Oletko jo allekirjoittanut?

pois.pakko.ruotsi

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa pakkoruotsin poistoon kouluista.

Jos olet 18-vuotta täyttänyt, niin allekirjoita:

http://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1939

Pakkoruotsi pois kouluista turhana ja hyödyttömänä oppiaineena.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin.on
    • Asennevammaisuus

      Ootteko koskaan yrittäneet opiskella matikkaa sillä asenteella, että tää on turhaa ja perseestä? Sillon todennäköisesti ette osaa sitä ja numerot ovat aivan paskoja. Entä tuntuuko joku aine turhalta mistä pidät ja missä loistat?

      • do.the.math

        Matematiikka on universaali taito. Se on kaikkialla samanlaista. Kieliä on maailmassa satoja. Kannattaako niitä sitten kuinka monta opetella on jokaisen oma asia. Äidinkieli nyt olisi syytä opetella, koska sen avulla voi opetella muitakin asioita.


      • huusiannaa

        Kaikki suomalaiset ovat joutuneet monivuotisen valtiollisen aivopesun uhriksi ja siksi se haittaa objektiivisen mielipiteen muodostamista. Pakkoruotsi on härski koko kansalle kohdistettu aivopesun muoto jota pitää vastustaa.

        Aivopesun vastustaminen ja sen havaitseminen vaatii älyä. Siksi ei saa olla yllättynyt jos niin monet eivät ymmärrä olleensa aivopesun kohteena ja harrastavat rajua pakkoruotsin puolustamista.


        SDP on toiminut RKPn suurimpana tukijana pakkoruotsin pakottamisessa jo vuosikymmeniä.

        Kannata kansalaisaloitetta jossa vaaditaan vapaaehtoista ruotsin opiskelua.

        Pankkitunnuksilla kansalaisaloitteen kannatus onnistuu minuutissa ja samalla voi kannattaa kaikkia muitakin aktiivisia kansalaisaloitteita.

        Linkki adressiin.
        pois pakkoruotsi
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1939

        Lomake pdf.

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite-1939-kannatusilmoitus.pdf


      • Koulupakko
        do.the.math kirjoitti:

        Matematiikka on universaali taito. Se on kaikkialla samanlaista. Kieliä on maailmassa satoja. Kannattaako niitä sitten kuinka monta opetella on jokaisen oma asia. Äidinkieli nyt olisi syytä opetella, koska sen avulla voi opetella muitakin asioita.

        Entäs pakkoliikunta, pakkoenglanti, pakkobiologia, pakkomaantieto, pakkoäidinkieli, pakkohistoria, pakkouskonto/elämänkatsomustieto, pakkokemia, pakkofysiikka, pakkokäsityö/puutyö, pakkovälitunnit, pakkoruokailut, pakkoläsnäolo, pakkoviittaaminen, pakkototteleminen, pakkokoulupakko, pakkoistuminen, pakkoliikkuminen ja jopa pakkohengittäminen?


    • jag.pratar.already

      Eiköhän nuo 18 vuotta täyttäneet ole pakkoruotsinsa jo opetelleet. Kysely pitäisi tehdä nuoremmille, joilla pakkoruotsihelvetti on vielä edessä päin.

      • huusiannaa

        Etkö tosiaan tiennyt että Suomessa ei voi valmistua mihinkään ammattiin ilman pakkoruotsia? Pakkoruotsi koskee kaikkia 100% Suomessa.

        Pakkoruotsia pakotetaan peruskoulusta alkaen jokaisella koulutuksen tasolla eikä Suomessa voi valmistua mihinkään ammattiin ilman pakkoruotsia.

        Monta sataa vuotta ruotsin kieli esti suomenkielisen toiminnan mutta surullista on, että asia ei ole vieläkään muuttunut. Vieläkin ruotsin kielellä estetään suomenkielisten kielellisen sivistys ja määrätään mitä kieliä me voimme opiskella.

        Pakkoruotsi on poliittinen kouluaine aivan kuten itä-blokissa pakkovenäjä. Ilman RKPn nelikymmenvuotista hallituspaikkaa meillä ei olisi enää pakkoruotsia.
        Ruotsi on pieni ja tarpeeton kieli monelle, siksi siitä voi hyötyä vain pieni osa sitä opiskelleista. Monet muut haluaisivat hyötyä muista kielistä, kuten jotkut harvat pakkoruotsista.


    • Ruotsinkieli voi olla vallan hyvin vapaa-ehtoinen. Palataan käytäntöön ennen vuotta 1974. Huom! ruotsinkielen pakollisuus on vain se B1 kieli ja se alkaa vasta peruskoulun 7 luokalta. Tämä unohtuu ihmisiltä helposti. Noin myöhään alkaen alkaen kieltä ei ehdi koulussa oppimaan kunnolla. Tuntimäärät ei riitä mitenkään. Itse en tosin moista kansalaisaloitetta allekirjoita. Asiat pitää perustella oikein. Aloitteeseen on tungettu kaikkea soopaa joukoon joka ei sinne kuulu.

      Kun tarkastellaan Suomen ulkomaankaupan tavaroiden vienti- ja tuontirakennetta, niin Saksa, Ruotsi, Venäjä ovat ehdottomasti ne tärkeimmät kauppakumppanimme. Ovat olleet aina. Vienti esim. Isoon-Britanniaan on luokkaa 4-5 % ja USA:han 7% luokkaa. Todella mitätöntä siis. Englannin kielen osaaminen on siltä osin mennyt hukkaan lähes täysin. Englanti on toki kiva kieli biletykseen ja musiikin kuunteluun.

      Nuoret opiskelevat kouluissa A1-kielenään pääsääntöisesti vain Englantia. A1- kielenä saksa,ruotsi,venäjä loistavat totaalisesti poissaolollansa. Yleistäen voisi sanoa, että jos suomenkielinen peruskouluopiskelija valitsisi A1-kielekseen saksan,ruotsin,venäjän,espanjan,ranskan niin työpaikka olisi taattu.

      Englanninkielen ylivalta kielivalinnoissa (A1-kieli) on eräs pääsyy maamme nykyiseen huonoon taloustilanteeseen. Vientikauppa ei toimi. Kyse on kielitaidon puutteesta.
      Mikäli edes muutamalla prosenttiyksikön lisäyksellä saataisiin peruskoululaiset valitsemaan Englannin kielen sijasta A1-kielekseen ja/tai viimeistänsä A2-kielekseen saksan,ruotsin,venäjän,ranskan,espanjan niin suomen vientikauppa lähtisi nousukiitoon jossain vaiheessa. Ei heti, mutta kun se uusi kieliä osaava sukupolvi pääsee työelämään mukaan. Ei tarvitse olla suurikaan Einstein tämän tajutakseen.

      • nonononon

        "Ruotsinkieli voi olla vallan hyvin vapaa-ehtoinen. Palataan käytäntöön ennen vuotta 1974. "

        Tiedoksi vaan, että ennen peruskoulua, siis ennen 1970-lukua, kansa oli jaettu kahtia. Oppikoululaiset saivat oppia ruotsia, kansakoululaiset eivät. Ei ollut vapaaehtoista ruotsia.

        Oli tietysti virhe alkaa opettaa ruotsia kaikille. Osa väestöstä ei sen päälle mitään ymmärrä kuitenkaan. Jaetaan vain koululaiset taas kahteen joukkoon. Minä en silti mitään kansalaisaloitteita allekirjoita puolesta enkä vastaan tässä asiassa.

        Jotenkin käsittämätöntä on se, että ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin tulee nykyään ihmisiä, joille ruotsi on suuri ongelma. Miten tyhmä täytyy olla, että panee vastaan omaksi haitakseen? Korkeakoulutetun ihmisen sivistykseen kuuluu kaikkialla, että osaa oman maansa kielet.


    • Eieläväkieli

      Ruotsi ei ole oman maan kieli, siihen tarvitsee muodolliset paperit, eikä kieleen törmää missään.

      Eihän kukaan opi koulussa kommunikoimaan kielellä ja sitten hiomaan taitoa arjessa.
      Kielioppisääntöjä tai oikeastaan poikkeuksia poikkeusten perään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe