Tosi ihme, että globalisaatio jyllää yli

LiianKallistaOn

Suomalaisten palkat ovat ylihintaisia tuottoon nähden. Ja asialla vielä kehutaan lehdistössä. Tyhmyys ja ahneus rehottavat velkaantumisen ja lisääntyvän työttömyyden rinnalla. Kaiken kustantava vienti sakkaa juuri siksi, ettemme pärjää hintakilpailussa. Ylisuuri verotus ohjaa ostokset netin kautta maailmalle. Moni muu tekee samat asiat paremmin ja huokeammalla. Ei tarvitse siis ostella peräkylän ääliöiden venakkovehkeitä. Jopa viinat haetaan mieluummin ulkomailta.

Kyllä on fiksua väkeä täällä, ei voi muuta todeta. Jos sattuu saamaan veronpalautuksia joulun alla, niin se ei tarkoita sitä, että koko talous on kunnossa. Globaalissa maailmantaloudessa meillä ei ole näihin palkkatasoihin, eikä typeriin soinilaisiin, stubbilaisiin tai sipiläläisiin johtajiimme varaa. No, onneksi luonto on aina hoitanut jollain lailla kykenemättömät pois kuleksimasta. Suomelle saattaa käydä juuri niin.

http://www.iltalehti.fi/tyoelama/201611292200030342_tb.shtml

5

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syy-seuraus

      "Tuotannon hedelmät, talouskasvu, tulisi jakaa kohtuullisen tasapainoisesti pääoman ja työvoiman välillä. Jos liian suuri osa tuloista päätyy voittoina pääoman omistajille ja liian pieni osa heruu palkkoina tuotannon tekevälle työväelle, seuraa tästä ennen pitkää talouden lamaantumista ja lopulta pääoman ja työvoiman välirikko ja yhteenotto."

      Tämä on niin totta ja näkyvissä nykymaailmassa. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Vielä kun lisätään globalisaatio tähän yhtälöön, niin rahat karkaavat lopulta vieläkin rikkaimpien taskuihin.

      • lisäys

        "Aikansa suurimpiin kapitalisteihin kuulunut Ford oivalsi, että lama-aikaan yleiset irtisanomiset ja palkkojen alennukset pahensivat yleistä talouden lamaannusta. Ja että hänenkin olisi turha jatkaa autojen valmistusta, ellei kansalla ollut varaa niiden ostamiseen.

        Hän tajusi, että teollisuuden kustannusleikkaukset olivat yhtä kuin työvoiman tulojen leikkauksia, jotka olivat omiaan heikentämään kotitalouksien ostovoimaa ja koko kansantalouden kysyntää. Siksi hän tajusi myös sen, että tie talouden toipumiseen ei löydy kustannusleikkauksista vaan palkkojen, ostovoiman ja kysynnän kasvusta."


    • voihanjestas

      Poliitikot ja johtavat virkamiehet ovat kaksinaamaisia, kun puhua mölhöttävät lähiruuasta ja kansainvälistymisestä samassa virkkeessä. Media myös syyllistyy samaan, koska vierekkäisillä palstoilla kehutaan lähiruokaa ja ulkomaisten ruokien reseptejä heti vieressä.

    • hidason

      Kansainvälisen finanssikriisin ennustanut professori Steve Keen toteaa tuoreessa haastattelussa menettäneensä uskonsa demokraattiseen muutokseen. Hänen mukaansa talouskriiseiltä voikin suojautua äänestämistä tehokkaammin rinnakkaisvaluuttojen avulla.
      Käytännössä velaton raha tarkoittaisi sitä, että rinnakkaisvaluuttaa liikkeellelaskevat ”pankit” eivät rahoittaisi yrityksiä lainoilla vaan ostamalla niiden osakkeita vanhan teollisuuspankkiperiaatteen mukaisesti. Näin pankkitoiminta menettäisi parasiittimaisen luonteensa ja pankit pakotettaisiin jakamaan yritystoimintaan liittyvät riskit.

      Kuten esimerkiksi Britannian finanssivalvonnan entinen johtaja Adair Turner on
      todennut, nykyään länsimaissa reilusti yli 80 prosenttia uudesta rahasta suunnataan todellisten yritysten sijaan pörssi- ja kiinteistökeinotteluun.
      Keenin mukaan paikallisten yrittäjien suurin ongelma onkin, etteivät pankit tahdo rahoittaa heidän toimintaansa. Pankit tukevat mieluummin monikansallisia suuryrityksiä sekä kansantalouden kannalta ainoastaan haitallisia arvopaperiuhkapelejä.
      Pankkien lisäksi myös valtio potkii yrittäjiä päähän. Keen syyttää länsimaisia hallituksia ”typerästä” budjettikuri- ja leikkauspolitiikasta, joka syö kansalaisten ostovoimaa ja kurjistaa näin entisestään yrittäjien tilannetta. Rahaa ei ole tarpeeksi kierrossa, minkä vuoksi yrittäminen ei ole kannattavaa.

    • globo

      naurettavia nämä avainlippu sun muut suomi ensin liikkeet
      jos intialainen tekee homman ilmaiseksi niin miksei anneta tehdä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe