Seppo Pehkonen - mies pimeydestä

TV7riivattujenportaali

Seppo Pehkonen on helluntailaistaustainen ns. Toronton kirous -liikkeen pastori. Hän hajotti torontolaisuuden hulluina vuosina sekä Helsingin Siion- että Saalem-seurakuntaa, kunnes siirtyi eriseuraiseen lahkoon seurakuntaruumiin ulkopuolelle.

Pehkonen on toiminut pastorina Helsingin Cityseurakunnassa. Cityseurakunnat voidaan luokitella helluntailaisuudesta irtaantuneeksi tunnustuskuntiin sitoutumattomaksi uuskarismaattisuudeksi, ja niillä on yhteyksiä Toronton siunaus -liikkeeseen. Keväällä 2009 kaksi pientä eriseuraista lahkoa eli Helsingin Cityseurakunta ja Elämän Sana Helsinki yrittivät muodostaa voimakkaamman eksytyksen hengen ja yhdistyivät Elämän Sana City -seurakunnaksi. Myöhemmin Elämän Sana City muutti nimensä takaisin Helsingin Cityseurakunnaksi, mutta minkäänlaisia siunauksen sateita ei tullut ennen tai jälkeen henkien manauksen.

Pehkonen toimi Helsingin uuskarismaattisen Logos-raamattukoulun rehtorina vuoteen 2006 asti. Samassa uuskarismaattisessa torontolaiseksytyskoulussa toimi rehtorina myös muuan Petri Mäkilä (rehtorina 1996-1999), joka ohjasi vilpittömiä etsijöitä pois Kristuksesta. Vaikka Logos-raamattukoulussa henkien manausta ja torontolaista kirousta jakoivat Suomen pisimmän linjan eksyttäjät, lopetti se toimintansa vuonna 2006 liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Seppo Pehkonen on siis hajottanut sekä seurakuntaruumista että opettanut toista evankeliumia.

Seppo Pehkonen nimitettiin vuoden 2008 alusta uudelleen Näky-lehden päätoimittajaksi, vaikka edellinenkin Pehkosen jakso epäonnistui. Näky-lehti on uuskarismaattisten seurakuntien hengennostatuslehti, jolla lietsotaan sotahysteriaa hengellisessä sodankäynnissä.
http://nakymagazine.fi/uusin-lehti/viisi-palveluvirkaa-asetetaan-ennalleen

Käsite hengellinen sodankäynti liittyy keskeisesti uuskarismaattisten eksyttäjien oppiin. Uuskarismaatikkojen mukaan paholainen haluaa vastustaa lopunaikojen Latter Rain -herätystä kaikin keinoin, vaikka tällaisesta myöhäissadeherätyksestä ei Raamatussa puhutakaan. Niinpä Raamattu tulee hylätä ja korvata ilmestystiedolla. Vain valveutuneet erityisellä hengellä voidellut profeetat ovat perillä henkimaailman sodankäynnistä, nämä yleensä naispuoleiset henkilöt, kuten Päivi Heikkilä ja Johanna Tunturipuro, toimivat omien sanojensa mukaan kilpenä ja suojana koko Skandinavialle tai vähintäinkin Suomelle.

Uuskarismaatikkojen seurakuntaopissa suurta suosiota nauttii seurakuntiin soluttautumismalli. Jokaisesta emosolun jäsenestä on tarkoitus tulla uuden seurakuntansa käenpoika ja uusien uuskarismaattisten solujen johtaja. Koska duracellpupustakin ehtyy virta/voitelu, niin Helsingin Cityseurakunta on yhdessä TV7-kanavan ja Martti Ojareksen kanssa tuonut maahan energiaportaaleja aukaisevia NewAge-messiaita, joiden käsien alla tyhjentynyt mieli täyttyy pirullisilla suunnitelmilla tavallisten seurakuntalaisten eksyttämiseksi.
http://www.polvijarvenpastori.com/2014/05/12/ihmeiden-aika-suurtapahtuma-olympiastadion-26-27-7-2014/
http://nakymagazine.fi/uusin-lehti/haastattelussa-david-herzog

Seppo Pehkonen yrittää muuttaa historiaa selittämällä 90-luvun kirouksen jumalansa siunauksena. Seppo Pehkonen onkin yksi torontolaisen Isän Sydän (Fatherheart) -liikkeen eksyttäjä.
http://www.kristillinenkirjakauppa.fi/index.php?sid=30003&tuoteid=1528

Risto Soramies:
"Isän rakkaus. Erityisesti Toronto korostaa tätä. (Torontolaisuus on valitettavasti täysin voimissaan, vaikka sen luullaan jo häipyneen autuaammille kaatumis- ja ärjymismaille.) Puhutaan Isän rakkaudesta aivan kuin erillisenä asiana kaikesta muusta. On Isän rakkauden konferensseja, kirjoitetaan artikkeleita. Niissä ei kuitenkaan Ristiinnaulitulla ole mitään varsinaista sijaa.
Mitä sanookaan Johannes: ”Siinä on rakkaus, … että Jumala on lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” (1. Joh. 4)
- Morsius-metaforien käyttö epäraamatulliseen tapaan. Tätä harrastavat erityisesti naispastorit, joita tuntuu nykykarismaattisuudessa olevan paljon. Toronton johtava pastori Carol Arnott (John Arnottin puoliso) kertoo, kuinka hän juoksenteli Jeesuksen kanssa niityllä ja Jeesus poimi hänelle kukkakimpun. Sitten rouva Arnott ja Jeesus syleilivät intiimisti (ei tarkoittane kuitenkaan seksuaalista suhdetta). Lopulta Jeesus kosi Carolia ja häät pidettiin. Häissä Jeesus tuli Carolin luo ja pyysi saada ensitanssin. Morsiusaiheisia konferensseja pidetään tuhansille pastoreille ympäri maailmaa. Tällaiset jutut eivät ole este rouva Arnottin lisääntyvälle suosiolle, päinvastoin."

Seppo Pehkosen hedelmä on nähty ja seurauksena on ollut aina riitoja ja hajonneita seurakuntia. Kahdenkymmenen vuoden aikana Seppo Pehkonen ei ole torontolaisen henkensä kanssa saanut aikaan mitään hyvää.
Seppo Pehkonen on eksyttäjä ja susi torontolaisen suden vaatteissa.

Tämä on totuus.

57

4609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SEPPO PEHKONEN MARTTI OJARES 26.9 TV7!!!!!!!! FIRE!!!!!!!!!

      • SodomanTuletSyttymässä

        Fire on nyt jokapuolella maailmaa: pellot ja metsät palaa, kauppakeskukset ja autokorjaamot palaa, erityisesti Kalifornia palaa ja siellä oleva BETHEL- vainajanpalvontaseurakunta, sieltä pari jäsentäkin on palanut poroksi!


    • firefirefire

      hankkikaa liekinheitin, sellainen se vasta fire olisi!

      tosin saattaa omatkin housut palaa.

    • KIITOSjoetukäteen

      Aloittaja, ole mies ja kun kerran syytät Pehkosta nimeltä eksyttäjäksi, niin kerro kuka sinä olet ? Kyllähän uskonmies uskaltaa Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä omalla nimellä vastata huutoonsa?
      Odotetaan!

      • TV7riivattujenportaali

        Seppo voi tulla tänne keskustelemaan. Nimimerkillä tai ilman.


      • astuesiin

        Eiku sinua, syyttäjää tässä perätään, pelkuri ja puskista huutaja!!!


      • asiatasioina
        astuesiin kirjoitti:

        Eiku sinua, syyttäjää tässä perätään, pelkuri ja puskista huutaja!!!

        Mauno Mattilan tavoin faktat näyttäisivät olevan kunnossa, mikä on ongelmana?


    • saviseutulainen

      Kiitos tästä avauksesta!

      Toivottavasti ne silmät, jotka eivät vielä ole saaneet avautua, alkaisivat jo hiljalleen aueta näkemään mistä kauhistuttavasta eksytyksestä Toronton "siunauksessa" ( kirouksessa ) kaikkine jälkeensä jättämine ääriylikarismaattisine saastutuksineen on kyse.
      Herätkää ystävät Jeesuksessa Kristuksessa, jättäkää nämä lopunajan eksytysseurakunnat ja - ministreyt.
      Niitä tulee karttaa ja kaukaa kiertää!

      Tämä on totuus - kuten ketjun avaaja tähdellistä tähdellisemmän viestinsä päättää.

      • HengenvaarallistaSedaati

        Se on totuus! Täältä pesee yksi vahvistus lisää...olen Hengessäni läheltä seurannut 90luvulta saakka helluntai/vapaasrk/evluttien ROMAHDUSTA...myös varoittanut omalta osaltani mikrofooninkin takaa..mutta Totuuden kuulemiselle umpeutuneiden korvien takia lähdin Jeesusta seuraamaan, pois valheenpuhujien ulkokultaisesta seurasta.H ALOOOOOOO?????YLKÄ SAAPUUU, RAKASTATKO HÄNTÄ???


    • aloittajalle-

      Saanko kysyä mikä on aloittajan tausta ja hengellinen oppi ja koti?

      • TV7riivattujenportaali

        Riivatut anastavat toisen identiteetin, heidän oma identiteettinsä on saatanan varastama


      • TV7riivattujenportaali kirjoitti:

        Riivatut anastavat toisen identiteetin, heidän oma identiteettinsä on saatanan varastama

        Aika hauskaa seurattavaa uskovien väliset riidat, kun mäiskitään alapään sanoilla lähimmäisiä.

        Ei-uskovilla ei koskaan ole tollasia sanavalintoja, eikä edes riidellä, vaan keskustellaan sivistyneesti.


      • saviseutulainen
        Pe.ku kirjoitti:

        Aika hauskaa seurattavaa uskovien väliset riidat, kun mäiskitään alapään sanoilla lähimmäisiä.

        Ei-uskovilla ei koskaan ole tollasia sanavalintoja, eikä edes riidellä, vaan keskustellaan sivistyneesti.

        Ehkä nämä alatyyliin turvautuvat eivät sentään lukeudu uskoviin ensinkään. Tai- eivät lukeudu.
        Herran Jeesuksen seuraajat eivät tuollaista kieltä käytä.

        Annoitpa Pe.ku korkeakäsityksellisen lausunnon ei-uskovien sanavalinnoista:)!


      • lilllliii

        sitä mitä sydän on täynnä suu puhuu. Hedelmistään te heidät tunnette. Lukekaapa mitä herjauksia tuo aloittaja tänne kirjoittaa, ja näette mikä henkivalta on sen takana! kukaan oikea uskovainen ei salli itsensä puhua noilla sanoilla kenellekkään. Näettekö nyt?
        pese suusi saippualla!


      • äläannavääräätodistusta
        lilllliii kirjoitti:

        sitä mitä sydän on täynnä suu puhuu. Hedelmistään te heidät tunnette. Lukekaapa mitä herjauksia tuo aloittaja tänne kirjoittaa, ja näette mikä henkivalta on sen takana! kukaan oikea uskovainen ei salli itsensä puhua noilla sanoilla kenellekkään. Näettekö nyt?
        pese suusi saippualla!

        Huono provo


      • Anonyymi

        En tiedä minäkään... mikä on aloittajan tausta ja hengellinen oppi, mutta ainakin on varmaa, että hän on pettynyt Seppo Pehkoseen, ja tähän hänen kaitsemaansa seurakuntaan, joka on Pehkosen ohjauksessa. Se riittää. Kävin itsekin siellä, ja sain siellä vain arpia sieluuni. Petyin lähes kaikkeen, mitä siellä uskonnon nimissä tarjottiin meille kuulijoille, ja en usko, että koskaan toivun saamistani henkisistä haavoista ja tuskista. Pehkonen ei ole ollut eikä tule olemaan sopivaa ainesta johtajaksi. Johtajan velvollisuus on ohjata alaisiaan, tässä tapauksessa seurakuntaansa, ja Pehkosesta ei ole koskaan ollut siihen, ja ei tule koskaan olemaan. Siis, aloittajan taustalla ja hengellisellä opilla ei ole merkistystä. Tunne, mikä hänelle on jäänyt seurakunnan toiminnasta riittää. Ei kannata olla lammas susien keskellä! Minulle jäi vain katkeruus, ja hirvittävä henkinen tuska. Luojan kiitos, että sinne ei ole enää pakko mennä.


    • hhkgj

      FIRE!!!! MARTTI OJARES SEPPO PEHKONEN!!! TÄNÄÄN!!!!

    • aasiasiantuntijana

      Seppo Pehkonen asiantuntijana. Millä perusteilla? Tämä on farssi.

      • SokeitaSokeidenTaluttaji

        Muistan Sepon kiekumiset Saalemissa! Hän ei kyennyt saamaan Sanaakaan suustaan. Pyhä Henki ei kaakata, Jumalan Sanat ovat selkeitä Sanoja...Seppo juopui juopumistaan..sodomaan asti.


    • mielipiteeni

      Herra on väkevästi Pehkosen kanssa!!

      • EimennytputkeenSepolla

        Huomasi kuinka sammakot hyppivät suusta...


      • herrasmiesonherrasmies
        EimennytputkeenSepolla kirjoitti:

        Huomasi kuinka sammakot hyppivät suusta...

        Sivistynyt herrasmies toisin kuin Mattila.


      • Sepisepitti
        herrasmiesonherrasmies kirjoitti:

        Sivistynyt herrasmies toisin kuin Mattila.

        Torontolainen torontolaisuusasiantuntijana = pukki kaalimaalla kertomassa ettei pukki syö kaalia


      • TheTruthOfIt

        Tupakka ei sairastuta ketään, kysykää vaikka tupakkayhtiöltä!


    • kertoisikojoku

      Millaista hedelmää Seppo Pehkonen on saanut aikaan?

      • poislähtenyt

        No minäpä kerron yhden ihmisen(tosin on lukuisia muitakin)tarinasta pätkän. Tulin uskoon vuosituhannen alussa ja menin oitis kasteelle ja innostuin raamatun tutkimisesta ja rukouksesta sekä ylistyksestä valtavasti. Niin paljon,että jätin kaiken ns. normaalin elämän. Harmillista tosin oli se,etä uskoon tuloni tapahtui,kuten niin usein asian laita on,elämäni ollessa syvässä kriisissä. "Hengelliset vanhempani" olivat uuskarismaatikkoja ja siihen soppaan minutkin siis siten vedettiin mukaan. Täytyin Pyhällä Hengellä,kuten asia karismaattisissa piireissä "väkevästi" ilmaistaan,puhuin uusin kielin(jotka "sain" rukoillessani näiden "hengellisten vanhempieni" kanssa painostettuna siihen: "puhu vaan,anna tulla,sulla on kielet,sulla on kielet.."jne. ja tätä mongerrusta sitten pidettiin Jumalan lahjana. Rukoukseni Jeesuksen puoleen oli kyllä aito,mutta koska tulin tähän kuvioon ns.pystymetsästä,en mitenkään ollut kykenevä arvioimaan ilmiöit tai opetuksia. Kasteelle menin siis Hietaniemen rannassa,Pehkonen oli tuolloin city-srkn pastori ja kastoi minutkin. Päiväni täyttyivät ylistyksestä,rukouksesta,raamatunluvusta myöhään yöhön,srknnassa käynnistä ja karismaattisen opin omaksumisesta. Kaikki omituinenkin oli Pyhästä Hengestä ja siihen piti vain mennä mukaan ja näitä ilmiöitä tavoitella. Rodney-howard Browne tuli tutuksi,en tiedä,onko ketään sellaista harhaoppista saarnamiestä,kenen käsien alla emme olisi "vanhempieni" kanssa tuolloin juosseet. Koin valtavaa voitelua,nauroin,itkin,täysin ilman mitään komtrollia,kaatuilin,makasin liimattuna maassa,olin hengen humalassa päivät pääksytysten. Toki tuohon liikkeeseen kuuluu myös oppi hyväntekemsestä ja lähimmäisen rakastamisesta,mutta pohjimmiltaan kaikki tähtää ihmisen oman egon nostoon ja rahan saamiseen,siunausten perässä juoksemiseen(myöhemmin olen todella kovien kokemusten kautta ymmärtänyt,etteivät ne mitään siunauksia olleetkaan..). Kun puhutaan sis'isestä "eheytymisestä" se on hyvin harhaan johtavaa ja sen tarkoitus on vain ja ainoastaan sitoa ihminen näiden huijarisaarnamiesten omiin tarkoitusperiin,orjuuttaa ihminen,joka avaa pahaaaavistamattomana koko sydämensä ja sielunsa näille susille ja altistuu mitä omituisemmille manifestaatioille. Mieleisairaalaan on moni joutunut,työkyvyttömyyseläkkelle jne. Moni silloinen ystäväni on täysin luopunut uskosta,itsellenikin on ollut hyvin vaikeaa kaiken jälkeen enää löytää yhteyttä tai luottamusta Jumalaan. Eksyttävät torontolaisuus opit vievät ihmisen katseen pois rististä kuvittelemaan että hän itsessään olisikin nyt jotain,jumalan voideltu,valittu ja täysin pyhä ja hurskas. Näinhän asian laita ei silti ole. Varoitan teitä,jotka olette tekemisissä kauniilta ja ihanilta vaikuttavien karismaatikkojen kanssa: Lukekaa raamattuanne,älkää ottako osaa konferensseihin tai ylistyskarkeloihin,joiden tarkoitus on tuottaa ihmisille vain hyvää fiilistä ja manifestaatioita.(Esim.toinen "hengellisistä vanhemmistani oli lentänyt erään saarnaajan rukoiltua hänen puolestaan monta metriä taaksepäin kokousalissa),muttei saarnata parannuksen tekoa ja ristin tietä. Välini "vanhempiini"katkesivat heidän puoleltaan täysin,kun sanoin suoraan,että he juoksevat kokemusten ja rahan perässä,elävät yltäkylläisyydessä,mutta hylkäävät tienpuoleen henkihieveriin piestyt,samoin minulle käänsivät selkänsä eräässä seurakunnassa karismaattisuuteen uskovat ihmiset,kun rohkenin kysyä mm.heidi bakerin taustoista,kun en hänestä aiemmin ollut kuullut-tämä tulkittiin aivan välittömästi arvosteluksi!?! Nyt "hengelliset vanhempani" koittavat varallisuudellaan houkutella veljeäni samoihin karkeloihin,ostelevat puhelimia,maksoivat jopa ajokortin sekä hyysäävät muillakin tavoin. Pyrin parhaani mukaan kertomaan hänelle,että ei mene mukaan kaikkeen,mikä kiiltää..Paljon on muutakin tapahtunut,mutta kaikenkaikkiaan hedelmä heillä ei ole hyvää,paitsi mammonanmaailman näkökulmasta. Mitäs vääristä profeetoista raamatussa sanottiinkaan,muistelkaapa sitä.


      • SanaRististäRaiskattu

        KIITOS TOTUUDEN JAKAMISESTA! olkoon se useille vaurioituneille Iankaikkiseksi Elämäksi! Jeesus EI jätä sinua, mutta pyri valvomaan...meillä kaikilla on vaan vähän aikaa, ne jotka ovat valmiit, pian temmataan pois V IHASTA, JUMALAN VIHASTA HÄNEN SANANSA POLKEMISESTA!!!


      • katseYLÖS
        poislähtenyt kirjoitti:

        No minäpä kerron yhden ihmisen(tosin on lukuisia muitakin)tarinasta pätkän. Tulin uskoon vuosituhannen alussa ja menin oitis kasteelle ja innostuin raamatun tutkimisesta ja rukouksesta sekä ylistyksestä valtavasti. Niin paljon,että jätin kaiken ns. normaalin elämän. Harmillista tosin oli se,etä uskoon tuloni tapahtui,kuten niin usein asian laita on,elämäni ollessa syvässä kriisissä. "Hengelliset vanhempani" olivat uuskarismaatikkoja ja siihen soppaan minutkin siis siten vedettiin mukaan. Täytyin Pyhällä Hengellä,kuten asia karismaattisissa piireissä "väkevästi" ilmaistaan,puhuin uusin kielin(jotka "sain" rukoillessani näiden "hengellisten vanhempieni" kanssa painostettuna siihen: "puhu vaan,anna tulla,sulla on kielet,sulla on kielet.."jne. ja tätä mongerrusta sitten pidettiin Jumalan lahjana. Rukoukseni Jeesuksen puoleen oli kyllä aito,mutta koska tulin tähän kuvioon ns.pystymetsästä,en mitenkään ollut kykenevä arvioimaan ilmiöit tai opetuksia. Kasteelle menin siis Hietaniemen rannassa,Pehkonen oli tuolloin city-srkn pastori ja kastoi minutkin. Päiväni täyttyivät ylistyksestä,rukouksesta,raamatunluvusta myöhään yöhön,srknnassa käynnistä ja karismaattisen opin omaksumisesta. Kaikki omituinenkin oli Pyhästä Hengestä ja siihen piti vain mennä mukaan ja näitä ilmiöitä tavoitella. Rodney-howard Browne tuli tutuksi,en tiedä,onko ketään sellaista harhaoppista saarnamiestä,kenen käsien alla emme olisi "vanhempieni" kanssa tuolloin juosseet. Koin valtavaa voitelua,nauroin,itkin,täysin ilman mitään komtrollia,kaatuilin,makasin liimattuna maassa,olin hengen humalassa päivät pääksytysten. Toki tuohon liikkeeseen kuuluu myös oppi hyväntekemsestä ja lähimmäisen rakastamisesta,mutta pohjimmiltaan kaikki tähtää ihmisen oman egon nostoon ja rahan saamiseen,siunausten perässä juoksemiseen(myöhemmin olen todella kovien kokemusten kautta ymmärtänyt,etteivät ne mitään siunauksia olleetkaan..). Kun puhutaan sis'isestä "eheytymisestä" se on hyvin harhaan johtavaa ja sen tarkoitus on vain ja ainoastaan sitoa ihminen näiden huijarisaarnamiesten omiin tarkoitusperiin,orjuuttaa ihminen,joka avaa pahaaaavistamattomana koko sydämensä ja sielunsa näille susille ja altistuu mitä omituisemmille manifestaatioille. Mieleisairaalaan on moni joutunut,työkyvyttömyyseläkkelle jne. Moni silloinen ystäväni on täysin luopunut uskosta,itsellenikin on ollut hyvin vaikeaa kaiken jälkeen enää löytää yhteyttä tai luottamusta Jumalaan. Eksyttävät torontolaisuus opit vievät ihmisen katseen pois rististä kuvittelemaan että hän itsessään olisikin nyt jotain,jumalan voideltu,valittu ja täysin pyhä ja hurskas. Näinhän asian laita ei silti ole. Varoitan teitä,jotka olette tekemisissä kauniilta ja ihanilta vaikuttavien karismaatikkojen kanssa: Lukekaa raamattuanne,älkää ottako osaa konferensseihin tai ylistyskarkeloihin,joiden tarkoitus on tuottaa ihmisille vain hyvää fiilistä ja manifestaatioita.(Esim.toinen "hengellisistä vanhemmistani oli lentänyt erään saarnaajan rukoiltua hänen puolestaan monta metriä taaksepäin kokousalissa),muttei saarnata parannuksen tekoa ja ristin tietä. Välini "vanhempiini"katkesivat heidän puoleltaan täysin,kun sanoin suoraan,että he juoksevat kokemusten ja rahan perässä,elävät yltäkylläisyydessä,mutta hylkäävät tienpuoleen henkihieveriin piestyt,samoin minulle käänsivät selkänsä eräässä seurakunnassa karismaattisuuteen uskovat ihmiset,kun rohkenin kysyä mm.heidi bakerin taustoista,kun en hänestä aiemmin ollut kuullut-tämä tulkittiin aivan välittömästi arvosteluksi!?! Nyt "hengelliset vanhempani" koittavat varallisuudellaan houkutella veljeäni samoihin karkeloihin,ostelevat puhelimia,maksoivat jopa ajokortin sekä hyysäävät muillakin tavoin. Pyrin parhaani mukaan kertomaan hänelle,että ei mene mukaan kaikkeen,mikä kiiltää..Paljon on muutakin tapahtunut,mutta kaikenkaikkiaan hedelmä heillä ei ole hyvää,paitsi mammonanmaailman näkökulmasta. Mitäs vääristä profeetoista raamatussa sanottiinkaan,muistelkaapa sitä.

        Noin siinä saattaa käydä kun ei itsellä kontrolli pelaa ja tyytyy maitoruokaan. Itsellä on vastuu uskoon tultua, lukea sanaa, rukoilla Jumalalta ja Jeesukselta johdatusta, oppia turvautua Häneen, elämän antajaan. Jeesukseen Kristukseen ei koskaan pety, ihmisiin kylläkin !


      • poislähtenyt

        Tarkoitukseni ei ole tuomita tai julistaa tulikivenkatkuisia tuomioita,vain varoittaa liiallisen karismattisuden vaaroista omiin kokemuksiini perustuen ja iloitsen suuresti,että en olekkaan yksin näkemysteni kanssa,vaan on muitakin samoin ymmärtäneitä. Todella harmillista,että en aiemmin tiennyt sitä. ja aika alusta on taas omaa elämää alettava rakentamaan ystävyysuhteista alkaen,mutta enpä toisaalta enää ole täysin vedätettävissä kaikkeen toimintaan mukaan :)


      • poislähtenyt
        katseYLÖS kirjoitti:

        Noin siinä saattaa käydä kun ei itsellä kontrolli pelaa ja tyytyy maitoruokaan. Itsellä on vastuu uskoon tultua, lukea sanaa, rukoilla Jumalalta ja Jeesukselta johdatusta, oppia turvautua Häneen, elämän antajaan. Jeesukseen Kristukseen ei koskaan pety, ihmisiin kylläkin !

        Ja myös siitä iloitsen,että sinun laillasi ajattelevien(?) ihmisten kanssa minun ei tarvitse enää olla tekemisissä, enpähän rikkoudu enempää. Jos et ymmärrä lukemaasi,sille ei kukaan mahtane mitään. Parasta jatkoa aikuistumisen tiellä,ehkä sinunkin silmäsi vielä aukeavat, mikäli olet näiden äärikarismaattisten talutusnuorassa sitä itse vielä ymmärtämättä :) fraasia:"ihmisiin saa aina pettyä,jumalaan ei koskaan" ei sellaisenaan raamatusta löydy,silti sitä käytetään oikeutuksena mitä julmimpiin väkivallan tekoihin uskovien keskuudessa,henkisesti ja fyysisesti. Olisi monta ilkeää tositarinaa kerrottavana,mutta annetaan toistaiseksi olla-Jumala kyllä maksaa oikeudenmukaisen palkan kullekkin.


      • Armoatarvitaan

        Kiitän sinua nimimerkki "pois lähtenyt" avoimesta kommentistasi. Herra on kuitenkin sinun kanssasi. Tiedän mistä kerroit koska olen nähnyt samoja asioita. Voimia ja siunausta elämääsi.


      • MätäHedelmä
        poislähtenyt kirjoitti:

        Ja myös siitä iloitsen,että sinun laillasi ajattelevien(?) ihmisten kanssa minun ei tarvitse enää olla tekemisissä, enpähän rikkoudu enempää. Jos et ymmärrä lukemaasi,sille ei kukaan mahtane mitään. Parasta jatkoa aikuistumisen tiellä,ehkä sinunkin silmäsi vielä aukeavat, mikäli olet näiden äärikarismaattisten talutusnuorassa sitä itse vielä ymmärtämättä :) fraasia:"ihmisiin saa aina pettyä,jumalaan ei koskaan" ei sellaisenaan raamatusta löydy,silti sitä käytetään oikeutuksena mitä julmimpiin väkivallan tekoihin uskovien keskuudessa,henkisesti ja fyysisesti. Olisi monta ilkeää tositarinaa kerrottavana,mutta annetaan toistaiseksi olla-Jumala kyllä maksaa oikeudenmukaisen palkan kullekkin.

        Jumala sinua, poislähtenyt, siunatkoon. Tuollainen särkyneen syyllistäminen ja henkinen väkivalta ei kuulu Kristuksen, ja näin ei tulisi kuulua yhdenkään Häneen uskovan luonteeseen. Tuoko on se hedelmä? Mätä ja saastainen, matoja täynnä.

        1.Joh.4:8 Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.

        Matt. 7:15-20 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
        Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
        Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.

        Sananlaskut 17:15 Syyllisen syyttömäksi ja syyttömän syylliseksi tekijä ovat kumpikin Herralle kauhistus.


      • katseYlös
        poislähtenyt kirjoitti:

        Ja myös siitä iloitsen,että sinun laillasi ajattelevien(?) ihmisten kanssa minun ei tarvitse enää olla tekemisissä, enpähän rikkoudu enempää. Jos et ymmärrä lukemaasi,sille ei kukaan mahtane mitään. Parasta jatkoa aikuistumisen tiellä,ehkä sinunkin silmäsi vielä aukeavat, mikäli olet näiden äärikarismaattisten talutusnuorassa sitä itse vielä ymmärtämättä :) fraasia:"ihmisiin saa aina pettyä,jumalaan ei koskaan" ei sellaisenaan raamatusta löydy,silti sitä käytetään oikeutuksena mitä julmimpiin väkivallan tekoihin uskovien keskuudessa,henkisesti ja fyysisesti. Olisi monta ilkeää tositarinaa kerrottavana,mutta annetaan toistaiseksi olla-Jumala kyllä maksaa oikeudenmukaisen palkan kullekkin.

        35vuotta olen saanut Jeesusta seurata, alkoholin pauloista pelastunut syntinen. Jumalan avulla en kiinnittynyt ihmisiin, enkä ihmeisiin, vaan aina olen pitänyt mielessäni, Jumalan sanan lukeminen ja Jeesukseen turvautumisen. Toistan, ihmisiin pettyy aina ( lihaa, verta, taipumus syntiin jne.) Jeesukseen ei pety koskaan! Koitahan pärjätä, sieltä Golgatan ristin juurelta se eheytyminen ja elämä lähtee.


      • VäärinymmärrettyOmena
        katseYlös kirjoitti:

        35vuotta olen saanut Jeesusta seurata, alkoholin pauloista pelastunut syntinen. Jumalan avulla en kiinnittynyt ihmisiin, enkä ihmeisiin, vaan aina olen pitänyt mielessäni, Jumalan sanan lukeminen ja Jeesukseen turvautumisen. Toistan, ihmisiin pettyy aina ( lihaa, verta, taipumus syntiin jne.) Jeesukseen ei pety koskaan! Koitahan pärjätä, sieltä Golgatan ristin juurelta se eheytyminen ja elämä lähtee.

        Anteeksi pyydän katseYlös kommenttiani. Ymmärsin aiemman viestisi täysin väärin syyllistävänä vaikka sitä se ei ilmeisesti jälkimmäisen kommenttisi perusteella ollutkaan.


      • katseYlös
        VäärinymmärrettyOmena kirjoitti:

        Anteeksi pyydän katseYlös kommenttiani. Ymmärsin aiemman viestisi täysin väärin syyllistävänä vaikka sitä se ei ilmeisesti jälkimmäisen kommenttisi perusteella ollutkaan.

        Ole vapaa. En pilkkaa ketään. Annan Jumalalle ja Jeesukselle kaiken kunnian. Sanon vaan sen minkä olen jo aika pitkällä vaelluksena Jeesuksen oppilaana oppinut. Jokainen ihminen, papit, evankelistat ym. ovat vain kuitenkin itsekin, armahdettuja syntisiä. Jos kiinnittää katseensa heihin, niin metsään menee. Katseemme pitää kiinnittyä uskon alkajaa ja syntiemme sovittajaan, Jeesukseen Kristukseen. Häneen ja hänen kanssa elämiseen uskossa, ei pety koskaan.


      • poislähtenyt
        katseYlös kirjoitti:

        Ole vapaa. En pilkkaa ketään. Annan Jumalalle ja Jeesukselle kaiken kunnian. Sanon vaan sen minkä olen jo aika pitkällä vaelluksena Jeesuksen oppilaana oppinut. Jokainen ihminen, papit, evankelistat ym. ovat vain kuitenkin itsekin, armahdettuja syntisiä. Jos kiinnittää katseensa heihin, niin metsään menee. Katseemme pitää kiinnittyä uskon alkajaa ja syntiemme sovittajaan, Jeesukseen Kristukseen. Häneen ja hänen kanssa elämiseen uskossa, ei pety koskaan.

        Hyvä asia,että olet säästynyt ihmisten riepottelulta eksytysten keskeltä ainakin tietyiltä osin. Minulle ei valitettavasti käynyt niin onnekkaasti,että,kuten aiemmin kirjoitin,olisin mitenkään voinut osata tuolloin arvioida mistä minulle annettu oppi jne. ilmiöt olivat peräisin. Miten olisin voinut tietää tai ymmärtää? Että sinänsä kyllä tuli olo,että syyllistetään nyt siitä,ettei vastasyntynyt tiedä,miten toimia ja mitä uskoa,kun kertakaikkiaan ei ollut ketään,joka olisi raittiisti ohjannut oikeaan ja raamatusta voi ihminen löytää tukea melkein mille tahansa käsityksille,jollei ole kouluja käynyt..Nämä koulut on tosiaan toivottavasti siltä osin itseltäni nyt kuitenkin käyty ja uskon seurakuntien enenevässäkin määrin havahtuvan karismahypetyksen olevan kissankultaa :)


      • sekaheli
        poislähtenyt kirjoitti:

        No minäpä kerron yhden ihmisen(tosin on lukuisia muitakin)tarinasta pätkän. Tulin uskoon vuosituhannen alussa ja menin oitis kasteelle ja innostuin raamatun tutkimisesta ja rukouksesta sekä ylistyksestä valtavasti. Niin paljon,että jätin kaiken ns. normaalin elämän. Harmillista tosin oli se,etä uskoon tuloni tapahtui,kuten niin usein asian laita on,elämäni ollessa syvässä kriisissä. "Hengelliset vanhempani" olivat uuskarismaatikkoja ja siihen soppaan minutkin siis siten vedettiin mukaan. Täytyin Pyhällä Hengellä,kuten asia karismaattisissa piireissä "väkevästi" ilmaistaan,puhuin uusin kielin(jotka "sain" rukoillessani näiden "hengellisten vanhempieni" kanssa painostettuna siihen: "puhu vaan,anna tulla,sulla on kielet,sulla on kielet.."jne. ja tätä mongerrusta sitten pidettiin Jumalan lahjana. Rukoukseni Jeesuksen puoleen oli kyllä aito,mutta koska tulin tähän kuvioon ns.pystymetsästä,en mitenkään ollut kykenevä arvioimaan ilmiöit tai opetuksia. Kasteelle menin siis Hietaniemen rannassa,Pehkonen oli tuolloin city-srkn pastori ja kastoi minutkin. Päiväni täyttyivät ylistyksestä,rukouksesta,raamatunluvusta myöhään yöhön,srknnassa käynnistä ja karismaattisen opin omaksumisesta. Kaikki omituinenkin oli Pyhästä Hengestä ja siihen piti vain mennä mukaan ja näitä ilmiöitä tavoitella. Rodney-howard Browne tuli tutuksi,en tiedä,onko ketään sellaista harhaoppista saarnamiestä,kenen käsien alla emme olisi "vanhempieni" kanssa tuolloin juosseet. Koin valtavaa voitelua,nauroin,itkin,täysin ilman mitään komtrollia,kaatuilin,makasin liimattuna maassa,olin hengen humalassa päivät pääksytysten. Toki tuohon liikkeeseen kuuluu myös oppi hyväntekemsestä ja lähimmäisen rakastamisesta,mutta pohjimmiltaan kaikki tähtää ihmisen oman egon nostoon ja rahan saamiseen,siunausten perässä juoksemiseen(myöhemmin olen todella kovien kokemusten kautta ymmärtänyt,etteivät ne mitään siunauksia olleetkaan..). Kun puhutaan sis'isestä "eheytymisestä" se on hyvin harhaan johtavaa ja sen tarkoitus on vain ja ainoastaan sitoa ihminen näiden huijarisaarnamiesten omiin tarkoitusperiin,orjuuttaa ihminen,joka avaa pahaaaavistamattomana koko sydämensä ja sielunsa näille susille ja altistuu mitä omituisemmille manifestaatioille. Mieleisairaalaan on moni joutunut,työkyvyttömyyseläkkelle jne. Moni silloinen ystäväni on täysin luopunut uskosta,itsellenikin on ollut hyvin vaikeaa kaiken jälkeen enää löytää yhteyttä tai luottamusta Jumalaan. Eksyttävät torontolaisuus opit vievät ihmisen katseen pois rististä kuvittelemaan että hän itsessään olisikin nyt jotain,jumalan voideltu,valittu ja täysin pyhä ja hurskas. Näinhän asian laita ei silti ole. Varoitan teitä,jotka olette tekemisissä kauniilta ja ihanilta vaikuttavien karismaatikkojen kanssa: Lukekaa raamattuanne,älkää ottako osaa konferensseihin tai ylistyskarkeloihin,joiden tarkoitus on tuottaa ihmisille vain hyvää fiilistä ja manifestaatioita.(Esim.toinen "hengellisistä vanhemmistani oli lentänyt erään saarnaajan rukoiltua hänen puolestaan monta metriä taaksepäin kokousalissa),muttei saarnata parannuksen tekoa ja ristin tietä. Välini "vanhempiini"katkesivat heidän puoleltaan täysin,kun sanoin suoraan,että he juoksevat kokemusten ja rahan perässä,elävät yltäkylläisyydessä,mutta hylkäävät tienpuoleen henkihieveriin piestyt,samoin minulle käänsivät selkänsä eräässä seurakunnassa karismaattisuuteen uskovat ihmiset,kun rohkenin kysyä mm.heidi bakerin taustoista,kun en hänestä aiemmin ollut kuullut-tämä tulkittiin aivan välittömästi arvosteluksi!?! Nyt "hengelliset vanhempani" koittavat varallisuudellaan houkutella veljeäni samoihin karkeloihin,ostelevat puhelimia,maksoivat jopa ajokortin sekä hyysäävät muillakin tavoin. Pyrin parhaani mukaan kertomaan hänelle,että ei mene mukaan kaikkeen,mikä kiiltää..Paljon on muutakin tapahtunut,mutta kaikenkaikkiaan hedelmä heillä ei ole hyvää,paitsi mammonanmaailman näkökulmasta. Mitäs vääristä profeetoista raamatussa sanottiinkaan,muistelkaapa sitä.

        Minä koin kaiken saman kuin sinäkin "poislähtenyt". Olin työn uuvuttama ja kärsinyt pitkäaikaisesta unettomuudesta, Avauduin liikaa lähiryhmien keskusteluissa, ja paljastin itsestäni aivan aivan kaiken... Ehkäpä jossain alitajunnassa oli oletus, että näin tehden he löytävät avaimet, millä nämä hyvinkin tuskaiset ja ikävät asiat saataisiin pois sielustani. Alussa heidän "huolenpitonsa", ja rukouksensa tuntuivat hyvältä, ja tunsin olevani arvokas ihminen, niin Jumalan kuin ihmisten edessä. Tilanne muuttui hyvinkin nopeasti. Ne asiat joita olin itsestäni paljastanut alkoivat kääntyä minua vastaan. Olin hyvässä uskossani kuvitellut, että ihmiset jotka ovat uskovaisia eivät kohtele ketään huonosti vaan auttavat ja tukevat toisiaan kaikin mahdollisin tavoin. Todellisuus paljastui... olin heille se kummajainen, jota oli lupa haukkua ja nimitellä, niin edestä kuin takaakinpäin. Lapsena kokemani koulukiusauskin oli leikkiä tähän verrattuna. Älkää hyvät ihmiset menkö city seurakuntaan. Tämä "karismaattinen usko" ei ole oikeasta Jumalasta, vaan pelkkää hölynpölyn syöttämistä Jumalan sanan avulla hyväuskoisille ja heikoille ihmisille. He jotka tätä toimintaa johtavat, hakevat omaa hyötyään, joko taloudellisesti tai pönkitystä omalle narsistiselle egolleen. Jos silmäni eivät olisi avautuneet, ja en olisi ymmärtänyt erota tästä seurakunnasta, niin minulle olisi varmasti tapahtunut jotain pahaa. Uskon Jumalaan ja Jeesus on minun pelastajani. En usko karismaattiseen seurakuntaan enkä Pehkoseen. Tervetuloa te kaikki muutkin city seurakunnan jäsenet Kallion Kirkkoon, jossa minäkin käyn nykyisin.


      • KÄÄNTYKÄÄJEESUKSENLUO

        Amen kaikelle aluksi tuomallesi! Mutta, Kallion kirkko ei ole Kristuskalliolla, ei seuraa Sanaa. Piispaa myöten hyväksyy synnit, tietenkin "rakkauden" nimissä.
        Varo siis tuotakin petosta!


      • Anonyymi
        katseYlös kirjoitti:

        Ole vapaa. En pilkkaa ketään. Annan Jumalalle ja Jeesukselle kaiken kunnian. Sanon vaan sen minkä olen jo aika pitkällä vaelluksena Jeesuksen oppilaana oppinut. Jokainen ihminen, papit, evankelistat ym. ovat vain kuitenkin itsekin, armahdettuja syntisiä. Jos kiinnittää katseensa heihin, niin metsään menee. Katseemme pitää kiinnittyä uskon alkajaa ja syntiemme sovittajaan, Jeesukseen Kristukseen. Häneen ja hänen kanssa elämiseen uskossa, ei pety koskaan.

        Näin se pitää olla. Kunnia ja kiitos kuuluu yksin Jumalalle, joka on sallinut meidän jokaisen syntyä tänne, ja kunnia kuuluu myös Jumala pojalle Jeesukselle, joka antoi meille kaiken sen, mitä me tarvitsemme. Hän toi meille pelastussanoman Jumalalta, ja antoi henkensä meidän kurjien puolesta, ja näytti meille tien taivaaseen, ikuiseen elämään Rakkaan Jumalan luokse. Siis! Älkää todellakaan pilkatko ketään, ja älkää tuomitko ketään. Tuomitseminen on vain Jumalan ja hänen poikansa Jeesuksen oikeus.


    • Tämän ketjun aloittaja on pimeydestä.

      • jochananbuchanan

        1)Faktat kunnossa = totuus
        2)Totuus on valkeutta


      • jochananbuchanan kirjoitti:

        1)Faktat kunnossa = totuus
        2)Totuus on valkeutta

        Tarkista faktasi!

        Seppo Pehkonen on uskovainen mies, Jumalan lapsi, vuosia sitten pimeydestä valkeuteen siirretty. Hairahtunut hän on monessa kohden, mutta "mies pimeydestä" hän ei ole.

        Kun jo otsikko on näin päin puuta, ei jää arvailujen varaan, mitä sen alla on.


      • linkkivinkkiä
        Jochanan kirjoitti:

        Tarkista faktasi!

        Seppo Pehkonen on uskovainen mies, Jumalan lapsi, vuosia sitten pimeydestä valkeuteen siirretty. Hairahtunut hän on monessa kohden, mutta "mies pimeydestä" hän ei ole.

        Kun jo otsikko on näin päin puuta, ei jää arvailujen varaan, mitä sen alla on.

        Linkkiä?


      • TieteellinenExyttäjä
        Jochanan kirjoitti:

        Tarkista faktasi!

        Seppo Pehkonen on uskovainen mies, Jumalan lapsi, vuosia sitten pimeydestä valkeuteen siirretty. Hairahtunut hän on monessa kohden, mutta "mies pimeydestä" hän ei ole.

        Kun jo otsikko on näin päin puuta, ei jää arvailujen varaan, mitä sen alla on.

        Seppo Pehkonen on TIEDEMIES!
        Siinä kaikki.


    • faktoissapuutteita

      Seppo voisi tarkistaa Wikipediasta menestysteologian määritelmän

    • torontonkirous

      Torontolaisen kertomus

      Elin ihan tavallista elämää 1990-luvun alkupuolelle asti. Työni on palveluammatti, minulla on mies ja 12-vuotias poika. Kuitenkin minua usein vaivasi tyhjyyden tunne. En tiennyt, miksi elän.

      Lapsena olin käynyt pyhäkoulua ja tyttökerhoa. Pyhäkoulusta jäivät erityisesti mieleeni valkoinen pöytäliina ja kynttilä - juhlan tuntu. Sanan opetus ei kuitenkaan pystynyt estämään maailmaa viemästä minua mukanaan, kun tulin murrosikään.

      Avioliitossa ilmaantui ristiriitoja; ongelmat kasaantuivat. Tutustuin uskovaan rouvaan, joka houkutteli minut hengelliseen kokoukseen. Lähtiessäni ajattelin, että käyn siellä nauramassa uskovaisten tyhmyydelle. Mutta Herra aloittikin työnsä minussa. Sain käsiini kirjan, jota lukiessani sydämeeni syntyi synnintunto. Rukoilin Herraa, voiko hän minuakin syntistä vielä armahtaa.

      Seuraavassa kokouksessa koin syntien anteeksisaamisen, ja Herra myös poisti kivun, joka oli synnytyksen jälkeen ilmestynyt lonkkiini. Sain uusia ystäviä ja liityin baptistiseurakuntaan, jonka jäsen olen vieläkin.

      En kuitenkaan juurtunut Jumalan sanaan. Juoksin kokouksesta kokoukseen hakemassa kokemuksia ja Pyhän Hengen voimaa. Kokemukset sain aina toisten pannessa kätensä päälleni. Sitä ei pitäisi ikinä sallia, jos ei tiedä, mistä hengestä siunaaja saa voimansa.

      Menin huhtikuussa 1995 Jyväskylään suureen nauruherätyksen kokoukseen, jossa Marc Dupont oli mukana. En kuitenkaan tärissyt siellä kuten monet muut, mutta rukoilin, että saisin tuon kokemuksen. Tunsin kyllä sisälläni outoa värinää, mutta ulospäin ei noita merkkejä näkynyt.

      Olin todella pettynyt. Ajattelin tietysti, että minussa se vika on, jos muut saavat valtavia kokemuksia, minä en. Oulussa menin taas samantapaiseen kokoukseen. Ehtoolliskokouksen aikana murruin täydellisesti. Minulle tapahtui se, mitä niissä piireissä kutsutaan sisäiseksi paranemiseksi. Oli kuin silmieni edessä olisi kulkenut filminauha varhaisesta lapsuudesta asti. Se henki, joka siellä oli, tiesi minun lapsuuteni tarkasti alusta loppuun asti.

      Itkin hirvittävästi puolitoista tuntia. Lopulta olin kuin vereslihalla, aivan kipeä sisältä fyysisestikin. Olin myös suuren tyhjyydentunteen vallassa.

      Kokous jatkui, ja yhtäkkiä jotkut ihmiset tulivat minua siunaamaan. Silloin puhkesin nauramaan ja nauroin yhtä kauan kuin olin itkenytkin: puolitoista tuntia. Oulun kokoukseen sisältyy myös muuan tosi pelottava kokemus. Kaksi naista rukoili puolestani, ja näin he profetoivat: "Sinua vainoavat jotkut vanhat vainajahenget teidän suvustanne." Tuollaisesta "profetiasta" voisi joku jo saada hermoromahduksen! Tätäkö kutsutaan voiteluksi?

      Myöhemmin kokemukseni jatkui vielä voimakkaampana pienissä rukousryhmissä. Kädet vispasivat ilmaa, ja nauroin hillittömästi. En hallinnut ollenkaan itseäni. Tämä kokemus oli kuin huumetta - siitä tuli riippuvaiseksi, sitä täytyi saada lisää.

      Tämän jälkeen tunsin tehtäväkseni rukoilla toisten ihmisten puolesta. Kun aloin sitä tehdä, huomasin tietäväni heistä asioita, joita kukaan ei ollut minulle kertonut. Erityisesti minulle ilmoitettiin, mitkä asiat heidän elämässään olivat siunauksen esteenä.

      Kiitimme aina Pyhää Henkeä hänen teoistaan. Jeesuksesta emme välittäneet, eikä ristin työ elänyt meille. Yhtään kertaa en noissa kokouksissa kuullut oikeaa parannussaarnaa tai ristin saarnaa. Kiivastuin kovasti, jos joku arvosteli näitä ilmiöitä.

      Vähitellen tämän "siunauksen" hedelmät alkoivat kuitenkin näkyä omassa elämässäni ja perheessäni. Rupesin näkemään kauheita painajaisia, pelottavia ja inhottavia unia. Perhe-elämä kärsi. Vähältä piti, ettei tullut avioeroa. En ollut koskaan kotona, eikä mies tietenkään katsellut sitä hyvällä. Laiminlöin lastani, joka olisi tarvinnut minua. Mutta kokouksissa sain "rakkautta" osakseni senkin edestä. Siellä halattiin ja taputeltiin toinen toisiamme, kaikki oli pelkkää "suurta rakkautta". Muusta ei puhuttukaan.

      Tätä jatkui aina kesään asti. Koko ajan minulla oli ollut ystävä, Sirpa, joka rukoili puolestani, että selviäisin siitä eksytyksestä. Hän ei voinut sanoa minulle mitään, koska raivostuin kritiikistä. Hän kuitenkin rukoili, että Jumala avaisi silmäni ja juurruttaisi minut Sanaan.

      Sitten kaaduin ja loukkasin jalkani. Haava ei parantunut vaan tulehtui. Silloin totesin, että Herra itse oli minut pysäyttänyt. Aloimme kokoontua kolmestaan: Sirpa, minä ja eräs Airi, joka oli yhtä lailla Toronton lumoissa kuin minäkin. Lauloimme virsiä ja hengellisiä lauluja. Luimme Raamattua, Sirpa kun on niin vahva Sanassa.

      Vähitellen Pyhä Henki alkoi avata silmiämme. Ensimmäinen asia, joka meidät todella pani ajattelemaan, oli muutamien sisarten ja veljien käytös. Näimme, että jotain oli todella pahasti pielessä. Vääränlaista käytöstä kuudennen käskyn alueella esiintyi erilaisissa rukouspiireissä (ei siis varsinaisissa seurakunnan kokouksissa).

      Kiitos Jumalalle, että silmäni avattiin! Nyt ajattelen, että Toronton ilmiöiden takana on se, mitä Hoosea sanoo "haureuden hengeksi".

      • torontonkirous

        Ei tarvitse kuin katsella ympärilleen - todisteita tässä liikkeessä vaikuttavasta hengestä on vaikka minkä verran: aviorikoksia, psyykkisiin sairauksiin sairastumista, alkoholismia, uskovien luopumusta.

        Raamattua tutkiessamme me kolme olimme avoimia toisillemme. Nyt sain huomata, että Sana avautui minulle. Sain kokea rauhaa, jota kaikki nuo "siunaukset" eivät koskaan olleet voineet minulle antaa. Sanouduin irti kaikista noista kokemuksista. Rukoilin myös yhä uudestaan, että Jeesus puhdistaisi minut verellään.

        Jeesus antoi minulle sen sisäisen rauhan, jonka hän sanassaan on luvannut: "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna niinkuin maailma antaa. Älköön sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö" (Joh. 14:27). Nyt saan huomata, kuinka Herra auttaa sanansa ja Henkensä kautta arjen vaikeuksien keskellä - työssä ja kotona. Isä on luvannut pitää minusta huolen; hän ei minua hylkää eikä jätä. Tätä olen saanut kokea lopetettuani kokemusten metsästämisen.

        Nyt haluan tuntea lihaksi tulleen Jeesuksen Kristuksen. Hänen luokseen ei ole mitään oikotietä - vain ristin tie, joka on usein kärsimysten tie. Siitähän näissä karismaattisissa*) piireissä aina yritetään päästä eroon. Tahtoisin, että sydämessäni saisi asua terve Jumalan pelko.

        Jos sinulla on tuttavapiirissäsi joku ihminen, joka on sotkeutunut hurmahenkisiin piireihin, niin ei hyödytä hyökätä hänen kimppuunsa. Parempi on rukoilla, että Jeesus itse avaisi nuo umpeen menneet korvat ja silmät. Sitäkin voi rukoilla, että Jeesus veisi eksyneet totuuden tuntemiseen ja juurruttaisi heidät syvälle Jumalan sanaan.

        Johanneksen evankeliumin 16. luku on merkinnyt minulle paljon - sen tahdon antaa mietittäväksi niille, jotka tämän minun "elämänkertani" ovat lukeneet.


        Tarinan on kertonut Katja Pohjanmaalta. Miehensä tähden hän ei tahdo julkaista sukunimeään. Kertomuksen merkitsi muistiin Mailis Janatuinen.

        Artikkeli Herää Valvomaan (nyk. Elämään) -lehden numerossa 1/1997.


    • MikaelLindström

      Yök mitä pimeyttä on Suomenkin hengellisellä kentällä. Yeshuan nimessä, perkeleen linnakkeet musertuvat maan tomuksi. Joka ainut revitään juurinensa irti, ja hajotetaan maahan. Kiitos Isä että sinä omasi suojelet tältä perkeleen myrkyn vaikutukselta. Vaikka myrkkykäärmeet puriskin ei sillä myrkyllä ole mitään vaikutusta. Kaikki perkeleen kierot kavalat juonet mitätöityy. Kukaan sinun lapsesi ei eksy, jotka rakastavat sinua, sinun totuuttasi. Mutta ne eksyvät jotka rakastavat vatsaansa. Kiitos Isä armostasi, rakkautesi runsaudesta. Kiitos Hengestäsi minkä olet antanut sinetiksi, lunastuksen hetkeen asti, Aamen.

    • capiche

      Pari korjausta aloitukseen:

      1) Latter rain (=syyssade) ja viimeisten aikojen hengenvuodatus esiintyy kyllä raamatussa mm. tässä profeetta Jooelin ennustuksessa.

      Jooel 2.
      23. Ja te, Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrassa, teidän Jumalassanne, sillä hän antaa teille syyssateen, vanhurskauden mukaan, vuodattaa teille sateen, syyssateen ja kevätsateen, niinkuin entisaikaan..........
      28. Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
      29. Ja myös palvelijain ja palvelijattarien päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni.

      2) Hengellisestä sodankäynnistä puhutaan taas Efesolaiskirjeessä.

      Ef. 6
      11. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.
      12. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.
      13. Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.
      14. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,
      15. ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.
      16. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,
      17. ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
      18. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;

      • Väärätulkinta

        Kummasti Latter Rain ja homoseksuaalisuuden harjoittaminen (kuten myös hyväksyminen) liittyvät toisiinsa.
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Latter_Rain_(post–World_War_II_movement)

        Etkös nimimerkki capiche sinäkin hyväksy homoseksuaalisuuden kirkkoihin?


      • capiche
        Väärätulkinta kirjoitti:

        Kummasti Latter Rain ja homoseksuaalisuuden harjoittaminen (kuten myös hyväksyminen) liittyvät toisiinsa.
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Latter_Rain_(post–World_War_II_movement)

        Etkös nimimerkki capiche sinäkin hyväksy homoseksuaalisuuden kirkkoihin?

        On sulla sairaat jutut. Älä laita sanoja suuhuni, kun et näköjään ymmärrä ollenkaan lukemaasi.


      • 1.Kor.6.luku9-10jakeet
        capiche kirjoitti:

        On sulla sairaat jutut. Älä laita sanoja suuhuni, kun et näköjään ymmärrä ollenkaan lukemaasi.

        Ovatko miesten kanssa makaavat miehet Jumalan valtakunnan perillisiä?
        Kyllä vai ei?

        Yksinkertainen kysymys.


      • 1.Kor.6.luku9-10jakeet
        1.Kor.6.luku9-10jakeet kirjoitti:

        Ovatko miesten kanssa makaavat miehet Jumalan valtakunnan perillisiä?
        Kyllä vai ei?

        Yksinkertainen kysymys.

        Yksinkertainen kysymys, mutta niin vaikea vastata.
        Miksiköhän...


      • ki999
        1.Kor.6.luku9-10jakeet kirjoitti:

        Ovatko miesten kanssa makaavat miehet Jumalan valtakunnan perillisiä?
        Kyllä vai ei?

        Yksinkertainen kysymys.

        Jos he uudestisyntyvät Jumalan lapsiksi, he saattavat ollakin Jumalan valtakunnan perillisiä. Kunhan pysyvät uskossa loppuun saakka.


      • VäistäkääKuolemaa

        Ja lakkaavat makaamasta haureellisesti keskenään!


    • Kirjakääröt

      Room.14:23 Biblia (1776) Mutta joka epäilee ja kuitenkin syö, se on kadotettu; sillä ei hän syönyt uskossa, mikä ei uskossa ole, se on synti.

      • Anonyymi

        Etsin netistä tuon Wuolteen. Säälittävää tapaus, suorastaan nolo. Ei tiedä sukututkimuksesta mitään, ei Suomen historiasta, ei juutalaisuudesta. Perustanut jonkun itse kuvittelemansa "toora-seurakunnan" omien luulojensa varaan. Ilmoittaa olevansa "heprealainen".

        Heprealaisuus / juutalaisuus ei periydy isän, vaan tunnetusti suorana linjana äidin kautta.
        Kyllä juutalaisilla on kestämistä näiden kahelien kanssa.

        Suomalaisilla ei ollut sukunimiä pakosti kuin vasta joskus 1930-luvulla, jolloin tuli sukunimilaki.

        Maailman juutalaisilla on ollut sivistyneet nimet ja sukunimet ties kuinka monta vuosisataa. "Isaak Goldstein, Moses Rubinstein", ym. Juutalaiset eivät nimenneet jälkeläisiään miksikään Iisakki Jahvetin pojiksi, tällaisia nimiä annettiin Suomessa luterilaisille vauvoille vielä viime vuosisadalla.
        Jos jonkun esivanhempien tiedot ovat hukassa, siihen voi olla useita eri syitä, kuten että kyseessä oli mahd. kirkon palon vuoksi kadonneet kirkonkirjat, maantielle kulkuriksi heitetty ison perheen ehkä vanhin poika. Tai huutolaislapsi. Ehkä avioton löytölapsi. Näitä oli paljon.

        Suomalaisille on vuosisatojen ajan kristillisessä kasteessa annettu nimiä suoraan Raamatusta, tämän kirkko teki hävittääkseen pakananimet. Jos isoisä on ollut nimeltään Mooses Jeropeam Matin poika, tämä ei tarkoita, että hän olisi ollut "niitä Nilsiän juutalaisia".
        Kopioitu keskusteluketjusta TäsmällinenMielipiteeni 25.02.2019 11:05


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe