Rautavaaran tietoverkon velat

Valopäät

RTVO on yksi Pohjois-Savon operaattori. Rakensi kuntiin Rautavaara ja Valtimo vv.2011-2014 runkolinjat. Velalla. Velkaa Valtimon kunnalle 2,6milj.€, Rautavaaran kunnalle 4milj.€, KoneNeliölle 2,2milj.€. Kaikki velat yhteensä yli 10milj.€. Kuka maksaa? Rautavaaran ja Valtimon kuntien asukkaatko?

22

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yyteetäjavirkoja

      Kunta on suossa jo entisten velkojen vuoksi. Siihen lisätään vielä tietoverkko-osuuskunnan vastuut, mikä on lopputulos. Sitä ei ole vaikea arvata.

      Rahoitusvajeen kattamiseksi ollaan käynnistämässä yt--menettelyä ja muitakin säästöjä on mietittävä.

      Samanaikaisesti ollaan perustamassa tai vakinaistamassa erityisnuorisotyöntekijän tointa.

      Kunnassa on ennestään nuorisotyöntekijä ja koulutoimessa on opo, kunnan väkiluku laskee, eläkeläisten osuus kasvaa ja nuorten osuus pienenee.

      Edellä mainittua taustaa vasten on vaikea ymmärtää esitystä.

    • BroFromPeltimäki

      Huhhuh! Etkö kirjoittaja tunne Rautsin nuorisotyöntekijää? Ei mitään kontaktia meihin nuoriin! Ei edes tajuta, mitä se mahtaa tehä päivät pitkät vaikka ollaan yritetty porukalla miettiä. Jos järjestää jotain, järjestää sen pikkulapsille. Monesti ei ees tiedota asioista ajoissa tai peruu sitten viime hetkellä jos jotain järjestää. Tosi huono nuorisotyöntekijä, ihan vitsi koko sana. Sen sijaan etsivä nuorisotyöntekijä on ollu ihan erilainen! On oikeesti kiinnostunu meistä, näkee meitä ja juttelee meidän kanssa. Auttaa kaikessa mihin osaa apua pyytää ja auttaa suunnittelemaan tulevaisuuttakin. Joten voitte meidän puolesta lakkauttaa sen nuorisotyöntekijän paikan ja panostaa tuohon etsivään täysillä. Elkää pliis aina vaan kahtoko papereita, välillä voisitte miettiä myös oikeesti minkälaisia persoonia otatte töihin ja kysyä niistä palautetta suoraan meiltä kenen kanssa ne on tekemisissä. Haloo!!

      • yyteetäjayhteistyötä

        Joopa joo! Ei virkoja noin vain lakkautella huutamalla. Siihen täytyy olla todelliset perusteet.

        Tekee varmasti jotakin ja aika useasti nimikin vilahtelee eri tiedotteissa. Niin, ja hyvähän sekin on, jos pienemmille järjestetään jotakin. Monesti ovat unohdettuja.

        Joka tapauksessa tuntuu ihmeelliseltä tuo virkojen perustaminen, kun kunta on siinä tilassa, missä on. Ei ole kovin nuoriakaan enää. Nämä asiat tulisi järjestää nykyisillä resursseilla ja yhteistyössä vaikkapa seurakunnan tai jonkun muun tahon kanssa. Aikanaan oli hyvin aktiivinen nuorisotoimija 4H ja hyvin toimi. Tosin kunnan puolelta rupesi tulemaan intohimoja sotkea sekin kuvio. Kai maksoi liian vähän... ja niin se saatiin lopetettua vastoin silloisen nuorison tahtoa.


      • opokinonolemassa

        Opon kanssahan sitä tulevaisuutta ja koulutusta suunnitellaan. Ei muuta, kun kääntykää koulutusasioissa opon puoleen.

        Hänkin on nuorisoa varten.


      • ytonsanahelinää

        Kunnanhallituksen viimeisin päätös henkilöstöasioissa eli viran täyttäminen toistaiseksi kertoo sen, että mitään lomautuksia tai irtisanomisia ei ole tulossa. Tällaisten päätösten jälkeen on pohja pois henkilöstösäästöiltä, varsinkin, kun asioita voi muutenkin järjestää.


    • onnettomattunarit

      Tietoverkko oli alusta alkaen varsinaisten tunareiden käsissä. Pitäjillä jaettiin liittymiskaavakkeita joista sokea reettakin ymmärsi, ettei tuo bisnes voi millään kannattaa. Kunnat vielä meni tyhmyyttään takaajiksi.

      Nyt nuo laskutaidottomat puuhamiehet on poistuneet takavasemmalle ja jättäneet jälkeensä konkurssikypsät kunnat.

      Rautavaarakin vielä jokunen vuosi sitten uhosi säilyvänsä itsenäisenä. Nyt sitä ei kukaan huolikaan. Edessä on valtiovetoinen pakkohuostaanotto.

      • holhoukseen

        Joka paikassa mainostettiin "Laajakaistakunta Rautavaara...". Nyt ei kovin kuulla tai ole luettavissa joka paikassa tuota fraasia.

        Jatkuvasti toitotettiin, kuinka kunta tekee positiivista katetta. Kuntalaiset uskoivat, koska kovin moni ei osaa lukea tilinpäätöstä. Toki teki hyvää katetta valtion tuilla. Kunnallisverot eivät riittäneet kattamaan kuin osan syömämenoista ja ylettömät investoinnit rahoitettiin velalla. Tuota tuskin moni huomasi.

        Velkaa taitaa olla toistakymmentä miljoonaa euroa ja siihen, kun lisätään laajakaistayrityksen vastuut, saattaapi tulla viimeinkin Helsingin herra ja sanella jotakin, mistä ei kovin Rautavaaralla pidetä.

        Ei kun uusia virkoja perustamaan ja kiireesti. Kohta saattaa olla myöhäistä.


      • hävetkääedes

        Onneksi teillä on törkeästä kavalluksesta tuomittu koordinaattori, turhin virka ikinä rautavaaralla.


      • riippuuarvoista

        Monta muutakin turhaa virkaa on.

        Jos on hyvät suhteet ja jaksaa olla "lojaali" tiettyihin piireihin ja antaa omantunnon venyä, on hyvä olla ja töitä ja palkanmaksua riittää.


    • PattiPena

      Kunnat Valtimo ja Rautavaara eivät ole Yrityssaaneuksessa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa, Kuopio. Siellä on Tietoverkko-osuuskunta. Velat, joita järjestellään uudellaan 9,3milj. euroa. Rautavaaran kunnalle tulossa 4 milj.euroa ja Valtimon kunnalle 2,6milj.euroa.

    • WäinöWaltimö

      Valtimon kunta ja muutkin velkojat odottavat Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöstä.
      Miten velkojien käyt? Mikä on velallisen maksuaikataulu velkojille? 50 vuotta, 30 vuotta vai 20 vuottako?

      Valtimon kunnanhallitus 15.8.2016 totesi selvittäjälle AA Markku Savolaiselle, että selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenettelyyn liittyvässä Erityistarkastuksessa todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen.

      Tästä syystä tulee tehdä analyysi siitä, miten saatu pienempi tuen määrä vaikutti osuuskunnan toimintaedellytyksiin ja kuinka osuuskunnan rahoittajille
      Rautavaaran ja Valtimon kunnille kerrottiin pienemmistä avustuksista vuosina 2013 – 2014??????????????????

      Tilinpäätösten rekisteröinti ja niiden sisältö vuosilta 2013 – 2014 tulee selvittää velkojille osuuskuntalain 10 luvun 8 §:n mukaan, koska vuosien 2013 j 2014 tilinpäätöksiä ei ole käsitelty päätösvaltaisissa hallitusten kokouksissa. Hallituksen puheenjohtajan Matti Ahosen lisäksi enemmän kuin viisi ei ole niitä allekirjoittanut

    • Osuuskunnanrivijäsen

      Valtimon kunnanhallitus 15.8.2016 § 104: selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenettelyyn liittyvässä erityistarkastuksessa 13.5.2016 todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen.

      Tästä syystä tulee tehdä analyysi siitä, miten saatu pienempi tuen määrä vaikutti osuuskunnan toimintaedellytyksiin ja kuinka osuuskunnan rahoittajille
      Rautavaaran ja Valtimon kunnille kerrottiin pienemmistä avustuksista vuosina 2013 – 2014.

      Tilinpäätösten rekisteröinti ja niiden sisältö vuosilta 2013 – 2014 tulee selvittää velkojille osuuskuntalain 10 luvun 8 §:n mukaan, koska vuosien 2013 j 2014 tilinpäätöksiä ei ole käsitelty päätösvaltaisissa hallitusten kokouksissa. Hallituksen puheenjohtajan lisäksi enemmän kuin viisi ei ole niitä allekirjoittanut

    • susirajalta

      Tukien määrä on täytynyt olla selvillä alusta asti, muuten siellä on ollut typerää väkeä töissä.

    • HouseMens

      Valtimon kunnanhallitus 15.8.2016 totesi selvittäjälle AA Markku Savolaiselle, että selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenettelyyn liittyvässä Erityistarkastuksessa todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen.

      • ihmetelläpiti

        Näin maallikkona ihmettelin, että millä rahalla tätä hommaa hoidetaan. Nyt on selvinnytkin - ei millään rahalla.

        Ei muuten enää kovin mainosteta "Laajakaistakunta Rautavaara".


    • TähänOnTultu

      Ikävä kohtalo velanmaksajille, mutta muutoin hyvä teko niille, jotka laajakaistaa tarvitsevat. Tulee vain mieleen, että olisiko ollut kokonaisena investointina kannattavampi, jos tuon alkuperäisen 100€ sijaan olisi otettu alunperinkin 650€ jokaiselta liittyjältä, joka loppuvaiheessa perittiin.
      Lisäksi rakentamatta jäi esim. Varpaisjärven taajama, johon johdot on jo vedetty. Liittymien markkinointi ole myös huonohkoa. Ehkä lopulta maksettavaa olisi jäänyt vähemmän, jos "kylmää linjaa" olisi vähemmän mökkien ja talojen nurkilla, joka ei ole käytössä.

      Mikä lienee verkonkohtalo jatkossa?

    • susitajalta

      No, Rtvo:n ja Savon Kuidun Kustannusvertailua löytyy netistä. Savon kuidun liittymä on 2-3 kertaa kalliimpi tilaajalle riippuen tarkkailu vuosien määrästä. Liittymän hankintahinta olisi pitänyt olla vähintään 2500€ ja kuukausimaksu 75€ - 100€, jotta touhu olisi kannattavaa, mutta tuolloinkin asiakkaita tulisi olla todella paljon.

    • Valtimonakat

      Miksi sitten osuuskunnan jäsenmaksulla 100euroa sai myös valokuituliittymän? Kuka teki liikesuunnitelman? Miksi Valtimon kunta meni mukaan?

    • Valtionholhoukseenko

      Tietoverkko oli alusta alkaen varsinaisten tunareiden käsissä. Pitäjillä jaettiin liittymiskaavakkeita joista sokea reettakin ymmärsi, ettei tuo bisnes voi millään kannattaa. Kunnat vielä meni tyhmyyttään takaajiksi.

      Nyt nuo laskutaidottomat puuhamiehet on poistuneet takavasemmalle ja jättäneet jälkeensä konkurssikypsät kunnat.

    • Äänestäjät

      Nyt on kohta Kuntavaalít 9.4.2017. Keitä ovat nuo laskutaidottomat puuhamiehet, jotka ovat poistuneet takavasemmalle ja jättäneet jälkeensä konkurssikypsät kunnat Valtimon ja Rautavaaran.

    • ValtimonVeronmaksajat

      Valtimon kunnanhallitus 15.8.2016 totesi selvittäjälle, asianajaja Markku Savolaiselle, että selvittäjän teettämässä Pricewaterhouse Oy:n KHT Jukka Lievosen tekemässä saneerausmenettelyyn liittyvässä Erityistarkastuksessa todetaan, että osuuskunta oli tarkastuksen tekijän käsityksen mukaan maksukyvytön jo vuodesta 2012 alkaen.

    • OtaJoSelvääAsioista

      Katso www.valtimo kunta: Esityslistat ja pöytäkirjat ja sieltä Valtimon kunnanhallitus
      15.08.2016 § 104 RAUTAVAARAN TIETOVERKKO-OSUUSKUNNAN SANEERAUSMENETTELY/LAUSUMA.

      Täältä löytyvät kaikki asiakirjat ml. Pielisen Osuuspankin väitteet 23.6.2016, Valtimon kunnanhallituksen päätös 1.7.2016, Saneerausohjelmaehdotus 24.5.2016, KHT J.Lievosen Erityistilintarkastus 13.5.2016.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe