Taukoleimaus?

Jooopajoo

Työnantaja asennutti meillä joka hitsauspisteelle tabletit joilla työtä ja tuotantoa ohjataan (lemonsoft) . Käyttöönoton jälkeen työntekijat komennettiin leimaamaan järjestelmään kahvitauotkin (sisään/ulos) töiden aloitus/lopetus ym leimausten lisäksi. Kertokaa onko tuo taukoleimaus laillista tai sopimusten mukaista...

39

2456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ggjkk

      Oudolle tuntuu.. Kun siinä on kyse kumminkin työaikaan sisältyvästä tauosta. Tosin en tiedä asiasta enkä työstä itsessään tarkemmin mutta itseä ainakin tympäisisi 12 min taukoja leimailla

      • yhteinen.päätös

        ÄLKÄÄ LEIMATKO.


    • cendi

      eihän siinä mitään, jos työnantaja haluaa teidän käyttävän työaikaa kahvitaukojen leimaamiseen, jos kahvitauko edelleen luetaan työaikaan. Jos ei lueta, niin työnantaja ei noudata tessiä. Sillon pitää soittaa liittoon edellyttäen, että työpaikalta löytyy joku järjestäytynyt, joka soittaa.

    • VainTyöstäPalkka

      Vain siitä ajasta, jolloin sormet touhuavat vikkelästi työn parissa, maksetaan palkkaa. Ei kahvikupin nostelusta, ei nikotiinitutin imeskelystä, ei nenän kaiveskelusta.

    • Fonzi_

      Tuossa nyt ei ole mistään muusta kyse kuin siitä että ukko koetetaan saada pitämään taukonsa minuutilleen. Työntekijän alitajunnassa on kokoajan tieto siitä että hänen viettämänsä taukojen pituudet näkyvät työnantajan järjestelmässä jopa reaaliaikaisesti. Jokuhan näitä seuraa luonnollisesti!!

      Aivan natsimeininkiä! Kohottaa varmasti motivaatiota ja parantaa ilmapiiriä ..

      • Tiukassa_otteessa

        Työnantaja ei luota duunareihinsa. Duunari on paha.
        Työntekijälle ei saa antaa yhtään löysää hihnaa.


      • MrProgram

        Siihen maailma on menossa että lisätään kontrollia...

        Työpaikoilla johtajat haluaa aina lisätä kontrollia ja siihen käytetään monia keinoja, jotka kaikki eivät ole 100% rehellisiäkään. Esim. näytetään tuloksia työntekijöille firman taloudesta ja voitoista, jotka eivät vastaa todellisuutta, ja sanotaan että nyt pitää työtahtia kiristää kun menee niin huonosti, vaikka menisi oikeasti pirun hyvin.

        Huonojakin johtajia on tullut nähtyä, jotka käyttää sellaisia keinoja työn tehostamiseen, mitkä tehostavat sitä hetkeksi, mutta vievät luottamuksen ja tuhoavat työntekijän hyvinvoinnin. Pitäisikö työntekijää sitten pitää niinkuin "kukkaa kämmenellä"? Pitäisi.

        Keinoja kontrollin lisäämiseen on monia. Jos joku asia tai lausahdus saa käyttäytymään tietyllä tavalla, voi miettiä oliko sen tarkoitus nimenomaan saada käyttäytymään sillä tavalla ja miksi?

        Kannattaa silti välttää kyynistä asennetta koska se tekee elämästä pirun paljon hankalampaa.


      • Huonojohtaminen

        Jatkuva kyttääminen, pakottaminen, oman arvomaailman pakkotuputtaminen, mustamaalaminen, savustaminen, perhe&seurusteluelämän tuhoaminen mafiatyyliin, ihmisoikeuksien polkeminen, työpaikkakiusaaminen, kiristäminen, vakoilu ja tietojen kalastelu sekä yksityisasioiden levittely nettipalstoilla ja lehdissä tekee aivan vitun kyyniseksi ihmiset. Se myöskin tekee ihmisistä aivan vitun vihaisia, aggressiivisia, onnettomia, sisäänpäinkääntyviä ja tuottamattomia sekä aivan vitun huonoja työntekijöitä. Kun laivassa on osaamaton, tyhmääkin tyhmempi puupääkapteeni, vaikka laiva olisi täyttä rautaa karille ajo ja uppoaminen on hyvin ilmiselvää ja väistämätöntä.

        Tätä ilmeisesti haluatkin? Jakaa kansan, synnyttää levottomuutta, tyytymättömyyttä, taloudellisia vaikeuksia, tuottamattomuutta ja jopa sisällissotaa? Tehdä syyttömistä ihmisistä syyllisiä, rehellisistä ihmisistä rikollisia?


      • kusehousuu
        Tiukassa_otteessa kirjoitti:

        Työnantaja ei luota duunareihinsa. Duunari on paha.
        Työntekijälle ei saa antaa yhtään löysää hihnaa.

        Moni duunari käy vessassa työaikana vaikka tauot on sitä varten.
        Ja työnantaja maksaa!


      • Elämänepäreiluus
        kusehousuu kirjoitti:

        Moni duunari käy vessassa työaikana vaikka tauot on sitä varten.
        Ja työnantaja maksaa!

        Moni duunari on työnantajan toimitiloissa, vaikka työaika olisi päättynyt. Ja duunari maksaa!


      • promillimtrri
        Elämänepäreiluus kirjoitti:

        Moni duunari on työnantajan toimitiloissa, vaikka työaika olisi päättynyt. Ja duunari maksaa!

        Optimitilanne olis, että duunari käy polttamassa työnantajan kämpän ja työnantaja duunarin. Fifty-sixty.


    • Wwwäää-

      Kyllähän siinä nuissa systeemeissä herää kysymys että mitä seuraavaksi? Joko kenties leimataan vessassa käynnit ? Tai muut luontaiset työpisteeltä poistumiset.. Noissahan on äkkiä mielikuvitus vaan rajana.. Luottamusmiehen pitäisi ehdottomasti olla hereillä!

    • Digitili

      Kellokallen hommat hoitaa tabletti, no sellaista tämä digitilisaatio on.

    • kieroa

      Miltä sinusta työntekijänä tuntuu, kun työnantajasi ei luota sinuun?

      • KolikonAlapuoil

        Onko joku työn tekijä joskus luottanut työnantajaansa? Ainakaan kahta kertaa?


    • taukoleimauksista

      Teknologiateollisuuden TES:n mukaanhan "Työntekijä voi työpaikalla nauttia työn tekemisen kannalta sopivimpana aikana kahvia tai virvokkeita". Leimausvelvoitetta ei voi olla sillä tämähän sisältyy työaikaan. Voit leimata halutessasi tai olla leimaamatta, se on oma asiasi.
      Muuten, näitä 12 min kahvitaukoja ei enää ole olemassa. Ne on myyty TES:ssä jo vuosikymmeniä sitten pois. Paussit pidetään "työn tekemisen kannalta sopivimpana aikana" ja niihin menee se aika mikä menee.

      • pouopioy

        Nyt sitä luetaan TESsiä kuin piru raamattua.

        Työnantajalla on oikeus seurata työskentelyä. Tuossa avauksessa ei kerrottu palkkausmallista mitään. Avauksessa ei myöskään kerrottu esim. tupakkakäytännöstä mitään, ei myöskään muista työpaikkaan liittyvistä asioista, esim. onko "kahvi"taukojen todettu venyvän liian pitkiksi. Voihan siellä olla tällaisiakin taustoja...

        Virkistystaukojen pituudesta voidaan sopia työpaikkakohtaisesti. Ei niiden pituus tarvitse olla rajoittamaton.

        Taukojen (olivat ne palkallisia tai ei) irrottaminen tehollisesta työajasta voi olla perusteltua, mikäli tuotannosta halutaan tarkempaa tietoa.


      • taukoleimauksista

        Ei ole luettu TESsiä "kuin piru raamattua". Noin sinne on ko. asiasta kirjattu.
        Osana työnantajan työnjohto-oikeutta on työajan käytön valvonta. Mikäli taukojen pituudet muodostuvat ongelmaksi voi asiaan, ja suorastaan pitää, puuttua.
        Työn tuottavuuden kehittäminen ja tuotannon joustavuuden lisääminen ovat välttämättömiä toimia kannattavuuden parantamisessa. Ja tuotantotiedon keruu on tärkeä osa tätä kehitystyötä. Tiedonkeruujärjestelmien käyttö työajan käytön valvonnassa soveltuu hyvin työtehtäviin, jossa työnjohdon valvontaa ei voida tehdä. Sen sijaan tuotantotoiminnassa, jossa työnjohto on muutenkin paikalla, voi järjestelmien käyttö valvontatarkoitukseen haitata niiden hyödyntämistä em. kehitystoiminnassa.
        Toden totta, työpaikkakohtaisesti voidaan sopia virkistystaukojen pituudesta, viisi minuuttia, kaksitoista minuuttia, tai vaikka kaksikymmentä minuuttia jos niin halutaan. Voi kuitenkin kyseenalaistaa sen kuinka paljon tuottavuutta ja joustavuutta parantaa se, että työnteko keskeytetään määräajaksi työpaikan sääntöjen mukaisesti. Harvassa metalliteollisuusyrityksessä tuotanto on niin linjatyyppistä, että se vaatii kaikkien työntekijöiden työnkeskeytykset samanaikaisesti.


    • IivariHonkanen

      Eiköhän sen kahvitauolle leimauksen tarkoitus ole pysäyttää ajan kuluminen tietylle työlle / työnumerolle, jotta saadaan tarkempi tieto, mitä tietyn tyyppisen työn tekeminen kestää. Työaikaseuranta tehdään tyypillisesti erikseen.

    • pysy.alasta.kaukana

      Työnantajalla on käytännössä täysin vapaat kädet tehdä mitä haluaa ja metallissa on kaikista vattumaisimmat työnantajat. Kannattaa välttää kuin ruttoa tätä alaa jos haluaa säästää mielenterveytensä.

    • matuuta

      onhan ilötytöilläkin jo tunnistin reidessä jolla sutenööri kattoo reaaliajassa onko firma ns auki ja kuinka pitkään.
      jos se jää pitkäksi aikaa auki on sutenöörin syytä epäillä ns kimppakivaa jossa samalla rahalla yritetään rosvota sutikalta sille kuuluvaa rahaa

      • Ringonen

        Kannattaa kysyä pomolta että millaisissa piireissä liikuskelee kun on löytänyt näin paljon epärehellistä työvoimaa.


    • Ajanlaskija

      Kuulkaas nyt kommunistit. Asia on juuri niin kuin IivariHonkanen sanoi. Nykyään kaikki työt on niin kilpailutettu, että on tarkasti tiedettävä jonkun erän todelliseen työhön kulunut aika. Tämä siksi, että pystytään laskemaan tarkka hinta työlle. Tuohan on tosi näppärä ajatus, että annetaan tabletit työpisteelle. Siinähän ei sitten montaa sekuntia mene, kun kirjaa itsensä ulos/sisään työltä.
      Miten ihmeessä kaikki aina luullaan duunarin kusetukseksi? Ajatelkaa nyt: kaksi samanlaista puolen tunnin sarjaa, toiseen osuu kahvitunti ja toiseen ei. Aika monen prosentin heitto työajassa.

      • gfiudg

        Siitä huolimatta ammattitaidottomat "kädet" laskee ylioptimistiset ajat ja taas kerran on duunari syyllinen.


    • kellokalletkuumana

      Kannattaako sitä nuorten muutenkaan lähteä kouluttautumaan tälläiselle kyttäysalalle minipalkalla? Työntäkää tabletit sinne minne ne kuuluvat eli pomon perseeseen.

    • Metalli-sucks

      Metalli ala on nykyään ihan perseestä, vuokrafirmojen temmelyskenttä ja minimipalkkojen puuhamaita ,joissa juoksevat ulkomaanvahvistukset polkemassa palkkoja entistäkin alemmas ,työhyinvoinnista ei voi edes puhua kyseisen alan kanssa samaan aikaan ja lisäksi työtahti on suorastaan epäinhimillistä ja kikyn tullessa riisto vain kovenee.

      Henkilöstöjohtaminen on ala-arvoista nipottamista ja nepotismia täynnä ,sairaslomat on kielletty vaikka työ on raskasta ja paskasta sekä aiheuttaa itsessään sairauksia.

      Mielisairaat pikkunilkit saavat tyydytystä vittuilemalla kun et saa tehtyä työtä kellokallen älyvapaiden kellotusten tahtiin.

      Taukoajoista vittuillaan työt jaetaan pärstän mukaan ja pomojen kavereille/perseennuolijoille annetaan tietenkin parhaat työt sekä palkka on ihan eri tasoa kuin muilla, selkään puukotetaan heti kun olet poissa paikalta, olet siellä vihollisten keskellä...vieläkö joku haluaa metallialalle?

      Suoraan sanottuna välttele koko elämäsi näitä paska paikkoja jos mielenterveytesi on sinulle arvokasta ja yleensäkin jos arvostat elämääsi enemmin kuin pikkunilkkien sylkykuppina olemista.

      • Ajanlaskija

        Missäs ihmeen firmoissa ootte ollut töissä? Jossain Härski Hartikaisen korjaamolla? Onko tämä siis yleistys kaikkiin Suomen tuhansiin metallialan firmoihin?


    • Duunis

      No johan on naurettavaksi mennyt hommat :D Onneksi olen kohta vaihtamassa alaa 10-vuotta tällä alalla ollut ja mitään ei ole jäänyt käteen. Karttakaa tätä alaa kuin ruttoa.

      Ei enää mitään järkeä tehdä näitä hommia pätkätöinä minimipalkalla vuokrafirman kautta. Taitaa tulevaisuudessa teollisuudella loppua työntekijät jos hommat jatkuu tällä tavalla.

    • wetwetwetwerewr

      Työnantaja käyttää tuota tarkempaa dataa mm. kustannuslaskentaan. Tuo on täysin laillista ja pikemminkin osoittaa, että työnantaja on kiinnostunut työntekijöistään ja heidän työstään.

    • lusperitkyykkyy

      Palkka maksetaan tehdystä työstä eikä tupakalla seisoksimisesta, ruusuilla tanssiminen loppuu nyt.

    • Leimapena

      Kyllä se seuranta loppuu kun sitä laitetta ei käytetä. Kannattaa heti unohtaa kaikki tuhat leimaamiset ja lyödä leima korkeintaan kun tulee töihin ja lähtee kotiin.

      • Welderii

        Oikein! Varmaan tuossakin yrityksessä on pärjätty vuodet/vuosikymmenet ilman mitään tuon tyylin hupatuksia.
        Ja työpaikkaahan voi aina vaihtaa jos vaikka ahdistusta alkaa liikaa tuon tyylin jutut nostamaan !!
        Ei kannata jäädä tuleen makaamaan !!


    • alisuoriutuja

      Niin. Olette kuitenkin vain resursseja työnantajalle. Ei duunareilla muuta itseisarvoa olekaan. Jos teidät duunarit voidaan korvata koneilla tai laitteilla niin työnantaja ilomielin myös tekee sen. Työantaja mielellänsä kellottaa teitä duunareita ressukoita voidaksensa maksimoida oman voittonsa.
      Duunariporukassa on aina ne heikoimmin tuottavat 20 %. Työnantaja kohdistaa aktiivitoimensa aina tuohon 20 %:ntin alisuoriutujien ryhmään. Työantaja on fiksu. Voi sinua jos olet alisuoriutujaksi leimattu. Saat kaiken kuonan niskaasi.

    • saatanan.paskatyöpaikat

      Kyllä perkele on rahaa työntää tuollaisiin saatanan kyttäyslaitteisiin mutta ei varmasti työntekijöiden työskentelyolojen parantamiseen tai varsinkaan palkankorotuksiin saatana!!
      Suomalainen työelämä on mennyt jo niin natsitouhuksi että yleislakko olisi täysin paikallaan vastareaktioksi ettei paine nouse vieläkin korkeammaksi ja vitutus purkautuu väkivaltaisesti...

    • Buuuaaahhhhaaaa

      Aivan selvästi tämä keskustelu viittaa erääseen pohjois-savolaiseen hitsaavaan metsäkone-teollisuuden alihankkijaan jossa kyyläämiselle ei näytä olevan mitään rajaa!!!
      Ilmankos sekin firma työvoima pulaa valittaa! On tainneet hitsarit kypsyä !!

    • KetäÄänestit

      Sipilä yritti pilata työpaikkojen ilmapiirin, naaman perusteella kenkää.
      Kaikki duunarit koko ajan pelko perseessä, sairaanakin töissä. Pomot nauraa.

    • Mukavatietää

      No mikä se on nimeltään tämä leimausta vaativa firma ?

      • pelisäännöt.selvät

        Vittua se sulle kuuluu?! Maksaisitko itse putkimiehelle siitä, että istuu sohvallasi ja katsoo TV:tä sen sijaan että korjaa viemärisi?


    • Anonyymi

      Älä sotke ahkeria putkimiehiä tähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe