Minkälainen on sinusta hyvä parisuhde ?

MrBolivar

Minkälainen on sinusta hyvä parisuhde ?
Itse kiteytin kerran deittiprofiilin kyseisen aiheen ja sain seuraavanlaisen tuloksen.;

Lähtökohtana on avoimuus, rehellisyys ja luottamus. Molemmat voivat siis luottaa toinen toisiinsa - aina. Molemmat kykenevät myös puhumaan asioista suoraan ja rehellisesti.

Parisuhde on tuon jälkeen herkimillään - ja parhaimillaan - henkistä ja fyysistä hellyyttä, läheisyyttä sekä aitoa toisesta välittämistä. Toisen ihmisen aitoa kuulemista, ymmärtämistä ja sisäisyyden tuntemista.

Arkisessa elämässä molemmat kuulevat, joustavat ja ymmärtävät toinen toisiaan. Hyvä arkinen elämä onkin hyvää - elleii jopa loistavaa -tiimityötä jossa molemmat haluavat todella puhaltaa yhteiseen hiileen. Uskon myös, että yhdessä tekemällä, niin elämässä ylipäätään mutta erityisesti parisuhteessa, ihmiset voivat saavuttaa vaikka mitä, jos tavoite ja tahtotila on yhteinen.

Itselleni parisuhde on myös yhdessä vietettyä aikaa ja että elämä on yhteinen. Siksi itselleni onkin outo ajatus puheista "omasta elämästä" ja " omista menoista ". Tällä en tarkoita sitä ettäkö aivan jokainen lenkki olisi tehtävä yhdessä tai etteikö toiselle pitäisi antaa ns. omaa tilaa vaan jos elän toisen kanssa parisuhteessa, on kumppani silloin itselleni se ihminen jonka kanssa haluan viettää aikaa ja rakentaa yhteistä elämää.

Asioita joihin en usko hyvässä parisuhteessa ovat riitely, kinailu, sanailu, mökköttäminen yms. vaan asioista keskustelemiseen ja puhumiseen. Sitä varten toivonkin että neidiltäni löytyisi kyky selvittää mahdolliset erimielisyydet puhumalla. Riitely kun on mielestäni äärinmäinen keino jota tulisi välttää. Asioista kun on aina kuitenkin lopulta sovittava.

67

809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joulupukkiaeiole

      Kuulostat rasittavalta säätäjältä. Joku realdoll-tyyppinen ratkaisu voisi olla sulle se oikea. Oikea elämä ei ole aina sisäsiistiä.

      • kelesentään

        Eikös se kolmen p:n ohjesääntö ollut, että pitää pystyä panemaan? Eiku hei nyt muistin(tuo edellinenhän oli liikasta) sehän olikin pitää pystyä puhumaan. Mutta vastaus:en tiedä.


      • ajatox

        Aloittaja kyllä vaikuttaa joltakin sellaiselta, jonka kanssa ensitreffeillä voisi tulla sellainen valheellinen "vau, mies joka kuuntelee" -fiilis, ja toisilla treffeillä sitten iskeä se "pakko päästä tuota tyyppiä pakoon..." -fiilis. No, jospa hän löytää sen neulan heinäsuovasta, eli naisen joka ajattelee samoin kuin hän. Hieman kyllä epäilen olevan jotakin läheisriippuvuutta.


      • 25vYhdessä
        ajatox kirjoitti:

        Aloittaja kyllä vaikuttaa joltakin sellaiselta, jonka kanssa ensitreffeillä voisi tulla sellainen valheellinen "vau, mies joka kuuntelee" -fiilis, ja toisilla treffeillä sitten iskeä se "pakko päästä tuota tyyppiä pakoon..." -fiilis. No, jospa hän löytää sen neulan heinäsuovasta, eli naisen joka ajattelee samoin kuin hän. Hieman kyllä epäilen olevan jotakin läheisriippuvuutta.

        Minulle kelpasi oikein hyvin tuollainen mies! Tuskin kyseessä on mikään läheisriippuvuuskaan kun ulkomaillakin voimme käydä kaveriporukassakin, ilman toista. Tosin ei haluta lähteä muulloin kun kaverit "pakottavat", koska mieheni kanssa tekemät matkat ovat kaikista ihanimpia. Ja mieskin on samaa mieltä.
        Mökin hankimme pari vuotta sitten ja sinne on kiva piiloutua kaksin, tosin ehdimme sinne liian harvoin vielä kun työt haittaavat lomailua...
        Mekään emme viitsi riidellä, käytämme mieluummin energiamme johonkin järkevään. Erimielisyydet ratkotaan ihan sovussa ja tarvittaessa kumpikin joustaa.
        Nyt, kun lapset on kasvatettu aikuisiksi, on ihanaa viettää aikaa ihmisen kanssa, jota todella rakastaa ja kunnioittaa.


    • Kevättähtimö

      Hyvässä parisuhteessa saa myös erehtyä ja olla inhimillinen. Olennaista on kyky pyytää ja antaa anteeksi. Kaikkia erimielisyyksiä ei tarvitse ratkoa vaan voi hyväksyä, että ollaan eri mieltä. Tärkeää on myös toisen tilan tarpeen huomioiminen. Minulle oma tila - omat menot, ystävät, omiin oloihin vetäytyminen - kirkastavat sitä, etten ole vain puoliso, puolet jostakin, vaan kokonainen ihminen, hyvä tällaisena ilman puolisoanikin. Kun viihdyn itseni kanssa, itsessäni, itsekseni, voin antaa paljon myös puolisolleni ja muille lähimmilleni.

      • kunnioittaminen

        Hyvin kirjoitettu. Samaa mieltä.


      • sixs

        Juuri näin Kevättähtimö. Tuo oman sekä toisen tilantarpeen huomioiminen on ihan must. Kuten nuo muutkin mainitsemasi asiat.


    • senlainen

      Hyvä parisuhde
      1. Toista osapuolta ei yritetä/haluta muuttaa
      2. Toista ei omisteta, vahdita eikä epäillä
      3. Kumpikin saa seksiä aina kun haluaa
      4. Molemmat hyväksyy toisen tärkeimmät arvot
      5. Terve itsetunto kummallakin

      • wliwoiq

        Aika jännä... Tässä on parikin kohtaa, joista olen hyvin eri mieltä.

        Kohta 2. on pääosin toki totta, mutta jos joskus epäilee, niin se on inhimillistä. Riippuu toki, että missä asiassa ja kuinka pahasti epäilee.

        Kohta 3. aina kun haluaa??? Ei missään nimessä, vaan molemmilla osapuolilla on aina oikeus sanoa ei kiitos, jos hetki on itselle väärä. Hyvässä parisuhteessa on seksiä säännöllisesti, mutta vain kun molemmat sitä haluavat.

        Kohta 5. ei ole hyvän parisuhteen edellytys. Kyse on enemmänkin siitä, että miten käsittelee heikkoa itsetuntoa, jos sellainen on. Se voi nousta huomattavaksi ongelmaksi, tai se ei ole ongelma parisuhteessa ollenkaan. Enemmänkin persoona-asia.

        Mutta sinä ja minä emme onneksi ole parisuhteessa keskenämme, joten voimme molemmat tahoillamme elää oikein onnellisina.:)


      • Ei.ei.ei

        Mulla tökkäsi tuo kumpikin saa seksiä silloin kun haluaa. Ei se ole realistinen edellytys parisuhteelle, koska välillä vain halut ei kohtaa. Jos tuolla periaatteella lähdetään parisuhteeseen, niin kyllä tulee itku ja parku ennemmin tai myöhemmin. Varsinkin siinä vaiheessa, kun toinen osapuoli hoksaa, ettei seksielämä ole tyydyttävää ja alkaa ärsyttää ainainen vonkaaminen.


      • NäinMeillä
        Ei.ei.ei kirjoitti:

        Mulla tökkäsi tuo kumpikin saa seksiä silloin kun haluaa. Ei se ole realistinen edellytys parisuhteelle, koska välillä vain halut ei kohtaa. Jos tuolla periaatteella lähdetään parisuhteeseen, niin kyllä tulee itku ja parku ennemmin tai myöhemmin. Varsinkin siinä vaiheessa, kun toinen osapuoli hoksaa, ettei seksielämä ole tyydyttävää ja alkaa ärsyttää ainainen vonkaaminen.

        Itse sanoisin että tuo kohta 4 voisi kuuluja niin että "kummankin seksitarpeet otetaan riittävästi huomioon". Tarkoitaten sitä että jos (ja kun) tarpeet eivät aina kohtaa, niihin yritetään silti löytää molempia tyydyttävä ratkaisu. Jos toista ei juuri silloin kauheasti "nappaa", voi sille toiselle silti monesti ihan hyvin tarjota pikaisen tyydytyksen monilla eri tavoilla. Tai ainakaan ei saa pitää toisen haluja jotenkin väärinä tai häiritsevina vaan pitää aidosti pahoitella että juuri nyt ei itseä huvita mutta touhutaan heti kun sopivampi aika on. Siis toista arvostaen, ei toisen seksuaalisuutta lytäten.


    • yli30vuottaonnellisena

      Omasta kokemuksesta: kaikkein tärkeintä on kyky henkilökohtaiseen rehellisyyteen, sekä molemminpuolinen kunnioitus.

      Kun uskaltaa olla absoluuttisen rehellinen itselleen ja kun kunnioitus puolisoakin kohtaan on siten aitoa, itsestäänselvää, ei toista voi koskaan loukata eikä olla hänelle tietoisen ilkeitä ilman, että kokee itsekin jotain todella epämiellyttävää.

      Rehellisyydestä itseä kohtaan ja kunnioituksesta omaa puolisoa kohtaan puolisot eivät myöskään ole "vietävissä", tulipa heidän eteensä millainen kiusaus tahansa.

      Kaikki muu (onnellisuutta tukeva) on automaattista seurausta, sitä ei tarvitse erikseen pyytää tai vaatia, se vain tapahtuu.

      • Kevättähtimö

        Kyllä, kunnioitus ja sen myötä puolisoa arvostava käytös on ytimessä. Nöyryys ei ehkä ole muodikasta, mutta joskus on viisasta ottaa itse ensimmäinen askel, vaikka tietäisikin olleensa oikeassa ja toisen olleen väärässä. Kynnysmatoksi ei tarvitse ruveta, mutta suhteen sujumisen voi välillä asettaa ylpeytensä edelle. Toisaalta, pitää rakastaa myös itseään ja pystyä havaitsemaan huono kohtelu. Rakkaimman ihmisen kanssa tulisi viihtyä, ei varoa tai pelätä.

        Ehkä hyvän parisuhteen edellytys on myös löytää riittävän samankaltainen puoliso, esim. juuri tuon yhdessäolon ja erillisyyden suhteen?


    • sixs

      "Uskon myös, että yhdessä tekemällä, niin elämässä ylipäätään mutta erityisesti parisuhteessa, ihmiset voivat saavuttaa vaikka mitä, jos tavoite ja tahtotila on yhteinen."

      Tuota jäin miettimään, koska hengästyin tekstiäsi lukiessani. Parisuhteessa on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen, yhteispeliä tarvitaan. Mutta se, että parisuhde olisi tavoittelua ja saavuttamista - kuulostaa kovin stressaavalta. Tulokset, tavoitteet ja saavuttamiset ja sun muut visiot kuuluvat hektiseen työelämään. Itse yritän pitää ne parisuhteesta poissa.

      • Mrbolivar

        niiin, no tuolla nyt tarkoitan lähinnä jos halutaan esim. jokin yhteinen asunto tai halutaan tehdä kalliimpi ulkomaan matka.


    • Työmies38v

      Kuulostaa aika kapealta ihannekuvalta, jota tuskin koskaa tulee vastaan. Paitsi naistenlehdissä.

      • Mrbolivar

        niiii, tärkeintähän on että saa pillua ja päälle kylmän kaljan...eiköstä vain ;)


      • mihinsuhdettatarvitaan

        Ehkä suurimmalla osalla, mutta on olemassa ihmisiä joita nuo asiat ei kiinnosta ollenkaan. Olutta voi aivan mainiosti juoda yksinkin.


    • 7268

      Ihmiset ovat erilaisia erilaisine tarpeineen ja mieltymyksineen.

      Hyvä parisuhde? Yleiskauniin lässytyksen asemesta sanoisin, että se on sellainen jossa molemmat osapuolet viihtyvät ja toimivat kumppanin hyvää oloa ja viihtymistä ajatellen.
      Muodot ja sisältö vaihtelee pareittain. Meille hyvä ei välttämättä sovi toisille.

    • sopokas

      No omalla kokemuksellani, jossa on parin lyhyemmän pätkän lisäksi: yksi pitkä kohtuullinen parisuhde, joka kuitenkin päättyi 8 vuoden jälkeen eroon, yksi todella surkea parisuhde, joka päättyi 4 vuoden jälkeen eroon, ja yksi erityisen ihana ja molempien mielestä erityisen hyvä parisuhde, joka edelleen 14 vuotta kestäneenä kukoistaa, vastaan seuraavasti, ei ole tärkeysjärjestyksessä:

      1. Huumori. Kaikki muu elämässä voi muuttua suuntaan jos toiseen (ulkonäkö, rahatilanne, haaveet, poliittinen suuntautuminen, elämäntilanne, ikä...), mutta huumori jos toimii, niin se luultavasti toimii aina, kun sitä muistaa vaalia ja viljellä. Tämä kantaa todella pitkälle.
      2. Toimiva arki. Eli se kun tavallisista asioista ei tarvitse turhaan säätää, vaan asiat ovat mutkattomia. Jos toinen huikkaa tekevänsä ruuaksi makaronilaatikkoa, niin toinen vastaa ok. Tai jos toinen huikkaa että kaveri tulis kohta käymään, niin vaihdetaan talvirenkaat sille, ja toinen vastaa ok. Siis arkiset asiat rullaavat hyvin yhteen, ilman että niistä täytyy tehdä numeroa.
      3. Samantyyliset kasvatusperiaatteet. Usein jossain vaiheessa pitkään suhteeseen syntyy lapsia. Se muokkaa ihmisiä suunnattomasti. Tässä asiassa on oltava kyky toimia samalla puolella, samassa joukkueessa. Joskus se vaatii myös kykyä joustaa. Samanlaisia pariskunnan ei missään nimessä tarvitse olla, mutta lapsilta vaaditaan suht samoja asioita.
      4. Luottamus. Kumpikaan ei riko toista, eikä aiheuta tahallisesti pahaa mieltä. Molemmat myös osoittavat luottamusta antamalla kumppanille tilaa itsenäisille päätöksille, omalle ajatte tms. Ja vastavuoroisesti molemmat osoittavat että perisuhde/perhe on aina etusijalla, jos valintatilanne tulee.
      5. Kunnioittaminen. KOSKAAN puolisoa ei saa nimitellä, herjata tai latistaa. Hänelle ei saa kiroilla tai puhua muutoin asiattomasti. Eikä muutoin kohdella epäkunnioittavasti. Jos jokin asia on puolisolle vaikea, sitä pitää kunnioittaa, vaikka se itselle ei olisi.
      6. Sitoutuminen. Pitkän parisuhteen salaisuus on se, että päättää olla yhdessä. Mikään parisuhde ei ole aina ruusuilla tanssimista, joten joskus on päästävä eteenpäin puhtaasti sillä, että on sitoutunut. Huono hetki jää kyllä taakse, kun ei heti laivan keinuessa poistu paikalta.
      7. Antaa olla oma itsensä. Kummatkin kehittyvät pitkässä suhteessa, ja osittain myös siksi, että kuuntelevat toistensa toiveita. Mutta väkisin toista ei koskaan pidä yrittää muuttaa, vaan rakastaa sellaisena kuin on.
      8. Anteeksi. Jos on mokannut, täytyy osata sanoa anteeksi. Täytyy myös osata antaa anteeksi. Jos jotakin asiaa ei pysty anteeksi antamaan, suhteella ei ole enää toivoa olla onnellinen.
      9. Fyysinen läheisyys. Seksin määrä voi elämän varrella vaihdella eri syistä, mutta muuta fyysistä läheisyyttä on syytä vaalia aina. Kainalo, silittely, halaus, suukko...
      10. Eläminen. Keskitytään elämään, eikä jauhamaan mistään turhasta. Olemme aitoja ihmisiä, emme filisofian kuivia oppikirjoja.

      • NäinMeillä

        20 vuoden yhdessäolon jälkeen voin allekirjoittaa jokaisen kirjoittamasi kohdan...


      • mummoetelästä

        Sama täällä, allekirjoitan täysin, ja heinäkuussa vietettiin 40v hääpäivää. Lapsia on kaksi, lapsenlapsia 5. Olen edelleen äärimmäisen onnellinen siitä, miten onnistuinkin saamaan niin hyvin miehen, ja ylpeä siitä, miten hyvää huolta ollaan liitosta pidetty. Vasta 60v mittarissa, joten jospa vielä ainakin pari vuosikymmentä saadaan yhdessä elellä, onnellisina. Toivotaan niin. Mutta jos huomenna elämä päättyy, niin päivääkään yhteisestä elämästä ja arjesta en kadu.


      • Yli20v

        Hyvä lista. Noilla toimii. Mokattu on molemmin puolin kohdassa 5, mutta anteeksiantoa kehin sitten.


      • 25vYhdessä

        Hyvä lista!
        Tuo läheisyys varsinkin on niin tärkeää! Seksiin saattaa tulla taukoja (sairaus, stressi yms) ja silloin muu fyysinen kontakti on ehdottoman tärkeää.


    • 9ja5

      Et ole tainnut koskaan olla parisuhteessa? :) tommoista parisuhdetta ei ole luotukaan. Helpommalla pääset kun otat kissan tai koiran :):)

      • Fikhjkfaa

        Mielummin koiran, pienen kiltin sisäkoiran. Ne ovat ihmisistä riittävän riippuvaisia. Kissa on aloittajalle liian itsenäinen.


      • Mrbolivar

        En ole aikaisemmille jaksannut vastata mutta; Älkää ottako niin kirjaimellisesti. Tottakaii parisuhde on paljon muutakin kuin vain tuon ja se ei ole kliinisen helppoa sekä siistiä.Mutta, se että löydän ihmisen joka oikeasti ajattelee samansuuntaisesti asiasta, on tavoite.


      • fgjutr
        Mrbolivar kirjoitti:

        En ole aikaisemmille jaksannut vastata mutta; Älkää ottako niin kirjaimellisesti. Tottakaii parisuhde on paljon muutakin kuin vain tuon ja se ei ole kliinisen helppoa sekä siistiä.Mutta, se että löydän ihmisen joka oikeasti ajattelee samansuuntaisesti asiasta, on tavoite.

        "parisuhde on paljon muutakin kuin vain tuon "

        No minusta siinä oli jo yllinkyllin, ehkä liikaakin. Ei kannata luoda parisuhteesta turhan kimaltelevaa kuvaa. Sillä mukava ja auvoisa parisuhde-elämä on lopulta ihan normaalia arkea.


    • fgjutr

      Molemmin puoleinen hyväksyntä, arvostus, vastuu, halu kuunnella, kohdata, läsnäolo. Esimerkiksi tällaista normimeininkiä. Erimielisyyksiä on suotavaakin olla, jopa välttämätöntä, mutta vastapainoksi on osattava tarvittaessa riidellä oikein: ei iskuja ns. vyön alle, lopuksi riita sovitaan järkevän ajan kuluessa.

      Niin, ja tietysti hyvässä parisuhteessa on hyvä seksielämä, tai vähintään tyydyttävä ;).

    • Cloettaent

      Jokaisella on oma käsitys ihanneparisuhteestaan, johon luultavasti pyrkii. Minulle paras parisuhde on "hormoonien hyrinää" ja sitä, että voin olla juuri sellainen nainen kuin olen ja mieheni saa olla mies. Meidän parisuhteessamme on riidelty, kinasteltu ja sanailtu jo vuodesta 1977 lähtien ja yhä edelleen riidan aiheita on, mutta yhä edelleen hormonit hyrisevät toisillemme ja olemme ensisijaisesti toisillemme mies ja nainen, vaikka olemme myös vanhemmat, isä ja äiti sekä myös kaverit ja kumppanit toisillemme. Silti minulla on bestis, joka on siis paras ystäväni ja jonka kanssa jaan asioita, naisten asioita, joita en voisi kuvitellakaan jakavani mieheni kanssa. Mieheni taas kalastaa, metsästää jne. eli hänellä on oma elämänsä, joka ei kiinnosta minua lainkaan mutta joka on hänen minäkuvalleen ja identiteetilleen todella tärkeää.

      Olemme monessa suhteessa aika vanhanaikaisia, mutta voin sanoa, että se toimii. Mikä on ihanampaa kuin saada olla nainen, haluttu nainen tai saada olla mies, ihailtu mies?

    • nainenyksin

      Sellainen että: On rentoa olla yhdessä. Rakennetaan yhteistä, päätetään pysyä yhdessä. Varmasti. Samanlainen huumori ja kumpikin uskaltaa näyttää hölmöytensä. Tietää varmasti että toinen ei jätä vaikka tapahtuisi jotain pahaa. Tietäisi että ei tarvitse olla helppo ja ihana että toinen pysyisi vierellä. Molemmat ovat päättäneet rakastaa toisiaan loppuun asti, vaikka tulisi sairaus tai ryppyjä tai vaikka ylipainoa. Sitoutuminen on avainsana. Se on melkein sukupuuttoon kuollut asia nykypäivänä. Sitä ei edes arvosteta. Arvostetaan vain hetken huumaa, itsekkyyttä ja helppoa hauskaa. Lopulta jäädään sitten yksin. Olen väärällä vuosikymmenellä ajatuksineni.

      • MrBolivar

        Kyllä, nykyään parisuhde on monelle enemmän jotain pintaa mikä tehdään vääristä syistä sekä väärällä asenteella. Ihmiset eivät osaa sitoutua vaan eletään kertakäyttö elämää tässäkin suhteessa.
        Ihmisistä tullut myös pääosin itsekkäitä eikä osata nähdä asiaa niin että parisuhteessa on kaksi ihmistä joten asioissa pitää oikeasti myös kuulla toistakin, eikä vain lähteä kertomaan omaa näkemystään.

        Joten, kyllä meitä on vielä olemassa, tälläkin vuosikymmenellä mutta vähemmän kuin menneisyydessä. ;D


      • seonvaanniin

        Itse olen myös pitkien ja kestävien parisuhteiden kannalla ja omassa suhteessani mietin mitä vikoja teen ja mitä väärin ja yritin ymmärtää toista, asioista puhuttiin mutta ei auttanut. Siksipä tunnenkin, että en ollut sen arvoinen että toinen haluaisi pitää, vaikka rakkautta vakuuttelikin. Eipä niitä lähellä neljääkymppiä olevia ihmisiä, jotka sitoutuisivat ja pitkän suhteen haluaisivat pahemmin ole ja ne vähätkin tietty pysyvät suhteissaan.


    • fgjjvhj

      Molemmat kuuntelee ja huomio toista.
      Pitää myös toisen asioita tärkeenä eikä vain omia juttujaan. Pitää sovitut jutut ja jos joku ei sovikaan niin keskustella asioista jota voi tehdä toisin. Ilmottaa ettei pääsekään toisen luo.

    • rajavastassa

      Entä rakkaus? Mitä siitä olisi sanottavaa?

      Itse pystyn puhumaan suoraan rakentavasti kaikesta, aviomieheni ei vain pysty vastaanottamaan totuutta, vaan joka kerta homma menee hänen puoleltaan aggressiiviseksi konfliktiksi.

      Olisi toivottavaa ja ihanaa, jos olisi sinun tavallasi ajatteleva ja jopa ajatustesi mukaan toimiva mies. Minun mieheni kyllä ajattelee samoin, että pitää pystyä puhumaan kaikesta riitelemättä, mutta hän ei itse pysty siihen. Ensinnäkään ei puhu, jos joku asia vaivaa häntä, ja kun itse otan puheeksi itseäni vaivaavat asiat, tulee sanallisia ivallisia hyökkäyksiä ja asioiden mutkistelua pikkumöksötyksineen.

      Alan olla kypsä eroamaan.

      • MrBolivar

        Rakkaus.. se on huomioimista, välittämistä ja kuuntelemista. Tietysti aidosti näitä kaikkia. Rakkauden osoituksen ei tarvitse mielestäni olla mikään suuri vaan se voi olla ihan joku arkinen teko vaikka ruuan tekeminen toiselle tai vaikka pusu/halaus oikealla hetkellä. Rakkautta on myös toisen aitoa tuntemista. Yhdessä eläminen tuntuukin hyvältä ja oikealta.

        Ja tuo miehesi, kumpi teistä on tuonnut asian esille että pitäisi puhua asioista riitelmättä.. veikkaisin että sinä josta mies ottanut kopin korvien väliin ja siksi toistaa sitä papukaijan tavoin. Tuon todistaa se että jos mies ei itse ota esille vaikeita asioita eikä kykene niistä juurikaan puhumaan, on se opittu & toimivaksi todettu juttu jota mukava toista kun menee hyvin.


      • loiuou

        "Itse pystyn puhumaan suoraan rakentavasti kaikesta, aviomieheni ei vain pysty vastaanottamaan totuutta, vaan joka kerta homma menee hänen puoleltaan aggressiiviseksi konfliktiksi. "

        Mitäköhän tarkoitat tässä totuudella? Sanoit pysyväsi puhumaan, mutta osaatko sinäkään ottaa vastaan miehesi "totuuksia"? Kannattaisiko puhumista enemmän kysellä kumppanin kommentteja ja näkökantaa itse asiaan? Yleensäkin vuorovaikutus töksähtää pahimman kerran, jos omia näkemyksiään ja mielipiteitään esittää ainoina olemassa olevina faktoina. Pitäisi kumpaisenkin miettiä tarkasti mitä haluaa sanoa, ja miten sen voisi sanoa parhaiten päin, jotta toinen voisi myös vastaanottaa sanoman, hienotunteisesti. Ilman että täytyy vetää herne nenään. Vuorovaikutus on molemminpuolista puhumista JA kuuntelemista. Se perustuu suurelta osalta toisen tuntemiseen. Kumpaisenkin täytyy tietää mitä mieltä kumppani on asioista; asiat pitää ottaa asioina eikä kiistellä tiedostaen tai tiedostamatta siitä kumpi on "oikeassa".

        "tulee sanallisia ivallisia hyökkäyksiä ja asioiden mutkistelua pikkumöksötyksineen."

        Hyökkäykset johtuvat lähes aina siitä, että toisen täytyy puolustautua. Puolustautumisreaktio syntyy useinkin juuri tuosta edellä kerrotusta: toinen esittää asiansa ehdottomina totuuksina, jolloin toinen kokee jäävänsä alakynteen ja puolustautuu. Syy, miksi mies ei puhu häntä vaivaavista asioista on käänteisesti tuo sama: jos hän esittäisi oman näkökantansa, niin silloin sinä et kykenisi ottamaan sitä vastaan, jolloin mies taas pettyisi ja murjottaisi. Tämä on ongelma on aina olemassa, jos jompikumpi teistä puhuu. Mutta ongelma ei puhumisessa niinkään vaan puheen sisällössä ja sen vastaanottamisessa. Usein naiset valittavat, ettei mies puhu. Kun mies avaa suunsa, tulee riita, eikä sekään ole hyvä. On luonnollista, että mies on silloin hiljaa. Se on pienempi paha. Riita tulee vain silloin, kun vaimo puhuu (tässä tietysti voi olla myös sukupuolet päinvastoin).

        Parisuhteessa ei pidä puhua läheskään kaikista mieltä vaivaavista asioista. Ei ole mielekästä rasittaa kumppania kaikilla mahdollisilla kurjilla asioilla. Parempi olisi kertoa enimmäkseen mukavista ja positiivisista asioista. parisuhteissa on pohjimmiltaan usein se ongelma, ettei puhuta myönteisistä asioista, eikä yleensäkään edes ajatella ja huomioida toista myönteisesti. Toinen on kuin roskakori huoneen nurkassa; muuten sitä ei huomata paitsi silloin, kun sinne voi heittää jotain mieltä vaivaavia asioita.


      • 121212432432

        "Itse pystyn puhumaan suoraan rakentavasti kaikesta, aviomieheni ei vain pysty vastaanottamaan totuutta, vaan joka kerta homma menee hänen puoleltaan aggressiiviseksi konfliktiksi. "

        Luultavasti tulet kertomaan miehellesi mitä hänen pitäisi ajatella ja sitten et muuta mielipidettäsi kun hän on eri mieltä. Kerrotkin puhuvasi jostain "totuudesta", joka on todellisuudessa hatarasti perusteltu mielipiteesi. Eihän totuuksista, kuten "2 2=4" keskustella, vaan mielipideasioista.


      • rajavastassa
        loiuou kirjoitti:

        "Itse pystyn puhumaan suoraan rakentavasti kaikesta, aviomieheni ei vain pysty vastaanottamaan totuutta, vaan joka kerta homma menee hänen puoleltaan aggressiiviseksi konfliktiksi. "

        Mitäköhän tarkoitat tässä totuudella? Sanoit pysyväsi puhumaan, mutta osaatko sinäkään ottaa vastaan miehesi "totuuksia"? Kannattaisiko puhumista enemmän kysellä kumppanin kommentteja ja näkökantaa itse asiaan? Yleensäkin vuorovaikutus töksähtää pahimman kerran, jos omia näkemyksiään ja mielipiteitään esittää ainoina olemassa olevina faktoina. Pitäisi kumpaisenkin miettiä tarkasti mitä haluaa sanoa, ja miten sen voisi sanoa parhaiten päin, jotta toinen voisi myös vastaanottaa sanoman, hienotunteisesti. Ilman että täytyy vetää herne nenään. Vuorovaikutus on molemminpuolista puhumista JA kuuntelemista. Se perustuu suurelta osalta toisen tuntemiseen. Kumpaisenkin täytyy tietää mitä mieltä kumppani on asioista; asiat pitää ottaa asioina eikä kiistellä tiedostaen tai tiedostamatta siitä kumpi on "oikeassa".

        "tulee sanallisia ivallisia hyökkäyksiä ja asioiden mutkistelua pikkumöksötyksineen."

        Hyökkäykset johtuvat lähes aina siitä, että toisen täytyy puolustautua. Puolustautumisreaktio syntyy useinkin juuri tuosta edellä kerrotusta: toinen esittää asiansa ehdottomina totuuksina, jolloin toinen kokee jäävänsä alakynteen ja puolustautuu. Syy, miksi mies ei puhu häntä vaivaavista asioista on käänteisesti tuo sama: jos hän esittäisi oman näkökantansa, niin silloin sinä et kykenisi ottamaan sitä vastaan, jolloin mies taas pettyisi ja murjottaisi. Tämä on ongelma on aina olemassa, jos jompikumpi teistä puhuu. Mutta ongelma ei puhumisessa niinkään vaan puheen sisällössä ja sen vastaanottamisessa. Usein naiset valittavat, ettei mies puhu. Kun mies avaa suunsa, tulee riita, eikä sekään ole hyvä. On luonnollista, että mies on silloin hiljaa. Se on pienempi paha. Riita tulee vain silloin, kun vaimo puhuu (tässä tietysti voi olla myös sukupuolet päinvastoin).

        Parisuhteessa ei pidä puhua läheskään kaikista mieltä vaivaavista asioista. Ei ole mielekästä rasittaa kumppania kaikilla mahdollisilla kurjilla asioilla. Parempi olisi kertoa enimmäkseen mukavista ja positiivisista asioista. parisuhteissa on pohjimmiltaan usein se ongelma, ettei puhuta myönteisistä asioista, eikä yleensäkään edes ajatella ja huomioida toista myönteisesti. Toinen on kuin roskakori huoneen nurkassa; muuten sitä ei huomata paitsi silloin, kun sinne voi heittää jotain mieltä vaivaavia asioita.

        "Mitäköhän tarkoitat tässä totuudella?"

        Mies loukkaa ilkeillä sanoillaan, kerron miehelle, että hänen sanansa ovat loukkaavia -> mies ei kestä kuulla totuutta, että hänen sanansa ovat loukkaavia, vaan kieltää sanoneensa, kuten sanoi, selittelee, ettei sanonut niin, tai syyttää minua sanoistaan, voi myös syyttää tyyliin "tämän päiväistä kaupan kassaa", että sanoi niin; kääntää ja vääntää tilanteen ihan toiseksi, kunhan ei vain tarvitsisi ottaa vastuuta sanoistaan, ja olla pahoillaan, että hänen sanansa loukkasivat. Totuus oli kuitenkin se, että hän käyttäytyi loukkaavasti, mutta ei kestä kuulla tätä totuutta, kun se hänelle sanotaan.

        Totuus on lisäksi se, etten anna kohdella itseäni huonosti, hän ei kestä sitäkään totuutta, vaan pitäisi unohtaa vain saman tien hänen loukkauksensa ja jatkaa, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Totuus on se, etten pysty hautaamaan loukkauksia ja käsittelemättömiä asioita maton alle, vaan ne on hyvä puhua selväksi ettei tulisi etääntymistä. Kaikista mieltä kaihertavista asioista on pystyttävä puhumaan kumppaninsa kanssa. Jos kumppani aiheuttaa päänvaivaa, niistä pitää kertoa hänelle, muuten hän ei voi muuttaa käytöstään, ja siis vain jatkaa suhteen tuhoamista.

        Miehen hyökkäykset tulevat siitä, etten niele hänen valheitaan ja vääristelyitään ja vastuun välttelyä.


      • rajavastassa
        121212432432 kirjoitti:

        "Itse pystyn puhumaan suoraan rakentavasti kaikesta, aviomieheni ei vain pysty vastaanottamaan totuutta, vaan joka kerta homma menee hänen puoleltaan aggressiiviseksi konfliktiksi. "

        Luultavasti tulet kertomaan miehellesi mitä hänen pitäisi ajatella ja sitten et muuta mielipidettäsi kun hän on eri mieltä. Kerrotkin puhuvasi jostain "totuudesta", joka on todellisuudessa hatarasti perusteltu mielipiteesi. Eihän totuuksista, kuten "2 2=4" keskustella, vaan mielipideasioista.

        Totuudet ovat tunteitani, joista kerron miehelle. Eli jos mies loukkaa sanoillaan, sanon suoraan, että hänen sanansa ovat loukkaavia ja tottahan se on. Toivon keskustelua siitä, miksi näin tapahtui, ja siitä miten se jatkossa voitaisiin välttää, mutta aina menee mahdottomaksi, koska mies kieltää totuuden: kieltää sanoneensa mitään ja sanoo, että tunnen väärin. Hän siis saisi jatkaa kaltoinkohtelua ja minun pitäisi hiljaa niellä kaikki, ja olla kuin ei mitään olisi tapahtunut.


      • 432432432

        "Toivon keskustelua siitä, miksi näin tapahtui, ja siitä miten se jatkossa voitaisiin välttää, mutta aina menee mahdottomaksi, koska mies kieltää totuuden"

        Kumpikaan ei ole ilmeisesti teistä kovin alistuva. Sinä haluat kieltää miehen negatiiviset tunteet ja mies sinun. Tästä seuraa, että mies vaikenee, eikä halua keskustella asiasta.

        Miehet keskustelevat asioista, joista seuraa lopputuloksena johtopäätös, esim. "tehdään näin ja näin". Sinä voit puhua kaikenlaista, mutta mies ei pysty keskustelemaan samalla tavalla asiasta, koska lopputulos olisi vaan puhetta ilman johtopäätöstä. Näin mies vaikenee ja sinä jatkat mäkätystä "miksi et teet niin ja niin" ja samaan aikaan lähetät viestin "tee kuten haluan tai jätä sinut". Mies vetäytyy lisää, hermostuu ja haluaa myös loukata sinua, kierre on valmis.


      • MrBolivar
        loiuou kirjoitti:

        "Itse pystyn puhumaan suoraan rakentavasti kaikesta, aviomieheni ei vain pysty vastaanottamaan totuutta, vaan joka kerta homma menee hänen puoleltaan aggressiiviseksi konfliktiksi. "

        Mitäköhän tarkoitat tässä totuudella? Sanoit pysyväsi puhumaan, mutta osaatko sinäkään ottaa vastaan miehesi "totuuksia"? Kannattaisiko puhumista enemmän kysellä kumppanin kommentteja ja näkökantaa itse asiaan? Yleensäkin vuorovaikutus töksähtää pahimman kerran, jos omia näkemyksiään ja mielipiteitään esittää ainoina olemassa olevina faktoina. Pitäisi kumpaisenkin miettiä tarkasti mitä haluaa sanoa, ja miten sen voisi sanoa parhaiten päin, jotta toinen voisi myös vastaanottaa sanoman, hienotunteisesti. Ilman että täytyy vetää herne nenään. Vuorovaikutus on molemminpuolista puhumista JA kuuntelemista. Se perustuu suurelta osalta toisen tuntemiseen. Kumpaisenkin täytyy tietää mitä mieltä kumppani on asioista; asiat pitää ottaa asioina eikä kiistellä tiedostaen tai tiedostamatta siitä kumpi on "oikeassa".

        "tulee sanallisia ivallisia hyökkäyksiä ja asioiden mutkistelua pikkumöksötyksineen."

        Hyökkäykset johtuvat lähes aina siitä, että toisen täytyy puolustautua. Puolustautumisreaktio syntyy useinkin juuri tuosta edellä kerrotusta: toinen esittää asiansa ehdottomina totuuksina, jolloin toinen kokee jäävänsä alakynteen ja puolustautuu. Syy, miksi mies ei puhu häntä vaivaavista asioista on käänteisesti tuo sama: jos hän esittäisi oman näkökantansa, niin silloin sinä et kykenisi ottamaan sitä vastaan, jolloin mies taas pettyisi ja murjottaisi. Tämä on ongelma on aina olemassa, jos jompikumpi teistä puhuu. Mutta ongelma ei puhumisessa niinkään vaan puheen sisällössä ja sen vastaanottamisessa. Usein naiset valittavat, ettei mies puhu. Kun mies avaa suunsa, tulee riita, eikä sekään ole hyvä. On luonnollista, että mies on silloin hiljaa. Se on pienempi paha. Riita tulee vain silloin, kun vaimo puhuu (tässä tietysti voi olla myös sukupuolet päinvastoin).

        Parisuhteessa ei pidä puhua läheskään kaikista mieltä vaivaavista asioista. Ei ole mielekästä rasittaa kumppania kaikilla mahdollisilla kurjilla asioilla. Parempi olisi kertoa enimmäkseen mukavista ja positiivisista asioista. parisuhteissa on pohjimmiltaan usein se ongelma, ettei puhuta myönteisistä asioista, eikä yleensäkään edes ajatella ja huomioida toista myönteisesti. Toinen on kuin roskakori huoneen nurkassa; muuten sitä ei huomata paitsi silloin, kun sinne voi heittää jotain mieltä vaivaavia asioita.

        " Parisuhteessa ei pidä puhua läheskään kaikista mieltä vaivaavista asioista. Ei ole mielekästä rasittaa kumppania kaikilla mahdollisilla kurjilla asioilla. Parempi olisi kertoa enimmäkseen mukavista ja positiivisista asioista. parisuhteissa on pohjimmiltaan usein se ongelma, ettei puhuta myönteisistä asioista, eikä yleensäkään edes ajatella ja huomioida toista myönteisesti. Toinen on kuin roskakori huoneen nurkassa; muuten sitä ei huomata paitsi silloin, kun sinne voi heittää jotain mieltä vaivaavia asioita. "

        Niin, siis nythän on kyse siitä mitenkä asian kantaa ja puhuu siitä. Se että heitäytyy ressukka pikku tytöksi tai - pojaksi, on väärin.
        Mutta, jos osaa keskustella asiasta ilman suurta draamaa ja asioista jauhamista, pitää suurimasta osasta pystyä puhumaan toisen kanssa.
        Tietysti totta että niistä hyvistäkin asioista pitää puhua eikä esim. työpaikka saa tulla kotia siten että mistään muusta ei sitten puhuttakaan.


      • tulou
        rajavastassa kirjoitti:

        "Mitäköhän tarkoitat tässä totuudella?"

        Mies loukkaa ilkeillä sanoillaan, kerron miehelle, että hänen sanansa ovat loukkaavia -> mies ei kestä kuulla totuutta, että hänen sanansa ovat loukkaavia, vaan kieltää sanoneensa, kuten sanoi, selittelee, ettei sanonut niin, tai syyttää minua sanoistaan, voi myös syyttää tyyliin "tämän päiväistä kaupan kassaa", että sanoi niin; kääntää ja vääntää tilanteen ihan toiseksi, kunhan ei vain tarvitsisi ottaa vastuuta sanoistaan, ja olla pahoillaan, että hänen sanansa loukkasivat. Totuus oli kuitenkin se, että hän käyttäytyi loukkaavasti, mutta ei kestä kuulla tätä totuutta, kun se hänelle sanotaan.

        Totuus on lisäksi se, etten anna kohdella itseäni huonosti, hän ei kestä sitäkään totuutta, vaan pitäisi unohtaa vain saman tien hänen loukkauksensa ja jatkaa, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Totuus on se, etten pysty hautaamaan loukkauksia ja käsittelemättömiä asioita maton alle, vaan ne on hyvä puhua selväksi ettei tulisi etääntymistä. Kaikista mieltä kaihertavista asioista on pystyttävä puhumaan kumppaninsa kanssa. Jos kumppani aiheuttaa päänvaivaa, niistä pitää kertoa hänelle, muuten hän ei voi muuttaa käytöstään, ja siis vain jatkaa suhteen tuhoamista.

        Miehen hyökkäykset tulevat siitä, etten niele hänen valheitaan ja vääristelyitään ja vastuun välttelyä.

        "Kuinka kohdata emotionaalinen kieltäminen

        Olipa emotionaalista kieltämistä harjoittava sitten kumpi tahansa suhteen osapuolista, se aiheuttaa suhteen heikkenemistä. Kuinka voimme pysäyttää tähän turhauttavaan yleiseen puolustusmekanismiin turvautumisen?

        Muista nämä asiat:

        Ymmärrä se ensinnäkin, että kieltäminen on puolustusmekanismi. Sen tarkoitus on suojata meitä mutta pitkällä aikavälillä se on vahingoittava.

        Jos kumppanisi on se, joka sitä käyttää, osoita hänelle, ettei totuuden kieltäminen saa asioita katoamaan tai muuta maagisesti niitä paremmaksi. Pidä kuitenkin mielessä se, että kumppanillesi ei tule olemaan helppoa myöntää sitä, että hän ensinkään on turvautunut puolustusmekanismiin. Kohtaat paljon vastustusta.

        Sinun täytyy kääntää tämä yhteenotto eduksesi. Kun kohtaat kieltämistä, tarjoa vastineeksi todisteita. Etkö näe, että kun toimit tuolla tavoin, satutat minua? Tiedätkö, että tällä tavoin toimiminen työntää minut pois luotasi? Jokaisella teolla on seuraus ja vielä ennemmin parisuhteessa, jossa on tarve saavuttaa voiman ja emotionaalisen panostuksen tasapaino. Jos yksi panostaa enemmän parisuhteeseen kuin toinen, tai yksi aina häviää, suhde rappeutuu päivä päivältä.

        Jotta voimme tulla toimeen emotionaalisen kieltämisen kanssa, meidän täytyy käydä läpi sama prosessi kuin menetysten kanssa. Ensin tulee sokkivaihe, sitten reaktiovaihe eli viha, ja sitten käsittelyvaihe. Mutta pikku hiljaa näemme todellisuuden ja voimme kohdata sen vahvoina ja rohkeina, hyväksymme tapahtuneen."


      • rajavastassa
        tulou kirjoitti:

        "Kuinka kohdata emotionaalinen kieltäminen

        Olipa emotionaalista kieltämistä harjoittava sitten kumpi tahansa suhteen osapuolista, se aiheuttaa suhteen heikkenemistä. Kuinka voimme pysäyttää tähän turhauttavaan yleiseen puolustusmekanismiin turvautumisen?

        Muista nämä asiat:

        Ymmärrä se ensinnäkin, että kieltäminen on puolustusmekanismi. Sen tarkoitus on suojata meitä mutta pitkällä aikavälillä se on vahingoittava.

        Jos kumppanisi on se, joka sitä käyttää, osoita hänelle, ettei totuuden kieltäminen saa asioita katoamaan tai muuta maagisesti niitä paremmaksi. Pidä kuitenkin mielessä se, että kumppanillesi ei tule olemaan helppoa myöntää sitä, että hän ensinkään on turvautunut puolustusmekanismiin. Kohtaat paljon vastustusta.

        Sinun täytyy kääntää tämä yhteenotto eduksesi. Kun kohtaat kieltämistä, tarjoa vastineeksi todisteita. Etkö näe, että kun toimit tuolla tavoin, satutat minua? Tiedätkö, että tällä tavoin toimiminen työntää minut pois luotasi? Jokaisella teolla on seuraus ja vielä ennemmin parisuhteessa, jossa on tarve saavuttaa voiman ja emotionaalisen panostuksen tasapaino. Jos yksi panostaa enemmän parisuhteeseen kuin toinen, tai yksi aina häviää, suhde rappeutuu päivä päivältä.

        Jotta voimme tulla toimeen emotionaalisen kieltämisen kanssa, meidän täytyy käydä läpi sama prosessi kuin menetysten kanssa. Ensin tulee sokkivaihe, sitten reaktiovaihe eli viha, ja sitten käsittelyvaihe. Mutta pikku hiljaa näemme todellisuuden ja voimme kohdata sen vahvoina ja rohkeina, hyväksymme tapahtuneen."

        Juuri tuota kaikkea olen tehnyt, mies näennäisesti myöntää lopulta usean päivän vääntämisen ja kääntämisen jälkeen tehneensä väärin, mutta tämän olen todennut olevan näennäistä, hän ei aidosti syvemmällä tietoisuuden tasolla ymmärrä tehneensä toista kohtaan väärin. Pyytelee anteeksi, mutta ei tiedä mitä pyytää anteeksi. On vain oppinut mantran, jolla luulee pääsevänsä vastuun kannosta.

        Ei tuo mies tuosta muuksi muutu, vaikka itse on kuulemma motivoitunut muuttumaan. Sanoo yrittävänsä ja on omien sanojensa mukaan muuttunut, mutta itse en näe edistystä laisinkaan. En enää odottele lupauksia muutoksesta, antaa miehen nyt sitten tuhota tätä suhdetta tyylillään, kunnes lopulta työntää minut lopullisesti pois luotaan. Olen hyväksynyt hänet tuollaisenaan, mutta tuollaisena hän rikkoo tämän aviosuhteen, koska en ota vastaan väärinkohtelua ja vastuutonta käytöstä.


      • rajavastassa
        432432432 kirjoitti:

        "Toivon keskustelua siitä, miksi näin tapahtui, ja siitä miten se jatkossa voitaisiin välttää, mutta aina menee mahdottomaksi, koska mies kieltää totuuden"

        Kumpikaan ei ole ilmeisesti teistä kovin alistuva. Sinä haluat kieltää miehen negatiiviset tunteet ja mies sinun. Tästä seuraa, että mies vaikenee, eikä halua keskustella asiasta.

        Miehet keskustelevat asioista, joista seuraa lopputuloksena johtopäätös, esim. "tehdään näin ja näin". Sinä voit puhua kaikenlaista, mutta mies ei pysty keskustelemaan samalla tavalla asiasta, koska lopputulos olisi vaan puhetta ilman johtopäätöstä. Näin mies vaikenee ja sinä jatkat mäkätystä "miksi et teet niin ja niin" ja samaan aikaan lähetät viestin "tee kuten haluan tai jätä sinut". Mies vetäytyy lisää, hermostuu ja haluaa myös loukata sinua, kierre on valmis.

        Hmm, mitenköhän tulkitsit, että kieltäisin miehen negatiiviset tunteet?! Kaikille tunteille on sijansa, mutta tunteiden ilmaisut eivät saa loukata ketään. Mies kuumetessaan loukkaa, eipä ole kovin rakentavaa tunteiden ilmaisua. Juuri hiljattain taas tuli asioiden selvittelyä, jonka yhteydessä jälleen kerran muistutin, että jos ottaa päähän, niin sanoo sen suoraan, eikä ala solvaamaan toista.

        Keskustelumme eivät ole minun mäkätystä ja määräilyä, kerron vain avoimesti miltä miehen käytös tuntuu. Hän on suoraan kysynyt, miten toivoisin hänen käyttäytyvän toisin, koska hän ei tiedä muuta tapaa toimia. Olen antanut suoria ohjeita hänen pyynnöstään, mutta eipä ole siltikään muuttanut käytöstään.

        Antaa olla mikä on, siinähän hajottaa tämän aviosuhteen tyylillään. En enää hakkaa päätä seinään hänen kanssaan, keskitän energiat kivempiin juttuihin.


    • silviisiin

      Jaa empä tiiä vaikka olen olut suhteessa jo 25 vuotta...ulkopuolisen silmin kaikki hyvin mutta. Kulissiliitossa elellään, kummallakin on omat menot, itsenäisiä ollaan, seksistä ei tietoakaan enää aikoihin. Parisuhteelle on toinenkin sana, kaverisuhde. Yksi mua vanhempi mies sanoi että jos parisuhteessa haluat seksiä hanki panokaveri. Toinen keino käydä baari illan jälkeen panolla jos sopiva nainen osuu kohdalle.

    • parijasuhde

      No sellanen on tosihyvä et siitä ei tartte lähtee hakeen apua omaan oloonsa jostain naapurista vaan et kaikki eteen tulevat asiat voidaan käsitellä himassa kahden kesken.

      • miksikö

        Entäs jos toinen ei ole kiinnostunut puhumaan niistä hankalista asioista, yksinuhelu on huono harrastus eikä yleensä tuota mitään.


      • nohalooo

        Oli kyse _hyvästä parisuhteesta_. Sellasessa suhteessa se keskustelukin onnaa.
        Sä puhut jostain aivan muusta.


    • kiimaiset

      Täydellisessä maailmassa parisihteetkin ovat täydellisiä.

      Meidän ihmisten maailmassa näin ei ole, joten se siitä.

      Tämä kohta särähti aloittajan viestissä: "Sitä varten toivonkin että neidiltäni löytyisi kyky selvittää mahdolliset erimielisyydet puhumalla."

      Toivot, että neidillä olisi kyky selvittää erimielisyydet puhumalla, mutta itseltäsi et tätä toivo. Aika paljastavaa, mihin olet menossa ihanneparisuhteessasi.

      • MrBolivar

        " Toivot, että neidillä olisi kyky selvittää erimielisyydet puhumalla, mutta itseltäsi et tätä toivo. Aika paljastavaa, mihin olet menossa ihanneparisuhteessasi. "

        Aha, no kerropa toki..;D

        Ps. kannattaa lukea koko teksti ettei tee itsestään ihan naurun alaista. ;)


      • kiimaiset
        MrBolivar kirjoitti:

        " Toivot, että neidillä olisi kyky selvittää erimielisyydet puhumalla, mutta itseltäsi et tätä toivo. Aika paljastavaa, mihin olet menossa ihanneparisuhteessasi. "

        Aha, no kerropa toki..;D

        Ps. kannattaa lukea koko teksti ettei tee itsestään ihan naurun alaista. ;)

        >>Ps. kannattaa lukea koko teksti ettei tee itsestään ihan naurun alaista. ;)

        Pilkkasi osui nyt omaan nilkkaasi!

        Vaikka oletkin kirjoittanut: "Molemmat kykenevät myös puhumaan asioista suoraan ja rehellisesti." et ymmärtänyt, että toivomuksesi leidillesi paljasti sinut tässä asiassa. Joudut siksi täydellisen naurun alaiseksi viimeisellä kommentillasi.

        Kannattaa miettiä, miksi?


      • MrBolivar
        kiimaiset kirjoitti:

        >>Ps. kannattaa lukea koko teksti ettei tee itsestään ihan naurun alaista. ;)

        Pilkkasi osui nyt omaan nilkkaasi!

        Vaikka oletkin kirjoittanut: "Molemmat kykenevät myös puhumaan asioista suoraan ja rehellisesti." et ymmärtänyt, että toivomuksesi leidillesi paljasti sinut tässä asiassa. Joudut siksi täydellisen naurun alaiseksi viimeisellä kommentillasi.

        Kannattaa miettiä, miksi?

        Kai se pitää vääntää ratakiskosta tämä asia;

        Aluperin olen kirjoittanut kokonaisuudessaan..

        " Asioita joihin en usko hyvässä parisuhteessa ovat riitely, kinailu, sanailu, mökköttäminen yms. vaan asioista keskustelemiseen ja puhumiseen. Sitä varten toivonkin että neidiltäni löytyisi kyky selvittää mahdolliset erimielisyydet puhumalla. Riitely kun on mielestäni äärinmäinen keino jota tulisi välttää. Asioista kun on aina kuitenkin lopulta sovittava. "

        ELI tottakaii itse haluan myös puhua asiat selviksi koska vihaan riitelyä, kinailua, sanailua, mököttämistä yms. pentumaista touhua.

        Joten, älä irottele irtolauseita kokonaisuudesta, sitä tuolla tarkoitin.


      • kiimaiset
        MrBolivar kirjoitti:

        Kai se pitää vääntää ratakiskosta tämä asia;

        Aluperin olen kirjoittanut kokonaisuudessaan..

        " Asioita joihin en usko hyvässä parisuhteessa ovat riitely, kinailu, sanailu, mökköttäminen yms. vaan asioista keskustelemiseen ja puhumiseen. Sitä varten toivonkin että neidiltäni löytyisi kyky selvittää mahdolliset erimielisyydet puhumalla. Riitely kun on mielestäni äärinmäinen keino jota tulisi välttää. Asioista kun on aina kuitenkin lopulta sovittava. "

        ELI tottakaii itse haluan myös puhua asiat selviksi koska vihaan riitelyä, kinailua, sanailua, mököttämistä yms. pentumaista touhua.

        Joten, älä irottele irtolauseita kokonaisuudesta, sitä tuolla tarkoitin.

        Josses!! Oletko tyhmä vai?

        En ole puhunut sinun HALUSTASI puhua asiat selviksi.

        Viittasin sanoihisi: ...että neidillä olisi kyky selvittää erimielisyydet puhumalla. Siis KYKY selvittää asiat. Tätä kykyä toivot vain neidilta, mutta et itseltäsi. Mitäköhän se kertoo sinusta? Mieti!!!!!!!!


      • MrBolivar
        kiimaiset kirjoitti:

        Josses!! Oletko tyhmä vai?

        En ole puhunut sinun HALUSTASI puhua asiat selviksi.

        Viittasin sanoihisi: ...että neidillä olisi kyky selvittää erimielisyydet puhumalla. Siis KYKY selvittää asiat. Tätä kykyä toivot vain neidilta, mutta et itseltäsi. Mitäköhän se kertoo sinusta? Mieti!!!!!!!!

        Voi hyvä jumala! Pitääkö kaikki kirjoittaa auki, oikeasti ?!

        Totta hemetissä tuo kaikki mitä kirjoitan pitää myös sisällään sen että itsekkin olen kyvykäs selvittämään asiat puhumalla.

        Taitaa puuttua pari muumia laaksostasi ja intiaanitkin tippuneet veneestä.


      • kiimaiset
        MrBolivar kirjoitti:

        Voi hyvä jumala! Pitääkö kaikki kirjoittaa auki, oikeasti ?!

        Totta hemetissä tuo kaikki mitä kirjoitan pitää myös sisällään sen että itsekkin olen kyvykäs selvittämään asiat puhumalla.

        Taitaa puuttua pari muumia laaksostasi ja intiaanitkin tippuneet veneestä.

        Terveiset sille jumalalle minunkin puolestani.

        Et sitten millään ymmärrä pointtiani, joten ehkäpä annan olla enemmälti tästä aiheesta. Muumien osalta veikkaan, että sulta ne on jäänyt veneestä jo aikoja sitten, mutta ei se mitään, aina voit kehittyä, jos vielä haluat. :D


    • 7368

      Sellainen missä kummallakin on hyvä olla. Kaunista lätinää voi mättää tulemaan ja onhan siinä tiettyjä, itsestään selviä perusasioitakin mutta viime kädessä yksilöiden luonteet, tapeet ja odotukset kuitenkin eroavat toisistaan joten ei ole olemassa mitään kaiken kattavaa mallia.

    • kuinkukkanen

      Parisuhde on hyvä silloin, kun molemmat voivat olla sellaisia kuin ovat. Tärkeimmät arvot ovat suurin piirtein samanlaiset ja perustaustat kohdallaan. Esim. itse en jaksa juopottelevia miehiä. Tai sellaisia, jotka eivät osaa puhua kukkaiskielellä :). Tällä en tarkoita maireaa tai mielistelevää puhetta, vaan selkokielistä ilman rumia sanoja ja taka-ajatuksia.

    • 322322323

      Yleensä haetaan samankaltaisuutta, oli se sitten mitä tahansa. Vaikka juominen joka viikonloppu. Ongelmia usein jos toista alkaa kiinnostaa paljon joku ihan muu juttu.

      Perheen perustaminen voi muuttaa aika paljon hommaa varsinkin jos odotukset ja lapsuus on ollut molemmilla tosi erilaisia.

      Tämä sama juttu voidaan pukea näihin korusanoihin kuten MrBolivar (neitsyt valkoritari?) tekee. Pahoittelen tätä sivallusta, mutta en osaa ainakaan ajatella noin "sisäsiististi".

      • MrBolivar

        Niin, Suoli24, mitä muuta täällä voi odottaa kuin sivaluksia..

        Toisekseen, tuosta aloituksesta tehdään aikamoista ylitulkintaa että kaikki todella tapahtuu 110% noin oikeassa elämässä. Ei se tapahdu MUTTA vahvasti tuon suuntaista sen tulee olla.

        Itse en taas osaa asettua sille "eläimen tasolle " - joita suurin osa ihmisistä on - ja etsiä vain naarasta, jonka kanssa perustaa perhe joka perustuu pinnallisille arvoille, ilman sen suurempaa henkisiä arvoja.
        Lopulta tälläisten parisuhteiden huippu hetket kun tuppaavat olemaan riitelyä, pentumaista asennetta, toisen kuuntelemattomuutta ja itsepäistä ymmärtämyyttä.
        Tästä sitten seuraa parisuhteesta irtiottoja erossa eukostaan Thaimaan maksullisissa tai vedetään joka lauantai pää täyteen, uskoen että tätä se elämä on , päivitellen että kyllä tämä on rankkaa.

        Jokainen kun voi valita elämänsä, ajattelutapansa ja ihmiset ympärilleen kuten haluaa. Se määrittelee hyvin pitkälle minkälainen elämästäsi tulee.


      • 322322323

        Olen kanssasi samaa mieltä, että ns. nopean mielihyvän tavoittelijat muodostavat harvemmin pitkiä suhteita. Ainakin ne ovat epästabiilimpia, tämä lienee melko itsestään selvää.

        Tämä "henkinen yhteys" on vaan aika heikosti mitattava ominaisuus ellei se voida määritellä ekvivalentisti asioiden kuten koulutus, tulotaso, vanhempien tausta, asuinpaikka, ikä, aiemmat suhteet, työ yms. syntyvän kombinaation kautta.


      • kkkuy
        322322323 kirjoitti:

        Olen kanssasi samaa mieltä, että ns. nopean mielihyvän tavoittelijat muodostavat harvemmin pitkiä suhteita. Ainakin ne ovat epästabiilimpia, tämä lienee melko itsestään selvää.

        Tämä "henkinen yhteys" on vaan aika heikosti mitattava ominaisuus ellei se voida määritellä ekvivalentisti asioiden kuten koulutus, tulotaso, vanhempien tausta, asuinpaikka, ikä, aiemmat suhteet, työ yms. syntyvän kombinaation kautta.

        Minusta on turha haukkua toisia "epästabiileiksi" ja "nopean mielihyvän tavoittelijoiksi" vain sillä perusteella, ettei heillä ole ollut pitkiä parisuhteita. Parisuhteen laatua kun ei voi mitata suhteen pituudella. Ja ainoa ihminen joka voi kommentoida omista parisuhteistaan on ihminen itse. Mitata ei voi mitenkään, ellei parisuhteilija itse tee sitä.

        Parisuhteeseen vaikuttaa ennen kaikkea parin molemman osapuoliskon persoonallisuus, historia, sosiaalinen ympäristö jne. Pelkästään sillä onko puolisot ekstro-vai introvertteja (vai ambivertteja) on suuri merkitys suhteen onnistumisen kannalta. Miten he osaavat huomioida toisen mahdollisesti hyvinkin erilaiset ajatukset, tarpeet, näkemykset, mieltymykset jne.

        Ulospäinsuuntautuneet ekstrovertit eivät jää kovin moneksi vuodeksi pohtimaan mitään, ei myöskään mahdollista avioeroa. Introvertit sen sijaan voivat miettiä maailman tappiin asti asioita, esim. mahdollista avioeroa ja saavat lopulta erottua vuosien päästä. Ihan tolkutonta lähteä arvostelemaan toisten erilaisia luonteenomaista käyttäytymistä.


      • 322322323

        "Minusta on turha haukkua toisia "epästabiileiksi" ja "nopean mielihyvän tavoittelijoiksi" vain sillä perusteella, ettei heillä ole ollut pitkiä parisuhteita"

        Kyseessähän on vain huomio, että epästabiileilla henkilöillä on harvemmin pitkiä suhteita kuin stabiililla. Elämä on kuitenkin pitkälti sattumaa ja kaikki ei ole näin yksioikoista.

        Parisuhdeonni on tietysti suurta jos jaksaa vaihtaa partneria koko ajan jahdaten alun ihastumisen ja rakastumisentunnetta. Harvalla on resursseja/jaksamista/kiinnostusta tähän.

        Introvertti tapaa hitaammin uusia ihmisiä, mutta saattaa yhtä hyvin menneessä märehtimisen sijaan miettiä missä on onnistunut ja epäonnistunut ekstrovertin päättömän suhaamisen sijaan ja näin onnistua paremmin seuraavassa suhteessa. Introverttien suhteet ovat yleensä pidempiä, ekstroverteilla lyhempiä ja niitä on enemmän.


      • Ambivertti.n
        322322323 kirjoitti:

        "Minusta on turha haukkua toisia "epästabiileiksi" ja "nopean mielihyvän tavoittelijoiksi" vain sillä perusteella, ettei heillä ole ollut pitkiä parisuhteita"

        Kyseessähän on vain huomio, että epästabiileilla henkilöillä on harvemmin pitkiä suhteita kuin stabiililla. Elämä on kuitenkin pitkälti sattumaa ja kaikki ei ole näin yksioikoista.

        Parisuhdeonni on tietysti suurta jos jaksaa vaihtaa partneria koko ajan jahdaten alun ihastumisen ja rakastumisentunnetta. Harvalla on resursseja/jaksamista/kiinnostusta tähän.

        Introvertti tapaa hitaammin uusia ihmisiä, mutta saattaa yhtä hyvin menneessä märehtimisen sijaan miettiä missä on onnistunut ja epäonnistunut ekstrovertin päättömän suhaamisen sijaan ja näin onnistua paremmin seuraavassa suhteessa. Introverttien suhteet ovat yleensä pidempiä, ekstroverteilla lyhempiä ja niitä on enemmän.

        Tajuatkos että tuossa on kyse ihmisten erilaisuudesta?Ei mistään paremmuudesta.Ekstrovertit ja introvertit ovat yhtä arvokkaita,samanarvoisia siis.


      • 322322323

        Joku tykkää äidstä ja toinen tyttärestä, näinhän se on.


    • vv4r

      20 vuotta naimissa ja seksi vaimon kanssa on parasta maailmassa minusta. Kiltti tulee olla puolin ja toisin ja haluta toisen parasta. Omaa aikaa on liikaa, emme purjehdi koska taloustilanne heikko, kiitos kovan verotuksen ja kommunistivaltion.

    • jkuuio

      Paisuhteessa onnistuvat vain ihmiset, jotka ovat villin nuoruutensa eläneet ja osaavat jo asettua arkeen ja ilman vaatimuksia toiselle.
      Parisuhteessa ei kadehdita ja kahlehdita kumppania. Osataan puhua myös vaikeista asioista, hoitaa talous yhteisellä suunnitelmalla, kumpikaan ei sooloile talousasioissa, ostamalla itselleen kalliita autoja, moottoripyöriä tai jotain matkaa yksin. Näistä puhutaan yhdessä ja tehdään päätös ovatko mahdollisia vai ei.

      Osataan elää pakostakin iän ja erilaisten asioiden myötä tulevat muutokset toista tukien ja joskus jopa kieltäytymällä omista haaveista.

      Kun vielä jokaiselle osuisi puoliso, joka osaa nähdä ihan itse, miten voisi auttaa esim. kotitöissä , ilman että täytyy aina yr

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe