kun yhteistyö ei toimi

sehuonoaiti

Lapseni päiväkodissa vallitsee varsin hierarkinen toimintatapa. Vuosien varrella olen äitinä sen huomannut. Kaikki oikeasti kivat ja positiivisesti lapseen suhtautuvat tädit ovat taka-alalla ja sen näkee ettei heitä arvosteta hierarkiassa.
Opettaja on kuningatar. Joka yleensä tietää kaiksesta kaiken. Aika tiuhaan vaihtuvat hoitajat koko päiväkodissa ja jopa vuosien jälkeen en tiedä kuka milloinkin on lapseni ryhmässä hoitajina.
Helposti soitetaan töihin jos lapsella on hieman huono olo, ei kuumetta tai muuta. Kysellään että toitko sairaan lapsen päiväkotiin??? Haloo! Valitetaan lapsen vaatteista, jos on nappi tai vetskari.
Vanhempainillat ovat yleensä valitusvirsi siitä mitä EI saa tehdä. Ei positiivista koskaan. Vasut ovat samaa negatiivista palautetta.
Lapsen erilaisuutta ei huomioida vaan niistä pätkähtää heti psykologi paikalle.
Olen antanut palautetta siitä että lapsen päiväkuulumisia ei koskaan kerrota mutta vasussa nostetaan kissa pöydälle ja itse olet ihan pihalla että mites nyt näin.
Lapsen lääkkeitä ei anneta, riippuu täysin hoitajasta antaako vai ei.
Käyttävät paljon myös lapsen kiinnipitoa kasvatusmenetelmänä, vaikka olen sen kieltänyt, eikä toimi.
Johtajan mielestä vika on minussa,joka vain tuon ja vien lapseni. Tervehdin ja saatana ne kuulumiset vaihataa jos on jotain erityistä ollut. Tervettä kritiikkiä ei saa antaa, olet heti hankala ja sen kyllä näkee. Tai sitten lässytetään.
Jotenkin haiskahtaa pahasti siltä että työyhteisössä ei kaikki ole ihan kohdallaan. Sen vaistoaa tietynlaisesta salailun ilmapiiristä, yritetään ulospäin näyttää että kaikki on hyvin.
Hoitopaikassa on näitä todella väsyneen ja tympääntyneen oloisia hoitajia jotka mulkoilevat.
Kuinka paljon normaalisti työntekijät vaihtuvat? Onko normaalia että ryhmänkin hoitajat vaihtuvat kuukausittain?
Yksi päivä näin kuinka pieni lapsi satutti itsensä, hoitaja ei reagoinut siihen mitenkään. Teki itse mieli ottaa lapsi syliin ja lohduttaa itkevää lasta. Annoin palautetta.
Ryhmissä pyörii jonkinsortin erityisopettaja, joka vaikuttaa olevan se korkein kuningatar,joka on jokaista laittamassa tutkimuksiin ja väkisin etsii vikoja lapsesta tai on hankkimassa tukitoimia.
Päiväkodissa pakotetaan osallistumaan milloin mihinkin keskusteluihin milloin missäkin kokoonpanossa tai muuten tehdään lastensuojeluilmoitus.
Sitten vanhempana olet ihan hukassa että miksi????
Myös muut vanhemmat ovat huomanneet tämän väkisin ongelmien kaivamisen.
Muiden päiväkotien vanhemmat eivät ole huomanneet päiväkodeissaan vastaavaa...

3

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmvoivoi

      Siellä taitaa olla ilmapiirissä ongelmia. Voithan tehdä valituksen kunnanjohtajalle. Jos se ei tuo toivottua tulosta niin paljon muuta et voi tehdä. Vika voi olla myös lapsen äidissä, niinkuin aina kun lapsi oireilee, ikäväkyllä.

      Lääkkeiden anto on sellainen asia mistä pitää tehdä melkein palaveri ja ottaa esille, että kuka ottaa vastuun tästä lääkkeiden annostelusta ja muutenkin lapsesta, koska periaatteessa se on se lähohoitaja sitten, jolla on enemmän terveydellistä tietoa hallussaan, joka sitten vaikuttaa työvuoroihin.. Lääkkeitä ei mielellään anneta, sen minä olen huomannut ja hyvä niin. On aina ilmoitettava äidille jos jotain ilmenee terveydessä ja jos edes pitää viedä sairaalaan niin siitäkin on oltava äidin lupa.

      Lapsi on hyvin lyhyen ajan ´päiväkodissa. Lastentarhanopettaja on jokaisessa ryhmässä se kingi niin se menee. Oletko ajatellut että flunssa vaikuttaa toistenkin lasten terveyteen. Lääkkeitä ei anneta kenellekään noinvain ja kaikki on yhtä tärkeitä. en voi muuta sanoa ku näillä mennään

    • liikennevaroitus

      Moottoripyörä ja roska-auto törmäsivät tänään Sipoossa. Mp-kuljettaja loukkaantui vakavasti. Taas yksi surullinen onnettomuus tieliikenteessä. Vaarallista liikkuminen näin syyskuussakin vaikka ilma onkin mitä mainioin. Tässä tapauksessa tutkinta on vielä kesken. Raportti valmistuu aikanaan.

    • Kommentoija69

      Ei kun lapsi vaan toiseen päiväkotiin. Jos touhu on noin persauksesta, niin voit kokeilla jotakin toista järjestelyä, kuten yksityistä päiväkotia tai perhepäivähoitoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe