katolilaisuus kiinnostaisi

voi.kun

mutta millaista on katolaisena Suomessa kun täällä on katolilaisia niin vähän. omalla paikkakunnallani ei ole katolilaista seurakuntaa eikä kirkkoa :(

pitäisi kai keksiä keino elää "katolilaisittain" luterilaisen kirkon piirissä, mitä se sitten voisi tarkoittaakaan.

25

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Semper_Virgo

      Nuo pitkät etäisyydet ovat haaste monelle, mutta ei kannata antaa asian masentaa. Messuja pidetään myös säännöllisesti muualla kuin paikkakunnilla, joilla on kirkkorakennus. Ja papin voi kutsua aina kotivierailulle. Tiedot messujen aikatauluista ympäri Suomen löytyvät täältä: http://katolinen.fi/?page_id=33
      Rohkeutta!

    • kannattaakohan

      Mitenkö elää katolilaisittain luterilaisena? No, ehkäisyvälineet roskiin, paavin kuva seinälle ja rukoukset tästä lähtien Ikuiselle Neitseelle Marialle, ei Jumalalle! Niin ja messuun vain kun on miespappi.

      • pieni.tarkennus

        "rukoukset tästä lähtien Ikuiselle Neitseelle Marialle, ei Jumalalle!"

        Rukoukset menevät Jumalalle silloinkin kun ne rukoillaan yhdessä Neitsyt Marian kanssa. Pyhää Kolmiyhteistä Jumalaa rukoillan myös runsaasti suoraan.

        Paavin kuvaakaan ei minulla ole seinällä, vaikka toki hänen ja kaikkien piispojen ja pappien puolesta paljon rukoilenkin.

        Suuri ero on Eukaristiassa ja pappeudessa.


      • womenpriests

        "Niin ja messuun vain kun on miespappi."

        ??? Mitäs tämä oli tarkoittavineen? Myös kat. kirkossa on vihittyjä naispappeja. Olen jutellutkin sellaisen kanssa.

        http://www.romancatholicwomenpriests.org/

        Tietty katilaisissa on änkyröitä, jotka vastustavat naispappeutta (niin kuin luterilaisuudessakin), mutta se ei missään nimessä ole katolilaisuuden koko kuva.


      • lopullinen.päätös
        womenpriests kirjoitti:

        "Niin ja messuun vain kun on miespappi."

        ??? Mitäs tämä oli tarkoittavineen? Myös kat. kirkossa on vihittyjä naispappeja. Olen jutellutkin sellaisen kanssa.

        http://www.romancatholicwomenpriests.org/

        Tietty katilaisissa on änkyröitä, jotka vastustavat naispappeutta (niin kuin luterilaisuudessakin), mutta se ei missään nimessä ole katolilaisuuden koko kuva.

        Katolisessa kirkossa ei ole yhtään kirkon hyväksymää naispappia eikä koskaan tule olemaan.


    • PasiToivonen

      Katolilaisuutta se kreikkalaiskatolilaisuuskin on.

      • jo_vain_mutta

        No joo, vaan ei niitäkään taida täällä olla.


    • JeesusKristusOnHerra

      Katolilaisuus on antikristuksen seuraamista.
      Erotkaa siitä jos moiseen järkyttävään oppiin olette sitoutuneet.
      Ja lähtekää elämän tielle jossa on oikea Jeesus oppaananne ja elämänänne.

      Paavi sanoo olevansa Kristuksen sijainen maan päällä.
      Mutta raamattu ei näin opeta.

      Lähtekää heidän keskeltään ja nopeasti, katketkoon kahleenne ja pääskää täydellisen vapaaksi uudestisyntymisen pesossa.

    • elsa67

      Millä paikkakunnalla asut? Kuten joku jo sanoikin niin messuja vietetään myös niillä paikkakunnilla joissa ei ole katolista kirkkoa, mm. Vaasassa, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Karjaalla, Ahvenanmaalla, Porissa, Eurajoella, Kokkolassa, Kristiinankaupungissa, Seinäjoella, Haminassa, Pietarsaaressa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Joensuussa. Ei tietenkään joka viikko mutta sunnuntaivelvollisuushan ei koske niitä joilla on kohtuuttoman pitkä matka kirkkoon joten siitä ei tarvitse huolehtia.
      Katolilaisena eläminen on mahdollista vain katolisen kirkon yhteydessä eikä luterilaisen kirkon piirissä joten jos haluat tulla katolilaiseksi niin ota rohkeasti yhteyttä lähimmän katolisen srk:n kirkkoherraan.

    • toimeksi.vaan

      Ei kun sullahan on just suotuisa tilanne. Mitä vähemmän olet tekemisissä muiden katolilaisten, erityisesti seurakunta-aktiivien kanssa, sitä paremmin pysyt katolilaisena ja säilytät positiivisen mielikuvan kirkosta.

      Suomessa on useampia katolisia seurakuntia, joten tuskin asut mahdottoman kaukana kaikista niistä. Alat käydä jossain niissä infokurssilla ja opiskelet myös itseksesi asiaa. Tutustu katolisen kirkon katekismukseen ainakin.

    • Nimmdirzeit

      Etsi lähin katolinen kirkko ja mene messun ja messun jälkeen kirkkokahville ja nyi pappia hihasta ja kerro, että haluat keskustella. Tai soita pappilaan puhelimella, jos uskallat ja varaa aika henkilökohtaiseen keskusteluun. Tutustu muihin ihmisiin kirkkokahveilla. Kaikki tietävät, että siellä pyörii pesunkestävien katolilaisten lisäksi yleensä aina henkilöitä, jotka haluavat tutustua katolisuuteen. Yleensä kaikki katolilaiset suhtautuvat myötämielisesti kyselijöihin.

      Suomessa piirit on aika pienet, mutta hyvä puoli on, että katolisuus Suomessa on traditionaalisempaa, kuin usissa muissa maissa Euroopassa, jossa katolisuus on enemmistö uskonto.

      Mutta, jos homma tuntuu omalta, niin jatka siitä eteenpäin. Kannattaa jättää luterilainen hömppäpömppä ja erityisesti helluntailaisten jutut omaan arvoonsa ja opiskella itse ja olla menemättä luterilaiseen kirkkoon. Mene katoliseen kirkkoon aina kun pystyt. Vaikka arkena ohimennen 5 minuutiksi, jos mahdollista.

      Ei kannat lähteä heti eri kuppikuntien kekkereihin, vaan odottaa kunnes olet kirkon jäsen ja tutustunut asioihin huolella. Muuten voi olla, että säikähdät neokatekumeenien kitaran soittoa tai tridenttistä messua, jos sinne satut eksymään.

    • kristittyuskova
      • kristittyuskova

        Tutki ja koettele itse kaikki Jumalan Sanalla. Seuraa Jeesusta totuudessa ja Pyhässä Hengessä ja Hän itse johdattaa sinut kaikkeen totuuteen. Pysy Jumalan Sanassa ja etsi paikka jossa oikeasti tunnetaan Jeesus ja opetetaan Jumalan Sanan mukaan.


    • PasiToivonen

      >>Pysy Jumalan Sanassa ja etsi paikka jossa oikeasti tunnetaan Jeesus ja opetetaan Jumalan Sanan mukaan.>>

      Ku Klux Klan.

    • PiispaHenrik

      Voisitteko kirkonvastaiset vapaan "suunnan" edustajat mennä muualle harhaoppeinenne räyhäämään, kiitos.

    • TunneHistoria

      Motonetista saa hyviä sytytyspaloja jotta voit noidat poltella pois kuleksimasta. Pienet lahjukset mafialle tekee susta vielä paremman katolilaisen.

      • Furtiva.Lagrima

        Auts. Minä ostin ihan Mustang sytyttimen Tarjoustalosta ja annoin rahaa Pelastusarmeijan joulupata -keräykseen. Mutta taidankin olla aika noobi, kun olen kuulunut kirkkoon vasta 18 vuotta ja olen käännynnäinen. No, kiitos tuosta tiedosta. Otan opikseni ensivuonna.


    • ei.saruman

      Onko olemassa sellaista mahdollisuutta, että katolinen kirkko jossakin poikkeustilanteessa voisi vaatia joitakin jäseniään kääntymään ortodoksisen kirkon pappien puoleen, esim. ripittäytymisen ja synninpäästön osalta?

      (Eikä minulla ole mitään maamme ortodoksikirkkoa vastaan! Ajattelen lähinnä Venäjän kirkkoa, jos vaikka itse matkustelen tai k.o kirkko
      levittäytyy länteen)

      Jos siis virallisesti liityn katoliseen uskoon, niin voinko olla varma ettei se ikinä aja minua tai perhettäni ortodoksien armoille?

      • pakostakin.kiinnostaa

        Kerrohan tarkemmin mitä mielessäsi liikkuu. Miten sinulle on tällainen epäilys tullut mieleen? Miten päätyisit katolilaisena Venäjän ortodoksikirkon armoille - ja vieläpä oman kirkon ajamana? Ja millaisessa visiossa näet Venäjän ortodoksikirkon levittäytyvän länteen?


    • ei.saruman

      Kiitos vastauksestasi. Et sanonut sitä suoraan, mutta onkohan minulla lupa tulkita, että mielestäsi katolilaisen ei koskaan tarvitse ortodokseille ripittäytyä, elleivät itse niin halua.

      Miksi Venäjän ortodoksikirkko levittäytyisi sitten länteen? Vaikkapa palvelemaan lännessä asuvia venäläisiä. Eikös Suomeenkin ole suunnitteilla joku Moskovan patriarkaatin seurakunta? Muistelen joskus niin lukeneeni, mutta en ole seurannut asiaa sen kummemmin.

      Mistä epäilykseni. .. olen siis toistaiseksi luterilainen, ja ymmärrän katolilaisuuden ja ortodoksisuuden olevan skismasta huolimatta sama kirkko. Luterilaisuus puolestaan on valitettavasti siitä erkaantunut. Kirkolla on pyrkimystä ekumeniaan ja lähentymiseen, ja jo nyt katolilaiset voivat poikkeustilanteissa ripittäytyä ortodokseille.

      Suomi puolestaan ei ole kovin katolilainen maa. Itse en edes tiedä missä tulen asumaan kymmenen vuoden kuluttua. Tiedä vaikka asuisin juuri sen Suomen ainoan Moskovan kirkon vieressä. Tai vaikka Venäjällä paikassa, jossa ei katolilaisia pappeja juuri tapaa. Sitä juuri mietin, että saattaisiko katolinen kirkko joskus tulevaisuudessa käskeä "diasporassa" eläviä katolilaisia ripittäytymään ortodokseille, vai riittääkö rukoileminen ja vakaa päätös ripittäytyä omalle papille tilaisuuden koittaessa.

      Me luterilaiset ei olla totuttu ripittäytymään papeille, ja tavan muuttaminen vaatii melko vahvaa luottamusta.

    • ei.saruman

      Wikipedian mukaan Moskovan patriarkaatti avasi Suomessa edustuston vuonna 1999, ja nyt heillä on maassamme seitsemän seurakuntaa, joilla kuusi kirkkoa/rukoushuonetta . Itäkeskukseen on suunnitteilla uusi kirkkorakennus.

      • pakostakin.kiinnostaa

        Suomessa asuu paljon venäläisiä, seurakunnat ovat heitä varten. Katolisella kirkolla on Suomessa aika kattava oma seurakuntaverkosto papit tekevät matkoja paikkakunnille, jotka sijaitsevat etäämpänä kirkosta. Ripittäytymismahdollisuuksista ei ole puutetta. Sehän on käytännössä aina ennen messua ja sen lisäksi voi vielä papin kanssa erikseen sopia ajankohdan. Jos haluaa ripittäytyä aina tietylle papille, niin sitten vaan sopii asiasta juuri sen papin kanssa.

        Sekä Suomen luterilaisen että Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnat luovuttavat joskus tilojaan katolisen kirkon messua varten. Niissä pidetään silloin katolisen kirkon messu katolisen kirkon papin johdolla. Katolinen kirkko ja Ortodoksikirkko eivät ole sama kirkko yhteisistä sakramenttikäsityksistä huolimatta. Ekumeeniset lausunnot ja käytännön elämä kirkon jäsenenä ovat kaksi eri asiaa. Kannattaa heti alkuun selvittää itselleen kummasta on oikeasti kiinnostunut. Liittymällä toiseen ei liity molempiin eikä katolisesta kirkosta joudu ortodoksikirkon pariin ellei sinne itse hakeudu.

        Minä en suoraan sanottuna edes tiedä voiko katolilainen noin vaan kävellä ortodoksikirkon messuun. Miten siellä pitäisi edes toimia? Ei heillä ole sen enempää Novus Ordoa kuin tridenttistäkään messua. Mahtaako mennä rippikaavakaan samalla tavalla. Venäjän ortodoksikirkon käytännöstä nyt puhumattakaan. Heidän pappinsa ottavat todenmäköisesti vastaan venäläisten venäjänkielisiä rippejä. Venäläisten määrän ja näiden seurakuntien määrän huomioiden tuntuisi aika kohtuuttomalta, että toisen kirkon jäsen tunkisi sinne. Suomessa on katolilaisia vähän, mutta katolisia pappeja ihan kiitettävästi.


      • pakostakin.kiinnostaa

        Täytyy sanoa, että tulevaisuuden visiosi ovat kyllä mielenkiintoiset. En minäkään tiedä missä asun 10 vuoden kuluttua, mutta jostain syystä se, että asuisin"Suomen ainoan Moskovan kirkon vieressä" ei ole käynyt mielessäni;-)
        Onko sinulla mahdollisesti jotain yhteyksiä Venäjälle tai venäläisiin mikä saa heihin liittyvät vaihtoehdot tuntumaan näin konkreettisilta? Vai olenko minä naiivi, kun en tajua kotimaani venäläistymistä?


    • Uskoainoastaan

      Usko Jeesukseen riittää.

    • Yksi-usko

      Ennen kuin valitset katolilaisuuden, niin tiedäthän varmasti, että paavi on omasta mielestään Jumalan pojan sijainen? Sitä oppia ei löydy kylläkään Raamatussa. Voit valita joko Jeesuksen tai paavin. Jos valitset toisen niin hylkäät toisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe