Kiina tuotteiden jälleenmyynti

Pekka498464185

Terve! Jos tilaan esim. AliExpressiltä jotain tuotteita, voinko jälleenmyydä niitä? Tarvitaanko mitään lupia ym. ?

Yt. Pekka

34

6685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdkdkdkkdkd

      Et tarvi lupia ja tietysti kaikki tilaa ne sulta, eikä aliexpressistä.

      • 76555

        Niinpä, mutta se voitto tulee siitä, kun tilaa sieltä Kiinasta vaikkapa tuhat kappaletta jotakin kilkettä jonka sitten täällä koettaa myydä moninkertaiseen hintaan. Joillekin se onnistuu joillekin ei.


    • Duunit-katoaa

      Tilasin Samsungin miniläppäriin laturia, kun vanha meni pimeäksi. Kotimaisilta huoltofirmoilta laturia ei löytynyt 3 v. vanhaan koneeseen.

      Latureita olisi löytynyt vaikka Amazon.comilta hintaan 46 USD postikulut. Joku suomalainen jobbari tarjosi 35 e alv, jolla hintaa hän todennäköisesti itsekin tilaisi niitä saatujen tilausten mukaan Kauko-Idästä.

      AliExpress tarjosi alkuperäistä Samsungin laturia hintaan 13,50 eur, sisältäen postimaksut Suomeen.
      Hiukan olin epäröivä, että toimiiko tää. Mutta kortilla maksoin, ja kyllä toimi. Toimitusaikaa tuli 16 vrk tilauspäivästä lähtien, jolloin paketti oli omassa postitoimistossani.

      En halua tällä erikoisesti kehua AliExpressiä. Mutta vähän niinkuin kauhistella ja herätellä muitakin, että entistä useammin tavara tilataan netistä, 1/3-osahintaan siitä mitä se maksaisi kotoisessa tiskikaupassamme.

      Myös kaupan alan työpaikkoja tulee häviin Suomesta, yhä kovenevaan tahtiin.

      • Palvelu-ei-katoa

        >> En halua tällä erikoisesti kehua AliExpressiä. Mutta vähän niinkuin kauhistella ja herätellä muitakin, että entistä useammin tavara tilataan netistä, 1/3-osahintaan siitä mitä se maksaisi kotoisessa tiskikaupassamme. >>

        Halvat pikkukilkkeet (1-20 euroa) kannattaa tilata netistä (Ebay, Aliexpress, Tomtop). Hinnat ovat yleensä se 1/3 Suomen hinnoista, kama on samaa kiinalaista tavaraa. Näillä hinnoilla ei tarvitse huolehtia tullista eikä alv:stä.

        Kalliimman tavaran kanssa on jo vaikeampaa. Jos narahtaa tulliin, niin lähetyksen hinta nousee heti 24-30% (alv ja mahdollinen tulli). Tämä syö ostoksen edullisuutta pois aika tavalla. Jos tulee mahdollisesti tarvetta takuulle, palautukselle tai huollolle, niin varminta on ostaa tavara Suomesta.


      • kfdlkdfkl

        Itsekin olen nettikaupan aktiivi ja ollut jo pitkälti yli 10 vuotta. Mutta sen verran surahti korvassa tämä "AliExpress tarjosi alkuperäistä Samsungin laturia hintaan 13,50 eur, sisältäen postimaksut Suomeen", että on pakko kommentoida.

        Hyvin suurella todennäköisyydellä nimittäin AliExpress ei myy alkuperäisiä Samsungin latureita tuohon hintaan. Sieltä saa eritasoisia tuoteväärennöksiä ja erinäisiä mahdollisesti jopa samoissa tehtaissa tehtyjä kopiotuotteita, mutta pääsääntöisesti ei aitoja osia tai tarvikkeita. Näiden kiinalaisten tukkunettikauppojen bisnes perustuu siihen, että perinteinen parkkipaikan rihkamatori siirretään nettiympäristöön. Ja niissä myyvät ne tehtaat, jotka ovat aikaisemmin (ja tietysti edelleen) toimittaneet niitä aitoja Samsungin latureita sinne pekingiläiselle parkkipaikalle myyntiin.


      • Ei.alkuperäinen

        "Hyvin suurella todennäköisyydellä nimittäin AliExpress ei myy alkuperäisiä Samsungin latureita tuohon hintaan."

        Olet varmasti oikeassa. Laturi on kuitenkin sen verran yksinkertainen laite, että piraattilaitekin saattaa toimia ihan hyvin.

        Itseltäni hajosi omia aikojaan viisi vuotta vanhan Samsung-läppärin virtalaite eli muuntaja-tasasuuntaaja, vai mikä lienee sen virallinen nimi. Samsungin läppäreitä ei enää myydä Euroopassa, eikä pikaisella guuglauksella virtalähdettäkään ollut tarjolla suomalaisissa kaupoissa kohtuulliseen hintaan. Pari kauppaa kuitenkin myi noin 60 euroa maksavaa laitetta.

        Amazon UK:sta löysin sopivan piraattimuuntajan hintaan 24 euroa postikuluineen, ja hyvin on toiminut nyt jo vuoden.


      • Anonyymi
        kfdlkdfkl kirjoitti:

        Itsekin olen nettikaupan aktiivi ja ollut jo pitkälti yli 10 vuotta. Mutta sen verran surahti korvassa tämä "AliExpress tarjosi alkuperäistä Samsungin laturia hintaan 13,50 eur, sisältäen postimaksut Suomeen", että on pakko kommentoida.

        Hyvin suurella todennäköisyydellä nimittäin AliExpress ei myy alkuperäisiä Samsungin latureita tuohon hintaan. Sieltä saa eritasoisia tuoteväärennöksiä ja erinäisiä mahdollisesti jopa samoissa tehtaissa tehtyjä kopiotuotteita, mutta pääsääntöisesti ei aitoja osia tai tarvikkeita. Näiden kiinalaisten tukkunettikauppojen bisnes perustuu siihen, että perinteinen parkkipaikan rihkamatori siirretään nettiympäristöön. Ja niissä myyvät ne tehtaat, jotka ovat aikaisemmin (ja tietysti edelleen) toimittaneet niitä aitoja Samsungin latureita sinne pekingiläiselle parkkipaikalle myyntiin.

        Juuri näin 👍🇫🇮💪


    • alkuperäisiä

      > Hyvin suurella todennäköisyydellä nimittäin AliExpress ei myy alkuperäisiä Samsungin latureita tuohon hintaan. Sieltä saa eritasoisia tuoteväärennöksiä ja erinäisiä mahdollisesti jopa samoissa tehtaissa tehtyjä kopiotuotteita, mutta pääsääntöisesti ei aitoja osia tai tarvikkeita. >

      Noinhan se menee. Tilasin itse elektroniikkaa Ebaysta. Nimetöntä kiinalaista kamaa, ei edes väitetty olevan mitään brandia. Kun tuote tuli perille, niin oheislaitteet (laturi, kaapelit) olivatkin "Samsung"-merkkisiä. Paitsi tietenkin mukana tulleet parin euron nappikuulokkeet, ne olivat "Sony"-merkkiset. Mutta kuten sanoin, myyjä ei edes yrittänyt väittää niitä minkään merkkisiksi.

    • Ostot-Kiinasta

      > "Hyvin suurella todennäköisyydellä nimittäin AliExpress ei myy alkuperäisiä
      > Samsungin latureita tuohon hintaan."

      Jos ne alkuperäiset, läppärikoneen mukana tulleetkaan laturit sitten ovat olleet kovin "alkuperäisiä" Samsung-tehtaan omia tuotoksia. Eiköhän ne ole tilattu Manner-Kiinasta joltakin halvalla valmistavalta pajalta.

      Vähän pas-ka juttu kun koneen mukana tullut Samsung laturi ei jaksanut hommaansa tehdä koneen eliniän vertaa. Ei se mitään huippukamaa voinut silloin olla. Ja noita Samsungin laturin etsijöitä on netissä paljon.

      Verkkokaupassa kyseinen laturi maksaisi 54 euroa, ja Alin kaupasta tilattuna sen 13,50 € postikuluineen. Samsungin valmistajatarra siinä oli liimattuna päälle, kuten alkuperäisessäkin.
      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/31409/dqhsn/Samsung-AC-Adapter-40-W-virtalahde

      Minulle oli pikkuinen yllätys, että Samsung on vaivihkaa luopunut kaikkien tietokoneiden, myös läppäreiden tekemisestä ainakaan Euroopan markkinoille.

      Yhtä suuri yllätys oli, että noin 3..5 v. sitten suuressa suosiossa olelta 10,1" näytöllä varustettuja miniläppäreitä ei myydä enää millään tuotemerlillä. Laitetyyppi on poistunut markkinoilta kuin vesisängyt konsanaan.

    • mini.on.kiva

      > Yhtä suuri yllätys oli, että noin 3..5 v. sitten suuressa suosiossa olelta 10,1" näytöllä varustettuja miniläppäreitä ei myydä enää millään tuotemerlillä. Laitetyyppi on poistunut markkinoilta kuin vesisängyt konsanaan. >

      Olet oikeassa. Hankin aikoinaan miniläppäreiden "joutsenlauluksi" sanotun Asuksen huippumallin. Useita vuosia siitä jo on ja ostopaikka oli jokin suomalainen ketjumyymälä. Kone oli tilauskamaa. Sen muistan, että tuotepäällikkö soitti minulle ja kysyi, olenko ihan vakavissani tilaamassa miniläppäriä (sic!). Syynä kysymykseen oli, että minejä oli palautettu heille "runsaasti", koska asiakkaat olivat pettyneitä niiden suorituskykyyn. Nehän ovat h-y-v-i-n hitaita ja tehottomia laitteita. Kone on minulla vieläkin käytössä, pidän sitä kuin silmäterääni. Se on kuin "oikea" läppäri, tuplaydinprosessori, mattanäyttö, 360GB levytilaa, painoa kilon verran ja akkukestoa sellaiset 8-9 tuntia. Käy matkoilla myös leffojen katseluun, kunhan lataa leffat ensin koneen levylle tai tikulle. Soveltuu mainiosti sähköpostin käsittelyyn sekä Wordin että Excelin pyörittämiseen. Kiva matkakone, ei muuta.

    • IT-muoti-vaan-elää

      >> Syynä kysymykseen oli, että minejä oli palautettu heille "runsaasti", koska asiakkaat olivat pettyneitä niiden suorituskykyyn. Nehän ovat h-y-v-i-n hitaita ja tehottomia laitteita.>>

      No eihän nuo ole minkään luokan pelikoneita, pasianssi toki pyörii. Miniläppäri myös tukehtuu jos yrittää lukea vaikkapa Hesarin PDF-näköislehteä, ja Iltalehden ym. normit web-sivutkin saavat koneen puuskuttamaan.

      Mutta hyvin, ja tyytyväisenä meillä on emäntä sillä nettinsä selaillut ja laskut maksanut ym. keittiön pöydällä jo ainakin 4 vuoden ajan.

      Noita Samsungin sinänsä tosiaan tehottomia miniläppäreitä kun tulee Tori.fi:lle myyntiin, niin alta viikon kaikki alle 90 € hintaiset laitteet sieltä lähtee.
      Eihän laite maksanut uutenakaan kuin 200 € verran. Mutta en löytänyt runsaalla satasellakaan pari viikkoa sitten yhtään.

    • Tulevamyyjäkö

      Haluaisin nostaa tämän keskustelun jos siihen vaikka tulisi ihan oikeitakin vastauksia eikä vaan jankkausta elektroniikasta.
      Itsellä ajatus myydä pienimuotoisesti jotain muuta kun elektroniikkaa (ei myöskään leluja,vaatteita eikä ruoan kanssa kosketuksissa olevaa)

    • Nyt-keskustellaan

      No keskustele sitten oikeesti. Äläkä vaan nostele keskusteluita ylös.

      -Mitä tietoa olet vailla?
      -Ja etkö osaa lukea Suomessa Verottajan ym. viranomaisten kirjoittamia suomenkielisiä ohjeita?
      -Etkö ole koskaan tilannut Kiina-verkkokaupasta tavaraa?
      -Etkö myuöskään aio uskaltautua tilaamaankaan?
      -Avausviestin kirjoittamisesta on jo 2 v aikaa. Verkko-sitamiset ovat arkipäiväistyuneet.
      -Silti täällä vaan kyselet edelleen ihan samanlaisen mistään tietämättömästi, kuin et mistään muka saisi tietoja, samalla laillakuin alkuperäinenkin kyselijä.

    • Gybb

      Mites vastuuasiat? Jos perustaa verkkokaupan jossa myy aliexpress kamaa, jollekin tulee jotain ongelmaa vaikka allergia, syttyy tulipalo? Kiina kaupoissa ei tavara ole tutkittua. Kuka vastaa???

      • Valittakaa-Kiinaan

        Voit tietenkin ohjata ne tuotetakuista valittavat asiakkaat suoraan valmistajan, eli Ali Expressin juttusille.
        Selvittäkööt särkymiset suoraan tehtaan kanssa, mitä siinä pientä maahantuojaa välissä tarvii vaivata.


    • Massip

      Suomessa vastuu on myyjällä vaikka valmistajaa ei kiinnostaisi pienen maahantuojan ongelmat tippaakaan. Muistaa perustaa Oy:n ja pumpata firman kassan säännöllisesti tyhjäksi, niin konkurssi on helppo tehdä, kun haasteita alkaa tippumaan.

      • Ei-toi-suojaa

        Eihän tuo auttanut presidentin vävyä Komulaistakaan. Sen maahantuoman sähköpyörän akku paloi, ja rivitalo paloi käyttökelvottomaksi. Niskaan 600000 € velat, vaikka oli osakeyhtiö.


      • Yritä.ymmärtää

        Höpsistä. Kyllä se tuomio ja vahingonkorvaus määrättiin pyörän maahantuontiyhtiölle, ei Jari Komulaiselle henkilökohtaisesti.


      • Eri-tilanteet

        Mikäli Komulaisen firma olisi vain arvoton paperiyhtiö, olemattomalla taseella, niin eihän siinä silloin olisi ongelmaa. Muuta kuin hakea oma firmansa konkurssiin. Nimenomaan tyhjissä, varattomissa osakeyhtiöissä alasajo on omistajalle sikäli edullisin ja helpoin ratkaisu,

        Mutta jos firmassa on varoja, muutamalla sadalla tonnilla vaikka myyntivarastoa, oma liikehuoneisto ja osakkeita, niin tilanne on jo toinen. Ei noita omistuksia sieltä niin vaan voi siirtää parissa viikossa uuden perustetun Osakeyhtiön nimiin, ja jättää velkojat nuolemaan näppejään.

        Kyllä tällaiset näennäisjärjestelyt ja konkelot peruutetaan ja puretaan, vaikka raastuvan kautta.


    • Jkkloojhffj

      Jep jep. Entäpä kun myynnissä on pikkuroinaa, esim seinätarroja ym.
      Niin pitääkö sellaiseen lupia hommata?
      Entä alv kun pikkupuuhastelulla jää alle 10000e tulojen, täytyykö verkkokauppiaana olla alv-rekisterissä?

      • Yuiytrft

        Tuohon aloittajan esittämään kysymykseen sen verran, että kaikkein helpointa on kysyä asiaa suoraan Jack Malta.


    • Ghghgh

      Itseä lähinnä tässä mietityttänyt elektroniikan osalta kaiken maailman pakolliset merkinnät. Eikös kaikessa elektroniikassa jota eu-alueen sisällä myydään pidä olla ce merkintä? Mitä jos alkuperäisellä tuotteella siellä kiinassa ei tätä ole (ja halvoilla elektroniikkatuotteilla ei varmasti olekkaan)?

      Kosmetiikka on toinen jota olen miettinyt. Mitä jos joku saa vaikka ihottumaa myymistäni tuotteista joissa kiinalaiset halpistehtaan on käyttänyt ydinjätettä seassa? Voiko vastuun valuttaa eteenpäin noin vain sille valmistajalle?

      • Sinä.vastaat

        Yksinkertaista. Sekä kuluttajansuojalain että tuotevastuulain nojalla ensisijainen vastuu on tuotteen myyjällä, sitten sillä joka on tuonut tuotteen EU:n alueelle tai valmistanut sen EU:ssa. Sinä tuot tavaraa EU:n alueelle, sinä myyt tavaraa kuluttajille, sinä vastaat kaikesta - 100% aivan kaikesta.


      • Anonyymi

        Totta kai ne varmasti maksaa heti ei muuta kun lääkäriin ja lasku kiinaan


    • Eiolekovinhelppoa

      Tuli vaatii maahantuoduista tuotteista ns. vaatimustenmukaisuustodistukset, eli että ne on valmistettu EU:n vaatimusten mukaan. Täytyy olla mm. todistukset että täyttää CE vaatimukset, RHOS hyväksynnät ym. ilman vaatimustenmukaisuustodistuksia et saa niitä tavaroita sieltä tullista ulos. Tavaraerästä täytyy maksaa arvonlisävero sekä tullimaksut, ennen näiden suorittamista et saa tavaroita tullista ulos. Maahantuoja on vastuussa tuotteistaan, joten koska olet korvausvelvollinen, jos maahantuomasi härpäkkeen vuoksi syttyy tulipalo on hyvin tärkeää että otat vastuuvakuutukset. Tavarat täytyy varastoida jonnekkin, josta syntyy kustannuksia, myydyt tuotteet täytyy pakata ja lähettää asiakkaille, josta syntyy kuluja. Kirjanpidosta syntyy kuluja. SER kierrätysmaksuista syntyy kuluja. Sinun täytyy maksaa yrittäjäeläkemaksua noin 25% työtulosta ja lopuksi jos sinulla on osakeyhtiö, niin osakeyhtiösi maksaa voitosta yhteisöveroa 20%. Jos näiden jälkeen jotain jää, voit nostaa sen palkkana tai osinkona, joista niistäkin täytyy maksaa veroa.

      Lopuksi huomaat, että tuotteesi maksaa saman tai enemmän kuin kilpailijoilla.

      • Eiolekovinhelppoa

        Tukes, eli turvallisuus- ja kemikaalivirasto jälkitarkastaa tuotteita pistokoemaisesti, eli tarkastaa täyttääkö maahantuodut tuotteet EU: vaatimukset. On hyvin yleistä, että tukes löytää jotain puutteita, jolloin koko varastossasi oleva tuote-erä laitetaan myyntikieltoon ja jo myydyt tuotteet täytyy kerätä jälleenmyyjiltä pois. Jos on tukesin mielestä kysymys vakavammasta puutteesta, on tavarat kerättävä pois myös loppukuluttajilta. Käytännössä joudut laittamaan kaikkiin maakuntalehtiin ilmoituksen takaisinvedosta.


      • Eiolekovinhelppoa

    • CE-vapauttaa

      𝑪𝑬 = China Export mark.

      Tuo tarra vie maahantuojalta kaiken vastuun. Kiinan Kansantasavalta on vastuussa CE-tuotteiden kaikista vioista.

      • Totuudenoikaisija

      • vitsi.vitsi.vitsi

        >> ...𝑪𝑬 = China Export mark... >>

        Eiköhän tuo viesti ollut tarkoitettu puujalkavitsiksi. Tuskin tästä tasavallasta löytyy yhtään niin pöljää ihmistä, joka vakavissaan kirjoittaisi tuollaista potaskaa.

        Tokihan se oli sillä tavoin huono vitsi, että sen verran pöljiä saattaa löytyä, että uskovat tuota tarinaa.


      • Meitäonjokajunaan

        Niin, no onhan niitä, kun eivät tiedä/ymmärrä, mitä maahantuonti vaatii. Tässä on nyt kuitenkin tullut osa asioista esille, ettei se ihan niin mene, että kiinasta eurolla ostetaan ja täällä kymmenellä myydään.


    • JopeJii

      Miksi ihmeessä haluaisit aloittaa pienen maahantuonnin ja perustaa sitä varten oy:n yhdessä maailman yrittäjävihamielisimmässä valtiossa (=Suomessa) ?

      Mikset tee sitä helpommin, yritys Aasiassa ja voit täysin ilman vastuuta myydä mitä tahansa Kiinalaista tavaraa kaksin-, viisin- tai jopa 10-kertaisella hinnalla Suomalaisille, jotka ihan selvästi ovat ihan liian avuttomia tilaamaan niitä itse ebaystä tai aliexpressistä. Tuolta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet suomeksi sen aloittamiseen, ensin jopa ilman yritystä : http://www.tinyurl.com/kauppiaaksi Lisäksi siellä on jopa valmis tuotelista! Eikä tarvitse maksaa kellekkään siitä mitään.

    • Anonyymi

      Tilaa vaatteita halvalla ja myy kalliimmalla eteenpäin. Hyväksy maksuksi vain käteinen.

    • Anonyymi

      Tilasin pari akkua Makitan akkuporakoneeseen heinäkuun alussa. Nyt on tilaus ollut jo 6 viikkoa sisässä, eikö tavaraa näy. Jos ei ole lokakuun alkuun mennessä tullut, on minulla oikeus saada rahani takaisin.

      Matkustajalentoliikenne romahtanut 80%, eikä ole koneita taivaalla, jonka rahtiruumassa tavara enää nopeata vauhtia kulkisi. Nyt kamat tulevat Siperian radan kautta tai peräti laivakuljetuksina.

      Mahtaneekohan tästä näin pitkästä, 6...10 viikon toimitusajasta tullakin se Aliexpressien ja muiden kiinankauppojen normaali toimitusaika?

      Mikäli näin käy, niin se antaa aika mukavasti kilpauluetua kotimaisille kaupoille, ja täkä'äisille verkkokauppiaille.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe