Maahanmuutto on ratkaisu uhkaavaan työvoimapulaan.

gfdrede

Kokoomuksen kaupunkivaltuustoryhmän puheenjohtaja Laura Räty:

Maahanmuutto on ratkaisu uhkaavaan työvoimapulaan.

Mihin työvoimapulaan? Suomessa ei ole työvoimapulaa. Suomessa on suurtyöttömyys. Suomen taloudessa on ollut parin vuoden ajan taantuma, jonka aikana työttömyys on kasvanut paljon.

Mistä työvoimapulasta tämä Kokoomuksen Laura Räty siis hourailee?

Markkinataloudessa ei voi olla mitään työvoimapulaa, koska markkinataloudessa palkat ja muut työehdot asettuvat vapaasti kysynnän ja tarjonnan tasapainottavalle tasolle. Eikö Kokoomus kannata markkinataloutta? Miksi Kokoomus hourailee "työvoimapulasta", jota ei markkinataloudessa voi olla?

Laura Räty:

Maahanmuuttajien kotouttamiseksi on Helsingissä tehtävä vielä kovasti töitä.

Mitä se kertoo maahanmuuttajien edellytyksistä sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan, että huolimatta massiivisista "kotouttamistoimenpiteistä" maahanmuuttajilla on edelleen paljon ongelmia?

Miksi Kokoomus ja muut valtapuolueet haluavat väen vängällä tuoda massoittain Suomeen erityisongelmaisia väestöaineksia, kuten afrikkalaisia ja lähi-itämaalaisia?

Laura Räty:

Helsinki on maamme monikulttuurisin kaupunki, mutta kansainvälisellä tasolla on kulttuurien kirjo täällä mitättömän pieni.

Helsingin väestöstä maahanmuuttajia on n. 10 %. Kokoomuksen kaupunkivaltuustoryhmän puheenjohtajan mielestä se on "mitättömän vähän".

Kokoomuksen mielestä se ei siis riitä, että maahanmuuttajia on 10 % väestöstä.

Paljonko Suomessa pitäisi Kokoomuksen mielestä olla maahanmuuttajia, jos 10 % ei riitä?

Pitäisikö Suomessa Kokoomuksen mielestä olla maahanmuuttajia 20 % väestöstä?

30 %? 40 %? 70 %?

http://www.lauraraty.net/

kokoomuspoliitikko Laura Räty haluaa tälle tulevalle Suomen ... Suomi tarvitsee tulevaisuudessa yhä enemmän maahanmuuttoa.

Laura Räty on itse niitä, jotka haluavat lisää humanitääristä maahanmuuttoa

Katainen haluaa Suomeen 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa kymmenen vuoden sisällä,
Sinä maksat!!!! >
http://portti.iltalehti.fi/

49

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rterteter

      "Mihin työvoimapulaan? Suomessa ei ole työvoimapulaa. "

      Etkö lukenut mitä itse kirjoitit? "uhkaavaan työvoimapulaan". Kysymys on siis TULEVASTA pulasta, joka on YLEISTÄ TIETOA.

      Vanhustenhoitoa uhkaa paha työvoimapula – mikään määrä koulutusta ei riitä: http://yle.fi/uutiset/3-7866942

      EK:n suhdannebarometri: Työvoimapula uhkaa: http://yle.fi/uutiset/3-8858819

      Tutkimus: Työvoimapula uhkaa koko Suomea: http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1410877/tutkimus-tyovoimapula-uhkaa-koko-suomea

      Tällä alalla on töitä tarjolla - Työvoimapula uhkaa: http://www.talouselama.fi/uutiset/talla-alalla-on-toita-tarjolla-tyovoimapula-uhkaa-3359241

      Jne, jne...!

      • dwqwqdwqdq

        Hoitoalalle on tulossa tosipaljon robotikka joka vähentää työtarvetta ei suomeen tule työvoima pulaa siis jatkossakaan. Kaiken lisäksi työpakat vähnee jatkossakin muutenkin suomessa automatisaation ja tuon robotiikan takia.


    • täystyöllisyys_heti

      Mikä TYÖVOIMAPULA??

      Jos tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan 3,48 miljoonasta työikäisestä vain alle 1,4 miljoonaa on kokoaikaisia palkansaajia niin missä kohtaa on työvoimapula?

      • lkjhuy

    • hhhhggggggg

      Saksan miljoonasta uudesta mamusta vain sata on työllistynyt ,suurin syy aivan olematon koulutus eikä niitä työhalujakaan ole.

    • faktojapöytään

      Jos tässä maassa on loisinut 25v 16 000 somalia ja he ovat työllistyneet 2% yksityiselle alalle ja yhtään omaa yritystä eivät ole perustaneet.
      Meillä on turkkilaisten pizza-paikkoja jotka myyvät laittomia 5€ pizzoja niin nämäkö nostaa sen suomensuosta ja korjaa tuon työvoimavajeen?

      • lkmjhuy

    • lkjhklkj

      Kysykää vaikka muista maista miten on pakolaiset menny työelämään.....

    • Parasitoidimatut

      Ikuisesti on ns. "työvoimapula" Suomea uhannut, mutta koskaan se ei ole Suomea viellä kohdannut, eh..?

      Miksi tilanne olisi muka nyt tässä matalasuhdanteessa ja vientiteollisuuden alhossa mitenkään toisin kuin ennenkään..?

      Syitähän matutarhausbisneksen pyörittämiselle on helppo keksiä kaikkien ihmeteltäväksi valtamedioihin, mutta sellaisia syitä joita voi järjellä ymmärtää ja perustella onkin sitten jo vaikeampaa vääntää kun niitä ei vain ole olemassakaan näiden haittamaahantunkeutujien kohdalla...

      • Anonyymi

        Ainoa pula on puute halpatyöläisistä. Työnantajilla ei ole halua maksaa sellaista palkkaa jolla suomessa eläisi.


    • realismi

      Tutkija: Tekoäly jättää puolet maailmasta työttömäksi 30 vuodessa
      Maanantai 15.2.2016 klo 11.03
      Tietokonetutkija Moshe Vardin mukaan tekoälyn vaikutusta kansantalouksiin ei ole otettu tarpeeksi vakavasti, kertoo The Guardian.

      Useiden tulevaisuustutkijoiden ja tutkijoiden mukaan tekoäly ja automaation edistyminen uhkaa useita työpaikkoja lähivuosikymmenien aikana, ja hurjimpien ennusteiden mukaan koko maailmantalouden työmarkkinat tulevat mullistumaan.

      Näin uskoo myös tutkija Moshe Vardi, joka ennustaa tekoälyn vievän työpaikat jopa puolelta maailman ihmisistä seuraavan 30 vuoden aikana. Vardi esitti ennusteensa viikonloppuna amerikkalaisen tutkijajärjestö AAAS:n konferenssissa, josta uutisoi The Guardian.

      - Lähestymme aikakautta, jolloin koneet pystyvät suorittamaan lähes minkä tahansa tehtävän ihmistä paremmin. Yhteiskunnan on kohdattava tämä kysymys ennen kuin se on todellisuutta: mitä ihmiset tekevät, kun koneet pystyvät tekemään kaiken?

      Tekoäly huolettaa

      Tekoälyn vaikutus yhteiskuntaan on huolenaiheena puhuttanut viime vuosina muitakin kuin tieteiskirjailijoita ja futuristeja. Muun muassa maineikas astrofyysikko Stephen Hawking on varoittanut superälykkään tekoälyn vaaroista, ja ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on varoittanut tappajarobottien vaarasta sodankäynnissä.

      Moshe Vardin mukaan suurin tekoälyn muodostama vaara ihmiskunnalle eivät kuitenkaan ole tappajarobotit, vaan tekoälyautomaation vaikutus talouteen. Tekoäly voi Vardin mukaan hävittää keskiluokan työpaikat ympäri maailmaa ja pahentaa yhteiskunnallista epätasa-arvoa. Työn katoaminen johtaa Vardin mukaan ihmiskunnan eksistentiaaliseen kriisiin.

      - En pidä tulevaisuutta ilman työtä lupaavana, koska en pidä pelkästä vapaa-ajasta muodostuvaa elämää houkuttelevana. Uskon työnteon olevan oleellista ihmisen hyvinvoinnille, tutkija sanoo.

      Vardin mukaan ihmiskunnan suurena henkisenä haasteena onkin löytää merkitystä elämässä, joka ei enää perustu työntekoon itseisarvona. Vardin mukaan edes "maailman vanhin ammatti" ei ole turvassa automaatiolta.

      - Löisitkö vetoa seksirobotteja vastaan? Minä en, tutkija sanoi konferenssissa.

      • BiologiaaVain

        "Työn katoaminen johtaa Vardin mukaan ihmiskunnan eksistentiaaliseen kriisiin."

        Ihminenhän on viimeinen eläinlaji, joka kuolee maapallolta sukupuuttoon. Ei siinä mitään sen kummempaa.

        Toisaalta, joutaa hävitäkin, ei ihmiskunta paljoakaan hyvää ole saanut aikaiseksi. Surku vain, että ehtii tehdä vieläkin aika paljon pahaa ennen lopullista tuhoa.


      • wfwefewfef

        Miksi ihminen olis muka vika? ja uusia lajeja kehittyy ihmistenkin jälkeen ei tämä maapallon elämä lopu siihen kun ihmiset loppuu.


      • BiologiaaVain
        wfwefewfef kirjoitti:

        Miksi ihminen olis muka vika? ja uusia lajeja kehittyy ihmistenkin jälkeen ei tämä maapallon elämä lopu siihen kun ihmiset loppuu.

        Ei tietenkään lopu, eliöitä ja lajeja syntyy edelleenkin JOS elinolosuhteet säilyvät.

        Ihminen on kuitenkin suurin virhe maapallolla (anteeksi vain kaikille uskovaisille).
        Ilkein, ahnein, murhanhimoisin peto - lisätkää itse loput. Siis pelkkää saastaa.


    • Heovattyhmiä

      Kyllä on suomalaisuuden vastaista porukkaa täynnä tuo eduskunta. Voimmeko nimetä heidät 200 oman kansankiusaajaksi, muiden kansojen edustajiksi ?.

      Kansanedustaja nimen voinee vaihtaa kansakiusaajaksi ?

    • Työvoimapula_tulee

      On selvää, että Suomessa kärsitään varsin pian työvoimapulasta. Syntyvyys vähenee, kuolleisuus kasvaa, eläköityminen kiihtyy. Ei ole tekijöitä tulevina aikoina.
      Lisänä on koulutuksen vinoutuma. Nuoret (lue tytöt) kouluttautuvat entistä enemmän akateemisiin ammatteihin, ei ole enää niitä, jotka tekisivät ruumiillista työtä. Ei riitä tekijöitä edes nykyisellään hitsareiksi, metsäkoneen kuljettajiksi, taksin kuljettajiksi jne. Osa suomalaisesta nuoresta väestöstä on "menetetty sukupolvi", josta ei enää ole työelämään. Heille riittää työttömyyskorvaus ja toimeentulotuki.
      Tottahan maahanmuuttajien kouluttaminen kestää, mutta samalla tavalla kestää myös suomalaisten kouluttaminen ammattiin.

      • wdwdwdwd

        No mutta kun ei vain tule samaa on hoettu jo 15v. Kyllä tyntekiöitä on töitä vaan ei ole työpaikat kun vähenee suomessa joka vuosi eikä toisinpäin.


      • esdrfgh

        Syntyvyyteen senverran. On vaikeaa suunnitella perhettä, kun palkkoja poljetaan alaspäin ja asumiskustannukset kasvavat järkyttävästi (mm. Vuokra,sähkö,ruoka,jne).


      • IkuinenTyövoimapula

        "On selvää, että Suomessa kärsitään varsin pian työvoimapulasta."

        Miten jaksat hokea tuota samaa keskoomuspaskaa vuodesta toiseen..?

        Kenelle oikein yrität selittää tuota vuosikymmeniä vanhaa työvoimapulajargoniasi?
        Puoluetovereillesi vai saatko muuten vain rahaa paskan jauhamisesta nettipalstoilla...
        Veikkaan viimeistä vaihtoehtoa.


    • uiyvgbohbk

      Missä se työvoimapula luuraa

      Kun kokoomusnuoret herättelevät keskustelua jostakin aiheesta niin heidän mielestään pitää olla silloin täysin "älyttömien" ehdotusten takana. No en ota kantaa sen enempää kuin totean, että kaikenlaista sitä politiikan nimellä voidaankin kirjoitella. Mutta sopii tämän päivän kokoomuslaisuuteen kuin nenä päähän. Samanlaisia mutta toisensisältöisiä älyttömyyksiä sitä on kuultu emopuolueenkin lanseeramana, joista se huvittavin on euron kriisin patoaminen Kreikkaan.

      Otanpa esille vähän pidemmän aikavälin älyttömän möläytyksen. Silloin tuohon puutuin useissa kirjoitelmissani ja taas sain niskaani mitä erilaisimpia laskelmia ja ties mitä muuta osaamattomuuttani osoittavaa. No mielipiteen ei tarvitse koskaan olla totuus mutta tulinpa sanoneeksi kuitenkin, että Suomeen ei tule koskaan työvoimapulaa ja taisin todeta senkin, että väestörakenne ei koskaan tule olemaan sellainen, etteikö tämä yhteiskunta siitä selviäisi, ja taisin sanoa senkin, että Suomen tulee kaventaa osaamisympäristöään sen sijaan, että lavennettaisiin ties minne hosuen.
      No viimeksimainitusta on viime aikoina puhun ministeri Vapaavuori todeten, että meillä tulee olla useita kivijalkoja joilla yrityksemme seisovat. No ei tule vaan osaavaa ja koulutettua väkeä kapealle sektorille. Se on menestysresepti jokaiselle yrittäjälle. Keskinkertaisuus on aina yritykselle pelkkä kulu ja meidän rahoitusjärjestelmämme ei tällä hetkellä kanna mitään teollisuutta kaikilta aloilta globaaleilla markkinoilla. Itse näen, että maatalous liitännäisineen ja huipputeknologia sekä kaivannais- ja metsäteollisuus erilaisine liitännäisineen on sitä ominta mihin meidän tulee satsata.

      No päästäänpä lopulta ihan asiaankin eli missä ihmeessä on se 1995 paikkeilla toitotettu työvoimapula mikä meidät 2000 -luvun alkajaisiksi yllättää. Etenkin Jorma Ollila hehkutti tätä mennen tullen ja kaikki kokoomus, rkp:läis ja vihreähattuiset tädit ja sedät kilvan uskoivat tähän tulevaisuuteen. Vaan ei ole näkynyt. Osaavaa ja koulutettua väkeä pistetään pihalle mennen tullen.

      No Ollilahan ratkaisi tämän kutsumalla Elopin Nokialle Microsoftin kätyriksi ja tämä herra vei kimpsut ja kampsut ja lopuksi isolla luudalla käytiin lakaisemassa koko Suomi. Että semmosta työllisyyden hoitoa.

      No nyt sitten höpötetään, että ei olla kilpailukykyisiä mutta kun tutkimusten ja erilaisten tilastojen mukaan ollaan edelleen kärkipäässä. Suomalaisuuteen on aina kuulunut jonkinasteinen itsepetos - sitä tässä harrastetaan. Kilpailukyky on paljon enemmän muuta kuin palkanmaksua. Vakaus, koulutus ja ennustettavuus lienevät niitä tärkeimpiä.

      No tämän päivän poliitikot ovat olleet hukassa jo pitemmän aikaa ja kaikkein surkuhupaisimmat ovat selitykset silloin kun vellit on housuissa. Tästä hyvän esimerkin antoi ministeri Arhinmäki, kun selitteli kapellimestari Hannu Linnun arviota kulttuuriin tutustumattomasta ministeristä. Arhinmäki kertoo nähneensä näkyjä, no Lintu ei ole nähnyt edes näkyjä, kun ei ole herraa näkynyt eikä kuulunut kulttuuripiireissä. No on toki Moskovassa sateenkaarilippu kädessä hän edusti jotain mutta en tiedä mitä.

      Siunatuksi lopuksi - työvoimapulaa odotellessa. Tällä joukolla meitä hallitaan - oma moka.

    • hyvinvointivaltiotalas

      Asiahan on suuri kusetus. Jotenkinhan se on kansalle perusteltava, miksi rajat vuotaa ja lisää maahanmuuttajia tuodaan maahan. Ei sanota suoraan, että kyseessä on vain pelkkä oma bisnes. Suomea ajetaan tietoisesti alas, hyvinvointivaltio lopetetaan ja kaikki yksityistetään. Tämä on niin läpinäkyvää poliitikkojen omaa bisnestä kuin olla ja voi!

    • ylitarjontaa

      Työvoimapula? Rekry-yrityksen johtaja komemntoi äskettäin etteivät yritykset halua laittaa työpaikkailmoituksia julkisuuteen koska hukkuvat hakemuksiin.

      PS. Kyseessä ei tietenkään puhelinmyynti tai muut kusetusfirmat.

    • shaissee

      Mitä shaissee tuo nim. Työvoimapula_tulee kirjottaa....
      Ei näitä akateemisia työpaikkoja ole kun ne pitää maksaa vientituloilla ja nämähän akateemiset työpaikat on julkisella alalla ja se on levinnyt kuin pullataikina ja on yhtä suuri kuin 4kertaa isommalla Hollannilla.

      Se että meillä ei ole edes teollisuutta mikä voisi tarjota työpaikkaa kouluttamattomalle matulle ja sekin vähän mitä on niin vaatii cnc tason-koulutusta.
      Saksassa ja Ruotsissakin on mahdollista löytää tämän matun työpaikkoja mutta ei Suomesta ja nämäkin matut siirtyy suuriin kaupunkeihin ja esim. PKseudulla ei ole teollisuustyöpaikkoja.

    • SekoomusPetturiPaskat

      Tällaista asiaa ei matu-bisnes-pyörittäjä-mafia päätä.
      SAATANAN SEKOPÄÄT.
      Suomalaisille HETI kansanäänestys maamme tulevaisudesta.
      Suomalaiset eivät halua paskaloisia loisimaan Suomeen.
      Suomalaiset haluavat nuo ao. laura-räty-maanpetturi-idiootit helvettiin!!!
      ..

      .......--KOK-EVA: Maahanmuutto kaksinkertaistettava!!!
      Katainen haluaa Suomeen 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa kymmenen vuoden sisällä,
      Sinä maksat!!!! >
      --Jos tässä maassa on loisinut 25v 16 000 somalia ja he ovat työllistyneet 2% yksityiselle alalle ja yhtään omaa yritystä eivät ole perustaneet.
      Meillä on turkkilaisten pizza-paikkoja jotka myyvät laittomia 5€ pizzoja niin nämäkö nostaa sen suomensuosta ja korjaa tuon työvoimavajeen?

      • Ei kai turkkilaisten pitserioiden kustannuksetkaan kovin korkeiksi pääse nousemaan. Niitä pyöritetään jatkuvilla starttirahoilla ja likimain ilmaisilla tilavuokrilla eli ts. veroeuroilla.
        Ja sukulaisia riittää aina aloittamaan uuden yrityksen pyöritystä, kun edellisen starttirahan maksut loppuvat, mutta kyllä tällä suomi nousee, ei mahdeta mittää, näinhän meille on vilpittömästi "nuhteettomien" ( kuten sanonta kuuluu, kun ehdolle asettuu), päättäjiemme taholta vakuuteltu.

        On tuo nuhteettomuuskin vain tässä suunnattomassa ihmiskauppabisneksessä ja sitä lisää ahnehtiessa päässyt pahasti venymään, jopa uskovaisina esiintyvien päättäjien kohdalla. Vai onko se kuitenkin uskovaisilla ollut aina perusominaisuus?


    • Taitaa mennä niin, että Terveystalo tarvitsee maksusitoumusasiakkaita, kantasuomalaisillahan ei tunnetusti ole enää varaa käyttää yksityisen firman palveluita eikä muuten edes sairastaa.

    • On muuten perin samaa kaavaa toistavaa innovaatiota, jakaa sitä sitten kuka hyvänsä.
      Onko vika koulutuksessa, kaikki on koulutettu samaan muottiin ja KAIKILLE annettu samat mahdollisuudet opiskella.
      Nyt on sitten opiskeltu tätä maahanmuutto-oppiainetta niin, ettei mitään muita innovaatioita enää olekaan.

    • kjhkjjkijkl

      Rahat loppuun ennen sitä ku Suomeeen syntyy työpaikkoja mitkä tuottaa jotain täällä on vaan duuneja missä ihmiset pyyhkii toistensa anuksia......

    • Missä_on_järki

      Pötypuhetta koko työvoimapula. Maahanmuutto ei ole ratkaisu tähän ongelmaan, jos sellainen edes tulisi?!
      Ja koko unelma monikulttuurisuudesta on täyttä huuhaata.
      Jokaisessa kulttuurissa on yksittäisiä ihmisiä, jotka tulevat juttuun toisen kulttuurin ihmisten tai ihmisen kanssa. He voivat olla näin rikkaudeksi toisilleen.

      Mutta kun ihmisiä hakeutua suuremmassa määrin vieraaseen kulttuuriin , ongelmat kasvavat. Vain tuilla elävien ihmisten määrä alkaa kasvaamaan suhteessa maahan tulevien ihmisten kokonaismäärään nähden. Vieraaseen kulttuuriin tuleet Ihmiset passivoituvat ja hakeutuvat vietämään joutenoloa toistensa pariin. Syntyy yhteiskuntia yhteiskuntien sisälle. Kaiken tämän mahdollistaa Suomen kattava ja runsas tukijärjestelmä ilmaisine asuntoineen.
      Kun ihminen ohjataan tukiluukulle ja hänelle löydään ilmaisen asunnon avaimet käteen ilman minkäänlaisia velvotteita, niin miksi pitäisi ikinä työllistyä?

      Suomi on paratiisi tuilla eläjille. Ja Suomen antoisa lapsilisäjärjestelmä on taivaan lahja afrikkalaiselle runsaslapsisuudelle. Tämän järjestelmän maksumiehinä ovat ja tulevat olemaan voittopuolisesti kantasuomalaiset ja suurimpina kärsijöinä yksin elävät vanhukset ja sairaat.
      Jos näitä tukia pyrittäisiin pienentämään ja vähentämään Suomen vetovoimaisuutta, niin tämähän synnyttäisi heti parkaisun rasismin vastaisilla sivuilla. Ja valtamedia viherpiipertäjä toimittajineen saisi taas jutun aiheen, jossa moitittaisiin Suomen päättäjiä.
      Suomea ollaan viemässä syvälle suohon. Ja mahdollinen muutos häämöttää vasta ehkä kolmen vuoden päästä, seuraavien eduskuntavaalien jälkeen? Toivottavasti silloin on tarjolla selkeitä vaihtoehtoja nykyiseen menoon!

    • suvakkienunelmaa

      Hehän on ihan yleisesti sanoneet että eivät halua integroitua mihinkään yhteiskuntaan kun heillä on jo oma kulttuurinsa ja uskontonsa.
      Se että näistä tulee ja on suuria yhteiskuntia on jo tapahtunut 25v. suomessa asuneella 16 000 somalilla.

      Tämä kotoutumien ja integraatio ei ole toiminut missään muussakaan maassa niin miten se toimii edes Suomessa.
      Eihän nämä pelkää edes suomenviranomaisia poliisia vaan ennemminkin poliisi jo pelkää heitä...ja tämä on todellista tietoa poliisilta.

    • kljkljjlkj

      Koko ajan sekoitetaan pakolaiset ja korkeesti koulutetut maahanmuuttajat joilla on jo työpaikka ku ne tulee tänne pakolaiset taas kuormittaa valtion taloutta..........Eli pakolaisilla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa...

      • lukujakirjoitustaidoton

        Näytä mulle KORKEASTIKOULUTETTU maahanmuuttaja. Ei ole viimeaikoina suomessa näkynyt! Muutama voinut tulla yliopistoon opettajaksi, nekin vuonna 2001.


    • fundisjapsi

      Joillekkin me elämme enemmän vuotta 1916, kuin vuotta 2016. Maailma muuttuu eskoseni ja työpaikat vähenevät sitä mukaa kun uusi teknologia valtaa alaa.

      Kysehän on vaan siitä, että meillä on oikeasti matalapalkkatyövoimapula, kun kukaan järjissään oleva suomalainen ei haliua tehdä duunia nälkäpalkalla, eli lähinnä jotain siivousta ja lehden jakoa. Nämäkin ongelmat katoavat, kun robotiikka yleistyy ja julkaisutoimintakin siirtyy tietoverkkoihin.

      Japani on tässä(kin) asiassa aika hyvä edelläkävijä. Hehän eivät ota maahan ulkopuolista työvoimaa, ei varsinkaan muslimeita, jotka ovat Japanin virallisen linjan (hui rasisteja!)mukaan kaikki uskonnollisia fundamentalisteja. Japanissa on sama kehitys kuin Euroopassa, eli väki vähenee, mutta suuret ikäluokat kasvaa. Japani luottaa teknologiaan ja uusiin innovaatioihin enemmän kuin ihmismassoihin.

      Poliitkot haluaa tänne halpatyövoimaa, koska kuvittelevat saavansa siten äänestäjiä, siis vasemmisto ja vihreät, jotka tarvitsevat uuden "sorretun luokan" itseään äänestämään.

    • maailmamuuttunut

      Kun 80-luvun lopulla Suomea sanottiin euroopan japaniksi ja pätevä kirvesmieskin sai sen 200mk/t. niin työpaikkoja oli vaikka seuraavaksi työpaikaksi ja duunarikin oli ns. herra ja sitä aikaa työnantajat eivät halua vaan pitää olla työvoimareserviä ja palkkoja alas.

      Silloin 80-luvulla kyllä tuli hommat hoidettua, bussit liikkui, siivouskin hoidettiin ja ihan suomalaisten toimesta kun ei saanut edes työlupia ulkomaalaiset.

      Nyt on tekniikka ja teknologia edennyt huimasti noista ajoista ja yksi tekee sen mitä silloin tarvittiin kolme eli työvoimantarve on puhtaasti vähentynyt.

      • fundisjapsi

        Nythän on jo alettu siirtää tehtaita halpatyömaista takaisin Eurooppaan. Automaation avulla 5 ihmistä tekee Suomessa saman kuin 100 Kiinassa. No, poliitikot ovat tietenkin aina jäljessä kehityksestä, koska ajattelevat lähinnä vain ääniä ja kannatustaan. Ei niillä liiku päässä muutenkaan paljon mitään. Poliitikot pitäs korvata asiantuntijoilla. Aikansa elänyt tämä systeemi, kansasta on tullut niin fiksua, että eivät jaksa enää tätä vastakkainasettelua. Politiikkahan perustuu yhteiskunnan jakaantumiseen rikkaisiin, keskituloisiin ja köyhiin, eli näiden vastakkainasetteluun. Jokainen näistä ryhmistä äänestää tiettyä puoluetta. Tämä on täysin 1900-luvun meininkiä, josta pitää päästä vähitellen eroon eli suoraan demokratiaan yms.

        Nykyinen sekopäisyys Euroopassa osoittaa sen, että tämä vastakkainasettelupolitiikka ei vaan enää toimi.

        1980-luku oli hienoa aikaa Suomessa, toivottavasti edessä on vieläkin hienompia aikoja! Olis se sääli jos vanhuksena vois vaan tarinoida nuoremmille "kultaisista ajoista".


      • maailmamuuttunut

        Niin jopa Kiinakin ostaa teollisuusyrityksiä ympäri maapallon niin ei siirrä niitä kiinaan.
        Tiedän noita yrityksiä missä 5 työntekijää tekee sama kuin 100 kiinalaista kun on niin automatisoitu teknologialla.

        Kyllä kiinalainenkin ymmärtää eron volvossa mikä on tehty ruotsissa ja kiinassa ja mikä markkinaero on.

        Vielä loppusilauksena näitä hommia ei tehdä lähi-idän matujen ja lukutaidottomien voimin...


    • Trustmeiamyourfriend

      Maanmuuttajat eivät ole ratkaisu mihinkään. Niistä on ainoastaan menoja. Älkää nyt hyvät ihmiset uskoko, että niistä olisi jotakin hyötyä meille. Suuren luokan kusetus käynnissä.

    • Siinäpä_tavote

      Pistäisivät nyt ensin edes mannet, eli paikalliset omatkin pussihousut töihin, jotka on vuosikymmeniä olleet kummallisesta syystä jouten. No osa selittyy sillä, että osa on linnassa, osa odottaa tuomiota, ja loput muuten jo vähintään suunnittelee tekoja kiven sisään pääsemiseksi. Työkalut ei kädessä näillä pysy kuin pikaliimalla, jos silläkään.

      • jfjijif

        Afrikan kulttuuriin ei työnteko oikein istu. Siellä ne maleksii ympäriinsä, niin kuin täälläkin. Eivät Afrikan valtiot kehity yhtään mihinkään mistähän mahtais johtua? Annetaan Tiinan vähän kertoa syitä. Syy on paljon siinä, että kehitysapu pitää maiden sekavat olot voimassa. Kun vastikkeetta vaan annetaan ja annetaan vuosikymmenestä toiseen, niin ei ne oikein itse viitsi kehittää omia maitaan, myös korruptoituneet johtajat pitävät maansa mielummin alkeellisina. Kun antaminen lopetetaan, heidän on itse kehitettävä teollisuutta ja maataloutta. Siinä syntyy samalla hyvinvointia ja työtä, kuten Suomessakin aikoinaan. Antaminen tekee vaan laiskaksi.

        https://www.youtube.com/watch?v=Idoom6vMLqk


    • pulatulleekova

      Kunhan nämä työttömät saadaan hautaan, niin eiköhän se työvoimapula ala sieltä häämöttää.
      Otetaan pikkuhiljaa työttömiltä leipä pois, eiköhän hauta ala lähenemään - sitähän tämä hallitus kovasti ajaa.
      Silloin saadaan ulkomailta halvalla työtätekiviä ja ahkeria ihmisiä, jotka painaa 7 päivänä viikossa 20 tunnin työpäiviä 7 vuoden ajan ja sitten heidät lähetetään loppuun ajettuina kotiin. Tällainen on hallituksen unelma.

      Edellisessä unelmassa on vain yksi ongelma, kukaan ei voi enää ostaa mitään, jos kellään ei ole rahaa? Kaikki tavarat jäävät myymättä ja yritykset menevät konkurssiin!

      Silti hallitus ajaa tuota unelmaa vapaasta markkinataloudesta!

      Onhan tässä maassa ollut ennenkin pöljiä hallituksia - ei se uutta ole!

      • surullistamuttatotta

        Parempina aikoina ne pöljät hallitukset ja poliitikot eivät vaan pääse tuhoamaan koko maata. Huonompina aikoina taas....no, jokainen näkee mitä on tapahtumassa.


      • ketääänestäis

        Jos nämä RKP, SDP, vihreät, vasemmisto olisi hallituksessa niin vielä pahemmin asiat olisi vaikka ei PS seisonut vaalilupaustensa takana.


    • KOKOOMUMÄTÄ_ON_TUHO

      KOKOOMUSMÄTÄ korruptio-rosvoeliitti näkee työvoimapulan siinä, että veronkiertofirmoille ilmaiseksi töitä tekeviä on aivan liian vähän. KOKOOMUSMÄTÄ täyttää Suomea raiskaajamatuilla ja on jo jonkin aikaa vaatinut heidän kouluttamistaan veronkiertofirmoille ilmaistyövoimaksi site, että kaikki kulut maksatetaan valtiolle, eli veronmaksajille.

    • Anonyymi

      Varmaan on jo tullutkin tuon verran maahanmuuttajia Suomeen.

    • Anonyymi

      Mitä se kertoo maahanmuuttajien edellytyksistä sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan, että huolimatta massiivisista "kotouttamistoimenpiteistä" maahanmuuttajilla on edelleen paljon ongelmia?

      Kertoo siitä ettei ole aikomustakaan kotoutua. Näitä pelkästää kelan oven rynkyttäjiä on aivan liikaa.

    • Anonyymi

      Ei auta mitään. He ,jos ketkä on laiskuuden huippua.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe