Jälkiperintä

budjettiperse

Meni vuosia sitten luottotiedot ja ulosottoon pari tonnia perittävää jotka sain maksettua pois. Nyt yli 4 vuoden jälkeen eräpäivästä tuli kirje jälkiperinnästä, eikö ne kaikki sitten mennytkään ulosottoon aikoinaan? Useaan firmaan niitä piti maksella mut mahdotonta enää muistaa. Mietityttää onko tässä nyt jokin huijaus, summahan onneksi on vain pari sataa, mutta silti.

14

2133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahneuttako

      Lueppas tuosta:

      3. JÄLKIPERINTÄ KOHTUUTONTA
      Kun luottolaitos on vakuutta vastaan lainan antanut ja sekä vakuuden arvo romahti että lainamäärä kasvoi kohtuuttomasti, molemmat valtiovallan toimenpiteiden seurauksena, velallinen jäi tyhjän päälle velkaa vielä lähes koko alkuperäisen lainamäärän.
      Tästä kehittyi tuottava liiketoimi, ns jälkiperintä, joka on yksi vastenmielisimmistä ja epäeettisimmistä liiketoimista maassamme, koska siinä koko omaisuutensa menettänyt ihminen saatetaan velkavankeuteen, jonka pituus on maassamme vaihdellut viidestä vuodesta aina kolmeenkymmeneenyhteen vuoteen saakka. Jälkiperintä on niin tuottavaa, että nykyisin kaikki suurimmat jälkiperintäyhtiöt ovatkin ulkomaalaisessa omistuksessa.
      Usein miten jälkiperintäyhtiö ”ostaa” velat rahalaitokselta, mutta maksaa vasta sitten kun saa varattomilta perityksi. ”Ostohinta” on usein vain pari prosenttia kokonaisvelkamäärästä. Kuitenkin jälkiperintäyhtiö perii eli laskuttaa velalliselta koko velkamäärään, eli usein 30-50 -kertaisesti. Tämä perintämäärä eli laskutus ei kuitenkaan näy yhtiön tilinpäätöksessä saatavina niin kuin normaalin yrityksen tilinpäätöksessä on myyntisaatavat tulopuolella. Jälkiperintäyhtiö saa tulouttaa saatavansa vasta saatuaan maksun, eli toimii tavallaan verottajan siipien alla jonkinlaisena lottoamisyhtiönä.
      Kun velat vanhentuvat nykyisin kolmessa vuodessa, aiemmin kymmenessä vuodessa, eivät ne kuitenkaan vanhennu, jos velkoja uusi perinnän, eli lähettää kirjeen ulosottovirastoon, joka nykyisin hoitaa loput työt velkojan puolesta. Niinpä Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä voi olla ”uusina” luottohäiriömerkintöinä jopa 20 vuotta vanhoja velkoja, joka antaa velallisesta ja tämän maksumoraalista täysin harhaanjohtavan kuvan. Vaikka velallinen olisi maksanut kaikki konkurssin jälkeiset maksunsa eikä yhtään uutta maksamatonta maksua olisi syntynyt, näkyy hän kuitenkin luottotiedoissa ”uutena” velkaantuneena joka vuosi, kun velkojat uudistavat perintänsä ulosottoon yleensä aina ennen veronpalausten maksamista.

      Sairastahan tämän paskamaan touhu kyllä on.

      • mitävittua325423

        Hei tietäjä, kannattaisi lukea perintälakia ja sitten tulla kertomaan 30-50 kertaisista summista. Nykyisellä lakisäädännöllä tuo ei ole mahdollista paitsi viivästyskoron muodossa ja saat aika kauan lykätä maksuja tuohon kertoimeen.

        -Ammattilainen


    • kaheksantoistavuottaUOta

      Mulla vähän samanlainen tilanne.
      Mulla oli kaikenmaailman sälää UO:ssa ja tulot olivat pienet. Välillä töissä, välillä työttömänä. Siksi UO laittoi varattomuusmerkinnällä velkoja takas perintätoimistolle. Lähinnä Intrum justitialle, joka oli usealle velalle perintätoimisto.

      Nyt kolme vuotta myöhemmin UO:lleni näkyy loppusuora. Useimmat IJ:nkin velat on kohta maksettu/maksettu, mutta odotan mitä tapahtuu tälle minun vielä perintätoimistolla olevalle jälkiperinnälle. Kait se sieltä tulee, mutta millaisena? Onhan 2013 jälkiperinnässä olevista veloista(lähinnä korkoja) jo maksettu. Eihän ne voi kahteen kertaan korkojaan periä.

      Kun tuo lappunen tulee, soitan oitis ja pyydän listaa perinnän kohteista, ettei tule maksettua kahdesti korkosaatavia.

    • budjettiperse

      Itse sain kolme vuotta sitten UO:t maksettua pois niin hämmentävää kun ajattelin kaiken olevan maksettu. Jostain syystä tuo ei ole sitten UO:n kelvannut, mutta neljä vuotta on kyllä pirun pitkä aika hautoa ilman huomautusta. Kieroilultahan noitten touhu vaikuttaa.

      • iodkjyhsxdkcvb

        Kyllä siitä on "huomautettu" 3v välein, jos ei ole kerran oikeuden tuomiota asialla, muuten on vanhentunut. Tuomiolliset ja ulosotossa käyneet asiat voivat olla vuosiakin ilman että teille erikseen siitä kirjettä laitetaan, jos asia vaan uudistetaan välillä ulosottoon. Varattomia jos ootte niin ulosotto palauttaa velan taas perintään, eikä siitä välttämättä lähde mitään kirjettä. Jotkut firmat taasen laittaa tässä kohtaa kirjeen, eli voi sopia maksusta suoraan perinnän kanssa (vinkki: vanhoihin asioihin kannattaa yrittää neuvotella akordia).

        Jos on epäselvää että mitä on vielä jälkiperinnässä ja missä, niin soitto perintätoimistoihin ja pyydätte tiedon asioista jotka ovat yhä avoimia. Sillähän se selviää, eikä tarvi ihmetellä peukku suussa.


    • kannattaaollatarkkana

      Pyydä selvitys mistä maksusta kyse! Kumppanille kävi että Uo loppui ja silti Lindorf vaan peri yli 200€. Kumppani kysyi asiaa Lindorfilta ja ne vain väitti että maksamatta on. Kumppani otti Uo yhteys ja uo-mies sanoi että hän on tilittänyt maksun Lindorfille. Kumppani otti taas yhteyttä Lindorfille ja ne vaan väitti edelleen ettei maksua ole hoidettu. Lopulta uo-mies soitti Lindorfille ja selvisi että maksu hoidettu uon kautta aikapäivää sitten!!! Huvittavinta oli ettei Lindorfilta edes anteeksi pyydetty heidän virheestään!!!! Erittäin outoa toimintaa!!

    • budjettiperse

      Pitää vissiin soittaa ja varmistaa asia ulosotosta, onkohan siihen jotain järjellistä syytä miksi tuo vajaan satasen velka ei ollut mennyt ulosottoon muitten velkojen kanssa?

      "Jos on epäselvää että mitä on vielä jälkiperinnässä ja missä, niin soitto perintätoimistoihin ja pyydätte tiedon asioista jotka ovat yhä avoimia. Sillähän se selviää, eikä tarvi ihmetellä peukku suussa"

      Tuo on melko hankala temppu. Perintätoimistoja on lukemattomia ja niitä on tullut lisää vuosien aikana, lisäksi he "myyvät" velkoja firmalta toisille, tekevät sisaryhtiöitä yms. Aikamoinen urakka siis olisi ruveta soittelemaan kaikille vittupäille että oonko jotain teille velkaa :D

      • lhjjdisisdljvn

        Yksi syy voisi olla, ettei tälle velalle olisi jäänyt ulosotossa jako-osuutta silloin aikanaan. Eli tilityksesi jaettiin velkojien kesken, mutta tähän yhteen ei enää riittänyt vaan se siirtyi/otettiin pois listalta. Näissä tapahtuu niin paljon virheitä, että kannattaa todellakin tarkistaa velan voimassaolo ja perinnän oikeutus. Kun velka on käynyt käräjillä, niin siitä pitää muistuttaa 5 vuoden välein, muuten se vanhenee.


      • 8888yyyy888

        Kannattaa muistaa, että ulosoton vireilletulo riittää katkaisemaan vanhentumisen, vaikka velalle ei osuutta kertyisikään.


      • MaailmassaVelkaantuu

        Tais mennä nyt sitten maksuun :)


    • budjettiperse

      Kyl ne oli oikeessa sit vissii, maksaa vaan 50e/kk
      neljän kuukauden ajan. Ei tässä itteää sentää tarvii tappaa viellä ainakaan mut en ihmettele jos noi yksityiset perintätoimistot siihen ratkatkaisuun jonkun ajaa.

      Sketsi kyllä sellanen ilonen akka vastaa ku kaikki on menossa päin kuusimetsää eikä nousua ole. VITUN HUORA!

      Onneks on slotit ahh pakko laittaa leolle massia ja lähtee doa:aa 2s
      entin padilla rummuttamaan :D ;DF;SD;S;S;SS;S;`


      KUOLEE NAURUUUNN HAKEKAA MUT HOITOOON

      JO :D:D:DD::DD:D:D:D:D:D:D::ÖD:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D

      https://www.youtube.com/watch?v=p3VgV31vmUE

      mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    • fhshfhdtgjjg
    • budjettiperse

      vitun kiinnosvaa lähen tappamaan noi paskat!

    • Anonyymi

      No nyt näyttää siltä että jo oikeuden päätöksen saaneet asiat nousee jälkiperntänä uudestaan. Ja ei en ole varaton vaan ihan ulosottokelpoinen ihminen jossain vaiheessa olikin 1/3 palkasta ulosotossa. Mutta perivät jotain mikä ei oo menny käräjäoikeudessa läpi. Muutenkin toi käräjäoikeus ei oo paskempi nakki. Mulla on maksettava summa laskenut aina siellä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe