Rautalangasta vääntäen

Älyhoiälä

Nyt Kokko esittelee hienon mallin, jolla kaupungin rahat saadaan Ojalan perheelle. Onko herralla oikeasti DI: n tutkinto. Mitään taloustieteen opintoja ei ainakaan tutkintoon ole sisältynyt. On meillä valtuutettuja ! Oikeasti hävettää.

103

742

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MoraaliHoiÄläJätä

      Kokon moraalista kertoo paljon tämä hänen blogissaan harjoittama jatkuva Alma medialta varastetun materiaalin jakelu.

    • Rautakangensilmukka

      "Rautalankamallin mukaan toimivat lappalaiset, yöttömän yön ja kaamoksen keskellä. Etelä-Suomessakin voitaisiin toimia myös menestyksekkäästi lappalaisten tapaan."
      "Miksi tämä ei meillä Jämsässä onnistu?" Näin kyselee Kokko.

      Joku tyhmempi voisi kysyä, miksi kaupunki ei myisi suoraan maitaan ko. yritykselle, jolloin rahat kilahtaisivat kokonaan kaupungin kassaan? Mutta uskotaan, että lappalaiset ovat keksineet uuden kiliseviä kalisevia takovan sammon.

      Kokon esittämän rinneyhtiön rahoitusautomaatin rautalankamalli tökkää kohtaan numero 3. Rinneyhtiö ei saa houkuteltua tänne mitään uusia yrityksiä. Riitapukarin maine on niin tunnettu ja vahva Suomessa ainakin ns. isojen poikien keskuudessa.

      Tuotahan kokeiltiin edellisen kylpylähankkeen yhteydessä. Rinneyhtiö olisi saanut muistaakseni 900 000 euroa vuokra-alueen purkurahoja, mutta sössi itse asian, kun hanke kaatui valituksiin ja oikeudenkäynteihin.

    • Etelänveteläinen

      "5. Yritys X ostaa maa alueen A. Maankäyttösopimuksen mukaisesti Yritys X maksaa Jämsän kaupungille tietyn summan ja vuokrasopimuksen purusta Hiihtokeskus Himosvuori Oy saa tietyn summan."

      Hiihtokeskuksellahan on valmiina lähes 60 000 kemmiä, josta ei tarvitse antaa Jämsän kaupungille senttiäkään. Miksi ei niille hankita ostajia ja rakentajia. Siitähän jo pääsisi laajennukset vallan hyvään alkuun.

      • SiroavaaValoa

        Miljonääreiltä kun kysytään, minkä verran lisää pätäkkää he kaipaavat ollakseen tyytyväisiä, niin vastaus on tyypillisesti 30%. Ihan riippumatta lähtötilanteesta. Kun tämä on saavutettu on sateenkaaren päässä oleva kultarahakirstu taas 30% etäämpänä.

        30 prossaa 60 000 kemmiin on 18 000 kemmiä. Kun 78 000 kemmiä on saatu niin sitten ollaan taas vailla lisää 30%, ennenkuin on tyytyväinen ja voi aloittaa mitään. Nämä 23400 lisälisälisä kemmiä kun on saatu, eli yhteensä vähä reilu 100 000 kemmiä, niin sitten sateenkaaren pää on taas 30 % etäämpänä, joka pitää saada ennenkuin kuokan voi iskeä maahan - tai sitten ehkä ei.


    • KuntalainenX

      Kokko horisee uudemman kerran "valtuutetun virkavastuusta" rinnastaen sen virkamiehen virkavastuuseen.

      Valtuutettu ei ole virkamies, joten ei valtuutetulla ole virkavastuutakaan. Poliitikko on vastuussa äänestäjilleen ja jos Kokko kokee tehtäväkseen suoltaa uutisankkoja blogilleen, jossa asiaa paremmin tuntevammat eivät voi niitä ampua alas, niin outo tulkinta.

      Pistää miettimään onko Kokolla tekemisen puute, vai normaalia populistin pulinaa kun ei tarvitse olla oikeasti vastuussa asioista joita hämmentää. Pulinaa aikansa seurattuaan ei tarvitse ihmetellä miksi Kokon valtuustoryhmä ei ole antanut Kokolle nykyistä vastuullisempia tehtäviä.

    • Lujaitseluottamus

      "Monesti varsinkin Himoksen asioita päätettäessä olen todennut, että yksikään päättäjistä ei todellakaan tiedä, mistä ollaan edes päättämässä. Koski asia sitten Päijänrantaa, kylpylää, golfkenttää tai rinneyhtiötä. Tämän olen henkilökohtaisesti todennut, kun olen eri valtuutettuja haastatellut."

      Eli Kokko pitää itseään valtuuston ainoana asiantuntijana. Muuten hän ei voisi haastattelujensa tuloksena päätellä, että muut eivät ymmärrä päätettävistä asioista yhtään mitään.

      • Puheliashemmo

        "Keskusteluyhteys päättäjien ja virkamiehen välillä on jokseenkin heikko"

        Kokon ja hänen juoruilupalstansa lukijoiden välillä se on olematon. Hän ei anna kenellekään tilaisuutta oikoa yksisilmäisiä väitteitään. Itkee sitten sitä, että niitä asioita joskus puidaan Suomi 24 -palstalla. Ei ehkä puitaisi, jos keskustelua voitaisiin käydä hänen itsensä kanssa.


    • Kokokokkokoko

      Tyyppi kysyy, ja vastaa itselleen:):):)

      • kljpoiuighp

        Ei ajattele koskaan nenäänsä pitemmälle. Vähättelee virkamiehen virkavastuuta, kun eivät lähde laittomista esityksistä hänen kanssaan keskustelemaan. Toisaalta ei uskalla itse keskustella blogiinsa senttaamistaan "totuuksista".


    • KaikuKiekuu

      Valtuutetun virkavastuusta höpisevä Kokko kritisoi virkamiehiä huonoista vuorovaikutustaidoista. Kuntalain kriteerit he kaiketi ovat täyttäneet, koska Kokko ei ole kokemastaan käynnistänyt valitusprosesssia. Ehkä virkamies ei ole katsonut Kokkoa silmiin, ehkä virkamies on nostellut kulmakarvojaan Kokon selittäessä toimeksiantajansa asiaa. Ehkä Kokko epäilee virkamiehen jopa pyöritelleen silmiään vastatessaan Kokolle, kun Kokon vaateet vaatisivat lainvoimaisten päätösten tietoista rikkomista.

      Pata kattilaa soimaa. Kokko ei vastaa eikä kommentoi blogissaan kun hän saa palautetta kirjoituksista, joissa hän valittaa virkamiehiltä saamistaan vastauksista.

      • Mutueikäy

        " Olen itse sisälläni todennut, että olemme valtuutettuina aivan täysin virkamiesten vietävissä."

        Näinhän se on pakko ollakin, koska mutupäätöksiä ei voida tehdä, vaan laillisuusvaatimusten tulee aina täyttyä. Maallikkopäättäjillä tuskin koskaan on tästä puolesta riittävää tietoa. Mielipiteitä muodostetaan tunteella ja oman poliittisen viiteryhmän etujen mukaan. Tai kuten Kokon kohdalla on laita, tietyn toimeksiantajan ohjeiden mukaan.


    • LentäväKokkolalainen

      Kokon päivän epistolan aihe on Päijänranta, jota hänen toimeksiantajansa haluaa hämmentää. Kokon alitajunta on tuottanut kehitelmän, joka täyttää haamukirjoittajan tunnusmerkistön. Haamukirjailijana on toiminut mm Paavo Haavikko kun Urkin muistelmien teosta enää tullut valmista.

      • Valitettavaa

        On se niin pirun valitettavaa, että Himoksen kantayrittäjä koettaa hämmentää ja kampittaa jokaista laajennushanketta, joka ei ole suoraan työntämässä rahaa hänen laariinsa. Kuitenkin jokainen laajennushanke hyödyttää myös hänen bisnestään. Näinköhän se on niissä Kokon moneen kertaan kehumissa Pohjoisen matkailukeskuksissakin? Tuskinpa vaan. Ja Kokko nöyränä poikana toimii aina ohjeiden mukaan.


    • Solmueiauennut

      Kokko on muka touhuillaan edistämässä Himoksen kehitystä. Tosiasiassa yrittää heitellä kapuloita rattaisiin sen kun kerkiää. Yrittää jatkuvasti sotkea että kaikki meneillään olevat hankkeet kaatuisivat kun ne eivät ole rinneyrittäjän toiveiden mukaisia.
      Väitti aikoinaan että kun himoshaiska myydään alihintaan, niin solmu on auki. :D

    • Eitarviharmitella

      Kokkoa harmittaa että myllymäestä ei kaupattu Metkossa teollisuustontteja alennuksella. Kuvitteleeko hän ja myötäjuoksijansa, että teollisuustontteja hankitaan ja firmoja perustetaan noin vaan näyttelyn heräteostoksina. On kyllä lapsellisia edustajia meillä.

    • rikashaljala

      Näistä kuvioista en mitään tiedä, mutta jos olen oikein ymmärtänyt, Haljalat nettovat 5 - 6 miljoonaa euroa näissä kuvioissa ostamalla, myymällä ja siirtämällä jotain ja kaupunki sen maksaa. Olenko oikeassa?

      • Raukkamaista

        Et ole. Älä yritä levittää väärää tietoa.


      • PieniSuuriEro

        Tässä tämä ero on.
        Kokkoblogisti jakaa väärää tietoa selkä vääränä, eikä hänen kirjoituksiaan voi blogisivulla oikoa.

        Huonomaineisella suomi24 sivustolla voi ainakin yrittää katkoa siipiä perättömiltä väitteiltä.


      • oikeaatietoa

        Antakaa sitten sitä oikeaa tietoa eli miten se menee?

        Jostain luin 4,3 miljoonan kaupasta/investoinnista eli tuo raha maksettaisiin Haljaloille, joku kuvio oli, että kaupunki ostaa ja sitten vuokraa takaisin tai jotain, kuka näissä mukana pysyy...


      • Tutkisitasioita
        oikeaatietoa kirjoitti:

        Antakaa sitten sitä oikeaa tietoa eli miten se menee?

        Jostain luin 4,3 miljoonan kaupasta/investoinnista eli tuo raha maksettaisiin Haljaloille, joku kuvio oli, että kaupunki ostaa ja sitten vuokraa takaisin tai jotain, kuka näissä mukana pysyy...

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015761-3

        Eli 4,45 miljoona sijoitetaan maan hankintaan ja infraan. Kylpyläyhtiö, jossa myös Haljalat ovat osakkaina maksaa jatkossa tontistaan vuokraa (Eli maan hintaa takaisin) Infrasta maksetaan rakentamisen yhteydessä.

        Jos sana infra tuntuu liian vaikealta niin se sisältää katurakentamista (hidastekatu Säyryläntielle), vesi- ja viemärirakentamista, pysäköintialueita jne.

        Haljalat eivät varmaankaan omista kyseistä tonttia, vaan sen omistaa osakeyhtiö, jonka osakkaita he ovat. Osakeyhtiön rahoja ei noin vaan siirrellä yksityisille tileille. Se edellyttää perusteltua osakeantia, johon taas verottaja iskee ahnaasti kyntensä.

        Kannattaa perehtyä asioihin ennen kuin lähtee mitään huutelemaan.


      • oikeaatietoaon

        Tässä;

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015761-3

        Nähtävillä (26.8.-26.9.2016) olevan kylpylän asemakaavaehdotuksen mukaan;

        http://www.jamsa.fi/images/asukkaille/Kaavoitus_ja_rakentaminen/239._Kylpylän_alueen_akn_muutos_ja_laajennus_-_Kaavakartta.pdf

        Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan kaupunki ostaa Haljalan yhtiöltä (Tobermore Oy) kylpylätontin 4022/PKRM/14500 kem2 n. 3 M€:n kauppahinnalla ja viokraa takaisin kylpyläyhtiölle, jonka osakas tontin myyjä on.

        Kylpyläyhtiön toinen osakas HCR Oy ostaa Haljalan Yhtiöltö (Tobermore Oy) toisen tontin RM-9/15000 kem2 n. 3 M€:n kauppahinnalla. Tontin tehokkuusluku on e=2.00.

        Maanmittauslaitoksen julkisesta kauppahintarekisteristä selviää, millä hinnalla kaavaselostuksesta ja kaavakartasta selviävät ko. myytävien tonttien kantatilat 182.430-1-84 ja 132-430-1-150 sekä 182-430-2-87 Tobermore Oy on ne ostanut.

        Kaupunginvaltuusto on päätöksessään sitoutunut kustantamaan alueen kunnallistekniikan rakentamisen 1,45 M€.

        Siis julkista tietoa on.


      • oikeaatietoaon

      • oikeaakintietoaon
        oikeaatietoaon kirjoitti:

        Nähtävillä (26.8.-26.9.2016) olevan kylpylän asemakaavaehdotuksen mukaan;
        Linkki uudeleen

        http://www.jamsa.fi/images/asukkaille/Kaavoitus_ja_rakentaminen/239._Kylpylän_alueen_akn_muutos_ja_laajennus_-_Kaavakartta.pdf

        Nähtävillä (26.8.-26.9.2016) olevan kylpylän asemakaavaehdotuksen mukaan;
        Linkki uudelleen.

        http://www.jamsa.fi/kaavoitus-ja-rakentaminen/kaavoitus/himosalueen-kaavat/vireilla-olevat-himosalueen-kaavat/2779-kylpylan-alueen-asemakaavan-muutos-ja-laajennus


    • UrpoTumpelo

      Viimeisimmässä hengentuotteessaan Kokko on rakentamassa rinneyhtiön puolesta gondolihissiä, mutta ilkeä Jämsän kaupunki ei ole vuokrannut hissilinjalle maata. Rinneyhtiön taholta ei ole tämmöisestä hankkeesta tiedotettu mitään. Onko nyt niin, että Kokko hoitaa nykyään yhtiön tiedottamisen?
      Kirjoittaako Kokko Himottu vuori -tietoraamatun kakkososan?
      Sinällään gondolihissi olisi ihan hieno investointi, mutta onko siinä mitään järkeä? Eli maksaisiko ko. investointi itsensä? Toisiko uusi hissi rinteille niin paljon lisää väkeä? Vähän on vaikea uskoa.

      • Läksynsälukenut

        "Rinneyhtiön taholta ei ole tämmöisestä hankkeesta tiedotettu mitään."

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/09/rukan-rinneyrittaja-perusteluja.html

        Eikös tuo Kokon tieto ole virallisesta "Jämsän kaupunginvaltusto on hyväksynyt asemakaavan 12.12.2011 § 82 ja se on tullut lainvoimaiseksi julkisella kuulutuksella 8.2.2012." Himoskylä asenakavasta.

        Onko "UrpoTumpelo" lukenut huonosti läksynsä.


      • UrpoTumpelo
        Läksynsälukenut kirjoitti:

        "Rinneyhtiön taholta ei ole tämmöisestä hankkeesta tiedotettu mitään."

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/09/rukan-rinneyrittaja-perusteluja.html

        Eikös tuo Kokon tieto ole virallisesta "Jämsän kaupunginvaltusto on hyväksynyt asemakaavan 12.12.2011 § 82 ja se on tullut lainvoimaiseksi julkisella kuulutuksella 8.2.2012." Himoskylä asenakavasta.

        Onko "UrpoTumpelo" lukenut huonosti läksynsä.

        Kysymys kuuluu onko rinneyhtiö tiedottanut rakentavansa kyseisen hissin? En ole semmoista tietoa missään nähnyt. Kokon "tiedotteille" en minkäänlaista painoarvoa anna. Mielestäni maita ei voi ryhtyä "hissejä varten" vuokrailemaan, ennen kuin uskottava investointipäätös on olemassa.


      • Läksynsälukenut

        "Mielestäni maita ei voi ryhtyä "hissejä varten" vuokrailemaan, ennen kuin uskottava investointipäätös on olemassa."

        Mihin ne maat kaupunki käyttää tai muulle taholle vuokraa?

        Pitäisikö olla joku varmuus, että saa maat kaupungilta vuokralle, ennenkö alkaa "hissejä suunnittelemaan ja tilaamaan"?

        Kyllä kai kaupungilla on ollut suunnitelmasta ainakin se tieto, mikä selviää sen virallisista kaavoista, joista se päättä ja joiden kaavatiedottamista se ylläpitää.

        Ymmärsin Kokon blogissaan http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/09/rukan-rinneyrittaja-perusteluja.html , esille tuomasta hankkeesta http://www.koillissanomat.fi/?app=NeoDirect&com=6/226/151395/1b6924620b että rinneyhtiön hanke on vasta nyt paljastunut, eikä olla pitkälläkkään, mutta rinneyrittäjällä on matt hallussaan.

        Miksi "Himoksen hankkeessa rinneyrittäjä ei ole onnistunut vielä vuokraamaan kaupungilta hissien maapohjia, vaikka niistä on voimassa olevassa maanvuokrasopimuksessa optio?" Yhdyn Kokon kysymykseen. Onko kaupungilla jokin erityinen syy, ettei vuokraa maita?


      • Kummastuttaa
        Läksynsälukenut kirjoitti:

        "Mielestäni maita ei voi ryhtyä "hissejä varten" vuokrailemaan, ennen kuin uskottava investointipäätös on olemassa."

        Mihin ne maat kaupunki käyttää tai muulle taholle vuokraa?

        Pitäisikö olla joku varmuus, että saa maat kaupungilta vuokralle, ennenkö alkaa "hissejä suunnittelemaan ja tilaamaan"?

        Kyllä kai kaupungilla on ollut suunnitelmasta ainakin se tieto, mikä selviää sen virallisista kaavoista, joista se päättä ja joiden kaavatiedottamista se ylläpitää.

        Ymmärsin Kokon blogissaan http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/09/rukan-rinneyrittaja-perusteluja.html , esille tuomasta hankkeesta http://www.koillissanomat.fi/?app=NeoDirect&com=6/226/151395/1b6924620b että rinneyhtiön hanke on vasta nyt paljastunut, eikä olla pitkälläkkään, mutta rinneyrittäjällä on matt hallussaan.

        Miksi "Himoksen hankkeessa rinneyrittäjä ei ole onnistunut vielä vuokraamaan kaupungilta hissien maapohjia, vaikka niistä on voimassa olevassa maanvuokrasopimuksessa optio?" Yhdyn Kokon kysymykseen. Onko kaupungilla jokin erityinen syy, ettei vuokraa maita?

        Ketkähän täällä nyt keskustelee? En ole nähnyt tai kuullut mistään, että tämmöinen ongelma oikeasti olisi olemassa. Olen ihan varma, että jos rinneyrittäjä menee todellisen investointisuunnitelman kanssa kaupunginjohdon puheille, niin ei se Jämsän kaupungista jää kiinni.

        Ei sitä rahaa olisi kylpylän tonttiinkaan irronnut, jos yrittäjillä ei olisi ollut selvät suunnitelmat hankkeesta esittää.


    • KokkoLogiikka

      Kokkologiikan mukaan jos kaupunki asfaltoi Kokkokodin viereisen kadun, niin rahat asfaltoinnista menevät Kokkopankkitilille.

      Kokkologiikan mukaan kaupungin infrayhtiön Kokkokodin viereen rskentama paskaviemäri lasketaan itseasiassa Kokkoverotuksessa Kokon omaisuudeksi ja jätevesimaksut valuvat Kokkotilille.

      Kokkologiikan mukaan Kokkotontin ylilentävän lentokoneen oikeastaan omistaa Kokko, koska vuoden 1982 vuokrasopimuksessa ei sellaista erikseen ole estetty.

      Jos kiinalaiset löytävät kultaa, niin Kokko voi purkaa tonttinsa vuokrasopimuksensa hyvällä korvauksella, kun kulta itse asiassa on Kokkotontin alapuolella maapallon toisella puolella.

    • tonttikauppaa

      Miksi kaupunki ostaa tuon tontin?

      • Rahoitusta

        Kuuluu hankkeen rahoitusjärjestelyihin. Yleensä näissä isoissa hankkeissa edellytetään myös kuntien tai kaupunkien osallistumista. Kaupunki antaa tavallaan lainaa, jonka perii sitten vuokrina takaisin. Infran kustannukset peritään rakentajilta.


      • jepjepjepulis
        Rahoitusta kirjoitti:

        Kuuluu hankkeen rahoitusjärjestelyihin. Yleensä näissä isoissa hankkeissa edellytetään myös kuntien tai kaupunkien osallistumista. Kaupunki antaa tavallaan lainaa, jonka perii sitten vuokrina takaisin. Infran kustannukset peritään rakentajilta.

        Mitä tapahtuu, jos kylpylä ei koskaan nousekaan? Varmaankaan tämä kuvio pysyy ennallan?


      • Turhaaluuloa
        jepjepjepulis kirjoitti:

        Mitä tapahtuu, jos kylpylä ei koskaan nousekaan? Varmaankaan tämä kuvio pysyy ennallan?

        Ei pysy. Mutta hankkeen suunnittelu on jo niin pitkällä, että ei ole mitään syytä tämmöisiä epäillä.


      • Rahoitustaon
        Rahoitusta kirjoitti:

        Kuuluu hankkeen rahoitusjärjestelyihin. Yleensä näissä isoissa hankkeissa edellytetään myös kuntien tai kaupunkien osallistumista. Kaupunki antaa tavallaan lainaa, jonka perii sitten vuokrina takaisin. Infran kustannukset peritään rakentajilta.

        "Kaupunki antaa tavallaan lainaa, jonka perii sitten vuokrina takaisin. Infran kustannukset peritään rakentajilta."

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015761-3

        Valtuuston päätöksen ja aiesopimuksen mukaan 4,45 M€:n laina takaisinmaksuaika valtuustossa sovitulla vuosivuokralla 75 000 € olisi 60 vuotta ja laina olisi koroton. Tuossa lainassa on valtuuston päätöksen mukaan 1,45 M€ infran osuutta, joten infran osuutta ei peritä tässä tapauksessa rakentajilta.


    • Johtuimieleen

      "Himoksen hankkeessa rinneyrittäjä ei ole onnistunut vielä vuokraamaan kaupungilta hissien maapohjia, vaikka niistä on voimassa olevassa maanvuokrasopimuksessa optio."
      Olisko syy siinä, että rinneyrittäjällä ei ole minkäänlaista aikomusta mitään maisemahissejä rakentaa? (Eikä siinä olisi mitään järkeäkään). Jos maapohjia halutaan vuokrata, siinä on tavoitteena hankkia uusia himoshaiskoja, joilla pyritään saamaan naapurisananvaltaa mahdollisiin muiden hankkeisiin.

    • Desanttivaltuustossa

      Kokko tuntuu olevan toimeksiantajansa taholta huomattavan hyvin informoitu, vaikka tekeekin tyhmiä kysymyksiä.
      Kokkohan kuuluu ns Himoksen suhmurointiryhmään jossa on Kokon lisäksi mm R Ahonen ja L Värelä. Suhmurointiryhmällä on tapa harjoittaa suoraa demokratiaa menemällä porukalla häiriköimään aina kun Himoksessa yritetään edistää asioita.

      Tekeekö osallisuus rinneyrittäjän suhmurointiryhmään Kokosta esteellisen osallistumaan valtuutettuna Himosta koskevaan päätöksentekoon? Vähemmästäkin sidonnaisuudesta ovat valtuutetut jäävänneet itsensä kokouksissa.

      • Luulisharmittavan

        Rinneyrittäjänä olisin kiusaantunut siitä, että Kokko kannanotoillaan lietsoo kerran toisensa jälkeen tämmöiset keskustelut käyntiin.


      • juumuttaei

        "Aion jatkaa asioiden selvittelyä etukäteen varsinkin Himoksen osalta, vaikka virkamies ohjeistaakin toisin."

        Kirjoittaa kokkoukko viimeisimmässään. Joku virkamies on vähän torunut sähläämisestä ja siitä on nokkaansa ottanut hän.


    • sissikersantti

      Toivottavasti tuota Kökkö-Kokkoa ei valita enää ensi keväänä Jämsän kaupunginvaltuustoon. Eikös se ole johtamassa niitä pikku-natsien soihtukulkueitakin, kun marssivat palavien soihtujen kanssa Lamminsuolta hautausmaalle.

    • koloapallo

      Tuleeks golfiklupi sittenkin hotellin kylkeen ?

      • paarr

        Sinne pitäisi. Autot pysäköintitaloon.


      • Draiveri12
        paarr kirjoitti:

        Sinne pitäisi. Autot pysäköintitaloon.

        Piisikö ykkösväylä sitten saada lähemmäksi? Onko Siihen mahdollisuuksia?


      • Mahdollistaa

        Kaavapapereiden mukaan kolmellekymmenelle autolle paikat.


    • Johan_Von_Marc-Inat
    • Tätäiänikuista

      Kokon mukaan kukaan ei Jämsässä ymmärrä mitä Himoksessa tapahtuu. Edes hänen innokkaasti lukemansa vuorieeppos ei sitä kerro, koska tarina päättyy vuosien takaiseen solmuun, joka ei auennutkaan Himoshaiskan kaupalla, vaikka hän niin tuli luvanneeksi.

      Jos ei ymmärrä, niin ei pidä myöskään vihjailla, että asioissa täytyy jotakin olla vialla.

      • Näkeehän.tuon

        Kokko on saanut toimeksiantajaltaan tehtävän kylvää epäluuloa kaikkia muita kuin hissimiehen hankkeita kohtaan.


      • SuuretLupaukset

        Kokolla on vaikeuksia ymmärtää demokraattista päätöksentekoa. Päätöksistä voi myös valittaa, jos sen katsoo aiheelliseksi.

        Olisiko parempi jos Himoksen sumuisten vuorten gorilla saisi yksin päättää kaikesta?

        Valtuustovaiheessa nopeasti kyhättyjen vastaesitysten esittäminen on täyttä arpapeliä. Tunteella ja liioittelulla saatetaan viedä läpi päätöksiä, jotka eivät istu kokonaisuuteen ja rikkovat tasapuolista kohtelua. Himoshaiskan alennusmyynti markkinoitiin Himos solmun avaavana ihmetemppuna, mutta valtuutetut tulivat höynäytetyioorksi


      • Mikätaspuolisuus
        SuuretLupaukset kirjoitti:

        Kokolla on vaikeuksia ymmärtää demokraattista päätöksentekoa. Päätöksistä voi myös valittaa, jos sen katsoo aiheelliseksi.

        Olisiko parempi jos Himoksen sumuisten vuorten gorilla saisi yksin päättää kaikesta?

        Valtuustovaiheessa nopeasti kyhättyjen vastaesitysten esittäminen on täyttä arpapeliä. Tunteella ja liioittelulla saatetaan viedä läpi päätöksiä, jotka eivät istu kokonaisuuteen ja rikkovat tasapuolista kohtelua. Himoshaiskan alennusmyynti markkinoitiin Himos solmun avaavana ihmetemppuna, mutta valtuutetut tulivat höynäytetyioorksi

        "Tunteella ja liioittelulla saatetaan viedä läpi päätöksiä, jotka eivät istu kokonaisuuteen ja rikkovat tasapuolista kohtelua. Himoshaiskan alennusmyynti markkinoitiin Himos solmun avaavana ihmetemppuna, mutta valtuutetut tulivat höynäytetyioorksi"

        Tarkoitatko näitä valtuuston päätöksiä;

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015720-2

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015720-4

        Eikös niissä maallikon silmään toteutunut tasapuolinen kohtelu ja vielä samassa valtuustossa? kaupunki myi kummallekin Himoksen vetovoimaoperaattorille maata 1 €/kem2.

        Siinä mielessä ei kyllä näyttänyt toteutuvan tatsapuolisesti, kun:

        - Kaupunginvaltuusto golfalueen golfoperaattorille myydessään päätti antaa myydylle alueelle lisää rakennusoikeutta; (Yksimielinen päätös)

        "Himos Resort Oy:n ja kaupungin välisissä neuvotteluissa kevään
        2015 aikana on alustavasti sovittu, että kaupungille maksetaan tulevasta kaavoitushyödystä 120 €/k-m2 kaavoituksella saadusta lisärakennusoikeudesta. Kaupungille maksettava korvaus tarkistetaan elinkustannusideksillä, jos alueen kaavoitus jatkuu 31.12.2017 jälkeen. Mikäli kaavoitettavalle alueelle on rakennettava lisää katu- ja kunnallistekniikkaa vastaa maanomistaja raketamiskustannusista kokonasuudessaan. Toteutuksesta sovitaan tarkemmin erikseen laadittavasa maankäyttösopimuksessa kaavoituksen yhteydessä."


        - Kaupunginvaltuusto rinnealueen rinneoperaattorille myydessään päätti ettei myydylle alueellä alueella ole rakennusoikeutta; (Äänestyspäätös)

        "Jämsän kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n esittämän tarjouksen ostaa 2,2 ha määräalan kaupungilta 1€/m2 kauppahintaan vuokraamastaan kiinteistöstä Himoshaiska 182 - 430- 2 - 79. Kauppakirjaan tehdään muutos: Ostaja on tietoinen, että luovutettavalla alueella ei ole kaavan mukaan rakennusoikeutta."

        Ketä tässä valtuustossa ei kohdeltu tasapuolisesti?


      • PuttePölvästi
        Mikätaspuolisuus kirjoitti:

        "Tunteella ja liioittelulla saatetaan viedä läpi päätöksiä, jotka eivät istu kokonaisuuteen ja rikkovat tasapuolista kohtelua. Himoshaiskan alennusmyynti markkinoitiin Himos solmun avaavana ihmetemppuna, mutta valtuutetut tulivat höynäytetyioorksi"

        Tarkoitatko näitä valtuuston päätöksiä;

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015720-2

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015720-4

        Eikös niissä maallikon silmään toteutunut tasapuolinen kohtelu ja vielä samassa valtuustossa? kaupunki myi kummallekin Himoksen vetovoimaoperaattorille maata 1 €/kem2.

        Siinä mielessä ei kyllä näyttänyt toteutuvan tatsapuolisesti, kun:

        - Kaupunginvaltuusto golfalueen golfoperaattorille myydessään päätti antaa myydylle alueelle lisää rakennusoikeutta; (Yksimielinen päätös)

        "Himos Resort Oy:n ja kaupungin välisissä neuvotteluissa kevään
        2015 aikana on alustavasti sovittu, että kaupungille maksetaan tulevasta kaavoitushyödystä 120 €/k-m2 kaavoituksella saadusta lisärakennusoikeudesta. Kaupungille maksettava korvaus tarkistetaan elinkustannusideksillä, jos alueen kaavoitus jatkuu 31.12.2017 jälkeen. Mikäli kaavoitettavalle alueelle on rakennettava lisää katu- ja kunnallistekniikkaa vastaa maanomistaja raketamiskustannusista kokonasuudessaan. Toteutuksesta sovitaan tarkemmin erikseen laadittavasa maankäyttösopimuksessa kaavoituksen yhteydessä."


        - Kaupunginvaltuusto rinnealueen rinneoperaattorille myydessään päätti ettei myydylle alueellä alueella ole rakennusoikeutta; (Äänestyspäätös)

        "Jämsän kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n esittämän tarjouksen ostaa 2,2 ha määräalan kaupungilta 1€/m2 kauppahintaan vuokraamastaan kiinteistöstä Himoshaiska 182 - 430- 2 - 79. Kauppakirjaan tehdään muutos: Ostaja on tietoinen, että luovutettavalla alueella ei ole kaavan mukaan rakennusoikeutta."

        Ketä tässä valtuustossa ei kohdeltu tasapuolisesti?

        Ilman muuta tuolle 2,2 hehtaarin alalle olisi pitänyt myöntää yhtä paljon rakennusoikeutta kuin tuolle 65,5 hehtaarin alallekin. Tai pistetään jälkilypsynä, että vähän enemmänkin. Tosin mitään en näistä ymmärrä, mutta eihän näköjään ymmärrä kukaan muukaan.


      • PölvästiPutte
        PuttePölvästi kirjoitti:

        Ilman muuta tuolle 2,2 hehtaarin alalle olisi pitänyt myöntää yhtä paljon rakennusoikeutta kuin tuolle 65,5 hehtaarin alallekin. Tai pistetään jälkilypsynä, että vähän enemmänkin. Tosin mitään en näistä ymmärrä, mutta eihän näköjään ymmärrä kukaan muukaan.

        Tasapuolisuus 1 €/m2 toteutui maan yksikköhinnassa, eikä voida sanoa, että Himoshaiska myytiin "alennusmyynnillä".


      • Maantietoa
        PölvästiPutte kirjoitti:

        Tasapuolisuus 1 €/m2 toteutui maan yksikköhinnassa, eikä voida sanoa, että Himoshaiska myytiin "alennusmyynnillä".

        Tuota jäin pohdiskelemaan että jos joskus on kirjallisesti sovittu jonkun kanssa maan hinnaksi kaksi yksikköä ja joku toinen tekee jostakin muualta kaupan yhdellä yksiköllä, niin mitätöikö se kaikki kahden yksikön sopimukset automaattisesti? En tiedä. Maatakin myydään monenlaisilla sopimuksilla ja monenlaisilla hinnoilla.


    • H.Moilander

      "Asioita ja yksityiskohtia olen kysellyt joiltakin teknisen lautakunnan jäseniltä, mutta on selvinnyt, että he ovat jokseenkin kuutamolla. Sama tilanne tuntuu olevan hallituksen jäsenillä."
      Lainaus Kokon viimeisimmästä.

      Onhan tuo aika huima väite. Että Jämsän kaupungin tekninen lautakunta ja kaupunginhallitus eivät ymmärrä päättämistään asioista mitään.

      • LadyFossey

        Tämä tarkoittaa, että jämsäläiset ovat äänestäneet väärin.
        Ensi kuntavaaleissa kaikkien jämsäläisten pitää äänestää Kokkoa.
        Koska Kokko on tällöin ainoa valittu valtuutettu hän voi toimia kansankomissaarina ja yhdessä Himoksen suhmurointiryhmän kanssa muodostaa Juntan.
        Pormestariksi pitää ehdottomasti nimittää Himoksen sumuisten vuorten Gorilla.


      • Tyhmyystiivistyy

        Vai olisko kumminkin niin, että kun Kokko menee lautakuntien jäseniltä tarkoitushakuisesti asioita kyselemään, niin pääsee helpommalla kun vastaa, että en minä siitä asiasta mitään ymmärrä. :)


    • Shinealight

      Yleensä Kokko ei puhu mitään valtuuston kokouksissa. Mitenkä tämä viisaus valuisi päättäjien ja kansan keskuuteen?

      • ToisaaltaOlenhanToisaalt

        Blogisti on kirjoituksissaan bipolaarinen optimisti. Välillä kehotetaan positiivisuuteen ja yhteen hiileen puhaltamiseen ja himos solmu aukeaa kun vähän vielä annetaan vastalypsettyä maitoa.

        Eilen oli taas pessimistinen päivä. Kukaan ei osaa eikä ymmärrä eikä kerro eikä selvitä paitsi hän.


      • Sivistystäkansalle
        ToisaaltaOlenhanToisaalt kirjoitti:

        Blogisti on kirjoituksissaan bipolaarinen optimisti. Välillä kehotetaan positiivisuuteen ja yhteen hiileen puhaltamiseen ja himos solmu aukeaa kun vähän vielä annetaan vastalypsettyä maitoa.

        Eilen oli taas pessimistinen päivä. Kukaan ei osaa eikä ymmärrä eikä kerro eikä selvitä paitsi hän.

        Heh, bipolaarinen... joka päivä sitä oppii jotakin uutta :)


    • LähtiKuinAnnikkiT

      Ei kai Kokko uudelleen ole valtuustoon pyrkimässä?
      Hänellä on vaikeuksia toimia demokraattisen prosessin osana eikä hän arvosta sitä ja sen tekijöitä.

      Samaan joukkoon demokratian ulkopuolelle kettutyttöjen, anarkistien ja äärioikeiston kanssa.

      • Kovoaon

        Jos ei sorsi virkamiehet, niin sitten sorsii Sonera. Vaikiita on tämä elämä.


      • AlussaOliSana

        Mille naapurin heppojen pitäisi nauraa?

        Ehkä tämäkin löytyy Himoshistoriikista.
        Mitään uusittuja Masterplaneja tarvita, luetaan Himoshistoriikkia.


      • Hevosen_hampaat
        AlussaOliSana kirjoitti:

        Mille naapurin heppojen pitäisi nauraa?

        Ehkä tämäkin löytyy Himoshistoriikista.
        Mitään uusittuja Masterplaneja tarvita, luetaan Himoshistoriikkia.

        Aika erikoinen valtuutettu on tämä Kokkonen kyllä. Pilkkaa palstallaan etukäteen päätettävät asiat ja istuu sitten valtuuston kokouksessa hiljaa kuin kusi sukassa.


      • RottenBonfire

        Onko demokraattisessa vapaiden onnellisten kanojen lattiakanalassamme Mätämuna?
        Työyhteisötutkijoiden mukaan mätämunalle tunnusomaista on se, että hän on jatkuvasti huolissaan ties mistä asioista, tuntee itsensä koko ajan onnettomaksi, tyrannisoi työtovereitaan ja rehentelee milloin milläkin asialla.

        Kaksi miellyttävää henkilöä samassa työyhteisössä ei pysty neutraloimaan yhden mätämunan löyhähdystä, eikä yksi rakentavahenkinen positiivinen kirjoitus kumoa neljää mätämunan oksennuskirjoitusta.


      • 10vuottaseurannut
        RottenBonfire kirjoitti:

        Onko demokraattisessa vapaiden onnellisten kanojen lattiakanalassamme Mätämuna?
        Työyhteisötutkijoiden mukaan mätämunalle tunnusomaista on se, että hän on jatkuvasti huolissaan ties mistä asioista, tuntee itsensä koko ajan onnettomaksi, tyrannisoi työtovereitaan ja rehentelee milloin milläkin asialla.

        Kaksi miellyttävää henkilöä samassa työyhteisössä ei pysty neutraloimaan yhden mätämunan löyhähdystä, eikä yksi rakentavahenkinen positiivinen kirjoitus kumoa neljää mätämunan oksennuskirjoitusta.

        Oliko kaupunginkieltätymiselle;

        "Rinneyrittäjä vaati tammikuussa 2006, että sen ja kaupungin vuokrasopimuksen optioalueista tehdään vuokrasopimus, mutta kaupunki kieltäytyi vuokrasopimuksen tekemisestä."

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/04/rinneyrittajan-maanvuokrasopimukset.html

        Koska vuokrasopimus oli valtuuston päättämä ja siten täysin valtuuston päätäntään kuuluva asia, kuka päätti kaupungin kieltätymisestä? Jos kieltätymisellä oli valtuuston päätös, niin valtuusto vastaa näistä 10 vuoden ja jatkon seuraamuksista.

        Ketkä on ne "kakasi miellyttävää henkilöä", jotka ovat vastakohtia mätämunalle?


      • RottenBonfire

        11.08
        RottenBonfire ei kaakattanut mitään Himoksesta. Kirjoitin Kokon viimeisestä blogista jossa luodaan epämääräisiä ja täskentämättömiä epäluuloja luottamushenkilöiden kykyyn toimia saamallaan äänestäjiensä valtakirjalla.

        Demokratiassa enemmistön päätöksien mukaan edetään ja päätöksistä on mahdollista valittaa. Kun valitustiekin on koluttu, niin tämä ihmeellisen marttyyrin sädekehän rakentamisen voisi lopettaa, jonka loisteeseen vedoten haetaan jos jonkinlaisia huojennuksia.

        Kokon olisi syytä täsmentää epämääräisiä metatason huolenaiheitaan jolloin vältytään epämääräiseltä koko luottamushenkilöstön ja virkamieskunnan mustamaalaamiselta.


      • 10vuottaseurannut
        RottenBonfire kirjoitti:

        11.08
        RottenBonfire ei kaakattanut mitään Himoksesta. Kirjoitin Kokon viimeisestä blogista jossa luodaan epämääräisiä ja täskentämättömiä epäluuloja luottamushenkilöiden kykyyn toimia saamallaan äänestäjiensä valtakirjalla.

        Demokratiassa enemmistön päätöksien mukaan edetään ja päätöksistä on mahdollista valittaa. Kun valitustiekin on koluttu, niin tämä ihmeellisen marttyyrin sädekehän rakentamisen voisi lopettaa, jonka loisteeseen vedoten haetaan jos jonkinlaisia huojennuksia.

        Kokon olisi syytä täsmentää epämääräisiä metatason huolenaiheitaan jolloin vältytään epämääräiseltä koko luottamushenkilöstön ja virkamieskunnan mustamaalaamiselta.

        "Kun valitustiekin on koluttu, niin tämä ihmeellisen marttyyrin sädekehän rakentamisen voisi lopettaa, jonka loisteeseen vedoten haetaan jos jonkinlaisia huojennuksia."

        Otat kuitenkin kantaa siihen asiaan, minkä minä toin 10 vuotta seuranneena esille.

        Mitä kaupunki nyt on hyötynyt, kun se on pitäytynyt vuokraamasta optioalueita;

        "Rinneyrittäjä vaati tammikuussa 2006, että sen ja kaupungin vuokrasopimuksen optioalueista tehdään vuokrasopimus, mutta kaupunki kieltäytyi vuokrasopimuksen tekemisestä."

        Tässä asiassa Kokko perustaa kirjoittamisen kaupungilta arkistoista saatuihin tietoihin sekä Siukosen kirjoittamaan historikkiin, joka perustuu näköjään aika paljon kirjallisiin materiaaleihin.


      • RottenBonfire

        Meillä on kaksi vaihtoehtoa.

        1. Insinööri Kokko rakentaa aikakoneen, jolla hän käy menneisyydessä nyrjäyttämässä demokraattisesti päätöksessä olleet asiat eri uralle kuin demokraattisesti on päätetty.

        2. Hyväksytään maassamme vallitseva oikeusjärjestys, eli kunnioitetaan demokraattisesti tehtyjä päätöksiä sekä oikeuslaitoksen ratkaisuja ja eletään sen mukaan jatkuvasti kyseenalaistamatta Suomessa vallitsevaa järjestelmää.


      • Kokonlukija

        Kolmantena vaihtoehtona kaupunginvaltuusto voisi todeta, että ei rinneyhtiö ole mitenkään voinut "rinneyrittäjänä" tehdä Himoksen rinnealueista kaupungin kanssa 2005 näin paljon eri periaatteella ja eri sisältöistä maanvuokrasopimusta (n. 20 ha), kuin rinneyhtiö on tehnyt maanvuokrasopimuksen (n. 55 ha) Tuomo Rinteen kanssa.

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/04/rinneyrittajan-maanvuokrasopimukset.html

        Valtuusto voisi päättää rinneyrittäjän kanssa maanvuokrasopimuksesta uudestaan 2016 että;

        5.5 Optiot
        Vuokralaisella on ensisijainen oikeus osayleiskaavassa kaikkien rinnealueiksi varattujen alueiden haltuunsa saamiseen,

        kun nyt vuokrasopimuksessa on;

        "5.5 Optiot
        Vuokralaisella on ensisijainen oikeus osayleiskaavassa kaikkien rinnealueiksi varattujen alueiden haltuunsa saamiseen."

        Eikös tämä selviä Kokon materiaalista, mitä Kokko ei ole keksinyt.


      • EternalLoop

        Seuraavaksi tässä ikuisessa silmukassa alamme jauhaa siitä mitä kaavan rinnealueelle VU-1 saa rakentaa. Rinnealue ilman oikeutta rakentaa muutakin kuin lasketteluun liittyviä rakenteita on eri asia kuin alue jolle voi rakentaa loma-asuntoja.


      • Aatelkaas.ite
        EternalLoop kirjoitti:

        Seuraavaksi tässä ikuisessa silmukassa alamme jauhaa siitä mitä kaavan rinnealueelle VU-1 saa rakentaa. Rinnealue ilman oikeutta rakentaa muutakin kuin lasketteluun liittyviä rakenteita on eri asia kuin alue jolle voi rakentaa loma-asuntoja.

        Ihan sivullisena totean, että tämmöisellä jauhamisella ei saada muuta aikaiseksi, kuin lopullinen lukko. Jos minä olisin rinnekunkku, niin kieltäisin Kokkoa ehdottomasti sotkeutumasta rinneyhtiön asioihin.


      • Kaavanlukija
        EternalLoop kirjoitti:

        Seuraavaksi tässä ikuisessa silmukassa alamme jauhaa siitä mitä kaavan rinnealueelle VU-1 saa rakentaa. Rinnealue ilman oikeutta rakentaa muutakin kuin lasketteluun liittyviä rakenteita on eri asia kuin alue jolle voi rakentaa loma-asuntoja.

        Eikö saa kaavoittaa muutakin kuin lasketteluun liittyviä rakenteita ?


      • Kokonlukija
        EternalLoop kirjoitti:

        Seuraavaksi tässä ikuisessa silmukassa alamme jauhaa siitä mitä kaavan rinnealueelle VU-1 saa rakentaa. Rinnealue ilman oikeutta rakentaa muutakin kuin lasketteluun liittyviä rakenteita on eri asia kuin alue jolle voi rakentaa loma-asuntoja.

        Kokon mukaan;

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/04/rinneyrittajan-maanvuokrasopimukset.html

        "Molemmat vuokratut määräalat sijoittuivat kokonaisuudessaan Himoksen osayleiskaavan (2001) "Rinnealueelle, jonka kaavamerkki on VU-1".

        "Kun yhtään tonttia ei ole mennyt kaupaksi kummaltakaan vuokra-alueelta, Tuomo Rinne esitti Himosvuori Oy:lle vuokra-alueen ostamista em. sovituilla ehdoilla. Esikauppakirja tehtiin 9.5.2012."

        Oliko Tuomo Rinteen vuokraama Himoksen osayleiskaavan rinnealue kaavoituskelpoista, mutta kaupungin vuokraama rinnealue ei sitä ollut?

        Kaupungin vuokrassopimuksen mukaan;

        " 5.4 Vuokra-alueelle rakentaminen

        Mikäli vuokralainen rakennuslupamenettelyä noudattaen rakentaa vuokraamalleen alueelle matkailua palvelevia rakennuksia, kuten majoitus- ja ravitsemusrakennuksia, vuosivuokraa korotetaan 7,5 % kohdan 5.3 mainitusta 50 euron hinnasta kerrosneliömetriltä."

        Vuokrattu rinnealue olisi voitu ainakin vuokrasopimuksen mukaan asemakaavoittaa rakentamisen mahdollistamiseksi.


      • Mikäkökukako
        Kokonlukija kirjoitti:

        Kokon mukaan;

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/04/rinneyrittajan-maanvuokrasopimukset.html

        "Molemmat vuokratut määräalat sijoittuivat kokonaisuudessaan Himoksen osayleiskaavan (2001) "Rinnealueelle, jonka kaavamerkki on VU-1".

        "Kun yhtään tonttia ei ole mennyt kaupaksi kummaltakaan vuokra-alueelta, Tuomo Rinne esitti Himosvuori Oy:lle vuokra-alueen ostamista em. sovituilla ehdoilla. Esikauppakirja tehtiin 9.5.2012."

        Oliko Tuomo Rinteen vuokraama Himoksen osayleiskaavan rinnealue kaavoituskelpoista, mutta kaupungin vuokraama rinnealue ei sitä ollut?

        Kaupungin vuokrassopimuksen mukaan;

        " 5.4 Vuokra-alueelle rakentaminen

        Mikäli vuokralainen rakennuslupamenettelyä noudattaen rakentaa vuokraamalleen alueelle matkailua palvelevia rakennuksia, kuten majoitus- ja ravitsemusrakennuksia, vuosivuokraa korotetaan 7,5 % kohdan 5.3 mainitusta 50 euron hinnasta kerrosneliömetriltä."

        Vuokrattu rinnealue olisi voitu ainakin vuokrasopimuksen mukaan asemakaavoittaa rakentamisen mahdollistamiseksi.

        Mitäköhän ja kukakohan sinne on nyt rakentamassa? Taitaa nuo kaavoitukset mennä kulloisenkin suurimman ja kiireimmän tarpeen mukaan?


    • Eiksje

      Seuraavaksi myydään tasapuolisuusperiaatteella kylpylälle sen tontti 1€/m2, siis sitten kun kaupunki ensin on ostanut sen?

    • Oikeestinäin

      Uusimmassaan Kokko väittää Jämsän kaupungilla ja rinneyrittäjällä olevan riita. Sehän on pötyä. Ei Jämsän kaupunki missään vaiheessa ole riidellyt. Tämä väitteen toinen osapuoli on kyllä kovasti yrittänyt.

      • Lautamies2

        Viimeisimmät "Kokkoblogit' ovat kuin nopeasti kyhättyjä Rinneyhtiön tiedotteita.
        Kukin taaplaa tyylillään.


      • Suksimies2

      • Hankkeetajao

        Kokon linkeissä näyttää olevan kovasti vireillä hankkeita. Jos olen oikein ymmärtänyt niin Himoksella ei ole mitään hankkeita vireillä, mutta rinneyhtiölle pitäisi kaavoittaa runsaasti lisää rakennusoikeutta siitä huolimatta. Että semmoinen on tämä "riita".


      • Julkistatietoa
        Hankkeetajao kirjoitti:

        Kokon linkeissä näyttää olevan kovasti vireillä hankkeita. Jos olen oikein ymmärtänyt niin Himoksella ei ole mitään hankkeita vireillä, mutta rinneyhtiölle pitäisi kaavoittaa runsaasti lisää rakennusoikeutta siitä huolimatta. Että semmoinen on tämä "riita".

        Olet ymmärtänyt väärin, koska riita on maanvuokrasopimuksessa sovitun rinneyhtiön optioalueen kaupungilta vuokraamisesta, että rinneyhtiö pääsisi hallitsemalleen maalle vapaasti suunnittelemaan ja toteutaamaan alueen kokonaisvaltaisia kehityshankkeitaan, mitä kerkesi 20 vuotta toteuttaakin, ennen kuin kerman kuorijat saapuivat apajille kaupungin tuella.


    • Väärinväännetty
      • AikaMuistotKultaa

        Nyt päästiin jo Kukkolan aikakaudelle.
        Pian liitetään Himoksen historiikkiin v 1918 tapahtumat.


      • Remington1916

        Ei kyllä Patajoen punakaarti olisi v. 1918 hyvällä katsonut tuommoista porvarien melskaamista Himoksessa ja Päijänrannassa.


    • FactCheckForum

      Kokolla vapaapäivä?
      Keskellä päivää hän saa kaikenlaisia tietoja, jotka hänen on pakko jakaa eteenpäin.
      Nyt on tullut ihan uusi tieto miksi nykyistä edellinen kylpylähanke tyssäsi.

      • on.kauhiita.kyllä

        Heh heh. On se Kokko aika poika kirjoittelemaan. Saatiin sitten kaupunki syylliseksi tuommoistenkin mahtihankkeiden kaatamiseen. Miten minulla on semmoinenkin muistikuva, että joskus aikaisemmin noille samoille Master Plan kuville rinneyhtiön taholta naureskeltiin.


      • UrmasPuntti
        on.kauhiita.kyllä kirjoitti:

        Heh heh. On se Kokko aika poika kirjoittelemaan. Saatiin sitten kaupunki syylliseksi tuommoistenkin mahtihankkeiden kaatamiseen. Miten minulla on semmoinenkin muistikuva, että joskus aikaisemmin noille samoille Master Plan kuville rinneyhtiön taholta naureskeltiin.

        Se oli sitä aikaa ennen Kokon tietokanavan avautumista.


      • Oikeajohtopäätös

        "Saamani tiedon mukaan sekä Gondolihissi ja kylpylähanke kaatuivat siihen, kun kaupunki ilmoitti neuvottelussa, että oikeuden päätös maanvuokrasopimuksen tulkinnasta estää Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n ja silloisen kylpyläoperaattori sekä Lemminkäinen Talo Oy:n yhteistyöhankkeen."

        Jos kokon saama "tieto" pitäisi paikansa, niin ketäs tuosta voisi syyttää? Kaupunki ei oikeusjuttuja käynnistänyt, ne käynnisti rinneyhtiö. Eli jos ei olisi alkanut käräjöimään, ei olisi mitään oikeuden päätöstäkään.


      • LakiLukea

        Kokon lähtökohta on kaikenaikaa:
        Oikeus päättää väärin


      • Näinsemeneejuu
        LakiLukea kirjoitti:

        Kokon lähtökohta on kaikenaikaa:
        Oikeus päättää väärin

        Suomen oikeuslaitos. Oikeusasteet alhaalta ylöspäin: Käräjäoikeus > Hovioikeus > Korkein oikeus > Kokkoblogi.


      • Oikeuttaonkositä

        Aivan oikein, Käräjäoikeus > Hovioikeus > Korkein oikeus > Kokkoblogi;

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/09/kuusamon-kaupunki-panostaa-odotetusti.html

        "Saamani tiedon mukaan sekä Gondolihissi ja kylpylähanke kaatuivat siihen, kun kaupunki ilmoitti neuvottelussa, että oikeuden päätös maanvuokrasopimuksen tulkinnasta estää Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n ja silloisen kylpyläoperaattorin sekä Lemminkäinen Talo Oy:n yhteistyöhankkeen."

        Valtuutetun saamien titojen mukaaan oikeuden päätös maanvuokrasopimuksen tulkinnasta estää Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n ja kaupungin yhteistyön.

        Oikeuden päätöksen perusteella kaupunki joutui tekemään toisenlaisen ratkaisun kylpylähankkeen osalta;

        http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2015761-3

        Tästäkin on Kokko ollut päättämässä valtuustossa sen jälkeen kun hallitus on hankkeen hyväksynyt ja kirjoittanut siitäkin tuntojaan jatkossa.


      • Johtopäätös2

        Kun ei lähdetä käräjöimään, ei tule hankkeita estäviä oikeuden päätöksiäkään. Vai miten?


      • Johtopääyös3
        Johtopäätös2 kirjoitti:

        Kun ei lähdetä käräjöimään, ei tule hankkeita estäviä oikeuden päätöksiäkään. Vai miten?

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/04/rinneyrittajan-maanvuokrasopimukset.html

        "Asemakaavan vahvistuttua kaupunki teki vuokrasopimuksen optioalueelle muodostuneesta tontista kaupat YIT:n kanssa neuvottelematta vuokralaisen Himosvuori Oy:n kanssa vuokrasopimuksen ehtojen purkamisesta tontilta. Vuokralainen Himosvuori Oy vei erimielisyyden ennakkotapauksena oikeuteen. Oikeus teki kaupungille sen vaatiman myönteisen päätöksen, että "kaikki" osayleiskaavan rinnealueet eivät ole optioalueita. Optioehto vuokrasopimuksessa oli:

        - - -
        5.5 Optiot
        Vuokralaisella on ensisijainen oikeus osayleiskaavassa kaikkien rinnealueiksi varattujen alueiden haltuunsa saamiseen."

        Kyllä yrittäjän on pidettävä oikeuksistaan kiinni, vaikka sopimusrikkoja olisi kaupunki joka voi kostaa verovaroin tällä tavalla.

        Kukahan tästä kostosta kärsii, kun hyötyjä on jo nyt selvillä?


    • Järkikäteen

      Kun Suomen oikeuslaitos on aikoja sitten lyönyt asialle pisteen, eikä valitusoikeutta ole, niin eikö silloin kannattaisi lopettaa turha asiasta jauhaminen. Niin Kokon kuin toimeksiantajankin.

      • SelfQuality

        Kokkoblogisti määrittelee nykyään olevansa:
        Villi ja (äly)vapaa


    • ristoaahonen

      Olipa sekava kommenttiketju. Mieleen jäi lähinnä, että joku tai jotkut haluavat henkilökohtaisesti mollata Jyrki Kokkoa. Minunkin nimeni mainittiin, vaikka en noin vuoteen ole ottanut kantaa ko. asioihin, tuskin Leo Väreläkään. Eli melko mielikuvitteellista mollausta täällä harjoitetaan. ;)
      Arvaisikohan joku esiintyä omalla nimellään tai tulla juttusille?
      Eihän tuo Himoksen kehittäminen ole hienosti sujunut. Virkamiesten neuvottelutaidosta antaisin heikon arvosanan. Nykyinen hallintojohtaja poikkeaa avoimuudellaan perinteisestä tyylistä.

      Ystävällisin ajatuksin Risto Ahonen

      • AstoRihonen

        "Eihän tuo Himoksen kehittäminen ole hienosti sujunut"

        Ei niin. Himos olisi tänä päivänä kokonaan toinen, jos rinneyrittäjä ei olisi valituksillaan ja käräjöinneillään kaatanut hyvässä vauhdissa ollutta kylpylähanketta 10 vuotta sitten.
        Nyt saadaan pienempi ja vaatimattomampi kylpylä, mutta kehitystä se on sekin.


      • RihoAstonen

        "Arvaisikohan joku esiintyä omalla nimellään tai tulla juttusille?"

        Hei Risto!

        Kyllä tuo Asto Rihonen tulee varmaan juttusille, kun tuntuu olevan asiantuntemusta sekä vahvoja mielipiteitä ja kommentoi kirjoitustasi. Kerro hänelle, että monesti erimielisyydet kuuluvat hankkeisiin ja jos ne ei ratkea, niin hanke ei etene ja kaatuu, niin kuin "hyvässä vauhdissa ollut kylpylähanke 10 vuotta sitten kaatui, eikä niiden kaupungin omistamien ja rinneyrittäjän optioimien hankemaiden hyötykäyttö ja kehitys onnistu ilman yhteistyötä jatkossakaan.


      • Ossi-Jujala

        Sen verran on tullut sitä kuulua rinneraamattuakin silmäiltyä, että erilaisia hankeyritelmiä on ollut useita, mutta kaikki ovat kaatuneet. Mistähän se mahtaa johtua?


      • VanhaVitsi

        Taitaa olla jo neljäs kaupunginjohtaja ruorissa.
        Huonoa tuuria kun on noin monta riitaista miestä kaupunkia johtanut.

        Silti vähän ihmetyttää kun Kokko syyllistää näitä riitaisia virkamiehiä siitä että pyrkivät noudattamaan oikeuden päätöksiä. Asioista joista Rinnekirjailija on itse nostanut oikeusjutun.


      • 10vuottaVanhaVitsi
        VanhaVitsi kirjoitti:

        Taitaa olla jo neljäs kaupunginjohtaja ruorissa.
        Huonoa tuuria kun on noin monta riitaista miestä kaupunkia johtanut.

        Silti vähän ihmetyttää kun Kokko syyllistää näitä riitaisia virkamiehiä siitä että pyrkivät noudattamaan oikeuden päätöksiä. Asioista joista Rinnekirjailija on itse nostanut oikeusjutun.

        "Taitaa olla jo neljäs kaupunginjohtaja ruorissa."


        Neljä niitä on ollut.

        Lehtimäen Himosaikakausi selviää Himottu vuori kirjasta hänen haastatteluineen. Asunmaa ei kirjan mukaan antanut haastattelua ja hänen ajastaan Kokko ottaa esille muiden, mm. toimitusjohtaja Pitkäniemen mietteitä Asunmaan ajasta;

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/10/lehmakauppojen-yritys-himoksessa-10.html

        Mattilasta kirja sitteen taas kertookin mielenkiintoisia asioita ja myös hänen haastattelunsa.

        Salminen on ollut hyvä kymmenen vuotta kestäneen erimielisyyden viimeinen todistaja.

        "Huonoa tuuria kun on noin monta riitaista miestä kaupunkia johtanut."

        "Asioista joista Rinnekirjailija on itse nostanut oikeusjutun."

        Jos asiasta ollaan oltu eri mieltä ja jos neuvottelut eivät ole tuota tulosta, niin on hyvinkin luonnollista, jos "vahingon kärsijä" nostaa sopimuksen erimielisyydestä oikeusjutun. Oikeudessa hävinneen osapuolen ei tarvitse noudattaa oikeuden päätöstä, mutta joutuu mahdollisesti vastuuseen sopimussakosta, jos sellainen sopimuksessa on.

        Kokon kirjoituksen ote Himottu vuori kirjasta;

        "Tieto oli Juhani Ojalalle ja Päivi Kuokkaselle täysi šokki ja märkä rätti päin naamaa. Toimitusjohtaja Pitkäniemi istui aivan hiljaa Himosvuori Oy:n suunnitelmat käsissään, kun taas hallituksen puheenjohtaja Ojala totesi, että kyse olisi kaupungin puolelta sopimusrikkomuksesta ja sellainen johtaisi oikeusjuttuun vuokrasopimuksen ehtojen mukaan."

        Paljastaa, että rinneyrittäjä ei ole 7.6.2006 hyväksynyt mielestään vuokrasopimuksen ehtojen rikkomista ja "sellainen johtaisi oikeusjuttuun vuokrasopimuksen ehtojen mukaan."

        Hyvin on virkamiehet noudattaneet jo kymmenen vuotta oikeuden päätöstä.

        Ehkä Kokko on siitä huolissaan, että miten Himos kehittyy, jos virkamiehet noudattavat ko. oikeuden päätöstä vielä muutaman kymmenen vuotta lisää?


    • LuonneAnalyysi

      "Oikeudessa hävinneen osapuolen ei tarvitse noudattaa oikeuden päätöstä, mutta joutuu mahdollisesti vastuuseen sopimussakosta, jos sellainen sopimuksessa on."

      Tämä on yhtä paljastavaa kuin Trumpin välihuuto jossa hän ylpeilee olevansa fiksu kun ei maksa veroja tai talouskriisin olevan oikea aika tehdä hyvää bisnestä toisten kustannuksella.

      Oikeuden päätöstä ei siis tarvitse kunnioittaa, koska siitä ei ole sanktioita. Kaupunki noudattaa lakia ja Kokko yllyttää virkamiehiä tekemään oikeuden päätöksen vastaisia toimia.

      Ei tarvi enää ihmetellä miksi tolkulliset sijoittajat välttelevät rinnettä kuin ruttoa.

      • Eipäsjuupas

        Selasin nyt aika pitkän aikajaksolta Kokon kirjoitukset, enkä nyt löytänyt väitettyjä yllytyksiä, mutta monta kirjoitusta ja hänen ihmettelyä;

        http://jyrkikokko.blogspot.fi/2016/09/lapin-hiihtokeskukset-osaavat-homman.html

        "Miksi ei vastaava temppu Jämsäläisiltä onnistuisi?
        Miksi tämä on Jämsälle liian vaikeaa, jos Lapin hiihtokeskuksilta onnistuu?
        Ollaanko me olevinaan liian viisaita?"

        Kyllä Kokko voi mielestäni valtuutetun tiedoilla kysyä ja ihmetellä tätäkin erimielisyystilannetta. Se taas kuuluu näille sivulle, että vastoin fakstatietoa kumotaan ja mustamaalataan hänen esille tuomat faktat.

        "Ei tarvi enää ihmetellä miksi tolkulliset sijoittajat välttelevät rinnettä kuin ruttoa."

        En myöskään "nyt" löytänyt kirjoitusta, missä todetaan Lemminkäisen purkaneen aiesopimuksensa kaupungin omistamalta (aiemmalta) kylpyläalueelta, kun kaupunki ilmoitti, ettei se voi sen jatkoneuvotteluissa olevaan rinneyrittäjän vaatimuksia hyväksyä.

        Eikös kaupunki välttele rinnealuetta kuin ruttoa ja siitä näyttää Kokko olevan huolestunut.


    • Totuuttamäkeen

      Ojalan yhtiö Himoshuippu Oy valitti kylpylän rakennusluvasta vaikka ei ollut valitusoikeutta. Tämä raukkamainen temppu sai Keskimaan vetäytymään kylpylähankkeesta.

    • sukseesuksee

      Rukalla jo hiihdellään.

      • enslumi

        Ruka on eri sarjassa masterlaamit tehty kansainvälisisin suunnittelijavoimin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe