Kaikki hyvin Heinolassa paitsi....

KaiAlanDorkin

Aloittaessani varovasti päiväni avaamalla paikallisaviisin huokasin helpotuksesta. Edellisen päivän valtuuston kokouksesta huolimatta näytti rauha ja entinen ruususen uni vallitsevan kaupungissamme. Etusivun merkittävin uutinen käsitteli suomalaisen naisen ryhtiongelmaa, joka kulminoituu meikkiin. Muut etusivun aiheet olivat paikallisen span tiloissa järestettävän laulukilpailun jutunmuotoinen mainos ja mainoksen muotoiset mainokset kahdesta loppuunmyynnistä. Pääkirjoitus taas pitää lottovoittona ruotsalaisten hävittäjien vierailua kaupungissamme ja kertoo suurimman osan lusilaisista olevan vahvasti lentotoimintaharjoituksen hengessä mukana. Rauha maassa ja hävittäjät ilmassa, meikit kuntoon ja loppuunmyyntiin!

Lähes helpottunein mielin selailin lehteä eteenpäin. Mielipidepalstalla Heikki Niinimäki tiiviiseen tapaansa tällä kerralla uusimpaan tilastolliseen vuosikirjaan ( 2011 chic! ) tukeutuen puolustaa valkoselkätikan ja liito-oravan elinmahdollisuuksia. Samalla hän sohaisee muurahaispesään, jossa "hämärään kätketty nimettömien kuntalaisten joukko määrää kunnallispolitiikan ja -pääoman suunnat". Tästä määräämisestä Niinimäen mukaan kuntalaiselle kertyy 95 % tappio, jota lieventänee rantatonttien tulos aina 60% asti. Prosentit eivät avaa menetyksen euromääräistä suuruutta, mutta toisaalla jutussa Niinimäki esittää jokaiselta kaupunkilaiselta ( vauvasta vaariinko? ) nipistettäväksi 3600 €.

Jos Niinimäki on oikeassa, asia vaatii muutakin kuin mielenosoituksen kaupungin vaakunaeläimiksi korotettavien liito-oravan ja valkoselkätikan puolesta. Voisiko Niinimäki tai joku muua asian tunteva tai asiantuntija kertoa, ketkä ovat kummallispäätöseten takana oleva "hämärään kätketty nimettömien kuntalaisten joukko", joka ilmeisen taitavasti takoo tulosta meidän kaikkien kukkaroista ja vielä ottaa omistukseensa parhaat palat yhteisestä omaisuudestamme? Vaalien läheisyys tekee asiasta entistä oleellisemman.

Kaupungin selvityksiin asiasta en oikein jaksa uskoa, sillä edelleen lehdestä luin valtuuston päättäneen jättää talousjohtajan ehdotetun viran perustamisen tekemättä, koska asiaa aiemmin käsitellyt ja perustamista esittänyt kaupunginhallitus olikin yksimielisesti vetänyt esityksen pois valtuuston listalta. Kaupunginhallituksen viisaus oli yllättäen lisääntynyt, kun ryhmien kanssa neuvotellen olikin huomattu parhaaksi odottaa eläkkeelle jäämisten ja organisaatiouudistusten selkiintymistä ennen päätöksen tekoa. Paikallinen päätöksenteko alkaa olla kesäteatterinkin voittava farssi: merkittävimmissä päätöksissä luottamushenkilöt ilman asiakirjoihin kirjautuvia perusteita poikkeavat laajasti perustelluista esityksistä ja toisinaan ovat rohkeasti tänään yhtä ja huomenna toista mieltä. Parasta paikallisuutta lienee se, että kumpaakaan kantaa ei myönnetä vääräksi.

Monet kaupunkilaiset odottavat toiveikkaasti eläkkeelle jäämisiä myös luottamustehtävistä. Ehkä näin tulisi valoa myös Niinimäen kirjoituksessa mainittuun hämärään kätkettyyn kuntalaisten (päättäjien) joukkoon.

5

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivan_älytöntä

      Heinolan kaavoitushankkeet kyllä kummastuttavat. Voisiko joku avata, mitä hyötyjä meille syntyy kun tyhjenevää kaupunkia laajennetaan miljoonilla euroilla? Täällähän ei ole tonteille kysyntää, eihän Sinilähteeltä ole saatu myytyä edellisiäkään tontteja.
      Vai onko ne rantatontit luvattu jo jollekuille?

      Vähän kummalliset arvot päättäjillä, kun halutaan kaikille yhteiset virkistysmaastot luovuttaa muutamaksi rantatontiksi. Muutamasta rantatontista ei kerry siinä määrin tuloja, että hankkeen kulut peittyisivät. Haiskahtaa siis tosiaan lehmänkaupoilta.

      Päättäjät eivät arvosta alueen olemassa olevia asukkaita lainkaan, kun haluavat tuhota yhteiset rannat ja tuhlata veroeurot turhuuteen.

    • Virka-aikanaTöihin

      Dorkin taas väärinkäyttää taas työaikaa!!!! Eikö kaupungintalossa kukaan valvo tekemisiä????

    • Muurareitako

      Hyvä kysymys, ketkä ovat nämä hämärämiehet tai naiset jotka johtaa ja ryöstää kaupunkia? Hyväveliverkosto julkiseksi!

    • omaisuudenuusjako

      Heikkihän oli ihan oikeassa. Yhteiset rannat luovutetaan muutamaksi tontiksi ja se on valtuutetuillekin ihan ok?
      Kannattaa Sinilähteellä olla tarkkana sen suhteen, löytyykö jotakuta ehdokasta, joka uskaltaisi sanoa ääneen, ettei kaupungilla ole mitään tarvetta ryöstää yhteisiä virkistysalueita alueen nykyisiltä asukkailta.

    • Kaupunginmyyjätesiiin

      Tarttee alkaa lukeen Itistä tarkemmin että näkee otsikoiden taa niinkuin Dorkin. Kuka uskaltaa paljastaa nää hämärämiehet ja kaupungin omaisuuden myyjät? Taitaa olla liian monen poliitikon sormet pelissä? Heikin esimerkit oudosta kaavotuksesta kertovat touhusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe