Toyota vs Mazda vs Honda

4363467345

Mielipiteitä tästä japanilaisesta laatukolmikosta jotka on lähes koko 2000-luvun olleet vähävikaisuus ja luotettavuustilastojen kärjessä? Korealaiset jo lähes kirineet kannoille laadussa mutta en ihan vielä korealaista halua.

Toyota on aina ollut vähävikaisimpia automerkkejä, huollotkin edullisia eikä ruoste ole vaivannut ainakaan 2000-luvulla. Esim meidän -03 Avensis täysin ruosteeton vaikkei ole erillistä suojausta. Ajettavuus on ehkä suurn ongelma, ohjauksen ja alustan tuntuma tiehen on aika heikko, eikä pienet ja korkeahkot ituimet paranna asiaa.

Mazda taas on yhtä luotettava kuin Toyota ja siinäkin edulliset huollot, lisäksi ajettavuus on japsien parhaimpia. Eka Mazda 6 suunniteltiin tosissaan haastamaan BMWn 3-sarjaa maahantuojan mukaan. Takavedon ajettavuutta ei tietenkään saada mutta vähintään Audin ja Volvon pystyy kyllä haastamaan. Ruoste vaivasi ekaa kutosta mutta uudemmissa ei ole ollut ruosteongelmia, uudemmat -08 mallitkin ovat jo 8 vuotiaita mutta mistään en ole kuullut ruosteongelmista joten koskivat vain ekaa kutosta.

Honda on myös ajettavudeltaan hyvä enkä ole kuullut ruosteongelmista ainakaan 2000-luvulla. Honda kuitenkin vähän tippunut vähävikaisuustilastoissa viime vuosina, mahtuu kylä aina top10 mutta välillä meinaa jäädä top5 ulkopuolelle. Honda on innokkaimmin kokeillut pieniä turbokoneita joten se voisi hyvin selittää luotettavuusongelmat, vapari on kuitenkin paljon vähävikaisempi.

Tästä kolmikosta oma valinta allistuu Mazdan puolelle. Sen takia että ruosteongelmat koski vain ekaa kutosta, ajettavuudeltaan vastaa euro-etuvetoja ja on yhtä luotettava kuin Toyota. Erityisesti muotoilu on mielestäni Mazdassa tyylikkäin, ei syyttä voittanut 2016 World design palkintoa. Mazdat myös tehdään Japanissa ja panostavat kehittyneisiin vapareihin vikaherkkien turbobensojen sijaan. Ja jos ruoste pelottaa, aina voi jättää se turhan lisävarusteen ostamatta ja sojauttaa niillä rahoilla, ei ole kalliimpaa kuin joku navigaatiopaketti tai 18'' vanteet. Vakuutuksetkin edullisempia kuin teinien suosimassa Hondassa. Toyotan huonoa ajettavuutta en halua.

21

2496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parastekniikka

      Ollut noita kakkia. Nyt Honda nopeutensa takia.

    • Mazdarules

      Mazdaan päätyisin itsekkin. On paras japanilainen.

      • lskfjskjfskl

        Mazda on pysytellyt luotettavuustilastojen kärjessä kyllä jo pidempäänkin kuin vain 2000-luvun. Jo 80-luvulla Mazda oli niissä kärkisijoilla joten vankkaa kokemusta pitäisi löytyä siitä miten tehdään luotettava auto.
        Itsellä ollut pari Mazdaa, tällä hetkellä Kia. Nissan on ollut japsimerkeistä kaikkein heikoin esitys ainakin mitä itsellä on ollut. Toyotaa en ole vielä omistanut, ehkä joskus sitäkin voisi kokeilla.


      • Entmazaman

        "Mazda taas on yhtä luotettava kuin Toyota ja siinäkin edulliset huollot"
        Mazdaa myydään sivutuotteena Suomessa.Ei minkäänlaista toimivaa huoltoa.
        Toyota on oikea valinta,aina.


    • manneil.on.mersut

      Honda ihan selkeesti.
      Mazda on matolaatikko.

    • Pari_pykälää_ylempää

      Ajelen uudehkolla Lexuksella ja muistellessani edellisiä autojani, alkaa väkisin naurattamaan: Miksi en tajunnut tätä jo aikaisemmin.

    • hvjhjhb

      wokki mikä wokki. Tosimiehet kulkevat omia polkujaan.

      • oooh-upee-kupeee

        "Tosimiehet kulkevat omia polkujaan."

        Miten? Ostamalla "yksilöllisen" teollisen tuotteen, auton? xD


    • mustahevonenn

      Nissan paras, Hondat ainakin ennen ruostui, muuten hyviä, sitten Mazda ja Toyota.

    • Lätinätä

      Lisäksi on Suzuki, Mitsubishi ja Subaru. Vahvuutensa kaikilla noilla.

      Asx on kohtuuhintainen, tilava luotettava sittari, Subaru on sporttisempi.

      Kia ja Hyundai ovat tulevaisuuden imago nousijoita kestävyytensä ansioista.

      Onhan näitä ;)

    • Tijjota

      Toijota on paras japanilainen, keulakuvana kaunis uusi Prius.

    • Riisipusseja

      Romuja kaikki. Eivät kestä kilometrejä tutkitusti.

      • missäfaktat

        Siinä taas BMW pieru tai Persedes-Benz kuski puhuu asioista tietämättä, lisäksi ilman lähteitä väitteidensä tueksi.


    • samaapaskaa

      Kaikki sillipurkkeja ruostuu ja huojuu.ihan sama minkä japsin ottaa

      • Tässä_yllä

        olikin oikean Toyota-trollipojun kommenttia. Tuttu epätoivoinen oksentelu jatkuu päivästä toiseen ja poju nolaa itseään. Nimi paljastuu vielä. Onneksi pojun tähänastinen trollaus palstoilla on vain kasvattanut Toyotan ja muidenkin japanilaisten suosiota ja lisännyt inhoa syvästi rakastamansa Vw-ryhmän kinnereitä kohtaan.


    • Nähnyt.ja.kokenut

      Mazdat on kylmiä eli vittumainen talviauto.

      Toyotat on juoppoja varsinkin kylmällä moottorilla syö litran ylimääräistä eli kallista ajoa

      Hondan istuimet ovat kuin lastenistuimia niihin edes kunnolla mahdu istumaan.

      Mikä nuista on sitte paras jaa-a

      • korean.pirssi

        Masaa ja tojoa on molempia ajettu yli 10 vuotta eikä niiden kanssa jää koskaan tielle. Hyvin niukka on ollut noiden korjaus ja huoltobudjetti vuosien varrella, vaikka ovat tilavia autoja.
        Budjettiin sopivaa, kohtuukilometreillä olevaa Hondaa ei ole sattunut kohdalle. Niinpä valinta kohdistui edulliseen Hynyyn mikä tuntuukin tukevalta.


    • Toyotatehtymiehille

      Kyllähän se toyota on nuista ainut jota voi autoksi sanoa mazdat ruostuu ja ovat kylmiä honda ruostuu ja siinä on niin pienet penkit ettei niihin mahu kunnolla ku jotku 60kiloset rimppakintut. Mazda ja honda selvästi vain auton korvikkeita pikaisia tilapäis kokeiluja joita ei kauaa jaksaa pitää.

    • todettua

      Ihan voi arvalla heittää minkä paskaan osuu kumminkin Tojo pitää noista romuista hinnan parhaiten koska uskovaisten suurijoukko niitä haluaa Mazan saa jätttä autoliikkeen pihaan muttaa mitään ei hyvitetä vakavat ruoste ongelmat on kaikkien tiedossa ja jos katselee minuutin esim uutta Mazda kolmosta huomaa miten epäsuhteellinen se muotoilu on (karmea tötterö) Hondia saa kiljuttaa koska vääntöä ei löydy kuin kuskin peräsuolesta

    • 3454363

      Ainoa herkästi ruostuva Mazda on korimallin 2002-2007 Mazda6. Eikä sekään niin pahasti ruostu jos ruostesuojaa, itsellä -03 malli eikä katsastuksessa koskaan vielä huomautettukaan ruosteesta eikä ulospäin näkyvää ruostetta. Kahteen kertaan on ruostesuojattu.

      Muut Mazdat ei ruostu Toyotaa ja Hondaa herkemmin. Ei japseissa/korealaisissa yleisesti toki kaikista paras suojaus ole ja fiksu ostaja suojauttaa heti uutena. Tekniikka näissähän on maailman vähävikaisimpaa joten harmi pilata auto jättämällä suojaamatta. Tekniikan puolesta menee helposti 300-400tkm ilman vikoja ja arvo säilyy korkeana kunhan on ruostesuojattu.

    • Anonyymi

      Itse päätyisin Mazdaan.... Noniin, ensinnäkin Mazda on noista tyylikkäin ja Mazdan muotoilu on premium tasoa, eikä muutenkaan niin ruma kuin tojo ja Honda. Mazdan luotettavuus yhtä hyvä, kuin Tojon, mutta parempi kuin Hondassa. Mazdojen on sanottu olevan yksi lämpimistä autoista talvitesteissä ja muutenkin kun kokemusta on, niin tosi lämmin auto.... varsinkin talvella. Mazdan vapari-moottorien suorituskyky on riittävä ja jopa parempikin. Matukka 6:lla manuaalilla 145heppasella moottorilla pääsee 0-100 8,5sekuntia ja muutenkin Mazdat on todellisuudessa nopeampia, kuin tehdas sanoo. Kulutus on korkeampi Mazdassa, kuin Tojon hybridissä, mutta saattaa olla alhaisempi kuin Hondassa. Mukavuus: Hondassa istuimet on kuin lastenistuimet ja muutenkin karseat. Mazdassa ja Tojossa on saman tason istuimet. Hinta: Toyotassa on sopivin hinta noista kolmikosta, mutta Mazdalla ja Hondallakin on asialliset hinnat. Yksi juttu vielä... EN SANOISI HONDAN OLEVAN MIKÄÄN "LAATUAUTO" Tuomio: 1. Mazda 2. Toyota 3. Honda, siellä kaaauukana kolmantena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe