Maataloustuki on sosiaalituki ja lopetettava heti!

ljkuikj

Maataloustuki on sosiaalituki,joka on lopetettava heti! kokkare ja kepuloisilta!


Oli aika, jolloin maatalous oli Suomessa kannattavaa. Oli aika, jolloin Suomen maatalous oli rehtiä bisnestä, joka pyöritti itse itseään, eikä ollut riippuvainen EU-byrokraattien hyvästä tahdosta ja Suomen kansan almuista. Tilanne Suomessa on vielä EU:n sisällä poikkeuksellisen tukipainotteinen.

Tällä hetkellä maataloutta Suomessa tuetaan n. 4 miljardilla eurolla, josta suoria EU:n tukia ovat n. 2 miljardia. Käytännössä tämän kaiken maksavat suomalaiset veronmaksajat. Yhteensä tukien hinta on lähes 1000 euroa vuodessa per suomalainen veronmaksaja. En toki syytä tilanteesta maanviljelijöitä, jotka olisivat hulluja, jos eivät ota vastaan ilmaista tukea, vaan poliitikkoja, jotka ovat tämän epäterveen systeemin rakentaneet.

Maataloustuet syövät jopa puolet EU:n budjetista. Tämä on selvästi liikaa ja väärin kohdennettua. Björn Wahlroos sai viime vuonna 262 630 euroa maataloustukea. Se on turhaa.

Rahaa on kiva jakaa, mutta ei ole olemassa ilmaista rahaa. Veroja voi kerätä vain rajatun määrän. Budjetissa, sekä EU:n että Suomen tasolla, pitäisi muihinkin tärkeisiin asioihin riittää rahaa. Elämme vaikeita taloudellisia aikoja, joten leikkauksia on pakko tehdä. Maataloustuet ovat hyvä paikka aloittaa, koska niissä riittää leikattavaa. Hollantilaisen Wageningenin yliopiston LEI-tutkimuslaitoksen raportin mukaan "Suomessa voidaan tehdä huomattavia tukileikkauksia ilman, että suuri osa tiloista täällä joutuu pahoihin vaikeuksiin."

Se tuki, joka annetaan maanviljelijöille, on valitettavasti muilta pois, köyhiltä ja vanhuksilta - ja ennen kaikkea suomalaisilta veronmaksajilta. Maataloustuet ovat epäreilua, vanhentunutta ja tehotonta sosiaalipolitiikkaa. Tuet ovat ristiriidassa, paitsi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja köyhien auttamisen, niin myös kansainvälisen markkinatalouden reilujen pelisääntöjen kanssa.

Jos maatalous väittää olevansa elinkeino, se ei voi elää tukiaisilla

Normaalin elinkeinon on tarkoitus tuottaa voittoa ja vähintään olla kannattavaa. Tällainen massiivinen kannattamattoman elinkeinon tukeminen vähentää Suomen hyvinvointia, tuhoaa työpaikkoja ja hidastaa meidän talouskasvua. Lisäksi se estää kehitysmaita tuomasta Eurooppaan omia tuotteitaan ja kehittämästä omaa maatalouttaan.

Maataloustuet ovat reilun kansainvälisen kaupan este.

Uskon, että tukienkin poistamisen jälkeen Suomessa viljellään maata ja syödään suomalaista leipää.

Kysyisinkin maataloustukien puolustajilta, että minkä takia maatalous on niin erikoinen ala, että siihen eivät päde samat markkinatalouden säännöt kuin muihinkin Suomessa harjoitettaviin aloihin?

Eikö maatalous olekaan elinkeino, vaan pelkästään osa Suomen ja Euroopan strategista "ruokaturvaa"? Tarvitseeko ruokaturvaan käyttää puolet koko EU:n budjetista?

Pitäiskö maatalous silloin alistaa kokonaisuudessaan armeijan hallintaan? J

Eikö olisi reilua, että kaikki voisivat osallistua maatalouteen omilla voimillaan, ilman kilpailua vääristäviä tukia, jotka estävät tehokkaan kilpailun ja korottavat keinotekoisesti ruoan maailmanhintaa.

Maataloustukien lakkauttamien on pitkällä tähtäimellä kaikkien etu. Maataloustuet vääristävät kilpailua!

Luopumalla maataloustuista saamme mitoitettua maatalouden Suomessa kilpailukykyiseksi, lisäämme kansalaisten valinnan vapautta, halvennamme kaupan hintoja sekä autamme kehitysmaita kehittämään omaa maatalouttaan - ja ennen kaikkea muutamme maatalouden takaisin yhdeksi normaaliksi elinkeinoelämän muodoksi, jolla on mahdollisuus onnistua ja epäonnistua, tehdä voittoa ja tehdä tappiota, reilun pelin hengessä.

Nykyään maataloustukien varassa elävien siirtymistä tuottavampiin tehtäviin - eli uudelleentyöllistämistä - pitää tukea, koska systeemi ei ole heidän vikansa. Se tulee pitkällä tähtäimellä myös halvemmaksi Suomen veronmaksajille kuin kalliiden ja tehottomien maataloustukien loputon ylläpito.!


Maataloustuet on kohtuuton sosiaalituki!

http://ottolehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139866-maataloustuet-pitaisi-lakkauttaa

166

721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työttömät.töihin

      Maatalous pitää suomea pystyssä.

      • lisää.lisää.lisää.tukea

        Suomen maatalous ei pidä pystyssä edes itseään, ei ne muuten vinkuisi maataloustukea aina vaan lisää.


      • eitukialainkaan

        Nim työttömät töihin mitä sinä idiootin paska täällä vikiset!!!

        mitens tämä työttömyyteen liittyy apina!!


        maataloustuet on hEti lopetettava ökytuet hETi takaisinperintään. EI MIJONÄÄRIT TARVITSE CENTTIÄKÄÄN TUKEA!!


      • kaupungi_eläjä
        lisää.lisää.lisää.tukea kirjoitti:

        Suomen maatalous ei pidä pystyssä edes itseään, ei ne muuten vinkuisi maataloustukea aina vaan lisää.

        Ei se ole sen kummempaa kun nostetaan maataloustuotteiden hinnat sille tasolle mitö niiden tuottaminen vaatii. Silloin maataloustukia ei tarvita.

        Mutta ruuan hinta kuluttajalle kaupassa kaksinkerteistuu vähiintään.

        Minun käsitys on kyllä se,että maataloustuilla pidetään ruuanhinta meille kaupunkilaisille kohtuullisena.

        Mutta kun minä en olekkaan mikään kiihkoilija,voin siis katsoa lantin toisenkin puolen.


      • xzlkjhz
        kaupungi_eläjä kirjoitti:

        Ei se ole sen kummempaa kun nostetaan maataloustuotteiden hinnat sille tasolle mitö niiden tuottaminen vaatii. Silloin maataloustukia ei tarvita.

        Mutta ruuan hinta kuluttajalle kaupassa kaksinkerteistuu vähiintään.

        Minun käsitys on kyllä se,että maataloustuilla pidetään ruuanhinta meille kaupunkilaisille kohtuullisena.

        Mutta kun minä en olekkaan mikään kiihkoilija,voin siis katsoa lantin toisenkin puolen.

        Maatalous avattava vapaalle kilpailulle jossa tuottajat kilpailevat keksenään tuottidensa hinnoilla.


      • kgjhuyjhuy

        Ruotsiin muuttava Wahlroos saa pitää satojentuhansien maataloustuet!!!


        Ruotsiin muuttaminen ei vaikuta Björn Wahlroosin saamiin maataloustukiin.

        Ruotsalaislehti Dagens Industri kertoi keskiviikkona Björn Wahlroosin muuttaneen viime vuoden joulukuussa kirjoille Ruotsiin.

        Wahlroosin ratkaisun kerrotaan pohjaavan verotuksellisiin syihin.Wahlroosien voivan säästää muuttaessaan perintö- ja lahjaverojen muodossa yli sata miljoonaa, mikäli hänen lapsensakin jättävät Suomen. Toisin kuin Suomessa, Ruotsissa perintö- ja lahjaveroja liikemiehen yli puolen miljardin arvoisesta omaisuudesta ei kannettaisi.

        Vuodesta toiseen Suomen tulolistojen kärjestä löytyvä Wahlroos on löytänyt säännöllisesti tiensä uutisotsikoihin verotietojen lisäksi myös maataloustukien julkaisemisen yhteydessä.

        Halikossa sijaitsevan Åminnen kartanon ja sitä ympäröivien tilusten isännän nostamat tukisummat ovat viime aikoina pyörineet vuositasolla 250 000 euron molemmin puolin. Viimeisten viiden vuoden aikana Wahlroos onkin saanut maataloustukia reippaasti yli miljoonan euron edestä.

        Tähän on tuskin luvassa lähitulevaisuudessa muutosta, sillä "Nalle" voi asiasta vastaavan Maaseutuviraston mukaan nostaa tukia myös muuttaessaan Ruotsiin.

        - Tukea maksetaan hakijan hallinnassa olevalle Suomessa sijaitsevalle maatilalle. Tilalla asumispakkoa ei ole, kertoo Maaseutuviraston maaseutuelinkeino-osaston tiedottaja Lauri Hyttinen sähköpostitse Iltalehdelle.


        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014041018202189_uu.shtml

        eli näin kok-superkuppari kuppaa tuet(=sossutukea!) suomalaisilta veronmaksajilta!

        Itse ei tietenkään halua maksella veroja!

        SINÄ MAKSAT NÄMÄKIN TUET!


      • iytrzsd
        lisää.lisää.lisää.tukea kirjoitti:

        Suomen maatalous ei pidä pystyssä edes itseään, ei ne muuten vinkuisi maataloustukea aina vaan lisää.

        Totta.


      • azsxdfg
        lisää.lisää.lisää.tukea kirjoitti:

        Suomen maatalous ei pidä pystyssä edes itseään, ei ne muuten vinkuisi maataloustukea aina vaan lisää.

        Totta turiset.


      • SossuloisienNro1

        Antti herlin (sossutuki yli 300.000e/vuodessa) ja Björn Wahlroos (sossutuki yli 250.000e/vuodessa) ovat Suomen kaikkien aikojen sosiaalitukikuninkaat, jotka ovat vuosikausia saaneet 250.000-300.000e vuosittaisia sossutukia kokonaissumman ollessa molemmilla monta miljoonaa euroa, mahdollisesti jopa 5-10 miljoonaa sossutukia vuosikausien sossuasiakkuutensa aikana. Kyseessä siis Suomen kaikkien aikojen sosiaalitukiloiskunkut, eli eniten sossutukia saaneet yksityishenkilöt Suomessa. Suomi siis maksanut Suomen rikkaimmalle miehelle Antti Herlinille maamme historian eniten sossutukia. Kompensaatiota sille että Antti Herlin maksaa yli 160 miljoonan euron vuosituloistaan 4,7% veroja? Työttömyyskorvauksesta runsas 700 e/kk bruttona työtön maksaa muuten yli 20% veroa.


      • PorvarienMarkkinatalous

        Suomen maataloustuet tolkuttoman korkeat!
        Maataloustuet ovat Suomessa ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat. Ne ovat noin 190% maatalouden tuottamasta arvonlisästä kun EU:ssa keskiarvo on noin 30%. Missään muussa maassa ei ylitetä 100% rajaa!

        Maataloustuet osuutena maatalouden tuottamasta arvonlisästä 2015
        Source: Eurostat (online data code: aact_eaa01)
        https://pbs.twimg.com/media/C5xsSsbWAAAjF9-.jpg:large

        Eurostat julkaisi uusimmat tilastot 2017 maataloustuista Euroopassa, ja Suomen maataloustuet olivat jälleen kerran ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat suhteessa sektorin tuottamaan arvonlisään. Jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden maksettiin tukia lähes kaksi euroa.

        Suomi erottuu rajusti EU:n maataloustuissa – ”Maanviljelijällä oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa”
        https://www.uusisuomi.fi/raha/215466-suomi-erottuu-rajusti-eun-maataloustuissa-maanviljelijalla-oikeus-harjoittaa
        "– Suomen kansallisen tukipolitiikan lähtökohdaksi on otettu maanviljelijän oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa, Kiesiläinen kirjoittaa.

        Kiesiläisen mielestä tämän vuoksi suomalaisilla maanviljelijöillä ei ole ollut tarvetta kehittää toimintaansa muiden eurooppalaisten viljelijöiden tavoin.

        – Suomella ei ole enää varaa ylläpitää nykyistä tukijärjestelmää eikä maatalouden nykyinen kannattavuuskriisi ratkea lisäämällä maataloustoiminnan tukia. Kannattamattomille tiloille pitäisi tarjota mahdollisuus lopettaa toimintansa ilman että se johtaa maatalousyrittäjän vararikkoon, Kiesiläinen kirjoittaa.

        Kiesiläisen blogi on herättänyt keskustelua mikroviestipalvelu Twitterissä. Kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) on Kiesiläisen linjoilla.

        – Suomi on maataloustuessa ihan omilla sataluvuillaan. Samalla kun sosiaaliturva ja innovaatiot ovat tiukilla! Vartiainen tviittaa".

        Ihmetyttää miten suomalainen ruoka on niin kallista kuin se on verrattuna muihin EU-maihin ja Pohjoismaihin, ja hinta räjähtää kuulemma vielä käsiin jos tuessa siirrytään EU-maiden keskitasoon? Ruotsi ja Norja eivät ole paljon etelämmässä, miten niissä kannattaa minimitukemisella yleensä viljellä mitään? Uusi perunakin tulee Ruotsista kuitenkin edullisemmin kuin sitä saa Suomesta.

        Suomen EU:n ja maailman kalleimman maataloustukijärjestelmän rakensivat KesKokoomusporvarit, kiitos kuuluu yksin heille.


      • hfxx

        ????????????????????????????????????????????????


      • azsgsz
        eitukialainkaan kirjoitti:

        Nim työttömät töihin mitä sinä idiootin paska täällä vikiset!!!

        mitens tämä työttömyyteen liittyy apina!!


        maataloustuet on hEti lopetettava ökytuet hETi takaisinperintään. EI MIJONÄÄRIT TARVITSE CENTTIÄKÄÄN TUKEA!!

        Hyvä kommentti.


      • wxszdfg
        SossuloisienNro1 kirjoitti:

        Antti herlin (sossutuki yli 300.000e/vuodessa) ja Björn Wahlroos (sossutuki yli 250.000e/vuodessa) ovat Suomen kaikkien aikojen sosiaalitukikuninkaat, jotka ovat vuosikausia saaneet 250.000-300.000e vuosittaisia sossutukia kokonaissumman ollessa molemmilla monta miljoonaa euroa, mahdollisesti jopa 5-10 miljoonaa sossutukia vuosikausien sossuasiakkuutensa aikana. Kyseessä siis Suomen kaikkien aikojen sosiaalitukiloiskunkut, eli eniten sossutukia saaneet yksityishenkilöt Suomessa. Suomi siis maksanut Suomen rikkaimmalle miehelle Antti Herlinille maamme historian eniten sossutukia. Kompensaatiota sille että Antti Herlin maksaa yli 160 miljoonan euron vuosituloistaan 4,7% veroja? Työttömyyskorvauksesta runsas 700 e/kk bruttona työtön maksaa muuten yli 20% veroa.

        Kiitos tiedosta.


      • toinen.kaupunkilainen
        kaupungi_eläjä kirjoitti:

        Ei se ole sen kummempaa kun nostetaan maataloustuotteiden hinnat sille tasolle mitö niiden tuottaminen vaatii. Silloin maataloustukia ei tarvita.

        Mutta ruuan hinta kuluttajalle kaupassa kaksinkerteistuu vähiintään.

        Minun käsitys on kyllä se,että maataloustuilla pidetään ruuanhinta meille kaupunkilaisille kohtuullisena.

        Mutta kun minä en olekkaan mikään kiihkoilija,voin siis katsoa lantin toisenkin puolen.

        Sinä olet ymmärtänyt asian aivan oikein.
        Jos maataloustuki on sosiaalituki, niin se tuki kohdistuu meihin kuluttajiin. Tuotteiden hinnat pidetään noilla tukiaisilla keinotekoisesti alhaisina. Jos ne tosiaan poistettaisiin, niin elintarvikkeiden hinnat nousisivat huimasti.
        Varmaan niin tulee joskus vielä käymäänkin. Itse olen kyllä tämän edullisen ruoan kannalla. Mielummin maksan hieman korkeampaa veroprosenttia, kuin kaksinkertaisen hinnan kauppalaskusta.


    • Erkki-eno

      Missä kylässä se kotitilasi taas olikaan? Se joka annettiin pikkuveljellesi eikä sinulle jatkuvan juopottelusi, velkaantumisesi ja muun holtittomuutesi takia.

      • zxoiuxyc

        KepuTROLLI vauhdissa.


      • Väinö-pikkuveli

        Nämä maatilan hommat on niin helppoja ja pieniä, että ne pystyy hoitamaan vaikka ympäripäissään. Tukihakemuksiin ei tarvitse muuta kuin rukseja ja puumerkki alle ja taas pärjätään. Aina olen löytänyt jonkun selvän siihen hommaan kylän pubista, toisesta kodistani.


      • Erkki-eno

        Ei se minun syyni ole, että kolaroit isäsi auton kännissä, eikä sekään ettei isäsi antanut tilaa sinulle vaikka kavereita ollaankin. Olisithan voinut tulla ihan mukavasti toimeen sillä varastomiehen palkallakin, jos olisit pysynyt selvänä etkä ajanut haarukkatrukkia niistä tynnyreistä läpi.


      • zxoluytxz
        Erkki-eno kirjoitti:

        Ei se minun syyni ole, että kolaroit isäsi auton kännissä, eikä sekään ettei isäsi antanut tilaa sinulle vaikka kavereita ollaankin. Olisithan voinut tulla ihan mukavasti toimeen sillä varastomiehen palkallakin, jos olisit pysynyt selvänä etkä ajanut haarukkatrukkia niistä tynnyreistä läpi.

        Älä viisastele kepuTROLLI.


      • näinsemenee_

        Ei sitä annettu,maksaa piti kaupunkiin sisarosuudet.Se maksaminen tapahtuu jokaisessa sukupolvenvaihdoksessa.


      • tgjgöoyöi

        Mennään jo kohta muutama vuosikymmen eteenpäin niin halpaa ruokaa alkaa olla hiukan vaikea saada kun nuo tuontiruoka maatkin joilla uskonnon määräämä väestönkasvu ja ilmastomuutos jo kurittaa etelän viljelyksiä Euroopassa ja Etelä-Amerikassa sekä aasiassa.


    • KertausOpintojenÄiti

      Sinä punikkiraukka vaellat pimeydessä tule jo hyvä sosialisti valoon.
      Katso kuka rahasi vie ja vikise oikeaan suuntaan!!!!
      Ammattiliitot eivät välitä mitään työttömistä jäsenistään muuta kuin pyhäpuheissaan. Mitä SEL kertoo, kun yt-neuvottelujen kautta tulee lisätyöttömyyttä liittojen jäsenilleen?
      http://www.uusilahti.fi/jutut/kannanottoja_ja_kolumneja/2016/03/09/ovatko-ammattiliitot-oppineet-mitaan

      Asumistukien miljoonat valuvat verottomina osinkoina ay-liikkeelle
      https://www.suomenuutiset.fi/mantylan-vastahyokkays-asumistukien-miljoonat-valuvat-ay-liikkeelle/
      http://www.iltasanomat.fi/paakirjoitus/art-2000001135671.html

      Ammattiliittojen ahneudesta on seurannut Suomen kilpailukyvyttömyys ja suurtyöttömyys. Erityisesti vasemmisto ja ay-liike ovat ahneuden airueita joilla ei näytä olevan minkäänlaista vastuuta tulevaisuudesta seisotko ylpeänä tämän porukan joukossa

      • zxcouytx

        Palstan vakio kokoomusPÖKIÖ taas vauhdissa.


      • OpintojenIsä

        MTK:n ahneudesta ja viljelijöiden laiskuudesta nuo Suomen valtavat maataloustuet johtuvat. Kehtaavat vielä esiintyä oikein yrittäjinäkin.


      • KertausOpintojenÄiti
        OpintojenIsä kirjoitti:

        MTK:n ahneudesta ja viljelijöiden laiskuudesta nuo Suomen valtavat maataloustuet johtuvat. Kehtaavat vielä esiintyä oikein yrittäjinäkin.

        Pikkurahoja MTK ja viljelijät käsittelee ammattiliittoihin verrattuna!!
        Ammattiliitot eivät yleishyödyllisinä yhteisöinä maksa mitään veroja.Joku voi tuhahtaa ay-jäsenmaksuille, mutta kyse ei ole suinkaan pikkurahoista. Jos laskee, paljonko vuoden 1974 jälkeen on maksettu jäsenmaksuja ja laskee niille koron valtion obligaatioiden korkoprosentin mukaan, saa tulokseksi lähes 40 miljardia euroa. Jokainen voi mielessään pohtia, onko sillä rahalla saatu vastaava määrä hyvinvointia aikaan.
        http://www.talouselama.fi/tebatti/hakaniemessa-luuraa-veroparatiisi-3463530
        Veroparatiisit ammattiliitoissa, miljardeja kerätty ilman veroja.
        http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/veroparatiisit-ammattiliitoissa-miljardeja-ker-tty-ilman-veroja


      • zxoixct

        Kokoomuspropagndaa alusta loppuun suoraan EK:sta.


      • KertausOpintojenÄiti
        zxoixct kirjoitti:

        Kokoomuspropagndaa alusta loppuun suoraan EK:sta.

        Eiks vain... Totuutta moni yrittää peittää


      • xiytrz
        KertausOpintojenÄiti kirjoitti:

        Eiks vain... Totuutta moni yrittää peittää

        Kokoomuspropagandaa.


      • rjhoöjös
        xiytrz kirjoitti:

        Kokoomuspropagandaa.

        Mutta totta.


      • ahneellaONpaskanenloppu
        KertausOpintojenÄiti kirjoitti:

        Pikkurahoja MTK ja viljelijät käsittelee ammattiliittoihin verrattuna!!
        Ammattiliitot eivät yleishyödyllisinä yhteisöinä maksa mitään veroja.Joku voi tuhahtaa ay-jäsenmaksuille, mutta kyse ei ole suinkaan pikkurahoista. Jos laskee, paljonko vuoden 1974 jälkeen on maksettu jäsenmaksuja ja laskee niille koron valtion obligaatioiden korkoprosentin mukaan, saa tulokseksi lähes 40 miljardia euroa. Jokainen voi mielessään pohtia, onko sillä rahalla saatu vastaava määrä hyvinvointia aikaan.
        http://www.talouselama.fi/tebatti/hakaniemessa-luuraa-veroparatiisi-3463530
        Veroparatiisit ammattiliitoissa, miljardeja kerätty ilman veroja.
        http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/veroparatiisit-ammattiliitoissa-miljardeja-ker-tty-ilman-veroja

        Ai niin ko teillä reppana talikkokommareilla EI OLE KYKYÄ ANTAA, ei hoitaamaan ees eläkkeitä tai vakuutusmaksuja, niin TEIDÄT ON KOULUTETTU OTTAMAAN ja PALJON. Maidontuottajat näyttää mallii, mihin ÖKYELÄMÄ johtaa.


      • elisulla
        ahneellaONpaskanenloppu kirjoitti:

        Ai niin ko teillä reppana talikkokommareilla EI OLE KYKYÄ ANTAA, ei hoitaamaan ees eläkkeitä tai vakuutusmaksuja, niin TEIDÄT ON KOULUTETTU OTTAMAAN ja PALJON. Maidontuottajat näyttää mallii, mihin ÖKYELÄMÄ johtaa.

        Kateus, maatalousvihan perimmäinen syy..eikä mikään muu
        Kateus poikkeaa kaikista muista kuolemansynneistä merkittävästi. Se on ainoa, josta ei voi nauttia. Hekuman ja ylensyönnin mukanaan tuomat ilot ovat tuttuja kaikille, ja jopa vihasta voi saada tyydytystä. Kateus on pelkkää katkeraa happamuutta ja pahaa tahtoa. Tai kuten sanakirja sen sanoo, toisten paremmuuden menestyksen tai muun sellaisen aiheuttamaa harminsekaista epäsuopeuden tunnetta.
        Kateus, kuten muutkin kuolemansynnit, on mielentila. Se ei vaadi uhriltaan mitään. Se on epämiellyttäviin ajatuksiin käärittyä epämiellyttävää oloa, joka ilmenee inhona, panetteluna ja muiden vastoinkäymisistä iloitsemisena. Kateellinen ihminen ahdistuu muiden menestyksestä ja jopa oletetusta menestymisestä.


      • ahneellaONpaskanenloppu

      • röijyukko
        elisulla kirjoitti:

        Kateus, maatalousvihan perimmäinen syy..eikä mikään muu
        Kateus poikkeaa kaikista muista kuolemansynneistä merkittävästi. Se on ainoa, josta ei voi nauttia. Hekuman ja ylensyönnin mukanaan tuomat ilot ovat tuttuja kaikille, ja jopa vihasta voi saada tyydytystä. Kateus on pelkkää katkeraa happamuutta ja pahaa tahtoa. Tai kuten sanakirja sen sanoo, toisten paremmuuden menestyksen tai muun sellaisen aiheuttamaa harminsekaista epäsuopeuden tunnetta.
        Kateus, kuten muutkin kuolemansynnit, on mielentila. Se ei vaadi uhriltaan mitään. Se on epämiellyttäviin ajatuksiin käärittyä epämiellyttävää oloa, joka ilmenee inhona, panetteluna ja muiden vastoinkäymisistä iloitsemisena. Kateellinen ihminen ahdistuu muiden menestyksestä ja jopa oletetusta menestymisestä.

        myös homous on synti eikä siitäkään voi nauttia.


      • wjxh
        OpintojenIsä kirjoitti:

        MTK:n ahneudesta ja viljelijöiden laiskuudesta nuo Suomen valtavat maataloustuet johtuvat. Kehtaavat vielä esiintyä oikein yrittäjinäkin.

        ok.


      • zxpiux
        rjhoöjös kirjoitti:

        Mutta totta.

        Valetta.


      • sivupersoona_
        zxcouytx kirjoitti:

        Palstan vakio kokoomusPÖKIÖ taas vauhdissa.

        Joo,soppahan siitä syntyy kun palstan KOMMINISTIPÖÖKIÖTKI on heränneet katkerina kohmeloisina syysaamuun.

        Kepparin hakuun siitä ,että kiirit paranevat nousuhumalassasi.


      • sxikuts
        OpintojenIsä kirjoitti:

        MTK:n ahneudesta ja viljelijöiden laiskuudesta nuo Suomen valtavat maataloustuet johtuvat. Kehtaavat vielä esiintyä oikein yrittäjinäkin.

        Totta.


      • Sylttytehdas
        zxoixct kirjoitti:

        Kokoomuspropagndaa alusta loppuun suoraan EK:sta.

        Eteläranta 10:n EKesKokoomuksen trollitehtaan propagandaosaston kyberhybridisodankäynnin osaston näppäimistöstä suollettu, joka ajaa nykyään myös MTK:n propagandatrollauksen.


    • kommunistipropagandaa

      Eikö enää ole mitään rajaa maatalousparjauskampanjalla!!!!!
      Sama vihreä hörhö vaatii myös Suomen lipun muuttamista ja Suomen maatalouden alasajamista...Uutisiin pääseminen on tuolla asenteella taattu........kannatus tuskin aitojen suomalaisten joukossa nousee.Tässä näyte alla. vihreä Otto Lehto
      Vaadinkin siis, että Suomen nykyisestä lipusta luovutaan, ja korvataan se uudella uskontoneutraalilla lipulla. Nykyisellään lippu loukkaa perustuslakia, erityisesti siellä mainittua oikeutta ”olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan” – koska tämän lipun takia me KAIKKI kuulumme Suomen kristilliseen yhdyskuntaan

      http://asialehti.net/suomen-siniristilippu-pitaa-muuttaa-epatasa-arvoinen-muslimeja-kohtaan-silla-risti-symboloi-vain-kristittyja/
      Otto Lehto kertoo blogissaan, miten Suomen lippu ei ole nykyaikainen, ja miten sitä tulisi muuttaa, jotta muslimit eivät pahastuisi.

    • InhoanVätyksiä

      Vtun ulostetyöttömät tukehtukaa pskaanne.

      • zxcjhgz

        Tukehdu paskaasi kokkare!


      • mikäsiell
        zxcjhgz kirjoitti:

        Tukehdu paskaasi kokkare!

        Elähän Otto ny ota tosissas


      • EiOleKokkare
        zxcjhgz kirjoitti:

        Tukehdu paskaasi kokkare!

        Maataloustuilla elävä laiska pummi kepuli se on eikä mikään kokoomukselainen.


      • tgjgöoyöi

        Veronmaksajat sitten maksavat sitten liiton päivärahoilla ryyppäämiset ja sitten kytätään kaupungin töitä että muhkeat päivärahat säilyisi.


    • sinnevaan

      Ei ongelmaa. Just sai tililleni tosi mahtavat maataloustuet. Lähden lomille, eikä edes sossulta tarvi lupaa kysellä!
      Sosiaalidemokraatti sanoo heippa, tyhmyrit! mars sossuun ja kelaan, marsmars!

      • Kanarian.lomalle

        Niin kauan, kuin kepu tätä jatkaa, mennään kaikki maataloustuen piiriin maalle. Ostetaan tila, viljellään mansikkaa tai kasvatetaan koiria ja lampaita

        Jotta tälle tulisi lopulta joku kriittinen kohta, kaikki vaan maataloustuelle, maksetaan tiedoista, joille saisi suurimmat tuet. Kun kaikki tekee samaa, alkaa maataloustuki selvitä, ei vasemmisto sille voi nyt mitään. Tarvitaan oikeita toimia, että sen loppu tulisi tai edes järkiperäistyisi.


      • TietämyksenTaso

        Ihanko selvin päin kirjoitit?


      • 23456
        Kanarian.lomalle kirjoitti:

        Niin kauan, kuin kepu tätä jatkaa, mennään kaikki maataloustuen piiriin maalle. Ostetaan tila, viljellään mansikkaa tai kasvatetaan koiria ja lampaita

        Jotta tälle tulisi lopulta joku kriittinen kohta, kaikki vaan maataloustuelle, maksetaan tiedoista, joille saisi suurimmat tuet. Kun kaikki tekee samaa, alkaa maataloustuki selvitä, ei vasemmisto sille voi nyt mitään. Tarvitaan oikeita toimia, että sen loppu tulisi tai edes järkiperäistyisi.

        Kannatan! Pistäkää toimeksi!


    • 4w5hl5

      Maataloustuella ylläpidetään pellon hintaa. Mitä korkeammat tuet, sitä korkeampi pellon hinta. Ja sitä suurempi pääoman tuottovaatimus, joten tukea tulee nostaa. Näin pajatso toimii.

      Parhailla paikoilla pellosta maksetaan noin 20 kertaa vuotuiset tuet.

      • nuijameis

        Kyseessä on sosiaalietuus, jonka voi myydä tai luovuttaa eteenpäin.

        Jaakko Ilkan aikoina kruunu verotti talonpoikaa. Nyt on päin vastoin.


      • UUDISTUS.v.2018
        nuijameis kirjoitti:

        Kyseessä on sosiaalietuus, jonka voi myydä tai luovuttaa eteenpäin.

        Jaakko Ilkan aikoina kruunu verotti talonpoikaa. Nyt on päin vastoin.

        Maataloustuki jatkoss anäin:

        - osa on työttömyyskorvausta vastaa ansio-osaa
        - konreille ja rakennuksille lainaa, osittain tukea, niin että se on se tukiosa.

        Hommassa on tehtävä erottelu, ettei tämä tinkaaminen jatku, palkka on tukityötä eri budjetista kuin nyt. Verotus erottelee, ei ole känttä tuloa.


    • Hullu.hallinto

      "Maataloustuki on sosiaalituki ja lopetettava heti!"

      Suomen valtion pitää lopettaa IHMISKAUPPA HETI, LASTEN TEKO TÄÄLLÄ JA ASUJAIMISTON TUKEMINEN ULKOPUOLELTA SAAPUVILLE ON IHMISKAUPPAA, OSTETTAAN HAUTUUMAILLE TULEVAISUUTTA LISÄÄ, JOSTA EU MAKSAA PER NUPPI.

      • nuijameis

        Mamutus maksaa vuosittain saman verran kuin maataloustuki. Ilman muuta mamutus tulisi lopettaa ensin.


    • nuijameis

      Kepu päättää maatalousasioista. Se on MTK:n käsikassara. Palkansaajat äänestävät kepun valtaan. Päätoimisia viljelijöitä lienee noin 60 000. Viime ek-vaaleissa kepun äänisaalis oli luokkaa 600 000 eli 10-kertainen.

      Ruotsissa jussien puolueen kannatus on 6 % luokkaa, jussit ja heidän perheensä. Ruotsi ei maksa kansallista maataloustukea.

      • 436j33

        Jos Lapissa halutaan viljellä vehnää, niin ilman muuta tukia tarvitaan. Mutta onko siinä mitään järkeä.


      • voivee

        Kasvaaks se vehnä paremmin kun sitä vähä lannotetaa tuhatlappusilla?


    • 54jkl36

      Kepu hamuaa energiasta toista tukiaisjalkaa. Ylijäämäpelloilla halutaan kasvattaa bioenergiaa.

      • 54jkl36

        Jos järjen mukaan toimittaisiin, niin vanhat hevoslaitumet tulisi metsittää. Mutta silloin ei saisi tukiaisia.


      • 54jkl36

        Ruokohelpi on yksi esimerkki tästä hullutuksesta.

        Hehtaarin tuottaman rojun lämpöarvo hiilen hinnalla on 150 e. Voimalaitokset eivät sitä edes halua, koska se tukkii kaikki rännit ja on hankalaa käsitellä.

        Viljelijälle maksetaan tukea n. 800 e/ha. Lisäksi viljely maksaa n. 500 e/ha. Panostus yhteensä 1300 e eli suunnilleen 10-kertainen tuotannon arvoon nähden.


      • tukisenmukaan
        54jkl36 kirjoitti:

        Ruokohelpi on yksi esimerkki tästä hullutuksesta.

        Hehtaarin tuottaman rojun lämpöarvo hiilen hinnalla on 150 e. Voimalaitokset eivät sitä edes halua, koska se tukkii kaikki rännit ja on hankalaa käsitellä.

        Viljelijälle maksetaan tukea n. 800 e/ha. Lisäksi viljely maksaa n. 500 e/ha. Panostus yhteensä 1300 e eli suunnilleen 10-kertainen tuotannon arvoon nähden.

        Paljonkos ne päästömaksut hiilellä tekevät ? Se on lisättävä hiilen hintaan. Ruokohelpi sitoo kasvihuonekaasuja jonka takia sitä viljellään ja sitä viljelee VAPO turvetuontantoalueillaan.

        Suomi sai juuri viimetalvena nuuskaa EU komissiolta liian vähäisistä päästötavoitteistaan. Maajusseilla ei ole sen kanssa mitään tekemistä.


      • Hevonpaska
        54jkl36 kirjoitti:

        Jos järjen mukaan toimittaisiin, niin vanhat hevoslaitumet tulisi metsittää. Mutta silloin ei saisi tukiaisia.

        Pollen munkit ovat tärkeämpi kuin metsitys. Kakkaroista saa bioenergiatuen.


    • AateVieEiJärki

      Suomen siniristilippu pitää muuttaa – epätasa-arvoinen muslimeja kohtaan, sillä risti symboloi vain kristittyjä..Otto Lehto kertoo blogissaan, miten Suomen lippu ei ole nykyaikainen, ja miten sitä tulisi muuttaa, jotta muslimit eivät pahastuisi.

    • urpo.tukiainen

      Ei maatalousyrittäjä ole oikea yrittäjä. Huvittavaa, että tukijussit ovat yleensä kovia sosialismin vastustajia.

      • u.t

        Ikityötön demarikin voisi muuttua kapitalistiksi, jos hän voisi pääomittaa työttömyyskorvauksen ja myydä tai luovuttaa sen eteenpäin.


      • melkein.miljonääri

        Korvauksen markkina-arvo voisi olla puolen miljoonan luokkaa.


    • xpoiuytz

      Persaukisella suomen valtiolla ei ole enää varaa nykyisensuuruiseen kansalliseen maataloustukeen. http://www.velkakello.fi

    • Voi_tätä_ahneutta

      Suomessa maailman isoimmat maataloustuet ja kepulituottajat senkun valittavat ja vaativat lisää.

      • xcouytz

        Loputon ahneus on sairaus.


      • wihcd
        xcouytz kirjoitti:

        Loputon ahneus on sairaus.

        ok.


    • jkiop

      Maataloustuki, minkä verran sitä saavat tilat yleensä.
      Täällä oli vallassa valtavan kauan entinen Maalisliitto, joka kyllä maatalousväelle ehti rakentaa melkoisen tukiverkon.
      Toki ymmärrän, että maatalous on paljon sään armoilla oleva yritys. Toisaalta meillä Suomessa ei taida olla montakaan ihan yksinomaan maatalouteen perustavaa tilaa, sillä useimmissa on mukana metsämaata, josta otetaan tuloa puunmyynnin kautta. Ja monet näistä tiloista ovat perittyjä, joissa tila on jäänyt yhdelle ja muut lapset ovat saaneet hyvin vähäisen osuuden.

      Juuri tänään oli kirjoitus suuyritysten veronkierrosta ja sen vaikutuksista maiden talouksiin, sanottiin jopa, että koko kehitysapu saataisiin pois jos tämä saataisiin hallintaan.
      Joten näkisin tämän maiden hallitukselle tärkeäksi asiaksi saada veronkierto kuriin. Kun todella paljon menetetään tällä, minusta hallitusten pitäisi pystyä ajattelemaan tuota verotusta ihan vakavasti. Sillä ilmiöhän kertoo, että verotus kotimaassa on liian kovaa, joten eikä olisi mielekästä alentaa verotusta ja saada se verotulo tänne kotimaahan näiden osalta tilanne kokonaisvaltaisesti paranisi huomattavasti, kotimaa pystyisi tällä tavoin saamaan työpaikkoja ja hyvinvointia , samalla varmasti noiden maatalouden asioiden katsonta pitää tehdä. Nyt nypitään verovarat työntekijöiltä, eläkeläisiltä ja pienistä tuloista korkeat verot.
      Tämä nykytie, jossa verotus on vedetty niin korkeaksi, että se syö maata koko ajan alaspäin ei johda hyvään, maa köyhtyy ja kohta olemme konkurssissa.

      Nyt pitää saada tälle loppu ja yritysten verot kotimaahan asiallisen suuruisina. Pitää olla niin, että yksikään kotimainen yritys ei käytä keinoja verotuksen eli vie tulojaan ulkomaille ja sama kaikissa maailman kolkissa.

      • 346l6

        Huippukireä verotus on seurausta massiivisen tukiaisviidakon ylläpitämisestä. Niitä on muitakin kuin maataloustuet.


      • 6jre

        Demaritäti haluaa päättää, miten duunarin eurot käytetään. Siksi moni duunarikin on äänestänyt persuja, joiden mielestä duunari itse tietää parhaiten, mihin eurot tulisi käyttää.


      • 45hj34

        Moni duunari äänestää myös MTK:n peitejärjestöä. Tällekin omituiselle käyttäytymiselle on selityksensä.


      • dvfgty
        45hj34 kirjoitti:

        Moni duunari äänestää myös MTK:n peitejärjestöä. Tällekin omituiselle käyttäytymiselle on selityksensä.

        Aikamiespoikia tai -tyttöjä?


      • 54n6
        dvfgty kirjoitti:

        Aikamiespoikia tai -tyttöjä?

        Ruotsi on meitä kymmenisen vuotta edellä, niin hyvässä kuin pahassa. Siellä isäntien kepun kannatus on vain 6 % eli isännät ja heidän perheensä.


    • Ähvääri

      Ettekö huomaa, että kaupan keskusjärjestöt määräävät maatalouden tuotteiden hinnat saadakseen paremmat voitot. Alkutuotteiden hinta on vain murto-osa kaupan hinnasta plus alv.

      • 346j5

        Näin se on. Kauppa ja verottaja ovat suurimmat syylliset sapuskan kalleuteen.


      • verot.verta.juo
        346j5 kirjoitti:

        Näin se on. Kauppa ja verottaja ovat suurimmat syylliset sapuskan kalleuteen.

        Halpuutettunakin limppukilo maksaa viiden euron verran. Siitä jyvän osuus on alle 0.20 e. Lisäksi viljelijä saa toisen mokoman tukien kautta eli yhteensä jyvän osuus on 0.40 e luokkaa.

        Tuo tekee 8 % limpun hinnasta. Hinnasta 92 % koituu jalostuksesta, kaupan katteista ja verottajan osuudesta. Lisäksi verottaja on jo vienyt 2.5 e ennen kuin kuluttaja on saanut sen vitosen käteensä.


      • 54hj3

        Verokassasta varastaminen on saavuttanut pöyristyttävät mittasuhteet. Suursiivous on aloitettava sieltä.


      • 7784
        54hj3 kirjoitti:

        Verokassasta varastaminen on saavuttanut pöyristyttävät mittasuhteet. Suursiivous on aloitettava sieltä.

        Verokassasta varastamisen helppous on ymmärretty myös maailmalla. Matua pukkaa apajille kuin karvaköyttä.


    • helen6666

      kolmenkymmenen vuoden maatalouskokemuksella voin sanoa teille että aina kun kepu on hallituksessa se tietää paskaa maanviljelijän niskaan.voittako ees kuvitella millaisessa byrokratiaviisakossa elämme esim: tukihakemus on niin vaikeaksi tehty ettei edes pro agrian tyypit niitä osaa, koska heidät on vakuutettu virheidenvaralle ja vakuutusyhtiöt maksavat ennätyssuuria korvauksia menetetyistä rahoista virheiden vuoksi..no tästähän seuraa proon maksujen nousu viljelijöille.Se miksi maatalous on aina ihmisten hampaissa johtuu siitä koska on pakko syödä ,oli se sitten suomalaisen taikka ulkolaisen maanviljelijän kasvattamaa ruokaa.Ei ole niin yksinkertaista tuo tukipolitiikka esim.saksassa tuetaan sianlihantuottajaa verotuksen kautta mikä ei näy tukitilastoissa.Suomi on varmaan ainoa maa jossa kansalaiset haluais alasajaa ruoantuotannon mutta onneksi he ovat vähimmistönä.kun illalla korkkaat sen olut-tai viinapullon niin muista kuka nekin ohrat siihen on kasvattanu.

    • leipääpöytään

      Tuet pitää maksaa ajallaan maanviljelijöille joiden pitää maksaa lannoitteet ja rehut sekä lämmityskulut ajallaan . Navetoissa maksaa sähkökin pimeän kauden monta kuukautta . Lämmitys maksaa . Suomen ilmasto on kylmä verrattuna muihin maihin siksi tukia pitää saada reilusti verrattuna lämpöisiin maihin . Meillä maksaa leivän kuljetus kauppoihin jo verojenkin takia . Kiittäisitte Jeesusta ruuasta kädet ristissä amen . Siunaa Jeesus ruokamme amen . Täällä on lapsia joita ruokitaan etkä vain sinä . Täällä kun lapsista pidetään huolta eikä nälissään . Lisää tukia ja ajoissa että viljelijät pääsee maksamaan laskunsa .

      • zxiyx

        Kansallista maataloustukea on leikattava koska kaikista muistakin sosiaalituista on leikattu.


      • xkdjgs

        Juuri näin.


    • lisääpapua

      Hernekeitto on lähtöisin lähi idästä joten maahanmuuttajilla on siitä kokemus omissa maissaan . Linssisopat kelpaa hyvin .

    • wertteri

      Maanviljelijät ovat kommunistejä ja suosimalla ulkomaisia elintarvikkeitaa saadaan tiloja lopettamaan nopeammin ylituotantotilanteessa ja päästään noista kommunisteista jotka raiskaavat yrittäjä sanan nopeammin eroon.

      • xdoiusz

        Ok.


    • Ilmiölle.nauraja

      Jännä huomata,miten markkinatalous on alkanut ajaa itseään alas,pian voi olla että kukaan ei saa mistään mitään kun kukaan ei halua maksaa mistään mitään. Eli raha vaihdon välineenä menettää totaalisesti arvonsa. Tätä jo jenkeissä ennustetaan,dollari on jo vaarassa romahtaa ja samoin voi käydä kaikille valuutoille. Kohti uusia aikoja taidetaan olla menossa.

      • utxszs

        Näinpä.


    • gjkkhgcgvhc

      Sairas maataloustuki lopetettava heti!!
      miljonäärit eivät tarvitse tukea centtiäkään!

      • khdfs

        Ok.


    • loisiminenloppuu

      Mikäs siinä eu-ssa on kaikialla lopetettava maataloustuet jotta olisimme samalla viivalla koko alueella.Samoin meillä tulee lopettaa kaikki tukijärjestelmät.Lähdetään siitä,että jokainen pärjätköön omillaan.Myös silloin kun on nälkä ja kylmä.Suunnataan lämpimille alueille.Alkaa päin vastainen liikehdintä.

    • KolhoosiTuottavampi

      Maataloustukiaiset ovat kommunismia ja maataloustukiasjärjestelmä on neuvostoliiton kaltaista suunnitelmataloutta. Tukiaismaatalous on kuitenkin kolhooseja tehottomampaa ja rökäletappiollista.

      • zpiuzy

        Näinpä.


      • KolhoosinPuheenjohtaja

        Kolhoosit olivat täysin omavaraisia, ei niitä tuettu muuta kuin neuvonnalla ja ohjauksella. Tietenkin myös kolhoosi sai tukiaisraktorin, aivan kuten tukijussi.


    • tarviijuhalisäärahaa

      Ei lopeteta tukeja tarvin kesäksi uuden setorin, talveksi pitää päästä kesän lämpöön etelään ja välillä käydä kelan kustannuksella kuntoutus kylpylöimässä.

      Talvet on ladattava akkuja tuki rahoilla, että jaksaa kesällä ajella parikuukautta uudella puimurilla.

      • qhxdx

        Sarkasmia.


      • zxouytzs
        qhxdx kirjoitti:

        Sarkasmia.

        Heh.


    • Loukkauskolhooseille

      Kolhoosin tuotantosuuntaa saattoi vaihtaa, mutta kepulitila ei luovu kannattamattomasta rikkaruohon viljelystä.

    • ValioOnTukipummi

      Suurin maataloustukien saaja on Valio.

      • lkxchxd

        Jonka osakkeenomistajia ovat tukia nostavat maanviljelijät.


    • että_silleen

      Että silleen.

    • Kunnon.sosialismia

      Eipä hätää,jos jenkkien dollari kohta romahtaa,siellä ennustetaan että hallitus käy tämän jälkeen suoraan ihmisten pankkitilien kimppuun ja leikkaa rikkailta riittävän määrän rahaa saadakseen talouden taas tasapainoon. Ja niin voi käydä myös muille valtioille,rikkailta leikataan väkisin. Tämäkin maa seuraa aina perässä maailman trendejä,tulette näkemään. Sorry,rikkaat,maailma voi olla myös heille kova.

    • zxkjhz

      Yllätys Sipilälle! Se vajukkimiljonääri on ihan ULKONA TODELLISUUDESTA.

      • ixcytrs

        Näinpä.


      • fjggfsd

        Totta.


    • losiyhs

      Kansallista maataloustukea on leikattava kuten kaikista muistakin sosiaalituista on leikattu.

      • sxzoiuysz

        Totta.


    • xcodus

      Kyllä.

    • xcuytx

      .....................................................................

    • pientenlintujenlaulu

      On se vaan joskus niin kaunista kuultavaa.

      Die being forgotten but yet being forgiven and laughing.

    • jdts

      OK.

    • nsdgsz

      ....................................................................................................

    • zxyhx

      up amd go

    • yrittäjille.kateellisia

      Miksi suomessa ollaan loputtoman kateellisia?

      • zxldjhgfxdcf

        Kateusmantra pyörii taas.


    • demarienviholllno1

      ihmiset, veronmaksajat, suomalaiset!
      Kannattaa kirjoitella vuodesta toiseen näistä maatalouden mielettömistä lunnaista.
      Tuet ovat hinnaltaan yli 6 miljardia vuodessa, siihen sisältyy 800 miljoonaa eläkemaksujakin.
      Maatalouden tuet on lopetettava.
      Saisimme vaikka avaruuskeskuksen perustettua näillä rahoilla. 2000-2016 tukia maksettu 96 000 000 000 euroa. ...miettikääpä ja kuunnelkaapa noita keskustan "huolia" kannattavuusloikkimisista jne. palkansaajia kohtaan!! ajatelkaahan nyt ihmiset!...

      • kaunakyrvät

        Demariloiset kiskovat vuokrilla eläkeläisiä miljarditolkulla ja demaripaskat saivat aikaan eläkkeiden leikkaukset. Nyt demaripaskat haluaisivat nylkeä maatalouden harjoittajatkin kun ovat saaneet kohta tapettua toiseen kertaan yrittäjätkin. Tukisuohon upottivat aikoinaan juuri vasemmisto, jotka parkuvat kaunaansa yrittäjiin. Pankeista on tehty vasemmiston orjapiiskureita.


      • zxsoduys
        kaunakyrvät kirjoitti:

        Demariloiset kiskovat vuokrilla eläkeläisiä miljarditolkulla ja demaripaskat saivat aikaan eläkkeiden leikkaukset. Nyt demaripaskat haluaisivat nylkeä maatalouden harjoittajatkin kun ovat saaneet kohta tapettua toiseen kertaan yrittäjätkin. Tukisuohon upottivat aikoinaan juuri vasemmisto, jotka parkuvat kaunaansa yrittäjiin. Pankeista on tehty vasemmiston orjapiiskureita.

        Miksi kepu, kokoomus ja PS eivät korjaa eläkkeitä kun nyt ovat vallassa? HÄH?


      • xouyts
        zxsoduys kirjoitti:

        Miksi kepu, kokoomus ja PS eivät korjaa eläkkeitä kun nyt ovat vallassa? HÄH?

        HYVÄ KYSYMYS!!!!!!


      • hkjhd
        zxsoduys kirjoitti:

        Miksi kepu, kokoomus ja PS eivät korjaa eläkkeitä kun nyt ovat vallassa? HÄH?

        Kepu pettää aina.


      • ndfgd
        zxsoduys kirjoitti:

        Miksi kepu, kokoomus ja PS eivät korjaa eläkkeitä kun nyt ovat vallassa? HÄH?

        Niinpä.


    • näin_ei_voi_jatkua

      Ylisuuria maataloustukia leikattava reippaasti.

      • mcvuyd

        Kyllä koska valtionvelka kasvaa koko ajan ja Suomella ei ole enää varaa nykyisensuuruisiin kansallisiin maataloustukiin.


      • xuttzs
        mcvuyd kirjoitti:

        Kyllä koska valtionvelka kasvaa koko ajan ja Suomella ei ole enää varaa nykyisensuuruisiin kansallisiin maataloustukiin.

        Totta.


      • hmhfxd
        mcvuyd kirjoitti:

        Kyllä koska valtionvelka kasvaa koko ajan ja Suomella ei ole enää varaa nykyisensuuruisiin kansallisiin maataloustukiin.

        Totta.


    • Eu-ies

      Mitä veitte eu:n ikeeseen meitit? Kukaan tavallinen viljelijä ei halunnut tukujussiksi. Joku nalle ehkä. Äänestin ei, enkä totisesti ole katunut sitä.

      • xhgfsxdf

        Kepun Esko Aho pääministerinä halusi EU:hun koska Suomen valtio oli lamassa ja persaukinen eikä pystynyt enää maksmaan entisensuuruiisa maataloustukia.


      • Eu-ies

        Siis tukijussiksi. Ei se tuo eu duunareillekaan ole autuus, päinvastoin, työt lähtee ulkomaille. Sitähän eu:tahan ja gobalisaatiota maataloutemme vihaajat vasurit ja kokkarit kepuineen ajoivat kuin käärmettä pyssyyn ja nyt duunaritkin joutuvat siitä kärsimään. Jussit sentään työllistää osaltaan duunareita kun ostavat myös kotimaisia koneita. Haluatteko välillisesti satoja tuhansia työttömiä lisää maahamme kun haluatte maataloutemme nurin? Kyllä se meille sopii, ei siinä mitään. Kuokkikaa sitten itse ryytimaanne.


      • sdiufydf
        xhgfsxdf kirjoitti:

        Kepun Esko Aho pääministerinä halusi EU:hun koska Suomen valtio oli lamassa ja persaukinen eikä pystynyt enää maksmaan entisensuuruiisa maataloustukia.

        Totta.


      • kgxd
        Eu-ies kirjoitti:

        Siis tukijussiksi. Ei se tuo eu duunareillekaan ole autuus, päinvastoin, työt lähtee ulkomaille. Sitähän eu:tahan ja gobalisaatiota maataloutemme vihaajat vasurit ja kokkarit kepuineen ajoivat kuin käärmettä pyssyyn ja nyt duunaritkin joutuvat siitä kärsimään. Jussit sentään työllistää osaltaan duunareita kun ostavat myös kotimaisia koneita. Haluatteko välillisesti satoja tuhansia työttömiä lisää maahamme kun haluatte maataloutemme nurin? Kyllä se meille sopii, ei siinä mitään. Kuokkikaa sitten itse ryytimaanne.

        Maataloudelle EU on suuri siunaus tukineen.


      • Eu-ies
        xhgfsxdf kirjoitti:

        Kepun Esko Aho pääministerinä halusi EU:hun koska Suomen valtio oli lamassa ja persaukinen eikä pystynyt enää maksmaan entisensuuruiisa maataloustukia.

        Niin halusi kyllä, mutta me emme ole Esko Aho tai muut kepulit, ainakaan minä. En ikinä äänestäisi sitä puoluetta, korkeintaan väykkää, tuskin häntäkään.


      • zxytzxdcf
        xhgfsxdf kirjoitti:

        Kepun Esko Aho pääministerinä halusi EU:hun koska Suomen valtio oli lamassa ja persaukinen eikä pystynyt enää maksmaan entisensuuruiisa maataloustukia.

        Totta,


      • zxjchgzxcvb
        Eu-ies kirjoitti:

        Niin halusi kyllä, mutta me emme ole Esko Aho tai muut kepulit, ainakaan minä. En ikinä äänestäisi sitä puoluetta, korkeintaan väykkää, tuskin häntäkään.

        Ainakin olet rehellinen.


      • zlxkjch
        kgxd kirjoitti:

        Maataloudelle EU on suuri siunaus tukineen.

        Mahdollistaa maanviljelijöiden elämisen yli varojensa.


      • zkxhgxcvw
        kgxd kirjoitti:

        Maataloudelle EU on suuri siunaus tukineen.

        Näin se menee.


    • zxctxzcf

      Hyvä aloitus.

    • zxlchyszdfg

      Kiitos aloittajalle.

      • clvbydfg

        Suurkiitos.


    • lvhgfdx

      Mainio aloitus.

    • asdfghjkq

      ok.

    • vaatii.hoitoa

      Ehtymätön kateus on vakava mielisairaus. Sitäpaitsi viljelijätuet valuvat köyhille halvemman ruoan muodossa. FAKTA.

      • asedas

        Palstan kepuTROLLI jauhaa taas kateusmantraansa kuten tavallista mutta ei sinun horinoitasi kukaan usko tällä palstalla joten turhaa teet "avautumisiasi" ,


      • näin.menee
        asedas kirjoitti:

        Palstan kepuTROLLI jauhaa taas kateusmantraansa kuten tavallista mutta ei sinun horinoitasi kukaan usko tällä palstalla joten turhaa teet "avautumisiasi" ,

        Ilman viljelijöitä tässä maassa ei asuisi yhtään ketään ja ilman viljelijätukia köyhät kuolisivat nälkään parissa viikossa. FAKTA.


      • zjxgz
        näin.menee kirjoitti:

        Ilman viljelijöitä tässä maassa ei asuisi yhtään ketään ja ilman viljelijätukia köyhät kuolisivat nälkään parissa viikossa. FAKTA.

        Älä taas liioittele kepulainen.


    • azsdfrtgy

      ..........................

    • zxhzxcv

      Helvetin kallis sosiaalituki maanviljelijöille jonja veronamksajat kustabtavat evro ja velkaragositamme. http://www.velkakello.fi

    • fdxcvb

      ok.

    • eri.asia

      Ei ole eikä lopeteta. Sosiaalituki eli lorvimistuki tarkoittaa työttömyystukea, toimeentulotukea, asumistukea ja opintotukea. Siis nämä voidaan ja pitäisikin lopettaa.

      • zjxgxcvb

        Kannattavat tilat eivät tarvitse sosiaalitukea joten leikkuriin.


    • Stoppihuuteluille

      No miksi et sitten työllistä kepulainen,jotta tarvittaisiin vähemmän maksaa työttömyyskorvauksia.Maataloustuille työllistämispakko.
      Mutta se on totta että maa tarvitsee jotain tukia,muuten maa autioituu eikä kuksan halua perustaa tänne mitään yrityksiä.

      • palkat.kuntoon.ensin

        Nokun lorvijaa ei työt kiinnosta ellei saa useita tuhansia palkkaa kun lorvimallakin saavat jo moninverroin tukia niin ei kai sitä töitä viitsi saman rahan eteen tehdä. Lorvimistuet veks niin normaali palkkakin alkaa riittämään.


      • cjhdfg
        palkat.kuntoon.ensin kirjoitti:

        Nokun lorvijaa ei työt kiinnosta ellei saa useita tuhansia palkkaa kun lorvimallakin saavat jo moninverroin tukia niin ei kai sitä töitä viitsi saman rahan eteen tehdä. Lorvimistuet veks niin normaali palkkakin alkaa riittämään.

        KokoomusTROLLI taas vauhdissa.


    • tulonjakoepäselvä

      Maanviljelijöille maksettiin ennen maidosta ja viljasta suora tulo, siitä mitä he myivät. Mutta nykyään viljasta sun muista tuloista viljelijälle maksetaan suoraan muutama sentti kilolta.
      Nykyajan ihmiset eivät edes tiedä miten ja mistä viljelijän tulo muodostuu.

      • zjxgzxcvg

        Kyllä he tietävät, älä mollaa muita ihmisiä.


      • öörinää
        zjxgzxcvg kirjoitti:

        Kyllä he tietävät, älä mollaa muita ihmisiä.

        Linkki tietoosi, muuten örinää.


      • zjuzgxcvq
        öörinää kirjoitti:

        Linkki tietoosi, muuten örinää.

        Sanoo örisijä.


      • Analogia

        Markkinoilta saatu tuotto siis alenee pari %, mutta pellolla turhasta urakoinnista juoksevat hehtaarituet. Rakennetaan taloja valtion tuella, ja puretaan ne samantien, koska ne ovatkin tarkoituksella tehty kelvottomiksi?


      • linttitietoo
        zjuzgxcvq kirjoitti:

        Sanoo örisijä.

        Linkki tietoosi.


    • HALOOHALOO

      Maataloustuki on ruokatuki sinullekin aloittaja. En ymmärrä näitä maataloustuen itkijöitä alkuunkaan. Maatalouden harjoittajat ei itse saa näitä tukia itselleen eivätkä nauti siitä tuesta, se valuu ruuan tuotannossa ruokatukena jokaiselle syöjälle. Ilman maataloustukea ruoka olisi kaupoissa paljon kalliimpaa. Itkisitkö kallista ruuan hintaa mieluummin ap???

      • zsjgzxdgf

        Maataloustuet menevät maanomistajille. Fakta.


    • köyhät.hyötyvät

      Maataloustuki leventää köyhän leipää. Fakta.

      • qawsedjhrft

        Hörönlörön.


    • pitkiä_linjoja

      Mahdollisimman hyvin varmistettu omavaraisuus maataloustuotteissa vahvistaa tänä vuonna 100 vuotta jatkunutta Suomen itsenäisyyttä: vieraan apuun ei voi koskaan luottaa ja vielä vähemmän ilmastonmuutoksen aikana. Sama pätee siihen, että suomalaiset itse täyttävät maansa ottamalla vastaan ne lapset, jotka Jumala tahtoo siunata avioliitossa, ja kasvattamalla heistä isänmaata rakentavia kelpo kansalaisia.

      Saa niitä pieniä määriä ulkomaalaisiakin tulla tänne harvaan astuttuun Suomeen oppimaan Suomen kielen ja tekemään ahkerasti työtä sen maan hyväksi, jonne ovat tulleet asumaan. Tällä tavalla suomalaiset ovat ennenkin saaneet täydennystä ja uutta verta keskuuteensa kuitenkin siten, että tänne tulleet ovat omaksuneet täällä olevien enemmistön kielen ja usein varsinkin avioliiton myötä pitkälti myös kulttuurin ja monia muita asioita kuten suhteen pohjoiseen luontoon.

    • Työkansa

      Viikate heilumaan. Maalaisnasset mukaan säästötalkoisiin!

      • jzxcgfzsxdc

        Juuri näin.


    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe