Kodin hälytys- ja valvontakamerajärjestelmät

Pxu

Tahtoisin avata keskustelun kotien hälytys- ja valvontakamerajärjestelmistä. Millaisia kokemuksia kenelläkin on erilaisista järjestelmistä hyvine ja huonoine puolineen. Onko jonkun luokse murtauduttu valvontajärjestelmistä huolimatta? Samalla keskustelu voisi toimia eräänlaisena opastuksena kodinvalvontajärjestelmiä suunnittelevalle.

Alustuksena asialle voisin kertoa omista kokemuksistani. Asun taajaman ulkopuolella pienessä kylässä, lähellä kaupunkia. Jo vuosia olin ajatellut uutisista murroista lukiessani, että myös minun pitäisi tehdä asialle jotain. Noin vuosi sitten huomasin yöaikaan omituista liikennettä hiljaisella maalaistiellä kotini läheisyydessä. Epäilykseni heräsi ja ostin kaksi kpl valvontakameroita. Kamerat olivat olleet vasta muutamia päiviä ja siksi kokeilin niitä eri paikoissa ilman, että olisin niitä laittanut pysyvästi vielä paikalleen. Ensimmäisenä yönä kotoa pois ollessani kotiini murtauduttiin. Kamerat hälyttivät liikkeestä niin sisällä kuin ulkonakin, mutta reagoin hälytykseen n. 10 min liian myöhään. Soitin hätäkeskukseen ilmoittaakseni asiasta poliiseille. Poliisit tekivät hyvää työtä usean partion voimin sulkeakseen alueelta johtavia teitä, mutta ratkaisevat minuutit olivat jo menneet. Varkaat jäivät tavoittamatta vaikka varastetut valvontakamerat lähettivätkin kuvaa myös ulkomailta.

Tästä viisastuneena ostin kotiini hälytysjärjestelmän. Hälytykset tulevat omaan puhelimeeni, mutta myös vartiontipalvelulle. Keskeistä asiassa on jatkuva hälytysten vastaanotto, ei vartijan saatavuus paikalle. Itse olen todella usein puhelimen tavoitettavissa, mutta en aina, esim. töideni vuoksi. Siksipä hälytykset välittyvät myös vartiointipalvelulle.

Aluksi kokeilin "hyviä ja halpoja" kameroita pihalleni, koska totuushan on, että jos asut 15 min. päässä keskustasta, poliisien vasteajat ovat riittävän pitkiä varkaille. Jos hälytys laukeaa on varkailla silti noin 15 min. aikaa toimia. Kameroilla saa etumatkaa sisälle murtautumisen jälkeiseen viiveeseen. Varkaat eivät voi tietää, milloin kameravalvontaan reagoidaan.

Kameroista voisin sanoa sen verran kokeiltuani hyviä ja halpoja ja myöhemmin pelkästään hyviä, että aivan ensimmäisenä kannattaa miettiä mihin kameroiden tulisi pystyä ja mitä kameroilta haluaa ja sitten valita kerralla oikeat. Sinullakin on todennäköisesti päällimmäisenä ajatus, ettei sinunkaan kotiisi kukaan oikeasti koskaan murtaudu, etkä halua laittaa paljoa rahaa turhuuteen. Silti se halvin kamera voi olla täysin sopimaton tarkoitukseesi, eikä siitä tarpeen tullen ole mitään hyötyä. Ja vahingosta viisastuneena korostan, ettei raha ole ratkaiseva asia vaan laitteet jotka ovat soveltuvat sinun tarkoituksiisi. Lähes samalla rahalla saa myös laatua vaikka niiden löytäminen on "maallikolle" todella tuskaa googlettamalla.

Lisää tuskaa voin tietty aiheuttaa kertomalla, että perusmaallikon hankkimat markettien valvontavehkeet normi ulkomainen ammattivaras ohittaa ilman ongelmia. Tämä onkin yksi aihe josta toivoisin keskustelua muiden taholta.

Nyt varmaan moni ajattelee minun kohdaltani kuten myös omalta kohdaltaan, että todennäköisyys murrolle on hyvin pieni. Suomeen ulkomaiset konnat tulevat juuri siksi, koska täällä ei ole varauduttu siihen juuri mitenkään. Kaikki on lähes tarjottimella. Omalta kohdaltani voin historia valossa kertoa, että todennäköisyys murrolle on sata, eikä uudet konnat tiedä, että tänne on jo murtauduttu. Ja ajatus, että vaatimaton omakotitalo maalla ei ketään houkuttaisi on väärä. Hyvin kelpasi minunkin residenssi.

Ja lopuksi, älä ole typerä. Konnat voivat murtautua aivan yhtä hyvin juuri sinun luoksesi vaikka sinulla ei olisikaan mitään varastettavaa, eikä ökytaloa! Voin vakuuttaa, että vaikka sinulla ei ole mitään varastettavaa eikä kukaan sinne halua murtautua koskaan, niin murron jälkeen sitä raiskauksen tunnetta et halua kokea koskaan. Joten jos et edelläänkään halua hankkia mitään valvontajärjestelmiä, niin katso edes tiluksesi sillä silmällä, että kuinka voisit vaikeuttaa murtohenkilöiden toimintaa. Hanki vaikka kameravalvontakyltti, jätä pihavalot päälle, sisälle vaikka ajastimella syttyviä valoja. Rahasta asiat ei ole kiinni kenellekään.

Lopuksi toivoisin kaikenlaista asiallista keskustelua aiheen tiimoilta.

4

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En.halua.avata

      En jaksanut lukea.

      • Pxuu

        Kiitos tästä tärkeästä infosta


    • huuhaataTämäkin

      Asiallista keskustelua? Aiheesta ja laitteista millä ei tee mitään.....

      • ERHG

        Ehkä sinä et tee niillä laitteilla mitään kun asut vanhempiesi peräkammarissa. Se ei tarkoita etteikö muilla ole niillä käyttöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe