Veronkorotus yhtä tyhjän kanssa

LyckyOnStrike

Jos askin hinta nousee todella n. 2 euroa, niin kuinka moni lopettaa? Veikkaan, että aika moni. Sitten alkaa se "tupakkaralli" Virosta aja Venäjältä.

Itselleni jää kaikkien maksujen jälkeen paiväbudjettia n. 11 euroa/päivä. Nyt Lycky Strike vie siitä 5,5 tai 5,8 euroa. Yli 7 euroa! Juu ei kiitos!

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähentäjät

      Tässä itsekin lopettelussa, vähentänyt rajusti sähkötupakan avulla, tänään yhden poltin ja perjantaina sitten viihde poltossa taas.
      Sähköhöyrytin on käytössä mutta aina kun normistikin olisin polttanut ja partsilla.

      • ExCorstenjo

        Täällä sama homma, tosin en partsille jaksa enään lähteä. Ostin alkuusa turhan tujuja nesteitä kun kurkkutuntumaa löytyy vaikka naapurille jakaa.. VGt tilaukseen ja laimeempia pulloja seuraavaks. Laimeempaanhan tässä ois suunnattava muutenkin, koska en ala maksamaan kolminkertaista hintaa nesteistä mitä ne kelmit ennusti. Tarpeeks vaan varastoon niin hyvä tulee. Sit kun loppuu niin oppuu höyrystelykin.

        Mutta joo, tuossa kun siivotessa löysin röökiaskin missä oli 5 röökiä ja yhden poltin, niin vähänkö se maistu tuhkakupille! Hämmästyin mut palaa nuo loputkin kun kaljalle lähtee. Ei rahaa viitsi roskiinkaan heittää.


    • TupakkaUkko

      Aika moni tuntuu saaneensa tuosta sähkötupakasta apuja. Ja jos se sauhuttelu jatkuukin sähköisenä, niin on siinäkin kuulemma esim. tupakkayskä jäänyt pois.
      Mutta eipä tuo hinnankorotus röökaamista lopeta. Ja muutenkin savuton Suomi on ihan täyttä utopiaa, vaikka takarajaksi asettaisi vuoden 2500. Aika raakasti sanottu, mutta niin se todellisuus vain on, niin hienolta kuin tuo savuton yhteiskunta kuullostaakin paperilla/sanottuna.
      Todellisuus vain menee siihen, että tupakan salakuljetus tulee lisääntymään merkittävästi vielä nykyisestäkin, jos röökin hinta nostetaan taivaisiin/tupakkatuotteet kielletään joskus kokonaan. Ja toisekseen röökiä luultavasti aletaan myös kasvattamaan kotioloissakin. Niinhän sitä tehtiin ainakin jossain määrin sota-aikaan, kun monessa paikkaa oli tätä "kessua" kasvamassa muutama pensas kaiken muun lisänä. Ja näkeehän sen näistä laittomista aineistakin jo, kannabistahan kasvatetaan joka helvetin paikassa, missä sitä on pienikin mahdollisuus kasvattaa. Kiitos vain näiden hippiäisten, jotka tosiaan luulevat kannabiksen olevan sen sortin ihmeaine, mikä muka parantaa koko maailman ja lopettaisi kaiken pahan sotia myöden, jos kaikki polttelisivat jointtia.
      Niin sen tietää tupakan suhteen, että pitkän linjan nikotinistit ainakin ihan varmasti jatkavat harrastustaan hamaan hautaan asti. Ja kyllä niitäk okeilunhaluisia sitten aina löytyy tilalle, kun vanhat tervakeuhkot oikaisee konttinsa.

    • Kotikasvatuskunniaan

      Yv. Vanha palturintupakka eli nurkantakanen. Kotoisin Yhdysvaltain eteläosista ja Meksikosta. Kasvaa n. metrin korkuiseksi, hyvässä maassa korkeammaksikin. Lehdet isoja, pyöreitä muodoltaan, kukat kellanvihreitä. Palturintupakassa on 10% enemmän nikotiinia kuin virginialaisessa. Vanhin tieto tupakan viljelystä Suomessa on vuodelta 1671. Vuonna 1724 annettiin viljelystä erityinen julistus, jossa kaupungit velvoitettiin sitä viljelemään, etteivät rahat menisi ulkomaille. 1800-luvulla alettiin käyttää venäläistä tupakkaa. Viime sotien aikana tupakanviljelyä harrastettiin yleisesti. Mielenkiintoinen kasvi muistuttamassa vanhoista ajoista. Erinomainen
      mesikasvi varsinkin yökkösille ja kiitäjille!

      http://www.exoticgarden.fi/search.php?searchword=tupakka&showshopcat=4

    • ertyhury
    • savujen_sankari

      Lainsäätäjän ensisijainen tarkoitus on tupakoinnin lakkauttaminen suomesta. Rahan kerääminen on vasta toissijainen.

      • Perusoikeudet

        Mutta millä perustein lainsäätäjällä olisi oikeus kieltää tupakointi kansalaisilta? Ihmisten "itsemyrkytys" tai "hyvänlon haku" tupakoinnin muodossa ei kuulu valtiolle pätkääkään.


    • Jos valtio toimillaan ajaa tupakan järjestäytyneen rikollisuuden bisnekseksi, valtio vaan menettää ne kaikki tupakkaverotulot ja joutuu kantamaan kaikki haittavaikutukset kerrannaisineen.
      Sitten nuoriso ostaakin tupakkansa rikollisilta. Ja kun rikollisilla on muutakin "kivaa" myytävää niin sitähän nuoriso ostaa.
      Ja rosvot tuskin mitään ikärajoja myyntihommissaan kunnioittavat.
      On myös se tupakkahuorailmiö, eli alaikäiset myy itseään tupakasta. Siinä sitten saadaan kivasti klamydiaa ja kuppatautia.

      • ruieterert

        Huomaa että olet polttanut ne vähäisetkin aivosolusi. Näinkö siellä tupakkapaikalla tällä kertaa uhottiin?

        Valtio ei jää koskaan ilman saataviaan. Jos tietty verokanava ehtyy, keksitään toinen tilalle. Ne haittavaikutuksetkin vähenevät koko ajan mm. terveyshaittojen vähentyessä.

        Näissä haittavaikutuksissa ei ole yleensä laskettu mukaan niitä sossun ym. tukien asiakkaita, jotka polttavat. Rahat riittävät pitempään kun ei tarvitse maksaa tupakasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe