Valvira lopetetaan ja se on hyvä

Skandaalivirasto

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on rypenyt skandaalista toiseen. Virastoa pidetään jopa rikollisena toimijana. Nyt ilmeisesti Valvira on vihdoinkin tulossa tiensä päähän.

Kerrataan, mitä kaikkea tämä salailua ja lähes bysanttilaista byrokratiaa harrastava virasto on saanut Suomessa tehdä, ilman poliitikkojen puuttumista. Otetaan vaikkapa asiakirjan väärentäminen valtiontalouden tarkastusvirastoa (VTV) varten:

VTV sai vuonna 2008 kantelun Valviran ylisuurista hankinnoista. Tarkastuksessa ilmeni, että osa vaadittavista asiakirjoista puuttui kokonaan, osalla ei ollut diaarinumeroa.

Valtiontalouden tarkastusvirasto päätti, että Valviraan pitää tehdä tarkastus. Tarkastuksen aikana VTV:lle esitettiin väärennetty asiakirja! Valvira oli laatinut väärennetyn asiakirjan harhauttaakseen valtiontalouden tarkastusvirastoa.

Valviralle annettiin huomautus, ja asiasta raportoitiin eduskunnan tarkastusvaliokuntaa.

34

1907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skandaalivirasto
      • täystyöllisyys.suomeen

        Jotta rehellisyys ja järjestys saisivat sijaa Suomessa niin pitäisi pyrkiä eroon sosiaalidemokraattisesta syrjintäyhteiskunnasta, joka syrjii 3,5 miljoonasta työikäisestä puolet pois työmarkkinoilta, jotta etuoikeutetuille jäisi enemmän. Siksi viranomaisetkin hyötyvät kokonaisvaltaisesta syrjintä-pyramidi-pelistä eikä rehellistä valvovaa viranomaistahoa voi olla sosiaalidemokraattisessa järjestelmässä olemassakaan. Kaikki on kaksoisstandardismia ja valikointia. Kun jakajia on vähemmän niin etuoikeutetuille jää enemmän (stalinistinen ajattelutapa).

        Suomeen pitäisi luoda ihan uudet työmarkkinat täystyöllisyyden mallilla ja pienempien tuloerojen toteutuksella.


    • olisimainiota

      Oi kun olisikin mainiota, että koko Valvira tutkittaisiin kunnolla! Sehän epää lääkärien lisenssejä toisten lääkärien kanteluiden perusteella, täysin omien tarkoitusperiensä mukaan, ei potilasturvallisuuden nimissä. jotkut lääkärit vain ovat kateellisia niille lääkäreille, jotka hoitoava kilpirauhaspotilaitaan näiden edun mukaan. Täysin käypää hoitoa siis, mutta Suomessa ei saa hoitaa kuin yhdellä tavalla ja tässä asiassa se toinen tapa on leimattu huuhaaksi. Vaikka muissa maissa se on käypää hoitoa. Mm. presidenttiehdokas Clinton saa tätä Suomessa kiellettyä hoitoa. Hoito on vanha, sekään ei siis ole syy.

      Valvira on täysin mielivaltainen organisaatio. Se ei valvo yhtään mitään eikä tee muutenkaan mitään, se vain tuhlaa rahojamme.

    • lettitgooo

      Mitäs Valviran tilalle perustetaan? Kyllähän sen tehtäviä joku virasto rupeaa hoitamaan? Yhdistetäänkö johonkin toiseen?

      • hjkkuuuu

        Ei ne valvontatyöt lopu. Joitain aivan turhia töitä voisi lopettaa, mutta koska en tunne juurikaan Valviran tehtäviä, en voi sanoa tarkemmin.
        Kyllä tässä varmaan käy niin, että henkilöitä sijoitetaan muualle, ja hankalimmat tyypit johonkin asemaann, joissa eivät ainakaan enää pääse käyttämään nykyistä päätösvaltaansa. Olisi muuten valtiollakin aika jo keventää organisaatioilla jo niin, että virkoja lakkautettaisiin ja myös nämä ihmiset pois kokonaan valtion työpaikoista. Onko kukaan tilastoinut sitä, miten palkkakulut valtiolla ovat kasvaneet. Näistä luvuista ei saisi vähennellä yksityistämisiä esim. Trafissa. Siellä on muistaakseni 300 henkilöä korkeaa palkkaa nauttimassa, mitä nyt jotkut polkupalkkaiset tietopalvelun henkilöt ulkoistettiin Espanjaan. Eiköhän siinäkin joku entinen valtion virkamies ole vetäjänä. Naiset saavat varmaan heikkoa palkkaa. Ulospäin saadaan näyttämään valtion menot pienemmiltä, mutta kuitenkin veronmaksaja maksaa näistä palveluista. Silmänkääntötemppu!
        Tilastokeskuksessa on 800 työntekijää!


    • Skandaalivirasto

      Valviran taustasta löytyy monta erikoista tapausta, joista aion kirjoittaa tässä ketjussa. Pointtini on, miten tällainen virasto on saanut jatkaa näinkin kauan poliitikkojen suosiolla. Valviran toiminta valelääkärijupakassa on yksi erikoinen tapaus.

      Kun valelääkäri Esa Laiho sai laillistuksen, Valvira ei ollut tutkinut Laihon taustaa tarpeeksi. Valelääkäri Laihosta tehtiin useita ilmoituksia Valviralle, joita Valvira ei huomioinut millään tavalla.

      Valviran kaksi virkamiehestä tuomittiin käräjäoikeudessa isoihin sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta. Virkamiehet valittivat hovioikeuteen, jossa tuomio virkavelvollisuuden rikkomisesta säilyi, mutta sakot poistettiin ja tilalle tuli varoitus:

      http://yle.fi/uutiset/3-6608518

      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/valelaakarijupakka-hovioikeus-antoi-varoituksen-valviran-virkamiehille/3452510

      Oikeudessa: "Virkamiehet vetosivat oikeudessa raskaaseen työtaakkaan". Tätä "työtaakkaa" voi vain ihmetellä kun tietää, mihin kaikkeen hölynpölyyn Valvira on tuhlannut aikaa.

      Kirjoitan myöhemmin näistä hölynpölyistä. Kirjoitan siitä, miten iso ja kallis virasto on saanut toimia kuin valtio valtiossa, ilman mitään läpinäkyvyyttä, vain omien ideologisten tarkoitusperiensä johtamana. Oikeat asiat ovat jääneet paitsioon.

      • miettinytasiaa

      • Ihmisoikeus

        Valvira kylvää pelkoa ja epäluuloa yhteiskunnassa. Sinne saa valittaa nimettömänä esim. kollegasta, josta ei pidä.


    • Skandaalivirasto
    • Skandaalivirasto

      Valvira valvoo sosiaali- ja terveysalaa ja niiden toimijoita. Valviran ylijohtaja Marja-Liisa Partanen vastusti viimeiseen asti oikeudessa asuinalueelleen rakennettavaa kehitysvammaisten hoitokotia.

      Rinnekoti-Säätiö halusi rakentaa pienimuotoisen kehitysvammaisten hoitokodin Espooseen lähelle ylijohtaja Partasen asuinaluetta. Ylijohtaja Partanen vastusti hanketta aivan viimeiseen asti. Ylijohtaja Partanen vei asian ensin hallinto-oikeuteen, jossa Partanen hävisi asiansa.

      Tämä ei saanut Partasta luovuttamaan. Partanen valitti Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta hänen valituksensa myöhästyi kolme päivää, ja valitusta ei käsitelty.

      http://www.rakennuslehti.fi/2012/01/valviran-pomo-vastusti-kehitysvammaisten-hoitokodin-rakentamista-naapuriinsa/

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/valviran-ylijohtaja-vastusti-kehitysvammaisten-hoitokotia/1889752

      Hallinto-oikeus piti kaikkia ylijohtaja Partasen argumentteja perusteettomina. Partanen oli käyttänyt asiaperusteena mm. lepakkolajeja ja viitasammakoita, mutta jo hallinto-oikeuden mukaan kehitysvammaisten hoivakodin rakentaminen ei uhannut kyseisiä lajeja.

      Valvira valvoo sosiaalialaa. Valvira valvoo kehitysvammahuoltoa. Valvira valvoo myös Rinnekoti-Säätiötä. Miten on mahdollista, että ylijohtaja Partanen sai jatkaa tehtävässään? Jossa hän on tällä hetkellä. Eikö Suomessa minkäänlainen jääviys ole perusteena sille, että henkilö ei voi jatkaa tehtävässään?

      Ja viimeiseksi: mitä ihmeen syytä ylijohtaja Partasella oli vastustaa kehitysvammaisten pienimuotoista hoitokotia? Mitä haittaa sellaisesta olisi? Mitä ajattelee korkeassa asemassa oleva virkamies, joka vie Korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti tällaisen valituksen?

    • Skandaalivirasto

      Valelääkärikohun keskellä Valviran ylijohtaja Partanen jäi sairauslomalle, koska työpaikalla oli mediakohu. Kuka muu saa jäädä sairauslomalle siksi, että työpaikalla on mediakohu? Onko "mediakohu" virallinen diagnoosi?

      Ylijohtaja Partanen vetää kovaa palkkaa, veronmaksajien rahoilla. Hän tulee saamaan ison eläkkeen tästä isosta palkasta, veronmaksajien rahoilla. Mitä hän on tehnyt palkkansa eteen? Tätä sietää kysyä. Kun työpaikalla oli tiukka paikka, niin hän pakeni sairauslomalle.

      Ylijohtaja Partasen sairauslomasta syntyi farssi. Ensin hänen esimiehensä, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson hyväksyi sairausloman, mutta ministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäki torppasi ministerin päätöksen. Pääministeri Jyrki Katainen pyysi tapahtumasarjasta selvitystä. Valvira ei näytä selviävän pienestäkään asiasta ilman isoa sotkua.

      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hs-ekn-ylilaakari-tuomitsee-johtajien-sairauslomat/UNVaQm4F

    • Virkamiehet_hyväveliä

      Hyvä ketju! Asiallista tekstiä.
      Miksi poliitikot ei puutu Valviran toimiin? Hyvävelikerho?

    • Skandaalivirasto

      Valviran lausunnoilla on tärkeä merkitys. Valviran lausuntojen perusteella valvotaan koko sosiaali- ja terveysalaa. Valvira on saanut kritiikkiä lausuntojensa tasosta.

      Oikeuskansleri kiinnitti vuonna 2011 Valviran huomiota lausuntojen riittävään perustelemiseen. Esimerkkinä oikeuskansleri antoi liikennevakuutuskorvaukseen liittyvän asian, joka oli ollut käräjäoikeudessa ja korkeimmassa oikeudessa, jotka kumpikin olivat pyytäneet Valviralta lausunnon.

      Asiakirjojen perusteella oikeuskäsittelyissä oli esitetty runsaasti keskenään ristiriitaisia, kahta eri linjaa edustavia lääkärilausuntoja. Molemmilla kerroilla Valvira oli, ristiriitaisesta aineistosta huolimatta, pyytänyt lausunnon vain yhdeltä ja samalta asiantuntijajäseneltään. Valvira oli omassa lausunnossaan tyytynyt vain toistamaan tämän ainoan asiantuntijajäsenensä kirjoituksen.

      Valvira ei esittänyt mitään omaa kantaa tai yhteenvetoa, eikä Valvira perustellut kantaansa millään tavalla. Valvira ei pyytänyt toista asiantuntijalausuntoa, vaikka aineistossa oli kahta eri mielipidettä edustavia lääkärilausuntoja. Valvira ei omassa lausunnossaan perustellut sitä, miksi Valvira katsoi tämän ainoan asiantuntijajäsenensä edustaman linjan ainoaksi oikeaksi.

      Apulaisoikeuskanslerin mukaan Valviran tehtävä on antaa mahdollisimman kattava selvitys asiaa koskevista lääketieteellisistä näkemyksistä. Esimerkkinä olevassa ristiriidassa lausunnon pyytäminen toistuvasti vain yhdeltä omalta asiantuntijajäseneltä on kysymyksiä herättävä. Valviran olisi tullut selvittää, miksi se ei puoltanut toista kantaa edustavia lausuntoja, eikä pyytänyt tätä toista kantaa edustavaa asiantuntijalausuntoa.

      Niinpä. Valviran toiminta tässä vakuutusasiassa herättää todella kysymyksiä. Miksi Valvira pyysi lausunnon vain toista näkökantaa edustavalta lääkäriltä, useamman kerran? Miksi Valvira ei tehnyt mitään omaa yhteenvetoa, vaan toisti kuin papukaija asiantuntijansa kirjoituksen? Oliko Valvira puolueellinen? Oliko Valvira osaava? Onko Valvira asemansa veroinen?

      http://www.oikeuskansleri.fi/fi/tiedotteet/247/valviran-perusteltava-riittavasti-lausuntojaan/

      • arvaajaNN

        Lahjontaa tai helvetinmoista laiskuutta. Oikeastaan tietysti tuo tuntuu puolueelliselta, eli mafiaklikki pitää ryhmänsä puolta. Hyvävelisysteemi pelaa. Tuossa oli kolme vaihtoehtoa!


    • Poliitikot.ei.toimi

      Tässä voisi mukailla erästä tunnettua lausahdusta: "Missä Valvira, siellä ongelma".

    • Skandaalivirasto

      Valvirassa on ylijohtajan lisäksi muitakin johtajia, joiden toiminta on johtanut käsittelyyn. Valviran terveydenhuollon valvontaosastoa johtaa Tarja Holi. Johtaja Holi on vastuussa lääkäreiden valvonnasta. Johtaja Holi on antanut hämmentäviä haastatteluja Lääkärilehdelle ja Potilaan lääkärilehdelle. Nämä haastattelut johtivat kanteluun Julkisen sanan neuvostolle.

      Johtaja Holi antoi 17.6.2014 Lääkärilehdelle haastattelun, jossa hän kuvaili värikkäästi ja halventavasti nk. kilpirauhaslääkäreiden toimintaa. Holi kuvaili lääkäreiden toimintaa ikään kuin totena. Johtaja Holi ei maininnut, että Valviralla ja kyseisillä lääkäreillä oli haastatteluajankohtana useita oikeudenkäyntejä keskeneräisinä. Valvira oli aikaisemmin hävinnyt oikeudenkäynnin, ja Valvira oli valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Johtaja Holi ei kertonut keskeneräisistä oikeudenkäynneistä mitään.

      http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/valvira-selvittaa-yksityislaakarien-antamaa-epatyypillista-kilpirauhashoitoa/

      Sama haastattelu julkaistiin seuraavan päivänä Potilaan lääkärilehdessä, joka on kansalaisille tarkoitettu julkaisu, jossa ei ole tilausta eikä maksumuuria. Näin kaikille lääkäreille ja koko kansalle annettiin käsitys, että kyseisten lääkäreiden toiminta olisi ollut juuri sellaista, kuin mitä Valvira väitti. Lääkäreitä ei haastateltu, oikeudenkäynneistä ei mainittu mitään. Lääkärilehti julkaisi haastattelun kuin lammas, eikä tehnyt edes sitä lähdetarkastusta, että oikeudenkäynnit olivat yhä kesken.

      Holin haastattelusta tehtiin kantelu Julkisen sanan neuvostolle (JSN). Kantelun kohteena olivat Lääkärilehti ja Potilaan lääkärilehti, eli haastattelun ilman lähdetarkastusta julkaisseet lehdet.

      http://www.jsn.fi/paatokset/5578-al-14/

      JSN vapautti lehdet, mutta antoi lehdille kritiikkiä siitä, että nämä olivat ”hukanneet” lääkärin lähettämän vastineen. Itse haastatteluun JSN ei uskaltanut ottaa kantaa, vaan perusteli, että lääkäreiden nimiä ei mainittu. Aivan. Saako Valviran korkea virkamies siis kertoa kenestä tahansa lääkäristä ihan mitä vaan, solvauksia ja vääriä tietoja?

      Kantelun jälkeen johtaja Holi on häipynyt julkisuudesta, ja kaikkiin haastatteluihin vastaa Valvirasta joku muu henkilö. Myös Lääkärilehti on huomattavasti siistinyt raportointiaan kilpirauhaskiistasta.

      Ja muuten: ne oikeudenkäynnit. Ne ovat yhä kesken.

      • tosi.kuin.vesi

        Tämä Holi on ollut pomoni ennen siirtymistään nyk.työhönsä. Silloin ainakin oli helluntailainen. Tunnettiin mielivaltaiseksi.


      • Skandaalivirasto
        tosi.kuin.vesi kirjoitti:

        Tämä Holi on ollut pomoni ennen siirtymistään nyk.työhönsä. Silloin ainakin oli helluntailainen. Tunnettiin mielivaltaiseksi.

        Kiitos, hyvä tietää! Useinhan tällaiset luonteenpiirteet ovat pysyviä, ja ovat ilmenneet jo aikaisemmissa työpaikoissa. Sikäli ihan johdonmukaista.


    • Skandaalivirasto

      Valvira on saanut Valtiontalouden tarkastusvirastolta (VTV) kirpeitä kommentteja huonosta asiakirjahallinnosta ja rahojen tuhlauksesta.

      VTV teki alkuvuodesta 2009 Valviraan tarkastuksen saamansa kantelun perusteella. Tarkastuksen pääkysymykset olivat, onko Valviran tietojärjestelmähankinnoissa noudatettu hankintalain säännöksiä ja onko konsultointihankinnat suoritettu tarkoituksenmukaisella tavalla.

      Tarkastuksessa huomattiin yllätyslöytönä, että Valviran asiakirjojen arkistointi ei ollut asianmukaisesti järjestetty. Valviran asiakirjahallinta ei noudattanut arkistointilakia eikä Valviran omaa arkistointiohjetta. Tämä on tietysti erityisen mielenkiintoista sen johdosta, että Valviran tehtävänä on valvoa koko sosiaali- ja terveysalan toimintaa, myös arkistoinnin ja potilasasiakirjojen osalta.

      Valviran asiakirjojen diaarinumerointi ei ollut järjestelmällistä, vaan diaarinumeroita puuttui, eri hankintoja oli laitettu samana diaarinumeron alle ja taas sellaisia asiakirjoja, joiden tulisi olla saman diaarinumeron alla, oli laitettu eri diaarinumeroille.

      Valvira oli investoinut asiakirjahallintaansa 43 000 euroa ja maksanut Accenturelle arkistoinninhallinnan konsulttiapua 38 000 eurolla. Näistä summista huolimatta Valviran asiakirjahallinto oli laitonta, sekavaa ja ilman minkäänlaista järjestelmällistä toteutusta.

      https://www.vtv.fi/files/1788/Tarkastusraportti_Valvira_8.6.2009_julkaisu.pdf

      Valviran rahojen tuhlaus tietotekniikan osalta käsittää jo huomattavia summia. Valvira oli hankkinut Tieto Oy:ltä useiden vuosien aikana satojen tuhansien eurojen ansiosta palvelusopimuksia Terhikki järjestelmää ja Valviran kotisivuja varten. Hankinnoista yhtäkään ei ollut kilpailutettu eikä niistä ollut tehty edes hankintapäätöstä, kaikista ei tehty edes sopimusta. Näiden lisäksi vuonna 2008 Valvira oli hankkinut Terhikkiä koskevan palvelusopimuksen, joka maksoi 200 000 euroa. Tätäkään palvelusopimusta ei kilpailutettu eikä siitä tehty hankintapäätöstä.

      Kaikkiin näihin tuhlailuihin Valvira oli saanut erillisrahoituksen Sosiaali- ja terveysministeriöstä.

      Valvira oli vuosien 2006-2008 aikana tilannut Accenturelta palveluja yli 600 000 euron edestä, tämä siis edellä jo mainittujen Tieto OY –tilausten lisäksi. Accenture oli laskuttanut yli 700 000 euron edestä, ja eroon ei saatu hyvää selitystä. Kaikkiin laskuihin ei ollut merkitty laskun perustetta.

      Valviran kotisivujen uudistus vuonna 2007 maksoi 275 000 euroa. Kotisivut olivat käytössä ainoastaan yhden vuoden, koska organisaatiomuutoksen vuoksi kotisivut piti uusia vuoden 2009 alussa. Tässä välissä Valvira oli maksanut Accenturelle ja Soveltolle yhteensä 63 677 euroa sivujen kehittämisestä uuden julkaisujärjestelmän avulla, mutta tätä järjestelmää ei voitu koskaan edes ottaa käyttöön.

      Yksityisten palveluntarjoajien rekisteri Ysteri siirtyi Valviralle vuonna 2006. Ysteri oli hyvin heikkotasoinen rekisteri, ja VTV on listannut Ysteristä pitkän listan puutteita. Sosiaali- ja terveysministeriö STM ja Valvira käyttivät Ysteriin yhteensä noin 200 000 euroa, mutta rekisteriä ei saatu toimintakuntoiseksi. Jo Lääkärilehtikin raportoi ongelmasta:

      http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/rekisteri-vinksallaan/

      Loppuyhteenvedossa VTV kehotti Sosiaali- ja terveysministeriötä ryhtymään pikaisiin toimiin saattaakseen Valviran hankintatoimen ja asiakirjahallinnon lainmukaisiksi. VTV kehotti myös ministeriötä tekemään Valviran määrärahojen tarvearviointia, koska hankintoja on tehty epätaloudellisella tavalla.

      Valviran kyky hoitaa tehtäväänsä on VTV:n raportin perusteella vähintäänkin kyseenalainen.

      • Valviralakkautettava2

        Jos ne haluaa kadottaa kiusalliset tapaukset virheellisten diaarinumeriden taakse osittain tai kokonaan.


    • Skandaalivirasto

      Valvira valittaa jatkuvasti resurssipulaa. Ei ole kuulemma resursseja tarkistaa valelääkäreitä ja valehoitajia, ei ole resursseja valvoa Kupittaan sairaalaa, ei ole resursseja valvoa muitakaan väärinkäytöksiä ja ei ole resursseja käsitellä kuolemaan johtavia potilasvahinkoja.

      Edellisessä viestissäni kävi hyvin selväksi, että Valvira tuhlaa valtavia rahasummia holtittomaan hallintoon ja täydelliseen järjestyksen puutteeseen.

      Valviran tehtävä on valvoa sosiaali- ja terveysalaa. Suomessa tapahtuu THL:n mukaan noin 700-1700 kuolemaan johtavaa potilasvahinkoa vuosittain (lisäksi tietysti suurempi määrä lievempiä potilasvahinkoja). THL käyttää nimenomaan termiä potilasvahinko. Potilasvahingossa kyseessä ei ole johonkin toimenpiteeseen liittyvä riski tai komplikaatio, vaan juuri ja nimenomaan potilasvahinko. Potilasvahinko on potilasvahinkolain määritelmän mukaan sellainen vahinko, joka olisi ollut kyseisissä olosuhteissa vältettävissä, jos olisi toimittu oikein. Tässä viestissä käsittelen kuolemaan johtaneita, vältettävissä olleita potilasvahinkoja.

      https://www.thl.fi/fi/web/laatu-ja-potilasturvallisuus/tutkimus-ja-kehittaminen/tilastotieto

      700-1700 kuolemaan johtavaa potilasvahinkoa vuosittain on iso määrä turhia kuolemia. Näistä suuri osa voitaisiin tulevaisuudessa välttää puuttumalla ohjeistukseen, työskentelyolosuhteisiin, perehdytykseen, lääkäreiden ja hoitajien täydennyskoulutukseen, prosesseihin ja rutiineihin. Kuolemaan johtaneet potilasvahingot ovat nimenomaan Valviran tehtävä, jopa Valviran omien verkkosivujen mukaan.

      Valvira ei suorita tätä tehtäväänsä. Valvira ei millään tavalla tilastoi potilasvahinkokuolemia. Valvira ei millään tavalla ohjeista tai tarkista terveydenhuollon toimipisteitä. Valvira ei edes ylipäänsä käsittele potilasvahinkokuolemaan johtaneita tapahtumia eikä pyydä selvitystä, ellei joku omainen ole erikseen jaksanut tehdä kantelua. Valvira ei pyydä hoitovirhekuolemaan johtaneista tapahtumista selvitystä osallisena olleilta lääkäreiltä. Valvira ei kerää mitään tietopankkia aiheesta.

      Tämä tarkoittaa sitä, että tähän ei myöskään ole tulossa parannusta. Valvira ei keskity tähän aiheeseen millään tavalla. Valvira ei tee mitään selvityksiä potilasvahinkojen ja hoitovirheiden tapahtumista, eikä siitä, miten niitä voitaisiin estää.

      Vertailuksi 700-1700 vuosittaiseen potilasvahinkokuolemaan voisi ottaa tieliikenteen. Tilastokeskuksen mukaan tieliikenteessä menehtyi 266 ihmistä vuonna 2015. Tieliikennekuolemat ja vahingoittumiset ovat koko ajan vähentyneet. Tieliikenneturvallisuuteen panostetaan tietotaitoa. Tieliikenneturvallisuuden edistämistä koordinoi sisäministeriö, mm. poliisin avustuksella.

      http://liikennejarjestelma.fi/turvallisuus/tieliikenteen-turvallisuus/kuolleet-ja-loukkaantuneet/

      Potilasvahinkokuolemat eivät ole vähentyneet. Pitäisikö sosiaali- ja terveysalan valvonta siirtää Valviralta sisäministeriöön? Ilmeisesti pitäisi, mikäli turhia hoitokuolemia haluttaisiin tulevaisuudessa vähentää.

    • Valviralakkautettava

      Kuka valvoo Valviraa? Mihin Valviran tekemistä päätöksistä voi valittaa, niissä kun lukee ettei voi valittaa? Mikä tuomioistuin he ovat? Mietitäänpä vaikkapa Kupittaata, Malmin sairaalan päivystysosastoa, epäkohdat esim. potilaiden kaltoinkohtelu, pahoinpitelyt saavat jatkua, koska Valviran mielestä asia on käsitelty asianmukaisesti ja huomautukset annettu tai ei annettu. Missä muualla saa pahoinpiteystä vain huomautuksen, ehkä irtisanomisen, kuolemantuottamuksista puhumattakaan. Olisi siis tosi hyvä jos tehtäviä hajautettaisiin eri instansseihin. Totta kai Valvira toivoo ettei esim. Soininvaaran ehdotus toteudu siitä, että lääkinnällisten laitteiden valvonta siirrettäisiin Fimeaan. Valtahan heikkenisi, asiantuntemus kyllä kasvaisi, mutta mitä siittä.

    • LukiToukko

      Hienoa tekstiä.
      Näitä lisää.

    • järjenkäyttöä

      Nostan myös ketjua. Lääkäri auttaa potilaitaan, mutta Valvira haluaa ihmiset psykiatriseen psyykelääkehelvettiin ja vie lääkäriltä oikeudet. Potilaat itse kokevat saavansa häneltä apua krooniseen väsymysoireyhtymään. Hallinto-oikeus puuttui tilanteeseen. Onneksi.

      https://yle.fi/uutiset/3-9818371
      https://yle.fi/uutiset/3-9831066

    • Oikeusvaltioko

      Hyvä veli kukkii valvirassa, hallintaoikeus on valviran kumileimasin, koska sen juristit pelkäävät hyvävelimafiaa.

      • luulotpois

        Valvira kuihtuu pian omaan kankeensa.
        Näin on näppylät.


      • sairaanhoitaja

        Olen kevään kuluessa tehnyt kolme kertaa valituksen puhelimitse terveyskeskuslääkäristä, joka työskentelee humalassa ja/tai kovassa krapulassa. Soitin sitten valviran ylitarkastajalle ja kysyin, onki ryhdytty toimenpiteisiin, kun kyseinen lääkäri työskentelee edelleen.
        Minulle vastattiin, että ei ole, koska ei ole tarvetta! Tiedossa oli jo niin minulla kuin valvirassa, että kyseiseltä lääkäriltä oli rajoitettu reseptinkirjoitusoikeutta.
        Kysyin valviran ylitarkastajalta, pitääkö jonkun potilaan ensin kuolla, ennen kuin ryhdytte toimenpiteisiin. En saanut kunnollista vastausta. Kyseinen lääkäri työskentelee alueella missä on merkittävä lääkäripula.


      • valviransuojatit
        sairaanhoitaja kirjoitti:

        Olen kevään kuluessa tehnyt kolme kertaa valituksen puhelimitse terveyskeskuslääkäristä, joka työskentelee humalassa ja/tai kovassa krapulassa. Soitin sitten valviran ylitarkastajalle ja kysyin, onki ryhdytty toimenpiteisiin, kun kyseinen lääkäri työskentelee edelleen.
        Minulle vastattiin, että ei ole, koska ei ole tarvetta! Tiedossa oli jo niin minulla kuin valvirassa, että kyseiseltä lääkäriltä oli rajoitettu reseptinkirjoitusoikeutta.
        Kysyin valviran ylitarkastajalta, pitääkö jonkun potilaan ensin kuolla, ennen kuin ryhdytte toimenpiteisiin. En saanut kunnollista vastausta. Kyseinen lääkäri työskentelee alueella missä on merkittävä lääkäripula.

        Etelä-Pohjanmaalla työskentelee vakavasti päihdeongelmaisia lääkäreitä terveyskeskuksessa. Heistä on valitettu esimiehille ja tehty kanteluita Valviraan. Nämä lääkärit saavat jatkaa työsään, koska kyseisessä terveyskeskuksessa on lääkäripula. Sama terveyskeskus (kuntayhtymä) taistelee Etelä-Pohjanmaalla laajan Sotekeskuksen paikasta ja tästä syystä lääkäreitä pitää yrittää saada pidettyä viroissa! Potilasturvallisuus on vaarantunut ja vääriä diagnooseja ovat nämä lääkärit tehneet. mutta johto ei reagoi eikä Valvira, joka uskoo terveyskeskuksen valheellisia selityksiä.
        Kyseisen terveyskeskuksen Kuntayhtymän yhtymähallituksen jäsenet ovat ihmeissään. Potilaat ottavat heihin yhteyttä näistä ongelmista, mutta jos he kysyvät kuntayhtymän virkamiesjohdolta asiaa. niin he saavat täysin valheellista ja paikkaansa pitämätöntä tietoa. Tilapäiset keikkalääkärit ovat kauhuissaan tilanteesta. Valvira tietää tasan tarkkaan, missä mennään, mutta ei puutu!!
        Ei ole puuttunut kyseisen kuntayhtymän johdon toimintaan, missä johtoryhmän jäsenet ovat kieltäneet työntekijää tekemästä lastensuojeluilmoitusta, vaikka pieni 3 vuotias lapsi on ollut todistetusti suuressa vaarassa. Syynä sukulaisuussuhde??.
        Vastikään uutisoitiin valtakunnantasolla yli 20 vuoden ajan tapahtuneista seksuaalirikoksista, jotka alkaneet kyseisen uhrin ollessa aivan pieni lapsi ja jatkuneen aikuisuuteen saakka. Seksuaalirikokset olleet hyväksikäyttöjä, lukuisia raiskauksia ja tekijä on ollut uhrin lähipiiriin kuuluva henkilö. Nämä rikokset tapahtuneet juuri kyseisen terveyskeskuksen (kuntayhtymän alueella) alueella!! Etelä-Pohjanmaalla. Uhri elänyt tässä helvetissä lapsesta saakka aikuisuuteen niin ettei kukaan ole osannut yhdistää uhrin oireita tähän rikokseen.
        Miten voi olla mahdollista, että Valvira, joka tietää kyseisen organisaation ongelmat ei puutu asioihin??? Uskoo vain näitä paria- kolmea terveyskeskuksen johtoon kuuluvaa henkilöä? Ja miksi nämä johtohenkilöt suojelevat oman organisaationsa päihtyneenä työskenteleviä lääkäreitä ja kieltävät tavallisia työntekijöitä tekemästä lastensuojeluilmoituksia vaikka lapsi on selkeästi suuressa vaarassa ja vaikka nk. päivystävä keikkalääkäri on todennut lastensuojeluilmoituksen tarpeellisuuden ja se on sovittu, että hoitaja sen tekee. Valviralle on tästäkin asiasta ilmoitettu ja mitään ei ole tapahtunut. Eli odotettavissa on uusia järkyttäviä lapsiuhreja. mikä on täysin käsittämätöntä Suomen maassa 2018.
        Osa näistä terveydenhuollon johtohenkilösitä mielellään esiintyy julkisissa tiedotusvälineissä ja paistattelevat kuvissa esimerkiksi Etelä-Pohjalaisen kokoomusta edustavan Paula Risikon kanssa. Monet ovat sitä mieltä, että jos Risikko tietäisi nämä selkeät törkeät kyseisten terveyskeskuksen johdon virkavirheet, niin ehdottomasti puuttuisi asiaan. Jotkut ovat sitä mieltä, että Risikko tietää, mutta ei puutu. Eihän hän puuttunut oikeusministerikaudellaankaan poliisijohtajien tekemisiin vaikka taatusti tiesi, missä mennään.


    • Kukapuuttuisitähänkin
    • niuvatiedäntotuuden

      Voi hyvä luoja... oksennan kohta. Miksi ette tee mitään näille täysin sairaille todetuille väärinkäytöksille, mitä menetätte jos tuotte totuuden julki? Työn, ystävät, maineenne, minkä? Mikä on tärkeämpää kuin totuus, jos ei ole kyse puhtaasta hengissä selviytymisestä? Onko "itsenäinen suomi" ja "isänmaa" teille ehkä jokin itseisarvo, jonka vuoksi ei ole mahdollista sanoa "ei" valtiovallan edustajien rikoksille ja valheille vaan on pokkuroitava elitistisiä öykkäreitä ja nöyristellen vaiettava?? Potilaiden (myös lasten) kuolemat ja pahoinpitelyt ovat ainakin suljetuilla osastoilla/laitoksissa laiminlyöntien takia täysin arkipäivää, mutta kukaan ei välitä ennen kuin se omalle kohdalle tulee! Ymmärrättekö, että moni potilas on henkensä tai muuten koko elämänsä menettänyt vain, koska ovat kertoneet hlökunnallle, mitä ovat rehellisesti näistä k..sipäistä mieltä? EU:n ihmisoikeustuomioistuin on ottanut tuomitsevasti kantaa Suomen toimintaan, monen eri viranomaisinstanssin toimia koskien,mutta "oikeus"valtio suomi ei välitä tästä mitään- ymmärrättehän mistä tämä kertoo? Hyvää joulua jokaiselle pakko-hoidossa tai sen uhan alla olevalle ihmiselle, lapselle ja aikuiselle- koittakaa kestää, rakkaus voittaa aina kun pidätte siitä kiinni, eivät nämä omaa valtaansa rakastavat hirviöt voi loputtomiin ihmisiäjalkoihinsa tallata!.

    • Anonyymi

      Onkos valvira huommannut että nykyisin kansalta kerätään rahaa lasten auttamiseksi. Samaan aikaan ministerit syytää miljoonia isis naisiin talebaneihin. Terroristit on tärkeimpiä kuin oman maan lapset. Suomi on ihan sekaisin. Vihreät on aivan väärillä linjoilla. Voi vittttttttuuuuuuuuuuuu

    • Anonyymi

      Väkivalta käännöksiä koska terveydenhuolto on tieliikenne vaara kun Posti Nivalassa, syöttö it

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe