita, joiden voiton tekoa SOS-hallitus helpottaa omilla toimillaan?


      • Kuka.Äänestää

        Tätä minäkin olen ihmetellyt. Kokoomus on näyttänyt jo moneen kertaan todellisen karvansa. Aina sitä olettaisi, että suomalaiset heräisivät horroksesta, mutta kun ei. Aina vaan kokoomus kilpailee 2. tai 1. puolueen sijasta. Kuka noita äänestää? Oikeasti?


    • HartzMallinSeuraus

      > Tätä kutsutaan "Saksan malliksi" ns. Hartz-reformi. <

      Se Saksan Mäkki ampuja huusi katolla:

      "I grew up here in the Hartz 4 (unemployment benefits in Germany) area."

      Haluaako Gustafsson todellakin tälläisiä Suomeenkin?

    • DDR4

      Eikö se ole sitten sama laittaa se palkka nollaan ja hakea kaikki luukulta?
      Joku senkin sitten maksaa taas korkeampana verona ja taas ollaan samassa suossa kuin nyt. Palkka on kilpailukykyinen, mutta verotus ei.

      Suomen kilpailukyvyn on oikeasti tuhonnut se, että asuminen, liikkuminen, sähkö, ruoka, lääkkeet jne. on liian kalliita.

      • EUnSYYTÄ

        Niin muttakun Stubukka rakastaa niin kovasti sitä VAPAATA LIIKKUVUUTTA.

        Jokainen idioottikin tajusi että vapaan liikkuvuuden myötä Suomen korkeat palkat muuttuvat MATALA palkoiksi.

        Koska miksi joku maksaisi suomalaiselle korkeaa palkkaa kun viereisessä maassa esim. Virossa, saman työn tekee joku n. 300-400 euron kuukausipalkalla?


      • HyvästiHyvinvointivaltio
        EUnSYYTÄ kirjoitti:

        Niin muttakun Stubukka rakastaa niin kovasti sitä VAPAATA LIIKKUVUUTTA.

        Jokainen idioottikin tajusi että vapaan liikkuvuuden myötä Suomen korkeat palkat muuttuvat MATALA palkoiksi.

        Koska miksi joku maksaisi suomalaiselle korkeaa palkkaa kun viereisessä maassa esim. Virossa, saman työn tekee joku n. 300-400 euron kuukausipalkalla?

        Ei tietenkään siinä käynyt niin että muiden maiden palkat kohoaisivat Suomen korkeiden palkkojen tasolle.

        Vaan niinkun nyt on käymässä, Suomen korkeat palkat putoavat samalle matalalle tasolle kun muissa EU maissa.

        Tämä johtuu siitä että nyt kilpaillaan täysin avoimilla markkinoilla, jossa työn voi teettää ihan vapaasti minkä maalaisella tahansa.

        Miten muka suomalainen voisi kilpailla parempaa laatua halvemmalla tekevän virolaisen raksamiehen kanssa?


    • niitäriittää

      Ei ole ainoa veronmaksajien piikissä istuskeleva Gustafssonni.

    • ay.liikkeet.syöpä

      syy että joudutaan alentamaan palkkoja piilee ay-liikkeissä. tajutkaa jo että ne vievät teiltä työläisiltä ainoastaan rahat!

      • VirheOli

        Saksan Ammattiliittojen keskusjärjestössä on myöhemmin myönnetty, että Hartz-uudistusten kannattaminen oli virhe.

        Tekeekö Suomen AY saman virheen?


      • Kokoomus-on-SYÖPÄ

        Sinä OLET Kokoomusmädän SYÖPÄLOINEN joka valehtelee minkä ehtii. Ay-liike on jokaisen hyvinvointiyhteiskunnan peruspilari. Afrikan riistettyjen kansojen rutiköyhissä valtioissa ei ole sellaisia ollut, joten kansojen ja maaperän rikkauksien tuottamat rahavirrat ovat päätyneet täyaimääräisinä riistäjörosvojen eliitille.


      • Kekustaisäntä
        Kokoomus-on-SYÖPÄ kirjoitti:

        Sinä OLET Kokoomusmädän SYÖPÄLOINEN joka valehtelee minkä ehtii. Ay-liike on jokaisen hyvinvointiyhteiskunnan peruspilari. Afrikan riistettyjen kansojen rutiköyhissä valtioissa ei ole sellaisia ollut, joten kansojen ja maaperän rikkauksien tuottamat rahavirrat ovat päätyneet täyaimääräisinä riistäjörosvojen eliitille.

        AY-liike on talonpojan tappaja.


      • Näillä.Mennään
        VirheOli kirjoitti:

        Saksan Ammattiliittojen keskusjärjestössä on myöhemmin myönnetty, että Hartz-uudistusten kannattaminen oli virhe.

        Tekeekö Suomen AY saman virheen?

        No, sehän oli Saksan demareiden ja heidän kanslerinsa, Schröderin, kuningasidea. Ilman demareita koko Hartzia ei olisi tullut laisinkaan.

        Se oli sitä aikaa, kun brittejäkin hallitsi Blair. Oli se kolmas tie ja kaikki. Rajat avattiin kaikkien tulla ja mennä, mistä nytkin kannamme raskasta vastuuta.


    • KaikillePätkäTöitä

      Vaikka talous on kasvanut, velanotto vähentynyt ja työttömyys pienentynyt, niin työtä ei ole tullut lisää, vaan se jaetaan nyt vain eri tavalla.

      Kokopäivätöitä on pilkottu osa-aikatöihin.

      Pätkä- ja vuokratyöläisten määrä on kasvanut.

      Haluatteko Suomeenkin saman mallin?

      Itseasiassa mm. kaupan alalla sehän taitaa olla jo?

      Siellä saa vain muutaman tunnin töitä viikossa, jolla ei tule toimeen ja on pakko hakea lisäksi tukia.

      • TunnitEIriitä

        Kaksi pitkän työuran tehnyttä marketin kassatyöntekijää vaatii Keskolta korvauksia työn vastentahtoisesta osa-aikaisuudesta.

        Kaupan alalla yleiset osa-aikatyön ongelmat ovat kärjistyneet jo niin pahoiksi että niistä käräjöidään.

        Yli 26 vuotta kestäneen työuran jälkeenkin Tuija saa edelleen töitä vain 31 tuntia viikossa.

        Työehtosopimuksen vastaisesti työtuntimäärää ei ole lisätty, vaikka hän on tätä toivonut.

        Samoihin aikoihin isoon yritykseen on palkattu kymmeniä uusia työntekijöitä ja vuoroihin on otettu myös vuokratyöfirmojen ihmisiä.

        Minullakin on oikeus täysipäiväiseen työmäärään – 31 tuntia viikossa ei elätä!

        Citymarketissa kokoaikatyötä tekevät lähinnä osastopäälliköt.

        Muut tekevät osa-aikatyötä yleensä 15-33 tuntiin viikossa.

        Useimmat haluaisivat kokoaikatyötä.

        Ylimääräisistä vuoroista ja tunneista lähes tapellaan.

        http://yle.fi/uutiset/tuija_haastoi_keskon_karajille_26_vuotta_kassalla_osa-aikatoissa/7634197


      • Turhaa.työtä.tehnyt

        Makkara puhui minulle marketissa.


      • poliittista.taloutta

        Eliitti pyrkii piilottamaan todellisuuden, jossa työttömyys lisääntyy ja työpaikat katoavat kiihtyvällä vauhdilla.

        Ainoa tapa hoitaa se, on työaikojen jakaminen pilkkomalla työt pienempiin osiin ja jakamalla nämä pikkuriikkiset muruset entisten leipien sijasta työntekijöille. Kaapikoot sieltä kokoon sen, millä pärjäävät. Tämän silmänkääntötempun jälkeen voidaan sanoa pokkana, että työttömyys on vähentynyt.

        Se tässä lähinnä kiinnostaa, että miten yritys hyötyy siitä, että sillä on yhden 40h/viikko tekevän työntekijän sijasta kaksi 20h/viikko tekevää työntekijää. Luulisi, että tuollaisesta syntyisi lisäkuluja jo pelkästään hallinnollisesta näkökulmasta. Liekö siis käsky käynyt jostain ylempää?


    • realismi

      eläminen ja asuminen on liian kallista suomessa palkallaan pitää tulla toimeen?

      • PalkallaEIelä

        Sanoo kuka? Miks muka pitäis tulla toimeen?

        Luuletko tosissaan että päättäjiä kiinnostaa vaikkei joku toinen köyhä suomalainen tulis palkallaan toimeen?

        Sisäministeri Petteri Orpo (kok) on ihan raivoissaan siitä että vaikka työttömiä on pilvinpimein, silti on vapaita avoimena olevia työpaikkoja.

        – On selvää, että työllisyyden hoito on Suomessa epäonnistunut, kun työttömiä on lähes 378000 ja samaan aikaan kuitenkin on yli 61000 avointa työpaikkaa, Orpo kirjoittaa kokoomuksen verkkosivuilla.

        EI se välitä että ne työpaikat on SELLASIA MILLÄ EI ELÄ!

        Helsinkiläinen Elli ei saanut mitään palkkaa oltuaan kesätöissä puhelinmyyjänä!

        Kun teet kokopäivätyötä et ole edes oikeutettu soviteltuun työttömyystukeen!

        Eli et saa yhtään mitään muuta kun mitä vaikkapa siitä puhelinmyyntityöstä saat, ja kun siitä ei saa yhtään mitään niin milläs elät?


      • Korjausta.asiaan
        PalkallaEIelä kirjoitti:

        Sanoo kuka? Miks muka pitäis tulla toimeen?

        Luuletko tosissaan että päättäjiä kiinnostaa vaikkei joku toinen köyhä suomalainen tulis palkallaan toimeen?

        Sisäministeri Petteri Orpo (kok) on ihan raivoissaan siitä että vaikka työttömiä on pilvinpimein, silti on vapaita avoimena olevia työpaikkoja.

        – On selvää, että työllisyyden hoito on Suomessa epäonnistunut, kun työttömiä on lähes 378000 ja samaan aikaan kuitenkin on yli 61000 avointa työpaikkaa, Orpo kirjoittaa kokoomuksen verkkosivuilla.

        EI se välitä että ne työpaikat on SELLASIA MILLÄ EI ELÄ!

        Helsinkiläinen Elli ei saanut mitään palkkaa oltuaan kesätöissä puhelinmyyjänä!

        Kun teet kokopäivätyötä et ole edes oikeutettu soviteltuun työttömyystukeen!

        Eli et saa yhtään mitään muuta kun mitä vaikkapa siitä puhelinmyyntityöstä saat, ja kun siitä ei saa yhtään mitään niin milläs elät?

        Orpopoju on kylläkin valtiovarainministeri...!


      • EntisetkinViedään
        Korjausta.asiaan kirjoitti:

        Orpopoju on kylläkin valtiovarainministeri...!

        No vielä pahempaa.

        Tuskin se on mieltään muttanu lähiaikoina?

        Valtiovarainministerinä Orpolla on entistä suurempi valta päättää maksetaanko työttömille, köyhille, sairaille, vanhuksille ja muille heikossa asemassa oleville yhtään mitään?


    • OmaNapaLähin

      > Työnantajien tukeminen sossuvaroin siis ok, siitähän tässä on kysymys. <

      No jos sä olisit rikas ja olisit päättävässä asemassa, niin tottakai tekisit sellaisiä päätöksiä jotka entisestään kasvattais sun omaa varallisuuta, vai mitä?

      Kuka hullu maata kaivais omien jalkojensa alta?

    • realismi

      jos palkallaan ei tule toimeen on pakko turvautua laittomuuksiin ja linnassa se köyhä tulee kalliimmaksi yhteiskunnalle kun työtön kotisohvalle näin se vaan menee 90 luvun virheisiin ei ole enää varaa elämis ja asumis kustannuksia on pakko pienentää?

      • VangeillaParemminAsiat

        No vankilassa saakin kunnon palkkaa!

        Vangeille maksetaan usein jopa parempaa palkkaa kun mitä ne vanginvartijat saa.

        Vankien palkasta kertyy eläkettä, anssia, sairas- ja vanhempainraha, ym. kuten ihan oikeasta ja normaalista palkasta.

        "Kuntoutettava" työtön joutuu tekemään töitä ILMAN että niistä kertyy mitään!


    • EIoleMINIMIpalkkaa

      Noin kahdeksan miljoonaa saksalaista joutuu turvautumaan sosiaaliapuun selviytyäkseen välttämättömimmistä menoistaan.

      Kuvaavia muutokselle ovat minityöt.

      Kaupoissa, hotelleissa ja ravintoloissa ja muilla palvelualoilla etsitään jatkuvasti työntekijöitä työsuhteisiin, joista maksetaan kuukaudessa 400 - 450 euroa.

      Minkä palkalla ei siis elä!

      Saksassa on sentään vuoden 2015 alusta ollut 8,50 euron minimituntipalkka.

      Suomessa EI OLE MINIMIPALKKAA!

      Suomessa saa maksaa ihan niin vähän kuin kehtaa!

      Juuso myi sähkösopimuksia – sai bruttopalkkaa, josta siis vähennetään vielä verot, euron ja 11 senttiä.

      Sai Venlendilta palkkalaskelman. Bruttopalkkaa hän sai työvuoroistaan 1,11 euroa.

      Se tutkintapyynnön poliisille palkanmaksusta, mutta poliisi totesi että Suomessa on ihan laillista maksaa 1,11 euroa palkaksi parin viikon kokopäiväisestä työstä.

      http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-2000001127187.html

    • hyviä.uutisia

      palkkataso onkin suomessa ollut lähinnä pilviähipova. vihdoin positiivista asiaa ja suomi nousuun työllä eikä lorvimisella.

      • EIoleMINIMIpalkkaa

        Jaa 1,11 euron bruttopalkka parin viikon kokopäivätyöstä on sinusta pilviähipovaa?

        Mitähän siitä jää verojen jälkeen käteen?

        Tuntipalkka ei ole edes yhtä senttiä!


      • Vahingosta.Oppii

        Suomalaisten palkkojen ostovoima on kehnompi kuin Kreikassa. Näkeeähän sen jo pelkästä autokannasta; Euroopan vanhinta. Pietarissakin ajellaan uudemmilla kärryillä kuin Helsingissä.

        Ainoa paikka, missä raha liikkuu, on kiinteistökauppa. Olemattomilla syillä nousevat kiinteistöjen hinnat, eli kiinteistökeinottelu ja siihen pumpattava ulkomainen velkaraha, on se, mikä pyöriä tässä maassa pyörittää. Ilmankos kokoomus huutaa Angelan ja Euroopan keskuspankin perään. Kun ei vienti vedä, niin sieltähän se vetoapu tulee.

        Ja siihen rulettiin myös kaikki rahat uppoavat siihen malliin, että vanhasta sovjet-kuutiosta maksettujen velanlyhennyksien jälkeen ei saa vanhaa datsunia parempaa autoa. Kaikki laman merkit ovat olleet ympärillä jo ennen vuotta 2008.

        Ja mitä tekee valtio? Pohtii palkkojen alentamista. Olisi pitänyt tämä kokoomuslainen juustonhöyläys viedä kitkerään loppuun saakka jo vuonna 1993. Olisi kansa nähnyt koruttomuudessaan tai koko komeudessaan seuraukset; kansan suurimittaisen köyhtymisen, torppariaatteen paluun, lapset, joilla ei ole varaa kouluun jne.

        Valitettavasti vasemmisto onnistuttiin huijaamaan kipusiskon rooliin kantamaan vastuuta, joten juustohöyläys sai 25 vuotta jatkoaikaa. Ilmeisesti demarit suunnittelevat jälleen ahneuksissaan hallitusvastuuta, kun ei ole kuulunut pihahdustakaan vastauksena näihin kokoomuksen möläytyksiin. Siinähän kantavat vastuuta kuten perussuomalaiset, joiden kannatus on romahtanut kokoomuksen rinnalla 7 %:iin. Jotkut puolueet kun eivät vain opi tai sitten ahneus on istettu suomalaisen kulttuurin selkäytimeen.


    • realismi

      loppujenlopuksi kaikki nämä kikkailut ovat turhia jos vientiä ei saada vetämään ja päästetään tänne ulkomailta lisää temppu työllistettäviä loputtomana virtana?

    • PERUSTULOratkaisu

      > Teet päivän töitä ja sen jälkeen pari päivää toimitat kelaan ja sossuun lippulappusia ja vastaat selvityspyyntöihin. Tuo ei ole siis mikään uusi idea, vaan jo käytössä. On vaan niin kankea, että pääsee vähemmällä kun ei tee sitä päivääkään työtä. <

      Juuri tästä hirvittävästä byrokratiasta johtuen moni työtön ei uskalla ottaa lyhytaikaisia töitä vastaan.

      Ensinnäkin Kelan/kassan miettiminen kestää jopa 3-4 kuukautta.

      Joka koko ajan olet täysin tulottomana.

      Miten muka ne kuvittelee että jos olet yhden päivän töissä ja saat siitä muutaman kympin palkkaa, elät sillä kuukausitolkulla sillä välin kun ne selvittelee sun tuloja jottei ne vahingossakaan maksa yhtään ylimääräistä?

      Tästä syystä PERUSTULO on ainoa järkevä tapa toimia!

      Kun tietää että saa vähintään sen perustulon n. 500 e/kk käteen ilman mitään byrokratiaa ja takaisin perinnän pelkoa, uskaltaa lähteä tekemään lyhytaikaisiakin töitä.

    • SaksanMalliPahinta

      Saksan valtiovarainministeriön entinen korkein virkamies, Heiner Flassbeck varottaa:

      – Pahin asia, mitä maat voivat tehdä, on Saksan mallin kopioiminen.

      Palkkojen leikkaus tuhoaa kotimaisen talouden.

      Saksan mallia tuottaa Euroopassa vain deflaatiota. Se ei voi koskaan toimia.

    • hghyuyh

      Uudet Valtion ja kuntaloiset työntekijät puolella palkalla töihin, silloin kun virka vapautuu ja se pitää täyttää.

    • ensi.töiksi

      Kaikille virkamiehille 4000 euroa/kk palkkakatto

      • Virkaloisen-3000e-liikaa

        Virkaloisille 3000 euroakin kuukaudessa on liikaa, koska eihän tyhjästä, ja vieläpä vahingonteosta tulisi maksaa yhtään mitään.


      • KaikilleKATTO

        Myös ansseille ja eläkkeille katto!

        Kyllä parin tonnin anssilla ja eläkkeellä tulee tulla toimeen.

        Niinhän suurin osa suomalaisista tulee.

        Jollei se riitä, voi aina ottaa yksityisen vakuutuksen eläkkeen tai työttömyyden varalta!


    • VtunTyöttömät

      Rahan jakaminen sossupummipskoille lopetettava. Työttömät etsivät kyllä työtä kun työttömyyskorvaus lopetetaan. Loisimiselle on tultava loppu.

      • Gustafssoni

        Rahan jakaminen TEMin jäsenkirjaloisille on lopetettava. Virkamiehet etsivät kyllä oikeaa työtä kun palkan maksu lopetetaan. Virkamiesten toilailulle on tultava loppu.


      • Työttömät.Kuriin.Heti

        Työttömyys on työttömän omaa syytä. Työttömyys on rikollista toimintaa, josta pitäisi antaa rikolliselle työttömälle 10 vuotta kuritushuonetta. Vehkeet Valtiolle.


    • Gustafssoni

      Voisi tuon Gustafssonin palkan tarkastaa kohdalleen. 2600 euroa kuussa on sopuraha noin älykkäälle kaverille. Jos ei riitä niin loput sopii hakea sossusta.

      • Yli7500jokaKuu

        Eikös se saa yli 90.000 vuodessa meidän kaikkien suomalaisten veronmaksajien pussista?

        Työministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin palkka kyllä riittää elämiseen, vai mitä?


      • KivaTausta
        Yli7500jokaKuu kirjoitti:

        Eikös se saa yli 90.000 vuodessa meidän kaikkien suomalaisten veronmaksajien pussista?

        Työministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin palkka kyllä riittää elämiseen, vai mitä?

        Kokoomuksen Jan Vapaavuorelta yllätysnimi työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäälliköksi: kokoomustaustainen Jari Gustafsson on Suomen entinen Kiinan-suurlähettiläs.

        Porvoossa koulua käynyt ja Helsinkiin opiskelemaan päässyt Gustafsson on entinen kokoomustoimitsija.

        Hän toimi 1980-luvun alussa kokoomuksen nuorten liitossa kouluasiainsihteerinä ja kunnallispolitiikassa Porvoossa.

        Hän oli hetken töissä myös jääkiekkoseura Jokereissa.

        Gustafssonilla on kyökin kautta kytkös keskustaankin.

        Hänen anoppinsa on Kelan pääjohtaja, entinen keskustaministeri Liisa Hyssälä.

        Uransa Gustafsson on tehnyt kauppapolitiiikassa entisessä kauppa- ja teollisuusministeriössä sekä ulkoministeriössä. Ennen Pekingiä hän toimi suurlähettiläänä Tokiossa 2009-2013.

        Tätä ennen hän oli Lontoossa jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD:n johtokunnassa.


    • PalkallaEIelä

      Pitäisikö suomalaisten hyväksyä pienet palkat työllisyyden lisäämiseksi?

      Studiossa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja EK:n työelämäjohtaja Ilkka Oksala.

      http://areena.yle.fi/1-3062148

      No pitäisikö?

    • HaistavitunGustafsson

      Se mikä pelaa Saksassa ei välttämättä todellakaan pelaa suvakkitanttatätien Suomessa.

      Ylipäätänsä koko paskabyrokratia on Suomessa tehty niin perinteisen jäykkään brittimalliin, että tuloksen tietää jo kokeilemattakin.

    • Ankeuttaja

      Kokoomushomot pitää tappaa sukupuuttoon.

    • Ja.Nuoret.Lähtee

      Baltian maissakin on kokeiltu tuota. Siis 300 euron kuukausipalkkoja, joilla ei makseta edes vuokraa. Väki lähti lompsimaan, nuorimmasta päästä, eli etsimään tulevaisuuttaan jostain muualta. Kotimaa ei tarjonnut mahdollisuuksia.

      Näistä Latvian valtio tunnetaan ulkomaita myöten demografisena katastrofina. Maalla, jolla ei ole nuoria, ei ole myöskään tulevaisuutta. Onkohan Suomessa ajateltu ihan loppuun saakka, mitä on tulossa?

      http://www.france24.com/en/20120522-latvia-emigration-population-brain-drain-economy

    • Kfkfkfjfjj

      Kohtako laitetaan työttömät barakkeihin? Menee lähes kaikki tuet asumiseen kun ei käytä toimeentulotukea. Ei ole varaa ostaa vaatteita. Ei tarvisi maksaa ylisuuria asumiskustannuksia tuista. Yksi iso barakki mihin sängyt! Olisi ainakin juttukavereita. Muita implanttipäitä! Yhteiskunta säästäis huimia summia! Orjien karsinat.

      Piikkilangalla eristetään se alue vissiinkin ettei köyhät tule haisemaan. Vähän kuin nyt 41e parturit pari minuutin hommasta. Kalliimpiakin on varmaan. Ja 40e lounaat jotka mahtuu melkein tikkuaskiin. Ei tule köyhät lorvimaan ja inisemään iiii iiiiiiii iiiiiiiiiii.

      Suomessa:
      127 000 pitkäaikaistyötöntä joita tuli 14 000 vuodessa lisää.

      http://ylilauta.org/satunnainen/55820765

      • poliittinen.pannukakku

        Koko työttömyyden käsite on Suomessa yksi poliittinen pannukakku. Jos nuo 127 000 työtöntä lähtetään linnunpöntön rakentamista opettavalle kurssille, niin niiden työttömyys käytännössä nollaantuu ja muuttuu vasta vuoden päästä jälleen pitkäaikaistyöttömyydeksi.

        Tuolla tavalla Suomessa on hoidettu työttömyyttä. Aika vaikea sitä on muutoinkaan hoitaa, kun Suomessa valtion toimintaa on karsittu ja talous on täysin demokraattisen hallinnan ulkopuolella. Euroopan keskuspankkikin tekee Suomen puolesta päätökset, kun oma keskuspankkimme lopetettiin.

        Työttömyys on makrotaloussuure siinä missä korkotaso, inflaatio yms. Koska poliitikkomme eivät enää voi vaikuttaa asiaan, siitä on tehty yksilötason ongelma. Puhutaan syrjäytymisestä, kuntouttamisesta yms. Sekin on seurausta siitä, että Suomen kyky vaikuttaa talouteen on olematon johtuen EU-politiikasta.

        Työttömyyttä ei voida siis muuttaa kuin kosmeettisilla toimilla. Vitsikkäintä tässä on se, että aikaisemmin entisellä työllisyysministeriöllä ja tilastokeskuksellakin olivat omat määritelmänsä työttömyydelle ja siitä johtuen myös työttömiä oli kyseisten instanssien papereissa eri määrä...


    • Päivässäpotkut

      Kaikille pazkatyöhön pazkapalkalla pakotetuille ohjeeksi:

      Jos työnantaja on maksavinaan palkkaa, niin silloin työntekijä on tekevinään työtä.

      Ja huonosti ansaitsevalle työntekijäressukalle nyt voi sattua monenlaista vahinkoa ja kommellusta, joista kärsii pääasiassa työnantaja, mitäs palkkasi halvalla, halvalla kun ei saa hyvää :D

    • war-pig

      Lokomon https://fi.wikipedia.org/wiki/Lokomo tai vastaavan yritys johtaja oli joskus aikoinaan todennut, oli jos ei 50% tule vähintään voittoa homma ei kannata.

      Käsittääkseni tämä oli laskettu kaiken kustannuksen päälle, kulkeehan tämän hetkinen suuryritys maailma ainakin TÄÄLLÄ EUROSTO suomessa, siten että firma tekee määrätyn % määrän yleensä ilm. aina voittoa, tavoite % tosin lasketaan jonkun verran korkeammaksi, ja se on firman mikä?

      Kai tulos jos jää alle ollaan tappiolla vaikka todellisuudessa ollaan kuitenkin voitolla määrätyn % määrän, koska tavoite %.sti yli todellisuuden jonkin verran kun on noita kalvoja nähnyt.

      Itsepetosta ja muutenkin petosta jopa työntekijöitä kohtaan, koska juttu perustuu periaatteessa hienoon uhkailuun vähennyksillä tai lomautuksilla, jos tavoite % määriä ei saavuteta, mihin nämä kaikki %.set voitot sitten menevät, jaa Herras osa kansasta tietää kun on tehnyt oman uudenmaailma matematiikan edukseen, arvuutella voi johdon bonuksiin ja sijoittajille jos taotaan hyvää tulosta voidaan alkaa puhua ns. tulospalkkioista.

      Vaikka yleensä ne, puheiksi jää sellainen puinen keppiporkkana se, tietty kun sorvataan se metallista hitsataan kunnon piikkejä siihen ja maalataan oranssilla tehdään silmukka sovite hyvää notkeaa köyttä väliin ruoskan kahva siihen ja anneta sellaiset työnjohdolle, eiköhän se tulos taas parane ja palkkoja voida polkea alas päin, toinen variaatio ruoskasta, voisi olla viidellä pienemmällä vastaavalla porkkanalla varustettu ruoska nahka hihnoin sekä johdolle tuollaiset tietty http://www.toysankenkatehdas.fi/fi/node/63
      siinäpä veikeän näköinen sorvipoika, alas vetää kiiltävää saapakseen.

      Tämä olikin vain minun mielipiteeni jolla ei ole .askan vertaa merkitystä, tässä maailmassa tai elämässä, tyhjää, tyhjää, tyhjää, tyhjää, tyhjää ja tyhmää vaan, sitä riittää loputtomiin.

      Oikaiskoon paremmin tietävät ei ole paljon kiinnostanut nämä jaskan jauhaamiset, mutta niihin on ollut pakko aikoinaan osallistua, sen johto päätöksen tein vain hiljaa mielessäni kaavioita nähdessäni ja kuullessani juttua.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14433345/joka-mamulle-33000-euroa-vuodessa

    • TyötönPainuHiiteen

      Vtun työttömät prkle. Loisimiselle loppu kun ei makseta työttömyyskorvauksia. Ajetaan mokomat rotat maasta vttu prle.

    • helppo.huudella

      Milloin TEM:in isopalkkaisille johtajille saadaan tulosvastuu ja provikapalkkaus?

    • vtuntyöttömät

      vtun työttömät

    • OstovoimaMenee

      > Saksan valtiovarainministeriön entinen korkein virkamies, Heiner Flassbeck varottaa:

      – Pahin asia, mitä maat voivat tehdä, on Saksan mallin kopioiminen.

      Palkkojen leikkaus tuhoaa kotimaisen talouden. <

      Niin matalapalkat aiheuttavat sen ettei Suomessa enää kukaan pysty ostamaan mitään, ei tuotteita eikä palveluita.

      Ne harvat rikkaat matkustelevat ja ostavat ulkomailta.

      Suomalaiset pienyrittäjät menvät konkkaan ja tulee entistä enemmän työttömiä.

      Tätäkö TEM ajaa?

      • TuetInvestointi

        Oikeasti pitäisi ajatella niitä työttömyystukia INVESTOINTEINA.

        Pienituloinen suomalainen käyttää rahansa Suomessa suomalaisiin palveluihin.

        Tästä hyötyy koko Suomi.

        Ei työttömyystuella elävä lennä Pariisiin ostamaan viimeisimpiä muotiluomuksia, vaan ostaa lähikaupasta ruokaa.

        Joka kerran kun suomalainen ostaa Suomesta tuotteen tai palvelun, valtion kassaan kilahtaa 24% veroa.

        Alv vero on tasavero, sen maksaa niin 485 euroa saava toimeentulotukilainen kun yli 90.000 euroa vuodessa tienaava Gustafssonikin.

        Näin Suomen pyörät pyörivät kun tuilla ostetaan Suomessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe