Sairaanhoitajien pääsykoe syksy 2016

Jenkkis

Täällä on varmasti paljon muitakin,jotka ovat esivalinnasta päässeet läpi ja menossa varsinaiseen pääsykokeeseen.

Onko paikalla keväällä kokeessa käyneitä,jotka voisivat antaa vinkkejä mitä on tulossa? On tietenkin koulukohtaista,mutta noin yleisesti.

Psykologin haastattelu ja ryhmähaastattelu on varmaankin jokaisessa paikassa,mutta millainen oli "kirjallinen" osuus? Oliko millaisia matikantehtäviä (todellakin mun kompastuskivi) englantia,äikkää? Oliko myös pääsykokeen tehtävät monivalinta tehtäviä,kuten esivalinnassa?

Joissain kouluissa on myös ennakkotehtävä pääsykokeeseen,siitä on tietenkin kysymyksiä. Jos ei ennakkotehtävää ole,millaisia kokeet on ollut?

10

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aivosoppa

      Kas, juuri postailin samasta aiheesta :) Hyvä että on muitakin kiinnostuneita.

    • EsiValittaja

      Ei todellakaan ole mitään kusetusfirmojen haastatteluja tai testejä kuin muutamassa peräkyläkoulussa. Kyseisillä testeillä ei ole mitään tieteellistä pohjaa eikä psykologi pysty minuutin haastattelussa oikeasti arvioimaan kuin lähinnä onko ihminen akuutin psyykosin alaisena. Ja sen pystyy maallikkokin huomaamaan.
      Onneksi on lähivuosina tulossa valtakunnalliset kokeet ja nämä muutaman pseudotieteelliset koijarit saavat mennä.
      Pääosin pääsykokeissa on monivalintatehtäviä ja ehkä opettajan haastattelu. Toisissa laajat ennakkomateriaalit ja toisisa paikoissa ei mitään. Siksi kannattaakin keskustella asioista koulukohtaisissa ketjjuissa.

    • JälkiValittaja

      Turun AMk tiedotti juuri tänään, että suurin osa pääsykokeista tullaan poistamaan kokonaan 2018.

      Uudistuksia tulossa opiskelijavalintoihin

      Ammattikorkeakoulut ovat sitoutuneet opiskelijavalintojen kehittämiseen ja valintatapojen uudistamiseen. Turun AMK ottaa muiden mukana vuonna 2018 käyttöön opiskelijavalinnan, joka ei edellytä hakijalta pitkää valmentautumista. Jatkossa opiskelijavalinnoissa hyödynnetään ammatillisen 2. asteen tutkintotodistuksia ja yo-tutkintotodistuksia.

      Jatkossa ammattikorkeakoulut myös lisäävät ensimmäistä korkeakoulututkintoa suorittamaan valittujen osuutta kaikista uusista opiskelijoista. Vuonna 2020 ammattikorkeakouluun valituista opiskelijoista vähintään 80 % on aidosti ensimmäistä kertaa korkeakouluun hyväksyttyjä.

      Turun ammattikorkeakoulussa valitaan jatkossa uudet opiskelijat pääasiassa todistusten, eikä enää pääsykokeiden perusteella. Järjestelmään on kuitenkin tulossa poikkeuksia tietyille aloille. Pääsääntöisesti arvosanavalinnoin tehtävät opiskelijavalinnat alkavat jo syksyllä 2018.

      – Pyrimme eroon perinteisistä pääsykokeista. Saamme nopeampia päätöksiä ja säästämme aikaa ja rahaa. Hakijan aikaisemmat tulokset huomioidaan, eikä niinkään tuijoteta menestykseen pääsykokeissa. Esimerkiksi kulttuurialalle tarvitaan luonnollisesti kuitenkin edelleen pääsykokeita alasta riippuen, huomauttaa rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

      Uusi valintamenettely sisältyy osana Turun AMK:n tuoreeseen sopimukseen opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Sen mukaan ”korkeakoulut hyödyntävät toisen asteen tutkintoja opiskelijavalinnassa nykyistä enemmän ja luopuvat pitkäkestoista valmistautumista edellyttävistä pääsykokeista”.

      Joustavasti opintojen alkuun

      Rehtori Vesa Taatila ja vararehtori Juhani Soini pitävät muutosta myönteisenä. Muutos nopeuttaa ja yksinkertaistaa valintoja jatkossa. Lisäksi se säästää opetushenkilökunnan aikaa loppukeväästä.

      Rehtorit toteavat, ettei ole näyttöä siitä, että valintakokeilla olisi merkittävää vaikutusta. Aikaisempien opintosuoritusten yhteismitallisuus on kuitenkin haasteellista. Todennäköisesti AMK:iin tulee kolme hakujonoa; ylioppilastutkinnot, toisen asteen tutkinnot ja yl. oppimistaitoja mittaava jono. Haasteita siis riittää ja rehtori myöntää, että avoimia kysymyksiä on vielä paljon.

      – Arvosanojen tarkistaminen vaatii paljon manuaalista työtä, joten siihen täytyy kehittää jokin järjestelmä. Uudistuksen tavoitteena on kuitenkin se, että hakija saa mahdollisimman nopean päätöksen opiskelupaikasta. Parasta olisi, että opiskelijan hakiessa opiskelupaikkaa digitaalisesti, hän saisi vastauksen jo seuraavana päivänä. Siten pystyisi paremmin orientoitumaan alkaviin opintoihin, Taatila toteaa.

    • hjonks

      Youtubessa on hyvä video siitä, miten valmistautua haastatteluun: watch?v=5p_ZR5-ZMzM (tuo lisättävä sen perusosoitteen pirään)

    • Jepulisjee111

      Ainakin omassa kirjeessä oli että on joku materiaali ja siitä tulee essee tyyppisiä kysymyksiä,valintakoe voi lisäksi sisältää matemaattisia tehtäviä.koe kestää 3,5h.kokeella kartoitetaan motivaatiota ja opiskelu/työelämävalmiuksia.ei puhuta haastattelusta mitään.tää on lapin amk:hon.

      • ehkäEnsiKerralla

        Pääsisinpä minäkin valintakokeeseen nyt. Harmittaa todella paljon esivalintakokeen haasteellisuus ja rajallinen aika tehdä ko. koetta. Onnea valintakokeeseen. Tvsti tulet valituksi ja muistathan tsemppaamiseni erityisesti sitten, kun tulet valituksi opiskelijaksi.


    • hyvätmahiksetkouluun

      V###umaisilla narsisteilla, koulukiusaajilla ja työpaikkakiusaajilla on hyvät mahdollisuudet päästä hoitoalalle. He valehtelevat ilmeisen lahjakkaasti pääsykokeitten haastatteluissa ja psykologisissa testeissä. Entisiä koulukiusaajia, nykyisiä työpaikkakiusaajia ja narsisteja tulet jatkossa tapaamaan terveysalan opintoihin kuuluvissa harjoitteluissa. Ehkäpä näille jo valmiiksi luonnehäiriöisille hakijoille suunnitellaan tulevaisuudessa oma hakujono.

      Onnea ja menestystä opintoihin!!!

      • Jenkkis

        Sinä et ilmeisesti päässyt esivalinnasta läpi,pienestä katkeruudesta päätellen?

        Hoitoalalla on varmasti myös ihmisiä,jotka eivät alalle todellakaan sovellu,mutta uskon ja toivon,että suurin osa hoitajista on ihan kunnollisia ihmisiä,ei luonnehäiriöisiä.

        Mun koulun tiedotteessa pääsykokeesta ei ollut mainintaa haastatteluista ollenkaan.Luki vaan,että "Valintakoe järjestetään sähköisenä." Silti mä uskon,että noita haastatteluitakin sielä on.

        Tietääkö joku,miten pisteytys noissa menee? max.pisteet on ainakin meidän koululla 70p,mutta osa-alueittain ne varmaan tuossakin on,niinku esivalinnassakin.

        Se matikka..Toivottavasti ei ole noin vaikeita tehtäviä,mitä esivalinnassa oli?


      • ehkäVieläMinäkin

        En päässyt jatkoon, mutta jnknl käsitys pisteytyksestä on eli tämä on ilmeisesti amk kohtaista eli on yksi tai kaksi jonoa, mutta ei ilmeisesti välttämättä aina ja joka koulussa. Eli ekassa tai tokassa siis en muista jonossa on koulumenestys valintakoe = sinun kokonaispisteesi ja toka jono on se, jossa lasketaan pelkästään valintakoepisteet jatkoon pääsyyn. Kai olet jyvällä. Lycka till.


    • Miakki

      Eilen käyty Kajaanissa sairaanhoitajakoulutuksen (monimuototeutus) pääsykokeissa ja tänään oli vuorossa Kemissä sairaanhoitajakoulutuksen (monimuotototeutus) pääsykokeet. Pää ompi tyhjä :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe