kotihoito sortaa vanhusta

Pöyristynyt

Kyseinen palvelu kohtelee kaltoin lievästi muistisairasta vanhusta Kiihtelyspihassa vanhustentaloissa-Häntä paavotaan kuin suuremmin dementisoitunutta henkilöä.Käyn alueella melko usein tuttujen luona,joilta olen kuullut kertomuksia ja itse tekemiäni havaintoja kiusanteosta.tunnen ulkonäöltä tämän vanhuksen,josta kerron.
Häneltä on evätty vapaa liikkuminen,vaikka itse käy kaupassa,pankissa jne.eräs nuorehko mieshenkilö ystävystyi(ei kuulemma rakkautta) vanhuksen kanssa ja he ajelivat kauempana ainakin Kiteellä ja ilomantsissa.Kotihoito On kieltänyt Ajelut miehen Kanssa ;joka mielellään auttaa muitakin ikäihmisiä pikku hommissa esim.käy kaupassa.Nämä ajelut piristivät vanhusta,mutta kotihoito haluaa vangita hänet! Hävytöntä toimintaa!
Kotihoito hommasi vanhukselle pyykinpesukoneen,vaikka on yleinen konekin.Hän ei halunnut sitä ja toisekseen voimakas ääni häiritsee.On outoa tuhlata vanhuksen rahoja tällaiseen,kun on muistisairas.Kotihoito voisi hoitaa hampaiden alaproteesin kuntoon,josta vanhus valittaa(ei sopiva).
Hän on kiusaantunut myös lääkekaapista,joka hänen asuntoon on asennettu.Vanhus otti erään litkun itse ,mutta nyt hoitaja antaa sen lukitusta kaapista.
Vanhus kävi itsenäisesti saunassa,mutta nykyään hoitaja hakee sinne,jonka näin itse kerran.Tuttu saunomisaika aikaistui kolmellla tunnilla,joka harmittaa häntä.
Hoitaja on myös kuulemma ostanut ruokatarpeita jääkaappiin,joista osa menee roskiin tai naapuriasukkaalle,koska tämä ikäihminen on todella ronkeli ja tietää itse parhaiten mikä kelpaa hänelle.joutavaa hoitolaskun kasvatusta kuten saunaapukin.
Lisäksi siivousfirma aiheutta ahdistuneisuutta rouvalle.Eräässä siivouksessa hänen tavaroita vietiin roskikseen mm.matkalaukku(jossa vaatteita) ja saunatarvikekassi,jossa oli uusi pitkävartinen harja ym.Tämä tapahtui vanhuksen käydessä lääkärillä,joka panee ajattelemaan,että nämä kaksi oli suunniteltu tarkoituksella yhtäaikaiseksi,jotta hänet saatiin pois asunnolta,koska hän aina on paikalla siivouksen aikana,kun ei luota heihin.Rouva onneksi sai tavaroitaan taka<isin etsimällä roskiksesta.Hän haluaisi erään miessiivoojan,jota kehutaan hyväksi,mutta edunvalvonta estää sen.
Nyt uusimpana harmina on puhelin(doro),jota rouva ei opi käyttämään.hän on ihmetellyt,miksei vanha tuttu puhelin voinut edelleen olla soittovälineenä.
Kyllä tämä rouva on saanut paljon kärsiä hänen isenäisen toiminnan estämisestä.Hän on kuulemma hyvin kiukkuinen sorrosta,jota jatkuvasti tehdään ja on uhannut tehdä jotain asialle.
Aiemmin mainitsin mieshenkilöstä,joka käy täällä mummonsa ja muiden asukkaiden luona.Hänen ystävyyttä vanhuksien kanssa yritetään estää kotihoidon toimesta,josta muutamat asujat ovat ihmeissään.Venäläistä alkuperää oleva hoitaja oli varoittanut 99-vuotiasta rouvaa miehestä,joka on haitaksi hänelle.Tämä vanhus kuulemma pitää herraa erittäin hyvänä jutteluystävänä,joka auttaa häntä ja ei aio totella kotihoitoa.On uskomatonta,ettei miehen anneta olla vanhuksien kanssa,josta ei kuulemma ole mitään harmia vaan suurta iloa ja toivotaan muuttavan pysyvästi,kun hänen apuaan kaivattaisiin jatkuvasti.Eräs entinen opettaja,joka loukkaantui pahasti kolarissa toivoo miestä asukkaaksi heidän joukkoon.
Kenelleköhän voisi valittaa vanhuksen huonosta kohtelusta???

8

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistipettää

      Ota yhteyttä kunnan sosiaalitoimeen.
      Jos vanhus ei pärjää yksin saunassa, hän tarvitsee apua. Hoitajalla on työpäivä aikaa, kaikki vanhukset eivät voi saunoa samaan aikaan.
      roskikseen joutuneet vaatteet. Hmh. Muistisairaat eivät aina muista, mitä ovat itse tehneet.

    • reparera

      vanhuksen kannattaisi vastustella epämieluisia asioita.hän voisi kieltäytyä saunasta ja mennä sinne toisella tunnilla,jos sellainen on mahdollista.lääkekaappi liene melko helppo murtaa.houkutella miesystävä ajelemaan kanssaan ja sanoa hoitajille:minä määrään ettekä te!
      Muuttaminen toiselle paikkakunnalle sukulaisen luo,jos mahdollista.siellä varmaankin olisi vapaampaa olla.
      Kotihoidosta voisi valittaa vanhustenhoitojärjestöön tai sen tapaiseen,en tunne alaa.Sosiaalitoimi on varmaan yhteistyössö kotihoidon kanssa,joten sinne purnaaminen ei hyödytä.
      Onpa hienoa,että on mieshenkilö ,joka auttaa vanhuksia pikkuaskareissa.Tällainen olisi toivottu pysyvä asukas Kiihtelyspihaan varmaankin,mutta ikä estää kelpuuttamisen vuokralaiseksi.Jos asuntoja on tyhjänä,niin kannattaisi ottaa asukkaaksi.Maksaahan hänkin saman vastikkeen kuin seniorit.

    • pogosta

      Kotihoito myös utelee jatkuvasti erään asukkaan vieraasta,joka olen itse.Kyselyt koskevat millloin olenn tullut,mennyt pois jne. Asukas ja minä olemme kiusaantuneita tällaisesta.Kotihoidon tehtäviin ei kuulema kuulu kysellä vieraista tarkemmin elikkä jostain syystä minä olen heidän silmätikkuna.
      Mammani asuu samassa pihapiirissä,jonka vuoksi käyn siellä hänen ja muiden tuttujen vanhuksien luona.He pitävät minusta,kun autan heitä ja pidän seuraa.he ihmettelevät tällaista kotihoidon uteliaisuutta.Kun on "tarkkailtavana on kai pysyä poissa maisemista.Kaikkea sitä saa kokea ja kotihoitoon suhdaudun jatkossa kielteisesti.

      • kysysyy

        Kotihoidon tehtävä on myös pitää huolta vanhuksesta. Eihän se voi kyselemättä tietää, oletko sinä kärkkymässä tai kenties varastamassa vanhuksen rahoja. Toisaalta keskustelu vanhuksen vieraista palvelee myös jutustelua, onko vanhuksen muisti säilynyt, onko hänellä muita ihmiskontakteja kuin kotihoito yms.
        Hyväntahoiset kysymykset ovat saattaneet sinun päässäsi mennä kumolleen.


    • kokemusKotihoito

      Dementiaan kuuluu monia piirteitä. Dementia saattaa asiakkaalla olla hyvinkin edennyt ja asiakas pystyy sitä esim.huumorin varjolla peittelemään, vaikka itsensä huolehtiminen on rajallista. Monet myös ilmaisevat tyytmättömyytenä, sillä onhan toki iso ja inhottavakin juttu, kun joku toinen joutuu asioista hänen puolestaan huolehtimaan.

      On totta, että vanhuksen liikkumista voidaan rajataan turvapalelun avuin (ovivahvi), toisilla se on aina päällä 24/7 ja toisilla vaikka vaan yön. Kun vanhus lähtee kodistaan, turvapalvelu lähtee vanhuksen luo. Tällä estetään se, että muistisairas ei lähde ulos ja jää sille tielle(tai vaikka eksy ja palellu pakkasilla ulos). Jollain on hellavahti, sillä eivät muista vahtia tekemäänsä ruokaa jne.. Ruokaa ei yleensä hoitajat osta, vaan ruoka tulee kauppa- tai ruokapalvelusta. Hoitajat käy kaupassa hätätapauksissa, kun asiakkaalla palaa kaapissa vaan valot ja jokaisen syödä täytyy. Hoitajat ei tietenkään hampaita hoida, mutta voisivat auttaa soittamaan ja varaamaan aikaa hammaslääkäriin, sekä selvittää saako asiakkaalle saattajaa tai omaista mukaan (hoitajat eivät työaikana lähde hammaslääkäriin luonnollisestikaan mukaan). Doro-puhelinta ei myöskään hoitajat osta, vaan se on kyllä yleensä omaisten vastuulla. Sit varmaan näiden"nuorten herrojen ja rouvien"kohdalla ollaan vähän varpaillaan, sillä on ajoittain kavallustapauksia(johon olen itsekin työssäni törmännyt).

      Hoitajat ei itse keksi toimia vaan ne suunnitellaan yhdessä palveluohjaajan, asiakkaan ja omaisten kanssa( mahdollisten viranomaisten). Näihin huomioidaan myös asiakkaasta tehdyt RAI ja muistitestit. Hoitajat on sitten niitä työhiiriä, jotka toteuttaa tätä suunnitelmaa, joka on tullut sieltä ylempää. Voi olla, että kyseisiä toimia hänen kohdallaan on ollut vaatimassa esim.ne omaiset, joka on tyypillistä kun oman vanhuksen muisti ei ole riittävä.
      Kannataa ottaa asioista selvää, ennen kun tekee isoja johtopäätöksiä. Asiat ei aina ole niin mustavalkoista

      • jatkoaEdelliseen

        Ja jos asiakkaalla on edunvalvoja,niin hän määrittää myös mihin rahat riittää ja mitä voi ostaa. Kaikesta menee edunvalvojalle maksutiedot, kuitit, apteekkilaskut jne. Koskee myös siivouspalvelua. Voi olla, että kys.miessiivoojan palvelut ovat vaan niin kalliit ja jouduttu kilpailuttaan. Mitä sitten jää, niin asiakkaalle käyttöön. Jollain ei jää pakollisten menojen jälkeen kun hyvin vähän ns.viikkorahaa


      • magyarorszag

        Kiihtelysvaarassa kotihoito menee omilla avaimilla vanhustentalolla asuvan miehen luokse,vaikka tämä ei ole palvelua tilannut eikä myöskään tarvi.hän on vihoissaan kotihoidolle aiheettomasta häirinnästä.Sisääntuloja on ollut useita,eikä kertaakaa soitettu ovikelloa.
        Kotihoito aiheuttaa paljon harmia hyödyn lisäksi! Tämän palvelun käyttäjäksi ei kenenkään pidä suostua,dressiä ja riesaa saa päälleen ja suvereniteetti omien asioiden hoidosta menee vieraalle henkilölle,joka voi kriminaalinen,vaikka titteli olisi edunvalvoja.


    • recaptch

      Jopa on räikeää toimintaa Joensuun kotihoidolta.Täyttä paskaa koko palvelu.Säästölistalle pittäis laittaa Joensuun kaupungin hallituksen seuraavassa kokouksessa.Oikeasti kotipalvelua tarvitsevat hoitolaitoksiin,jossa paremmin ymmärretään potilaan tarpeet.Näin väärinkäytöksistä päästään hiiteen,eikä tarvita virkavaltaa setvimään hoitajien toilauksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe