Entinen puhelinmyyjä

ExLuurihuora

Kuusi vuotta tein tuota "työtä" saamatta kenkää mm. teleoperattoreilla ja heidän jälleenmyyjillä toimeksiannosta (vaihdoin välillä vain 'parempaan firmaan'). Tuota ei kaikesta huolimatta voi kutsua työksi. Se pitäisi kieltää TE-palveluiden 'työntarjoamasta', koska takuupalkka ei ole yhtä kuin pohjapalkka. Vinoilun värittämänä saat tuon takuupalkan n. 2-3kk ajan, ja taas ovipumppu laulaa (monella herkkähipiäisemmällä), jos myyntiä ei tule. Tästä voisi kirjoittaa vaikka väitöskirjan - mutta olkoon.. Työpaikat joissa ihmisistä max. 1/10 jää yli vuodeksi yritykseen töihin, eivät ole työpaikkoja. Vain debiili tai psykopaatti voi tehdä tuota hommaa tuloksellisesti. Olkoonkin kyseessä Elisa, Sonera, Fonecta... siis isommat 'paremmat firmat'. Itse olin loppuun palanut kun lopetin. Tosin opin neuvottelemaan :D Huippumyyjää minusta ei tullut, koska en vetänyt (niin kun alalla sanotaan) "harmaalla". Rehellisenä myyjänä pärjäsin kipurajoilla tuon kuusi vuotta. Olen tehnyt oikeitakin töitä ennen ja jälkeen. Anteeksi en pyydä vanhoilta asiakkailta, koska myin aina vain tarpeeseen, en siis tuputtanut. Se tietysti johtoa välillä vit***i, kun sanoin asiakkaalle: "Et tarvitse tätä palvelua / tuotetta - kiitos kuitenkin ajastasi". Työnä ojankaivuu on helppoa, koska se on suorittamista. Mutta vähänkin monimutkaisempi tuote / palvelu vaatii myynninportaiden (7) noudattamista, ostosignaalin tajuamista, kaupanpyytämistä juuri oikeaan aikaan (ostosignaalin jälkeen) ja kaikkien näiden lisäksi jatkuvaa improvisoimista, ja ymmärrystä että yrittäjä tai kuluttaja on tekemässä samalla työtään tms. kun soitat ja "pelastat hänen päivänsä". Lisäksi tilannetajua ja vielä hyvän fiiliksen joka päivä (mahdotonta terveelle ihmiselle). Kovaa työtä henkisesti, jos puhutaan vähänkin haastavammasta tuotteesta tai palvelusta kuin esim. lehtimyynti mummoille on. Itse puhun yritysmyynnistä lähinnä. Voi käydä kokeilemassa kuka haluaa. Silloin kun asiakas todella hyötyy - "työ" on palkitsevaa. Varsinkin jos asiakas kyselee myyjän perään, että haluaisi ostaa lisää. Edellä mainittu on kuitenkin harvinaista. Itse hyödyin tuosta ajanjaksosta paljonkin - mutta en rahallisesti. I rest my case.

7

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TyöOnTehtävä

      Miksi pyörisit paskalafkoissa. Pieni joustava yritys on paras ja kauppaa tulee tasaisesti. Takuu- ja kuukausipalkat ovat yhdentekeviä. Jokaisessa ammatissa jokainen tekee aina työnsä provikalla, koska jos et tee sovittua määrää työtä saat potkut. Niinhän se on kaikissa töissä, jos et kaiva sovittua määrää ojaa päivässä saat potkut tai jos et aja linja-autoa sovittua reittiä, sovitussa ajassa, saat potkut. Et voi vain torkkua lähtöpysäkillä suu auki ja silmät pyöreänä.

      • Joopajoojoo___

        Paitsi linja-autonkuljettana sinulla on valmis reitti ja sen kun vain ajat autolla reittiäsi, miltä kuulostaisi se, että pakotat ensin matkustajat ostamaan matkan, hyppäämään kyytiin ja valmiita reittiä ei olisi? Jos ei olisi riittävästi matkustajia bussilinjallasi, saisit aitomaattisrsti potkut. Mitä jos yksi asiakkaistasi ei pitäisi pärstästäsi ja saisit sen takua potkut?


      • TyöPitääOsata
        Joopajoojoo___ kirjoitti:

        Paitsi linja-autonkuljettana sinulla on valmis reitti ja sen kun vain ajat autolla reittiäsi, miltä kuulostaisi se, että pakotat ensin matkustajat ostamaan matkan, hyppäämään kyytiin ja valmiita reittiä ei olisi? Jos ei olisi riittävästi matkustajia bussilinjallasi, saisit aitomaattisrsti potkut. Mitä jos yksi asiakkaistasi ei pitäisi pärstästäsi ja saisit sen takua potkut?

        Valmis reitti se on myyjälläkin. Sen kun ajat sen läpi sovitulla tavalla sovitussa ajassa. Ei voi hakeutua myyjäksi, jos ei osaa yksin ajaa kerrottua reittiä. Silloin on hakeutunut työhön jota ei hallitse. Ei bussiakaan voi ajaa, jos ei osaa, eikä hakea kuljettajan työtä mopokortilla tai kortitta.
        Moni myyjäksi hakeutuva kuvittelee, että ei tarvitse hoitaa sovittua työtä vaan oleskella vain työpaikalla. Ei missään työssä voi vain oleskella. Ja myyjäksi pitää opiskella vuosia, jotta osaa työn.


    • tosionfaktaa

      Niinpä niin alalla rehottaa edelleen sellaisia puhelinmyyntiluukkuja jotka huiputtaa sekä asiakasta etttä myyjää.

      Ei auta vaikka teet kuinka tunnollisesti ja olet ahkera ja osaava ja saat tulosta aikaiseksi.

      Kokemusta ja näkemystä on Siis
      HUIJARIYRITTÄJIÄ RIITTÄÄ!!!!

      • RoistoilleTurpaan

        HUIJARIDUUNAREITA ON VAIKKA KUINKA PALJON. Itse olen ottanut sellaisen tavan, että hakkaan jokaisen duunarin joka yrittää varastaa palkkarahat ilman myyntiä.


      • asennevammainenolet
        RoistoilleTurpaan kirjoitti:

        HUIJARIDUUNAREITA ON VAIKKA KUINKA PALJON. Itse olen ottanut sellaisen tavan, että hakkaan jokaisen duunarin joka yrittää varastaa palkkarahat ilman myyntiä.

        Mitä se iso roisto täällä raakkuu!!
        Väkivalta on rikos tapahtuipa se ulkona tai konttorissa.

        Enkä usko pätkääkään että olet myynnin ammattilainen. Tuolla asenteella et pärjää missään!!


    • Mestaris

      Moro Daniel!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe