Rengaskaivo ja huono pohjavesitilanne

Nainenheikoissavesissä

Ostettiin talo maaseudulta, kaivo juuri huollettu ja syvä ns normimittareilla. Omistajan mukaan vedestä ei ole ollut pulaa. Noh täällä pohjavesitilanne huono ja vesi meinaa loppua.

Nyt kun ei ole satanut syksyllä ja routa kun tulee, ei tule pohjavettäkään muodostumaan. Voiko talvella tuoda vettä kaivoon esim. Isommalla määrällä? Sulanahan pitäisi pysyä pohjalla, mutta nyt huolestuttaa veden riittäminen talveksi. Kaivo tutkitaan ja syvennetään tarvittaessa, mutta nyt pitäisi saada talveksi sotasuunnitelma.

28

2044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 23425

      Avokaivojen vedenlaatu on mitä on, joten porakaivo kannattaisi hankkia. Jos lähellä on luonnonvesistöjä joissa voi pesetyä, kannetulla juomavedelläkin pärjää.

      • Säteilytetty

        Porakaivo vesi sisältää uraania ydinvoimalaitoksen poltto ainetta ym. radioaktiivisia aineita mitään terveysvettä porakaivosta ei saa lienee saunavedeksi kelpaa. Ei juotavaksi missään tapauksessa.


    • Vanha sanonta "Kannettu vesi ei kaivossa pysy" pitänee paikkansa, toki tätäkin taidetaan tehdä.
      Onko talopapereiden mukana maaperä/pohjavesitutkimusta? Siinä pitäisi olla maininta, missä korkeudessa (tai mataluudessa) pohjavesi on.
      Mielestäni nyt ei pitäisi olla ollut niin kuivaa, että vesi loppuisi. Onko sinun perheesi paljon isompi kuin entisen omistajan? Eli suurempi veden kulutus.
      Naapureilta kannattaa myös kysyä, että miten heillä (tai sinun talossasi) on aiemmin vesi riittänyt - monesti sama tilanne joka talossa.

      Jos pohjavesi on ok korkeudella, ja vesi riittää muilla, ja entinen omistaja sanonut, ettei vesi ole loppunut ennenkään - niin miten mahtaa olla kaivon kunnostus tehty? Meniköhän jotain vikaan?
      Miten kauan entinen omistaja on tuossa asunut? Jos vain muutaman vuoden, niin ei hänellä taida olla tietoa, onko vesi joskus kuivina kesinä loppunut.

      Kerro, miten kävi...

    • Nainenheikoissavesissä

      Meidän perhe on kaksi henkeä pienempi kuin edellisen omistajan, joka asunut talossa yli 10 vuotta.

      Veden loppuminen tuli yllätyksenä, heti ensimmäisenä iltana...kuukauden täällä oli yksi remppamies, joka teki talossa pintaremontin. Tilattiin vettä, joka on pysynyt hyvin kaivossa.

      Nyt talven tulo pelottaa, jos vettä ei tule...

      • pimiö

        Niitä on ainakin joskus ollut saatavilla isoja, kaivoon sopivia muovipusseja, jossa tuotu vesi pysyy.


      • Kiva, että vesi on pysynyt kaivossa :-)

        Onko pumppu milloin viimeksi ilmattu?

        Entä milloin hanojen suuttimet putsattu? Itse ihmettelin kerran, että mikä sen veden tuli, kun ei sitä oikein tahtonut tulla, mutta hanan suutin oli täynnä hiekkaa :-D putsaus auttoi.

        Ja milloin on viimeksi se kaivossa ollut pumppu putsattu/tarkistettu? Sekin voi olla tukossa, jos nuon yhtäkkiä vesi "loppuu".


    • Nainenheikoissavesissä

      Vesi tuntuu pysyvän kaivossa, mutta miten talvella? Voiko talvella tuoda kaivoon vettä?

      • peilivastaa

        peru kauppa ja ota rahat myyjältä korkoineen pois et sä uus avuton kuitenkaan "talossas" pärjää


      • konstejalöytyy
        peilivastaa kirjoitti:

        peru kauppa ja ota rahat myyjältä korkoineen pois et sä uus avuton kuitenkaan "talossas" pärjää

        Kylläpä oli kommentti sinulla, tosi viisas. : (

        Eiköhän tuo vesiasia järjesty vielä. meillä on itsellä ok.talossa sateettoman syksyn jälkeen kerran talvella vesi mennyt vähiin, mutta sitten koittikin jo kevät, ja asia korjaantui parissa viikossa. Silloin sulatettiin lumesta pesuvettä saunassa tynnyrissä ,ensin hellalla kahdes kattilas sulatettiin se lumi sohjoksi ja vedeksi ja kuumana aina sinne lumen päälle, toimi hyvin. Ruokavesi vaan muutamalla pöntöllä jostain aina haettiin tutuilta. Lähdekaivo se meidän, ei kovin syvä, mutta ukko seur kesänä sitten syvensi sitä minkä pystyi, oli kiviä joku niin toppasi kaivuu tietenkin. Yhtenä loppukesänä kanssa väheni vesi, syksy korjasi asian. Kaikesta selviytyy, kun vaan haluaa!


      • pikku_mökin_akka

        Yhden henkilön juoma- ja ruuanlaittovedeksi riittää 25 litraa vettä viikkoa kohden.


      • täälkans

        Niin riittää. Potut ja muut voi pestä vähän huonommallakin vedellä, sitten huuhtasee puhtaammalla. Ja käsipesuvettä voi pitää peltisessä vadissa puuhellankulmalla, pysyy lämpimänä, eikä sitä joka huuhtasun jälkeen tarvi vaihtaa. :)


      • eliminoituo

        ei kai vaan remppa mies lyöny naulaa jostain putkesta läpi. tuttavalle kävi näin espoossa. vesi laskua ihmettelivät sit olikin jo myöhästä. tuli se tuttava tomppa kalliiks vielä kun pimeenä naulaili


      • HielleHaiseeVelalliset
        pikku_mökin_akka kirjoitti:

        Yhden henkilön juoma- ja ruuanlaittovedeksi riittää 25 litraa vettä viikkoa kohden.

        Niin pesytyähän ei tarvitse vai mitä? Ilmankos ihmiset haisee hieltä...


      • LupaKusettaaVitusti_LKV
        peilivastaa kirjoitti:

        peru kauppa ja ota rahat myyjältä korkoineen pois et sä uus avuton kuitenkaan "talossas" pärjää

        Taas on välistävetäjä päässyt kusettamaan jotain hyväuskoista ostajaa....eikö nämä lopu koskaan? Viisastukaa jo taukit!


    • Nainenheikoissavesissä

      Mikäs elämäänsä tyytymätön Urpo siellä yrittää sanoa uusavuttomiksi? Säälittävä ihminen, jos on noin paha olla, mene hoitoon. Luuletko, että kommenttisi vaikuttaa? Olen nähnyt elämässä taatusti enemmän paskaa kuin sinä ja aina selvinnyt, ja selviän koska selvitän asiat. Katos kun asioita voi oppia jos haluaa.

      Kaivoa on nyt tutkittu asiantuntijoiden toimesta. Kaivo ja pumppu teknisesti ok kunnossa. Ongelma on pohjaveden puute, alueella kärsii tilanteesta muutkin. Nyt ratkaisuna päätettiin rakentaa porakaivo. Kannetun veden varassa ei haluta olla. Ja pestä pyykkiä ja käydä suihkussa, silloin kun on tarve. Myyjän mielestä heillä ei ole ollut ongelmia, kuin kuivina kesinä. Porakaivo rakennusprosessi alkaa muutaman päivän sisällä ja toivotaan, että siinä ei ilmene hankaluuksia.

      • täälkans

        Nyt on ainakin Keski-Suomessa sadellut aika vähän, niin alhaalla varmasti voipi vähän olla vedenpinnat. Meillä kanssa sitten talvella varmaan säästellään vesiä, tai peräkärrillä haetaankin joskus, mutta semmosta se joskus voi olla. Toivottavasti saatte hyvän porakaivon kuitenkin nyt, sitten ei tarvitse niin nuukastella, tiedän mitä se on! :) Niin ei muuta kuin kaikkea hyvää vaan sinne, ja kirkkaita vesiä!


      • Aika mielenkiintoista, jos vain kuivina kesinä ollut ongelmia ja nyt kuivuudesta kärsii muutkin.
        Kuitenkaan mielestäni nyt ei ole niin kuiva kesä/syksy ollut, että vesi loppuisi. Alkukesästä meilläkin naapuri sanoi ennen sateita, että vesi saattaa heiltä loppua, mutta sitten ne sateet tosiaan tulivat.

        Ei tainnut myyjä ihan totuutta kertoa, mutta tilanne varmasti helpottuu, kun teette sen porakaivon - tarpeeksi syvän.

        Tsemppiä!


      • KeskiJossain
        täälkans kirjoitti:

        Nyt on ainakin Keski-Suomessa sadellut aika vähän, niin alhaalla varmasti voipi vähän olla vedenpinnat. Meillä kanssa sitten talvella varmaan säästellään vesiä, tai peräkärrillä haetaankin joskus, mutta semmosta se joskus voi olla. Toivottavasti saatte hyvän porakaivon kuitenkin nyt, sitten ei tarvitse niin nuukastella, tiedän mitä se on! :) Niin ei muuta kuin kaikkea hyvää vaan sinne, ja kirkkaita vesiä!

        Ei kukaan enää missä keskarisuomessa asu....ihmiset haluaa asua sivistyksen lähellä...ei siperiassa.


    • liikuntahallipelastus

      Kyllä se ihme olisi jos kannettu vesi pysyisi kaivossa,Me testattiin itse se kun vesi loppui aikoinaan,eli ei pysynyt kauaa muutaman tunnin.

      Porakaivokin oli yhdessä talossa,niin se vanhemmiten on tai meillä oli sitten niin paha vesi ettei tehnyt juuri edes mieli pesytyä sillä,myyjät toki puhelee kaikkea kaunista mutta on siinä riskinsä ,voi tulla kalliiksi,kunnalinen vesi piti ottaa kun se pumppu meni porakaivosta onneksi.

      Peseytyminen teillä tapahtuu esim:näin ,ostatte vuosikortin kunnan liikuntahallilta ja käytte iltaisin sielä pesulla,se on halpa, sieltä saatte kanisterilla sitten vettä myös mukaan.

      Meillä kortin hinta on 45e vuosi ja molemmilla on kortti.

      Kuka sitä vettä sinne kaivoon tuo?ennen toi palokunta mutta eivät tuo nykyään.Ja se oli kallista.

      • pikku_mökin_akka

        Savimailla pohjavesi voi olla käyttökelvotonta. Jos veden pintaan muodostuu ohut, öljymäinen kaivo, niin vedessä on mangaania. Kalvo muodostuu etenkin, jos vettä säilyttää päivän, pari avonaisessa astiassa.


    • IhananHalpaa

      Onko taas jälleen kerran joku astunut miinaan? Onnea vaan....sitä tulet tarvitsemaan yhtä paljon kuin lotossa ja saat yhtä paljon...olet siis hassannut rahat(velat) sontaan ja todellisuus lyö esiin? Porakaivo tulee maksamaan hunajaa....ei välttämättä se reiän teko,tosin syvyys ratkaisee,vaan se kaikki muu mitä talolle pitää tehdä ennekuin se vesi tulee ja menee...Tiedän kun työkseni noita olen tehnyt.En kerro hintoja koska sulta menee yöunet pitkäksi aikaa mutta jos olet varautunut paksulla ja rehevällä lompakolla ei ole hätää...muuten olet kusessa hiusrajaa myöten.

    • Nainenheikoissavesissä

      Ihananhalpaa... Mikäs tässä kaivo pihassa, ei ole rahasta niin pulaa 😎

      joillakin on työ, josta saa rahaa sen verran, että pärjää 😊

      • pärjätäänsitäjoo

        :) :) :)


    • Vesimieskaivo

      Pohjavesi on todella alhaalla vuodenaikaan nähden. Omastakin kaivosta vesi vähissä. Yleensä näin alhaalla on ollu vain noin 7 vuoden välein elokuussa ennen syyssateita. Itsellä kaivo metsässä ja vesitilanne huonontunut pikkuhiljaa metsä ym. Ojitusten vuoksi. Onneksi täällä etelässä routa suli vähäksi aikaa ja tilanne parani. Menee kunnanvesi aivan vierestä mutta en aio liittyä kun on 2 kaivoa toisesta voi pumpata täydennystä tarvittaessa. Kaivon syvennyksessä täytyy muistaa ettei saa mennä karikot läpi muuten veden laatu tod näk pahenee. Halvin tapa on tehdä useampi kaivo jos vaan maaperä on sopiva. Kaivinkonetyö on halpaa tonnilla saa jo kaiken työn sisältäen alle 100 metriä putkikaivantoa. 2000 e ihan maksimi kokonaiskustannus rengaskaivolle.

    • vedentuonti

      Kyllä kaivoon voi tuoda vettä ja usein se pysyykin kohtuullisesti

    • Aquariae

      Jos kannettu vesi pysyy kaivossa on se huono asia kaivon toimivuuden kannalta. Kaivovedenhän on tarkoitus olla hyvässä hydraulisessa yhteydessa ympäröivän maaperän pohjaveteen. Tällöin kaivon pohjavedenpinta on samalla tasolla kuin ulkopuolellakin. Kun kaivoon 'kannetaan' sitä vettä, suotautuu se ympäritöönsä suuremman painetason vuoksi. Tämän seurauksena ollaan viiven jälkeen lähtöpisteessä eli vedenpinnan taso on siinä alkuperäisessä eli käyttäjän kannalta ehkä liian matalalla.
      -> jos vesi ei pääse tunkeutumaam kaivosta ympäristöönsä, ei se myöskään pääse ympäristöstään kaivoon. Silloin kaivon vesi on tosi huonossa hydraulisessa yhteydessä ympäristöönsä ja ongelmia on tiedossa sekä veden määrän että veden laadunkin osalta.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Takavuosien vähävetisinä vuosina oli myytävänä kaivoon sopivia säkkejä, joihin paloutosta pumpattiin vesi. Ilman tuota säkkiä ei vesi tosiaankaan kaivossa pysynyt.


    • Nainenheikoissavesissä
      Jokos porakaivo on tehty?
      Mikä tuli hinnaksi?

      Ja nyt sitten varmaan vesi riittää :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe