Melkein elävä ravinto

jakolasku

Moniko teistä on syönyt nyhtökauraa joka on rehua jota ostetaan halukkaasti?Tuotanto on kasvamassa. Ainakaan ulkonäkö ei laita kuolaamaan.
Entä sitten pikku nilviäiset, muurahaiset, jauhomadot, etanat, heinäsirkat? Näitä kokeellisesti jo syödään meillä. Eu ei ole vielä antanut lupaa virallisesti nilviäisruokien markkinointiin. Taaskaan ei herätä ruokahalua. Entä teillä oletteko kokeilleet nilviäisruokia?

39

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • captcöpenick

      Kysyin oikein hakuneelta tuosta nyt paljon puhutusta nyhtökaurasta. Kotimainen uusi, ehkä menestystuote.
      Sivuilla kerrotaan, että S-ryhmä on ottanut nyhtökauran tuotevalikoimiinsa niin että halukas saa sitä lähimmästä S-marketista.

      Viime vuonna lopetin kahvinjuonnin kotonani. Tänä vuonna valtsen ruisleivän sijasta vain kauraleipää; ikäänkuin lempeämpää vatsalle.

    • Melkeinlihaton

      Söisin heti jos löytäisin sitä jostain. Mutta Härkistä olen laittanut ruuaksi pariin otteeseen. Se on härkäpavuista tehty kasvispohjainen lisuke, lihan korvike, jauhelihan näköistä muruista tuotetta. Nilviäiset eivät maistuisi missään muodossa.

      • jakolasku

        Syön enimmäkseen tipua, tosin mielessä käy kuinka ja missä tiput on kasvaneet.


      • Toisenlaisettipuset

        Tarkoitat ehkä broiskua vaikka jotain muuta mieloseen virkkeestäsi juolahtikin.


      • Tekis.mieli.kokeilla

        Broilerithan kasvatetaan GM-maissilla. Vaalea liha paljastaa sen. Kotimaisella viljalla ja muutenkin vaihtelevammalla ravinnolla tuotettu liha on tummaa. Kyseessä on isompi kartelli ja kytkykauppa, kuin mistä Suomaassa uskalletaan puhuakaan.
        Sitä nyhtökauraa en ole vielä marketissa löytänyt. Jotakin härkkistä oli, mutta hinta noin 15 euroa kilolta pani minut ohittamaan.


      • jakolasku
        Tekis.mieli.kokeilla kirjoitti:

        Broilerithan kasvatetaan GM-maissilla. Vaalea liha paljastaa sen. Kotimaisella viljalla ja muutenkin vaihtelevammalla ravinnolla tuotettu liha on tummaa. Kyseessä on isompi kartelli ja kytkykauppa, kuin mistä Suomaassa uskalletaan puhuakaan.
        Sitä nyhtökauraa en ole vielä marketissa löytänyt. Jotakin härkkistä oli, mutta hinta noin 15 euroa kilolta pani minut ohittamaan.

        Broilereiden elämänkaari on lyhyt. Nuorena tipu on jo kaupan tiskillä valmiina ostettavaksi.


      • Aukkojatiedoissa

        Saako Suomessa käyttää geenimanipuloituja tuotteita sen enempää ihmisille kuin eläimillekään? - Nyhtökaura lienee suunnilleen saman hintaista kuin Härkiskin eikä kumpaakaan ehkä kannata kiloa kerralla ostaa.


      • Pöhömaha

        Sitä en tiedä, saako käyttää, mutta sen tiedän, että taatusti käytetään!


      • Luuloeitiedonvärtti

        Mistä tiedät? Pöhöttävästä mahastako?


    • jakolasku

      Onko sulla vatsavaivoja cc?

      • captcöpenick

        Vain jos sorrun vatsalle sopimattoman ruuan valmistukseen. Ruuan lämmitykseen sopii mikron sijasta pieni miniuuni tais olla Lidlistä heräteostos mutta on hyvä.

        Sinulla koiran kanssa jaco on ollut ihanteelliset säät lenkkeillä tänä syksynä, kuten tietysti kaikkien karvakuonojen huoltajilla.

        Netissä urputettiin niin kauan kahvinjuonnin huonoista puolista että aloin kokeilemaan kahvittomuutta. Laitoin aina täysmaitoa kahviin. Veli sanoi ettei tuo kahvia ole vaan kahvijuomaa.


      • jakolasku

        Ainut huono puoli ulkoillessa lonkkani on sanomassa yhteistyösopimuksen irti joten lujaa ei mennä. Koirapuisto on aivan kulmalla ja sieltä ne tutut on löytyneet. Koirailu on siinä mielessä antoisaa puistossa ei kysellä ootko ministeri vai siivooja.
        No kekseliäänä ostin inva-mopon. Yks vuotinen istuu jalkatilassa ja toimii kartturina välillä juoksutan mopon vierellä pieniä matkoja. Kylähulluna on kiva olla. Vanhempi 14 vuotias juoksee nuoremman kaverina puistossa jos muita ei ole.
        Sulla voi olla ärtyneen suolen oireyhtymä joka ei ole sairaus vaan toiminnallinen häiriö. Stressi pahentaa mahavaivoja. Varsinaista hoitokeinoa ei ole muuta kun välttää ruokia jotka tekee kipeäksi. Syön maitohappobakteeri pillereita. Monella on tämä vaiva, muistaakseni joka kymmenes potee ärtyneen suolen oireyhtymää.


      • josssittekijaaa

        Vaiii niii!


    • Kurasaapas

      Luin juttunne ja aloin kiinnostumaan tuotteesta, jossain siitä oli esittely mutta oli niin paljon porukkaa etten kuullu juuri kuin sanan sieltä toisen täältä, yleensä esittelyissä on aina ruuhkaa.
      Olen 'vajaavatsainen' jatkuvassa kontrollissa, eikä varsinaisesti ole kiellettyä mikään ruoka, keskusteluissa lääkärin kanssa olen kysynyt, ja vastaus on hyvin neutraali kyllä vatsa ilmoittaa jos joku ruoka tai juoma ei käy vain liika suola pahasta ja diab. takia sokeria ja valkoista jauhotuotetta vältän.

      Enpä ole saanut tavattua ketää joka olisi maistanut tuota, kuitenkin kotimainen viljatuote.
      Minä juon kahvin ja teen ilman maitoa ilman mitään lisukkeita, en tosin suuria määriä.

      • hoit_su

        Olin eräässä tilaisuudessa jossa tarjottiin nyhtökauraa pääruokana. Ihan jännä tuttavuus, tomaatilla maustettuna maistui mielestäni tonnikalalle. Ulkonäkö myös tonnikalamainen, mutta ei tosiaan viljaksi olisi uskonut.


      • jakolasku

        Kun kahvista on puhe opin kahvittelemaan aikuisiällä ja nyt max kahvikupillista päivässä.

        Nykyään tonnikalaa ei enää saa vaan tonnikalana purkissa on joku tonnikalan sukulaiskala en nimeä vaan muista.


    • Ramoona_

      Hyvä , että on keksitty ulkomaisesta raaka-aineesta tehdyn soijarouheen rinnalle kotimaisia vaihtoehtoja, nyhtökauraa ja härkäpavuista saatavaa härkistä. Nyhtökaurakastiketta olen syönyt pastan kera, höysteenään purjoa ja herkullista aurinkokuivattua tomaattia se oli kuin vastaava jauheliharuoka. Itsekin kartan punaista lihaa, broileri kyllä maistuu ja kalaa meillä syödään paljon. Ei vaan enää juurikaan tee mieli nautaa eikä possua, on mukana ideologiaakin, niiden tuottaminen vie paljon luonnonvaroja ja saastuttaa. Syön kyllä oikeastaan kaikkea mitä tarjotaan, jouluna maistan kinkkuakin. Kun lihaa syö vähemmän, kasvisten, pähkinöiden, papujen ja tereveellisten viljojen käyttö luonnostaan lisääntyy. Olen oikein mantelihiiri, kourallinen niitä kuluu joka päivä.

      Nilviäiset eivät houkuttele, vaikka olisivat kalojen valtakunnasta kotoisin. Osterit jätän suosiolla muille, mutta kampasimpukat hyvin valmistettuina maistuvat joskus juhlavana alkupalana. Lehtokotiloita pyydystän omasta puutarhastani, mutta julmasti tuhoan ne, vaikka kaipa ne ihmisravinnoksikin kelpaisivat. Hyönteiset jätän suosiolla ravintokierrossa niitä enemmän tarvitseville. Sinänsä on hyvä, että kehitellään rohkeasti uusia ravintoinnovaatioita ja otetaan käyttöön vanhoja konsteja maapallon kasvavan väestön ja saastumisen kanssa tasapainoiluun. Suomessa on nälkävuosina laitettu pettua leipään, kaipa senkin saisi jalostetuksi vatsaystävällisemmäksi.

      • leivänjatke

        Suurina nälkävuosina pettuleipää pidettiin äärimmäisenä keinona pysyä talven yli hengissä. Männynkuori sisätää kuitenkin tärkeitä mitä lie oksidantteja.
        Nyt niitä mainostajien mukaan vain purkista pillereinä. Kalliiseen hintaan,


    • jakolasku

      Tekkarista tulikin joku aika sitten kuinka ravintolat suhtautuu esim. nyhtökauraan jotkut on jo ottaneet uutuuden käyttöön, joitakin ei kiinnosta ollenkaan. Asiakashan se määrää ruokakulttuurin. Kohta on mennyttä aikaa perunamuusi ja pihvi.

      • Kokeilin lime korianterimaustettua nyhtökauraa spagetin kanssa ja raastoin Pecorino Romana juustoa kaiken ylle. Tuo kaura kun on täysin kypsää läämmitin sen vain kuumaksi pannulla.
        Menettelihän annos, mutta jauhelihakastike on parempaa!


      • jakolasku

        Tätä minäkin epäilen. Taidan pitäytyä tipusissa. Voi riippua siitäkin kuinka ruoka on valmistettu. Taitaa olla nyhtökaura manipulointia.


    • hehhheeeee

      Onhan se vegaaneille tosi tärkeä proteiinin lähde. Onko tuo sinisirkun mielipide noin ratkaiseva, ihan naurattaa. :)))

      • hehhheeeee....naura sinä vain, kun et itse uskalla kokeilla.
        sini-sirkku on asiallinen kirjoittaja ja paljon kokenut, joten en menisi nauramaan.

        Nyhtökauraa en ole kokeillut, koska ei ole sattunut vastaani tulemaan kaupassa ja en ole erityisesti sitä hakenut, koska jos se sisältää kauraa ja hernettä, niin osaan sekoittaa kaurapuuron hernesoppaan! he, he, hee! Kokeilen, jos kohdalle sattuu.

        Soijavalmisteita olen syönyt, jopa ihastunut, mutta pian se ihastus myös lopahti etanoita, simpukoita, nahkiaisia ja sammakonreisiä, mutta en tietääkseni heinäsirkkoja, mutta mikä` ettei ne olisi varmasti hyviä friteerattuna. Tietenkin matoja, joita on sienissä ja vadelmissa kulkeutunut aivan varmasti.

        Kamalin muistoni on nuoruudesta, kun olin kahvila-apulainen ja siellä tehtiin myös jäätelöannoksia, joihin tuli vadelmahilloa. Hillossa oli jo matoja, mutta omistaja käski, että madot vain pois ja hillot jäätelöön! Siihen loppui minun jäätelön syönti.

        Pettuleipää en tietääkseni ole syönyt, siis puunkaarnoja ei ollut lapsuuskotini leivässä, koska itse viljelime, mutta riihikuivattu ruis, jonka jauhaa jauhinkivillä, niin sitä parempaa ei ole.

        Mielestäni nykyisin kaikki jauholaadutkin on huonontuneet paljon entisestään, vai enkö osaa enää leipoa?

        Kovin kranttu en ole ruokieni suhteen, sillä vatsani kestää kaiken, jop
        a päiväysvanhat tuotteet, joita lapseni inhoaa, mutta se on taas minulle "rikka rokassa hämähäkki taikinassa", koska hän antaa ne minulle.


      • härskilä

        Olen ostanut S-marketista Moilasen leipomossa paistettua ruisleipää, jossa on riiritetyn rukiin hieno aromi.
        Ei ihmisiet sitä ihanuutta löytäneet vaan ostivat perinteitä ruisleipää. Kai sen moilasleivän hankinta sitten hyytyi.
        Tänään kostutin vedessä ja lämmitin mikrossa korpuksi kuivaneen ja vanhan Pågens kahvileipätuotteen. Söin sen vaikka hiukan härskille maistuikin.
        Vatsan mielestä vielä kelvollista.


      • vältän-lisäaineita

        Oikein teit "härskilä", vaikka olikin näitä "ikisäilyviä" Påkensin bakelseja. Minusta on synti heittää ruokaa roskiin, jos se ei ole homeessa, mutta olisit varmasti voinut tuon tuotteen kuumentaa vaikka vuoden päästä, sillä niissä on ihmeen pitkä säilyvyys!?:)

        Olen mietiskellyt itsekseni, että mistä johtuu nykyisin lisääntyvä diabetes 2, Dementia ja Alzheimer? Syömmekö jotain lisäaineita, joita ennen ei ollut?

        Itse en muista yhtään dementikkoa nuoruudestani kotikylällä, mutta kai he kuolivat jo varhain, mutta ei, ei, kyllä siellä oli useitakin 80 ja tosi teräviä aisteiltaan ja seurasivat kylän tapahtumia tarkasti. Ihana oli eräs 90 nainen, joka oli "puolikuuro" ja yritimme sitten hänelle kuuluvasti selostaa, mitä tapahtuu, johon hän totesi; "hän on jo kuullut kaiken, eikä tarvitse tietää enempää".

        Olen varma, että meidän ravinnon saannissa (lisäaineet) on jotain, joka lisää noita sairauksia ja toivottavasti joku tutkija ottaisi tuon asiakseen ja selvittäisi asiaa. Eikös juuri nämä tutkijat saaneet Yliopistoihin lisärahoituksen?


    • jakolasku

      Nykyajan lapset-nuoret kasvavat monet hyvin pitkiksi, tytötkin. Entisen naapurin tytär silloin 18 vuotias oli 1m89cm. Heidän ruokansa on monipuolista.
      Myös monet koirarodut kasvavat erittäin suuriksi kun vuosikymmeniä takaperin. Nekin herkuttelevat ja syövät paljon turhaa.

      • Opettajasanoi

        Ihmisen pituuskasvuun ei niinkään vaikuta ruoka, vaikka ravinto onkin rakennusaine elimistölle. Ihminen kasvaa vaikka ei juuri söisikään, tosin kasvu on sillä lailla kituliasta, että esim. aivot eivät kehity kunnolla ja hyvin toimiviksi kuten muutkaan elimet.

        Pituuskasvua kuitenkin määrittävät geenit paljon enemmän kuin syödyn ruuan määrä.


    • jakolasku

      Hyönteistaloutta edistetään. Hyönteisruuan leviämisen esteenä ovat Eu:n säädökset ja raaka-aineiden kalleus.
      Hyönteistaloutta edistää Unibugs perustajina Helsingin yliopiston opiskelijat, jäseniä toistasataa. Hyönteiset lasketaan uuselintarvikkeiksi joten niitä ei voi tuoda Suomeen.

      Keski-Uusimaa lehdestä torstaina poimittu.

    • Nyhtökaura kiinnostaa. Lienee uusi erittäin varteenotettava ruokalaji, jota Fazer on ryhtynyt valmistamaan vientiinkin.

      Söin täytetyn patongin s-kaupan kahviossa. Jotain lihamaista tuossa suaweissa ja jopa maistuvaa.

      Ehkä hyvinkin hyvä ruokalaji, terveellinen ja ilmeisen halpa.

    • kaiilistaseon

      Ei ole ainakaan mikään halpa.Kalliimpaa on kuin esim. naudan jauheliha. Mikä on suawei ?

    • jakolasku

      Kaksi tätiä Järvenpäässä kehitti nyhtökauran ja taisi tehdä siilin Fazerin kanssa.

      • Suhteellisuudentaju

        Eteviä "tätejä". Jotka eivät mielestäni olleet täti-ikäisiä. Paitsi ehkä kakaroolle ja teineille.


    • jakolasku

      Joo siis diilin...

    • Kat.leija

      Nyhtö mikä ihmeen nyhtö? Nyhdetäänkö kauraa ja papuja valmistusvaiheessa vai joutuuko sitä nyhtökaurasta tehtyä ruokaa oikein nyhtämällä syömään.
      Jotenkin kaipasin selvyyttä tuohon nyhtö-sanan käyttöön. Minä kun vain olen nyhtänyt rikkaruohoja kasvimaasta ja nyhtänyt liian piukkoja vaatteita päälleni tms.
      Avun löysin Kotimaisten kielten keskuksen sivuilta.
      Saapa nähdä totunko tuohon muotisanaan ruokasanojen yhteydessä.

      http://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/vesa_heikkinen?5400_m=21179

      • Uusittupainos

        Nykyäänhän nyhdetään kaikkea, esim. lihaa ja kalaakin. Nyhtäminen, risaisen näköiseksi rikkominen, murumaiseksi murustaminen, tilpuksi tuhertaminen ... Uusi ja erilainen tapa valmistaa ruokaa, tehdä toisin kuin aina ennen ja iankaikkisesti. Kokeilla, ideoida, keksiä, innovoida ...

        Meilläkin oli siis joskus alkusyksyllä uudella tavalla tarjottu savustettu lohi kun savustaja ei saanut sitä irti kokonaisena savustuspöntöstä ja se meni ihan tuhannen pillun päreeksi. Vai miten se sanonta nyt menikään ...


    • Nyhtökaura onmyös mitä mainioin keskustelunaihe. Pitkä ja riidaton keskustelu kuin ennen vanhaan.

      Juomisesta hiukan. Täällä halutaan välttää kahvin juontia, muka vaarallisena. Uudempi, eli ns. nykytiede, onosoittanut, että kaffenpööneissä on ns. flavoniideja, jotka ovat aivoille hyväksi.

      Minä täällä palstallataas tarjosin Hajupojan hillitsemiseksi kusiryyppyjä.
      Nyt Hp kirmaa pohjnmaan lakeuksilla muki kädessä hevosten perässä. On siinä urakkaa kun useimmat hevoset ovat oriita ja tammoja, vain muutama hajukäyttöön salvottuja.

      • onko-nyt-hyvämieli

        "Pitkä ja riidaton keskustelu kuin ennen vanhaan".

        Kunnes sinä tulit kusiryyppyinesi haisemaan tänne!


      • jakolasku

        Kiitos vaan mielenkiinnosta. Ruoka on tärkeä aihe.Maailma on täynnä nälkäisiä ihmisiä. Meilläkin kunnissa on pitkiä leipäjonoja. Onneksi joku sentään auttaa.
        Tulipa mieleeni kun kakruina syötiin nk. suolaheiniä pelloilta, pihkakin kelpasi. Kotipihoissa oli kasvamassa perunoita, porkkanoita, retiisiä, herneitä ja vaikka mitä.
        Moniko teistä hankkii ruokapiiristä suoraan tuottajalta ruokaa?


    • Syöminen onkin ihmisen pääelinkeino.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe