Työttömyysturvaan suunnitteilla leikkuri

leikataan

Työttömyysturvaan suunnitteilla leikkuri kolmen kuukauden välein
Mikäli työtön ei ole ollut töissä viittä päivää kolmen kuukauden aikana, hänen työttömyysturvaansa leikattaisiin.

linkki uutiseen:
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tyottomyysturva_aktiivinen-54502
Tämmöstä päättäjät aikoo työttömien pään menoksi suunnitella...

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohhoijaaaaaaa

      ihan järkyttävää, työttömän vikahan se on jep.. itsemurhatilastot nousuun.

    • automaattiLeikkurit

      Joo ja samalla pitäisi olla kuulusteltavana kasvotusten tuon 3kk välein siitä, onko ollut töissä sen vaaditut 5pv, eli juoksuttamista ja syyllistämistä luvassa.

      TYP:iinhän porukkaa koitetaan myöskin ajaa kokoajan, monialaiseen palveluun ja kuntoutukseen, huolimatta taustoista.

      Mitenhän sitten kun porukka alkaa tippua mm. kestokarensseille, kun alkaa hiertää TE-keskuksen kanssa nämä jutut, tai viimeistään TYP:in?

      Työnhaun voimassaolohan ei ole toimeentulotuen saamisen edellytys laissa toimeentulotuesta, mutta siellä on toki säädetty sanktio sille, mikäli työnhaku ei ole voimassa.

      Eli hallitus ilmeisesti koittaa ajaa porukat TE-keskukseen / TYP-linjalle alituisesti juoksutettaviksi, ja luoda uuden tukileikkurin työmarkkinatukeen, ja vastahankaiset aiotaan ajaa sossun toimeentulotuen asiakkaiksi, työnhaku katkaista, ja näin toimeentulotukea voidaan alentaa 20 tai 40% (perusosaa).

      • PerustuloPELASTAA

        > vastahankaiset aiotaan ajaa sossun toimeentulotuen asiakkaiksi, työnhaku katkaista, ja näin toimeentulotukea voidaan alentaa 20 tai 40% (perusosaa). <

        Niinpä ja juuri tästä syystä se perustulo olisi paras ratkaisu lähes kaikkiin ongelmiin!

        Ettei voi saada karenssia ja menettää sitä 560 euroa käteen kuussa.

        Karenssi pudottaa pois työmarkkinatuelta ja vähentää toimeentulotukeakin -20 - 40%.

        Kai se 560 e/kk käteen on paljon parempi summa kuin pelkkä 291,30 e/kk?

        Perustulossa saat joka kuukauden toinen pankkipäivä tililesi 560 euroa.

        Se tipahtaa kun Manulle illallinen, tekemättä yhtään mitään.

        Et voi saada karennsia, voit itse valita mitä teet, opiskeletko, yritätkö vai teet töitä josta saat ihan oikeaa palkkaa mikä lisää tulojasi.

        Mikään mitä ansaitset EI vähennä tukeasi.


    • NaapuriPalkkaa

      > Mikäli työtön ei ole ollut töissä viittä päivää kolmen kuukauden aikana, hänen työttömyysturvaansa leikattaisiin. <

      Paljonko palkkaa pitää saada?

      Voiko tehdä "työn" ilmaiseksi vaikka naapurille?

      Suomessahan EI ole lainkaan minimipalkkaa, joten jos naapuri maksaa euron siitä että vaikkapa ajan sen nurmikon niin katsotaanko se tuohon kelpaavaksi työksi?!

    • känsäläinenkänsäsistä

      "Mikäli työtön ei ole ollut töissä viittä päivää kolmen kuukauden aikana, hänen työttömyysturvaansa leikattaisiin."

      Höpsistä töppöseen. Kalevi on taas nähnyt märkää unta. Ei nimittäin pidä paikkaansa.

      Jokainen täyspäinen tietää että olemattomiin työpaikkoihin on erittäin vaikea ellei mahdoton työllistyä, ja maassa ei ole vapaita työpaikkoja tarjolla sellaisia määriä että tuo ehto voisi edes teoriassa jokaisen työttömän kohdalla toteutua, joten on ihan sama että työttömyyskorvaukset lopetettaisiin heti.

      Jolloin: Ota tiiliskivi, mene jonkin kauppaliikkeen näyteikkunan liepeille, heitä se tiili siitä ikkunasta läpi kuitenkin varoen että kukaan siellä liikkeessä sisällä oleva ei vahingoitu, ota siitä rikkoutuneesta näyteikkunasta jotain esillä olevaa roinaa taskuusi, ja odota että poliisi tulee sinut pidättämään.

      Viimeistään toisen kerran jälkeen 1 - 3 kk:den täyshoito odottaa lämpimässä yksiössä jossain vankilassa. Lisäksi noin menetellen parannat lasiliikkeiden työllisyyttä.

      Tai sitten. Silloin: Sovi naapurissa asuvan työttömän kanssa että sinä siivoat hänen murjunsa yhtenä päivänä viikossa ja hän vastaavasti siivoaa sainun. (tosiasiassa ei teidän tarvitse toistenne murjuja siivota, riittää että olette sopineet että kumpikin väittää niin tapahtuvan.)

      JA/tai

      Sovi naapurissa asuvan työttömän kanssa että sinä keität EU:n ruokakassin ryyneistä hänelle ravitsevan kaurapuuro aterian yhtenä päivänä viikossa ja hän vastaavasti keittää puuroa kerran viikossa sinulle. (tosiasiassa ei teidän tarvitse toistenne puuroja keitellä, riittää että olette sopineet että kumpikin väittää niin tapahtuvan.)

      Noin menetellen kumpikin saa riittävädsti työpäiviä, ja työvoimareserviläisyys voipi jatkua

    • 167-176

      Ovela taktiikka jallitukselta (ent. hallitus). Ei ne niin tolloja toivottavsti sentään ole että kuvittelisivat että tuo toimisi. Kun tuo saa krittiikä tarpeeksi niin sitten keksivät jonkun lievemmän tavan kyykyttää työttömiä ja sanovat että pahempaakin oli suunnitteilla. Ja kaikki ovat tyytyväisiä siihen etteivät saaneet kovempaa "selkäsaunaa" jonka kuitenkin saivat.

      http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/lindstrom tyollisyystoimet-54541

      "– Tämä on yksityiskohta, johon en voi ottaa kantaa, työ- ja oikeusministeri Jari Lindström vastaa Verkkouutisten kysymykseen, onko tällainen järjestely tulossa osaksi työllisyyspakettia."

      Ei Linströmkään munaa itseään enempää kun on sen jo tehnyt.

    • plus9

      Työttömien uusi kepittäminen ei paljoa jää puuttumaan entisistä noitavainoista, että vain noita pysyy vedenpinnalla. Tai jos uimataidottoman reppuun laitettaisiin lisää kiviä hukkumisen nopeuttamiseksi.

    • MontakoTuntiaPäivässä

      > Suomessahan EI ole lainkaan minimipalkkaa, joten jos naapuri maksaa euron siitä että vaikkapa ajan sen nurmikon niin katsotaanko se tuohon kelpaavaksi työksi?! <

      Niin mikä tulee olemaan päivätyön minimityötuntiaika?

      Vaaditaanko täydet 8 tuntia päivässä, vai riittääkö 6 tai 4 tuntia?

    • EItuleOnnistumaa

      Miten muka Kela/työttömyyskassat selviäis tästä "kerran kolmessa kuussa 5 päivää töissä, sitten taasen työtön"-paperi-/korvausrumbasta, kun ei asiat suju tälläkään hetkellä?

      Käytännössä täysin mahdotonta saada toimimaan!?

    • niinsitapitaa

      Kuka ottaa 5 päiväksi töihin ? 3 kuukauden aikana ja ikääntyvän melkein 60 vuotiaan naisen ....

    • KAIKKIYRITTÄJIÄ

      Paitsi että kun työtön ajaa kerran naapurin nurmikon, MENETTÄÄ KOKONAAN TUKENSA, koska työkkärin ämmät katsovat sen kokopäiväiseksi YRITTÄJÄKSI!?

      Tutkimuksen mukaan, pienenkin tilkkutyön vastaanottaminen voi vaarantaa aseman työttömänä työnhakijana!

      Tampereen kaupungin teettämän selvityksen mukaan tuntipohjaiset, esimerkiksi kotitalouksissa tehtävät keikka- tai tilkkutyöt voivat auttaa työllisyystilanteen parantamisessa.

      Raportin olennaisin huomio on työttömien lainsäädännöllisesti heikko asema keikka- tai tilkkutöihin nähden.

      Tilkkutyö tarkoittaa esimerkiksi kotitalouden tilaamaa tuntipalkattua keikkatyötä, joka voi olla vaikkapa nurmikonleikkausta.

      Työttömän työnhakijan määritelmän (arvioija TE-toimisto) ja julkisten tukien (arvioija kunnan sosiaalivirasto) harkinnanvaraisuus tarkoittaa, että työttömän työnhakijan on varmuuden vuoksi rajattava työntekoaan pienimuotoisemmaksi ja ei-sitovammaksi kuin mitä mahdollinen päätös edellyttää.

      Työ- ja elinkeinoministeriössä on erikseen päätetty, että työttömän työnhakijan määritelmää ei haluta määritellä yksiselitteisesti, vaan että TE-toimiston virkailijan tulee voida päättää asiasta harkinnan perusteella.

      Siten [tilkkutyön] välityspalvelu ei voi varmistaa, että työtön työnhakija ei menetä tukiaan, selvityksessä todetaan.

      Selvityksen tehneen, itsekin jakamistaloudessa toimivan CoReorient Oy:n perustaja Heikki Waris sanoo, että tästä harkinnanvaraisuudesta johtuen työttömät eivät “uskalla lähteä tekemään ylipäätään mitään, mistä voisivat saada jotain korvausta”.

      TE-toimisto voi tulkita heidät esimerkiksi yrittäjiksi. Tai, niillä jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa ja toimeentulotuen asiakkaita, toimeentulotukea soveltava virkamies voi todeta, että nämä tulot eväävät mahdollisuuden saada toimeentulotukea, Waris sanoo.

      – He eivät pääse edes yrittämään.

      Vaikka tulkinta työttömän asemasta ei muuttuisi, esimerkiksi toimeentulotuen käsittelyyn ja maksatukseen tulee lisäselvitysten vuoksi viivettä, Waris sanoo.

      – Usein tällaisilla henkilöillä ei ole varoja, joilla elää tämän ajan ylitse. Silloin se riski on aivan liian suuri siitä lisätulosta, mitä voisi saada [tilkkutöistä].

      Selvityksen tekijät ehdottavatkin, että viranomaisten harkintavalta tulee määritellä nykyistä tarkemmin.

      Wariksen mukaan viranomaisten harkintavalta tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät kykene ennustamaan omaa tilannettaan lainsäädännön ja tukien suhteen.

      Pitäisi tehdä ihan numeeriset ehdot, joiden toteutuessa näille henkilöille ei tule mitään ongelmaa.

      Tässähän toimii erinomaisesti tämä työttömien työnhakijoiden 300 euron suojaosuus, joka on mahdollistanut ihmisten työnteon, mutta se ei päde, jos kyse on toimeentulotuen asiakkaista tai jos lisätulo aiheuttaa sen, että henkilön status tulkitaan yrittäjäksi, Waris kertoo

      Näistä numeerisista ehdoista [tilkkutyön] välityspalvelut kykenisivät laskemaan, ettei työntekijälle tule riskiä [aseman muutoksesta tai tukien menetyksestä].

      nykylainsäädäntö lähtee siitä, että tukitoimia ja työllistämistoimenpiteitä voidaan kohdentaa vain kokopäivätöihin, ei selvityksen käsittelemiin keikkatöihin.

      Waris peräänkuuluttaa parempaa integraatiota työllistämistoimenpiteiden ja tilkkutöiden välille.

      Raportin mukaan keikkatyön markkina on Suomessa vasta kehittymässä, ja julkisen sektorin päätöksillä voi olla huomattava merkitys markkinan kehittymisessä ja ohjaamisessa.

      Kannattatteko pienyrittäjyyden sallimista työttömillekin?

    • kuntkävijä

      Mitenkäs kuntouttava työtoiminta tuohon lasketaan jos käy siellä niin aleneeko työttömyysturva? Jos ei alene niin sitten ei ole mitään hätää. Aina sen 1pv/viikko 4h seillä käy istumassa ja jotain näpertämässä.

      • RiistoaHyväksikäyttöä

        MYP/TYP/MOPA on SOSSUn/KELAn/työkkärin PAKKOPALVELU, josta EI voi sanktioitta kieltäytyä.

        Tarkoittaa siis sitä että jos kieltäydyt, saat karenssia ja menetät työttömyystukesi ja toimeentulotukeakin alennetaan 20 - 40%.

        Kuntouttavassa työtoiminnassa olet POISSA TYÖMARKKINOILTA, saamassa sossun "kuntouttavaa" palvelua.

        Joudut kyllä tekemään oikeaa työtä orjatyöpajoilla, muttet saa siitä lainkaan palkkaa.

        Sinulle EI kerry eläkettä, ei anssia, ei sairaspäivärahoja, eikä vanhempainrahoja, ei yhtään mitään.

        Joku toinen kerää tekemästäsi työstä hyödyn (Mölkky, ym.)

        Miksi suostut riistettäväksi ja hyväksikäytettäväksi?


      • LopetaJuokseminen

        Jos kieltäytyy TYP MOPA:sta ja putoaa toimeentulotuelle, niin samalla sitä melkeinpä kannattaa sitten kieltäytyä myös kaikesta muustakin. Toimeentulotukeasi alennetaan jo TYP MOPA:sta ja sen palveluista kieltäytymisen perusteella 20 tai 40% (perusosta, toimeentulotuki), riippuen lasketaanko tämä yhdeksi vai useammaksi (tai jatkuvaksi) kieltäytymiseksi palvelusta, ja putoat toimeentulotuelle.

        Tällöin kannattaa samalla melkeinpä myös ilmoittaa sossulle kieltäytyvänsä kuntouttavasta työtoiminnasta, osallistumisesta itsenäisen selvitytymisen tukemiseksi tehtävästä suunnitelmasta (nyt ja jatkossa), ajoista sosiaalivirkailijalle, sekä ilmoittautumisesta takaisin työnhakijaksi, ja työnhaun uudelleen voimaan laittamisesta, mikäli ovat katkaisseet työnhakusikin TE-keskuksen / TYP:in puolelta.

        Eipä sillä ole meinaa väliä. Sinulla on kuitenkin jo TYP MOPA palvelusta kieltäytymisen perusteella joko 20% tai 40% alennus toimeentulotukeen, josta 40% on maksimi mitä perusosaa voidaan alentaa, joten ei mitään järkeä hyppiä enää mihinkään suuntaan tässä vaiheessa, oli se sitten TE-keskus ja työnhaun uusiminen, TYP, tai sosiaalivirkailijan tapaaminen henkilökohtaisesti varatulla ajalla (sos.toimen puolesta).

        Kieltäydyt kaikesta, teet toimeentulotukihakemuksen kirjallisesti, ja vaadit ratkaisun sillä hetkellä saatavilla olevien tietojen perusteella, kirjallisesti. Lain mukaan päätös pitää tehdä kirjallisen hakemuksen perusteella, ja that's it. Sanktiona voivat max 40% alentaa perusosaa, eritellyistä toimenpiteistä kieltäytymisestä, mutta jos sulla jo alennetaan sitä, niin kieltäydyt sitten kaikesta muusta paitsi toimeentulotuen kirjallisen hakemuksen laatimisesta ja toimittamisesta leikatun toimeentulotuen myöntämiseksi.

        Siinäpä ei sitten leikatulla tt-tuella tarvitse juosta mihinkään muualle, kuin toimittaa hakemus kerran kuussa. Loppu aika jää itsestä kunnossa pitämiseen, liikuntaan, sekä itsenäiseen avointen työpaikkojen hakemiseen. Paljon parempi plääni, kuin ottaa ensin karenssi, ja sitten olla leikatulla tt-tuella juoksutettavana ilman mitään hyötyä tästä.


    • sama_kohtelu

      Ihan hyvä, mutta työnantajalle pitää tulla sitten kanssa maksuja, jos pyrkii töihin: Mitä pidempään ollut työttömänä - sen kalliimpi palkata. Ts. jos pitkäaikaistyöttömiä on esim. 5% työttömistä, on palkkauksessa sitten lisää veroja tuon verran palkan sivukuluissa.. Ja jos ihmisiä alkaa pudota pois pitkän työttömyyden jälkeen kortistosta - lakkautetaan sama määrä myös yrityksiä ihan vaan tilastollisista syistä.

    • Virkavarkaat

      Virkapummeille tulee taas lisää puuhastelua. Voidaan sukulaisille hankkia lisää virkoja.

    • arvashan_tuon

      Jaaaaaa, mitään tällaista ei ensi vuoden budjettiin tainnut ollakaan suunnitteilla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe