Kalliit ovat laulujen lunnaat

mainetekojen.miehistössä

tekstikaappaus
"Tikanmäki-Rapo-Piippo-Sarkkinen, Loppu.KHO,20.6.2015 15:32
KOOSTE PYHÄJÄRVEN TAPAHTUMISTA KOSKIEN RINNEVAARAA

Rinnevaaran erottaminen Tikanmäen et al toimesta on alkanut jo välittömästi maalikuun 2010 valtuuston kokouksessa, jolloin Rinnevaara valittiin kaupunginjohtajaksi. Rinnevaara valittiin uusien vaaleissa voittaneiden valtuutettujen toimesta. Uudet valtuutetut hakivat oikeudenmukaista toimintaa Pyhäjärvelle.
_____
6.6.2012 § 232 kj Rinnevaaralle myönnettiin kaupunginhallituksen pyynnöstä enintään vuoden mittainen virkavapaus 5.8.2012 alkaen, Rinnevaara jätti asiasta kirjallisen suostumuksen
Virkavapaudesta valitus Oulun hallinto-oikeudelle Jukka Tikanmäen, Tarmo Rapon, Taimi Piipon, jne toimesta.
Tarmo Rapo lähettää sähköposteja Heinolan valtuutetulle, joissa hän mm. ilmoittaa Tikanmäen olleen yhteydessä Heinolan khallituksen puheenjohtajaan useita kertoja sekä kertoi tehneensä 15-sivuisen rikostutkintapyynnön Rinnevaarasta poliisille virkarikoksesta ja kehotti myös Heinolaa tekemään rikosilmoituksen Rinnevaarasta, jottei Heinolan tarvitse maksaa Rinnevaaralle.
Tutkintarikosilmoituksen allekirjoittajina ovat: Tarmo Rapo, Taimi Piippo, Asko Kauranen (nykyinen khall pj), Asko Torssonen (tarkastuslautakunnan pj), Jari Aittokoski, Markku Fält, Paavo Leskinen (khallituksen jäsen).
Tämän jälkeen mediassa uutisoitiin tammikuussa 2013 ”Kahdet potkut yhtä aikaa” eli oli suunniteltu yhteistyössä irtisanoa Rinnevaara yhtä aikaa molemmista kaupungeista.
18.2.2013 (asianumero 22) Pyhäjärven kaupunginhallitus päättää pj Jukka Tikanmäen valmistelusta ja esittelystä, että kj Rinnevaaralle myönnetään ero 5.8.2012 alkaen.
Taimi Piippo osallistui myös päätöksentekoon. Paavo Leskinen myös.
Esittelytekstissä on useita valheellisuuksia mm. että Rinnevaara on jättänyt avoimen kirjeen jatkavansa Heinolan kaupunginjohtajana, että Heinolan kaupunki olisi edellyttänyt irtisanoutumista ennen Heinolassa viransijaisuuden hoitamisen alkamista, jne.
Samoin kokouksessa on käsitelty ja merkitty liitteiksi yksityisluonteisia sähköposteja sekä Heinolassa tehty työryhmän raportti, joka sittemmin todettiin KPMG:n raportissa esteellisen tekemäksi ja Kouvolan hallinto-oikeus kumosi raportin oikeellisuuden.
25.2.2013
Khallituksen pj Tikanmäki ilmoittaa olevasta esittelijänä Rinnevaaran asiassa vaikka on tehnyt virkavapauden myöntämisestä valituksen hallinto-oikeuteen ja sittemmin KHOlle.
Tikanmäki ja Piippo ovat erikseen maininneet valtuuston pöytäkirjaan, etteivät ole esteellisiä käsittelemään Rinnevaaran asiaa. Samoin he ovat muissakin pykälissä ilmoittaneet etteivät ole esteellisiä Rinnevaara asiassa.
Valtuuston kokouksessa on valkokankaalle heijastettu Rinnevaaran yksityisiä sähköposteja. Valtuuston päätöksestä on valitettu usean henkilön taholta Oulun hallinto-oikeuteen.
17.4.2013 Oulun hallinto-oikeus antaa valtuuston päätöksestä 25.2.2013 täytäntöönpanokiellon.
Täytäntöönpanokieltoa ei noudateta missään vaiheessa.
Toukokuussa Tikanmäki yrittää pyytää ammattijärjestöjen lausuntoja Rinnevaaran paluusta. Ammattijärjestöt eivät anna lausuntoja.
Rinnevaara pyytää saada keskeyttää virkavapaansa 15.5.2013 tai viimeistään 1.6.2013 alkaen.
13.5.2013 § 266 khallitus pj Tikanmäen esityksestä evätään Rinnevaaran virkavapauden keskeytys. HUOM. Tässä myönnetään, että Rinnevaara on virkavapaalla. Pykälän pöytäkirjassa on virheellistä tietoa, joka sittemmin korjataan 27.5.2013 sekä muissa asioissa
13.5.2013 khallitus antaa useita lausuntoja Oulun hallinto-oikeudelle koskien Rinnevaaraa. Esittelijänä toimii kaikissa Tikanmäki.
Oulun hallinto-oikeuden vastineet kaikkien valittajien valituksia Tikanmäeltä, Piipolta ja Aila Kauraselta vihamielisiä. Rinnevaara yritettiin pitää poissa virasta kesällä 2013 maksamalla hänelle neljän kuukauden palkka ja Rinnevaara olisi voinut olla kotona. Rinnevaaran jättämiä oikaisuvaatimuksia ei ole käsitelty kaupunginhallituksessa. Vanhin oikaisuvaatimus jätetty 7.8.2013.
Rinnevaaralta estetään mahdollisuus valittaa oikeusasteelle.
Joulukuussa 2014 Tarmo Rapo ja Jukka Tikanmäki järjestävät tilaisuuden osalle henkilöstöä, jossa suoritetaan äänestys Rinnevaaran palaamisesta.
Käräjäoikeus on tuominnut marraskuussa 2014 Pyhäjärven kaupungin kolmesta syrjintäteosta.

Puheenjohtajana on toiminut Jukka Tikanmäki Rinnevaaran asioissa.
Valtuustossa ja khallituksessa on useaan otteeseen vedottu kuntalain 40 pykälään mutta mm. valtuuston pj Kimmo Sarkkinen ei ole reagoinut asiaan."--

26.9.2016 tässä on vain Pyhäjärven kingit upottavan jäävuoren huippu... pinnan alla on versus TITANICINkin upottaneen jäävuoren kaltainen suuri massa sontaa ja potaskaa.. kotikutoisin konstein lapioituna.

101

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nostalginen

      Ompa ollut tositörkyistä myyräntyötä.Vähintään pari vuotta EHDOTONTA tuollaisesta toiminnasta pitäisi antaa.Sen jälkeen Siperiaan.Ehdokkaaksi ei tuollaisten pitäisi asettua lainkaan!!!

    • haaskattiinrahat

      on pitänyt tehdä lähes ilmaista työtä..."kun muuta mahdollisuutta ei ollut"
      16.6.2014 Khall, asia 9:

      "Me allekirjoittanut -- ja -- olemme yhdessä laatineet valituksen Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen. Valituksemme käsitti yhteensä 15 sivua allekirjoituksineen. Peltonen LMR:n luonnos valitukseen käsitti 5 sivua. On totta, että luonnoksesta olemme LAINANNEET kolmen sivun verran tekstiä valitukseemme. Se miksi emme puhuneet tästä jo silloin, kun asia oli esillä valtuustossa, johtuu yksinkertaisesti siitä, että koimme innokkaan rikossyyttelyn koko asiassa menneen taas kerran liiallisuuksiin. Jutun vaiheet eivät olleet sen yllätyksellisyyden vuoksi muutenkaan aivan varmasti selvässä muistissa. Joka tapauksessa meidän valittajien intressi KHO:n valitukseen on kaiken kaikkiaan ollut aivan sama kuin kaupunginhallituksen ja -valtuuston selvän enemmistön kanta, eli käytännössä sama kuin kaupungin virallinen kanta. Hallituksen kannan mukaisesti näin on ollut asianlaita viimeisten kolmen vuoden ajan kaikissa valituksissamme, vaikka niitä ei ole virallisesti käsitelty kokouksissa. Muutoin Peltonen LMR ei ole tehnyt po. valitukseemme tekstiä, eikä kukaan ulkopuolinen ole tehnyt koskaan tekstiä mihinkään aikaisimpiin valituksiimme.

      Miksi emme olisi kerrankin käyttäneet VALMISTA, ASIANTUNTEVAA TEKSTIÄ hyväksemme tältä mainitulta pieneltä osin. Intressimme olivat kaupungin kanssa samat, eikä meille kyseisen tekstin käyttäminen siksi aiheuttanu mitään moraalisia ongelmia.

      ----

      Pidimme selvänä, että asianajaja ei joko laskuta tältä osin ketään, tai jos laskuttaakin, olimme valmiit itse maksamaan siltä osin tehdystä työstä asianajotoimistolle. Virheemme oli se, että emme osanneet ottaa huomioon asianajajan eettisiä ohjeita siitä, että asianajaja ei voi toimia kahden erillisen päämiehen puolesta, ellei siitä valtuudesta ole erikseen niin sovittu. Olemme lähes kolmen vuoden ajan tehneet ilmaista työtä Pyhäjärven kaupungin (kaupunginhallituksen) puolesta ajaessamme kumoon edellisen hallituksen aikaisia päätöksiä, jotka olisivat muuten toteutuessaan aiheuttaneet kaupungille tosi suuren laskun henkilöstön jaksamisen ja taloudellisen menetyksen muodossa. Mitään vahinkoa siitä ei kaupungille ole aiheutunut eikä aiheudu.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11926293/kun-muuta-mahdollisuutta-ei-ollut---

    • Likainen.tusina

      Juuri niin, Siperiaan jokainen. Siperiaa vois kuvantaa myös siten, että henkilöille langetetaan luottamuksen menetys ja estomerkintä asettua mihinkään tavallista veronmaksjaa edustavaan tehtävään, ts. ehdoton vetäytyminen yhteisistä, siis kunnan, seutukunnan, maakunnan tehtävistä ja kansainvälisistäkin.
      Eli kaikkeen konkreettiseen maan päällä, maan alla ja taivaalla oleviin asioihin, joissa on perusvaatimus rehellisyydestä ja puolueettomuudesta, joita talentteja käyttäen tulevaisuutta tehdään.

    • Vihdoinkin.vastinetta

      Aloituksessa mainitut poliittiset henkilöt täydennettynä kaupungintalon henkilöstöllä (nimensä TR häätöpaperiin kirjoittaneet) ovat nyt kuluttaneet tappiin omalaatuisen kostokiimanautintonsa päivät, viikot, kuukaudet ja vuodet. Nyt ne on sitten pidetty jahtibileet, saunaillat, kihut, kesälomat, honkavuoren hanget ja lukuisat palaverit maiskutellen makeaa...!
      hapan kalkki ja sitruunanmehu ovat jatkokertomuksen makumaailmassa...

      • Loppuunkäsitelty

        Taas esitelläänn "tuoretta tavaraa". Tuon perästä on työnantaja ja virkamies allekirjoittaneet sovintosopimuksen ja lopettaneet riitaisuutensa. Kumpaisellakin osapuolella on omat velvoitteensa sopimuksen täyttämiseksi.


      • Vastuuseentekijät

        Näistä koosteista törkyineen on meillä kuntalaisilla ollut tietoa. Ennen kaikkea meillä, joilla on mahdollisuus seurata nettiä, useampia päivän lehtiä. Kuitenkin ne kuntalaiset, joille viedään kahvipaketti ja sliipattu kumarrus kylään tulo tuliaisiksi, ovat nykyään hämmentyneitä.
        Heille kerrottuna tällaiset asia menevät yli hilseen. Ymmärrys ei riitä
        katsoa totuutta silmiin. Kahvipakettien kantajat tietävät, keitä kuntalainen tässä osiossa tarkoittaa.
        Toivottavasti lunnaitten lopputulema kääntyy oikeudenmukaiseksi!
        Kirjetulva saatava tuossa loppuselvityksessä julki, joka ymmärtääkseni on
        tapahtumassa. Pelin pelaajille tuomio, monen asian peittoamisesta
        vääryydellä. Nythän on yksi ihmiselämä lähes tuhottu, ehkä useampikin!


    • Paskanhuutelijoille

      Hupaisia nämä prolaiset. Onko maanpäällä turhempaa ja enemmän vahinkoa aiheuttanutta porukkaa.

      • ketunvelipuoli

        osaatko edes hävetä "Paskanhuutelijoille" voipa olla että osaatkin.
        Joten yrität proota syyllistää esillä oleviin asioihin.
        KYLLÄ YLLÄ ON LUETTAVISSA vahingon aiheuttajat, eikä todellaakaan ole proo.
        Vai etkö nää/halua nähdä "kun muuta mahdollisuutta ei(snulla) ole"kuin nuo yllä
        mainitut.


      • puoliksiveliq

        Tämä vitun velipuolihan se varsinainen veijari on!


      • herääpuoliksipahvi
        puoliksiveliq kirjoitti:

        Tämä vitun velipuolihan se varsinainen veijari on!

        mitäs veijaruutta näet, tuossahan on faktoja kaikesta tapahtuneesta
        ihan pöytäkirjoista esille nostettuna.
        Löysää toki elä anna "vitun" laskeutua silmille. Katso vaikka totuutta silmiin.


    • liukumiina

      " Paskanhuutelijoille"-nimimerkki on aloituksessa nimeltä mainittusta porukasta ja / tai läheisissä yhteyksistään heihin oleva alahuuleton perustelija.

      Mitä lujemmin he/ hän kieltää näkemästä totuutta omasta kiistattomasta vahingollisesta osuudestaan, sen lujemmin iskee laillisuusvalvojan moukari.

      Olisikin parempi riemuissa rasittuneen sydämenne kannalta ( ja omaistenne)valmistella kerjätyn tuomiopäivän valkenemiseen ja nolona nöyrtyen sovitella ankeita aikoja päiväjärjestykseensä...eli jättää hyvästit röyhkeydellä hankituille valtapelikentille!

      Sokka on nyt irti!

    • eurot.hupenee

      Kaupunginvaltuusto
      § 93
      24.11.2015
      Sovintosopimuksen noudattamiseen perustuva menettelysopimus / Sopimusosapuolina Pyhäjärven kaupunki ja Tita Rinnevaara

      http://dynasty2.pyhajarvi.fi/kokous/2015648-7-1.PDF#########

      Nyt oikea kysymys em. sovintosopimukseen liittyen?
      Ovatko sopijaosapuolet noudattaneet omalta osaltaan sopimuksen ehtoja tikitilleen, kuten sovittu oli ja on sekä täytäntöön määrätty, maksajan maksuineen kaikkineen?

      Jos on rikkomusta, sanktiot seuraamuksineen voivat yllättää herraskaiset, Rinnevaara on kärppänä paikalla, jos olette rikkoneet yhtäkään sopimuskohtaa ja /tai herraskaiset puolestaan Rinnevaaran niskavilloissa monin käsin.

      • senkinsopankeittäjät

        Tästä valtuuston päätöksestä on valitettu. Ratkaisua ei ole saatu. Ja täällä on vauhti päällä ja vimmoissaan kiireellä valitsemassa kaupunginjohtajaa. Mistäpäin näitä tämmösiä päättäjiä oikein syntyy.

        Jos valtuuston ko päätöksestä on valitettu, niin ei tyhmemmänkään päättäjän aivoitusten perusteella voida uutta johtajaa hakea "kiireesti", koska Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelta ei ole tullut ratkaisua. Ja sittenhän on vielä KHO:n keikka. Että pitkäksi menee, "no hätä".
        Teillähän näyttää olevan veljmies Tikkasen kanssa sopimus toimia kaupunginjohtajana "korkeintaan 31.8.2017".
        Mikä on tämä hoppu täällä. Asioita runnitaan miten sattuu. Pahimmoilleen vielä neuvottelut, siitä, saammeko mitä palveluja Pyhäjärven uuteen sairaalaan.

        Ja myöskin erityistilintarkastus kuntayhtymän kustannuksista. Se on asiallinen ja oikea liike tässä tilanteessa.

        Ei paremmin asiat voisi olla!!


    • protarmo

      Jopa taas ymmärtämättömät tolvanat parjaavat Tarmoa ja kumppaneita, ovat aina toimineet vain ja ainoastaan Pyhärvens parhaaksi ja hyvällä tuloksella. Paskanjauhaminen saisi jo loppua heidän osaltaan, kesustelkaa mieluummin maken kanssa...vaan, siihen järkenne kenties piisaa.

      • nostalginen

        Oletko ehkä syytettyjen penkillä,kun noin vaahtoat???


    • ÄläKiihdyProtarmo

      Vai "Pyhärvens "parhaaksi, niin varmaan.....

      • MinkäPuolesta

        -täytyy todeta, että Pyhäjärven hävittämiseksi eräät toimivat, vaikka väittävät Pyhäjärven "puolesta".


      • läpimätäjärjestelmä
        MinkäPuolesta kirjoitti:

        -täytyy todeta, että Pyhäjärven hävittämiseksi eräät toimivat, vaikka väittävät Pyhäjärven "puolesta".

        sulle, ihan just sulle. kysyppä ihan kuulun kokeneilta kavereiltasi, mihin he ovat käyttäneet paikkakunnan kehittämismahdollisuudet, noin kolmekymmentä vuotta jopa enemmänkin??? itseni on todettava arkisen alastoman faktan valossa, he toimivat täysillä ei suinkaan paikkakuntaa nostavan asian parissa, päinvastoin. jos se mikä näkyy, on positiivista, niin sen tehokkuus näkyy monissa taktisesti miehitetyissä luottamuspaikoissa ilman sidettä hyvän yhteisön ja yhteistyön puolesta.


    • make..van

      Pätöasiasta juuttaan luojan mieliharmit täällä uhoaa!!Viestiketjun aloittaja on kuuluisa omasta pikkuhuoneestaan ja omenapuustaan!Kaikkee pistää kirjoittamaan no onhan nyt syksy jo eikös silloin vihellä aika monen kaljun sisällä!

    • tarmokkaasti.kyselen

      mistä syystä meidän pitäisi mieluummin keskustella luottamusta hiertävistä kysymyksistä päätöksiin syyttömän nimmarikirjoittajan kanssa? Ellet ole itse huomionkipeä make, joka taas on sinänsä epäilyttää aktiivisuudesta päätellen onko make yksi päämies solkkukomppaniassa.
      "Paskanjauhaminen saisi jo loppua heidän osaltaan, kesustelkaa mieluummin maken kanssa...vaan, siihen järkenne kenties piisaa. " Joten sum summarum--ellet ole itse tarmo alias make ?

    • tämä.on.tosi

      Pyhäjärven kaupunginvaltuuston muodollisen pähkäilyn tuloksena kaupunki saa uuden johtajan.
      Valtuuston puheenjohtaja pitää kiitospuheen valitulle kaupunginhallituksen puheenjohtajan seisoessa tönkkönä vieressä.
      " Tervetuloa meille töihin, olisihan meille huonompikin johtaja riittänyt, mutta kun emme löytäneet avoimella ilmoituksella hakeneista sellaista"

    • pro.tarno

      Eikö helevetti! Tuo makekin näyttää liian fiksulta Tarmon parjaajien keskustelukumppaniksi. Sorry make...vaan! En ole syytett enkä joutumassakaan syytetyksi, kuten ei tarmo ja kumppanitkaan. Yhtään juttua ei ole syyttäjillä eikä käräjillä auki, repikää siittä!

      • nostalginen

        Kerroppa mistä olet "varman" tietosi hankkinut? Odota niin näet ja kuulet!!Poliisihan on jättänyt asian syyttäjälle jos Veikko Tikkasen sanaan on uskomista!


      • pro.tarno

        Kysyin käräjäoikeudesta ja syyttäjänvirastosta. Niin yxinkertaista se on...


    • vihtapuntti

      Voisikohan ihan vaan näin varovasti huhuilla pikku kysymyksen että vielä voi vastoja tehdä talven varalle. Meillä tykätään värikkäistä.

    • mainetekojen.miehistössä

      tekstikaappaus:
      " Korkeastikoulutetut kiertolaisiksi

      Detlain.POX

      28.11.2015 9:09
      Joulukuussa 2015 käynnistyy titaanien taistelu TR vastaan TR. Paikallinen TR viivytti n.2 vuotta taistelun aloittamista, toisaalta jo valmiiksi häviökseen merkityn väännön edessä.
      Se nähdään, pelasiko TR itse plussaa Pyhäjärven valtuuston sopimusmenettelyllä todistajiensa todisteluun, mutta ainakin sen kautta hän järjesteli tekohengitystä, ja kuvittelee että oletus säästyä tuomiolta pysyy elossa, koska ajojahdin lähtölaukaukseen syyllisenä pidetty TR saatiin poimittua ulostukseen.

      Totean, mikäli olisin HÄN, siis rva XX, jonka oletetun kiusaamisen vuoksi moinen massiivinen mustamaalaus ja kirjeenvaihto pidettiin yllä tuhoamistarkoituksessa ja joka oli miehissä nostettu, hänenä vaatisin kyllä jättämään välittömästi todistelut minun, siis XX puolesta sikseen välttääkseni katastrofaaliset vaikutukset esiintuotavista epäedullisesti vaikuttavista ajanjakson taustoista, joilla on kielteistä vaikutusta Hänen siis XX itsensä pitkään edessä olevaan mahdolliseen uraansa.
      On siinä TR oikea jalomielinen ritari, kun tuhoaakin tosiasiassa HÄNET rv XX, jonka puolesta muka oli auttamisinnollaan laajasti liikkeellä.

      Mutta, mitäpä tuosta, eteenpäin ajassa, nyt annetaan TR olla se riikinkukko, joka nokkii oman tipusensa silmät. Itseäni huvittaa, että jopa näin pitkälle voidaan mennä oudoiksi tunnekimpuiksi kietoutuvissa ihmissuhteissa pikkukunnissa."----

      26.9.2016 käräjäistunto on pidetty. lopputuloksen voi kysyä tarmolta, puhumisesta puheenollen, kunhan teitä on kaksi yhdessä, jotta saatte todistuskelpoisen vastauksen; tuliko tuomio vai ei?

    • make..van

      Selemalla on paksut pohkeet!!

    • mainetekojen.miehistössä

      Tekstikaapaus;
      "6.2012 § 232 kj Rinnevaaralle myönnettiin kaupunginhallituksen pyynnöstä enintään vuoden mittainen virkavapaus 5.8.2012 alkaen, Rinnevaara jätti asiasta kirjallisen suostumuksen

      Virkavapaudesta valitus Oulun hallinto-oikeudelle Jukka Tikanmäen, Tarmo Rapon, Taimi Piipon, jne toimesta.

      Tarmo Rapo lähettää sähköposteja Heinolan valtuutetulle, joissa hän mm. ilmoittaa Tikanmäen olleen yhteydessä Heinolan khallituksen puheenjohtajaan useita kertoja sekä kertoi tehneensä 15-sivuisen rikostutkintapyynnön Rinnevaarasta poliisille virkarikoksesta ja kehotti myös Heinolaa tekemään rikosilmoituksen Rinnevaarasta, jottei Heinolan tarvitse maksaa Rinnevaaralle.

      Tutkintarikosilmoituksen allekirjoittajina ovat: Tarmo Rapo, Taimi Piippo, Asko Kauranen (nykyinen khall pj), Asko Torssonen (tarkastuslautakunnan pj), Jari Aittokoski, Markku Fält, Paavo Leskinen (khallituksen jäsen).

      Tämän jälkeen mediassa uutisoitiin tammikuussa 2013 ”Kahdet potkut yhtä aikaa” eli oli suunniteltu yhteistyössä irtisanoa Rinnevaara yhtä aikaa molemmista kaupungeista.

      18.2.2013 (asianumero 22) Pyhäjärven kaupunginhallitus päättää pj Jukka Tikanmäen valmistelusta ja esittelystä, että kj Rinnevaaralle myönnetään ero 5.8.2012 alkaen.

      Taimi Piippo osallistui myös päätöksentekoon. Paavo Leskinen myös.

      Esittelytekstissä on useita valheellisuuksia mm. että Rinnevaara on jättänyt avoimen kirjeen jatkavansa Heinolan kaupunginjohtajana, että Heinolan kaupunki olisi edellyttänyt irtisanoutumista ennen Heinolassa viransijaisuuden hoitamisen alkamista, jne.

      Samoin kokouksessa on käsitelty ja merkitty liitteiksi yksityisluonteisia sähköposteja sekä Heinolassa tehty työryhmän raportti, joka sittemmin todettiin KPMG:n raportissa esteellisen tekemäksi ja Kouvolan hallinto-oikeus kumosi raportin oikeellisuuden.

      25.2.2013

      Khallituksen pj Tikanmäki ilmoittaa olevasta esittelijänä Rinnevaaran asiassa vaikka on tehnyt virkavapauden myöntämisestä valituksen hallinto-oikeuteen ja sittemmin KHOlle.

      Tikanmäki ja Piippo ovat erikseen maininneet valtuuston pöytäkirjaan, etteivät ole esteellisiä käsittelemään Rinnevaaran asiaa. Samoin he ovat muissakin pykälissä ilmoittaneet etteivät ole esteellisiä Rinnevaara asiassa.

      Valtuuston kokouksessa on valkokankaalle heijastettu Rinnevaaran yksityisiä sähköposteja. Valtuuston päätöksestä on valitettu usean henkilön taholta Oulun hallinto-oikeuteen.

      17.4.2013 Oulun hallinto-oikeus antaa valtuuston päätöksestä 25.2.2013 täytäntöönpanokiellon.

      Täytäntöönpanokieltoa ei noudateta missään vaiheessa.

      Toukokuussa Tikanmäki yrittää pyytää ammattijärjestöjen lausuntoja Rinnevaaran paluusta. Ammattijärjestöt eivät anna lausuntoja.

      Rinnevaara pyytää saada keskeyttää virkavapaansa 15.5.2013 tai viimeistään 1.6.2013 alkaen.

      13.5.2013 § 266 khallitus pj Tikanmäen esityksestä evätään Rinnevaaran virkavapauden keskeytys. HUOM. Tässä myönnetään, että Rinnevaara on virkavapaalla. Pykälän pöytäkirjassa on virheellistä tietoa, joka sittemmin korjataan 27.5.2013 sekä muissa asioissa

      13.5.2013 khallitus antaa useita lausuntoja Oulun hallinto-oikeudelle koskien Rinnevaaraa. Esittelijänä toimii kaikissa Tikanmäki.

      Oulun hallinto-oikeuden vastineet kaikkien valittajien valituksia Tikanmäeltä, Piipolta ja Aila Kauraselta vihamielisiä. Rinnevaara yritettiin pitää poissa virasta kesällä 2013 maksamalla hänelle neljän kuukauden palkka ja Rinnevaara olisi voinut olla kotona. Rinnevaaran jättämiä oikaisuvaatimuksia ei ole käsitelty kaupunginhallituksessa. Vanhin oikaisuvaatimus jätetty 7.8.2013.

      Rinnevaaralta estetään mahdollisuus valittaa oikeusasteelle.

      Joulukuussa 2014 Tarmo Rapo ja Jukka Tikanmäki järjestävät tilaisuuden osalle henkilöstöä, jossa suoritetaan äänestys Rinnevaaran palaamisesta.

      Käräjäoikeus on tuominnut marraskuussa 2014 Pyhäjärven kaupungin kolmesta syrjintäteosta.

      Puheenjohtajana on toiminut Jukka Tikanmäki Rinnevaaran asioissa."

    • Loppulaskunaika

      mitä sitten, pelastutko hokemalla moista?

      • baxu.bertta

        Eihän se voi olla totta, että tarmo ja make olisi yks ja sama henkilö...vaan?


      • nostalginen
        baxu.bertta kirjoitti:

        Eihän se voi olla totta, että tarmo ja make olisi yks ja sama henkilö...vaan?

        Tätä minäkin aprikoin.Make...van nostaa aina omat sepustukset kärkeen vastaamalla itse itselleen.Näin saadaan uuskepuleita arvostelevat asiat alas.Myyrän työtä!!


    • kumararyhtinen

      Eino Leinoa siteeraten ;
      .....
      kalliit on laulujen lunnaat.
      Kaikkeni annoin,
      hetken ma heilua jaksoin,
      haavehen kullat
      mieleni murheella maksoin.

      • Makki.vaan

        Vittua köyhille ja sianvittua oikein köyhille. Alas porvarien pakkovalta! Ryövärit js riistäjät hirteen!


    • tunteetonta

      Kalliiksi käy Pyhäjärven veronmaksajille uuskepu/vasemmisto/demarit

    • Vihdoinkin.vastinetta

      Demokratian peijaiskeitossa lilluvat
      -jukka tikanmäki
      -taimi piippo
      -tyyne tuikka ( lievästi, tuskin lainkaan)
      -paavo leskinen
      -kauko tikkanen
      -katja erkkilä
      -jorma leskinen (valitettavasti)
      -va.kj tikkanen
      -sihteeriköt kukin vuorollaan
      -lehtosaari
      -sarkkinen
      -savolainen
      -kauranen asko
      -rapo tarmo

    • kukatoimii

      Pakko sanoa, että näin on..

    • Nllnon

      Muistakaahan nämä asiat kevään kunnallisvaalissa.Älä äänestä näitä uuskepuleita ja muita pitäjän alasajajia.

    • mainetekojen.miehistössä

      Tätähän sitä piisaa, kun Tikanmäen mafia saa valtakirjan! myrkkyään jakavat syylliset porskuttavat parrasvaloissa ja syyttömät ajetaan hinnalla millä hyvänsä, pusketaan nurin, kammetaan kartanolle ja häädetään ulos mistä vaan suinkin on mahdollista.
      TUTKINTAPYYNNÖN alkulähde on yhä selvittämättä, hallinto ei hoida itselleen kiusallisia asioita pois kuleksimasta.

      "Pohjois-Suomi 20.8.2011 0:00
      Minna Akimo
      Pyhäjärvellä ihmetellään, kuka on kaupungin nimissä poliisille tehdyn tutkintapyynnön takana. Kaupunginhallitus kieltää tehneensä tutkintapyynnön, joka koskee teknistä johtajaa Sami Laukkasta.

      "Me ihmettelemme sitä paperia, sillä sellaista tutkintapyyntöä ei kaupunki ei ole tehnyt. Me emme tiedä, miten se on sinne mennyt", kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raija Leppäharju (kesk.) sanoo.

      Jokilaaksojen poliisilaitokselta saaduissa asiakirjoissa tutkintapyynnön tekijäksi on kirjattu Pyhäjärven kaupunki, jota edustaa kaupunginhallitus. Tutkintapyynnön allekirjoittajana on varatuomari Jyrki Karmavuo, joka puolestaan edustaa kaupunginhallitusta.

      Leppäharjun mukaan Karmavuo ei ole kyseistä tutkintapyyntöä tehnyt. Kaleva ei tavoittanut Karmavuota kommentoimaan asiaa.

      Tutkintapyyntö liittyy Pyhäjärven lentokentän tilanteeseen. Sami Laukkanen valittiin viime tammikuussa hoitamaan lentokentän asioita, mutta toukokuussa hallitus vapautti hänet tehtävästä.

      Hallituksen mukaan Laukkanen jätti noudattamatta kaupungin johdon antamia ohjeita. Hänen epäiltiin muun muassa laiminlyöneen virkavelvollisuuksiaan.

      Lentoyhtiön hallinnolliset asiat ovat olleet heikoilla hoidolla viimeiset kymmenen vuotta.

      Kaupunginhallituksen jäsen Jorma Leskinen (vas.) sanoo, että kokouksissa on liikkunut tutkintapyynnöstä tehty raakaversio, mutta päätöstä tutkintapyynnöstä ei ole koskaan tehty.

      "Paperit kerättiin kokouksen päättyessä pois, ja meiltä tämä tutkintapyyntö ei ole lähtenyt. Ottiko joku hallituksen jäsen tai muu taho nämä paperit mukaansa, sitä en tiedä", Leskinen sanoo.

      Leskisen mukaan hallituksen velvollisuus on nyt selvittää, kuka tutkintapyynnön takana on."
      http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/pyhajarvi-ihmettelee-tutkintapyyntoa/429266/

    • Mukana.ongelma

      Sinänsä sivuseikka, mutta tästä vanhasta lehtijutusta nousee tämäkin arviointi ajankohtaiseksi; Jorma Leskinen v. 2011 vasemmiston valtuutettu, hän tuli valituksi perussuomalaisten listalta tähän vaalikauteen. Mutta Mitäs hän edustaa juuri nyt poliittisella kartalla? Oikeasti?

      Lehtijutun kuva kertoo paljon, katsokaa tarkkaan!

      • Harmillista

        Jorma markkinoi hallituspaikkansa( vaalien laskutavan mukaan hallituspaikasta oli mahdollista sopia, koska 0.5 hallituspaikkaa oli mahdollista Pro Pyhäjärven ja 0.5 paikkaa perussuomalaisten.Pro Pyhäjärvi ja Perussuomalaiset olivat kirjallisesti sopineet hallituspaikasta, ja hallituspaikka neuvoteltiin perussuomalaisille allekirjoitetulla sopimuksella , johon perussuomalaiset olivat valinneet Jorma Leskisen. Sopimus Perus/Pro oli koko valtuustokauden, eli molemmille hallituskaudelle)Pro Pyhäjärven Laila Malilalla oli valtuuston varapuheenjohtajan paikka. Jorma Leskinen neuvotteli kuluvan hallituskauden hallituspaikan vasemmistolle ja järjesteli itselleen valtuuston varapuheenjohtajan paikan. Tietysti keskustan suurella tuella. Pro Pyhäjärvi menetti tällä menettelyllä valtuuston varapuheenjohtajan paikan.

        Väite siitä, etteivät Pro Pyhäjärvi edustajat olleet halukkaita neuvottelemaan tästä muutoksesta . Pro Pyhäjärven edustajat ilmoittivat Keskustalle haluavansa pitää perussuomalaisten kanssa tehtyä sopimusta paikkajaossa, jonka mukaan perussuomalaisilla olisi kuluvan kahden hallituskauden hallituspaikka(koko valtuustokausi) ja Pro Pyhäjärven edustajilla valtuuston varapuheenjohtajan paikka. Keskustan toiminta enemmistövallalla ja vasemmistopuolueiden tuella
        he tekivät tämän hallituskauden paikkajaon.

        "Mukana.ongelma" oli kiinnostunut asiasta. Tästä saa jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.


      • Joko-on-kyselty

        Mihinkähän Jorma L menee ehdokkaaksi seuraavaksi ? Keskusta, kokoomus, vai Proo-Pyhäjärvi. Onko vielä muita vaihtoehtoja, kotipesäksi ?


      • Joko-on-kyselty
        Joko-on-kyselty kirjoitti:

        Mihinkähän Jorma L menee ehdokkaaksi seuraavaksi ? Keskusta, kokoomus, vai Proo-Pyhäjärvi. Onko vielä muita vaihtoehtoja, kotipesäksi ?

        Tietenkin Perus-suomalaisiin, siellhän JL-toimii.


      • Joko-on-kyselty
        Joko-on-kyselty kirjoitti:

        Tietenkin Perus-suomalaisiin, siellhän JL-toimii.

        Niinköhän ?


    • maksahan.laulusi

      Kenelle tulee kalliiksi, kenelle ei.. jukalle ja tarmolle ei ainakaan, se on vissiä tietoa.

      • kaikillavastuu

        Eikös nämä olekin niitä pääpukareita ja sopan keittäjiä ja hännystelijät tulevat perässä. Vai kuinka?


      • ParratKuurassa

        Karmavuo on menny jo vuosia sitte pois Pyhäjärv eltä. Samoin Rinnevaara. Siellä vain eletään heidän aikaansa ja mekkaloidaan.


    • Kuivamuste

      Minä täällä taas olen valehdellut.

    • selityksiä

      Asiat ja aloitteet ovat selvittämättä. Muistaakseni Kauranenkin vaati selvittämistä.

    • eipä.tässä.uutta

      tekstikaapaus;
      "Phj veronmaksajat- pulunpelirahaa valtuustolle
      Tilasimme.ihan.muuta

      12.12.2015 8:07
      Vain Pyhäjärvellä voidaan ihailla politiikan itseoppineita pykäläpuoskareita demokratian erikoislääkäreinä. Meillä menee nyt jo huonosti, mutta huonommin tulee silti menemään.

      Tollovaltuutettujen tekemät flopit
      1. Oulun Hallinto-oikeuden antama täytäntöönpanokielto 4/2013 koskien kaupunginjohtaja Rinnevaaran eron myöntämistä valtuustossa 2/2013

      2. Hallinto-oikeuden ratkaisu 12/2013 kaupunginvaltuuston päätöksestä 2/2013, valtuuston päätös kumottiin.

      3. Hallinto-oikeuden päätös 12/2013 koskien Tikanmäen & kumppanien valitusta kaupunginjohtaja Rinnevaaran virkavapautta. Hallinto-oikeus totesi virkavapauden laillisesti myönnetyksi.

      4. Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätös 11/2014 koskien kaupunginjohtajan syrjintää. Kaupunginhallituksen todettiin syyllistyneen (syrjintä) rangaistavaan tekoon ja määrättiin maksamaan huomattavat korvaukset: korvaus TR:lle työsyrjinnästä 16 430 euroa ja oikeudenkäyntikulukorvaus TR:lle 25 000 euroa.

      5. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös 5/2015. Ppky Selänteen johtavalla lääkärillä ei ollut toimivaltaa yksin päättää Pyhäjärven terveyskeskuksen toimintojen siirtämisestä pois terveyskeskuksen tiloista.

      6. Kihlakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätös 6/2015 Tarmo Rapon ja & k:nit Rinnevaara/A Liuskan halllituksesta tehdystä rikosilmoituksesta, päätös: Ei virkarikosta,

      7. Hallinto-oikeuden päätös 5/2015 Heikki Hankilan kotikunta- ja vahingonkorvausasiassa. Osapuolina Hankilat/Pyhäjärven kaupunki vast Phj hall. v. 2011 mm. Leppäharju,Shemeikka,Päivärinta, Tuikka. Hallinto-oikeus: Hankilan kotikunta ei ole Pyhäjärvi, vahingonkorvausvaade hylättiin suurimmilta osin.

      Hankila valittanut KHO:n. Asia kesken.

      8. Hallinto-oikeuden päätös Malila/Parkkinen valitukseen 6/2015 Mustaparran alueen paineviemärikustannusten valmisteluun. Tekn.johtaja Sami Laukkanen oli esteellinen tehdyn päätöksen valmisteluun. Hallinto-oikeus hyväksyi valituksen.

      9.Korkein Hallinto-Oikeus hylkäsi 15.6.2015 kaupunginhallituksen valituksen Rinnevaaran eron myöntämisestä valtuustossa ja totesi, että kaupunginjohtajalla on ollut oikeus virkaansa ja vuoden virkavapaus oli laillinen.

      10. Korkeimman hallinto-oikeuden päätös 15.6.2015 Tikanmäen, Rapon, Piipon, Fältin, A Kaurasen ja J Aittokosken valitukseen. Virkavapaus oli laillinen

      11. KHO:n ratkaisu 29,11,2013; Tuikalla ja Malilalla oli oikeus tehdä oikaisupyyntö päätöksestä, jolla kaupunginhallitus määräsi 7/2013 vs. kaupunginjohtaja Veikko Tikkasen valmistelusta Lehtosaaren toimimaan oman toimensa ohella kaupungin hallinoillisena päällikkönä.

      12. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös 9/2015 valitukseen, koskien

      Veikko Tikkasen toimintaa kaupunginjohtajan viransijaisena 1.9.2013.

      Tikanmäki ja Piippo ovat olleet esteellisiä osallistumaan asian käsittelyyn.Kaupunginhallituksen päätökset ovat syntyneet virheellisesti ja päätöksessä mainitut perusteet ovat riittävät kaupunginhallituksen päätöksen kumoamiselle.(Valittajat Leppäharju, Tuikka ja Liuska,yhdessä. ja Raimo Parkkinen.)

      13. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös 9/2015 Raimo Parkkisen valitukseen

      kaupunginhallituksen päätöksestä 31.12.2013 Veikko Tikkasen kaupunginjohtajan

      tehtävien hoitamisesta 1.1.2014 alkaen. Päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, koska Tikanmäki ja Piippo ovat osallistuneet asian käsittelyyn esteellisenä.

      14. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös 9/2015, koskien Laila Malilan ja Tyyne Tuikan valitusta sivistysjohtaja Jukka Lehtosaaren virkamääräystä

      kaupunginviraston hallinnolliseksi päälliköksi ja kaupunginjohtajan tehtävien hoito

      1.8.2013 lukien toistaiseksi. Valituksenalainen päätös on ollut lainvastainen.

      15. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös 9/2015. Kunnallisasiaa koskeva valitus. Hallituksen päätökset 27.5.2013 § 301, 10.6.2013 § 347 ja 17.6.2013 § 369.

      Valittajina 1) Tita Rinnevaara, 2) Raimo Parkkinen, 3)Raija Leppäharju, Aarne Liuska ja Tyyne Tuikka.

      Koska asian käsittelyssä kaupunginhallituksessa on tapahtunut Tikanmäen ja Piipon esteellisyyden perusteella menettelytapavirhe ja kunnanhallituksen päätökset ovat virheellisessä järjestyksessä syntyneitä ja kumottu, ei enemmin ole valituksia tutkittu..

      ----------------------------

      Vuosi 2015 loppusuoralla. Epävirallisten tietojen ja laskelmien mukaan vt. kaupunginjohtaja Veikko Tikkasen 2013-15 , ääniharavan johtaman hallituksen 2013-14 , pitäjäneuvoksen johtaman valtuuston 2013-2015, linja-autokuskin johtaman hallituksen -2015 , sama teknisen lautakunnan pj 2013-2015 ja sama keskustan pj 2013-2015 ryhmän törmäilyt ja vahingot yhdessä vasemmistodemaripersurahastajien kanssa ovat jo reilusti 1 miljoona euroa veronmaksajien kontolle."-lainaus kiinni
      -------------------
      Vuosi 2016 loppusuoralla, va. kaupunginjohtaja Veikko Tikkasen 2013-16 , pitäjäneuvoksen johtaman valtuuston 2013-2016, linja-autokuskin, hall pj navigointi epäonnistui.

    • ettemmeunohtaisi

      Totuutta ei saa unohtaa. Kiitos näistä koonnoista Sinulle, joka osaat siirtää tietoa sieltä tänne.

      • siellä.aurinko.ei.paista

        Tämähän olikin ihan uusi listaus sieltä, tänne!


    • vaaliasiamies

      Laitammako paikallislehteen tiivistelmän vuosista 2013-2016 hieman vuotta 2017 kunhan vaaliehdokkaat ovat selvillä seuraavalle kaudelle? Onhan siinä kipulistaa ja manööveriä monelle puupää-otsaluulle.

      • vaakalinnut

        Elä elä laita!Joku pöhölö vielä äänestää uudelleen Rollaattorikomppanian valtaan.Oli Rinnevaaran kaskisavustaminen liian kallis pieti,koska siitä tuli miljoonan euron tinki.Nyt sen vorreilta sitten järjestöjen avustukset ja lasten kotihoidot tuet leikataan.


    • vapaanavastuusta

      Mille listalle sitä ihtesä asettas eholle, kun näitä juttuja tutkii, niin keskustan listalla on suurrötöstelijöitä, roistojen seuraanko menisin? vasemmistossa samaa genreä ja liigaa, demarit ja perussuomalaiskellokkaat ihan sitä ihteesä edustavia...hyi !!! entä pro, mitäs kurjaa siellä on tarjolla..rkp tunkee ruohtisa uskokaa tahi älkää, valtuuston kieleksi.

      • käköne

        Nyt puhut asiaa.Rupea RKP:n kunnallisvaaliehdokkaksi.Ota yhteytä Jaan Siitoseen RKP.n puoluetoimistoon ja sovi vaaliehdokkuudesta tai soita Oulun RKP:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Kokkoselle.Kärsämäessä toimii jo RKP.Kunnallisvaali tasolla ei tarvitse osata ruotsia sanaakaan.Tervetuloa mukaan Ruotsalaisen Kansanpuolueen toimintaan!


    • enpätiedäsanoa

      Oisko RKP se ryvettymätön?

      • käköne

        No onse.Mitä luulisit?


    • Likainen.tusina

      Voi herranen aika jos ihminen on erotettu kuntalakia halveksien niin ei kunnan ja erotetun sopimus muutu rikosasiasta miksikään muuksi selittäisi omassa sopimuksessaan. Pyhäjärvi voi maksaa vaikka miljoonan siitä että johtaja eroaa ja luopuu tutkintapyynnöistä, mutta poliisi ei lopeta tutkintaa virkarikoksista, jos sellaiset ovat heillä tutkinnassa. Poliisi ei saa lopettaa. Älkää rassukat luulko että tämä on sopimuksella ohi.

      Näin tapahtuu, ei voi r--kaan painostaa muuksi.

    • pyhä.yksinkertaisuus

      Voi pyhä yksinkertaisuus, te muutamat pyhäkkäät elätte tuon Rinnevaaranne kanssa niin syvällä jossakin tyhmyyden kuilussa, että hävettää tunnustaa olevansa pyhäjärvinen.
      Kaikkihan tietävät mainitun henkilön menneisyyden
      - on hakenut erittäin monen kunnan/kaupunginjohtajaksi ennen Pyhäjärveä tulematta valituksi.
      - kaikki työsuhteet ovat olleet hyvin lyhytaikaisia
      - useasta työpaikasta lähtöön on liittynyt oikeustoimia
      Tässä listassa on jo todistetta siitä, ettei kaikki ole ihan kohdallaan.

      Lopettakaa nyt jo tuo mesominen Rinnevaarasta ja keskittykää oman kuntanne hyvinvoinnin edistämiseen ja tulevaisuuteen.

      Vaalivalttina R-vaara on häviäjien kortti Pyhäjärvelläkin.

      • vihakirjoitusta

        Elähän Sinä Rinnevaaraa mitätöi. Oletko lukenut hänen CV:nsä . Minä olen. Voin sen joskus tänne ladata.
        Tämä on jo sitä "nettirikollista" toimintaa puoleltasi.


      • cvcvcvcvc

        Cv:t on cv. Ihmiset työt tekee.


      • pyhä.yksinkertaisuus
        vihakirjoitusta kirjoitti:

        Elähän Sinä Rinnevaaraa mitätöi. Oletko lukenut hänen CV:nsä . Minä olen. Voin sen joskus tänne ladata.
        Tämä on jo sitä "nettirikollista" toimintaa puoleltasi.

        Ei ole kysymys mitätöinnistä eikä vihapuheesta vaan täydestä totuudesta, jonka jokainen, joka hänen nimellään googlettaa, - voi lukea monet paikanhakutiedot ja - siitä mainitusta cv:stä, jota en ole nähnyt, pitäisi olla nähtävissä myös lyhyet työsuhteet, myös käräjöinneistä on dokumenttia netissä.


    • eropaperi.oli.ensin

      Kalliiksi tuli pyhäjärvisille Liuska/Leppäharju - liigan R-vaaran eropaperin muuttaminen virkavapaudeksi. Ei olisi tarvittu mitään käräjöintejä eikä rahanmenoja, jos eropaperissa olisi pysytty.
      Me äänestäjät kyllä tuo Pyhäjärven historian suurin moka muistetaan.

      • nostalginen

        Kaksi viimeistä kommettia oli saman henkilön kirjoittamia(katso ajat)


      • Komunrantanen

        Ja tuas hourii, sehän ol palakaton virkavappaaloenen iha kho n vahvistamana HE toesta ol korvaaopottiloesen kerrytmisseen helemikuussa 2013 alakanu sekkoilu HE


      • eropaperihan.oli.ensin
        nostalginen kirjoitti:

        Kaksi viimeistä kommettia oli saman henkilön kirjoittamia(katso ajat)

        Nostalginen...kysynpä haittaako? Ja komunrantanen ennen virkavappaotta oli eropaperi, jonka Parkkisen kanssa ja sen tunnustamana suhmuroitte suuressa hölmöydessänne. Sitä totuutta ei polta tulikaan.
        Parkkinen on tunnustanut.


      • surkeanhupaisaa

        Harvoinkos sitä neuvotellaan "palkattomasta virkavapaudesta". Nyt neuvoteltiin, koska hallitus oli nähnyt, että Rinnevaara oli hoitanut kaupungin asioita hyvin. Selvästi oli nähtävissä orastava innostus kaupungin tulevaisuudesta. Nyt kaikki on menetetty. Yhtä alamäkeä.

        Päivi Ruotoistenmäki sai samaan aikaan "vuoden virkavapaan" mennäkseen Osuuspankkiin töihin. Ei se ole sen kummempaa.

        Turhaa jankutusta.


      • eri.assioita
        surkeanhupaisaa kirjoitti:

        Harvoinkos sitä neuvotellaan "palkattomasta virkavapaudesta". Nyt neuvoteltiin, koska hallitus oli nähnyt, että Rinnevaara oli hoitanut kaupungin asioita hyvin. Selvästi oli nähtävissä orastava innostus kaupungin tulevaisuudesta. Nyt kaikki on menetetty. Yhtä alamäkeä.

        Päivi Ruotoistenmäki sai samaan aikaan "vuoden virkavapaan" mennäkseen Osuuspankkiin töihin. Ei se ole sen kummempaa.

        Turhaa jankutusta.

        Rinnevaaran ja Ruotoistenmäen virkavapaudet on täysin eri asioita! Ruotoistenmäki lähti aivan eri työhön "yksityissektorille"! Rinnevaara lähti samaan kunnalliseen virkaan mitä hoiti Pyhäjärvellä! Ruotoistenmäki ei sanoutunut irti virastaan allekirjoitetulla eroilmoituksella! Kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan virka-asemat ovat eri "kastissa" monessa mielessä! Rinnevaaran eron muuttaminen virkavapaudeksi oli tyhmintä mitä sen aikainen hallitus pystyi siinä tilanteessa tekemään!


      • Mutkuhetku

        Valitelkaa, valitelkaa, jos ette muuhun kykene.


    • Kuivamuste

      Rinnevaaraa hoitanut asioita hyvin. Nyt vasta mahoton valhe pääsi oh lipsahti myös housuihin oikea "hätävalhe" auts...

      • JatkoaSeuraa

        Oletteko huomannet erään seikan. Kun kuntalaiset eivät itse arvosta kuntaansa eikä sen päättäjiä, eivät naapuritkaan sitä tee. Se on heille jopa mahdollisuus.


      • NäinPääsiKäymään

        On totta, että pyhäjärviset eivät arvosta omaa kuntaansa, ei omia yrittäjiään ja palvelujaan. Kun on palveluja, niitä ei käytetä, toisella paikkakunnalla on aina halvempaa. Laskekaapa joskus, mitä tulee maksamaan tarvikkeiden hakeminen toiselta paikkakunnalta. Ostoksilla käydään muualla, erikoisliikkeet häviää pois, ne viimeisetkin, jota vielä on.
        Onhan tuttua kerrontaa pyhäjärvisten suusta kuultuna , "mistä ostit ", siihen toinen kertoo tietenkin miten kaukaa on joutunut hakemaan," kun Pyhäsalmesta ei saa mitään. "
        Sitä saa, mitä tilaa, eli nyt pyhäjärviset, saatte hakea useatkin palvelut toiselta paikkakunnalta.


    • mua.nakrattaa

      Pyhäjärvi Pohtii...

    • välilläitkettäätämätyhmy

      TÄSSÄKIN KETJUSSA, VAIN YKSI KIRJOITTAA OIKEAA ASIAA NIMIMERKILLÄ: " Ja eropaperihan oli ensin". Muut kirjoittaa potaskaa, jopa p......aa. JOS?? SIINÄ KOKOUKSESSA, MEIDÄN ERITTÄIN TYHMÄT, JA YKISILMÄISET PÄÄTTÄJÄT (kaupugnihallitus) JOHDOLLA, LIUSKA, TUIKKA, LEPPÄHARJU.. YM. MUUTTIVAT ÄÄNESTYSPÄÄTÖKSELÄ LAILLISEN, RINEVAARAN EROILMOITUKSEN VIRKAVAPAAKSI. SIITÄ NUIJAN KOPAUTUKSESTA, SIINÄ KOKOUKSESSA. ALKOI MELKEIN MILJOONAN KORVAUKSET. Että sillai se menee. JOS TOSIASIAT HUOMIOIDAAN. Niin Muu riitely on vain seurausta, tyhmästä PÄÄTÖKSESTÄ. SIELLÄ KOKOUKSESSA.. MUTTA ??? ÄÄNESTÄJÄT!!! VAALIT TULEE. KEVÄÄLLÄ , SIELLÄ ÄÄNESTYSKOPISSA!! ON HYVÄ MUISTAA. TÄMÄKIN TOSIASIA. MIHIN " MELKEIN MILLI" MENI. ELI TYHJÄÄN JA TYHMÄÄN KORVAUKSEEN. TYHMÄSTÄ PÄÄTÖKSESTÄ. MENI VERONMAKSAJIEN RAHAT TÄYSIN HUKKAAN. (Espooseen)Silläkin "miljoonamokalla" Olisi pystynyt palkkaamaan, erittäin monta HOITAJAA. Vaikka vanhustenhuoltoon.

      • mainetekojen.miehistössä

        Mitäpä tuossa huudat, täystolvanat ja miljoonan hävikin ynnä muuta törkykunniaa, saivat aikaan vuoden 2012 vaaleissa ja vuoden 2013 alussa "virkaan asetetut", äänivyöryssä veronmaksajien vaivoiksi kulkeutuneet. heillä taisi käydä niin, että höyrypannun pilil vihelsi liikaa, ja suoro pumppasi kostonkiimaa niin, etteivät enää kokouksessaan tajuneet, mihin rahareikään ei kannattaisi sormeaan tökätä.
        Sillä huutaja ja muut uskovaiset, Virkavapaus ei maksanut mitään veronmaksajille, TR töihin paluun kahvituskaan ei maksanut mitään meille, mutta kaikki muu onkin maksanut, ja maksaa, maksaa...


      • uskomatontahuutoa

        nosta jo nokkas p-sk-sta, ja katso totuutta silmiin.
        Lue vaikka oikeuden päätökset.... ai niin olet juuttunut et edes oikeutta ja sen päätöksiä ymmärrä kunnioitaa.


      • eropaperi.oli.ensin
        mainetekojen.miehistössä kirjoitti:

        Mitäpä tuossa huudat, täystolvanat ja miljoonan hävikin ynnä muuta törkykunniaa, saivat aikaan vuoden 2012 vaaleissa ja vuoden 2013 alussa "virkaan asetetut", äänivyöryssä veronmaksajien vaivoiksi kulkeutuneet. heillä taisi käydä niin, että höyrypannun pilil vihelsi liikaa, ja suoro pumppasi kostonkiimaa niin, etteivät enää kokouksessaan tajuneet, mihin rahareikään ei kannattaisi sormeaan tökätä.
        Sillä huutaja ja muut uskovaiset, Virkavapaus ei maksanut mitään veronmaksajille, TR töihin paluun kahvituskaan ei maksanut mitään meille, mutta kaikki muu onkin maksanut, ja maksaa, maksaa...

        Miljoonan hävikin tekijät ovat Liuska/Leppäharju ja kumppanit.


      • Komunrantanen

        Vieläkhii hourii palakaton virkavappaahan tuo ol 2013 helemikuussa vasta hölömöilyt alako HEHE


      • HUUTAJALLE-KYSYMYS

        Hoitajiako niillä rahoilla olisi paikattu ?


      • Kuusenmäkinen
        Komunrantanen kirjoitti:

        Vieläkhii hourii palakaton virkavappaahan tuo ol 2013 helemikuussa vasta hölömöilyt alako HEHE

        Aarne on hauska, Kärppänä paikalla kun edellisen kauden töppäilyistä puhutaan!


      • Tui34
        eropaperi.oli.ensin kirjoitti:

        Miljoonan hävikin tekijät ovat Liuska/Leppäharju ja kumppanit.

        Uuskeput sen teki.


    • 34tui

      Ei vaan Uuskeput ( johon kokko vas. vihreineen kuuluu)

    • minä.olen.korvaamaton

      tekstikaappaus;
      "Veturin vaihto!
      vapaatoimittaja

      30.9.2013 8:51
      Ei se hullu ole,joka pyytää, vaan se joka maksaa!

      Sanon nyt perinjuurin, ettei jää kenellekkään jää epäselväksi.

      Laguuna ( nykyinen nimi) sitä ennen jos vaikka millä nimellä...on
      -alkujaankin virheellisellä painoituksilla kv- toimijoille haettu projekti, syötetty, juotettu ja puhuttu..mutta missä tarpeelliset, pohjaa tehneet tulokset?

      -pyhäjärviset ovat tuhlanneet kalliisti, niin phj veronmaksajien kärsivällisyyttä, kuin riihikuivaa siihen, että yksi ja sama henkilö on jumiutunut omaasta vapaasta tahdostaan ko. pilviä syleilevän projektoin lobbariksi. Hän ei ole kyennyt uudistumaan, vaikka halujankin on varmaan olemassa..?

      -olen seuraillut "laguunan" yli 20-vuotisen junnaamisen ajan, miten monet, monet muut kv-hankkeet eri puolilla maailmaa ovat menneet porskuttaen eteenpäin, mitä oudoimpia, mitä käsimättömämpiä tutkimuksia ja-keskuksia on buukattu pystyyn.
      Ovat ajaneet ohi,että heilahti vaan.

      -olen ollut monissa tilaisuuksissa takarivin taavi, kuulemassa samaa lorinaa ja samoja unelmia, samoja arvoja toistettavan kuka kuuljiana onkaan istunut...Mitään laajempaa työllisyysarviointia ei ollut tehty, eikä ollut meneilläänkään...kuin nyt, kun todelliset pelimiehet ovat ehtineet väistyä avainhenkilön paikoilta--no, lukuunottamatta tätä meidän " asiantuntijaa".

      -pelkkää huulten puhetta, heijastettu erikoisia lukuja ja käyriä, pari maitolkoppia maanpäällä ja lukuisia näyttävän näköisiä mappeja---edustus kuitteja???.

      - ei minulla olisi laguunan toteutumista vastaan yhtikäs mitään, vaan sitä vastaan on,että lähes kaikki mitä olemme syytäneet projektien mukana liikkuviin retkueisiin ja matlkaamisiin, ns.paikallisiin tutkimuksiin, yhden egon varaan tukeutumisessa, se on niin hyödytöntä ollut..ja mikäli Pyhäjärvi, maailmankaikkeuden optimaalisin tutkimuspiste, ei siirrä vaihdevipua ja vaihda hankkeelle veturia, niin tyhjiä vaunuja ja voimatonta puhinaa on luvassa loputtomiin ...joo sitäkö on kannattavaa maksaa maailman tappiin saakka??

      http://www.iisalmensanomat.fi/mielipide/artikkelit/laguna-hanke-tutkittava-juurta-jaksain/792917"

      ----
      tilannepäivitys 30.9.2016
      --ai ei ole mitään uutta kaivoskohteessa maanalla eikä päällä tutkimuskeskuksesta, sen sijaan paluurynnäkön tehneet Pyhäjärven tekijämiehet ostattivat veronmaksajien vastustuksesta huolimatta
      -rakennusyhtiöltä osakkeen,
      - lvi-exyritysporholta hallin,
      -osakeyhtiöltä jäähallin,
      - rinnevaaran kotiäidiksi,
      -hiihtelijämiehiä mannekiiniksi
      -, selännettäkin on tuettu hartiavoimin,
      - valintalon parkkipaikkaa auottu useammin kuin jääkaapin ovea,
      - nyt ne ryssii sahan myrkkyrantoja haahuillen,
      -hankkeita siihen ja tänne vailla minkään edestä...

      Säästöjä etsitään parhaillaan esim
      -no leikataan lapsiperheiltä kodinhoidon tuki----kysyn miksi ei vaihtoehtona pois uimahallin 65 ilmainen uimahallin käyttö

      • EläkeläistenPuolesta

        Mitenkän se lisäisi kaupungille tuloja, jos 65-ilmainen uimahallin käyttö poistettaisiin ? Perustele, sinä joka kyselet.
        Eiköhän tuo mene pääasiassa kateuden piikkiin. Ajatteletko, että kun ei lapset saa niin ei vanhustenkaan pidä saada.
        Uimahallin saunat lämmitetään joka tapauksessa, kävi siellä ihmisiä tai ei, muutaman eläkeläisen puolikas- maksu ei siinä paljon säästöjä toisi. Enemmän vahinkoa ja pahaa mieltä.
        Ikäihmisiä kannustetaan liikkumaan, uiminen ja vesijuoksu on parasta liikuntaa jokaiselle. Yksin asuville vanhuksille uimassa/saunassakäynti on tärkeä sosiaalinenkin tapahtuma. Kyllä nämä ihmiset, jotka tämän edun nyt saavat, ovat sen ansainneet. Kiitos ilmaisesta uimahallin käytöstä.


    • Laumaeläin.se.on.aasikin

      tekstikaappaus;
      "sven tuuva
      15.8.2007 10:31
      Huomenta hyvät ihmiset, työssä ja työn vieressä.

      Pidättelemme jonkin aikaa villihevosia, joita on perähakaan alkanut kerääntymään..juorujakin siis.
      -----

      Pöllölaakson toimitus sai oikeuden käyttää tätä nimeä. Maanalainen armeija puolestaan suuttutti muutamia reserviläisiä, mikään tai kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.

      Niinkin vähän aikaa toimittuaan..armeija herätti ärtymystä. Pöllölaakson Uutiset jatkaa keväällä alkanutta "piruiluaan" ja lähes pysytellen asialinjalla.

      Vaskikelloon asennetaan virkavallan puolesta jo kamera. Meidän oma valvontakameramme on huollossa.

      Hiljaiselo vaskiristeyksessä johti siihen, että orava alkoi puuhastella kameraan talvipesäänsä.

      Huoltomies siellä nyppii naavaa ja tumpeloita pois, jahka se on huollettu, niin palautamme sen pikimiten seitsemänkymmenennenkahden metrin päähän kellastuneesta kyltistä "tähän rakennetaan" jotain...

      Ison Talon "normaali" rytmi palailee . Illalla istuu valtuuston iltakoulu jälki-istuntoa ja pohtii päänsä kippeeksi miten sotesuttu oikeestaan pitääkään tehdä.

      On lohdullista ajatella, että valtuuston riveissämme istuu hyvin perehtyneitä valtuutettuja, ainakin siihen, mitä tulee kokoustekniikkaan ja kokousjärjestykseen.

      Ei saa taputtaa eikä osoittaa mieltä. Asiallisuus on valttia aina, mutta piikittelyt ja nakkelut voi suorittaa sopivissa puheen väleissä sinne sun tänne.

      Pöllölaakson Uutisten vakioavustaja,Katto Kärpänen, pyrkii imuroimaan tunnelmat kesäkuuman hoitamista syvistä sapetushapetussydämmistä.

      Emme tietenkään voi olla varmoja, saako Katto Kärpänen rauhassa kuulostella, sillä varovaisuus on vallannut johto-osaston. Suorittanevat rivien harvennusta tai sitten sulkevat suunsa lisäksi myös portteja suuntaan jos toiseen.

      Haavikkaat on ainakin vaikeasti lepyteltäviä...

      Kansan syvissä riveissä odotellaan sote-ratkaisuja. Pöllölaakson Uutistoimitus ottaa vapauden siteerata kirjaimia s.o.t.e"---lainaus loppuu
      -----------------------------
      Yhdeksän vuotta myöhemmin 30.9.2016 EI OLE isällä äidille LISÄÄ, varsinkaan vastauksia, kuin kysymyksen kysymyksiä ja entisiin avoimiin kysymyksiin lisää vaikeuskerrointa.

      • ei.päätä.ei.häntää

        Ennen kuin ehdit ITSE kehumaan kirjoituksiasi, sanon että on sekopäistä riimittelyä!


      • silmälasinsanka

        Myöhäistyit, kuten olet myöhästynyt kaikenlaisesta ihan syntymästäsi lähtien.
        Myöhästyit ja luistelit vastuista mm. eri tavoin eri iässä
        -et ehtinyt ikinä potalle, vaan pissasit housuihisi
        -et ehtinyt 1. päivänä kouluun, kun jäit äidin syliin imemään tissiä
        -et ehtinyt rippikouluun, kun sait kaverilta jallu-lehden ja runkkasit vintillä
        -myöhästyit tytön saatilta, kun jäit kaivamaan nenääsi nurkan takana
        -myöhästyit maitojunastakin
        -jäit jälkeen portailla, kun luulit näkeväsi pikkareita
        -olit aina viimeisenä mukaan lähdössä, kun kysyttiin vapaaehtoisia talkoolaisia, pääsääntöisesti et tullut sittenkään
        -olet viimeisenä kun perätään vastuunottamista, kiellät osuutesi ja syytät muita viimeiseen saakka, vielä senkin jälkeen, kun olet nimeltä mainittu "syyllinen" oikeudessa

        Yhdestä et myöhästyne, omista hautajaisistasi, vai pystytkö jopa siihen?


      • eiIkääntynyt

        Kyllä kirjoitukset vuosien varrelta/takaa edelleen osoittautuvat todeksi. Ei siis mitään uutta Pyhäjärvellä. Samaa paskaa ovat jauhaneet, toisiaan syytelleet, tekemättä kuitenkaan itse mitään. Tässä välillä pieni pyrähdys piristävää valtuusto/hallituskautta. Mutta sitten isopyörä keräsi kaikki mummelit/papparaiset ja loput vähä-älyiset heitä äänestämään.enemmistö ei ole saanut mitään aikaiseksi ja vähemmistön esityksiä ei ole kuultu/ei kuunneltu.. Ja ei ku homma jatkuu kuten vuonna 2007 jne..

        Vaalit ovat tulossa. Koettakaapa nyt ikäihmiset ryhtyä ajattelemaan omilla aivoilla, eikä näiden teitä nenästä vedettävien aivoilla.

        On enää vähän aikaa ja rahaa...


    • kolme.vuotta.kuitti

      Käsittämättömän terävää ja ajankohtaista. Valtuusto kokoontuu maanantaina 3.10.2016 riitelemään rahoista, joita on tupuloitu yhtymän perustamisesta lähtien jonnekin käyttöä tai kuluja ei pystytä yhdistämään luotettavasti. Tikanmäen lemmikki Kärkkäis-Seija henkilöstö ja hallintojohtajana on hoitanut pyhäjärvisten asiat perusteellisesti, harmi vain että saajana ovat olleet muun järviset haapa ja reis.

    • Isoillepaskoille

      Katselin juuri Mongolia- Suomi-sanakirjasta pron tarkoittavan isoa paskaa.

      • Encyclopedia

        Milloin aiot muuttaa Ulan-Baatarin reunalle jurttaan?


    • 09jk

      Olipa sopivasti sanottu.

    • pate...vaan

      Hankaluus on siinä, että pyhäjärveltä ei yxinkertaisesti löydy pätevämpää sakkia luottamustoimiin. Pakka jatkaa nykyisillä, uudet tekisivät vielä suurempaa vahinkoa. Kyllä jukka ja tarmo pistävät asiat kuntoon, kun vain annatte heille työrauhan, ettekä vittuile joka käänteessä. Päteviä kavereita, oon nähny ne telkkarissakin, siis meilläkin on tvpersoonia ja televisiosta tuttuja!

    • vastuuttomat

      tosielämän vitsiä pukkaat "Kyllä jukka ja tarmo pistävät asiat kuntoon, kun vain annatte heille työrauhan, ettekä vittuile joka käänteessä. Päteviä kavereita, oon nähny ne telkkarissakin, siis meilläkin on tvpersoonia ja televisiosta tuttuja".

      alkuosa totta, että heidän pitäisi jatkaa aloittamansa kunnan hävittäminen suunnitellusti loppuun, sillä näinhän se on, ettei yhtä surkeita asianhoitajia enää löydy "Hankaluus on siinä, että pyhäjärveltä ei yxinkertaisesti löydy pätevämpää sakkia luottamustoimiin. Pakka jatkaa nykyisillä, uudet tekisivät vielä suurempaa vahinkoa. "

    • Fakta.on.faktaa

      Nyt mars keskuskoululle kiittämään asianosaisia kädestä pitäen, siellä ne on paikkakunnan alasajajat, omaisuuden kauppamiehiä äänestäneet ja äänestetyt, yhdessä myhäilemässä.

      Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistyksen 45-vuotisjuhla
      Päivämäärä: 1.10.2016 13:00
      Tapahtuman laji: Kulttuuri
      Tapahtumapaikka: Keskuskoulu, Pyhäjärvi
      Tapahtumapaikan puhelin: 044 4457 718
      Osoite: Tunturitie 1 86800 PYHÄSALMI
      Paikkakunta: Pyhäjärvi
      Tapahtumaluokka: Paikallinen
      Tapahtuman kuvaus:

      La 1.10.2016 klo 13.00 Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistyksen 45-vuotisjuhla, Keskuskoululla. Juhlatilaisuus on Pyhäjärven kaupungin 150-vuoden juhlatapahtuma. Kahvitarjoilu, tervetuloa!
      Tapahtuman järjestäjä: Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistys ry.
      Järjestäjän puhelinnumero: 050-5212781
      Järjestäjän sähköpostiosoite: [email protected]

      ww.pyhajarvi.fi/event_calendar/result.asp?menu_id=17152&selected_language=1&event_id=20528

    • toinentoistaan

      v.2011
      "Mikä Uusi Keskusta?

      Lehdistä saimme lukea uutisen, jossa kerrottiin, että Pyhäjärven Keskustan valtuustoryhmästä ovat eronneet Asko Kauranen, Jukka Tikanmäki, Seppo Kangasharju, Heikki Hankila ja Tarmo Rapo. Nämä henkilöt perustivat uuden valtuustoryhmän, nimeltään Uusi Keskusta. Ryhmä tuotiin valtuustolle tiedoksi viime valtuuston kokouksessa . Ryhmän puheenjohtajana toimii Asko Kauranen."

      ps. myöhemmin em. valittajaorganisaatioon liittyivät tukijäseninä mm. Piippo, Fält, Aittokoski,Torssonen, sekä muutama kaupungin henkilöstöstä Selänteeseen siirtynyt harakka.

      • M.Nykänen

        Tässäkin asiassa Proolaiset on pissinyt omiin muroihinsa!


    • höpöhöpöttää

      Ja sinä menit ja söit niitä.

    • eropaperi.oli.ensin

      On vaan todettava totuus, joka ei pala tulessakaan; Pyhäjärvelle pahimman vahingon aiheuttivat Liuska/Leppäharju ja kumpp. muuttamalla eropaperin virkavapaudeksi.

      Liuska/Leppäharju/Parkkinen ja kaverinsa ovat koko kaaoksen alku ja juuri.

      • Komunrantanen

        Elähä tuas horise joutavia HE. 2013 helemikuu se lähtölaokaus ol HE


    • syötyä.eilistä

      miten niin...erotatko vai et. vessapaperissasi näkyy sinun ikioma kykysi tuottaa järkeviä, todenmukaisia tuotoksia..erottanetko itsekkään, kumpaa päätäs pyyhit, ylä vai alapää , ruskeeta viirua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe