Miten voin poisoppia kotoaopitusta ateismista?

EnHaluaSitä

Ateistisessa kodissani minut pakotettiin kuuntelemaan ja hyväksymään ateistien vihapuheita, ilkeyttä ja loukkaavuutta.

Haluan vihdoin päästä eroon lapsuuteni painolastista, ateistisesta vihasta, joka on painanut ja varjostanut koko lapsuuttani ja nuoruuttani.

Voisitteko neuvoa, miten voisin nollata kaiken tietämykseni siitä barbaarisesta mielentilasta, jota myös ateismiksi kutsutaan?

Haluan niin kovasti nollata mielessäni kaiken ateismiin liittyvän epärehellisyyden, pahuuden, vihamielisyyden, epäinhimillisyyden ja kaiken laaja-alaisen typeryyden.

Onko kellään positiivista kokemusta aktiivisesta poisoppimisesta, jonka avulla voisin vihdoin heittää ateismin varjon pois päältäni?

26

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 53245324523

      Yritä liittää aikaisemmin negatiivisina opittuihin näkemyksiin positiivinen, kristillinen arvolataus ja maailma hymyilee taas!

      • Eitsiisus

        Jep raamattu vaan kouraan ja aivot narikkaan. Kyllä se siitä...


      • helppo.nakki

        Kun ryhtyy tuomitsemaan ihmisiä helvettiin, on jo askeleen lähempänä aitoa kristillistä lähimmäisrakkautta. Sitten vain alkaa epäröimättä uskoa puhuviin käärmeisiin, puhuviin aaseihin, puhuviin palaviin pensaisiin, ja katso, yhtäkkiä olet aito aivopesty kristitty.


    • fda

      Olet ainakin kotonasi oppinut vihapuheita, etkä siitä tunnu oppineen pois kun jauhat täällä päivästä toiseen jonninjoutavia ateisteista. Et ole kauas pudonnut puusta vaikka et olisi enää ateisti.

    • ateismionnollaja

      Kysyn sinulta, miksi odotat apua ateisteilta? Ei heillä ole tähän kykyä vastata. Onko sinulla tämä ongelma vai haluatko söhäistä ateisteja. Se ajatus tästä kristitylle tulee.
      Mikäli sinulla on "selkäytimeen ujutettua vihaa" niin apua saat ongelmaan kristityiltä sielunhoitajilta ja esitä kysymys ainakin uskovaisten palstalla.
      Näin lyhyesti sanoen. Perusapu tulee Kristuksen armon kautta ja anteeksiantamuksessa. Päästä minut kaikesta pahasta ....

      • EnHaluaSitä

        Ja sinä uskoainen uhkailija ole HILJAA. Toivottavasti sinut heitettään tyrmään


      • fda
        EnHaluaSitä kirjoitti:

        Ja sinä uskoainen uhkailija ole HILJAA. Toivottavasti sinut heitettään tyrmään

        Sinähän se uhkailija olet, nikkivaras. Ei kukaan luule ateismionnollan olevan uhkailija joten mene kiltisti nurkkaan häpeämään jos edes sen verta osaat.


    • 18plus12

      Ateismi on nimitys siitä ettei usko mihinkään yliluonnolliseen, se jos sun vahemmat on opettanut sut käyttäytymään huonosti ja ajattelemaan pahaa muista johtuu vain sun vanhempien omasta yksilöllisestä persoonallisuudesta. Samantien voisi sanoa että vanhemmat on vegaaneja ja opettanut vihamielisen ajattelutavan.
      Jos oletetaan että ap on tosissaan, suosittelen että odotat muutamia vuosia että sulla on ikää muuttaa pois, sitten olet sellainen kuin haluat.

    • Oivoikamalaa

      Miksi vastailette provosoijalle kuin ottaisitte tosissaan hänen kirjoituksensa?. Tätä ateismipanettelusontaa tänne syydetään yhtenään, usein aloitukset jo paljastavan mistä on kyse, tämä aloitus on tehty aavistuksen huolellisemmin ja heti se otetaan täydestä. Provosoivan aloittajan seuratessa nautinnolla ja naurulla aikaansaannostaan muutamat pohtivat vakavissaan miten pientä raukkaa neuvoisivat...

      • Ennen viestiäsi oli aloitukseen kommentoitu suoraan 4 kertaa. Ensimmäisestä ei voi suoraan arvioida, että onko tosissaan vai trolli, toinen oli asiallinen, nimeomaan aloittajan trollailun tunnistava kuittailu, kolmas oli aloittajamaista vinoilua, ja vasta neljäs eli 1/4 kommentti suoraan aloitukseen, oli varsinaisesti neuvomista.

        Ei tässä nyt varmaan siis ollut siitä kyse, että "muutamat pohtivat vakavissaan" miten neuvoja. Oletko huomioinut sitäkään, että yleensäkään näissä tapauksissa ei välttämättä ole kyse siitä, että itse aloitus otettaisiin vakavissaan, vaan vastauksen sävyssä voi olla kyse muustakin?


      • Giigari

        Aloitus on hyvin vastaanvanlainen kuin useat samankaltaiset joita tänne tasaiseen tahtiin tulee.

        Toinen suht yleinen aloitusmalli näyttää olevan se "Ateistit eivät osaa edes...", "Ateistit puhuvat pahaa kanssaihmisistään...", "Ateistien pitäisi lopettaa vaimonsa hakkaaminen..." jotka näin pääosin vaikuttavat entisen "seeioleväääääriiiiiin"in, nykyisen "veilingöös"sin rävellyksiltä.

        Tämäkin aloitus kuuluu sarjaan: Ei kovin vakavasti otettava.

        Teksti ei huomionarvoisesti sisällä edes mitään tiettyjä henkilökohtaisia yksityiskohtia joita omakohtaiselta kertomukselta odottaisi, vaan kodissa vaan oli yleisesti "ateistien vihapuheita, ilkeyttä ja loukkaavuutta".

        Mitähän nuokin mahtavat olla? Ateistista ilkeyttä? Sen ääneen sanominen että jumalaa ei näyttäisi olevan olemassa? Oi kauhua.

        Aloitus on geneerinen koska aloittajalla ei ole mielikuvitusta kirjoittajana, eikä toisaalta selkeästi myöskään kokemusta jonka kautta voisi tuota keksittyä "ateistisen kodin" elämäänsä kuvailla tiettyjen tapahtumien jatkumona, joten koko aloitus oli hyvin oppikirjamaisen oloinen ja yleisellä tasolla mitäänsanomaton.

        Eron huomaa hyvin jos on omakohtaisia kokemuksia kuvailevia viestejä ja kirjoituksia lukenut niin niissä mennään yksityiskohtiin ja tiettyihin tapahtumiin jotka kirjoittajaa hiertävät, koska yksittäisistä tapahtumistahan meidän jokaisen kokemusmaailma koostuu.

        Yksikään ateistinen koti ei ole "ateistisesti ilkeä", tai toisaalta vaikka ns. kristillinen koti "kristillisestikään ilkeä".

        Kyllä siellä ilkeitä ovat ne ihmiset ihan riippumatta maailmankatsomuksesta. Jos ihminen on luoteeltaan julma ja kusipäinen se luonne löytyy kyseisestä tyypistä kyllä ihan uskonnosta tai sen puutteesta huolimatta. Siitä voi saada lisäpontta ja tekosyitä, mutta ihmisen perusluonne lähtee toistaalta.

        Tässä taas koko teksti oli yleistä "ateistinen koti, ateistinen opetus, ateistinen typeryys jne." ja tämän puolesta sopii palstan uskovien kirjoittamaan jatkumoon jossa itse asiasta ei tiedetä oikein mitään että sitä kannattaisi lähteä kommentoimaan, mutta kun tahto on kova niin sitä tehdään siitä huolimatta. Ja sen johdosta syntyy juuri tällaisia läjiä ja kertomuksia jotka eivät millään tasolla vaikuta todellisilta vaan ihan tietynlaisen itseään toistavan puppulausegeneraattorin tuotoksilta.

        "Kun olin ateisti yritykseni kärsi ja olin konkurssin partaalla, sitten tulin uskoon ja rahaa alkoi tulla ovista ja ikkunoista kun kaikki kunnon uskovat tulivat avukseni" taisi olla pääpiirteissään eräs aiemmista tämän saman sarjan teksteistä.


    • tertwertwe

      Haluan auttaa avaajaa. Käy kirkossa ja rukoile.

      • tertwertwe

        Salem Baron cockstock, eli Jeesusta


      • tertwertwe

        Haluan kristittynä auttaa ja ulkoistan ihmisten auttamisen Jeesukselle.


    • oikea_tapa

      Ala käyttämään alkoholia ja huumeita. Rikolliseksikin olisi hyvä ryhtyä.

      Kun olet päässyt ns. pohjalle ja totaalisen sekaisin, niin sitten on aika tehdä parannus ja alkaa uskovaksi johonkin lahkoon. Tätä tapaa ovat monet uskovat käyttäneet.

      Miksipä et sinäkin!

    • Rahat_Jesselle

      Mikä tahansa hihhulilahko ottaa mielellään vastaan uusia jäseniä. Muista pitää lompakko esillä ja avoinna niin kyllä se jäsenyyys siitä irtoaa.

    • A.Teisti

      Aloitus on tyypillinen esimerkki uskisten epärehellisyydestä. Uskikset esim. lukevat uskontoa, uskiksia ja heidän lahkojaan arvostelevia kirjoituksia ja sitten vääntävät ne päälaelleen syyttääkseen "vastapuolta" siitä, mistä heitä itseään on syytetty. Ovathan uskikset syyttäneet ateisteja esim. ahdasmielisiksi, kun eivät hyväksy uskisten (ateistien mielestä järjettömiä) kuvitelmia.

      Käännetäänpä aloituksen teksti "toisinpäin" ja saadaan tyypillinen kuvaus uskislahkoista:

      "Uskonnollisessa kodissani minut pakotettiin kuuntelemaan ja hyväksymään uskovaisten vihapuheita, ilkeyttä ja loukkaavuutta.
      Haluan vihdoin päästä eroon lapsuuteni painolastista, uskonnollisesta vihasta, joka on painanut ja varjostanut koko lapsuuttani ja nuoruuttani.
      Voisitteko neuvoa, miten voisin nollata kaiken tietämykseni siitä barbaarisesta mielentilasta, jota myös uskonnoksi kutsutaan?
      Haluan niin kovasti nollata mielessäni kaiken uskontoon liittyvän epärehellisyyden, pahuuden, vihamielisyyden, epäinhimillisyyden ja kaiken laaja-alaisen typeryyden.
      Onko kellään positiivista kokemusta aktiivisesta poisoppimisesta, jonka avulla voisin vihdoin heittää uskonnon varjon pois päältäni?"

      Eikös teksti tuntunut nyt paljon luontevammalta... :)

      • kretut_kuntoon

        Tuota se aloituksen tehnyt kretupellekin varmaan tarkoitti mutta kretuna ei enää osaa ilmaista itseään muuten kuin kääntämällä kaikki asiat väärinpäin. Mutta hyvä kun myöntää tarvitsevansa apua. Siitä se paraneminen lähtee. Kretuudesta pääsee loppujen lopuksi helposti irti. Ei tarvitse kuin myöntää tosiasiat itselleen ja on jo parantunut.


      • 105
        kretut_kuntoon kirjoitti:

        Tuota se aloituksen tehnyt kretupellekin varmaan tarkoitti mutta kretuna ei enää osaa ilmaista itseään muuten kuin kääntämällä kaikki asiat väärinpäin. Mutta hyvä kun myöntää tarvitsevansa apua. Siitä se paraneminen lähtee. Kretuudesta pääsee loppujen lopuksi helposti irti. Ei tarvitse kuin myöntää tosiasiat itselleen ja on jo parantunut.

        "Kretuudesta pääsee loppujen lopuksi helposti irti."

        Kyse on siitä, että mistä kreationisti saisi tarpeeksi älykkyyttä, että pääsisi kreationismista irti.

        Asia ei mene niin, että yksilön älykkyys riippuu siitä onko joku kreationisti vai ei. Jos yksilö jättää kreationismin, niin ei hänen älykkyytensä siitä muutu.

        Syy ja seuraus; Jos ihminen on tarpeeksi älykäs, niin hän ei ole kreationisti.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Valehtelet kuin kristitty. Jokainen voi miettiä mikä on se "totuus", jota haluaa edistää valehtelemalla.

    • pekkatkontulasta

      Olennainen on oma asenne toista ihmistä kohtaan, hän ihmisarvonsa tunnustaminen ja hänen oikeutensa uskontoon tai a-te(o)ismiin. Toisille ajatuksille vihamielisiä on muslimeissa, kritityissä, ateisteissa.... eli kaikissa ryhmissä, samoin on kiihkoilijoita. Annat toisten olla ajatuksissaan sellaisina joita ovat, ja hyväksyt heidän valintansa. Katsot eteenpäin ja nautit jokaisesta päivästä.

    • Aada-a

      Ole huoletta, se käy helposti. Ota rohkeasti vain yhteyttä mielellään jonkin karismaatisen seurakunnan pastoriin ja kerro hänelle huolesi.
      Sinusta ajetaan ulos useita riivaajia, pahoja henkiä jotka ovat syntisessä, vihamielisessä lapsuudenperheessäsi sinut valinneet asuinsijakseen.
      Mikäli lisäksi tulet elävään uskoon voit jatkossa iloita ja riemuitaa vääräuskoisten joutumisesta helvettiin.
      Kultahampaita tulee uskonvarmuuden seurauksena suuhusi ja myös kultahippujen leijailusta voit iloita.Mikäli olet ylipainoinen voit lisäksi rukouksen avulla laihtua salamannopeasti, mutta muista pitää housuista kiinni etteivät ne putoa rukoilun ja ihmeiden tuoksinassa.

      • kutitti.nauruhermoani

        Tämä oli aika messevä messitsi, tunsin iloa ja hupaistusta lukiessani :))))


    • rahatpoistyhmiltä

      Uskonnon omaksuminen on lapsellisen helppoa - sinun tarvitsee vain lopettaa kaikki ajatteleminen. Uskot vain täysin sokeasti ja kritiikittä ja koskaan mitään ajattelematta kaiken mitä joku uskonveli tai lipevä saarnaajahelppoheikki sinulle satuilee. Niin ja annat heille kaikki rahasi, mieluiten käteisellä mutta tilisiirtokin käy.

      Jos mieleesi silti joskus pulahtaa jokin ajatus tai - hui olkoon - epäilyksen siemen, niin muista että se kaikki on vain sielunvihollisen lähettämää eksytystä sinun oikean uskosi horjuttamiseksi. Kyllä maapallo ja ihmiskunta ihan oikeasti ovat 6000 vuotta vanhoja, aivan kuten uskonveli ja satusaarnaaja sinulle kertovat.

      Ja jos rahasi ovat jo loppu, niin myy kaikki kiinteä irtain omaisuutesi ja anna niistä saadut rahat heille. Ne menevät hyvään tarkoitukseen eli kultahampaisiin, jotka ovat hämmästyttävästi - ihme, ihme - ilmestyneet saarnaajan ja tämän apurin suuhun jumalallisena ihmeenä, samoin kuin se kultainen Rolex käsivarteen.

    • askeetti54321

      Käy Valamon luostarissa ja tutustu ortodoksmiin.

      Minulle se avasi uuden näkemyksen.

    • Liity johonkin mahdollisimman rankkaan hihhulilahkoon joka ei noin vain päästäkään sinua otteestaan niin johan alkaa menneisyyden ateistinen painolasti tuntua höyhentäkin kevyemmältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe