Riittääkö enää aika hakea lääkikseen 2017?

Kokemuksiakaivataan

Olen lukenut lukiossa pitkän matematiikan, kemian ja fysiikan, koska halusin hakea lääkikseen. Hain kuitenkin heti lukiosta opiskelemaan toista alaa. Haaveet lääkiksestä elävät ja tajusin, että haluan ehkä sittenkin lääkikseen. Mitä mieltä ehdinkö tai onko ylipäätänsä järkevää yrittää tosissaan lääkikseen ensi keväänä? Kokemuksia, kauanko olette lukeneet tms.?

Lukio-opinnoistani on aikaa muutama vuosi, kirjoitin ylioppilaaksi 2013. Luulisin siis, että asiat palautuisivat aika nopeasti mieleen. Kertausta tietysti vaadittaisiin paljon.

8

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marjapentti

      "Haaveet lääkiksestä elävät ja tajusin, että haluan ehkä sittenkin lääkikseen. "

      Jos et ole varma, haluatko lääkikseen ja lääkäriksi, ehkä ei kannata tuhlata aikaa hakemiseen.

    • drg5

      Riippuu ihan omasta motivaatiosta. Hyvin ehtii vielä aloittaa lukemisen.

    • Tuonnempana

      Menet siwan kassalle vuodeksi ja haet sitten, ehkä.

    • Vieläehtiii

      Moi!

      Hyvin ehtii vielä. Itsekään en ole vielä kurssilla, vaan olen vasta nyt alkanut kunnolla lukemaan, mutta uskon, että tehokkuus on a ja o, ja että lääkikseen pyrkimiseen ei tarvitse pyhittää enempää kuin 5 kk. Kurssille menen vasta helmikuun lopussa varmaan.

      • fsfsfs

        11 pros pääsee lääkikseen uusista ylioppilaista. Todennäköisesti kirjoittaneet fykebi ja pitkä matematiikka.


      • ettäniin
        fsfsfs kirjoitti:

        11 pros pääsee lääkikseen uusista ylioppilaista. Todennäköisesti kirjoittaneet fykebi ja pitkä matematiikka.

        Lääkikseen mennään erittäin hyvillä lukiotiedoilla. Muuta lukemista ei tarvita. Tai korkeintaan parin viikon mieleenpalautusprojekti, jos lukiosta on aikaa yli puoli vuotta.

        Jos fykebi on ollut hyvin heikoissa kantimissa, perusteellinen tietojen kohennus on tietenkin paikallaan. Siinä voi mennä useita kuukausia, jopa vuosi.


    • hahqwwwwwqpå

      Ei hyvää päivää näitä vastauksia... Viimeksi kun tarkistin, keskimäräinen lukuaina lääkikseen oli 2,5v hakijaa kohden eli revi siitä. Mul oli kaveri ku kirjoitti pelkkää ällää keskiarvo vaatimato 10,0 eikä päässy 4kk lukemisella sisään. Lyhyimmällä lukuajalla minkä ite on kuullu on 6kk. Monet tuttuni päässeet vasta tokalla kerralla. Ekalla kerralla 95% huomaa vaan nolanneensa ittensä niissä pääsykokeissa. Lue kylmiltään edellisvuoden koe ja huomaa ite.

      Huom. lääkikseen hakee porukkaa jolle lääkikseen pääsy on koko elämä!!! Lukiosta saakka elämässä ei oo ollu mitään muuta. Älkää edes vaivautuko jos luulette et saatte niitä paremmat tulokset tekemällä asioita yhtään huonommin.

      Niin ja se täyden kympin tyyppi pääs monen muun maan lääkikseen läpi ja valkkas niistä yhen iha vaan todistuksen perusteella.

    • Lääkäri2010

      Lääkiksestä puhumattakaan Suomen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kiintiöt ovat hakijämäärään verrattuna sen verran surkeat, että ei missään nimessä voi odottaa kenenkään pääsevän heti ensimmäisellä hakukerralla sisään.

      Valitettavasti todellisuus suomessa on tällainen koulutuksen osalta: Kilpailu AMK ja yliopistopaikoista on hurjaa. Viime vuonna hakijoita oli n. 150 000 ja paikkoja n. 50 000, eli noin 30% pääsi opiskelemaan. On melkein kannattavampaa ensin hommata ihan perus ammatti kuten itse tein ja lähteä ihan mihin hommiin tahansa kuin yrittää suoraan lukiosta lääkikseen, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Kyse ei ole siitä, että olisitko tarpeeksi hyvä lääkikseen. Toki tietty lähtötaso on oltava, mutta kun hakijoita on aivan älyttömästi niin väistämättä myös kilpailu opiskelupaikoista on kovempaa. Lääkiksen pääsykoe on erittäin vaativa ja parhaimmin pääsykokeissa pärjäävät voittavat ja joissain tapauksissa parhaimman muistin omaavat voittavat jos kokeessa kysytään jotain nippelitietoa.

      Osa yliopistojen/amk pääsykokeista perustuu osittain tai jopa kokonaan ennaltaopiskeltavaan aineistoon tai kirjaan, riippuen alasta ja oppilaitoksesta, esim. lääkiksen pääsykoe perustuu raskaasti lukion kursseihin. Tämänlainen menetelmä mittaa ennemminkin muistia, ei älykkyyttä, eikä varsinkaan soveltuvuutta alalle, lieneekö tämä miksi nähdään yhä enemmän epäsoveliaita lääkäreitä.

      Jos sinulla on kuitenkin intohimoinen kiinnostus lääketiedettä kohtaan tai yleensäkin ihan mitä tahansa alaa kohtaan niin ehdottomasti hakemaan vaan ja jos et heti pääse sisään niin älä lannistu!

      T. 2010 valmistunut lääketieteen lisensiaatti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe