Erota vai olla yhdessä?

123451

Olen tullut siihen tilanteeseen mihin en koskaan uskonut joutuvan.Olen ollut n.12 vuotta puolisoni kanssa yhdessä ja siitä 8 vuotta naimisissa.Meillä on kaksi lasta.Hoidan lapsiani 5 päivää viikossa yksin, koska puolisoni reissutöissä.Nyt alkaa mitta todella täyttyä tätä elämää.Mies ajattelee aina vaan itseään ja vaikka kuinka valitan niin ymmärrystä ei heru.Vkonloput ei eroa arkipäivistäni mitenkään.Tuntuu vaan,että minulla on yksi lapsi huolehdittavaa enemmän kun mies on kotona.Kotona ollessa tekee omia juttujaan ja voi lähteä ja tulla miten haluaa.Lasten kanssa ei tee mitään mukavaa esim.ulkoile vaan laittaa lapset telkkaria katsomaan jos piipahdan jossain.Omaa aikaa minulla ei ole ja tukiverkostot kaukana.Mies kyllä hoitaa työnsä ja tuo taloudellista turvaa.Sanoo rakastavansa niin minua kun lapsiamme, mutta teot eivät kyllä sitä osoita.Riitelemme paljon myös rahasta,sillä mieheni mielestä hän hankkii enemmän ja voi käyttää sitä siksi enemmän.Olen aivan valmis eroamaan,mutta jollain tapaa tunnen epäonnistuneeni silloin elämässä.Myös lasten puolesta huolettaa vaikka minähän heitä nytkin käytännössä aina hoidan.Pariterapiaan en miestäni saa ja muutenkin on hankala keskustella näistä asioista rauhallisesti.Auttakaa,mitä teen???

17

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei 123451,

      Kerroit miten olet väsynyt nykyiseen elämääsi miehesi kanssa ja miten miehesi ei tunnu kantavan vastuuta kodista sekä lapsista. Ymmärrän väsymyksesi.

      Mietin, miten suhteenne on muuttunut 12 vuoden kuluessa mitä olette olleet yhdessä? Onko tilanne ollut aina samantyyppinen, vai onko miehesi aiemmin osallistunut enemmän?

      Kiinnitin huomiota siihen, miten kerroit että sinulla ei ole yhtään omaa aikaa. Tuo on ehkä yksi asia mikä olisi hyvä yrittää korjata. Se voisi auttaa jaksamista muutenkin. Oletko kertonut asiasta miehellesi? Onko mahdollista, että hän ei ymmärrä sinun olevan ikään kuin koko ajan töissä?

      Mitä miehesi ajattelee siitä, miten vastuu kodista sekä palkkatyöt tulisi tasapainottaa?

      Kerroit, että teidän on vaikea keskustella kodista sekä lapsista rauhallisesti. Samaan aikaan se olisi hirveän tärkeää. Usein, kun tunteet kuumenevat, ihmiset ikään kuin lukkiutuvat omiin näkökulmiinsa. Sen jälkeen on hyvin vaikeaa enää löytää yhteistä maaperää.

      Ajattelen, että kukaan ulkopuolinen ei voi kertoa sinulle onko oikea ratkaisu erota vai pysyä yhdessä. Jos päätätte pysyä yhdessä, selvästikin pitäisi löytää tapa jakaa vastuuta kodista tasaisemmin. Ja jos päätätte erota, silloinkin elämä jotenkin jatkuu. Tärkeää on se, että lapset pidetään erillään eroon usein liittyvistä ristiriidoista.


      Toivottavasti kaikki ratkeaa hyvin, mitä se sitten onkaan.

      Vilppu H.
      pappi

    • MiesPuhuu

      Parisuhdekriiseihin auttaa yksi helppo keino. Ystäväni aikoi erota vaimostaan koska he riitelivät koko ajan. Ehdotin menetelmää joka on tehokas. Vuokrataan yhteistuumin pieni asunto jostain läheltä ja kokeillaan miltä se asuminen ilman aviopuolisoa tuntuisi.
      Tulokset hämmästyttää. Kahden kuukauden jälkeen ollaan taas kaulakkain:)

      • sixs

        Harvalla on tuohon varaa, etenkään lapsiperheellä. Ja oman kokemukseni mukaan erillään asuminen loitontaa suhdetta entisestään. Yleensä myös toinen haluaa muuttaa pysyvästi erilleen, toinen ei.


      • Mahdoton.mies
        sixs kirjoitti:

        Harvalla on tuohon varaa, etenkään lapsiperheellä. Ja oman kokemukseni mukaan erillään asuminen loitontaa suhdetta entisestään. Yleensä myös toinen haluaa muuttaa pysyvästi erilleen, toinen ei.

        Ei ole varaa vuokrata pientä asuntoa, joka maksaa vaikka 1000 euroa per kuukausi? Puoli vuotta siis max 6000 euroa. Väitän, että ero tulee tuota kalliimmaksi ja eron jälkeen ainakin asutaan kahdessa eri asunnossa oli varaa tai ei.


      • TotuusSattuu
        Mahdoton.mies kirjoitti:

        Ei ole varaa vuokrata pientä asuntoa, joka maksaa vaikka 1000 euroa per kuukausi? Puoli vuotta siis max 6000 euroa. Väitän, että ero tulee tuota kalliimmaksi ja eron jälkeen ainakin asutaan kahdessa eri asunnossa oli varaa tai ei.

        Eron mahdollinen kalleus ei siltikään muutu kuukausittaisiksi euroiksi jolla maksaa 1000e lisää kuussa toisen asunnon vuokraa.
        Ja eron jälkeen yleensä molemmat elävät halvemmin kuin ennen eroa joten summa ei ole sama kuin vanhan kulut lisäasunto.


      • fgjutr
        Mahdoton.mies kirjoitti:

        Ei ole varaa vuokrata pientä asuntoa, joka maksaa vaikka 1000 euroa per kuukausi? Puoli vuotta siis max 6000 euroa. Väitän, että ero tulee tuota kalliimmaksi ja eron jälkeen ainakin asutaan kahdessa eri asunnossa oli varaa tai ei.

        Heh, mahdoton mies ei tiedä normielämän realiteetteja...

        Mitenköhän perheellä, joka saa esim. asumistukea nykyiseen asuntoon on varaa vuokrata toinen kämppä, ja maksaa siitä 1000 e/kk?

        Mitenköhän perheellä, jonka nykyiset asumismenot ovat 1500 e/kk ja nettotulot alle 4000 e/kk on varaa elää, jos toiseen kämppään menisi vielä 1000 e/kk lisää? Vähän suuremmillakin tuloilla tulee nimittäin aika nopeasti vastaan 40% sääntö: eli asumisesta ei pidä maksaa kuin 40% tuloista.

        "Puoli vuotta siis max 6000 euroa"

        Ihan eri juttu mistä löytää vuokranantajan puoleksi vuodeksi ja kumman nimiin vuokrasopimus tehdään. Etenkin jos molemmilla on lainaa, tai vain toisella "oikeita" tuloja.

        6000 euroa on PALJON rahaa. Ei kannata tuhlata sitä eriskummallisiin kokeiluihin. Hukkaan heitetty raha rasittaa mieltä enemmän kuin avioero :D. Erossa laitetaan "tilit tasan" ja sitten elellään erikseen. Selvä juttu.


      • herätkäätahvot

        Miten saatte kakkosasuntoon menemään 1000e/kk? Me asumme erillään juurikin tarkoituksena pelastaa liitto ja toinen asunto maksaa 500 kuukaudessa. Ei ole halpaa sekään, mutta pieni sijoitus lopulta, jos saamme liiton kuntoon. Lapset pysyvät omassa kodissaan koko ajan ja vaihtelemme vuoroja.

        Sitä en vielä tiedä onnistummeko, mutta onpa yritetty.


    • 123451

      Kiitos vastauksista.Tiedostan kyllä, että itse päätökset tehdään, mutta ajattelin saada ulkopuolista näkökulmaa koska en halua tehdä hätiköityjä päätöksiä.Tiedän myös,että oman ajan puute ja väsymys vaikuttaa tunteisiin paljon.Toinen lapsista sen verran nuori vielä, että unetkin välillä vähissä.Mietin vielä asioita ja yritän saada keskusteluyhteyden paremmin.

    • itsekäs

      Reissutöissä viikolla hän voi myös tehdä mitä haluaa? Kuulostaa huijaukselle. Jos sinulla ei ole työpaikkaa. Järjestä se itsellesi ensiksi ennen eroa.

    • Jutelkaajaratkokaa

      Nyt kuule laitat miehen puhumaan. Kysyt rauhallisesti mitä haluaa elämältä ja perheestä. Jos on aina vain töissä tai omissa harrastuksistaan ei asiat ole silloin oikein. Myös hänellä vastuu lapsista. Keskustellen saatte asiat kuntoon. Ei kannata pelätä etukäteen mihin johtaa. Moni ei peloissaan uskalla ottaa asioita esille ja kulissi elämää eletään toista epäillen ja kuvitellen asioita. Vain puhumalla saa asioihin muutosta. Varsinkin jos toinen ei edes näe niitä ongelmia mitä teillä on. Ota huomioon että voi olla ettei mies osaa edes pysähtyä kun et kerro suoraan mkä sinun mielestä on väärin.

      • epäileväeila

        kun miehen mielestä ainoa ongelma on nalkuttava muija niin ihan koemielessä voisit näyttää henelle valmiiksi täytetyn erohakemuksen. "Haluatko jutella liittomme ongelmista vai laitanko heti postiin?"
        Ota myös huomioon, että hänellä saattaa olla reissurakas, sen verran pakoilevalta touhu tuntaa..


    • Jasperina

      No ei nyt aina otettais noita uskottomuuksia mukaan. Tuskin tuossa sellaisesta on kysymys.

      Miehelle on vain muodostunut mukavan tuntuinen tilanne, josta hän ei tietenkään haluaisi luopua. Viikot hän on työmatkoilla, joissa on se oma itsenäinen kulttuurinsa, ei siis perhettä huomioon otettavana eikä rajoittavana tekijänä. Viikonloppuna hän jatkaa samaa tyyliä, koska katsoo ansainneensa sen työviikon jälkeen, siis tavallaan lomailee. Hän ei lainkaan näe, että hänen vaimollaan on turhankin iso vastuu ja rooli perheen pyörittämisessä. Lapset tuntuvat hoituvan siinä sivussa.

      Mies on jäänyt vähän niin kuin keskenkasvuiseksi. Kotielämä on oltava niin helppoa kuin vain suinkin mahdollista, vaikka sitten toinen ihminen joutuisi sen mahdollistamaan. Lapset on mukavia hankkia ja siinä olla, mutta hoitaminen ja vastuu heistä saa ihan vapaasti jäädä sen toisen harteille. Mieshän katsoo tekevänsä osuutensa, kun hankkii perheelleen rahaa.

      Monet miehet ajattelee samalla tavoin. Suurempituloisina he katsovat mielestään olevansa etuoikeutettuja perheessä. He ovat samalla tavalla hoidettavia ja huollettavia kuin perheen lapsetkin, ja se hoitaja ja huoltaja on perheen äiti. Äiti laittaa kaiken rullaamaan ja äidin niskoille voi sälyttää kaiken. Mies voi myös käyttää rahaa omiin kuluihinsa reilummin kuin vaimo, koska mies ansaitsee enemmän. Rahahan kuuluisi kuitenkin tasapuolisesti koko perheelle.

      Mitenkähän sitoutunut mies on perheeseensä? Myös kannattaa miettiä, onko hän kiinnostunut lastensa asioista aidosti. Kiinnostaako häntä, mitä perheessä on tapahtunut sinä aikana kun hän on poissa. Ikävöikö hän perhettään koskaan poissaollessaan?

      Erilleen muuttaminen väliaikaisesti on jokseenkin älytön ajatus, koska perheessä on kaksi pientä lasta. Muuttele nyt siinä "väliaikaisesti" koko huushollisi muualle ja mahdollisesti takaisin. Siinä menisi jo loputkin hermot. Yksi ihminen voi väliaikaisesti asua vaikka tikun nenässä, mutta kahden lapsen kanssa asiat ei ole niin simppeleitä.

    • valinnanvapaus

      Jos miehesi rakastaisi lapsiaan, pitäisi heitä tärkeinä itselleen, mies tekisi lasten kanssa yhdessä kotona ollessaan juttuja. Pelaisi futista, kävisi keinumassa tai luontoretkillä, talvella hiihtäisi tai luistelisi, sisällä ollessaan tekisi ruokaa, lukisi satuja, leikkisi barbi tai leegoleikkejä, kävisi muksujen kanssa ulkona kävelemässä, nukuttaisi kainalossaan jne jne. Nyt hän pistää lapset videota katsomaan keskenään ja menee itse tekemään muuta. Eipä tunnu siltä että mies kauheasti muksuistaan välittäisi.

      Jos sinä et käy töissä (saat "vain" äitiyspäivärahaa tms.tukea) niin kyllähän se niin on että kaikki se raha mitä miehesi tienaa on perheen yhteistä rahaa, koska niinhän se sinunkin tienaamasi raha on!

      Joten jos näistä asioista on jo monta kertaa keskusteltu, suosittelen sinua kirjoittamaan asiat paperille ja vasta sitten keskustelemaan miehen kanssa uudelleen.

      Mieshän on jo kaikki viikot pois kotoa, vapaalla perheestään joka ikinen ilta työpäivän jälkeen. Hänellä on aikaa itselleen enemmän kuin runsaasti. Sinä olet lapsissa kiinni 24/7/365. Jos mies on sitä mieltä, että hän ansaitsee vapaata perheestään, vaimostaan ja lapsistaan myös viikonloppuna, niin järjestä sinä hänelle pysyvästi vapaata ja se hoituu sillä kun otat eron.
      Äläkä turhaan kanna huolta siitä että olet epäonnistunut. Et ole, lapset eivät tee mitään sellaisella isällä joka tulee kotiin pariksi päiväksi, sanoo niille moikka ja pistää sen jälkeen kersat telkkarin ääreen videoita katsomaan.

    • Työmies38v

      Mene töihin? Oletko piika?

      • camoon_taukki

        Työmies38, aika luokaton kommentti sinulta kahden (2) pienen lapsen äidille, jonka mies on viikot poissa reissutyössä.
        Johan noin tyhmänkin luulisi tajuavan, että pakkohan sen kotona olevan on tehdä niitä ennen vanhaan "piialle" nakitettuja töitä, ruuan laittoa, siivousta, pyykinpesua ja lastenhoitoa, jos meinaa muksut hoitaa ja pitää ne terveenä.


      • Työmies38v

        Jos et satu tietämään, kyllä äiditkin käyvät nykyään myös töissä. Väännetään nyt rautalangasta eli molemmat lapset voi laittaa päivähoitoon ja mennä sitten itse töihin. Näin aloittaja ei olisi taloudellisesti riippuvainen miehestään ja varmasti oma hyvinvointikin paranisi, kun saa muuta ajateltavaa/kontakteja kuin lapset.

        Ruokaa voi tehdä isomman satsin kerralla ja kaupassa käydä vaikka kerran viikossa. Ei ole mahdottomia asioita.


      • tkghkhg
        Työmies38v kirjoitti:

        Jos et satu tietämään, kyllä äiditkin käyvät nykyään myös töissä. Väännetään nyt rautalangasta eli molemmat lapset voi laittaa päivähoitoon ja mennä sitten itse töihin. Näin aloittaja ei olisi taloudellisesti riippuvainen miehestään ja varmasti oma hyvinvointikin paranisi, kun saa muuta ajateltavaa/kontakteja kuin lapset.

        Ruokaa voi tehdä isomman satsin kerralla ja kaupassa käydä vaikka kerran viikossa. Ei ole mahdottomia asioita.

        Lasten päivähoidossa on omat pulmansa. Etenkin, jos hoitoon ja hoidosta kuljetukset ovat vain yhden vanhemman varassa. Useat päiväkodit eivät edes hyväksy pidempää päivittäistä hoitoaikaa kuin 7.30 - 17. Esimerkiksi minulla meni aikoinaan työmatkaan 1,5h per suunta - usein töistä tullessa enemmänkin, koska Länsiväylä oli aina ruuhkainen :). Näin siis pääkaupunkiseudulla. Muualla lienee paljon pahemmin. Kun lähdin juoksemaan bussille klo 6.35, ehdin töihin hieman ennen klo 8. Takaisin kotiin päin lähdin klo 16 ja kotona olin vasta klo 17.30 jälkeen. Käytännössä olisi ollut mahdotonta hoitaa lapset yksin päiväkotiin ja hakea sieltä.

        Ja entä sitten palkka? Vaikka palkkani ei ollut maailman pienin, niin ylimpien hoitomaksujen (3 lasta - korkein maksu tulee jo aikamoisen pienillä vanhempien yhteenlasketuilla tuloilla) ja työmatkojen jälkeen siitä olisi jäänyt vähemmän käteen kuin työttömyyskorvauksesta.

        Enkä oikeastaan ymmärrä miksi "tehdä" lapsia, jos haluaa säilöä ne tarhaan yli 50 tunniksi viikossa. Jos on yksi lapsi, tämän vielä jotenkin ymmärtää, mutta useamman kohdalla ei. Yhteistä aikaa lapsien kanssa jää aivan liian vähän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe