Yhdistelmärattaat, millaiset?

Ansku16

Moi!
Ensiodottaja vaikeuksia rattaiden valinnans kanssa. Luultavasti ostan käytetyt rattaat tai sitten uutena, mutta 500e maksavat rattaat saa jäädä.
Ainoa mitä tulee mieleen mitä rattailta haluaisin olisi heittoaisa, kevyehköt työntää ja saisi pieneen tilaan tarvittaessa pakattua. Lapsi syntyy maaliskuun lopussa, mutta tuskin ilmakumirenkaat siinä vaiheessa enää välttämättömät(?). Torista löysin tällaiset vaunut jotka kiinnostavat, hinta 250e alle vuoden vanhat. Kannattaako? http://www.villenkello.fi/shop/kauppa10/products.php?&action=show&id=4698&show=all


Kiitos etukäteen vastauksista.

2

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hippiihuraa

      Hei itse en lähtisi ostamaan nuita "halpis" kärryjä esim babymerc, abc, emma, carena, firkon yms mitä näitä ny on.. joita saa jollain 250-500e uutena. Ne on aika hepposta laatua ja joutuu paljon korjaamaan ja tosiaan harvoin niihi on varaosia saatavissa. Vaan mieluummin ostasin jotkut laadukkaat tunnetut kärryt kuten emmaljunga, teutonia, brio, gesslein ja uudempana tulokkaana crescent!

      Itselläni on ollut juurikin Emmaljunga DuoEdget, CityCrossit ja Ceroxit. Teutonia Prestiget. Brio Happy. Gesslein Ja Crescent Classicit.Näin vaunuhulluna,mutta.. en todellakaa oo ostanu kaikkia uutena vaan myös käytettynä :)Voin kertoo tähän nyt kokemuksia kyseisitä vankkureita.

      Kyselit ilmakumirenkaita. Ei ne välttämättömät oo olipa talvi tai kesä, mutta ilmarenkaiden ansiosta kyyti on pehmosempaa ei siis täristä niin kovasti hiekassa. Eli ilmakumit on kyllä joustavat. Tosin taas ilmakennot on aika näppärät kun niitä ei tarvi pumpata ja ne eivät voi puhjeta. Ehkä paras ratkasu ois jos ois molemmat pyörät :P Mutta tosiaan ei niin oleellinen seikka. Jos aivan korvessa asuu, ottasin ehket mieluummin ilmakumit jotta ois paremmat metsäteillä.


      Heittoaisasta.Ei nykyään juurikaan missään nuissa"paremmissa" merkeissä oo heittoaisaa paitsi teutonias ja crescentis sekä ehkä gessleinis tais olla. Ilman sitä heittoaisaa pärjää todellakiN!!! Vaunuaikana sitä ei tarvii ja kun lapsi istuu niin sen istuimen voi jo lähtiessään kääntää kumpaan suuntaa vaan eikä sitä tarvi lenki aikana repii ees taas. Jos aurinkopaistaa/tuulee/sataa niin laittaa sadesuojan/aurinkoverhon/varjon..

      tässäpä sit pienipostaus kaikista:

      Emmaljunga Duo Edget, Classic rungolla:iso vaunukoppa ja erillinen ratasosa. ilmakumirenkaat. kapea runko. vie kasattuna suht paljon tilaa (paitsi jos farmari ni ei ongelmaa) plussaa: suuri vaunukoppa n. 80 cm. kaunis muotoilu.laadukas runko. hyvät työntää! sopii maastoon kuin kaupunkiin.

      Emmaljunga city cross. Ilmakennopyörät-> kuluu pinta aika nopeeta. aika löysä jousitus, ainaki ite tykkään napakemmasta. jarrut menee helposti rikki->rasvaus tärkeää! plussaa: suojaisa kuomu. voi valita citykopan tai pehmeen kantokopan!menee suht pieneen tilaan. hyvä jousitus!Jokakelin kärri. nykyisin saa myös ilmakumirenkaista mallia..

      Teutonia Prestiget. Ihanat vaunut voi valita:pehmeen kopan, kovankantokopan tai erillisen vaunukopan. ei niin tunnetut suomessa mutta todella laatupelit, uutena kuitenkin 1000e kärryt. Mukavat työntää.ei erillistä jousitusta mutta hyvät niin hiekassa kuin asfaltilla. Isot pyörät voi valita ilmakumit tai ilmakennot. hyvät kankaat, helppo pyyhkii puhtaaksi. Heittoaisa! menee pieneen tilaan. Jarrut vaatii säännöllistä rasvaus. ja työntökahvaan kannattaa hankkia työntöaisan nahkapehmuste ettei aisan pehmuste halkeile.

      Gesslein. En nyt muista mallia ehkä futuret tai f6:t? toises ainaki on heittoaisa. ilmakennorenkaat/tai ilmakumit. mukana näppärät citypyörät eli 360 astetta kääntyvät maastopyörät. mutta pyörien irrotus ei oo nii helppoo et mielellään nii että toinen kallistaa kärryä ja toinen vaihtaa. voi valita pehmeen tai kovankantokopan. kasaus ei muistaakseni ollu niin helppo kun noissa muissa. hyvä kuomu, kivat työntää. laadukas materiaali. pieni tavarakori ja jarruvaijeri menee helposti rikki..

      Crescent classic. Edullinen. hyvä hinta-laatusuhde (uutena 470-550e) laadukkaat pyörät, heittoaisa. tilava kovakantokassi. menee matalaksi ja ovat aika kapeat ja helpo työntää, kääntää. hyvä jousitus, ilmakumit.miinusta ehkä siitä et helposti haalistuu auringossa, pitkälle ihmiselle ehkä himpun matalat ja tavarakori aika pieni.

      kyllä tosiaan kannattaa kattella käytettynä vaunuja, niitä saa kuitenkin niin hyväkuntoisia ja jopa uudenveroisia.. ja hinta on kuitenkin huomattavasti halvempi kuin uudella.

      olikoha tästä mittää hyötyy sulla? =)

    • jatkanvielä

      Unohdin kirjottaa vielä Emmaljunga Ceroxista. Ne olivat tosi hyvät allround kärryt kyllä, matalaksi meni kasattuna, ei kovin leveät (voi ostaa kovankantokopan tai pehmeen kantokopan) vakiona ilmakennopyörät. Heittoaisa. näissä vaunuissa tuo heittoaisa oli kyllä kätevä ja toimikin jotenkin niin " sulavasti" kuomu oli äärimmäisen suojaava. jarruja pitää rasvata, kennopyöriin tulee kivistä kulumaa, ehkä himpun matalat pitkälle työntäjälle. mutta kuitenkin hyvät ja tukevat vaunut maastoon että kaupunki ympäristöön, eivät vie tolkuttomasti tilaa.

      kuten varmaan tätä sepostusta lukiessa huomaat, joka vaunussa on ne plussat että miinukset :P mutta kokonaisuudessaan kaikki ovat olleet hyviä, laadukkaita. eikä mitään isoa vikaa ole missään ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe