Painonnonostoliikkeet bodauksessa

Nikkeri95

Hei vaan. Kannattaako tehdä rinnallevetoa ja siitä punnerrusta ylös jos haluaa lihasmassaa? Eräs vanha ukko sanoi että tee sitä jos haluat yläkropasta vahvan ja lihaksikkaan. Opettikin liikettä ja kyllä se tehokas on.
Sitten kun luin nettiä niin selvisi että nämä vanhat bodarit, arnold, grimek jne tekivät paljon painonnostoliikkeitä. Sitten vielä eräs bodari, nimeä en muista, sanoi että pitäisi keskittyä rautaan tangossa eikä lihasten pumppaamiseen jos haluaa isoksi.

Mutta sitten nykyään kukaan ei tee niitä ja lihaksiakin pumpataan pitkillä happosarjoilla.
Apua, meen ihan sekaisin.

23

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoBlueteam

      täkeintä on pumppaus ja edestakainen liike

      ei saa unohtaa liukastetta

    • Joujoujouuu

      Marjiksella ei ole muuta tekemistä kuin roikkua täällä.

      • aitoBlueteam

        häh

        mitäs tämä tarkoittaa

        missä on elämäni valo


      • aitoBlueteam

        pumppaus rulez okei


      • nylkytinylknylk
        aitoBlueteam kirjoitti:

        häh

        mitäs tämä tarkoittaa

        missä on elämäni valo

        Tässä ollaan. Älä hätäile. Hain vaan uudet paristot valoon. Nyt taas valo loistaa tunnelissa.


    • Vldkcifkd

      Grimekin mukaan bodaus ja painonnosto yhdessä on loistava ajatus. bodausta 2 kertaa viikossa ja painonnpstoa kerran viikossa.
      Löysin hyvän linkin keskusteluun. http://www.irongarmx.net/phpBB2/viewtopic.php?t=4861

    • vm43

      Palstalle tyypillisesti bodauksesta tietämättömänä voin esiintyä sen asiantuntijana, kuten moni muukin asiassa jos toisessakin.

      Minun on vaikea kuvitella miten rinnalleveto palvelisi välittömästi lihasmassan hankkimisen tavoitetta.
      Rive vaatii hyvää koordinatiota, liikkuvuutta, nopeutta ja jo submaksimiraudoilla räjähtävyyttä.
      Riven etu on siinä, että nousujohteisella treenillä pääsee uusille ärsykealueille jotka palvelevat myös bodausta ja rive hidastaa jähyämisen aiheuttamaa kangistumista.
      Näkemäni rinnallevedot ovat etupäässä olleet ykkösvedon vauhti pysähtyen reisiltä pomputtamista ja olkapäille kääntö on luokaton = ei oikeastaan ole.

      Pystypunnerruksen vaikutus riippuu suoritustavasta.
      Edestä tai niskan takaa pitkiä, hitaita sarjoja vai submaksimaalisilla raudoilla lyhyitä, teräviä. Viimemainittujen bonuksena on myös siirtyminen suurempiin painoihin jähysarjoissakin.
      Punnertajille on yleistä ettei tanko ole olkapäillä vaan käsien varassa rinnalla. Punnerruksen terävyys on hukassa jo heti alkuun.

      Irroitellessani ojentajista reservitehoja olen tehnyt samassa sarjasssa yhdistelmää 2 x punnerrus 2 x vauhtipunnerrus 1 x raaka työntö. Painot sitä luokkaa, ettei vitonen menisi peruspunnerruksella. 4 - 6 sarjaa.
      Ei varmaan kasvata ojentajaa mutta jähysarjojen painot kasvavat.

      • toimivajuttu

        Voi tehdä ihan hyvin. Itse kun aloin tekemään riveä raakana 6×8 sarjat 1,5 min palautuksella niin alkoi massaa tulemaan käsiin, olkapäihin, yläselkään, epäkkäisiin. Ja paljon. 105Kg ennätys painot millä sarjat on tullut tehtyä.
        Tempausvala toinen hyvä liike. Siinä olen tehnyt syväänkyykkyyn 5×15 sarjat 2min palautuksella, ennätys painot 85kg sarjoissa.
        Nämä liikkeet pari kertaa viikossa. Toinen kova treeni, isot painot. Ja toinen taas pienemmillä painoilla, 15-20 kg vähemmän.
        Näiden lisäksi penkkiä, kyykkyä, mave,leuanvetoa. Taljat,käsipaino liikkeet, kahvakuula tuo sopivasti muutosta liikkeisiin.


    • Vmvaikkavittu32

      Vmp, vm43.

      • ennenkaikkioli

        Ennen luotettiin enemmän kovaan treeniin ja hyvään ruokaan mutta nykyisin luotetaan liikaa aineisiin.


    • tyibnvb

      Mitään muuta ei tarvitse tehdä ikinä kuin painonnostoliikkeitä saadakseen vahvan ja lihaksikkaan ruumiin. Hell, jopa telinevoimisteluliikkeet riittävät tähän.

    • WakaWanhaWoimamies

      "Kannattaako tehdä rinnallevetoa ja siitä punnerrusta ylös jos haluaa lihasmassaa?"

      Kannattaa. Ehdottomasti kannattaa tehdä mahdollisimman paljon toiminnallisuutta kehittäviä ja ylläpitäviä liikkeitä. Ne ei vaikuta lihasmassan kehitykseen ainakaan huonosti.

      "Sitten vielä eräs bodari, nimeä en muista, sanoi että pitäisi keskittyä rautaan tangossa eikä lihasten pumppaamiseen jos haluaa isoksi. Mutta sitten nykyään kukaan ei tee niitä ja lihaksiakin pumpataan pitkillä happosarjoilla."

      Mitä enemmän luet ja tutkit asioita, sitä enemmän vastakkaisia mielipiteitä saat ja sitä enemmän sekaisin menet. Yksi sanoo toista, toinen toista.

      Niinpä onkin parasta nojautua tutkimustietoon, koska se on aidosti tutkittua ja dokumentoitua tietoa.

      Asia on itsessään hyvin yksinkertainen. Ennen sanottiin, että 1-5 toistoa voimaa, 6-10 toistoa lihasmassaa ja 10-> toistoa kestävyyttä. Ihan hyvä nyrkkisääntö kyllä. Nykyinen tutkimustieto ei kumoa tuota väitettä, mutta hieman laajentaa sitä. Lihasmassa nimittäin kehittyy yhä paljon tehdessä 5 tai 20 toistoa. Kunhan sarja tehdään ns. failureen. Toinen asia, joka vaikuttaa on kokonaisvolyymi. Eli sarjoja täytyy tulla riittävä määrä. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että 9 sarjan jälkeen viikossa lihasmassan kasvu ei enää radikaalisti lisääntynyt.

      Voima sen sijaan kehittyy vain tekemällä suurilla painoilla vähän toistoja.

      Eli jos tavoitteena on lihasmassan kasvatus ensisijaisesti, niin toistomäärällä ei ole väliä. Jos taas haluat voimaa samalla, on painotus pidettävä vähäisissä toistomäärissä ja isoissa raudoissa. Kuitenkin tekniikka on hyvä muistaa pitää puhtaana, eli kiloja ei nostella tekniikan kustannuksella.

      Oma henk. koht suositukseni on pysytellä ainakin ensimmäiset puoli vuotta yli 8 toiston sarjoissa. Oman kokemukseni mukaan silloin aloittelijan tekniikka hioutuu nopeasti oikeaksi, eikä tekniikka rikkoudu liikaa. Kun aletaan menemään alle 5 toiston, alkaa tulemaan tekniikkavirheitä. Lisäksi painojen lisääntyessä keskushermosto alkaa kuormittumaan ja se vaatii jo hieman kokemusta palautua siitä.

      Eli, lihakselle vähintään 9 sarjaa viikossa. Jos teet jaetulla ohjelmalla, voit tehdä vaikka käsiä treenatessa 6-9 sarjaa hauista ja vaikka selkäpäivänä 3-4 sarjaa hauista. Olettaen siis, että selkä tehdään eri päivänä kuin kädet, eikä ne ole edellisenä tai seuraavana päivänä. Ja tietysti toistot on yli 8. Kun mennään voimien kasvatukseen, alkaa keskushermoston rasitus rajoittamaan palautumista.

      Yksinkertaistettuna siis:
      -Sarjoja riittävästi lihakselle.
      -Sarjat loppuun saakka hyvällä tekniikalla
      -Toistot päälle 8 ensimmäiset puoli vuotta.

      "Apua, meen ihan sekaisin."

      Olen nostellut aktiivisesti painoja yli 20 vuotta ja vieläkin opin uutta. Ei ole olemassa "yhtä oikeaa" treenitapaa. Mitä enemmän luet, sitä enemmän menet sekaisin, koska maailmassa on yhtä monta "gurua" omine hienoine metodeineen ja selityksineen miksi juuri heidän tapa on ainoa oikea.

      Siksipä, mene salille ja nosta punnuksia. Se on paras tapa.

    • Kakkasetäää

      Moikkelis koikkelis ja hirmeli hoi! Kyllä se niin on että jos

      • kusitäti

        Moi vaan :)
        Niin on


    • valmentaja1234

      Kannattaa. Vm43 tuota aika hyvin valottikin. Rv oikein suoritettuna kehittää hermostollista maksimi- ja nopeusvoimaa, koordinaatiota ja myös liikkuvuutta. Vaikutus ei suoraan ole hypertrofista (lihasmassaa kasvattavaa) mutta antaa uusia eväitä tehdä sitä bodaustreeniä sitten paremmin. Ehkäisee myös hidastumista, kangistumista jne; pysyt terävämpänä, hermosto ja nopeat motoriset yksiköt toimii jne jne.

    • setä60

      Jokainen entisaikojen bodari teki punnerruksia (clean&press), korkeita vetoja, tempausta, työntöä.
      Vielä Arskan alkuaikoina näitä tehtiin yleisesti. Mutta jokainen bodari on jättänyt nämä liikkeet pois, Danny Padilla kertoi että oli lahjakas painonnostossa ja voimanostossa, mutta sydän oli kehonrakennuksessa. Menen nyt massamonstereihin, mutta ei Phil Heath olisi kaikkien aikojen paras bodari jos tekisi painonnostoliikkeitä.
      Ei bodarit olisi niin lihaksikkaita jos edelleen keskityttäisiin painonnostoliikkeisiin.
      Tein itse aikoinaan paljonkin näitä liikkeitä ja kyllä niillä patti kasvoi.
      Niillä saa atleettisen vartalon mutta ei se minulle riitä.

      • niinettäniin

        Miksi phil ei olisi jos olisi tehnyt painonnosto liikkeitä body tyylillä.
        Luulen että olisi ollut vielä isompi.


      • blööåå

        Siksi ei tee koska ne ei ole bodausliikkeitä vaikka tekisi miten.


      • nohuhhuhhuuuh

        Et taida ymmärtää mikä aiheuttaa lihaskasvua. Sinun mielestäsi on jotain bodausliikkeitä ja niitä hinkuttamalla lihas kasvaa???? Lihasko ei kasva jos tekee vaikka voimanosto liikkeitä tai jos vaikka laji on telinevoimistelu.


      • veeäm43
        nohuhhuhhuuuh kirjoitti:

        Et taida ymmärtää mikä aiheuttaa lihaskasvua. Sinun mielestäsi on jotain bodausliikkeitä ja niitä hinkuttamalla lihas kasvaa???? Lihasko ei kasva jos tekee vaikka voimanosto liikkeitä tai jos vaikka laji on telinevoimistelu.

        Aloitin 3krt/viikko ohjatut punttitreenit 15 vuotisena.
        Ensimmäinen vuosi meni olumpianostojen tekniikoiden opettelussa kuten myös apuliikkeiden hallinnassa.
        Toisena vuotena aloin hakea tehoa ja kolmannen vuoden aikana painoni nousi 10kg vyötärön kasvamatta yhtään. 85kg ja vyötärö 78cm. Tiedän tuon koska silloinen housumuoti oli trumpettilahkeinen eikä reiteni ja vyötäröni keskinäinen suhde sopinut silloiseen standardiin.
        Painonnousu vitutti koska sarjan noustessa nousi myös tulosvaatimukset. Silloin 1. luokan raja 82,5kg:ssa oli 300kg.


    • nojohanonettäniin

      Kyllähän tempausta voi tehdä 20 toiston sarjoja ilman että rysäyttää tangon aina lattiaan. Hallittu nosto ja hallittu lasku niin että tanko pysyy liikkeessä koko ajan. 2-3 sarjaa 1minuuttiin palautuksella.

      • veeäm43

        Sälyttääkseni edes rippeitä nopeudesta olen vetänyt tempaukset raakana polvien ja kivesten väliseltä alueelta.
        Mavetreenin jälkeen teen pienillä painoilla muutaman sarjan rinnallevetoja samoin "välimaastosta".
        Toinen vaihtoehto on vetää viimeiset mavet pienehköillä painoilla korkealle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe