sähköhoito viimeinen hoitokeino?

aadsafsafsasfafs

kellään kokemusta?

9

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteiskunnan-sairaus

      Eutanasia on viimeinen hoitokeino, jos sekään ei auta niin ei sitten mikään.

      Eutanasia sopisi hyvin psykiatrian hoitovalikoimaan. Psykiatriassa kun psyykkiset vaikeudet ovat jostain mystisistä sisäsyntyisistä biologisista tekijöistä aiheutuvia sairauksia. Kun todellisuudessa, tähän psykiatrisen harhaisuuden sijaan, psyykkiset vaikeudet ovat reaktioita ulkosiin tekijöihin, esimerkiksi sairaaseen yhteiskuntaan. Eutanasia todellakin poistaisi psyykkiset oireet, syyt kuitenkin jäisivät.

      Tilannetta voi verrata kuumeeseen, jos kuume aiheutuisi elimistön puolustustilasta bakteereja tai viruksia vastaan, psykiatria hoitaisi tätä kuumetta viimeiseen asti huomioimatta mitenkään kuumeen aiheuttajaa, haitallisia pieneliöitä. Psyykkisten vaikeuksien kohdalla näitä bakteereita voisi verrata sairaaseen yhteiskuntaan.

      Jos aivojen sähköinen viestinvälitys heikentyy joiltain osin esimerkiksi puutteelisen perustarpeiden tyydyttymisen johdosta ja tästä seuraa ihmisen hälytystila ja aivojen keskittyminen selvitymiseen, ei tätä ihmisen perustilanteesta johtuvaa luonnollista aivotoiminnan mukautumista, ja mahdollista uupumista jatkuvaan hälytystilaan, voida "korjata" aktiviomalla solujen välisen sähköisen viestinnän vaatimaa välittäjäaine toimintaa, jos kerran sähköistä viestin välitystä ei ole solujen välillä kuin joltain osin, kun ihminen on fokusoitunut perustarpeiden turvaamiseen.

      Sairasta yhteiskuntaa on hyvin vaikea parantaa, ja jos joutuu elämään sairaassa yhteiskunnassa esimerkiksi heikoimmassa asemassa, elämä voi olla psyykkisesti hyvin raskasta, jopa kärsimystä.

    • sähköhäiriö_päässä

      Kuinka isoja iskuja sähköhoidossa käytetään? Paljonko voltteja, jännitettä? Pitkäkö on aika? Montako iskua? Kohdennetaanko iskuja jotenkin tietylle alueelle? Mihin elektrodit asetetaan? Vaikuttaako vaan päässä vaiko koko kropassa?

      • asdfasdffsdffsdf

        Miljoona volttia...

        Iskee joka puolelle ja vaahto lentää suusta, mutta hauskaa on.


    • ECT-hoidosta

      Mä olin sähköhoidossa muutama vuosi sitten. Tai siis sain sähköhoito (ECT) sarjan vakavaan masennustilaan. Oli myös psykoottisuutta. En oikeen tuntenu mitään apua, mutta eipä siitä haittaakaan ollut. Mielenkiintoinen kokemus. Nukutus ja hoito, joka kestää n minuutin, sitten kärrättiin heräämöön ja siinä matkalla jo melkeen heräsinkin. Eli olin nukutettuna n 2 minuuttia. Ei tarvii laittaa hengitysputkea. Hoidosta mulla ei tietenkään ole mitään muistikuvaa ja olo oli yllättävän pirteä ja mukava kun heräsin. Halusin heti kahvia ja tupakkaa. Muisti pätki jonkun verran muutaman tunnin ajan. Kannattaa kokeilla kuitenkin, jos sellasta tarjotaan. Mulla oli samalla osastolla ECT-hoidossa eräs vanhempi nainen, ehkä n 60 v, niin hän kyllä hyötyi siitä todella paljon. Hän oli ihan eri ihminen muutaman hoitokerran jälkeen, pirteämpi ja alkoi juttelemaan muiden potilaiden kanssa ym.

    • g9or4

      Kannattaa miettiä tarkkaan. Alla olevasta lähteestä saat hyvää tietoa sähköshokittamisesta. Pitäisi riittää tietopakettina jokaiselle.

      http://www.ectresources.org/

      "ECT (electroconvulsive therapy, shock treatment, electroshock) involves the application of two electrodes to the head to pass electricity through the brain with the goal of causing an intense seizure or convulsion. The process always damages the brain, resulting each time in a temporary coma and often a flatlining of the brain waves, which is a sign of impending brain death. After one, two or three ECTs, the trauma causes typical symptoms of severe head trauma or injury including headache, nausea, memory loss, disorientation, confusion, impaired judgment, loss of personality, and emotional instability. These harmful effects worsen and some become permanent as routine treatment progresses."

      • KiitosPaljon

        Kannattaisiko olla normaali, niin ei tarvitsisi olla hoidossa?


      • g9or4
        KiitosPaljon kirjoitti:

        Kannattaisiko olla normaali, niin ei tarvitsisi olla hoidossa?

        Normaali kenen tulkitsemana? Kommunistien vai kapitalistien? HIFK-, HJK- vai FC Lahden -kannattajien? Työntekijän vai yrittäjän? Suomalaisen vai Ruotsalaisen tai jonkun muun ulkomaalaisen? etc.


    • sähköiskuja_nips_naps

      Jotkut ihmiset on tosi herkkiä sähkölle. Aina napsahtaa jostain - saa sähköiskuja.

      Jos tällaiselle ihmiselle annetaan sähköä, onko sähköiskuherkkyys jotenkin huomioitava? Määritelläänkö annosta jotenkin henk. koht.?

      Voiko itsekseen saada niin ison tällin, että se helpottaisi? Säätäisi päätä? Vaihtaisi kanavaa?

      • zäpssz

        Kieli pistokkeeseen ja kokeilamaan sopivaa annosta...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe