Miten asioit nauramatta virkavajakin kanssa

TEasiantuntija

Miten olette onnistuneet asioimaan nauramatta tee eee toimistojen virkavajakkien kanssa. Heidän puheet ovat sekavia poukkoillen asiasta toiseen. Johonkin väliin yritetään työntää sivistyssana, jota puhuja ei ymmärrä. Varsin vaikeaa on henkilökohtainen tapaaminen, kun toinen näyttää avohoitopotilaan ja pultsarin tapaiselta sekoitukselta, joka on puettu kirppispukuun.
Olisiko hyviä neuvoja, ettei purskahda aina nauruun.

28

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TEpellehermannitar

      Muistuta itsellesi että puhuja saattaisi olla hyvinkin kurjassa tilassa jos ei olisi saanut suojatyöpaikkaa. Tämä nostattaa säälin tunteen eikä enää naurata niin kovin. TE-virkailija on varmasti nuorena opiskellut ja sitten kun työelämä on näyttänyt että ei tuollaiselle mitään oikeaa paikkaa ole niin on löytänyt esim tuttavan kautta tuon suojatyön. Päteminen auttaa puhujaa pitämään loitolla pettymyksen ja riittämättömyyden tunteen. Palkkakuoppa, näennäinen asiantuntijuus yms ovat todella ikäviä jos niitä ei ajatuksina saa työnnettyä syrjään.

    • hotpot

      Kuulostaa pahalta. Varaa aika lääkäriltä ja kerro ongelmasi. Tuollainen nauraminen viittaa vajaamielisyyteen tai mielenterveyden häiriöön.

      Vajaamielisyydelle ei voida mitään, mutta saatat päästä eläkkeelle. Mielenterveyden häiriötä voidaan ehkä hoitaa, mutta saatat siinäkin tapauksessa päästä eläkkeelle. Ei tarvitse sitten käydä siellä te-toimistossa naureskelemassa.

      • Morovajakki

        Vajaamielisille on annettu virka te toimistosta.


    • RumatVirkapellet

      Virkapellet sopisivat hyvin sirkukseen, mutta pelottavat liikaa lapsia.

    • FreakShoww

      Vaikeaa se on olla nauramatta. Yhteiskunnan pohjasakka on nähtävästi työnnetty TE-toimistoihin, kun ei mihinkään muualle voida laittaa. Ilmeisesti laitokset ovat täynnä.

      • Häpeäisitt

        Työttömiä ei tarvitse kutsua yhteiskunnan pohjasaksi! Moni on työtön ilman omaa syytään! Jos pieni osa onkin elämäntapatyöttömiä, niin ei se oikeuta pistämään kaikkia samaan koriin.


      • Wooooot

        Tais mennä puurot ja vellit sekasin.


      • TeVirkapummit
        Häpeäisitt kirjoitti:

        Työttömiä ei tarvitse kutsua yhteiskunnan pohjasaksi! Moni on työtön ilman omaa syytään! Jos pieni osa onkin elämäntapatyöttömiä, niin ei se oikeuta pistämään kaikkia samaan koriin.

        Virkailijat ovat yhteiskunnan pohjasakkaa.
        Kelan uusi pääjohtaja Elli Aaltonen haluaa lakkauttaa vastikkeettoman maksamisen ja ihmettelee; miksi ylipäätään ylläpidämme järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta? Aaltonen sanoi lehden haastattelussa.
        TE-keskuksien virkailijat saavat palkkaa oleskelusta. Heillä ei ole kenelläkään ollut koskaan tavoitteisiin pyrkiviä tehtäviä.


      • uyiyyyyyyyyyyu
        TeVirkapummit kirjoitti:

        Virkailijat ovat yhteiskunnan pohjasakkaa.
        Kelan uusi pääjohtaja Elli Aaltonen haluaa lakkauttaa vastikkeettoman maksamisen ja ihmettelee; miksi ylipäätään ylläpidämme järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta? Aaltonen sanoi lehden haastattelussa.
        TE-keskuksien virkailijat saavat palkkaa oleskelusta. Heillä ei ole kenelläkään ollut koskaan tavoitteisiin pyrkiviä tehtäviä.

        Miksi yleensä ylläpidämme kansalaisten varoin Kelaa, jonka virkaloiset elävät toisten köyhyydestä. Ulos tuollaiset loiset ja johonkin tuottavampaan hommaan, vaikka hoitamaan muiden työttömien lapsia tai lakaisemaan katuja.


    • Fkdjfjghee

      Ajattelen mitä risumies vastaisi te tädin kysymyksiin... jaa mut voi pahentaakkin naurua

    • VitutusOnLääke

      Itselläni se on onnistunut siten, että vitutus on noussut niin kovaksi, että se on mennyt huvittumisen tunteen edelle, ja näin olen onnistunut olemaan tarpeeksi vittuuntunut, eikä enää ole naurattanut. Ilmeisesti tämä tarkoittaa että olen kuntoutuksen tarpeessa, koska minua vituttaa suunnattomasti asioida Te-virkailijoiden kanssa, joilla ei ole tarjota mitään työsopimuksen alaista työtä jolla voisin tienata elantoni ihan itse?

      Jos vitutus ei olisi näin kova asioida Te-tanttojen kanssa, niin sitten huutonauraisin virkailijalle.

      • TyhjääTouhua

        Miten te- tantta voisi tarjota työtä. Eihän ne edes tiedä mitä se tarkoittaa, koska eivät ole itse olleet päivääkään työssä missään.

        Ehkä sinuakin alkaa huvittamaan, kun työtön te-tantta kyselee sinulta mistä saisit työtä. Molempien kannattaisi lähteä kotiin, koska kumpikin on todellisuudessa työttömiä ja keskustelusta ei ole koskaan mitään hyötyä kummallekaan. Kaksi työtöntä jorisee tyhjää.


      • metsäjätkä

        Järjestelmä on luotu jotta jokainen työtön ei olisi häiritsemässä yrittäjiä työssään. Tästä syystä en oikein sulata yrittämistä enää. En osta heiltä mitään - enkä mene myöskään yrittäjälle töihin. Siinähän sitten ihmettelevät, kun ovat ensin lyöneet kirveellä omaan jalkaansa.


      • popliinitakkinen

        Saatat olla oikeassa. Työmarkkinatuki ei ole kovin iso, mutta se riittää yllättävän monelle.


    • oikeaasiantuntija

      TE- toimiston "asiantuntija" oli minua reilut kaksikymmentävuotta nuorempi naishenkilö, jolla ei ollut minkäänlaista hajua työvoimakoulutuksena järjestettävän lähihoitajakoulutuksen tutkinnon rakenteesta. Tai jos oli, niin sitten hän vain luki tietoni huolimattomasti! Hän nimittäin erehtyi luulemaan minua valmiiksi lähihoitajaksi, kun tiedoissani luki että "koulutus suoritettu hyväksytysti", vaikka kyse oli vain pelkän lähihoitajakoulutuksen perusjakson suorittamisesta. Perusjakson jälkeenhän pitää vielä "erikoistua" johonkin tiettyyn suuntautumisvaihtoehtoon (esim. vanhustyö, lapset ja nuoret jne.), eli en siis todellakaan ole valmis lähihoitaja! Yritin selittää hänelle, että en ole lähihoitaja, mutta hän ei kuunnellut! Lopulta ajattelin, että mikäs tässä, luulkoot sitten niin, niin saadaan makeat naurut! Kyseinen henkilö teki minulle työllistymissuunnitelman missä lukee, että haen sosiaali- ja terveysalalta lähihoitajan työtehtäviä! Samalla hän tulosti minulle 2 kpl työtarjouksia, joihin minun piti hakea. Mikäs siinä, saahan sitä aina hakea:D Lähetin työhakemuksen kyseisiin paikkoihin, että en menetä työttömyysetuutani! Hakemuksessa kerroin, että en ole Valviran rekisterissä, koska olen suorittanut vain perusjakson! Heh:D Luonnollisestikaan en tullut töihin valituksi:D Lopulta hain lähihoitajakoulutuksen osaamisalaan jatkamaan opintojani, ja pääsin. Kyseessä on työvoimakoulutus.Nettiin omiin tietoihini ilmestyi merkintä, että olen valittu työvoimakoulutukseen opiskelemaan lähihoitajaksi. Silloin minulle tehty uusin työllistymissuunnitelma, missä kehoitetaan hakemaan lähihoitajan töitä "katosi" mysteerisesti. Heh:D Kun olen tiedustellut työkkäristä, mihin työllistymissuunnitelmani katosi, ei kukaan tunnista, eikä myönnä sen kadonneen. Väittävät vain ettei sellaista ole koskaan tehtykään, ja lähettivät netin kautta uuden, missä lukee, että osallistuu sosiaali - ja terveysalan koulutukseen. Heh:D Ei v...ttu, mitä pelleilyä. Minhinkähän pyytävät hakemaan töihin sitten, kun olen oikeasti valmistunut lähihoitajaksi? Kenties lääkäriksi?

      • AsiantuntijaOnVitsi

        Asiantuntija - nimikkeet otettiin käyttöön, kun TE-toimistojen rupusakki teki hallinnollisen pyynnön virkanimikkeiden muutoksista. Toimisto-apulaisista, kopiokoneenkäyttäjistä, läheteistä, vahtimestareista, konekirjoittajista jne. tuli kaikista kerralla asiantuntijoita. Toimistosihteereistä tms. tuli erityisasiantuntijoita. Joku toimistopäällikkö on nykyään yli-asiantuntija. Kaikki vanhat nimikkeet poistettiin ja kaikista tuli asiantuntijoita.

        Sinun asiaasi käsitellyt asiantuntija voi olla todellisuudessa vaikka peruskoulun käynyt sisälähetti tai kahviovastaava.


      • iuyiuo

        Juuri tästä syystä kaikki työkkärikäynnit kannattaa äänittää. Työkkärin sivuilta kannattaa aina käydessään tulostaa senkertaiset tekstit, koska niitä tosiaan tuppaa katoamaan. Itselle tehtiin samoin.


    • ETteTeTurhake

      Koeta olla vaa ja ottaa sellanen diplomaatti asenne... ainahan vaikean kysymyksen voi tarjoilla aamiaisena takaisin...

    • PaksutVirkavajakit

      Heitä kampaviineri huoneen nurkkaan, niin virkavajakki syöksyy sinne mussuttamaan. Voit heittää viinerin myös ikkunasta ulos ja oletkin yksin huoneessa, kun vajakki hyppää pää edellä, suu auki viinerin perässä.

    • wqerewrt

      Miksi sinun, aloittaja, pitäisi yrittää pidättää nauruasi? Keskity mieluummin pidättämään itkuasi, ja anna naurun helistä, kun on naurulle paikka. Nauraminen ei ole vielä tehty lainvastaiseksi työnhakijalle. Keskity miettimään, miten kirjoitat tilanteesta hauskan kuvauksen nettiin myöhemmin - ja pidä yllä jatkuva huvittunut ilme. Jos se ärsyttää työkkäriläistä, saat mahdollisesti entistä paremman äänityksen.

      • VirkaApinat

        Näin on. Tyhmille virkailijoille voi nauraa päin naamaa.


    • eitosinnaurattanut

      Olipa kerran keski-ikäinen täti, joka haaveili yliopistotutkinnosta ja kuvitteli voivansa suorittaa sen tyött.turvan avulla, kun tuota mainostettiinkin.
      Avoimen puolella oli jo suoritettuna yli sata noppaa, joten kandista puuttui n. 40 sekä perusopintoja että ainekursseja. Kesällä sain tietää pääseväni sisään yliopistoon ja hain tyött.turvalla opiskelua työkkäriltä. Se myönnettiin. Alkusyksystä ilmeni, etten voisi suorittaa vaadittua 30 noppaa helmikuun loppuun mennessä. Soitin työkkäriin. Työkkäritäti katseli papereita ja ehdotti, että siirtyisin takaisin osa-aikaopiskelijaksi. Kysyin, voinko mennä päiväluennoille. Kuulemma voin, kunhan olen valmis vastaanottamaan töitä (haha!).
      Seuraavaksi postilaatikkoon putoaa kelan kirje, jossa vaativat takaisin elokuun työm.tukea. Työkkäritäti ei suvainnut enää muistaa, ettei oppilaitoksessa sisällä oleva opiskelija voi saada tyött.turvaa, koska tavoitteena on tutkinto! Hän tiesi sen ja olisi voinut ymmärtää sen kysymyksestänikin, jos ei enää muistanut, mitä oli lukenut papereista pari minuuttia sitten.
      Työkkäritolvanaksi noita pitäisi sanoa.

      • Virkarikolliset

        Teitkö rikosilmoituksen hullusta virkapummista, joka antoi tahallaan vääriä tietoja.


      • eitosinnaurattanut

        En olisi voinut todistaa puheita, kun en nauhoittele mitään! Seuraava keskustelu ton tolvanan kanssa käytiin noin kuukautta myöhemmin, kun olin saanut sen elok. maksa takaisin -pahvin. Olisi vaatinut uuden selvityksen elokuun osalta, etten ollut silloin vielä opiskelija eli sain tolvanan mielestä maksaa elokuun takaisin. Tein sitten valituksen ja jo 10.8. seuraavana vuonna työkkärissä tekivät päätöksen, ettei ollut estettä maksaa elokuulta työmarkkinatukea. Lokakuussa sain sitten valitusltk:lta postia, jossa totesivat ettei ole tarpeen käsitellä mun valitusta, kun työkkäri oli tehnyt ton päätöksen. Päätöksissä oli toisen virkailijan nimi, ei tuon tolvanan.


    • 167-176

      Usein ei naurun pidättely onnistu eikä ole tarvettakaan. Jos on tarvetta olla nauramatta niin voi ajatella pahoja asioita kuten viisaudenhampaan poistoa tai jäihin putoamista, muutkin ikävät omat kokemukset kelpaa.

    • Ähärähhähhää

      Eräs virkailija piti tapanaan raapia sormillaan partaansa altapäin. Joskus teki mieli sanoa, että älä tuolla tavalla kaivele, ettet näyttäisi puusta pudonneelta apinalta. Jolla on banaani hukassa.

      • 167-176

        Miksi ihmeessä jätit sanomatta?
        Sehän saattoi ihan oikeasti olla banaaninsa hävittänyt apina joka oli juuri pudonnut puusta, oli varmaan kirppujakin siinä parrassa.


      • apinoita
        167-176 kirjoitti:

        Miksi ihmeessä jätit sanomatta?
        Sehän saattoi ihan oikeasti olla banaaninsa hävittänyt apina joka oli juuri pudonnut puusta, oli varmaan kirppujakin siinä parrassa.

        Eihän apina mitään sano. Toljottaa toista apinaa. Ja rapsuttaa omaa per*ettään, kun toinen rapsuttaa partaansa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe