Koiran vitamiinit

pepi-koiruus

Onko olemassa koiralle esim. lihanmakuista vitamiinipilleriä? Olen yrittänyt etsiä nettisivuilta mutta en ole löytänyt. On niin nirso villakoira vaikka kuinka piilottaa niin ei onnistu syöttämään.

10

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otaselkoa

      Syötä hyvälaatuista ruokaa, et tarvii pillereitä.Osta nirsoille koirille sopivaa ruokaa.Kysele eläinliikkeen myyjiltä, eikö monissa merkeissä ole makutakuukin?

      • pepi-koiruus

        Kyllä on kuule kyselty ja kokeiltu. Makutakuut on kokeiltu. Pyysin tietoa maku-vitamiinipillereistä. Koira haluaa syödä lähinnä kotiruokaa ja siinä ei kaikkia vitamiineja ole. Ikää jo 10 v.


      • elauttakoot
        pepi-koiruus kirjoitti:

        Kyllä on kuule kyselty ja kokeiltu. Makutakuut on kokeiltu. Pyysin tietoa maku-vitamiinipillereistä. Koira haluaa syödä lähinnä kotiruokaa ja siinä ei kaikkia vitamiineja ole. Ikää jo 10 v.

        Millaista kotiruokasi on?
        Jos siinä on raakaalihaa, ja vaikka valmiskasvispötköä,niin eiköhän niistä saa jo aikas paljon kaiken laista.
        Jos koirasi syö kypsennettyä, ihmisten jämä/kotona tehtyä ruokaa,asia onkin jo toinen.Yrjölänpuuro sopii kyllä monille.

        Koira ei itsessään ole koskaan nirso,omistaja opettaa koiran nirsoksi,ja koira oppiikin sitten,että kannattaa nirsoilla, omistaja sitten hädissään kaataa kuppiin ties mitä, koiralle kelpaavaa, mutta ei sopivaa.Kun omistaja käy kurkkimassa koiran syömisiä,lisäilee kupiin lisukkeita,jos ei muuten kelpaa, niin koira huomaa omistajan huolen,ja sen.Että kun oikein sinnittelee,ja odottaa, niin sitten saa aina parempaa.
        Vanhalla koiralla voi olla nirsoiluun muitakin,elimellisiä syitä, tai sitten ruoka ei vaan imeydy, koira ei saa siitä ravinteita enää niin kuin nuorena.Silloin kannattaa siirtyä vanhojen koirien rukaan, mutta ei diettiversioihin.Sinuna oikeasti kävisin el koiran kanssa,ja tutkituttaisin,ettei vika ole jossain muualla kun nirsoilussa.
        Vaikka syötäisit sille vitamiineja vaikka ja kuinka, se ei poista ongelmaa.
        Ei sairas ihminekään parannu vitamiineilla, se on vaan mainoskikka ;)


    • Paas kysyen Eläinlääkäriltä saat oikeat aineet ruokaan sekoitettavia kaiketi mauttomia.Mistä muuten tiedät tarviiko se vitamiineja? ja vielä mitä vitamiinia,ihmisille tarkoitetut sisältää vaikka mitä eihän ne toiset vaikuta esim,C-vitamiini on yleen yhtä tyhjän kanssa,ja muutamat jopa koiran terveydelle vaarallisia ellet teetä kokeita lekurilla.Minä teetin testit ja tulos oli se hyvä kotiruoka.

    • pienivalkoinen

      Aika harvoin ihmisetkään niitä vitamiinipillereitä oikeesti tarvii. Mainosmiehet on saaneet pääsi sekaisin. Ne pillerit on usein pelkkää lumetta. Jos koira tai sinä ette sairasta jotain vakavaa tautia, pärjäätte hyvin ilman.

    • Villa80

      Tiedän tunteen, meiltäkin löytyy maailman nirsoin villakoira, tosin vasta 3 vuotias. Itse luulen, että tällä on vehnäyliherkkyys. Ollaan jätetty ruoasta vehnä pois ja kokeiltu viljatonta nappulaa, mutta syö silti todella huonosti kaupan nappulaa. Syötämme nyt pääasiassa itsetehtyä ruokaa, johon sekoitetaan vähäsen nappulaa. En ole itse löytänyt mitään koirien vitamiinipillerejä, mutta ollaan annettu tälle koirien maitohappobakteereja (https://www.koipipartners.com/shop/suomi/koirat/lactohealth.html) sekä puunkuorijauhetta (https://www.koipipartners.com/shop/suomi/koirat/dorwest-herbs-puunkuorijauhe-200g.html) parantamaan ravintoaineiden imeytymistä. Meidän koira on syönyt noita ihan hyvin kun ne ripottelee ruoan päälle.

    • Miksi et anna jauhemaista? Sekoitat sen kunnolla ruokaan. Tai sitten murskaat pillerin hyvin jauheeksi. Jos koira on niin nirso, ettei noinkaan kelpaa, niin sitten vaan pistän pillerin pieniin osiin ja "tunget" kurkkuun. Tarvittaessa makupala päälle.

      Ja ihan hyvä, että varmistat ruuan vielä monivitamiini/kalkkivalmisteella.
      Harva koira kuitenkin niin monipuolisesti syö kotiruokaa, ja imeytyvyydestäkään ei aina tiedä, niin hyvä varmistaa vielä säännöllisesti tai kuureittain. Kalkkiahan ei myöskään riittävästi saa millään muotoa kotiruuasta useinkaan. Kasvaville ym, erityistarpeisille kannattaa anta säännöllisesti.

      C-vitamiinista sen verran, että se ei ole turha aina. Erityistarpeissa sen tarve lisääntyy, ja on jopa jo tutkimuksissa todettu, että ilman lisää ei välttämättä silloin riittävästi ole.
      Vitamiinipurkesisa lukee mitä niissä on. Jos ei niihin usko, niin ihan samoin voi epäillä kaikkea muutakin, esim. mitä kuivamuonissa on...

    • menenkin-psykiatrille

      Kyllä on tietäväistä porukkaa. Joku jopa epäilee mielenterveyttäni. Yhtään vastausta kysymykseeni en kuitenkaan saanut.

      • olipashän

        Oletpa epäkohtelias. Erilaisia vastauksia olet saanut. Jos ei miellytä, niin vika ei ole vastauksissa.


    • hemmottelu-turhaa

      Koiralle ei edes käy ihmisten vitamiinit eli maha sekaisin ja syöpää tai munuaisvaivoja tulossa jos niitä syttää. Liian vahvoja kaikki. Minulla ollut useita koiria ja nytkin uusi pentu taas ja ei ole olemassa nirsoa koiraa on vain lellivä omistaja. Ei ole ikinä koira kuollut ruokakupin äareen missään päin maailmaa jos siinä on ruokaa. Pentukin voi nirsoilla 3-5 päivää mutta syö kyllä kun nalkä todella tulee mitä siinä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe