Persut vie diabeetikoiden lääkkeet

Hulluaho

Hallitus säästää lääkekorvauksista - aikuisiän diabetesta sairastaville luvassa satojen eurojen lisälasku

Diabetesliiton mukaan hallituksen säästötoimi kohdistuisi kipeimmin iäkkääseen pienituloiseen diabeetikkoon.

Kelan mukaan 80 000 henkilön omavastuuosuus on nousemassa päätöksen seurauksena 100-300 eurolla vuodessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102422513201_uu.shtml

Taas esimerkki siitä miten eliittipuolue persut haluaa tappaa sairaat vanhukset. Sairasta on persumeininki.

60

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A-Celle

      Hei, mutta eiks se ole kiva, että Håkan Svinrik voi antaa sen tuhannen hehtaarin metsätilan lapsilleen Bengtille ja Lisa-Lottelle olemattomalla lahjaverolla? Diabeetikot nyt kuolee kumminkin, mutta kun järjestelee hyvin asiat, niin Svinrik-suvun omaisuus säilyy vuosisatoja, kun ei tarvi kaiken maailman lihavia sairaita elätellä maksamalla turhia veroja.

      Kun valtiolla ei ole kaikkeen varaa, niin pitää priorisoida. Miljonäärien lahja- ja perintöveron alentaminen on tärkeää. Köyhät sairaat ei. Eiks je?

      • Persjalka

        Sinulle nimim. A-Celle.: Diapetes on muutakin kuin lihavien sairaus. Ns. ykköstyypin diapetes voi olla jo vastasyntyneellä. Ei kannata huudella jos ei tiedä mitään.


      • paksuperse
        Persjalka kirjoitti:

        Sinulle nimim. A-Celle.: Diapetes on muutakin kuin lihavien sairaus. Ns. ykköstyypin diapetes voi olla jo vastasyntyneellä. Ei kannata huudella jos ei tiedä mitään.

        Tää ei oo vittuiluu, mut voisit lukee jutut ennenkuin rupeet mollaamaan. Selle ironioi ihan oikeen, pikkisen sarkasmiakin havaittaviss. :)


    • KakkuPille

      Jumalauta persut, aijotteko tosiaan langeta tuohon pälvikaljurotan eli Sipilän unelmaan leikata taas köyhiltä ja sairailta ihmisiltä heidän saamiaan välttämättömiä etuisuuksia. Jos pälvikaljun unelma leikkauksista toteutuu niin takaan että tyttärenmies joka on persu, ei astu jalallaankaan ensi kesänä kesämökillemme, siellä ei navetta-nassejen renkejä kaivata.

    • Onhan tuokin tapa vähentää kuluja, mikäli saavat Sipilän hallituksen nerot vanhuksia vähentämään tai lopettamaan diabeteslääkityksensä.
      Kuolevat pois, riskinä tietystikin on, ja se luultavampi vaihtoehto, lisääntyy sairaalahoidot vanhuksille ja muille joiden lääkekuluja lisätään.
      Siis tämä typerysten "säästäminen" tulee vielä todellakin kalliiksi, ja verorahoja palaa.

      Mutta eihän insinööriltä niin paljoa voi odottaa.

      • Hulluaho

        Näinhän se on. Persujen viimeinen ratkaisu vanhustenhoidossa on törkeyden huippu


    • ei-soininazi

      Soinin ja Hitlerin linja köyhiä ja sairaita kohtaan on yhtä armoton. Vain menetelmät poikkeavat hieman toisistaan.

      • persuilu_on_sairaus

        Minusta Halla-ahon äänestäminen osoittaa äärimmäistä typeryyttä, jota ei kannattaisi missään nimessä kertoa julkisesti.


    • satasen-akka

      Kamalia nuo persut!

    • EroaSoini

      Pöljäpersujen "säästöt" johtavat menojen moninkertaistumiseen, kun diabetes-vanhuksilla ei ole enää varaa insuliiniin. Se taas johtaa kalliisiin sairaalahoitoihin ja pitkiin kuntoutuksiin.

      Tyhmyys ja aggressiivisuus on tuhoisa yhdistelmä.

    • Demariäänestäjäksi

      Diabeetikkojen vuoro osallistua hallituksen taloustalkoisiin – ”80 000 suomalaisen omavastuuosuus nousee satoja euroja vuodessa”

      Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen mielestä hallitus maksattaa diabetespotilailla kohtuuttoman laskun.


      SDP:n kansanedustaja ja terveystieteiden tohtori Merja Mäkisalo-Ropponen arvostelee Sipilän hallituksen päätöstä nostaa lääkekorvauksien omavastuuosuutta. Hänen mukaansa erityisesti pienituloisille diabetespotilaille on lankeamassa kohtuuttoman suuri lasku.

      – 80 000 suomalaisen omavastuuosuus nousee 100-300 euroa vuodessa. Se on monelle pienituloiselle eläkeläiselle iso raha. Moni ikäihminen joutuu valitsemaan ruoan tai lääkkeiden väliltä, Mäkisalo-Ropponen sanoo.

      – Säästöistä aiheutuvat lisäkustannukset kasvavat todennäköisesti säästöjä suurimmaksi. Hallitukselta puuttuu kyky laskea vaihtoehtoiskustannuksia, ja tämä lakiesitys on yksi esimerkki siitä.

      SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Kyseessä on jälleen yksi köyhyyttä ja epätasa-arvoa lisäävä lakiesitys.

      Suomen Diabetesliiton mukaan säästötoimi kohdistuu kipeimmin iäkkäisiin pienituloisiin diabetespotilaisiin. Mäkisalo-Ropponen on huolissaan kolmen porvaripuolueen moudostaman hallituksen päätöksestä.

      – Muutos kohdistuu etenkin alimpaan tuloluokkaan. Kyseessä on siis jälleen yksi köyhyyttä ja epätasa-arvoa lisäävä lakiesitys.

      Mäkisalo-Ropponen huomauttaa, että lääkehoidon laiminlyöminen lisää yhteiskunnan kustannuksia monella tavalla.

      – Lääkehoidon kustannukset kasvavat, sillä osa diabetespotilaista todennäköisesti siirtyy täysikorvattavan insuliinihoidon pariin, joka on yhteiskunnalle kalliimpi vaihtoehto ja hoitomuotona vaikeampi toteuttaa.

      Mäkisalo-Ropponen varoittaa, että lääkehoidon laiminlyönti heikentää hoitotasapainoa ja tämä johtaa komplikaatioriskin kasvamiseen.

      – Komplikaatiot taas nostavat hoitokustannuksia, hän toteaa.

      Mäkisalo-Ropposen ohella moni muukin sd-kansanedustaja on arvostellut hallituksen päätöstä leikata diabeetikkojen lääkekorvauksia.

      Kansanedustaja Suna Kymäläinen kuvaa esitystä kylmyyydessään jo eettisyyden rajoja koettelevaksi.

      – Hallitus on ajautunut tielle, jossa heikoimmilta viedään jälleen, hän sanoo.

      Myös Kymäläinen vaati tiistaina omassa kannanotossaan diabeetikkojen oireiden mukaisen hoidon turvaamista.

      • FistpumpataasTaas

        Mutta toisaalta: jollainhan ne ökyrikkaiden veroetuudet on korvattava. Ja kuka vielä sanoo, etteivät uusnatsipersut muka pysty vaikuttamaan hallituksessa? Köyhien, sairaiden, vanhusten ja vammaisten kurjistaminen on persuille ihan sydämen asia. Historiasta kiinnostuneet voivat tehdä vertailevaa tutkimusta siitä, mitä tapahtui 30-luvun Saksassa.


    • hyviätekojakaivataan

      Pakolais- ja laiton maahanmuutto aiheuttaa niin suuret kustannukset, etteivät persut sille mitään mahda. Nyt täytyy kurittää sairaita ja köyhiä suomalaisia. Tosin tähän ovat kaikki puolueet mukana, myös oppositio.

    • pSS-pimeyden-ydin

      Kun persut olivat oppositiossa, se ei omien sanojensa mukaan ollut vastuussa mistään. Nyt persut ovat hallituksessa ja syyttävät oppositiota hallituksen armottomasta linjasta. Järjetöntä persupopulismia taas kerran.

    • Selavie

      Hallituksen on hyvä leikata sairailta, kun he itse eivät ole sairastuneet, esim. diabetets, eikä tuskin heidän lähiomaisetkaan. Hallitus on nuoria kloppeja vähän yli viisikymmentä, jos sitäkään. He eivät voi tietää mitä tuo leikkaus tekee esim. 1000 euroa/kk eläkettä kituuttavalle vanhukselle, eli ostanko lääkkeet, että pysyn hengissä vai ruokaa? Jompi kumpi valittava. Minä toivon, että järki voittais tässä vakavassa asiassa. Sipilähän on aina ollut tunnetusti köyhien ja sairaiden kukkarolla. Surkeaa, että meillä on tuollainen pääministeri. Todella surkeaa!

    • RAL
    • No eikös tuo aikuisiän diabetes johdu yleensä huonoista elintavoista. Ylipaino ja liikkumattomuus ovat esimerkiski riskitekijöitä. Mielestäni on ihan oikein, että lihavat ihmiset saatetaan vihdoinkin vastuuseen huonoista elintavoistaan.

      • geenitvaihtoon

        geeneilleen ei voi mitään. vaikka liikkuu ja syö terveellisesti, voi sairastua. geenejä ei voi muuttaa. sama kun jätettäs alkoholistit ja kaikki muut sairaat hoitamatta.


      • geenitvaihtoon kirjoitti:

        geeneilleen ei voi mitään. vaikka liikkuu ja syö terveellisesti, voi sairastua. geenejä ei voi muuttaa. sama kun jätettäs alkoholistit ja kaikki muut sairaat hoitamatta.

        Diabeteksen syystähän voisi sitten lääkäri tehdä arvion, että johtuuko geeneistä vai ylipainosta. Lihava maksaisi itse ja perinnöllisesti sairastava ei. Mielestäni tämä olisi täysin reilua. Oma vikahan se on jos menee McDonaldsiin juoksulenkin sijaan.


      • tasapuolinenmaksu

        Tuolla väitteellä että olisi huonoilla elintavoilla aikaansaatu sairaus niin sitten samoille viivoille alkoholista tupakasta ja muista huonoista elintavoista aiheutuvien kustannusten maksu suoraan niistä riippuvien sairastumisien maksuihin.


      • tasapuolinenmaksu kirjoitti:

        Tuolla väitteellä että olisi huonoilla elintavoilla aikaansaatu sairaus niin sitten samoille viivoille alkoholista tupakasta ja muista huonoista elintavoista aiheutuvien kustannusten maksu suoraan niistä riippuvien sairastumisien maksuihin.

        Hyvä idea tuokin on minun mielestäni.


      • MelkoineKehäKukkanen

        Tosin joutusit sinäkin tuossa tapauksessa maksamaan, tänä päivänä et voi elää niin sanotuilla hyvillä elin tavoilla, joku tekemistäsi kuitenkin aiheuttaa jotain, siis oletko myös sinä valmis maksamaan.


      • MelkoineKehäKukkanen kirjoitti:

        Tosin joutusit sinäkin tuossa tapauksessa maksamaan, tänä päivänä et voi elää niin sanotuilla hyvillä elin tavoilla, joku tekemistäsi kuitenkin aiheuttaa jotain, siis oletko myös sinä valmis maksamaan.

        Mutta jotkut asiat aiheuttava terveyshaittoja toisia enemmän. Tupakka, alkoholi ja ylipaino ovat huomattavasti vaarallisempia tekijöitä, kuin esimerkiksi urheilu, josta voi aiheutua myös vammoja. On typerää ajatella, että voi tehdä mitä huvittaa, koska kaikki aiheuttaa jotain haitallista. Jotkin asiat vaan aiheuttavat haittoja toisia enemmän.


      • PersunIhmiskäsitys

        No, persuthan voisivat olla loogisia ja säätää lain kaikista niistä sairauksista, jotka jätetään hoitamatta, koska ne ovat itseaiheutettuja. Saattaisi pikkaisen kirpaista peruspersujakin.

        Jotta oltaisiin täysin johdonmukaisia, pitäisi jättää hoitamatta myös mm. kolarin aiheuttaneet tai yksin ulosajaneet. Hehän ovat selkeästi itse syyllisiä vammoihinsa, maksakoot itse hoitonsa, jos hoitoa haluavat - ei se kuulu persulogiikan mukaan yhteiskunnalle.


    • Selavie

      Ei se ihan noinkaan mene. Tiedän pikkulapsia, joilla vanhemmat terveitä ja lapsi sairastuu ykköstyypin diabetekseen. Lapsi ei voi valita vanhempiaan.

    • Keput-Kokkare-OnRosvot

      tuskin persut yksin johtaa maata. kepu pääministeri ja kokkareet, päättää yhdessä köyhien kyykyttämisestä. persut tuhoaa puolueensa, lähtemällä kepun ja kokkareiden apupuolueeksi.

    • Selavie

      Ylipaino, liikkumattomuus tai ei, hallituksen on kannettava vastuu myös sairaista. Kakkkostyypin diabetesta voi moni sarastaa tietämättään. Se on kansantauti Suomessa. Lähes joka toinen suomalainen siihen sairastuu jossain elämänvaiheessa.

    • läskienlätinää

      eipä soinikaan ole mikään terveys mannekiini. ukko paisuu kuin pullataikina. kohta pitää ostaa erikois leveillä ovilla varustettu virkapirssi, että mahtuu ovesta sisään.

    • LoisilleIlmaiseksi

      pakoloisia ehdotus ei varmaan koske. kaikki korvataan 100% . ilmais terveyden hoito yksityis klinikoilla. ilmaiset lääkkeet, kaupan päälle KELA GOLD kortilla rahaa taika seinästä.

      • persut_mamuttaa

        Joko persut ovat tuonkin järjestäneet?


      • Hulluaho
        persut_mamuttaa kirjoitti:

        Joko persut ovat tuonkin järjestäneet?

        Persut kehittivät KELA Black-kortin jolla pakolainen saa ekstrabonukset suoraan veteraanin tililtä aina kun nostaa rahaa...


    • armottomat-perSSut

      Persut eivät heikko-osaisia kohtaan armoa tunne.

    • todella-järkkyä

      Miksi persut vihaavat myös sairaita??

    • persuilu_on_sairaus

      Persuilu on sairaus.

    • mummo_76v_Hki

      Persut kiusaavat pitkäaikaissairaita ja pitkäaikaistyöttömiä. Eli kaikkein heikommassa asemassa olevia. HÄVETKÄÄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • EroaSoini

      Persujen idiotismilla ei ole mitään rajaa. Lääkekorvausten pienentäminen johtaa lääkehoidon laiminlyömiseen, mikä erityisesti diabetes-potilailla johtaa erittäin hankalasti hoidettaviin komplikaatioihin ja laitoshoidon lisääntymiseen. Persut oikein ylpeilevät jääräpäisyydellään, kun he pitävät kiinni tyhmistä päätöksistä.

      Tyhmyys ja aggressiivisuus on huonon yhdistelmä.

    • ei-soininazi

      Persujen suunnittelema lopullinen ratkaisu kaikkia köyhiä kohtaan on jo täydessä vauhdissa. Järkyttävää.

    • persuilu_on_sairaus

      Sokeritauti ei ole sokerin ylensyöntiä .... ymmärtäkää persut se .... PERKELE

    • käsittämätöntä

      Miksi persut oovat noin armottomia sairaita kohtaan??

    • rangaistus

      Tämä on petsuroistojen politiikkaa...

    • persut_on_paska_puolue

      Että persut kehtaakin .. ja kyllä ne kehtaa.

    • persujen_sananlasku

      Mitä sairaampi ja köyhempi ihminen, sitä kivempi sitä on rääkätä.

    • vitunsiat

      Persuroistit nyt jo sairaiden kimpussakin...

    • persut_vihaa_köyhiä

      Persut hei! Tuntuuko kivalta rääkätä sairaita?

      • peruspersu_Vantaa

        Kyllä. Ottaa ihan eteen ...


    • valoa-ps-kulisseihin
    • Soinismin_tulos

      Persut rahoittaa lääkekorvausten poistolla intohimoista mamutustaan ja jo täällä olevien mamujen hyysäystä. Se on selkeä viesti sairaille suomalaisille: Persut eivät välitä teistä, koska teillä ei ole poliittista arvoa.

      • totuus_persuista

        Hyvin sanottu.


    • kansanviholliset

      Soinilaisuus on aikamme tragedia...kelpaa siinä ukon muistella sanomisiaan ja "tekemisiään".

      Kansaa voi kusettaa vaaliuurnilla vain kerran ,sen jälkeen saa vain halveksuntaa osakseen.

      Oksettavin puolue ikinä voittaa jopa tulipalokommaritkin ja vihreät.

    • Nuhjunuhju

      Persut ei saanut enää tyydytystä leipäjonojen kasvattamisista ,nyt käyvät diabeetikkojen ja muiden sairaiden kimppuun,hirveä puolue rehellisille suomalaisille ihmisille,minkälainen on ihminen joka haluaa kurjistaa yhteiskunnan heikompiosaisten elämää entisestään,no tuo historian katalin poliitikko Soini on paras tai pahin esimerkki sellaisesta ihmisestä,onko itse koulukiusattu vai kiusaaja vai mistä tuo viha juontaa juurensa,veikkaan että on ollut koulukiusaaja kuten tänäkin päivänä!

    • kokomuksenapupojat

      Persuroistot vie viimeisen homeisen leivänkannikan eläkeläisen suusta,jos saa kokoomukselta hyväksyttävää taputusta.

    • kunto-perseessä

      "eipä soinikaan ole mikään terveys mannekiini. ukko paisuu kuin pullataikina. kohta pitää ostaa erikois leveillä ovilla varustettu virkapirssi, että mahtuu ovesta sisään. "

      Sillähän on jo. Mun traineri sanos, ett liikunnast pitää tulla hiki, ett kunto nousee.

      Must Timpan TÄYTYY olla HUIPPUKUNNOS, ko se hikoilee niin mahottomasti, val... eiku kynää pyöritellessää.

      • kunto-perseessä

        Saakuta mul tais olla okulaarit hukas. Ei se pyöriteltävä ollukkaa kynä, vaan KUMILEIMASIN. Sori siit, sata kertaa.


      • tuskanhikikö
        kunto-perseessä kirjoitti:

        Saakuta mul tais olla okulaarit hukas. Ei se pyöriteltävä ollukkaa kynä, vaan KUMILEIMASIN. Sori siit, sata kertaa.

        Hikistä hommaaa lutkuttaa kieltä kokoomuksen perseessä...


    • porsastimo

      Ihme että Soini vaan lihoo vaikka kiihtyvällä tahdilla nuolee kokoomuksen ja maalaisliiton perseitä?

    • PS_puoluetsto_Tre

      Kuolkaa sairaat. Me haluamme vain äänenne ja rahanne. Muu ei meitä kiinnosta.

    • mamuhallitus

      Muistamma PS EK vaaleissa

    • persuriemut

      Me otamme persupalatsissa taas kuppia, kun kusetimme diebeetikotkin!

    • kokkeskustaPSEI

      Täyttä totta
      Vieläkö ihmiset äänestää hallituspuolueita?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe