Kotkalaisille asiakirja-asiaa

Valtuutettu.NN

Kunnanhallituksen pöytäkirjaan tulee merkitä kaikki kokouksessa käsitellyt asiakirjat ja päätökseen vaikuttaneet keskustelut (kuka ehdottanut, kuka kannattanut). Vaikka kunnallishallinnon kokoustyöskentely on pääsääntöisesti suljettua valtuuston kokousta lukuun ottamatta, ei se oikeuta jättämään kokouksessa käsiteltyjä (myös suullisesti käsitellyt) asioita pöytäkirjaan merkitsemättä. Kaupunginhallituksen on syytä myös muistaa ja ottaa huomioon, että Perustuslain 12.2 §:n mukaan viranomaisen asiakirjat ja muut tallenteet ovat julkisia, jollei niiden julkisuutta ole välttämättömien syiden vuoksi lailla erikseen rajoitettu. Jokaisella on oikeus saada tieto julkisesta asiakirjasta.

Mikäli Olli Kekkonen on saanut välitysmiehen avulla (Eeva-Riitta Pitko) asiakirjan toimitetuksi Kotkan kaupungille tai sitä edustavalle taholle, on asiakirja käsiteltävä siinä toimielimessä, jolle sen käsittely kuuluu. Lisäksi on huomioitava kuntalaissa ja hallintolaissa määritelty avoimuuden periaate, jota on käytännön hallintotoimissa sovellettu niin, että asiakirjoja ei julisteta salaiseksi, ellei siihen ole selvä lainsäädännössä todettu peruste.

Asiakirjan käsite on kattava ja sisältää perinteiset ja sähköiset asiakirjat sekä myös muut teknisillä apuvälineillä luettavat viestit, jotka on tallennettu tietylle alustalle (mm. cd- ja dvd-levyt, muistitikut, mikrofilmit ja muut vastaavat tallenteet). Myös esimerkiksi sähköpostiviesti voi olla luonteeltaan laissa tarkoitettu viranomaisen asiakirja. Mikäli yksityinen sähköposti luetaan suljetussa kokouksessa, siitäkin tulee julkisuuslain mukaan asianosaosaiselle julkinen.

Julkisuuslakia sovelletaan vain viranomaisen asiakirjoihin. Viranomaisen asiakirjana pidetään viranomaisen hallussa olevaa asiakirjaa, jonka viranomainen on laatinut tai joka on toimitettu viranomaiselle asian käsittelyä varten. Olli Kekkosen kirje on toimitettu kunnanhallitukselle käsiteltäväksi ja se on siellä otettu esille eli käsitelty viranomaiskokouksessa. Kirje on siis viranomaisen asiakirja, jonka on laatinut Olli Kekkonen ja jota on käsitelty kunnan toimielimessä. Tästä asiakirjasta ja sen viranomaiskäsittelystä tulisi olla merkintä kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjassa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Avoimuutta-politiikkaan

      Kaupunginhallituksen kokousasiakirjat ovat julkisia. Niissä ei saa esittää toisista vääriä tai halventavia tietoja. Vielä ei tiedetä mihin seuraamuksiin joutuvat valtuutetut, jotka asemassaan toivat hallitukselle tietoja, jotka on jo nyt tiedostettu vääriksi ja mahdollisesti Asko Kervistä halventaviksi. Sitäkään ei tiedetä tutkiiko rikospoliisi asiaa taikka onko jutusta tehty haastetta oikeuteen.

      Ketään ei ole palstalla uhattu eikä painostettu, vaan kerrottu, ettei Kekkonen pärjää valheellisilla tiedoilla. Ja nyt esille tullut Eeva-Riitta Pitkon asiakirja, joka on pyydetty liitettäväksi kaupunginhallituksen päätökseen asianosaisen eli valtuutettu Kekkosen toimesta voi täyttää virka-aseman väärinkäyttämisen tunnusmerkistön.

      Mikäli asiakirjatiedot ovat Kervistä halventavia voi kysymykseen tulla jopa törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkistö, mutta nythän kaikki on kiinni siitä, mitä tekee Kervinen ja kaupunki, jolla on mahdollisuus salata Kerviseltä Pitkon kaupunginhallituksen käsittelyyn toimittama asiakirja, jonka Kekkonen on laatinut ja jonka Pitko on pyytänyt liitettäväksi kaupunginhallituksen pöytäkirjan liitteeksi.



      Kaupunginhallitus on 8.8.206 § 196 asiassa käsitellyt Eeva-Riitta Pitkon toimittamaa pöytäkirjan liitteeksi ehdotettua Olli Kekkosen asiakirjaa, jota on luettu ääneen kaupunginhallituksessa. Pirjo Tujula käytti puheenvuoron, jossa ehdotettu, ettei Pitkon tuomaa Kekkosen asiakirjaa liitetä pöytäkirjaan.

      Asiakirja on julkinen ja tottakai Kerviselle asianosaisjulkinen. Se on sitten Pitkon ja Kekkosen asia miten selviävät menettelystään ilman hässäkkää semminkin, jos asiakirjassa on levitelty vääriä ja halventavia tietoja.

      Olisiko niin että Kekkos-asiakirja-asiasta muodostuu kaupungille ongelma, jonka Persussuomalaiset järjestivät.



      Eeva-Riitta Pitko ja Olli Kekkonen ovat kunnan (kaupungin) luottamushenkilöinä toimineet yhdessä yrittäessään saada liitetyksi kaupunginhallituksen pöytäkirjaan Pitkon tuomaa Kekkosen asiakirjaa 8.8.206 § 196 oikeisuvaatimusasiaan jälkeenpäin, eli ns. tiskin alta.

      On siis tuotu Kekkosen asiakirja perussuomalaisen kaupunginvaltuutettu Eeva-Riitta Pitkon toimesta kaupunginhallituksen käsittelyyn, mutta vasemmistoliiton valtuutettu Pirjo Tujula oli esittänyt, ettei Pitkon tuomaa ja kaupungin lakimiehen lukemaa Kekkosen laatimaa asiakirjaa liitetä kaupunginhallityksen pöytäkirjaan.

      Pitko ja Kekkonen ovat kuitenkin yrittäneet vaikuttaa kaupunginhallituksen käsittelemään 8.8.2016 § 196 asiaan ja näin Kekkonen on saanut oman kirjallisen asiakirjan Pitkon toimittamana kaupunginhallituksen käsittelyyn, joka on tuomittavaa ja vahinkoa aiheuttavaa.


      Kotkan perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Eeva-Riitta Pitko on tuonut kaupunginhallituksen 8.8.2016 § 196 oikaisuvaatimusasiaan kaupunginvaltuutettu Olli Kekkosen asiakirjan. Pitko on pitänyt § 196 asian käsittelyssä käyttänyt puheenvuoron ja esittänyt, että Kekkosen asiakirja liitettäisiin § 196 asian pöytäkirjan liitteeksi. Käsittelyn yhteydessä Pitko olis myös lukenut Kekkosen asiakirjasta joitakin kohtia, jolloin vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Pirjo Tujula oli pyytänyt, että Kekkosen asiakirja luetaan kokonaan, jolloin kaupungin lakimies Elinan Amnell-Holtzhäuser lukei Kekkosen asiakirjan ääneen. Sen jälkeen kaupunginhallitus päätti, ettei Pitkon toimittamaa Kekkosen asiakirjaa liitetä kaupunginhallituksen pöytäkirjaan. Kyseinen Kekkosen asiakirja on kuitenkin julkinen asiakirja, joka on kaupungin hallinnoima.



      Avoimesti tunnustettu asia on se, että Olli Kekkosen laatiman asiakirjan on tiskin alta tuonut perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Eeva-Riitta Pitko, joka oli lukenut Olli Kekkosen asiakirjan tekstistä otteita, mutta myöhemmin Kekkosen asiakirjan sisällön oli lukenut ääneen kokouksessa kaupungin lakimies Elina Amnell- Holtzhäuser. Tällöin kaupunginhallitus oli tullut siihen tulokseen, ettei asiakirjaa voida liittää 8.8.2016 § 196 asian pöytäkirjaan. Näin Pitkon ehdotus asiakirjan liittämisestä § 196 päätöksen pöytäkirjaan hylättiin, mutta kun asiakirja on merkittävä kirjallinen todiste Asko Kerviselle, on Asko Kervisen saatava pyydetty kaupunginhallituksen päätöksenteossa luettu ja käyetty julkinen asiakirja itselleen.

      On tullut selville, että myös muita puheenvuoroja oli kaupunginhallituksen 8.8.2016 kokouksessa esitetty § 196 oikaisuvaatimusasiassa Eeva-Riitta Pitkon puheenvuoron ja ehdotuksen jälkeen.

    • expäättäjä

      Et ole koskaan tainnut istua khssa? Kyllä siellä haukutaan ja nimitellään ja arvostellaan avoimesti eri toimialajohtajia ja toisia poliitikkoja puheenvuoroissaan. Pahemmin nokitellaan kuin valtuustossa. Tämä siksi että kokous EI ole julkinen. Pj toki puuttuu täysin asiattomaan käytökseen. Eikä kaikkea tosiaankaan merkata pöytäkirjaan. Ainoastaan päätöspykälät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe