Evoluutio on mahdotonta kiistää

Koska palstan kretujen yritykset kiistää evoluutiota käyvät päivä päivältä säälittävämmiksi, lienee taas aika muistutella mitä evoluutio on ja miksi se on vahvistettu fakta, joka ei muuksi muutu.

Lyhyesti:

"Evoluutioteorian perusperiaatteet" ... "ovat muuntelun periaate, perinnöllisyyden periaate ja valinnan periaate" ... "Muuntelu, perinnöllisyys ja valinta ovat darvinistisen evoluution välttämättömät ehdot, jotka yhdessä muodostavat samalla sen riittävän ehdon. Toisin sanoen, jos evoluutioteorian postulaatit ovat voimassa, seuraa biologinen evoluutio niistä välttämättä."

http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/viewFile/5026/4548

Meillä on siis seuraava yhtälö, jota kretut yrittävät epätoivoisesti kiistää, mutta jossa ei kertakaikkiaan ole mitään mikä olisi kiistettävissä:

1) Muuntelu
2) Perinnöllisyys
3) Valinta

1 2 3 = Evoluutio

Muuntelu on itsestäänselvyys. Jokaisen pitäisi esim. tajuta miten omat geenit ovat vaihteleva yhdistelmä vanhempiensa geeneistä. Samoin jokaiselle pitäisi olla tuttua esim. uutisointi influenssaviruksille tapahtuvista mutaatioista. Epigenetiikkaa fanittaville huomiona, että epimutaatiot ovat yksi muuntelun muoto muiden joukossa.

Perinnöllisyys on myös itsestäänselvyys. Sitä edes kretut eivät taida yrittää kiistää, kun oletettavasti tajuavat muistuttavansa vanhempiaan ja mahdollisesti kantavansa näiden periytyviä sairauksia. Epigenetiikkaa fanittaville huomiona, että epigeneettinen periytyminen on vain lisäys geneettiseen periytymiseen.

Valinta on samaten itsestäänselvyys. Edellisten suorana seurauksena eliöt ovat ominaisuuksiltaan erilaisia ja ilmiselvästi esim. nopeammin juokseva tai väritykseltään paremmin maastoon sulautuva jää epätodennäköisemmin pedon saaliiksi ja pääsee todennäköisemmin jatkamaan sukuaan. Seksuaalivalintakin on itsestäänselvyys, jokainen kun varmaan tietää omalta kohdaltaankin miten tietyt ominaisuuden viehättävät muissa.

Mainittu yhtälökin on itsestäänselvä looginen seuraus edellisistä. Jos eliöissä tapahtuu periytyviä muutoksia, joihin kohdistuu valintapainetta, niin sukupolvesta seuraavaan aikaa myöden valintapaine ohjaa kehityksen suuntaa. Kun aikaa kuluu riittämiin, pienet muutokset luonnollisesti kumuloituvat suuriksi. Jos esim. erillään eläviin populaatioihin kohdistuu ympäristön eroista johtuen erilainen valintapaine, populaatiot kehittyvät eri suuntiin, kunnes lopulta ovat riittävän erilaiset etteivät enää lisäänny keskenään syystä tai toisesta, eli lajiutuvat. Makroevoluutiokin on vain noiden itsestäänselvien muutosten kumuloitumista, eikä sitä voi kiistää yhtään sen enempää kuin mikroevoluutiotakaan.

Joten kretut, minkä noista itsestäänselvyyksistä ja sekä luonnossa että labroissa havaituista faktoista te haaveilette voivanne kiistää? Jonninjoutavat hokemat voitte jättää tässä ketjussa hokematta. Jos väitätte että jokin tuosta on kiistettävissä, niin kertokaa mikä kohta ja millä keinoin muutatte havaitun todellisuuden.

92

444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EDELLEEN

      Olemattomuus ei luo. Sekulaari tiedemaailma ei edes tiedä kuinka kuu ja eka solu syntyivät.

      Rehellinen ateisti: "Evoluutiota ei ole, mutten voi uskoa Jumalaan." Henkimaailman juttu.

      • OtaAsioistaSelvää

        Evoluutio on todistettua faktaa ja Suuresta pamauksestakin löytyy näyttöä, tietäisit tämän jos ottaisit asioista selvää.
        Suuri pamaus ja kuu ei kyllä liity evoluutioon mitenkään.


      • gfhgcvbhnghgh

        Ethän sinäkään oikeasti tiedä miten maailmankaikkeus on syntynyt. Uskot vanhoihin taruihin jotka muinaiset ihmiset ovat kirjoittaneet.
        Luulet että niissä on jotain Jumalan innoittamaa vain koska niissä väitetään niin.
        Olet heikkomielinen idiootti, sinua vedetään kuin pässiä narussa.


      • Yurki kannattaisi ihan oikeasti jättää huomiotta, koska ei tuo tampio keskustelemaan kykene, mutta ketjuja kyllä sotkee niin kauan kun joku vastaa.


      • Kreationismi_on_sairaus

        Käyppä valehteleva idiootti kysymässä tiedeyhteisöltä onko tiede muka todistanut evoluutiota mahdottomaksi.

        Maailmankaikkeus planeettoineen, mukaanlukien maapallo, tarjoavat elämän synnylle täysin eri olosuhteet kun sterilisoitu säilykepurkki, jossa on stabiilit olosuhteet. Evoluutioteoria ei edes ota kantaa elämän syntymiseen.

        Miksi valehtelet Jyrki?


      • gvhgvhgh

        Evoluutio on kyllä todistettu, ottaisit edelleen asioista selvää.
        Miksi olisin koulun tai valtamedian uhri?. Olet vainoharhainen idiootti ja kuulut hoitoon.


      • Teppo68

        Katselkaas hieman ympärille, ihminen muka tyhmentyy... niinkö... ihmiskunta elää todellista renesanssia, nyt tiede ja sen luomat keksinnöt muuttavat maailmaa hirveällä vauhdilla, pääosin parempaan suuntaan... uskonnot ovat ohjanneet maailmaa tuhansia vuosia, eikä koskaan ihmisten elämä ole tällä tasolla mitä se nyt on, vaan ennen nykytieteen kehitystä elettiin pimeällä keskiajalla, ja edelleenkin eletään fundamentaalisissa yhteiskunta rakenteissa...


      • Häpäiset Jumalasi, uskontosi ja itsesi.


      • Bibliaa kirjoitti:

        Häpäiset Jumalasi, uskontosi ja itsesi.

        OK. Ryhdyn ateistiksi ja PELASTUN.


      • Bibliaa kirjoitti:

        Häpäiset Jumalasi, uskontosi ja itsesi.

        Siinähän teitä on sitten kaksi samanlaista.


      • utti kirjoitti:

        Siinähän teitä on sitten kaksi samanlaista.

        Ah, tuli näemmä huti, tämähän oli rekisteröitynyt versio. No kommentti kohdistui kuitenkin aitoon tapaukseen.


      • utti kirjoitti:

        Ah, tuli näemmä huti, tämähän oli rekisteröitynyt versio. No kommentti kohdistui kuitenkin aitoon tapaukseen.

        Rekisteröin tämän nimimerkkini sen jälkeen, kun joku evokkitrolli tai aidosti sairas uskova alkoi käyttää sitä kiukutteluun ja sluttus-juttuihin. Todellisuudentajuiset osaavat päätellä, kumpi meistä on alkuperäinen.


      • Teppo68
        yurki1000js kirjoitti:

        OK. Ryhdyn ateistiksi ja PELASTUN.

        Eikö tuollainen ajattelu kerro hieman suppeasta maailmankuvasta, en lähde vannomaan tieteen nimeen ja sen luomaan maailmankuvaan mutta vielä vähemmän raamatun luomaan maailmankuvaan, raamattu ei ole juurikaan hyvää tehnyt, tiede on monia vakavia sairauksia on parantanut,luonut yltäkylläisyyttä, raamattu vaan ongelmia.

        On hyvin naivia muodostaa käsityksensä tuhansia vuosia vanhoista kirjoituksista joita on ihmisten toimesta viilattu kirkon tarpeita vastaavaksi, ei ihmisen tarpeita.... ainakin kerran kaksi sukupolvessa, alkaen ajalta jolloin luultiin että maapallon on kaikenkeskus, näin ei vaan ollut, eikä tule olemaan.


      • Teppo68

        Totta voi olla että evo teoria on väärä, ja että emme edes osaa hakea oikeita kysymyksiä, vastauksista nyt puhumattakaan, mutta tieteen antama kuva on hyvin selkeä raamattuun verrattuna, toki tietämys raamatun kirjoittamisaikaan on ollut toisenlainen, kuin nykyään... ja kun se viitekehys huomioidaan, raamattu on vastannut sen ajan tietämystä.

        Viimeisen 100 vuoden aikana viitekehys on vaan tarkentunut, tarkenut niinkuin aiemmin kirjoitin maapallo ei olekaan kaikeuden keskus, vaan pienen pieni hiekanjyvä miljarien aurinkokuntien kokonaisuudesta, eikä oma aurinkokuntamme ole aurinkokuntien joukossa hiekanjyvää suurempi, tämä kuva tulee vielä tarkentumaan, ja luulempa että raamatulla ei kohta ole muuta arvoa kuin historiallinen.


      • Arkkiapologeetta

        Laitetaan stoppi paskanjauhamiselle yurki! Vaadit kiivaasti todisteita makroevoluutiosta ja kiistät evoluutioteorian. Selitä itse vitun pässi, miksi Raamattu on täynnä ristiriitoja! Ja tässä tästä makroevoluutiosta, jota et jälleen ole ymmärtänyt lainkaan.

        "Within the modern evolutionary synthesis school of thought, macroevolution is thought of as the compounded effects of microevolution. Thus, the distinction between micro- and macroevolution is not a fundamental one – the only difference between them is of time and scale."

        yurki1000js pystyisitkö selittämään Raamatun ristiriidat? Voit osoittaa uskonnollisen älykkyytesi käymällä oheisen listan kohta kohdalta läpi ja selittämällä meille tyhmille "evouskovaisille", mistä ko. erot Raamatussa johtuvat. Tällä päästään keskustelussa hieman eteenpäin. Jos, pidät tätä sielunvihollisen eksytyksenä, avaa se Biblia, tarkista ja tutustu siihen sitten ihan ajatuksen kanssa!

        http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html

        Makroevoluutio ja mikroevoluutio kuvaavat periaatteessa samaa ilmiötä, mutta eri aikajanoilla; ts. mikroevoluutio tapahtuu lyhyemmällä syklillä, kuin makroevoluutio, jonka seuraukset näkyvät vasta useiden sukupolvien viivellä. Makroevoluutiossa mikroevoluution tulokset kumuloituvat.

        "The process of speciation may fall within the purview of either, depending on the forces thought to drive it. Paleontology, evolutionary developmental biology, comparative genomics and genomic phylostratigraphy contribute most of the evidence for the patterns and processes that can be classified as macroevolution. An example of macroevolution is the appearance of feathers during the evolution of birds from theropod dinosaurs, when now viewed at a distance from the future, although as they arose the developing changes would be deemed microevolution."

        "A more practical definition of the term describes it as changes occurring on geological time scales, in contrast to microevolution, which occurs on the timescale of human lifetimes. This definition reflects the spectrum between micro- and macro-evolution, whilst leaving a clear difference between the terms: because the geological record rarely has a resolution better than 10,000 years, and humans rarely live longer than 100 years, "meso-evolution" is never observed."

        "While such evolutionary biologists Theodosius Dobzhansky, Bernhard Rensch and Ernst Mayr use the term, many neo-Darwinian do not, preferring instead to talk of evolution as changes in allele frequencies without mention of the level of the changes (above species level or below). Use of the term is most common in the continental European traditions (as Dobzhansky, Mayr, Rensch, Goldschmidt and Schindewolf were) and less common in the Anglo-American tradition (such as John Maynard Smith and Richard Dawkins). Hence, use of the term "macroevolution" is sometimes wrongly used as a litmus test of whether the writer is "properly" neo-Darwinian or not."

        "There are many ways to view macroevolution, for example, by observing changes in the genetics, morphology, taxonomy, ecology, and behavior of organisms. There is evidence that these elements of macroevolution are closely tied to each other so when viewing evolution from one of these perspectives, it must also be considered in the context of the others. Sahney et al. stated the connection as "As taxonomic diversity has increased, there have been incentives for tetrapods to move into new modes of life, where initially resources may seem unlimited, there are few competitors and possible refuge from danger. And as ecological diversity increases, taxa diversify from their ancestors at a much greater rate among faunas with more superior, innovative or more flexible adaptations."

        Molecular evolution occurs through small changes in the molecular or cellular level. Over a long period of time, this can cause big effects on the genetics of organisms.

        Taxonomic evolution occurs through small changes between populations and then species. Over a long period of time, this can cause big effects on the taxonomy of organisms, with the growth of whole new clades above the species level.

        Morphological evolution occurs through small changes in the morphology of an organism. Over a long period of time, this can cause big effects on the morphology of major clades. This can be clearly seen in Cetacea, throughout the early evolution of Cetacea, hindlimbs were still present. However over millions of years the hindlimbs regressed and became internal.

        Ecological evolution occurs through small changes in the ecological roles organisms occupy. Over a long period of time, this can cause big effects on the ecological landscape. For example, the occupation of a niche.


      • Krevokki

        Niin, Yurki100js, sinä suivaannut koska et ymmärrä Jumalan olemattomuutta, olevaisuudestansa ehkä enemmän kuin ewokit, etkä ymmärrä ehkä edes ihmiskunnan teknologiankin kehittymisen olevan kehittymistä. Miksi et ehkä vielä katsahda Tuomas Leväsen aposivuille, missä Eenokin ja Mooseksen apokirjat kertovat muutamia juttuja Aadamiakin edeltäneistä ajoista. Uskotko sinä todella kaiken ilmaantuneen KOKO GALAKSIMME, vasta 6018 vuotta sitten? Se usko on liian vaikea, anteeksi, liian vaikea, ei Jumalakaan mitään oikeasti mahdotonta koskaan tee, vaikka tekeekin sellaista mitä IHMINEN ei nykyisessä ruummissaan kykene ymmärtämään, koska olemme aistiemme ja tuntojemme vankina, emmekä erota kuin muutamia luomisideoita. Yurki1000js, nöyrry sinäkin katolisen kirkon inkvisiittorien opista, ennenkuin joudut hoitoon, minä tosin jouduin muista syistä kuin tuosta evoluutiokreationismiasia. Minulle tuli psykooseja, muutamia kertoja vuodessa kokeilemieni alkomahoolien takia, ja yksinäisyyteni takia, ei se ollut paha olo, mutta tulin psykoottiseksi, silloin tällöin.


    • Jyrirririri

      Niin niin ..... mutta missäs se havainto makroevoluutiosta viipyy tyhmä?


      Evolutiosta ei ole vielä havaintoja. Jos olisi niin tätäkään palstaa ei olisi.

      Evouskomus on eri asia kuin evoluutio, se elää ja voi hyvin kuten avauksen uskomuksista näemme.

      On se kummallista että vaikka kaikki tietokirjat sanovat että makroevoluutiosta ei voida saada ihmisen aikaskaalalla näköhavaintoa niin silti jotkut yksinkertaiset avaaajankaltaiset tomppelit jaksavat tulla tänne uhomaan esittämällä todisteina evoluution määritelmiä. Vitsi mitä pellejä.

      • "Niin niin ..... mutta missäs se havainto makroevoluutiosta viipyy tyhmä?"

        Olen pannut merkille, että havainto monimuotoisesta biodiversiteetista eli miljoonien lajien olemassaolosta tarkoittaa joillekin havaintoa lajeittain luomisesta ja joillekin luonnollisesta lajiutumisesta.

        Lajeittain luominen edustaa sarjaa yliluonnollisia tapahtumia, joista ei ole havaintoja reaalimaailmassa. Sellaiseen uskominen tyypillisesti vaatii, että ihminen asettaa mielessään biodiversiteetin aiheuttajaksi jonkinlaisen mystisen luojan. Luonnollinen lajiutuminen puolestaan on ymmärrettävä seuraus periytymisen, muuntelun ja valinnan jatkuvasta toiminnasta.

        Jos uskonnolliset syyt eivät pakota denialismiin, voi kuka tahansa ymmärtää, kuinka erilaiset elämälle otolliset ekologiset lokerot ovat sopeutumien kautta voineet täyttyä niihin sopivalla eliöstöllä. Mitään luonnollista estettähän sille ei ole havaittu.

        "Vitsi mitä pellejä."

        Minusta on aivan rationaalista ajatella, että eliöpopulaation jakautuminen osapopulaatioiksi erilaisiin ympäristöihin voi ajan myötä tuottaa populaatioita, jotka poikkeavat toisistaan piirteiltään ja usein jopa kromosomeiltaan siinä määrin, etteivät voi lisääntyä keskenään.


      • Epäjumalienkieltäjä

        Elokehän hierarkiselle taksonomialle ainoa looginen selitys on lajien kehittyminen yhteisistä kantamuodoista välivaiheiden kautta.

        Etelänkiislan geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin ruokkilintuihin selittyy vain sillä, että se on kehittynyt yhteisestä kantamuodosta muiden ruokkilintujen kanssa.

        Ruokkilintujen geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin rantalintuihin selittyy vain sillä, että ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta muiden rantalintujen kanssa.

        Rantalintujen geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin lintuihin selittyy vain sillä, että ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta muiden lintujen kanssa.

        Lintujen geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin selkärankaisiin selittyy vain sillä, että ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta muiden selkärankaisten kanssa.


      • utti

        Siitä vain määrittelet ensin mitä makroevoluutio edes on kretukuvitelmissasi tällä kertaa, ja sen jälkeen kehität sitten teorian jolla saat estettyä mikroevoluution kumuloitumisen sellaiseksi. Siihen ei ole vielä kukaan kyennyt, etkä varsinkaan sinä.


      • Ilmeinentotuusjyriltä
        A10097 kirjoitti:

        "Niin niin ..... mutta missäs se havainto makroevoluutiosta viipyy tyhmä?"

        Olen pannut merkille, että havainto monimuotoisesta biodiversiteetista eli miljoonien lajien olemassaolosta tarkoittaa joillekin havaintoa lajeittain luomisesta ja joillekin luonnollisesta lajiutumisesta.

        Lajeittain luominen edustaa sarjaa yliluonnollisia tapahtumia, joista ei ole havaintoja reaalimaailmassa. Sellaiseen uskominen tyypillisesti vaatii, että ihminen asettaa mielessään biodiversiteetin aiheuttajaksi jonkinlaisen mystisen luojan. Luonnollinen lajiutuminen puolestaan on ymmärrettävä seuraus periytymisen, muuntelun ja valinnan jatkuvasta toiminnasta.

        Jos uskonnolliset syyt eivät pakota denialismiin, voi kuka tahansa ymmärtää, kuinka erilaiset elämälle otolliset ekologiset lokerot ovat sopeutumien kautta voineet täyttyä niihin sopivalla eliöstöllä. Mitään luonnollista estettähän sille ei ole havaittu.

        "Vitsi mitä pellejä."

        Minusta on aivan rationaalista ajatella, että eliöpopulaation jakautuminen osapopulaatioiksi erilaisiin ympäristöihin voi ajan myötä tuottaa populaatioita, jotka poikkeavat toisistaan piirteiltään ja usein jopa kromosomeiltaan siinä määrin, etteivät voi lisääntyä keskenään.

        Niin niin... kyllähän sitä voi laillasi uskoa eliöiden lajiutuneen lokuksiinsa, se on ihan luonnollista että niin uskotaan paljon koska bg-ope koulussa lapsia niin opettaa, siis uskomaan evoluutioon.

        On kuitenkin eri asia todistaa tieteellisesti se että olemassaolevissa lokuksissaan asuilevat eliöt olisivat jotenkin makroevolutioituneet olosuhteisiinsa sopiviksi. Sitä ei ole tapahtunut.
        Kyse voi aivan hyvin olla niin päin että olemassaolonsa alusta saakka muuttumattomina pysyneet lajit ovat vain asettuneet itselleen sopiviin asuinsijoihin.
        Ja kas kummaa, fossiilisto tukee tätä mallia sillä mitä enemmän fossiileja on kaivettu niin sitä ilmeisempää on että vähittäistä kehittymistä ei ole tapahtunut.
        Tilanne on päinvastoin, sillä nyt löydetään lähes päivittäin uusia eläviä fossiileja, siis nykyeliöitä joista on olemassa miljoonia vuosia vanhoja fossiileja ja tämä jos mikä osoittaa vähittäisen kehittymisen evoluutiouskomuksen erehdykseksi.
        Ja huomaa, tämä on tiedettä eikä jeesuspörinää.


      • A10097 kirjoitti:

        "Niin niin ..... mutta missäs se havainto makroevoluutiosta viipyy tyhmä?"

        Olen pannut merkille, että havainto monimuotoisesta biodiversiteetista eli miljoonien lajien olemassaolosta tarkoittaa joillekin havaintoa lajeittain luomisesta ja joillekin luonnollisesta lajiutumisesta.

        Lajeittain luominen edustaa sarjaa yliluonnollisia tapahtumia, joista ei ole havaintoja reaalimaailmassa. Sellaiseen uskominen tyypillisesti vaatii, että ihminen asettaa mielessään biodiversiteetin aiheuttajaksi jonkinlaisen mystisen luojan. Luonnollinen lajiutuminen puolestaan on ymmärrettävä seuraus periytymisen, muuntelun ja valinnan jatkuvasta toiminnasta.

        Jos uskonnolliset syyt eivät pakota denialismiin, voi kuka tahansa ymmärtää, kuinka erilaiset elämälle otolliset ekologiset lokerot ovat sopeutumien kautta voineet täyttyä niihin sopivalla eliöstöllä. Mitään luonnollista estettähän sille ei ole havaittu.

        "Vitsi mitä pellejä."

        Minusta on aivan rationaalista ajatella, että eliöpopulaation jakautuminen osapopulaatioiksi erilaisiin ympäristöihin voi ajan myötä tuottaa populaatioita, jotka poikkeavat toisistaan piirteiltään ja usein jopa kromosomeiltaan siinä määrin, etteivät voi lisääntyä keskenään.

        Olemattomuus ei luo. Evoluutiota ei ole.

        FAKTAT:
        - Tiede ei kumoa Luojaa, koska Luoja on tiedon lähde.
        - Kaikki luomakunnassa todistaa luomisen ja lankeemuksen historiallisuudet. Pulinat pois!


      • Ilmeinentotuusjyriltä kirjoitti:

        Niin niin... kyllähän sitä voi laillasi uskoa eliöiden lajiutuneen lokuksiinsa, se on ihan luonnollista että niin uskotaan paljon koska bg-ope koulussa lapsia niin opettaa, siis uskomaan evoluutioon.

        On kuitenkin eri asia todistaa tieteellisesti se että olemassaolevissa lokuksissaan asuilevat eliöt olisivat jotenkin makroevolutioituneet olosuhteisiinsa sopiviksi. Sitä ei ole tapahtunut.
        Kyse voi aivan hyvin olla niin päin että olemassaolonsa alusta saakka muuttumattomina pysyneet lajit ovat vain asettuneet itselleen sopiviin asuinsijoihin.
        Ja kas kummaa, fossiilisto tukee tätä mallia sillä mitä enemmän fossiileja on kaivettu niin sitä ilmeisempää on että vähittäistä kehittymistä ei ole tapahtunut.
        Tilanne on päinvastoin, sillä nyt löydetään lähes päivittäin uusia eläviä fossiileja, siis nykyeliöitä joista on olemassa miljoonia vuosia vanhoja fossiileja ja tämä jos mikä osoittaa vähittäisen kehittymisen evoluutiouskomuksen erehdykseksi.
        Ja huomaa, tämä on tiedettä eikä jeesuspörinää.

        "Ja huomaa, tämä on tiedettä eikä jeesuspörinää."

        Kyllä tuo on ihan vain jeesuspörinää, koska väität juurikin vastoin sitä mitä tieteelliset tulokset kertovat. Mutta ihmekös se, valehteleva jeesuspörisijä kun olet. Jos et olisi, kykenisit antamaan lähdeviitteet tieteenvastaisille väitteillesi. Mutta et pysty. Koska olet jeesuspörisijä.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Elokehän hierarkiselle taksonomialle ainoa looginen selitys on lajien kehittyminen yhteisistä kantamuodoista välivaiheiden kautta.

        Etelänkiislan geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin ruokkilintuihin selittyy vain sillä, että se on kehittynyt yhteisestä kantamuodosta muiden ruokkilintujen kanssa.

        Ruokkilintujen geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin rantalintuihin selittyy vain sillä, että ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta muiden rantalintujen kanssa.

        Rantalintujen geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin lintuihin selittyy vain sillä, että ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta muiden lintujen kanssa.

        Lintujen geneettiset ja rakenteelliset yhteläisyydet muihin selkärankaisiin selittyy vain sillä, että ne ovat kehittyneet yhteisestä kantamuodosta muiden selkärankaisten kanssa.

        Epä. Linnut on luotu. Ateistimaailma ei edes tiedä miten kuu ja eka solu syntyivät.


      • tieteenharrastaja

        Siihähän määrität eikä tunnu missään, kun itse olet myöhästynyt alkeistiedon pumppuresiinastakin.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Siihähän määrität eikä tunnu missään, kun itse olet myöhästynyt alkeistiedon pumppuresiinastakin.

        TH. Aihe on LUOMINEN. Havaintoni mukaan palstan ateistit häiriköivät. Heitä ei luominen kiinnosta.


      • Ilmeinentotuusjyriltä kirjoitti:

        Niin niin... kyllähän sitä voi laillasi uskoa eliöiden lajiutuneen lokuksiinsa, se on ihan luonnollista että niin uskotaan paljon koska bg-ope koulussa lapsia niin opettaa, siis uskomaan evoluutioon.

        On kuitenkin eri asia todistaa tieteellisesti se että olemassaolevissa lokuksissaan asuilevat eliöt olisivat jotenkin makroevolutioituneet olosuhteisiinsa sopiviksi. Sitä ei ole tapahtunut.
        Kyse voi aivan hyvin olla niin päin että olemassaolonsa alusta saakka muuttumattomina pysyneet lajit ovat vain asettuneet itselleen sopiviin asuinsijoihin.
        Ja kas kummaa, fossiilisto tukee tätä mallia sillä mitä enemmän fossiileja on kaivettu niin sitä ilmeisempää on että vähittäistä kehittymistä ei ole tapahtunut.
        Tilanne on päinvastoin, sillä nyt löydetään lähes päivittäin uusia eläviä fossiileja, siis nykyeliöitä joista on olemassa miljoonia vuosia vanhoja fossiileja ja tämä jos mikä osoittaa vähittäisen kehittymisen evoluutiouskomuksen erehdykseksi.
        Ja huomaa, tämä on tiedettä eikä jeesuspörinää.

        " <...> se on ihan luonnollista että niin uskotaan paljon koska bg-ope koulussa lapsia niin opettaa, siis uskomaan evoluutioon."

        Kuten ketjun aloituksessakin jälleen hyvin tuli esille, on biologinen evoluutio loogisesti pätevä selitys biodiversittetille. Kun lisäksi lonnosta tehtävät havainnot tukevat tieteellistä evoluutioteoriaa, eikä luonnolliselle lajiutumiselle ole havaittu mitään estettä, ei mielestäni ole mitään järkiperäistä syytä pitää sitä mahdottomana.

        Tällaisessa tilanteessa on mielestäni outo ajatus, että evoluutioteoriaa pidettäisiin hyvänä selityksenä lajien synnylle vain siksi, että niin kerrotaan koulussa. Rationaaliseen ajatteluun kykenevillä ihmisillä kun on mahdollisuus pohtia koulussa esitettävien asioiden järkevyyttä.

        Kyllä faktoihin perustuvat hyvin perustellut selitykset luonnonilmiöille ovat hyviä selityksiä siitä huolimatta, että niistä kerrotaan kouluissa. Mutta kuten havaitsemme, on joillekin luontevampaa uskoa selityksiin, jotka perustuvat havaitsematta jääneisiin yliluonnollisiin tekijöihin.

        Kouluissa opetetaan ihmisen arkijärjelle paljon hankalampia asioita kuin biologinen evoluutio. Esimerkiksi se, että kameran objektiivin läpi kulkevat fotonit eivät mene suorinta reittiä, vaan nopeinta. Tuossa riittäisi jumaluskovaisille sarkaa alkaa selittää, että ilmiö on vain seurausta jonkin Suuren Säätäjän asettamista kulmakertoimista. Mutta ehkä nopein reitti on uskovaisillekin toimiva selitys, kun se ei ole ristiriidassa minkään pyhän kirjoituskokoelman kanssa.


      • Ilmeinentotuusjyriltä kirjoitti:

        Niin niin... kyllähän sitä voi laillasi uskoa eliöiden lajiutuneen lokuksiinsa, se on ihan luonnollista että niin uskotaan paljon koska bg-ope koulussa lapsia niin opettaa, siis uskomaan evoluutioon.

        On kuitenkin eri asia todistaa tieteellisesti se että olemassaolevissa lokuksissaan asuilevat eliöt olisivat jotenkin makroevolutioituneet olosuhteisiinsa sopiviksi. Sitä ei ole tapahtunut.
        Kyse voi aivan hyvin olla niin päin että olemassaolonsa alusta saakka muuttumattomina pysyneet lajit ovat vain asettuneet itselleen sopiviin asuinsijoihin.
        Ja kas kummaa, fossiilisto tukee tätä mallia sillä mitä enemmän fossiileja on kaivettu niin sitä ilmeisempää on että vähittäistä kehittymistä ei ole tapahtunut.
        Tilanne on päinvastoin, sillä nyt löydetään lähes päivittäin uusia eläviä fossiileja, siis nykyeliöitä joista on olemassa miljoonia vuosia vanhoja fossiileja ja tämä jos mikä osoittaa vähittäisen kehittymisen evoluutiouskomuksen erehdykseksi.
        Ja huomaa, tämä on tiedettä eikä jeesuspörinää.

        "Niin niin... kyllähän sitä voi laillasi uskoa eliöiden lajiutuneen lokuksiinsa, se on ihan luonnollista että niin uskotaan paljon koska bg-ope koulussa lapsia niin opettaa, siis uskomaan evoluutioon. On kuitenkin eri asia todistaa tieteellisesti se että olemassaolevissa lokuksissaan asuilevat eliöt olisivat jotenkin makroevolutioituneet olosuhteisiinsa sopiviksi."

        Se on Jyrbä ehkä parempi ettet käytä viestinnässäsi sanoja joiden merkitystä et ymmärrä:

        "Lokus (lat. locus, paikka) on perinnöllisyystieteissä geenin tai DNA-jakson sijaintipaikka kromosomissa. DNA-jakson vaihtelua lokuksessa kutsutaan alleeliksi. Geenikartta on kuvaus yksilön lokuksesta ja tarkasta fenotyyppistä."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Lokus


      • Epäjumalienkieltäjä
        yurki1000js kirjoitti:

        Epä. Linnut on luotu. Ateistimaailma ei edes tiedä miten kuu ja eka solu syntyivät.

        Tämä kuvaakin kreationistien argumentaation tason täysin:
        Se, että kretu ei suostu uskomaan tiedeyhteisön kaikkeen käytössä olevaan havaintoaineistoon perustuvaa johtopäätöstä kuun syntytavasta, todistaa kretu-hihhulin mielestä sen, että linnut eivät ole voineet periä lukuisia rakenteellisia ja geneettisiä yhtäläisyyksiään yhteiseltä kantamuodolta.

        Tuosta päättelystä on paha osoittaa mitään virhettä, koska koko perustelu on yksi suuri virhe.


    • lisääntymisen_tosiasiat

      Evoluutiouskova pitää todisteina evoluutioteorian väittämiä ja kirjoittaa "taulukon":
      "1) Muuntelu
      2) Perinnöllisyys
      3) Valinta

      1 2 3 = Evoluutio"

      Evoluutiouskovalta jäi tajuamatta kokonaan logiikka. Luomisessa Jumala loi tietynlaisen elämän biologian maapallolle. Tähän biologiaan kuuluu osana lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologia.
      Nämä biologian osa-alueet vahvistaa monin tavoin sen, että lisääntyminen ja perinnöllisyys noudattaa tiettyjä käyttäytymislakeja eli nämä RAJOITTAVAT biologisia vaihteluja.
      Mutta EI aivan kokonaan koska tiettyä muuntelua tapahtuu rajoitetusti.

      Tämä näkyy ihmisten ja muiden eliöiden tavassa valita sukupuolikumppaninsa geenivarantoja lisääntymiskäyttäytymisellä ja tästä valinnasta seuraa selvästi tietty rajallisuus perimässä. Lisääntymisbiologiassa jälkeläinen saa vanhempiensa perimää.
      Toki joillakin eliölajeilla on myös satunnaista lisääntymistä, nämä ovat niitä lajeja joilla lisääntyminen tapahtuu eliöiden ulkopuolella esim. korallit päästää sukusolujaan mereen, kasveilla on tuulipölytystä ja osan tekee mm. mehiläiset lentäessään kukasta kukkaan.

      Fakta on siis se, että eliöissä on kahdenlaista lisääntymistä: 1) sisäistä lisääntymistä jossa sukupuolisolu hedelmöityy eliöiden kontaktiparittelussa ja 2) ulkoista lisääntymistä jossa sukusolut hedelmöittyy ulkoisten tekijöiden (virtaukset, lennot yms.) mukaan.

      Nämä kaksi lisääntymisbiologista faktaa vahvistaa se, että eliöiden muuntelu todellisuudessa on varsin rajallista. Tämä periaate vahvistetaan myös Biologian sanakirjassa "laji" sanan määrittelyssä.
      Laji on se yksilöiden joukko ja populaatioryhmä jotka voivat keskenään lisääntyä 1) tosiasiallisesti ja 2) potentiaalisesti (mahdollisesti, mm. keinotekoisesti avustettuna geenimanipulaationa). Tämä näkyy varsin hyvin eläinkunnassa, useimmat eläimet etsii parittelukumppaniksi saman lajin yksilöitä. Eläinkunnassa parittelu eri lajien kesken on äärimmäisen harvinaista. Esimerkkinä joillakin linnuilla on hyvin monimutkainen parittelukumppanin valinta käyttäytyminen lajin sisällä.
      Hedelmöityksen jälkeenkin lisääntymisprosessiin vaikuttaa monet sisäiset ja ulkoiset tekijät eli usein hedelmöitys ja alkanut raskaus päätyy spontaaniin keskeytysvirheeseen. Hedelmöitys ei AINA johda tulokselliseen lisääntymiseen eli uuteen jälkeläiseen.

      Lyhyesti evoluutiouskovan "taulukko" on väärä koska se ei huomioi todellisuutta eli sitä todellisuutta jossa lisääntyminen ja perimä todella tapahtuu. Tämä todellisuus on RAJALLISTA koska siinä ei tapahdu kaikkien mahdollisten tapahtumien tapahtumaa vaan eliöt suorittaa omaa lajin sisäistä kumppanin valintaa. Näin EI kaikki lajin sisäisetkään perimän geenivarannot edes kohtaa toisiaan koskaan.
      Fakta on siis tämä geenivarannon kohtaaminen ja tämä ei ole todellisuudessa rajatonta vaan rajallista. Satunnaisuus kohtaa vain niitä lajeja joilla on ULKOINEN lisääntymisprosessi (mm. merivirrat, tuulet ja hyönteisten lento).

      Evoluutioteoria ei lainkaan huomioi tätä lisääntymisbiologian faktaa koska se väittää kaikkien lisääntyvän satunnaisesti. Todellisuudessa valintaa tapahtuu lajin SISÄISEN lisääntymiskäyttäytymisen mukaan. Kaikki ei parittele kaikkien kanssa, tämä todellisuuden tosiasia rajaa geenivarannon vaihtelun lajin sisäiseksi.
      Tämä kertoo rajallisesta lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologiasta.

      Evoluutiouskovat eivät tajua todellisuutta jossa eliölajit toimivat lajinsa mukaisella lisääntymiskäyttäytymisellä. (Näin toimii myös ihmiset normaalisti. Vain henkisesti sairaat ihmiset voivat pyrkiä sukupuoliseen kontaktiin toisen lajin kanssa kuten eläimen kanssa) Tämä lajin mukainen käyttäytyminen rajaa geenivarannon yksilöiden väliseksi. Käytännön todellisuudessa minkään lajin KOKO geenivaranto ei sekoitu.
      Tässä on aina mukana alueellinen rajoite eli lisääntymiskumppani saadaan tai tulee rajoitetulta alueelta myös niillä lajeilla joilla on ulkoinen hedelmöitys.
      Evoluutioteorian lähtöolettamat geenivarannosta ovat vääriä ja epäloogisia.

      • Kertakaikkiaan hupaisa kirjoitus. Tosiasiassahan sinun itsesi käsitykset evoluutioteorian lähtöolettamista ovat täysin vääriä ja epäloogisia.


      • onnetonta-selittelyä

        "Nämä kaksi lisääntymisbiologista faktaa vahvistaa se, että eliöiden muuntelu todellisuudessa on varsin rajallista. "
        Kas kummaa kun evoluutiobiologit eivät ole löytäneet mekanismia, joka rajoittaisi muuntelua. Oman lajin sisäisen kumppanin valinta mahdollistaa hitaan muutoksen, eikä muutoksen suuruudelle ole mitään esteitä. Ei lajiutuminen tapahdu yhdessä sukupolvessa eikä vielä sadassakaan.
        Tuo, mitä lajeista selittelet, tekee mahdottomaksi ainoastaan kressujen olkiukon, jonka mukaan kissan pitäisi synnyttää koira ennen kuin evoluutio olisi todistettu.


      • Epäjumalienkieltäjä

        Vaikea kuvitella parempaa tukea Utti:n avaukselle kuin tämä "lisääntymipiolokin" hupaisa sepustus, josta puuttuu kaikki logiikka ja faktat. Kaiken kruunaa tietysti se, että pitkä sepustus ei edes yritä selittää, miten muuntelu perinnöllisyys valinta ei väistämättä tuottaisi evoluutiota.


      • Kreationismi_on_sairaus

        Selvästikin olet jeesuksenmorsian ihan ite aatellu omilla latvalahoilla aivoillasi.

        Tottakai lajiutuminen lähtee liikkeelle jostain olemassa olevasta lajista. Ei lajiutumisen tapahdu siten että kahden eri lajin yksilöt tuottaisivat jälkeisiä, joista kehittyy uusi laji.

        Harvinaisen huvittava kreationistisen tyhmyyden demonstraatio. Kyllähän se on fakta, että kreationismiin hurahtavan täytyy olla lähtökohtaisesti ihan helevetin tyhmä. Toki jeesuspörinä ja taikauskossa eläminen tyhmentää edelleen.


      • Voi puppusanageneraattoriparka, kun sinä et nyt vain kertakaikkiaan osaa muodostaa järjellistä argumenttia mistään, ja noita puppujasi ei jaksa edes lukea loppuun asti. Niistä kun puuttuu kaikki järki ja logiikka.

        Yritäs puppusanageneraattori tehdä sellainen temppu johon et muistaakseni ole koskaan kyennyt, eli esittää ihka oikea lähdeviite edes jonkun väitteesi tueksi.


      • Exevokkinen
        onnetonta-selittelyä kirjoitti:

        "Nämä kaksi lisääntymisbiologista faktaa vahvistaa se, että eliöiden muuntelu todellisuudessa on varsin rajallista. "
        Kas kummaa kun evoluutiobiologit eivät ole löytäneet mekanismia, joka rajoittaisi muuntelua. Oman lajin sisäisen kumppanin valinta mahdollistaa hitaan muutoksen, eikä muutoksen suuruudelle ole mitään esteitä. Ei lajiutuminen tapahdu yhdessä sukupolvessa eikä vielä sadassakaan.
        Tuo, mitä lajeista selittelet, tekee mahdottomaksi ainoastaan kressujen olkiukon, jonka mukaan kissan pitäisi synnyttää koira ennen kuin evoluutio olisi todistettu.

        Hahhah, vai eivät muka evoluutiobiologit ole huomanneet että gm-viljely tai elöiden gm-lajiuttaminen ei toimi?

        Miksiköhän käytännössä kaikki kaupallinen geneettinen lajiuttamisyrittäminen on lopetettu maailmassa? Hehe.

        Gm-viljelyt lopetettiin toimimattomuuksiensa vuoksi. Geenimanipuloidut viljat korjasivat itse itsensä muutamassa sukupolvessa alkuperäiseen olomuotoonsa.
        Yliopistot toki tutkivat yhä asiaa, lähinnä sitä että miksi tuo ei onnistu. Siis tarkemmin sanottuna nyt tutkitaan sitä että miksi evoluutio ei onnistu edes autettuna?


      • Exevokkinen kirjoitti:

        Hahhah, vai eivät muka evoluutiobiologit ole huomanneet että gm-viljely tai elöiden gm-lajiuttaminen ei toimi?

        Miksiköhän käytännössä kaikki kaupallinen geneettinen lajiuttamisyrittäminen on lopetettu maailmassa? Hehe.

        Gm-viljelyt lopetettiin toimimattomuuksiensa vuoksi. Geenimanipuloidut viljat korjasivat itse itsensä muutamassa sukupolvessa alkuperäiseen olomuotoonsa.
        Yliopistot toki tutkivat yhä asiaa, lähinnä sitä että miksi tuo ei onnistu. Siis tarkemmin sanottuna nyt tutkitaan sitä että miksi evoluutio ei onnistu edes autettuna?

        "Gm-viljelyt lopetettiin toimimattomuuksiensa vuoksi."

        Valehteleva jeesuspörisijä on hyvä ja esittää lähdeviitteen todellisuudenvastaisen väitteensä tueksi. Eikö onnistu? Taaskaan? No se ei yllätä ketään, valehteleva jeesuspörisijä kun olet.


      • kunhan.huomautan

        "Vain henkisesti sairaat ihmiset voivat pyrkiä sukupuoliseen kontaktiin toisen lajin kanssa kuten eläimen kanssa"

        Kinseyn raportti 1940-luvulta kertoi, että paikoin USA:n maaseudulla yli puolet miehistä oli ollut sukupuolikontaktissa eläinten kanssa. Osasyynä tähän oli uskonto.


      • huomioi_todellisuus
        onnetonta-selittelyä kirjoitti:

        "Nämä kaksi lisääntymisbiologista faktaa vahvistaa se, että eliöiden muuntelu todellisuudessa on varsin rajallista. "
        Kas kummaa kun evoluutiobiologit eivät ole löytäneet mekanismia, joka rajoittaisi muuntelua. Oman lajin sisäisen kumppanin valinta mahdollistaa hitaan muutoksen, eikä muutoksen suuruudelle ole mitään esteitä. Ei lajiutuminen tapahdu yhdessä sukupolvessa eikä vielä sadassakaan.
        Tuo, mitä lajeista selittelet, tekee mahdottomaksi ainoastaan kressujen olkiukon, jonka mukaan kissan pitäisi synnyttää koira ennen kuin evoluutio olisi todistettu.

        "Onnetonta on sinun oma evoluutiota tukeva selittely. Se tosin on täysin evoluutioteorian mukaista mutta se ei vaan vastaa reaalitodellisuuden lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologiaa.

        Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä. Tämä jo sinänsä kertoo faktan lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologian rajallisuudesta.
        Tämän geenivarannon puitteisssa eliö yksilönä elää ja sitten aikanaan kun osallistuu uuteen suvunjatkamiseen kumppaninsa tai kumppaniensa kanssa geenivarantoon tulee uutta geenivarantoa heiltä.

        Tuo on ehdoton pääsääntö. Tähän voi tuoda lisäyksen vain ja ainoastaan keinotekoinen geenimanipulaatio (geenien siirto) jota jossakin määrin hallitaan.
        Ja tässä useimmin joudutaan immunologisen mekanismin eli hyljinnän rajoittamiseen tai estämiseen kokonaan.

        Eri lajien sukusolut (siittiöt ja munasolut) hylkii toisiaan. Ja muutkin kudossiirrot lajista toiseen ovat vielä varsin rajoittettuja hylkimisreaktioiden vuoksi. Ihmisillä kudossiirrot vaati tarkkoja yhteensopivuustutkimuksia ja tällöinkin joudutaan puuttumaan immunologiseen mekanismiin lääkityksellä jota kudossiirron saanut joutuu nauttimaan koko elämänsä ajan.

        Tuo on toinen fakta todellisuudesta. Todellisuus kertoo siitä, että lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologia ja kaikenlaiset kudosten siirrot lajien välillä ovat varsin rajoitettuja tai jopa mahdottomia. Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus. Teillä evoluutiouskovilla perinnöllisyyden vapauden ja rajattomuuden ajatus on pelkää hörhöistä toiveunta.
        Te yritätte kiertää todellisuutta keksityillä todellisuuden vastaisilla teoreettisilla selityksillä.

        Sellaisia lajihyppyjä lajista toiseen ei todellisuudessa tapahdu mitä evoluutioteoria väittää tapahtuvan miljoonien vuosien aikana. AIKA ei ole tässä perinnöllisyyttä muuttava evoluutiotekijä. Se mitä aika TEKEE on päinvastaista, kun yksilö ikääntyy (vanhenee) sen suvunjatkumiskyky heikkenee ja sitten myös laatu heikkenee. Ikääntyneet (vanhentuneet) eliöt saavat todennäköisemmin jälkeläisiä joissa geneettiset virheet tulevat kasvamaan.

        Fakta on se, että ihmisillä ikääntyneet vanhemmat (äidit) todenäköisimmin saavat jälkeläisiä joissa on jotain "vikaa". Lapset todennäköisesti kärsivät jostakin viasta kuten kehitysvammoista esim. Downin syndrooman todennäköisyys kasvaa. Lääketieteellisesti sopivin lisääntymisikä keskittyy nuoren aikuisuuden kauteen. Naisilla menopaussi katkaisee lapsen saanniin kokonaan eli hedelmällisyys lakka.
        Näin se todellinen AIKA vaikuttaa lisääntymiseen eli aika pysäyttää tai heikentää lisääntymisen mahdollisuudet eliöissä.
        Myös miesten hedelmällisyys heikkenee iän myötä. Todellisuus toimii teidän evoluutioteoriaa vastaan.

        Lopuksi lisääntymisbiologiaa rajoittaa jälkeläisten steriiliys. Hevosen ja aasin jälkeläinen muuli on steriili se ei voi jatkaa sukua. Myös ihmisillä tunnetaan tämä sama ilmiö. Lääketieteellinen mikrobiologia kirja kertoo tarkemmin suvunjatkamisen immunologisista esteistä. Moni avioliitto tai parisuhde kärsii lapsettomuudesta koska kumppanien sukusolut hylkivät toisiaan vaikka hedelmöitys olisi mahdollinen toisen kumppanin kanssa tai keinotekoisesti.
        Ihmisten steriliteeti voi lisääntyä ympäristövaikutuksista ns. hormonihäiritsijöiden vuoksi. Jotkin ihmiset ovat syntymästään saakka steriilejä eli eivät voi tuottaa jälkeläisiä. Tämä on perinnöllisyyslääketieteen faktaa.

        Teidän evoluutioteoria ei saa tukea todellisuudesta jossa ilmiselvästi toimii rajoittavia tekijöitä joita ei edes pitkä aika (miljoonat vuodet) poista.
        Teillä on vain teoreettiset kuvitelmat mahdottoman lisääntymisen poistamiseen.


      • huomioi_todellisuus kirjoitti:

        "Onnetonta on sinun oma evoluutiota tukeva selittely. Se tosin on täysin evoluutioteorian mukaista mutta se ei vaan vastaa reaalitodellisuuden lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologiaa.

        Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä. Tämä jo sinänsä kertoo faktan lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologian rajallisuudesta.
        Tämän geenivarannon puitteisssa eliö yksilönä elää ja sitten aikanaan kun osallistuu uuteen suvunjatkamiseen kumppaninsa tai kumppaniensa kanssa geenivarantoon tulee uutta geenivarantoa heiltä.

        Tuo on ehdoton pääsääntö. Tähän voi tuoda lisäyksen vain ja ainoastaan keinotekoinen geenimanipulaatio (geenien siirto) jota jossakin määrin hallitaan.
        Ja tässä useimmin joudutaan immunologisen mekanismin eli hyljinnän rajoittamiseen tai estämiseen kokonaan.

        Eri lajien sukusolut (siittiöt ja munasolut) hylkii toisiaan. Ja muutkin kudossiirrot lajista toiseen ovat vielä varsin rajoittettuja hylkimisreaktioiden vuoksi. Ihmisillä kudossiirrot vaati tarkkoja yhteensopivuustutkimuksia ja tällöinkin joudutaan puuttumaan immunologiseen mekanismiin lääkityksellä jota kudossiirron saanut joutuu nauttimaan koko elämänsä ajan.

        Tuo on toinen fakta todellisuudesta. Todellisuus kertoo siitä, että lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologia ja kaikenlaiset kudosten siirrot lajien välillä ovat varsin rajoitettuja tai jopa mahdottomia. Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus. Teillä evoluutiouskovilla perinnöllisyyden vapauden ja rajattomuuden ajatus on pelkää hörhöistä toiveunta.
        Te yritätte kiertää todellisuutta keksityillä todellisuuden vastaisilla teoreettisilla selityksillä.

        Sellaisia lajihyppyjä lajista toiseen ei todellisuudessa tapahdu mitä evoluutioteoria väittää tapahtuvan miljoonien vuosien aikana. AIKA ei ole tässä perinnöllisyyttä muuttava evoluutiotekijä. Se mitä aika TEKEE on päinvastaista, kun yksilö ikääntyy (vanhenee) sen suvunjatkumiskyky heikkenee ja sitten myös laatu heikkenee. Ikääntyneet (vanhentuneet) eliöt saavat todennäköisemmin jälkeläisiä joissa geneettiset virheet tulevat kasvamaan.

        Fakta on se, että ihmisillä ikääntyneet vanhemmat (äidit) todenäköisimmin saavat jälkeläisiä joissa on jotain "vikaa". Lapset todennäköisesti kärsivät jostakin viasta kuten kehitysvammoista esim. Downin syndrooman todennäköisyys kasvaa. Lääketieteellisesti sopivin lisääntymisikä keskittyy nuoren aikuisuuden kauteen. Naisilla menopaussi katkaisee lapsen saanniin kokonaan eli hedelmällisyys lakka.
        Näin se todellinen AIKA vaikuttaa lisääntymiseen eli aika pysäyttää tai heikentää lisääntymisen mahdollisuudet eliöissä.
        Myös miesten hedelmällisyys heikkenee iän myötä. Todellisuus toimii teidän evoluutioteoriaa vastaan.

        Lopuksi lisääntymisbiologiaa rajoittaa jälkeläisten steriiliys. Hevosen ja aasin jälkeläinen muuli on steriili se ei voi jatkaa sukua. Myös ihmisillä tunnetaan tämä sama ilmiö. Lääketieteellinen mikrobiologia kirja kertoo tarkemmin suvunjatkamisen immunologisista esteistä. Moni avioliitto tai parisuhde kärsii lapsettomuudesta koska kumppanien sukusolut hylkivät toisiaan vaikka hedelmöitys olisi mahdollinen toisen kumppanin kanssa tai keinotekoisesti.
        Ihmisten steriliteeti voi lisääntyä ympäristövaikutuksista ns. hormonihäiritsijöiden vuoksi. Jotkin ihmiset ovat syntymästään saakka steriilejä eli eivät voi tuottaa jälkeläisiä. Tämä on perinnöllisyyslääketieteen faktaa.

        Teidän evoluutioteoria ei saa tukea todellisuudesta jossa ilmiselvästi toimii rajoittavia tekijöitä joita ei edes pitkä aika (miljoonat vuodet) poista.
        Teillä on vain teoreettiset kuvitelmat mahdottoman lisääntymisen poistamiseen.

        Puppua, puppua, enemmän puppua. Vaan missä on lähdeviitteet? Ei missään. Niitä ei ole. On vain kretun päässä syntyvää puppua. Ainoa lähde on kretun pää. Ja kretun päässä puhaltaa tuuli, kylmä tuuli.

        Todetaan nyt vielä se itsestäänselvyys, ettet kykene kumoamaan mitään aloituksessa mainittua itsestäänselvyyttä. Samoin olet täysin kyvytön muodostamaan oikeasti järjellistä argumenttia joka asettaisi muuntelulle kuvittelemiasi rajoja. Kunhan yhdistelet asioita päättömäksi yhdistelmäksi jolla ei ole enää mitään relevanssia mihinkään.


      • Epäjumalienkieltäjä
        huomioi_todellisuus kirjoitti:

        "Onnetonta on sinun oma evoluutiota tukeva selittely. Se tosin on täysin evoluutioteorian mukaista mutta se ei vaan vastaa reaalitodellisuuden lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologiaa.

        Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä. Tämä jo sinänsä kertoo faktan lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologian rajallisuudesta.
        Tämän geenivarannon puitteisssa eliö yksilönä elää ja sitten aikanaan kun osallistuu uuteen suvunjatkamiseen kumppaninsa tai kumppaniensa kanssa geenivarantoon tulee uutta geenivarantoa heiltä.

        Tuo on ehdoton pääsääntö. Tähän voi tuoda lisäyksen vain ja ainoastaan keinotekoinen geenimanipulaatio (geenien siirto) jota jossakin määrin hallitaan.
        Ja tässä useimmin joudutaan immunologisen mekanismin eli hyljinnän rajoittamiseen tai estämiseen kokonaan.

        Eri lajien sukusolut (siittiöt ja munasolut) hylkii toisiaan. Ja muutkin kudossiirrot lajista toiseen ovat vielä varsin rajoittettuja hylkimisreaktioiden vuoksi. Ihmisillä kudossiirrot vaati tarkkoja yhteensopivuustutkimuksia ja tällöinkin joudutaan puuttumaan immunologiseen mekanismiin lääkityksellä jota kudossiirron saanut joutuu nauttimaan koko elämänsä ajan.

        Tuo on toinen fakta todellisuudesta. Todellisuus kertoo siitä, että lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologia ja kaikenlaiset kudosten siirrot lajien välillä ovat varsin rajoitettuja tai jopa mahdottomia. Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus. Teillä evoluutiouskovilla perinnöllisyyden vapauden ja rajattomuuden ajatus on pelkää hörhöistä toiveunta.
        Te yritätte kiertää todellisuutta keksityillä todellisuuden vastaisilla teoreettisilla selityksillä.

        Sellaisia lajihyppyjä lajista toiseen ei todellisuudessa tapahdu mitä evoluutioteoria väittää tapahtuvan miljoonien vuosien aikana. AIKA ei ole tässä perinnöllisyyttä muuttava evoluutiotekijä. Se mitä aika TEKEE on päinvastaista, kun yksilö ikääntyy (vanhenee) sen suvunjatkumiskyky heikkenee ja sitten myös laatu heikkenee. Ikääntyneet (vanhentuneet) eliöt saavat todennäköisemmin jälkeläisiä joissa geneettiset virheet tulevat kasvamaan.

        Fakta on se, että ihmisillä ikääntyneet vanhemmat (äidit) todenäköisimmin saavat jälkeläisiä joissa on jotain "vikaa". Lapset todennäköisesti kärsivät jostakin viasta kuten kehitysvammoista esim. Downin syndrooman todennäköisyys kasvaa. Lääketieteellisesti sopivin lisääntymisikä keskittyy nuoren aikuisuuden kauteen. Naisilla menopaussi katkaisee lapsen saanniin kokonaan eli hedelmällisyys lakka.
        Näin se todellinen AIKA vaikuttaa lisääntymiseen eli aika pysäyttää tai heikentää lisääntymisen mahdollisuudet eliöissä.
        Myös miesten hedelmällisyys heikkenee iän myötä. Todellisuus toimii teidän evoluutioteoriaa vastaan.

        Lopuksi lisääntymisbiologiaa rajoittaa jälkeläisten steriiliys. Hevosen ja aasin jälkeläinen muuli on steriili se ei voi jatkaa sukua. Myös ihmisillä tunnetaan tämä sama ilmiö. Lääketieteellinen mikrobiologia kirja kertoo tarkemmin suvunjatkamisen immunologisista esteistä. Moni avioliitto tai parisuhde kärsii lapsettomuudesta koska kumppanien sukusolut hylkivät toisiaan vaikka hedelmöitys olisi mahdollinen toisen kumppanin kanssa tai keinotekoisesti.
        Ihmisten steriliteeti voi lisääntyä ympäristövaikutuksista ns. hormonihäiritsijöiden vuoksi. Jotkin ihmiset ovat syntymästään saakka steriilejä eli eivät voi tuottaa jälkeläisiä. Tämä on perinnöllisyyslääketieteen faktaa.

        Teidän evoluutioteoria ei saa tukea todellisuudesta jossa ilmiselvästi toimii rajoittavia tekijöitä joita ei edes pitkä aika (miljoonat vuodet) poista.
        Teillä on vain teoreettiset kuvitelmat mahdottoman lisääntymisen poistamiseen.

        <<Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä.>>

        Paitsi että tapahtuu mutaatioita, joiden ansiosta meillä kaikilla on DNA-jaksoja joita ei ollut kenelläkään isovanhemmistamme:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mutaatiotaajuus

        <<Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus.>>

        Olet niin sekaisin, että en osaa edes sanoa, missä olet väärässä. Ei ole mitään "täyttä perinnöllisyyden vapautta". On perinnöllisyys, muuntelu ja valinta, joiden tuloksena tapahtuu väistämättä evoluutiota.

        Sinulla on joku täysin kummallinen käsitys, että evoluutioteorian ydin on lajien väliset risteytymiset. Ei ole. Evoluution ydin on populaatioiden geenipoolin asteittainen muuntuminen perinnällisyyden, muuntelun ja valinnan kautta niin, että tuloksena voi olla kantapopulaationsa kanssa risteytymiskyvytön populaatio. Esimerkkinä vaikka kotihiiri ja Madeiran kotihiiri tai Euroopan majava ja Amerikan majava.

        Yritä selvittää itsellesi edes evoluutioteorian perusteet ennen kuin jatkat itsesi munaamista:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Synteettinen_evoluutioteoria


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        <<Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä.>>

        Paitsi että tapahtuu mutaatioita, joiden ansiosta meillä kaikilla on DNA-jaksoja joita ei ollut kenelläkään isovanhemmistamme:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mutaatiotaajuus

        <<Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus.>>

        Olet niin sekaisin, että en osaa edes sanoa, missä olet väärässä. Ei ole mitään "täyttä perinnöllisyyden vapautta". On perinnöllisyys, muuntelu ja valinta, joiden tuloksena tapahtuu väistämättä evoluutiota.

        Sinulla on joku täysin kummallinen käsitys, että evoluutioteorian ydin on lajien väliset risteytymiset. Ei ole. Evoluution ydin on populaatioiden geenipoolin asteittainen muuntuminen perinnällisyyden, muuntelun ja valinnan kautta niin, että tuloksena voi olla kantapopulaationsa kanssa risteytymiskyvytön populaatio. Esimerkkinä vaikka kotihiiri ja Madeiran kotihiiri tai Euroopan majava ja Amerikan majava.

        Yritä selvittää itsellesi edes evoluutioteorian perusteet ennen kuin jatkat itsesi munaamista:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Synteettinen_evoluutioteoria

        "Sinulla on joku täysin kummallinen käsitys, että evoluutioteorian ydin on lajien väliset risteytymiset."

        Tuo ei ole ainut peltisepän käditys evoluutiosta joka on täysin päin helvettiä.

        Tämä peltisepän sutkaisu lähentelee hupaisuudessaan jo tragikomiikkaa:

        "Evoluutioteoria ei lainkaan huomioi tätä lisääntymisbiologian faktaa koska se väittää kaikkien lisääntyvän satunnaisesti."

        Mistähän opuksesta peltiseppä on nuo "tietonsa" evoluutioteoriasta kiskaissut? Vartiotornista?


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        <<Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä.>>

        Paitsi että tapahtuu mutaatioita, joiden ansiosta meillä kaikilla on DNA-jaksoja joita ei ollut kenelläkään isovanhemmistamme:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mutaatiotaajuus

        <<Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus.>>

        Olet niin sekaisin, että en osaa edes sanoa, missä olet väärässä. Ei ole mitään "täyttä perinnöllisyyden vapautta". On perinnöllisyys, muuntelu ja valinta, joiden tuloksena tapahtuu väistämättä evoluutiota.

        Sinulla on joku täysin kummallinen käsitys, että evoluutioteorian ydin on lajien väliset risteytymiset. Ei ole. Evoluution ydin on populaatioiden geenipoolin asteittainen muuntuminen perinnällisyyden, muuntelun ja valinnan kautta niin, että tuloksena voi olla kantapopulaationsa kanssa risteytymiskyvytön populaatio. Esimerkkinä vaikka kotihiiri ja Madeiran kotihiiri tai Euroopan majava ja Amerikan majava.

        Yritä selvittää itsellesi edes evoluutioteorian perusteet ennen kuin jatkat itsesi munaamista:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Synteettinen_evoluutioteoria

        Epä: "Sinulla on joku täysin kummallinen käsitys, että evoluutioteorian ydin on lajien väliset risteytymiset. Ei ole. Evoluution ydin on populaatioiden geenipoolin asteittainen muuntuminen perinnällisyyden, muuntelun ja valinnan kautta niin, että tuloksena voi olla kantapopulaationsa kanssa risteytymiskyvytön populaatio."

        EDELLEEN

        Sekulaari tiedemaailma ei tiedä miten kuu ja eka solu syntyivät. Joten. Evoluutio on VALHETTA.


      • utti kirjoitti:

        Puppua, puppua, enemmän puppua. Vaan missä on lähdeviitteet? Ei missään. Niitä ei ole. On vain kretun päässä syntyvää puppua. Ainoa lähde on kretun pää. Ja kretun päässä puhaltaa tuuli, kylmä tuuli.

        Todetaan nyt vielä se itsestäänselvyys, ettet kykene kumoamaan mitään aloituksessa mainittua itsestäänselvyyttä. Samoin olet täysin kyvytön muodostamaan oikeasti järjellistä argumenttia joka asettaisi muuntelulle kuvittelemiasi rajoja. Kunhan yhdistelet asioita päättömäksi yhdistelmäksi jolla ei ole enää mitään relevanssia mihinkään.

        Utti. Pyydän sinua huilaamaan ja palaamaan asiaan jos ja kun LUOMINEN kiinnostaa.


      • Arkkiapologeetta

        "Lyhyesti evoluutiouskovan "taulukko" on väärä koska se ei huomioi todellisuutta eli sitä todellisuutta jossa lisääntyminen ja perimä todella tapahtuu. Tämä todellisuus on RAJALLISTA koska siinä ei tapahdu kaikkien mahdollisten tapahtumien tapahtumaa vaan eliöt suorittaa omaa lajin sisäistä kumppanin valintaa. Näin EI kaikki lajin sisäisetkään perimän geenivarannot edes kohtaa toisiaan koskaan.
        Fakta on siis tämä geenivarannon kohtaaminen ja tämä ei ole todellisuudessa rajatonta vaan rajallista. Satunnaisuus kohtaa vain niitä lajeja joilla on ULKOINEN lisääntymisprosessi (mm. merivirrat, tuulet ja hyönteisten lento)."

        Ihmisen DNA:ssa on noin 3 miljardia emäsparia (C-G, G-C, A-T ja T-A). Eikö totta? Ihmisellä on 46 kromosomia, siis 23 kromosomiparia, joista puolet on peritty isältä ja puolet äidiltä. Ihmisten variaatioita syntyy sukusoluja synnyttävän meioosin metafaasissa, jossa sukusoluihin päätyvä haploidi kromosomisto järjestyy 2^23 eli 8 388 608 tavalla. Siittiön hedelmöittäessä munasolun, variaatioiden määrä kasvaa kun kaksi metafaasin läpi käynyttä haploidia kromosomistoa yhdistyy diploidiksi kromosomistoksi. Tälläin mahdollisia kromosomivariaatioita on 8 388 608 * 8 388 608, jolloin yhden pariskunnan jälkeläiset voivat toteutua 70 368 744 177 664 tavalla. Toki valtaosa on elinkelvottomia, mutta silti yksikin pariskunta voi tuottaa mielipuolisen määrän erilaisia jälkeläisiä.

        DNA:n erilaisia variaatioita on käytännössä rajattomasti. Kun mukaan lasketaan fenotyypit ja epigeneettiset ympäristömuuttujat, päädytään lukuun jossa on jotakuinkin 6000 merkkiä. Tällainen luku ei mahdu edes tämän kommentointikentän 5000 merkin sisälle, saati, että sillä olisi nimi. Matemaattisesti ajatellen DNA-variaatioiden määrä ylittää näkyvän maailmankaikkeuden atomien määrän. DNA siis voi järjestyä lähes rajattoman monimuotoisesti, vaikka huomioidaan se, että läheskään kaikki variaatiot eivät ole elinkelpoisia.


      • Arkkiapologeetta
        huomioi_todellisuus kirjoitti:

        "Onnetonta on sinun oma evoluutiota tukeva selittely. Se tosin on täysin evoluutioteorian mukaista mutta se ei vaan vastaa reaalitodellisuuden lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologiaa.

        Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä. Tämä jo sinänsä kertoo faktan lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologian rajallisuudesta.
        Tämän geenivarannon puitteisssa eliö yksilönä elää ja sitten aikanaan kun osallistuu uuteen suvunjatkamiseen kumppaninsa tai kumppaniensa kanssa geenivarantoon tulee uutta geenivarantoa heiltä.

        Tuo on ehdoton pääsääntö. Tähän voi tuoda lisäyksen vain ja ainoastaan keinotekoinen geenimanipulaatio (geenien siirto) jota jossakin määrin hallitaan.
        Ja tässä useimmin joudutaan immunologisen mekanismin eli hyljinnän rajoittamiseen tai estämiseen kokonaan.

        Eri lajien sukusolut (siittiöt ja munasolut) hylkii toisiaan. Ja muutkin kudossiirrot lajista toiseen ovat vielä varsin rajoittettuja hylkimisreaktioiden vuoksi. Ihmisillä kudossiirrot vaati tarkkoja yhteensopivuustutkimuksia ja tällöinkin joudutaan puuttumaan immunologiseen mekanismiin lääkityksellä jota kudossiirron saanut joutuu nauttimaan koko elämänsä ajan.

        Tuo on toinen fakta todellisuudesta. Todellisuus kertoo siitä, että lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologia ja kaikenlaiset kudosten siirrot lajien välillä ovat varsin rajoitettuja tai jopa mahdottomia. Todellisuudessa EI TOIMI teidän evoluutioteorian mukainen täysi perinnöllisyyden vapaus. Teillä evoluutiouskovilla perinnöllisyyden vapauden ja rajattomuuden ajatus on pelkää hörhöistä toiveunta.
        Te yritätte kiertää todellisuutta keksityillä todellisuuden vastaisilla teoreettisilla selityksillä.

        Sellaisia lajihyppyjä lajista toiseen ei todellisuudessa tapahdu mitä evoluutioteoria väittää tapahtuvan miljoonien vuosien aikana. AIKA ei ole tässä perinnöllisyyttä muuttava evoluutiotekijä. Se mitä aika TEKEE on päinvastaista, kun yksilö ikääntyy (vanhenee) sen suvunjatkumiskyky heikkenee ja sitten myös laatu heikkenee. Ikääntyneet (vanhentuneet) eliöt saavat todennäköisemmin jälkeläisiä joissa geneettiset virheet tulevat kasvamaan.

        Fakta on se, että ihmisillä ikääntyneet vanhemmat (äidit) todenäköisimmin saavat jälkeläisiä joissa on jotain "vikaa". Lapset todennäköisesti kärsivät jostakin viasta kuten kehitysvammoista esim. Downin syndrooman todennäköisyys kasvaa. Lääketieteellisesti sopivin lisääntymisikä keskittyy nuoren aikuisuuden kauteen. Naisilla menopaussi katkaisee lapsen saanniin kokonaan eli hedelmällisyys lakka.
        Näin se todellinen AIKA vaikuttaa lisääntymiseen eli aika pysäyttää tai heikentää lisääntymisen mahdollisuudet eliöissä.
        Myös miesten hedelmällisyys heikkenee iän myötä. Todellisuus toimii teidän evoluutioteoriaa vastaan.

        Lopuksi lisääntymisbiologiaa rajoittaa jälkeläisten steriiliys. Hevosen ja aasin jälkeläinen muuli on steriili se ei voi jatkaa sukua. Myös ihmisillä tunnetaan tämä sama ilmiö. Lääketieteellinen mikrobiologia kirja kertoo tarkemmin suvunjatkamisen immunologisista esteistä. Moni avioliitto tai parisuhde kärsii lapsettomuudesta koska kumppanien sukusolut hylkivät toisiaan vaikka hedelmöitys olisi mahdollinen toisen kumppanin kanssa tai keinotekoisesti.
        Ihmisten steriliteeti voi lisääntyä ympäristövaikutuksista ns. hormonihäiritsijöiden vuoksi. Jotkin ihmiset ovat syntymästään saakka steriilejä eli eivät voi tuottaa jälkeläisiä. Tämä on perinnöllisyyslääketieteen faktaa.

        Teidän evoluutioteoria ei saa tukea todellisuudesta jossa ilmiselvästi toimii rajoittavia tekijöitä joita ei edes pitkä aika (miljoonat vuodet) poista.
        Teillä on vain teoreettiset kuvitelmat mahdottoman lisääntymisen poistamiseen.

        "Todellisuudessa suvullisesti lisääntyvissä eliöissä on vain se geenivaranto jonka se eliö on saanut vanhemmiltaan hedelmöityksen yhteydessä. Tämä jo sinänsä kertoo faktan lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologian rajallisuudesta.
        Tämän geenivarannon puitteisssa eliö yksilönä elää ja sitten aikanaan kun osallistuu uuteen suvunjatkamiseen kumppaninsa tai kumppaniensa kanssa geenivarantoon tulee uutta geenivarantoa heiltä. Tuo on ehdoton pääsääntö. Tähän voi tuoda lisäyksen vain ja ainoastaan keinotekoinen geenimanipulaatio (geenien siirto) jota jossakin määrin hallitaan."

        Ei suinkaan. DNA-variaatioiden määrä on käytännössä rajaton. Useimmista geeneistä on useita alleeleja (eli "tiloja") ja geeneihin vaikuttaa epigeneettinen säätely. DNA:sta vain 1,5 % on proteiinien valmistusta ohjaavia eksoneita. Suurin osa DNA:sta säätelee ja ohjaa proteiinien valmistukseen osallistuvia geenejä.

        Geenien toimintan vaikuttaa merkittävällä tavalla ympäristötekijät. Esimerkiksi keskipituuden 10 cm keskimääräinen kasvu viimeisten sadan vuoden aikana voidaan selittää mm. parantuneella hygienialla, terveydenhoidolla, rokotuksilla sekä riittävällä ja enemmän proteiineja sisältävällä ravinnolla. Vastaavasti heikommissa oloissa kasvaneiden lapset ja lapsenlapset ovat todennäköisesti lyhyempiä kuin otollisemmissa olosuhteissa eläneiden jälkeläiset. Eettisesti tällaisen kokeen toteuttaminen esimerkiksi identtisillä kaksosilla on sen verran arveluttavaa, että ei sitä äkkiä todisteta käytännössä. Näin se kuitenkin menee.

        Geeni-ympäristö-vuorovaikutus vaikuttaa paitsi geenien ilmiasuun ja käynnistämiseen/sammuttamiseen, myös muokkaa sukupolvien mittaan populaation geenejä ympäristöön sopeutuviksi.


    • Ja.taas.asialinjalle

      Kysymys on siitä, että kreationistit kuvittelevat olevansa uskonsa vuoksi eräänlaisia yliluonnollisen viisauden omaavia filosofeja, jotka tuosta vain pystyvät kumoamaan tiedemiesten vuosikymmeniäkin kestäneiden tutkimusten tulokset. Ajatus itsessään on järjetön, mutta kreationistit itse kieltäytyvät näkemästä sitä.

      Minkäänlaisia asiaperusteita näkemyksilleen kreationisteilla ei ole. Sen vuoksi tiukan paikan tullen kehiin alkaa sataa pelkkää Raamatun jaetta.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Minua on toistuvasti huvittanut, kun joku kreationisti alkaa saarnata ihmisen erehtyväisyydestä ja inhimillisen tiedon rajallisuudesta ja samalla julistaa että itse tietää absoluuttisen totuuden huolimatta, että on ihminen ja useimmiten vielä luonnontieteiden suhteen erittäin tietämätön ihminen.

        Kreationisteja ei kiinnosta edes paras inhimillinen tieto ja silti he julistavat ymmärtävänsä esimerkiksi biologiaa ammattitutkijoiden yhteisöä paremmin.


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Minua on toistuvasti huvittanut, kun joku kreationisti alkaa saarnata ihmisen erehtyväisyydestä ja inhimillisen tiedon rajallisuudesta ja samalla julistaa että itse tietää absoluuttisen totuuden huolimatta, että on ihminen ja useimmiten vielä luonnontieteiden suhteen erittäin tietämätön ihminen.

        Kreationisteja ei kiinnosta edes paras inhimillinen tieto ja silti he julistavat ymmärtävänsä esimerkiksi biologiaa ammattitutkijoiden yhteisöä paremmin.

        "Kreationisteja ei kiinnosta edes paras inhimillinen tieto ja silti he julistavat ymmärtävänsä esimerkiksi biologiaa ammattitutkijoiden yhteisöä paremmin."

        Niinpä. Se varmaan vaihtelee yksilöittäin missä määrin syynä on ylivertaisuusvinouma ja missä pelkkä tahallinen valehtelu. Tällä palstalla tuo menee kyllä väkisinkin enimmäkseen valehtelun puolelle, koska täällä on kuitenkin tuotu niin selvästi ilmi miten väärässä todellisuudessa ovat.


      • utti kirjoitti:

        "Kreationisteja ei kiinnosta edes paras inhimillinen tieto ja silti he julistavat ymmärtävänsä esimerkiksi biologiaa ammattitutkijoiden yhteisöä paremmin."

        Niinpä. Se varmaan vaihtelee yksilöittäin missä määrin syynä on ylivertaisuusvinouma ja missä pelkkä tahallinen valehtelu. Tällä palstalla tuo menee kyllä väkisinkin enimmäkseen valehtelun puolelle, koska täällä on kuitenkin tuotu niin selvästi ilmi miten väärässä todellisuudessa ovat.

        Utti. Mitä voitat jos entiset ateistit ryhtyvät jälleen ateisteiksi?


      • Epäjumalienkieltäjä kirjoitti:

        Minua on toistuvasti huvittanut, kun joku kreationisti alkaa saarnata ihmisen erehtyväisyydestä ja inhimillisen tiedon rajallisuudesta ja samalla julistaa että itse tietää absoluuttisen totuuden huolimatta, että on ihminen ja useimmiten vielä luonnontieteiden suhteen erittäin tietämätön ihminen.

        Kreationisteja ei kiinnosta edes paras inhimillinen tieto ja silti he julistavat ymmärtävänsä esimerkiksi biologiaa ammattitutkijoiden yhteisöä paremmin.

        Epä. Onneks sun ei tartte roikkua palstalla, jossa käsitellään LUOMISTA. Sitäpaitsi olisi hullua, jos entiset ateistit kääntyisivät jälleen ateisteiksi. Ai miks? Koska ateismi on kadottavaa epäuskoa.


      • Epäjumalienkieltäjä
        yurki1000js kirjoitti:

        Epä. Onneks sun ei tartte roikkua palstalla, jossa käsitellään LUOMISTA. Sitäpaitsi olisi hullua, jos entiset ateistit kääntyisivät jälleen ateisteiksi. Ai miks? Koska ateismi on kadottavaa epäuskoa.

        Harmittaako, kun ette saa valehdella rauhassa? Aina joku rationalisti on sekoittamassa tosiasioita valheelliseen julistukseen.


    • Saldo tähän asti on odotettu: palstan kretujen pahin hörhöosasto on tuottanut perinteistä puppuaan, mutta kukaan ei kykene konkreettisesti haastamaan yhtäkään näistä mainituista itsestäänselvyyksistä:

      1) Muuntelu
      2) Perinnöllisyys
      3) Valinta

      1 2 3 = Evoluutio

      Tämähän on aina tuloksena, kun kretujen pitäisi kumota evoluutioteorian ihan oikeita perusperiaatteita, eikä vain jotain omia olkiukkojaan niistä. Ette te kretut noille mitään mahda, ne kun ovat ihan oikeasti kaikki kokeellisesti vahvistettuja faktoja ja itsestäänselvyyksiä.

      Ja edelleenkin, jos joku teistä kretuista vielä muuta kuvittelee, niin unohtakaa jo ne hokemat, ja yrittäkää muodostaa ihan konkreettinen argumentti, jolla yritätte kumota jonkun noista. Ja koska tunnetusti ette ole minkään asian asiantuntijoita, teidän olisi myös syytä esittää lähdeviitteet väitteillenne, ettei mene puppusanageneroinniksi.

      Ja jos ette tuohon kykene, niin joka kerta kun vielä intätte ettei evoluutiota tapahdu valehtelette tietoisesti, koska tässä on juuri osoitettu, että se on itsestäänselvyys, jota kukaan ei kykene kumoamaan.

    • Alphons

      Mutta mutta! Minä uskon kuitenkin jumalaan,johonkin korkeampaan voimaan, joka tätä kaikkea jotenkin ohjaa. Parhaallakin kellolla on seppänsä, ihminen ei ole elämää vielä luomaan kyennyt. Ei edes itävää siementä,vaikka tiede on pitkälle kehittynyt.

      • "Minä uskon kuitenkin jumalaan,johonkin korkeampaan voimaan"

        Olet siis taikauskoinen.

        ", joka tätä kaikkea jotenkin ohjaa."

        Sopii kertoa yksikin konkreettinen esimerkki jostain evoluutiohistoriassa tapahtuneesta, jota jokin henkiolento on ohjannut. Säätelikö kenties jotain yksittäisiä mutaatioita tai suunnitteliko ihan erikseen iloksemme vaikkapa lintuinfluenssaviruksen tai aivoja syövän ameeban?

        "ihminen ei ole elämää vielä luomaan kyennyt."

        Ja kun se vääjäämättä tulevaisuudessa tapahtuu, niin katoaako korkeampi voimasi silloin?


      • Painu nyt jo oikeasti helvettiin sotkemasta näitä keskusteluja.

        Olet ilmiselvästi mieleltäsi sairas ja siitä ei taatusti ole hyötyä yhtään kenellekään että roikut täällä sotkemassa ketjuja samoilla jonninjoutavilla copy-paste -sekoiluillasi, kaikkein vähiten omalle mielenterveydellesi, niille vähäisille rippeille mitä siitä on ehkä jäljellä.


      • utti kirjoitti:

        Painu nyt jo oikeasti helvettiin sotkemasta näitä keskusteluja.

        Olet ilmiselvästi mieleltäsi sairas ja siitä ei taatusti ole hyötyä yhtään kenellekään että roikut täällä sotkemassa ketjuja samoilla jonninjoutavilla copy-paste -sekoiluillasi, kaikkein vähiten omalle mielenterveydellesi, niille vähäisille rippeille mitä siitä on ehkä jäljellä.

        Utti. Mitä tiedät LUOMISESTA?


      • yurki1000js kirjoitti:

        Utti. Mitä tiedät LUOMISESTA?

        Painu helvettiin.

        Eipä tuolla rekisteröitymisen tuottamalla uusien kommenttien notifikaatiolistallakaan tee oikein mitään, kun lista on koko ajan täynnä tämän yhden mielenvikaisen massapostituksia.

        Pitäisikö kerätä adressia ylläpidolle, että tekisivät oikeasti sen mitä tuo harhainen jo luuli tapahtuneen:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14431593/!-aller-siivoaa-!

        Nykymuodossaan näistä ketjuista tulee taas täysin lukukelvottomia yhden tärähtäneen vuoksi.


      • utti kirjoitti:

        Painu helvettiin.

        Eipä tuolla rekisteröitymisen tuottamalla uusien kommenttien notifikaatiolistallakaan tee oikein mitään, kun lista on koko ajan täynnä tämän yhden mielenvikaisen massapostituksia.

        Pitäisikö kerätä adressia ylläpidolle, että tekisivät oikeasti sen mitä tuo harhainen jo luuli tapahtuneen:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14431593/!-aller-siivoaa-!

        Nykymuodossaan näistä ketjuista tulee taas täysin lukukelvottomia yhden tärähtäneen vuoksi.

        No mutta kun sitä evoluutiota EI OLE.


      • mmnhhl
        yurki1000js kirjoitti:

        No mutta kun sitä evoluutiota EI OLE.

        Evoluutio ei lakkaa olemasta vain siksi että sulkisit silmäsi siltä ja inttäisit vastaan.


      • turhaan-intät
        yurki1000js kirjoitti:

        No mutta kun sitä evoluutiota EI OLE.

        Vaan kun on. Evoluutio on eliöstössä niin ilmeinen, että sen ovat havainneet luonnon tarkkailijat ainakin antiikin Kreikasta lähtien. Evoluutioteoria on Darwinin (ja Wallacen) käsialaa, mutta luonnontutkijat ovat havainneet evoluution jo esitieteellisellä ajalla.


      • turhaan-intät kirjoitti:

        Vaan kun on. Evoluutio on eliöstössä niin ilmeinen, että sen ovat havainneet luonnon tarkkailijat ainakin antiikin Kreikasta lähtien. Evoluutioteoria on Darwinin (ja Wallacen) käsialaa, mutta luonnontutkijat ovat havainneet evoluution jo esitieteellisellä ajalla.

        miksei Raamattua ole kumottu ?


      • mmnhhl kirjoitti:

        Evoluutio ei lakkaa olemasta vain siksi että sulkisit silmäsi siltä ja inttäisit vastaan.

        mitä tiedät palstan aiheesta "luominen" ?


      • DRHouse
        yurki1000js kirjoitti:

        miksei Raamattua ole kumottu ?

        On. Kretardit vaan muuta inttää.


      • mmnhhl
        yurki1000js kirjoitti:

        mitä tiedät palstan aiheesta "luominen" ?

        Tiedän mitä raamattu sanoo ja mitä kretut väittää.


      • Krevokki
        yurki1000js kirjoitti:

        No mutta kun sitä evoluutiota EI OLE.

        No, mutta kun siksi Rakkauttakaan ei ole, kun kiellätte kehittymisen idean jo ylipäänsä ja armonne ewokkiapeseja vastaan noin visusti. Mutta tiedä häntä, vaikka pysyisitte bunkkereissanne elämänne loppuun asti, kumpi kääntyy kuolinvuoteellaan, ja kumpi lankeaa kuolinvuoteellaa, ottakaa tämä varoitus todesta. Minä taisin kääntyä silti, totesi Darwin, ja totesi tuolloin, että muutaman saman synttärin omaava ainakin saattaa parannella hieman teorioitani, saattaapa olla, etten silti kestäisi saksaksi tätä enää kääntää(12.2 syntynyt AkiV)


      • Hihhuuli
        yurki1000js kirjoitti:

        No mutta kun sitä evoluutiota EI OLE.

        Huhuhuu, jumalaa ei ole. Mutta ISO-JII ON. Tehkää siitä vaikka logiikan yhtälö. Tasapeli. Molemmat kingit poistuivat siis kentältä kai rauhallisina. Eikö pitäisi molempien kuitenkin kokeilla molemmilla väreillä, ette voi koko ajan pelata valkoisilla, ettekä koko ajan mustilla, tiedätte kyllä kummilla Darwin pelasi, ainakin noin kieliopilsesti DAARKENSS; WINS AGAIN SOON OUR LIGHT LIGHT, ja öinen onni alkaa, mutta enpä mene sitä kokemaan, koska valoissaa on aamun tappiin asti, ainakin sähkön takia, eli vain sokeat nauttikoon pimeyden voitoista, koska eivät näe, että se taisi silti olla kaikki yhteenlasketut tilastot huomioon ottaen tasapeli. Mutta näin ei toki ole muissa peleissä kuin shakki, vai onko, Goossa valitettavasti ei, se on vielä tuota hieman pimeämpi pimppa -- öö peli



    • >> Evoluutio on mahdotonta kiistää <<
      Mutta aina kretu voi sen kieltää.
      Ei ole totta huutaa yurki kunhan muulta spämmäämiseltään ehtii.

    • hohhoijakkaa

      Minä, Humala, olen kaiken luonut! Sinä, pieni ihmispoloinen, väitteinesi evoluutiosta, vaikene! Loin kaiken, miehen ja naisen hänen kylkiluuksensa, valkoisen mustaa ylemmäksi. Jos muuta ajattelet, olet syntinen! Jnpp...

    • hyväksy_todellisuus

      " Ette te kretut noille mitään mahda, ne kun ovat ihan oikeasti kaikki kokeellisesti vahvistettuja faktoja ja itsestäänselvyyksiä."

      Eräs evoluution "asiantuntija" vakuuttelee "kokeellisesti vahvistettuja faktoja ja itsestään selvyyksiä" ymmärtämättä mitään todellisuudesta.

      Todellisuudessa eliökunnassa lisääntymisbiologiat toimii näin, eliöt hakee OMAN lajinsa kumppania pariutuakseen. Hedelmöityminen tapahtuu vain oman lajinsa kanssa ei vieraan lajin kanssa.
      Tämä periaate kumoaa evoluutioteorian eli biologiset lajit eivät muutu toisiksi lajeiksi lisääntymisprosessissa. Ei edes geenimanipulaatio (geenien siirto) muuta tätä, eliö laji johon on siirretty "vierasgeeniä" on edelleen samaa lajia kuin oli ennekin, mutta nyt siinä on mukana siirtogeenistä ainesta.

      Tämän periaatteen vahvistaa myös Biologian sanakirja, jossa "laji" sana määritellään varsin tarkasti ja tieteellisesti perusteltuna.
      LAJI on niiden yksilöiden ja populaatioiden joukko jotka tosiasiallisesti (luonnollisesti) tai potentiaalisesti (mahdollisesti) voivat lisääntyä keskenään.

      Luonnossa lisääntyminen tapahtuu aina OMAN lajin sisällä. Eliöt eivät lisäänny toislajisten eliöiden kanssa. Tässä mukaan tulee immunologia, sukusolut eivät hedelmöity toisen lajin sukusoluilla. Immunologia selittää hylkimisreaktiot tarkemmin.
      Jopa saman lajin sisällä on tätä immunologista hylkimistä. Ihmisillä monet avioparit ja muut parisuhteet voivat kärsiä lapsettomuudesta. Mikrobiologinen lääketiede puhuu tällöin immunologisesta lapsettomuudesta naisella tai miehellä tai molemmilla samanaikaisesti. Toisen sukusolua hyljitään niin ettei hedelmöityminen onnistu kumppanin kanssa mutta voi mahdollisesti onnistua toisen kumppanin kanssa.
      Tämä on faktaa. Eliön jälkeläiset voivat olla myös steriilejä ja tässä esimerkkinä on mm. hevosen ja aasin risteymä muuli. Nämä kaikki ovat samaa biologista lajia, mutta muuli on steriili.

      Te evoluutiouskovat ette tajua lainkaan todellisuuden lisääntymis- ja perinnöllisyysbiologiaa. Te uskotte enemmän toiveteoriaan kuin todellisuuteen.
      Tottahan toki evoluutioteoreetikot TOIVOO teoriansa olevan totta, mutta mikään fakta ei tätä toivetta osoita todelliseksi. Luonto ei muutu toisenlaiseksi ajattelemalla teoriaa. Todellisessa luonnossa eliöt, ihminen mukaan luettuna, lisääntyy vain oman lajinsa kanssa ja sittenkin lisääntymisen uhkana on erilaiset sisäiset ja ulkoiset tekijät.
      Sisäisiä tekijöitä on mm. nämä immunologiset tekijät ja ulkoisia syitä on mm. ympäristön kemikalisoituminen ns. hormonihäiritsijöillä.

      Terve lisääntyminen on todellisuudessa uhattuna ja tämä todellinen uhka kumoaa evoluutioprosessin. Kotka kantakin oli sukupuuttouhan alaisena jonkin aikaa hyönteismyrkkyjen mm. DDT vaikutuksen vuoksi. Kotkien munien kuoret olivat liian ohuita ettei ne kestäneen hautovan linnun painoa. Nyt kotka kanta on elpynyt kun DDT:n käyttö on vähentynyt. Tämä nyt vaan esimerkkinä todellisesta uhasta joka on aivan päinvastainen ilmiö kuin evoluutio.
      Fakta on se, että lajeja kuolee sukupuuttoon. Nämä lajit eivät kehity vaan kuolevat.

      Evoluutioteoria on vain näennäistieteellinen TOIVE kuvitelma siitä, että luonnossa kaikki lisääntyminen ja kehitys on mahdollista. Todellisuus kertoo rajallisuudesta.

      • hörhöjä_kuvitelmia

        Evoluutiouskoville tiedoksi. Kotkien kohdalla evoluutioteorian luonnonvalinta ei toiminut.
        Kotkat EIVÄT valinneet hyönteismyrkkyjen (mm. DDT) käyttöä, vaan ihmiset tekivät tämän käyttöpäätöksen sen jälkeen kun hyöteismyrkkyjä oli keksitty.

        Teidän teoreettinen ajattelu on tässä valinta kysymyksessä täysin sekavaa ja todellisuuden vastaista.
        Eläimet eivät ole valinneet tätä luonnon kemikalisoitumista. Luonnonvalinta ajatus ei sovi luonnon todellisuuteen. Itseasiassa ihminen omilla tieteellisillä toimillaan häiritsee luontoa ja tämä saattaa tuoda arvaamattomia ongelmia.

        Tämä luonnon kemikalisoituminen EI OLE satunnainen ilmiö vaan se on ihmisen tietoista päätöstä joka nojaa taloudellisiin ja tieteellis-teknisiin arvoihin.
        Nämä tieteellis-tekniset ARVOT on otettu tarkoituksenmukaiseksi tavoitteeksi (päämääräksi) Yksi arvo on "tuottavuuden parantaminen" .
        Näin luonto ei toimi millään sattumanvaraisella biologisella luonnonvalinnalla evoluutioteorian mukaan vaan luontoa pyritään muuttamaan ihmisten aktiivisella toiminnalla. Ja tämä ihmisen toiminta ei ole sattumanvaraista.

        Teidän teorianne on täysin todellisuuden vastainen. Luonnonvalinta ajatuksenakin on täysin hörhö.


      • Ja.taas.asialinjalle
        hörhöjä_kuvitelmia kirjoitti:

        Evoluutiouskoville tiedoksi. Kotkien kohdalla evoluutioteorian luonnonvalinta ei toiminut.
        Kotkat EIVÄT valinneet hyönteismyrkkyjen (mm. DDT) käyttöä, vaan ihmiset tekivät tämän käyttöpäätöksen sen jälkeen kun hyöteismyrkkyjä oli keksitty.

        Teidän teoreettinen ajattelu on tässä valinta kysymyksessä täysin sekavaa ja todellisuuden vastaista.
        Eläimet eivät ole valinneet tätä luonnon kemikalisoitumista. Luonnonvalinta ajatus ei sovi luonnon todellisuuteen. Itseasiassa ihminen omilla tieteellisillä toimillaan häiritsee luontoa ja tämä saattaa tuoda arvaamattomia ongelmia.

        Tämä luonnon kemikalisoituminen EI OLE satunnainen ilmiö vaan se on ihmisen tietoista päätöstä joka nojaa taloudellisiin ja tieteellis-teknisiin arvoihin.
        Nämä tieteellis-tekniset ARVOT on otettu tarkoituksenmukaiseksi tavoitteeksi (päämääräksi) Yksi arvo on "tuottavuuden parantaminen" .
        Näin luonto ei toimi millään sattumanvaraisella biologisella luonnonvalinnalla evoluutioteorian mukaan vaan luontoa pyritään muuttamaan ihmisten aktiivisella toiminnalla. Ja tämä ihmisen toiminta ei ole sattumanvaraista.

        Teidän teorianne on täysin todellisuuden vastainen. Luonnonvalinta ajatuksenakin on täysin hörhö.

        Jankutuksesi on tyyppiesimerkki siitä, miten kreationistien logiikka toimii. Kyetäksesi kumoamaan evoluutioteorian sinulla pitäisi olla todellista osaamista siihen. Ole siis hyvä ja esittele akateeminen taustasi niin pohdimme sitten, onko osaamisesi määrä riittävä ja tuleeko tarinaasi sitä kautta uskottavuutta.


      • Epäjumalienkieltäjä

        <<Todellisuudessa eliökunnassa lisääntymisbiologiat toimii näin, eliöt hakee OMAN lajinsa kumppania pariutuakseen. Hedelmöityminen tapahtuu vain oman lajinsa kanssa ei vieraan lajin kanssa.>>

        Yritä selvittää itsellesi mistä evoluutioteoriassa on kysymys, ennen kuin munaat itseäsi enemmän:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Synteettinen_evoluutioteoria

        Fiksumpi olisi voinut tietenkin päätellä jotain siitäkin, että evoluutioteorian ensimmäinen kuvaus oli kirjassa, jonka nimi oli "Lajien synty" eikä esimerkiksi kirjassa "Lajien sekoittuminen" tai "Lajien risteytyminen".


      • ihmissuku_ok

        Mitä minä typerällä teorialla tekisin? En mitään, minä pidän enemmän reaalitodellisuudesta. Minä tiedän varsin hyvin sen, että lapseni ovat aitoja ihmisiä siinä missä minäkin eli lapseni ei ole mitään evoluutiomutantteja.

        Näin se ihmisen lisääntymisbiologia toimii. Ihmiset saavat ihmisiä jälkeläisikseen eli omassa lajissa pysytään.

        Kuka nyt mutantteja toivoo? Ehkä te evoluutiouskovat tahtoisitte evoluution olevan nopeampaa? Teillä kova kiire saada mutantti "yli-ihmisiä" jälkeläisiksiksi.
        Ehkä olet jo itsekin mutantti joka ei ole oppinut ymmärtämään lukemaansa tekstiä?


      • ihmissuku_ok kirjoitti:

        Mitä minä typerällä teorialla tekisin? En mitään, minä pidän enemmän reaalitodellisuudesta. Minä tiedän varsin hyvin sen, että lapseni ovat aitoja ihmisiä siinä missä minäkin eli lapseni ei ole mitään evoluutiomutantteja.

        Näin se ihmisen lisääntymisbiologia toimii. Ihmiset saavat ihmisiä jälkeläisikseen eli omassa lajissa pysytään.

        Kuka nyt mutantteja toivoo? Ehkä te evoluutiouskovat tahtoisitte evoluution olevan nopeampaa? Teillä kova kiire saada mutantti "yli-ihmisiä" jälkeläisiksiksi.
        Ehkä olet jo itsekin mutantti joka ei ole oppinut ymmärtämään lukemaansa tekstiä?

        "Mitä minä typerällä teorialla tekisin?"

        Teoria auttaisi sinuakin ymmärtämään reaalitodellisuutta, mutta kutsut mieluummin tieteellistä teoriaa typeräksi, jotta voisit säilyttää omat harhaluulosi reaalitodellisuuden olemuksesta.

        "Minä tiedän varsin hyvin sen, että lapseni ovat aitoja ihmisiä siinä missä minäkin eli lapseni ei ole mitään evoluutiomutantteja."

        Kaikilla sinunkin lapsillasi on keskimäärin 60-100 uutta mutaatiota, joita ei ole kummallakaan heidän vanhemmistaan.


      • Arkkiapologeetta

        "Tämä periaate kumoaa evoluutioteorian eli biologiset lajit eivät muutu toisiksi lajeiksi lisääntymisprosessissa. Ei edes geenimanipulaatio (geenien siirto) muuta tätä, eliö laji johon on siirretty "vierasgeeniä" on edelleen samaa lajia kuin oli ennekin, mutta nyt siinä on mukana siirtogeenistä ainesta."

        Ja tämä on hyvä, koska ei evoluutioteoria näin väitäkkään. Lajiutuminen on hidas ja käytännössä huomaamaton prosessi. Sitä tapahtuu kymmenien, satojen tai tuhansien sukupolvien aikana usein pienissä ja eristyneissä populaatioissa tiettyjen geenien vaimentuessa resessiivisiksi ja toisten vahvistuessa dominanteiksi.

        Geenimuutelua tapahtuu joka hetki sinunkin sisälläsi, kun sukusoluja - siis gameetteja syntyy meioosissa (spermatogeneesi ja oogeneesi) ja sukusolujen haploidi kromosomisto uudelleenjärjestyy kromosomin ekvaattorin suhteen metafaasissa.

        Edelleen muuntelu jatkuu siittiön hedelmöittäessä munasolun. Tämä jatkumo on sellainen, jossa sinä olet aina vertailukohtana edeltäneisiin sukupolviin ja potentiaalisiin tuleviin sukupolviin nähden. Jos mennään 5, 10 100 tai tuhat sukupolvea ajassa taaksepäin, huomataan muutokset fyysisissä ja psyykkisissä ominaisuuksissa. Jos olisi mahdollista esittää 1000 sukupolven aikana tapahtuvat muutokset periytymisessä time lapse -videona, se selventäisi evoluutiossa tapahtuvaa lajiutumista huomattavasti. Mutta lyhyesti: sinä olet erilainen kuin isäsi, joka on erilainen kuin hänen isänsä, joka on erilainen kuin isoisäsi isä jne. Niin ikään lapsesi on erilainen kuin sinä ja hänen lapsensa erilainen kuin sinun lapsesi. Hitaita muutoksia sukupolvi sukupolven jälkeen. Ei evoluutio ja lajiutuminen oikeastaan ihmeitä tarvitse.


    • RauhaaTeille

      Ei kehittymisen eli evoluution(milläköhän kielellä alunperin) käsitteessä ole mitään kiistettävää, ainoa syy minkä vuoksi muutamat kreationistit luulevat teidän olevan KAIKKESSA väärässä, on se, että kiellette niin helposti Luojanne. Ei helkutti evoluutio passiivissa todettuna, ulkona kehittytään, tai olennot sisäisesti mutatoituvat, poista sitä, että nuo kehittyneet olennot olivat ise aktviissa(minä, sinä, hän=>Jahve, Minä Olen), jos saivat itse aikaan muutoksen sukusoluihinsa. Se, että passiivisuus muka tarkoittasi, että kukaan ei olisi itse sisäisen Jumaluutensa pohjalta kehittämässä ketään, kun evoluutiolla ympäristönkin vaikuksesta yksilöt kehittyy, on tietysti tyhmä väite, mutta enpä sen pahempaa herjasanaa silti uskalla tähän pistää, ettei minuakaan liian suurestai PH-pilkasta haluttaisi heti syyttää. Se, että oliko kaikkea kehittämässä, sitten edellisten galaksien ja edellisten universiumien luojapersoonat, niin se on kyllä aivan varmaa, mutta ei heille ole suurta merkitystä sillä, millä nimellä heitä ihmiskielissä kutsumme. Kaikki kelpaa, toteaa Jumala minulle, mutta sanoo, että olemattomuuden idea on vain niin suuri kauhu, että siihenkin vain harvat ja valitut voivat antautua. Jumalattomilla ei ole rauhaa, ja uskovaisilla se fiilis ja sielunsa on rauha, ja kauhu on vastakohta rauhalle. Toki antaa Olematon Jumala, Kaiken Alku, ateistien senkin sielunsa lopulta näyttää, jos pysytte uskollisina ateismin ideallenne. Rauha on rumempi tunne ehkä , koska se on rikkaampi fiilis, mutta kauhu on kaunista kaaosta, pieni tunne, ja lähes samaa kuin PELKO. Katsokaapa ateistit sitä kääntynyttä amerikkalaista muijaa SILMIIN, mikä tunne sieltä välittyy?

    • RauhaTeille

      Eli jos ette ymmärtäneet mitä tarkoitin, aktiivi-, passiividilemmallani, niin jos ulkona on juoksukilpailu, ULKONA JUOSTAAN, tai jos jossakin on LUOMISKILPAILU, ULKONA KEHITYTÄÄN, niin onko siellä kuitenkin joku Jumalainen persoona kaikkea juoksemassa ja kehittämässä? Eikö? Onko silmänne jo korvannekin jo olemattomia? Ateisti silti saatta pelastua sillä, että ITSE KAIKEN ALKU, jota ei siis kuitenkaan ole enää olemassa, muutakuin siellä, missä on määrittelmätöntä koordinaatistoa avaruuden ulkopuolla, heidät hyväksyy, en tiedä, miksi itse rakastan enenmään rauhaa, kuin pelkoa ja vihaa, KAUHUA. Miksi luulitte että voisitte käsittää ja toteuttaa tieteessänne pasiivisen ökötyksen, ennekuin olette saaneet viisautta siihen, kuka seon se, joka siellä odottaa? Vääryys on huipussaan, jos joku vielä naiiveja teorioita suoltava tiedemieskin, luulee olevansa niin vanhus, että voi vain antautua maailmankaikkeuden pimeäksi pelinappulaksi, koskaan itse olematta mihinkään syyllinen.

    • Krevokki

      Kreationismin ALKUPERÄISET ideat noille:
      1. Muuntelija
      2. Perinnöllisyyden aiheuttaja
      3. Valitsija

      Totta on, että koska emme aina tiedä kovinkaan hyvin, kuka se oli joka tuon kehityksen aiheuttaa, noita DAS_kategorian sanoja, mitä aloittaja viljeli, on relevanttia käyttää... Se yleistermi, substantiivi, siis kreationismissa on, että Jumala kaiken kehittää, ja luo, tulkaa Hänen opetuslapsikseen, mutta jos vihollisekseen ryhdytte, kaikki tietää teidän olevan vain paholaisia.

      • EiIhanLaudatur

        Minä "olen" pronomini muut
        Jumala on substantiivi
        Luoda, kehittyä on verbi
        Julmuutemme, eräänlainen pronoministunut adjektiivi....


      • Hihhuuli
        EiIhanLaudatur kirjoitti:

        Minä "olen" pronomini muut
        Jumala on substantiivi
        Luoda, kehittyä on verbi
        Julmuutemme, eräänlainen pronoministunut adjektiivi....

        Niin, jos totta puhutaan, ei kreationismi ole menossa oikeaan suuntaan, jos siinä puhutaan vielä vain rappeutumisesta, evoluutio on, koska kaikki kehittyy, kumpikohan on rakastetumpi käsitys Luojastamme, kootkaa biologinen palapelinne oikein, please, vain synti on rappeutumista, ja kun ne saadaan anteeksi, ehkä vain kerran ne tarvii saada, sen jälkeen alkaa kehittyä, Lutherille opetttiin aluksi, että kirkolle pitää maksaa aneita, ja pyytää synninpäästöjä että saisi synnit aneeksi, mutta ne on vain yhdellä päätöksellä anteeksi anteeksi, katse ristien miehiin, ei se kuuluisin todellakaan halunnut koroittaa koko ajan itseään veljiensä yläpuolelle, tehkäämme kerrankin tahtonsa mukaan, ja jätetään hänet vähän vähemmälle paapomiselle. Vaikka, JOULU ON TAAS; JOULU ON TAAS; kaikki kohta taas ujeltaa koppavana. Vaikka sekin äijä on jo 2020 vuotta kai.... Vai käväisikö täällä useamminkin, muutamassa muussakin Messiastehtävässä, en tiedä, ehkä hän ei joka kerta ollut kovin kuuluisa, jos tämä sielunvaellus onkin totta...Michaelin käsikirjaa tutkinneena että on käynyt jo tusinan kertaa, ja taasko te jonkun "Jeesuksenne mestaatte, harhaoppisena, ja hylkäätte, takaan ettei tule onnistumaan loputtomiin."


    • BuddhaBOY

      Oliko Oranki edellisessä elämässään BULLDOGGI?

    • sitätätä

      Jännä otsikko jutulla, nimittäin pitäisi kai olla ensin todettuna se mitä sitten yritettäisiin kiistää. Mutta: evoluutiouskoon ei ole näköpiirissä mitään sen tiedoksi muuttavia seikkoja. Muuten: miten proteiinit ovat todettavasti syntyneet - muutoinkin kuin evoluutiouskoisten kansanetymologisluonteisissa mielikuvissa?

      • df0gyf

        No sitten Jyrtsi sinun logiikallasi ei ole mitään järkeä käyttää käsitettä "jumalankieltäjä". Jos olet sitä mieltä kerran, että pitää olla todennettuna se mitä yritetään kiistää. Aiotko tästä lähtien siis huomauttaa jokaiselle tuota käsitettä käyttävälle, että käsite on kusisten idioottien keksimä olkinukke?

        Sitten tästä evoluutiosta sen verran, että sehän ONKIN tosiaan todennettu, ja ne todisteet on teille esitetty. Tästä on puhuttu monta kertaa ja yhtä monta kertaa teikäläiset ovat vain heiluttaneet käsiänne kun samalla on kysytty, että mikä näissä todisteissa muka on vikana.


    • wkmeelwlwkmer

      Evoluutiota ei varmasti pystytä kiistämään mutta se miten se tapahtuu voi muuttua. Evoluutioteoria voi olla vasta versio 1.0. Joku päivä se muuttuu versio 2.0 joka on täysin eri tavalla toimiva evoluutio.

    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe