Tuulivoimakaavoituksesta

LikaistaVoimaa

Avaanpa uuden säikeen tuulivoimasta, koska aihe koskettaa monia mökkiläisiä ja täällä siitä jonkin verran kirjoitetaan puolesta ja vastaan. Tässä yhden luontoa arvostavan mökkiläisen tuntemuksia tuulivoimasta ja varsinkin tuulivoimakaavoituksesta:

http://www.siikkis.fi/?app=NeoDirect&com=6/529/168607/7d3774528a#.WBGzkJmKTXs.facebook

Oma kokemus on hyvin samanlainen. Tuulivoimakaavoituksen taustalla liikkuvat niin suuret rahavirrat, ettei siinä paljon mökkiläisen sana paina, eikä luontoarvoja kunnioiteta.

21

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onhan nyt oikeansuuntaista kehitystä onneksi näkyvissä, valtio ei enää tue uusia tuulivoimaloita samalla tavalla kun ennen yms.

      Tuulivoimasta ei ilman valtion tukia saa millään kannattavaa liiketoimintaa, eli osa jo rakennetuistakin tullaan purkamaan kun tuet loppuvat, mikä tietenkin on erittäin hyvä asia.

      Ainoa puhdas, turvallinen ja häiriötä aiheuttamaton sähköntuotantotapa tällä hetkellä on ydinvoima. Ydinvoima on lisäksi jätteiden yms suhteen helppo suomessa, koska meillä on huomattavan vakaa kallioperä, joka kyllä säilyttää oikein siihen säilötyt jätteet.

      • yksi_ulkomaalainen

        Ydinvoima on kaiken vaarallisin ja pysyviä vaaroja tuova energiamuoto, eikä se ole edes edullinen vain erittäin kallis, jos lasketaan rehellisesti kaikki kustannukset, ja riskit. Suomessa vain ei puhuttaa siitä, koska korruptio on peittänyt tulevaisuuden lahjussumuun.

        Kunhan lähiaikoina joku laitos Euroopassa saa kunnon häiriön, mielipiteet ydinvoimasta muuttuuvat kyllä samalailla kuin aikaisempien onnettomuuksien jälkeen ja silloin se on loppu Suomen ydinvoimainnollekin.

        Miten olisikaan käynyt Olkiluoto kolmosella, jos sama fuskaaminen olisi jatkettu laitoksen käyntiinlähtöön asti. Miten onkaan tilanne niiden ydinvoimalaitosten kohdalla joita rakennetaan kehitysmaiden voimilla.

        Eikös yhtään pelottaa?


      • "Eikös yhtään pelottaa? "

        Ei edelleenkän pelota muu kuin tuulivoiman lisärakentaminen. Kuten jo aikaisemmassa vastauksessani kirjoitin, niin meillä on vakaa maaperä, joka tekee niin itse ydinvoimalan toiminnasta kuin ydinjätteen säilömisestä turvallista. Lisäksi maamme tuuliolosuhteet eivät sovi tuulivoimalle (eikä suurimittaiselle aurinkovoimalle).

        Maanjäristysherkällä alueilla maailmassa on tietenkin toinen tilanne, siellä ydivoima ei välttämättä ole järkevä ratkaisu. Toisaalta kyseisissä maissa ilmastokin on toisenlainen, eli energiaa on mahdollista tuottaa tuuli- tai aurinkovoimalla taloudellisesti kannattavalla tavalla. Eli se mikä sopii ja toimii täällä ei välttämättä sovi toiselle puolelle maailmaa ja toisinpäin.

        Suurin uhka on se, että meidän kaksi maailmanlaajuisesti uniikkia maisemaa, eli rannikko- ja tunturimaisema, pilataan tuulivoimaloilla, sellainen toiminta on jo rikos luontoa ja Jumalaa kohtaan.

        Olen asunut Loviisan ydinvoimalasta näköetäisyydellä, eikä yhtään huolestuttanut silloinkaan, tämä vaikka kyseinen voimala on rakennettu sen aikaisen kehitysmaan, eli Neuvostoliittolaisten voimin (nykyvenäjä saa ehkä vuoltua kaarnaveneen netistä löytyvien ohjeiden mukaan, eli on taantunut Neuvostoliiton ajoista ja hyvä niin).

        Jo 1980-luvulla laskettiin, että Kilpilahden sen aikaisen jalostamokokonaisuuden kertaräjähdys olisi tuhonnut kaiken elämän yli 10 km säteellä, mitenköhän laaja se säde olisi nyt. Minua ei kuitenkaan ole koskaan ahdistanut olla tai liikkua sen säteen sisällä.

        P.S. Eniten ahdistaa se, että asumista syrjäseuduilla ei saada hallintaan ja sen tuoma välttämätön yksityisautoilu, vielä sitäkin enemmän se, että toimivan joukkoliikenteen vieressä asuvien autoilua ei saada suitsittua ja se, että ydinvoimaa ei saada rakennettua tarpeeksi nopeasti kun hiilivoimaloiden alasajoa ei saada toteutettua tarpeeksi nopeassa aikataulussa.


    • Eimyllyjälisää

      Tässä näkee kuinka paljon meidän verorahoja palaa joka sekunti tuulivoima miesten taskuihin. Suurta kusetusta koko juttu, toivottavasti tuohon saataisiin joku tolkku.
      ( Mutta tuskinpa saadaan)

      http://tuulivahinko.fi/

    • sklmnh

      Joo, tanskassa kuluttaja voi saada 1 kilowatin tuulisähköä ja ei maksa mitään, vaan käyttäjä saa omalle tililleen muutaman äyrin per kilowatti.

    • KohtaSäteileeMökeillä

      Vaihtoehto on mökkinaapurille ydinvoimala.....Kakaroille alkaa syöpähoidot mökkireissun jälkeen...otatte vitsinä tämän..joo...niin otettiin venäjällä,kiinassa,englannissa jne.......vaan ei oteta enää...

      • mökkiEurajoella

        Tosiasia kuitenkin on, että ydinvoima on ainoa päästötön energianlähde, josta saadaan riittävästi energiaa.

        Saksassa on jo 26 000 tuulivoimalaitosta ja silti tuulivoimalla tuotetaan vain 14 % Saksan energiantuotannosta. Kaiken lisäksi tuulivoimaa saadaan vain silloin kun sattuu tuulemaan ja kovilla pakkasilla ei tuule. Ts. Koko tuulivoimakapasiteetin kokoinen vaihtoehtoinen energianlähde on oltava olemassa tuulettomien päivien varalle. Saksassa tuulettomien päivien energia tuotetaan ruskohiilellä!


    • terveyshaittaa

      Ylisuuria tuulivoimaloita lähelle asutusta rakentamalla pilataan ihmisten terveys. Samalla tuhotaan suuret määrät luontoa ja maisemaa. Mitä tuulivoimarakentamisella saavutetaan? No, saadaan sekundasähköä kovalla hinnalla silloin kun sitä ei tarvittaisi ja samalla sekoitetaan sähkömarkkinoita. Sähkömarkkinoiden häirintä johtaa lisääntyviin CO2-päästöihin ja huoltovarmuuden laskuun. Veronmaksajien selkänahasta revitty pakkosyöttötariffi valuu ulkomaiselle turbiinivalmistajalle ja pahentaa vaihtotasetta. Tuulivoimarakentamisen kaltainen hulluus pitäisi olla Suomessa rangaistavaa toimintaa.

    • orwelsslave

      Ei niille tuulivoimamiehille mitään voi, niillä on lobbarit eduskunnassa. Veronmaksajien rahoilla on pystytetty helvetin rumia häkkyröitä jopa sisämaahan, koska artisti, veromaksaja, maksaa hyvin.

      • muutamuualle

        Ainoa, mitä voi, on olla ostamatta mökkiä kunnasta, jossa on innostuttu rakentamaan tuulivoimaloita.

        Tietysti peli on jo menetetty, jos sattuu omistamaan mökin ja viereen kaavoitetaan voimaloita.


    • cupid80
      • sdafhgjh

        Järkyttävää sivistysvaltiossa!


    • Kettuntunut

      Luvian ja Porin rajalle on tulossa suuri tuulivoimalaitosalue. Näkymäalue on selvityksen mukaan koko saariston yli, periaatteessa Ruotsiin asti.

      Hyvänä esimerkki, tästä alueesta hyötyy kourallinen maanomistajia. Näkymähaitta on sadoille kesämökeille, asunnoille ja koko saaristomaisemalle.

      Luvian rakennustarkastaja huomautti mökkiä rakentaessani että valkoiset otsalaudat eivät sovi merimaisemaan. Pyörivä, 150-metrinen valkoinen roottorinlapa on silti ihan ok!

      • Haitat

        Kannattaa huomioida myös, että voimaloiden lähialue (1 - 2 km myllystä)menee tuulivoimakaavan myötä rakennuskieltoon.

        Yksi hyötyy, mutta naapurit kärsivät.


    • mökkiläine

      Nyt voi nukkua yönsä rauhassa kun tietää, ettei ainakaan kahta kilometriä lähemmäs mökkiä tule tuulivoimaloita.

      Kiitos Pyhärannan päättäjille. Nyt tänne uskaltaa taas rakentaa...

    • hhhf

      Myös naapurikunnassa Uudessakaupungissa voi mökkeillä hyvillä mielin. Myös siellä on päätetty tuulivoiman kaavoituskiellosta alle kahden kilometrin päähän asutuksesta.
      on hienoa, että päättäjät pitävät oman kunnan puolia, eivätkä kaavoita myllyjä häiritsevän lähelle. Melu ei ole voimalaitosten ainoa haittavaikutus. Voimalaitoksen läheisyys myös laskee kiinteistön arvon olemattomaksi, koska kukaan ei halua mökkiä voimalaitoksen läheltä.

      • gftert

        Uudessa kaupungissa laitetaan veneellekkin kiinteistövero, ei sinne kannata mennä.
        Tai häädetään pois mökkinaapurien toimesta.


      • saimitätilas

        täällä forssa tammela urjala sektorilla mökkiläiset halus tuuli voimaa nyt kun 2 seittemästä on toiminnassa nää samat vihertävät vastustaa sitä


      • hhhf
        gftert kirjoitti:

        Uudessa kaupungissa laitetaan veneellekkin kiinteistövero, ei sinne kannata mennä.
        Tai häädetään pois mökkinaapurien toimesta.

        En voi kuin kehua Ugin rakennusvalvontaa. Rakennusvalvonta toimii hyvin ja vastuullisesti lakeja noudattaen, mutta osaavat käyttää myös maalaisjärkeä.

        Kaavoituspuolesta en sanoisi samaa. Meinasivat tehdä tuulivoimakaavankin kuntaan salassa, mutta onneksi luottamusmiehet näkivät metsän puilta ja laittoivat asukkaat etusijalle.


      • MyyKunSaatJotain
        saimitätilas kirjoitti:

        täällä forssa tammela urjala sektorilla mökkiläiset halus tuuli voimaa nyt kun 2 seittemästä on toiminnassa nää samat vihertävät vastustaa sitä

        Tulossa huhujen mukaan 16 kpl lisää sinne niitä......Voin ostaa sun mökkitontin 100€ sitten kun kyllästyt huminaan...sen mökinpaskan siitä tontlta joudut kyllä viemään pois...haluan sen tontin vaan.Myy vielä kun voit..saat satasen nyt mutta kohta et sitäkään.


      • virhekerrallaan

        valitus on menossa niitä tosiaan tuleekin 17 kpl. tässä jo valituksen aihe mutta pyydän huuhaa pelleiltä 500000e ja valitan niin kauan kun maksavat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe