Kroatia toukokuun lopussa.

Ardberg

Lähdössä kaveriporukalla reissuun ajateltiin Kroatiaa. Toukokuun lopussa varmaan vielä suht rauhallista, minne kannattas suunnistaa, haussa paikka missä olis monipuolinen tarjonta jo keväällä mm. ranta, hyvää ruokaa, hyviä baareja, shoppailua, retkiä. Matkan pituus max. 2 vkoa, jos jollain omia kokemuksia niin kiitollisena otettaisiin vastaan tietoa mm. paikasta, majoituksesta, retkistä ym. ym. myös muiden maiden kohteita voi ehdottaa.

yst.terv. Ardberg

6

1453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-antti

      Jaahas Ardberg,
      Jätitpä paljon väljyyttä. "Hyvä" ... hmmm. "Kaveriporukka" ...njaa, miehiä - naisia - nuoria - ns. vanhojaa...
      Okei, Lentäkää Sloveniaan. Päivä - 2 Lujubljanassa. Postojnan tippukiviluolat ja sotamuseo mennessänne Kroatian Rijekaan tai lähialueelle, jossa yö - pari. Split ja ympäristö, vinkit palstalta. Muutama päivä. Bosnia-Herzegovina/Sarajevo tai Mostar. Paluumatkalla Zagreb, josta on muutaman tunnin ajo takaisin Ljubljanaan. Miltäs tuntuu?
      Kroatian rannikolla on vain vähän hiekka/pikkukivirantoja, sen sijaan on melkein joka pikkukylässäkin ihan käypäsät, pitkät betonilaiturit pitkin rantaa.
      Käykää jossakin saaressa. jadrolinija.hr -sivustolta aikatauluja. hinnat ei kaada budjettia.
      Luulen, että parhaat shoppailut on Lubljanassa, Splitissä ja Zagrbissa, mutta en tiedä. Shoppailu ei kuulu lomailuuni.
      "Hyvä ruoka"? Sellainen, josta ei tule ruikulille? Kroatiassa (ja Sloveniassa) on puhdas vesi myös kraanassa - syö myös salaattisi! Ruoka (ja muunkin) kulttuurin kokemiseen kuuluu myöskin muutkin kuin "hyviksi" havaitut (ruoka)paikat. Olemme reissujemme aikana aina saaneet aina vähintään kohtuullista ruokaa kohtuulliseen hintaan, ehkä voisit hellittää "hyvä" -vaateesta?
      Luepa palstaa, täällä on monia ketjuja, jotka antavat vinkkejä, mutta herättävät sinussa myös kysymyksiä - siispä kysy lisää ja anna hieman taustoja!
      Sorry, lyhyeksi ajattelemani vastaus taisi venyä.

    • Ardberg

      Kiitos vastauksesta porukka 30-40v miehiä ja naisia. Kiertomatkaa ei nyt tällä kertaa vaan tukikohta jostain ja siitä reissuja ympäristöön. Kroatiassa tuntuis olevan monipuolinen tarjonta harrastaa erilaisia juttuja mm. koskenlaskua kumiveneillä voi varmaan vuokrata veneen oppaineen kokonaan (meitä 6 hlöä). Jossain saarella pitää piipahtaa.

    • a-antti

      Nonni,
      Zagreb; saret, Krka:n vetinen luonnonpuisto tai Plitvice:n vastaava

      Split; lähellä: kans.väl. lentokenttä, saaret, vanha kaupunki ja Diokletianuksen palatsialue, Solinin rauniopaikat (esim areena), Trogir. Kauempana: Sibenik, Krka:n luonnonpuisto (ehkä Plitvice), laivaretki Kornatin luonnonpuistoon (ainakin Sibenikistä), Mostar/BiH, Omis (sieltä vois löytyä niitä melonta- ja veneretkiä - luulen..). Saattaa olla myös ostoshelv... äh -paikka.

      Dubrovnik; perinteinen turistipaikka/rysä, hyviä yhteyksiä myös Montenegroon ja Bosnia-Herzegovinaan (Mostar). Jos vuokraatte auton, huomatkaa, että ette pääse 50km edemmäs ilman rajanylitystä - huomioikaa vuokratessa!

      Pula; paljon vanhoja Rooman valtakunnan rakennelmia, kohtuukuntoisesta areenasta alkaen. Saattaapi päästä Venetsiaankin. Siellä italialaiset käyttävät kättä taskussa, ei kuitenkaan omassaan ;) Keski-Istriassa on pieni tippukiviluola.

      Teille vois sopia huoneisto. Niitä voi selata vaikka interhome.fi tai adrialin.fi -sivustoilta. Noi on olleet sanojensa mittaisia ainakin - mitä nyt matka rantaan on mitattu optimistisesti.

      Kooklen kartasta ja ilmakuvasta voi miettiä mitä maisemat tarjoavat. Omis - Mkarska - väli (esimerkiksi) tarjoaa komeita maisemia, toki moni muutkin.

      • justusi123

        Kroatia hyvä,mutta eteläisemmät Montenegro ja varsinkin Albania myös mukavia.Varsinkin Albania jossa satoja kilometrejä hiekkarantoja..Kroatiassa enimmäkseen kivirantoja.Albania myös 3 kertaa halvempi paikka lomailla....Saranda,Durres ja schengjin esim


    • Mahtavapaikka

      toukokuussa kaikki paikat ei ole vielä auki. tosi hiljaista. merivesi kylmää. että silleen

    • saarientaru

      Kroatiasta juuri palanneena ihastuin ja mykistyin oitis ! Suosittelen itse Pulaa kohteena, tarpeeksi iso ja rantakohteita pikkukivirantoineen riittää, koska hotellejen rannat ei ole yksityisiä vaan kaikille yhteisiä. Pulasta pääsee näppärästi Vernetsiaan katamaraanilla kolmisen tuntia ja muuallekin Kroatiaan. Paikallisbussikin vain 11 kuunaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe