Vauraus huijaa

huijattuko_

luottolaitos Vauraus ei tarkista edes takaajien luottotietoja ja näin huijataan sijoittajia, kun yritykset menee konkkaan, eikä rahoja saa sitten luottokelvottomilta takaajilta..Eli rikkovatko lakia tässä asiassa?

Osaako kukaan kertoa tähän mitään tai viitata lakipykälään

25

6676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 887655

      En luottaisi yrityksiin jonka nimet on noin yksinkertaisia, tuohan on tyyliin "wannaberichman,com"

    • LainaTaina

      Eniten minua häiritsee tuossa, että ei tiedä kenelle lainaa.

    • Ulpu7

      Perustajajäsenissä on ainakin yksi ilmeisesti helluntalainen. Lisänneekö luottamusta, tiedä häntä?
      http://www.tv7.fi/vod/player/50448/
      Sijoitusasiamiehenä on pari vanhoillislestadiolaista.

    • kasinolla

      Jep. Luottotappioita, konkursseja ja maksunsa laiminlyöneitä rahan lainaajia on yli 10% lainakannasta. Vain tehokas uusien entistä isompien lainojen myynti voi laskea tappioprosentteja ja jo mukana olevat sijoittajat maksavat kovan hinnan. Nuolevat haavojaan ja ovat hiljaa.

    • Ope_Vantaalta

      Olen itse sijoittanut Vaurauden kautta yrityslainoihin hyvällä menestyksellä. toiselle kommenttipalstalle olen täällä siitä kirjoittanut aika paljon ja yksityiskohtaisesti.

      Tuo viestisi ei kyllä kuvasta ollenkaan sitä mitä Vauraus tekee ja miten heidän luotto käytännöt toimivat. Itse, ennen kuin sijoituksen tein, sain erittäin tarkan kuvan siitä miten lainaahakevat yritykset valitaan. Minulle myös näytettiin mitä kaikkia laskelmia ja tilipäätöksiä ja sopimuksia yrityksen/yrittäjän täytyy todistaa ennen kuin Vauraus edes harkitsee lainan antamista.

      https://www.yrityslainat.fi/about/ukk:
      "Mitkä ovat lainaamisen kriteerit?

      Yrityslainaa voi hakea Yritys tai yhteisö:

      -joka on Suomessa rekisteröity,
      -jolla on riittävä takaisinmaksukyky
      Liitteeksi tarvitset viimeisen vahvistetun tilinpäätöksen, kirjanpitoajot kuluvalta tilikaudelta, tiliotteet yhtiön maksuliikennetililtä, kuvauksen rahoitushankkeesta sekä hallituksen kokouksen päätöksen lainan hakemisesta. Lainahakemuksen Yrityslainat-palvelussa voi tehdä yrityksen allekirjoitusoikeuden omaava henkilö."

      Vaurauden omat luottoanalyytikot siis tarkistavat hyvin perinpohjaisesti kaiken mahdollisen yrityksen maksukäyttäytymistä koskevan dokumentoinnin. Sijoitusta tehdessäni näin juuri näitä dokumentteja.

      Sijoitukseni on siis hajautettu useampaan kymmenee lainaan, ja vaikka yritysten nimiä ei aina ole lainahakemukseen(sijoituskohteeseen) liitetty, saan silti Vauraudelta halutessani tiedon siitä, mikä yritys on kyseisen lainan hakenut.


      Ottakaa ihmiset selvää ennen kuin kirjoitatte mitä sattuu. Itse kyllä sijoittajana seison täysin sijoitukseni takana. ja Vaurauden takana koska ovat saaneet niin hyvin hoidettua palvelunsa toimivuuden ja sijoituksilleni hyvää tuottoa!

    • eikannataottaaturpiin

      Tässä on opettavainen tosi tarina.

      Nuori kaveri firmasta aikonaan otti useasti yhteyttä enkä pitänyt kiirettä sijoituksen tekemisessä. Kehui aina käydessäni sitä korkoa korolle - efektiä.

      Kysyin kerran, mm., miten luototettavat yritykset on valittu. Kaveri vastasi, että luottopäällikkö on seulonut ne moneen kertaan, huonot ja toivottomat tapaukset karsiutuvat heti ja että vain todella pieni osa pääsee asiakkaaksi. Riskeistä ei ollut mitään puhetta, vain että hajauttaa summan "jos tulee ongelmia". Sijoitin kohtuullisen käytetyn auton hinnan palveluun heidän pisteessään.

      Nyt tilanne on se, että yli puolet summasta on mennyt luottotappioihin tai on tehottomassa OK-perinnässä. Yhteyshenkilö on vaihtunut, mutta hänkään ei vastaa kysymyksiini vaan ehdottelee lisäsijoituksen tekemistä. Kommentoi vain, että on ollut huono tuuri.

      Intrum kuulemma perii jotain, ja joku saatava on riitautettu. Lainaat siis rahaa, ja lainaaja riitauttaa sen jolloin perintä keskeytyy ja case joudutaan viemään oikeuteen.

      Perinnän statuksesta ei saa mitään tietoa edes face to face. .......em. henkilö on ylennut luottopäälliköksi ja hän ei enää vastaa maileihin eikä kysymyksiini. Eräs Opasmedia Tampereelta lainasi monta sataa tuhatta euroa, mutta on jo mennyt konkurssiin. Googlaamalla selviää, että em. firma on mm. lähetellyt valelaskuja.

      Suurin ongelma on, että lainaat rahaa yrityksille portaalissa, ja et tiedä niistä mitään tai korkeintaan luottoluokituksen tähtinä asteikolla 1-5. Toimialasta, maksuhäiriöistä, henkilöistä yrityksen takana, historiasta - et yhtikäs mitään. Täysi black box.

      Jos katsoo konkkaan menneen firman lainatietoja Vaurauden sivulta, niin näkee joidenkin optimistisesti lainanneen jopa 10.000€ tuolle pian lainan noston jälkeen takaisinmaksun lopettaneelle firmalle.

      Kummallisinta oli, kun asianajotstosta tuli kirje ja valtakirja, jolla em. sai prokuran lähteä ajamaan casea väärillä henkilötiedoilla lainaa saanutta vastaan. On poliisitutkinnassa.

      Tappiot ovat verotuksessa vähentämättä, eikä sijotusta tehdessä edes kerrottu, että yksityishenkilö ei voi vähentää niitä!

      Monelta harmilta olisi välttynyt, kun ei olisi koskaan mennyt käymään.

    • tavallinen-tarpooja

      joo vauraus lainanantajana ei kai ole mikään kaikista ymmärtäväisin, oon kuullut huonoja uutisia

      • Yrittäjä-ite

        Tein Vauraudelle lainahakemuksen viime syksynä ja opin että Vaurauden korkomalli on ihan poskettoman kallis yrittäjälle. Korkoa maksetaan koko laina-aika nostetulle summalle. 100.000 euron lainasta maksetaan 2 vuodessa 10% korolla siis korkoja 20.000 euroa. "Normaalilla", avoimesta pääomasta maksettavalla, korolla kokonaiskorko kahdelta vuodelta on 11 203 euroa. Vauraus on siis melkein 9000 euroa kalliimpi.

        Lisäksi Vauraus perii 8% nostopalkkion eli tilille olisi tullut vain 92.000 euroa. Vuosittain peritään vielä 1% hallinnointipalkkio eli 1000 euroa vuodessa. Käytännössä siis 92.000 euron lainasta 10% korolla maksetaan 2 vuoden aikana 30.000 euroa korkoa ja kuluja.

        Sanomattakin oli selvää, etten lainaa Vauraudelta ottanut. En ihmettele lainkaan jos firmat eivät lainojaan pysty hoitamaan.


    • omistaja.voittaa

      Vauraus saa aina itse tuoton kun myy lainan. Sijoittajalle jää sitten luottoriski. Ikävä kyllä niitä sitten toteutuukin. Ei siinä hajautus auta. Sijoittajan kannalta malli on hanurista. Omistajien ei.

      • Anonyymi

        Kannattaa lukea suvunviisainmies-bloggarin erittäin selkeästi ja avoimesti kuvattu omakohtainen kokemus perusteluineen....sekä muidenkin kokemuksia ja syitä siihen, miksi ei kannata sijoittaa Vauraus Suomi OYj:n tarjoamiin yrityslainoihin.

        http://suvunviisainmies.blogspot.com/2016/05/yrityslainatfi-kokemuksia.html

        Vauraus Suomi OYj:n konttorijohtajien (esimerkiksi Espoo) ja muiden Vaurauden yrittäjä-asiamiesten markkinapuheissa korostuneet sijoittajan hyviin korkotuottoihin pääsemisestä (n. 8-10% pitkällä aikajänteellä 3-5v ja korkoa koron päälle) huolimatta sijoittaja ei käytännössä tule rikastumaan...vaan pitkällä aikajänteellä mitä ilmeisimmin menettää suurimman osan sijoittamistaan rahoista, vaikka kuinka on hajauttanut sijoittamaansa pääomaa.

        Kuka siis Vauraus Suomi OYj:n sijoitustoiminnan kaikissa asiakastapauksissa tosiasiassa menestyy/rikastuu jos ei sitten pääomiaan yrityslainoihin sijoittava asiakas? Ystäväni sijoitustoimintaa useamman vuoden Vauraus Suomi OYj:ssä aktiivisesti seuranneena, voin todeta, että vain ko. yrityksen omistajat vaurastuvat!!!

        Perustelut em. väitteelle:
        Vauraus Suomi OYj:n luottotiimin todellinen ammattitaidottomuus ja siitä johtuneesta, vuodesta toiseen seuranneesta luottotappioiden ennakoitua suuremmasta todellisesta määrästä antaa Vauraus Suomen yrityslainoihin sijoittaneelle vahvan kokemuksen huijatuksi tulemisesta! Myöskään avoimesta asiakaspalvelusta monivuotisen asiakassuhteenkaan jälkeen ei voida puhua. Esimerkki: Perinnän statuksesta asiakas ei saa mitään tietoa vaikka kuinka on yrittänyt, ei edes kasvotusten. Tämä ei herätä luottamusta palveluntarjoaa kohtaan. Ongelmien (yrityskokurssit, perinnät ) ilmaantuessa, esim. asianajotoimistosta kun tuli kirje ja valtakirja, jolla ystäväni sai ohjeen lähteä ajamaan casea väärillä henkilötiedoilla lainaa saanutta vastaan. Ystäväni sijoitustoimintaa hoitanut Vaurauden päällikkö ei enää vastannutkaan maileihin eikä puhelimella saanut kiinni vaikka kuinka yritti. Sijoituksiaan Vaurauden yrityslainoihin aikoinaan tehdessä konttoripäällikkö kehui ystävälleni vuolaasti yrityksen luottotiimiä erittäin ammattitaitoiseksi ja sen tulleen tunnetuksi menestyksekkäästä toiminnastaan. Tämä vaikutt osaltaan asiakassuhteen luomiseen. Luottotiimin läpi on vuosien aikana kuitenkin päässyt yrityksiä joille on myönetty sijoittajien lainaa ja yritysten nimi on puolen vuoden päästä sijoituspäivästä näkynytkin protestilistalla!? Sijoittajan on vaikea ymmärtää kuinka tämä on mahdollista, koska maksuvaikeudet näkyvät yritysten tuloslaskelmassa ja taseessa jo aiemmin. Todellisuudessa luottotappioiden ja maksuvaikeuksien lukumäärä on ollut huomattavasti korkeampi mitä konttoripäällikkö ja Vaurauden yrittäjä-asiamiehet ovat asiakkaille väittäneet. On myös syytä mainita miten myöhästyneet maksut ja Vauraus Suomi OYj:n käyttämän perintätoimiston hidas toiminta ovat syöneet merkittävästi sijoittajan tuottoa.

        Vauraus Suomi OYj:n pääomistajina olevien, mm. entisten Alexandrian pankkiirien, bisnesmalli on kieltämättä hyvä: Vauraus Suomi OYj:n omistajat saavat kaikissa asiakastapauksissa merkintäpalkkiot niin sijoittajilta kuin lainaa hakevilta yrityksiltäkin lopputuloksesta huolimatta! Suuret tuotot ja alhaiset riskit näyttävät kuuluvan tässä Vauraus Suomen bisnesmallissa siis vain omistajille.!

        Miten ystäväni usean vuoden Vauraus Suomi asiakaskokemuksellaan kuvailee yrityksen toimintaa sijoittamisesta kiinnostuneelle?

        "Asiakas ostaa Vaurauden konttoripäälliköiden ja yrittäjä-asiamiesten markkinapuheilla yrityslainoja todellisuudessa sikaa säkissä toivoen konkurssiin menevien yritysten lukumäärän olevan matala. On myös hyvä huomioida että kokemukseeni perustuva aikajakso sijoittuu noususuhdanteen ajalle, jolloin konkurssien määrä kasvaa merkittävästi suhdanteen muuttuessa. Vaurauden tarjoamien yrituslainapalvelujen korkeampien kustannusten takia verrattuna pankkien tarjoamiin vastaaviin sekä tuottojen laskusta yritysten viivytellessä lainaerien maksua., useamman vuoden sijoituskokemuksella sanon, että Vauraus Suomen yrityslainojen todellinen tuotto/riski -suhde on erittäin huono, merkittävästi huonompi kuin tuotto/riski-suhde samaan aikaan sijoittamiini julkisiin osakeyhtiöihin.

        Minulle Vauraus Suomi OYj näyttäytyy suomalaisten yritysten pikavippifirmana, vaikka Vauraus Suomen johto ja sen yrittäjä-asiamiehet brändäävät ja myyvät itseään "sijoittajana" pk-yrityksiin ikään kuin pankkina, mutta todellisuudessa lainanhakijat ovat lähes poikkeuksetta niitä, joille ei ole myönnetty pankista lainaa ja tästä johtuen nämä yritykset turvautuvat erittäin kalliiseen lainarahaan Vauraus Suomi OYj:stä. Lainan hakijoiden joukossa on toki myös terveellä rahoituspohjalla olevia yrityksiä, koska syystä tai toisesta eivät pankkien kiristyneiden lainaehtojen vuoksi saa pankkilainaa."

        Mitä olen oppinut?
        En tule sijoittamaan kymppitonnejani Vauraus Suomi Oyj:n


      • Anonyymi

        Minullakin ylimääräistä rahaa makasi pankkitilillä ja kävin aikoinaan Espoon Keilaniemen konttorissa, jossa asiakkaiden sijoitusrahoista kiinnostunut konttorinjohtaja teki kyllä kaikkensa yrittäessään myydä yrityslainoja minullekin....mutta myyntipuheet mm. lyritysainojen hajauttamisesta 8-10% tuotto-odotuksilla /korkoa korolle markkinapuheet eivät sellaisenaan todellakaan vakuuttaneet pesunkestävää sijoituskonkaria.

        Myös kilpailevien rahoitusyhtiöiden mollaaminen Keilaniemen kottorijohtajan myyntipuheissa osoitti asiakaspalvelutylssä erittäin epäasiallisen käytöksen alkeet....ja kun kysymykseni syvenivät ja tarkentuivat sijoittamisiin liittyen ....ei selkeitä vastauksia enää osattukaan johtajan toimesta antaa.....

        Päätin Vauraus Suomi OYj:n tarjoamiin riskiyrityslainoihin sijoittamisen kiertää kaukaa saamieni markkinapuheiden perusteella......enkä ole päätöstäni hetkeäkään katunut. Rahani olen onnistuneesti sijoittanut muualle.


    • Anonyymi

      Itse tein pienen ( 5% salkustani) sijoituksen Vaurauteen 3 vuotta sitten. Alku meni ihan ok, mutta jo vuoden päästä alkoi harmaita pilviä tulla esiin. Myöhässä olevi maksuja oli jonkin verran ja ensimmäinen konkurssi tuli.

      Toisen vuoden aikana tilanne sitten alkoi näkyä selvemmin. Maksukykyiset yritykset maksoivat lainansa etuajassa pois. Tämä johti siihen, että myöhässä olevien suhteellinen määrä kasvoi. Lisäksi tuli 2 uutta konkurssia ja muutama hakee velkasaneeraukseen. Päätin,että nostan kaikki irtoavat rahat vauraudesta pois.

      Nyt kolmantena vuotena pääomista on jäjellä 1/3 ja koko pääomalle korkoa on tullut n. 12 % kolmen vuoden aikana. Vuotuinen tuotto on siis todella pieni. Nyt salkussa olevista lainoista perinnässä on n. 65 % , myöhässä 25 % ja normaalisti maksaa 10 %. Tästä olen päätellyt, että kaikista parhaimmassa tapauksessa voin päästä omille. Todennäköisesti en.

    • Anonyymi

      Jatkoa vielä edelliseen. Oma päätelmäni on, että Vauraus on luottokelvottomien yritysten pikavippipaikka, mutta sijoittajat eivät saa riskin mukaista tuottoa. Sen ottavat Vaurauden omistajat. He saavat tuoton - sijoittajat kantavat riskin. Hieno viritelmä.

    • Anonyymi

      Suuret ja yltiöpositiiviset olivat markkinapuheet taannojn Keilarannan konttorin johtajalla. Ihan käsittämätöntä skeidaa, siis vailla totuuspohjaa Keilarannan konttorinjohtaja veteli markkinapuheissaan ihan hatusta joukkorahoitettuja yrityslainoja myydessään !!!! Kun kyselin alan asiantuntijana tarkempia kysymyksiä......vastaukset olivat ihan uskomattomia......pokka ei meinannut pitää nuo markkinapuheet kuultuani!! Olin tästä Keilarannan konttorijohtajasta jo muilta kuullutkin, mutta minä kun en usko ennen kuin itse näen, kuulen ja koen, niin täytyy myöntää, että totta ihmiset puhuivat hatusta heitetystä tarinoista ja konttorijohtajan ammattitaidottomuudesta. Ihan ystävällinen kaveri kyllä oli, mutta näissä hommissa ratkaisee ammattitaito. Uskon kyllä, että noilla huuhaa markkinapuheilla ja ystävällisellä käytöksellä jotkut saa ns. LANKAAN, mutta vanhaa sijoituskonkaria ei konttorin johtajan ammattitaidottomilla puheilla kuitenkaan lankaan saateta!

      Mainittu konttorinjohtaja puheineen on sijoituspiireissä....jotka Vauraus Suomi Keilarannan ( ja nykyään Kampin) konttorissa ovat markkinapalavereissa käyneet kuuntelemassa, enemmän vitsi kuin vakavasti otettava sijoittamisen asiantuntija.

      Vauraus Suomen ylimmän johdon/ toimitusjohtaja liiketoimintajohtajat tms. olisi syytä ammattitaitoisemmin rekrytoida henkilöitä konttorinjohtajiksi!!!! Konttorinjohtajalta finanssialan yrityksissä edellytetään yleensä aivan muuta kuin hatusta heitettyjä kommentteja vailla faktaa ja kilpailevien yritysten mollaamista. Vauraus ei ainakaan konttorijohtajatasolla (Keilaranta/Kamppi) näillä periaatteilla näytä käytännössä toimivan.

    • Anonyymi

      Noita tälle ja muille suomi24 keskustelupalstoille asiallisia , yrityslainoihin sijoittaneille tappiollisia omakohtaisia kokemuksia Vauraus Suomi OYj:stä saatuja tapauksia lukiessa ihmettelee ja kyselee suuresti sitä....

      millainen Vaurauden ylin johto/omistajat sijoittamisen osaamisen tasoltaan oikein on kun palkkaavat konttorijohtajiksi ihmisiä, jotka markkinapuheissaan puhuvat "täyttä skeidaa vailla faktapohjaa", erästä Vaurauden yrityslainoihin epäonnistuneita sijoituksia tehneen asiakkaan sanoja tässä lainaten.

    • Anonyymi

      Hyvä, aiheellinen ja ajankohtainen ihmettely Anonyymillä 21.6.2019 9:53 Vaurauden ylimmän johdon rekrytointiosaamisesta kun palkkaavat konttorjohtajikseen sijoitusbusinekseensä asiantuntemattomia kaiketi koulutustaustaltaan ja työkokemukseltaan heikkotasoisia konttorijohtajia (johtajilla vähintään ekonomin tutkinto ja suuntautuminen finanssiala vahva monien vuosien työelämäkokemus sijoitustoiminnasta) !

      Finannsialan henkilöstön/konttorijohtajien rekrytoinnissa ykköslähtökohtana ylimmän johdon pitäisi aina muistaa se, ettei valinnan perustaksi riitä todellakaan se, että on hyvä myymään tuotetta ja tekee kovaa tulosta ja rikkoo myyntiennätyksiä.....
      vaan tietysti ja erityisesti se, että ............

      ......jätänkin vastauksen Vaurauden hallituksen ja ylimmän johdon pohdittavaksi.......

    • Anonyymi

      Mitä ilmeisemmin Vauraus OY:n ylimmällä johdolla ei ole osaamista tai riittävää rahoitusalalle kuuluvaa näkemystä siitä, millaista laaja-alaista osaamista Vaurauden konttorin johtajilta vaaditaan työssään!

      Kuten Anonyymi Anonyymi
      21.6.2019 10:24 erittäin viisaasti kirjoitti, ettei rahoitusalan konttorin johtajavalinnan perustaksi tänä päivänä riitä todellakaan se, että on mahdollisesti hyvä myymään yrityksen tuoteita/ yrityslainat ja mahdollisesti tekee kovaa yrityslainojen myyntitulosta ja rikkoo mahdollisesti yritykssen tuotemyyntiennätyksiä.

      Jos ja kun Vauraus OY:n ylin johto ei henkilöstön toiminnan tasolla riittävästi välitä siitä millaista erittäin laaja-alaista osaamista rahoitusalan konttorijohtajilta nykypäivänä asiakaspalvelussa vaaditaan ja päätyy palkkaamaan "skeidaa, vailla totuuspohjaa (rahoitusala) puhuvia konttorijohtajia" tekee Vaurauden ylin johto myös itsensä naurunalaiseksi ja asaiakkaiden silmissä.

      Kuka järkevä, omaa sijoitustoimintaansa kunnioittava sijoittaja vaivautuu näiden asiallisten asiakaspalautteiden pohjalta Vauraus OY:n Kampin /Keilarannan konttorijohtajan asiakastapaamisiin? Sijoitusasiakkaan kallis aika ei ole tarkoitettu "skeidaa" siis vailla totuuspohjaa olevien Vaurauden yrityslainojen markkinapuheiden kuunteluun!

    • Anonyymi

      En oo enää Vauraus OY:n asiakas, mutta mä muistan kanssa elävästi tämän Keilarannan konttorijohtajan (nykyisin kampin konttorijohtaja) täällä keskusteluissa aiemmin mainitut "yltiöpositiiviset ja vailla totuuspohjaa olevat yrityslainojen markkinapuheet" .

      Erityisesti omaan korvaani särähti se miten tämä kaveri haukkui samanlaista rahoitusalan sijoitusbusinesta tekevien toisten yritysten toimintaa.
      Erittäin epäasiallista, sivistymätöntä ja loukkaavaa käytöstä tältä ko. Vaurauden konttorijohtajalta! Minäkin ajattelin tuolloin koko hänen Vaurauden yrityslainoja käsittelevän markkinapuheen kuultuani, ettei tämä kaveri ole pätevä kaveri tähän tehtävään!! Luottamus ei tämän kaverin kohdalla minulla herännyt lainkaan, päinvastoin!

      • Anonyymi

        Ammattitaidottomuudesta kertoo myös se, ettei Vaurauden ylin johto reagoi heti näihin Vauraus OY:n Kampin konttorijohtajan ammattitaidottomuudesta kertoviin, vakaviin palautteisiin.


    • Anonyymi

      Yrityksen tilikausi12/2018, Vauraus Suomi Oyj teki 3 764 000 EUR liikevaihtoa ja sen tulos oli −1 475 000 EUR. Yrityksen nettotulosprosentti oli −39,19%.

      Ei hyvin mennyt itse firmallakaan.

    • Anonyymi

      Ei mennyt vuosi 2019 sen paremmin. Liikevaihto nousi mutta tappiota firma teki -1.3 miljoonaa euroa.

      Kotisivuilla oli yhtiökokouskutsu jossa omistajilta haettiin 2Me lisää pääomaa. Alkaa konkurssi olla lähellä jos lisää rahaa ei löydy

    • Anonyymi

      Sijoitin rahaa Vaurauteen 2019. Nyt kaikki varat perinnässä tai konkurssissa olevissa yrityksissä. Niitä useampia kymmeniä. Kielsin uudelleen sijoittamisen mutta niin vain näkyy käyneen että (lähes olemattomat ) varat ovat siirtyneet uudelleen sijoituksiin eikä mitään ole jäänyt tilille.

    • Anonyymi

      Ei kannata sijoittaa! Osakaanna mm. entinen " huiputtaja". 12 000 € sijoituksesta hävisi hetkessä 9 000€. Kun toivottiin sijotusta oltiin niin sulavia, mutta kun pääoma hävisi ei oltu mitenkään yhteydessä. Terveisin Turun eka lasikoppi!

    • Anonyymi

      Sijoitin Vaurauteen vuonna 2013, ja niin jäi muutama tuhat euroa saamatta. En suosittele kenellekään.

    • Anonyymi

      Taitaa Vauraus olla nyt selvitystilassa ja toiminta seis?

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1227
    Aihe