Yritysten sallitaan hyväksikäyttää työttömiä.

vihainenkokö

Ja vieläpä melko törkeästi.

Valmistuin vuoden alussa korkeakoulusta. Muutama viikko papereiden saannin jälkeen ilmestyi eräs paikka, joka oli juuri sitä, mitä olin opiskellut ja sellaista työtä, mitä tein harjoittelussani. Noh, siihen valittiin (ihan oikeutetusti) kokeneempi ja hieman kouluttautuneempi työntekijä. Myöhemmin valinnan jälkeen sain viestiä ko. firmalta, että hakemukseni kiinnitti heidän huomionsa ja tarjosivat harjoittelua, josta olisi kuulemma mahdollisuudet työllistyä pidemmäksi aikaa. Menin harjoitteluun, mutta totesivat 3kk jälkeen, että valitettavasti ei ole tarjota työhön jatkoa. Kiitin mahdollisuudesta.

Tästä ei mennyt kovin pitkä aika, kun vastavalmistunut kaverini (samalta alalta) hehkutti facebookissa harjoittelupaikkaa, josta voisi työllistyä. Tässä kohtaa varmaan arvaattekin, että kaverini oli hakenut samaa työtä kuin minä ja sai samalta firmalta saman harjoitteluehdotuksen kuin minä.

Mitään laitonta tässä ei taida olla. On vain surullista, että vaikka olisi paikka työllistää ihmisiä, ei heitä työllistetä, koska lain mukaan on mahdollista ottaa harjoittelijoita halvemmalla. Tällaiset systeemit pitäisi purkaa ja vain työllistäminen kunnon palkalla olla mahdollista.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yönantaja

      Meilläkin oli muutama tuollainen korkea koulutettu hermanni. Ei ollut suurta iloa mutta olivat niin halpoja että ei siitä mitään haittaakaan tullut. Kovasti tekivät ja antoivat näyttöä mutta eihän noita ole varaa oikealla palkalla ottaa. Sellainen korkea koulutettu odottaa useinkin reilusti yli kolmen neljän tonnin kuukaudessa ja siihen kaikki muut kulut ja lomat sun muut päälle niin huh! Mutta harjoittelijoina tosi käyttö kelpoisia ja hyödyllisiä kavereita!

    • Häkäpää

      No mutta mitä sitten. Ilmeisesti et ole tajunnut että on niin että elämän tarkoitus on, ei suinkaan se että sinulle tai kenellekkään muullekkaan palkkatyöpaikka jostain löytyisi, vaan se että osinkotulojen saajien tulot kasvaisivat., Millään muulla ei ole mitään väliä.

      Aiemminhan osakkeisiin sijoitettu rahayksikkö tuotti vähemmän kuin mitä olisi voinut, koska teknologia oli vielä sen verran takapajuista että ihmistyövoimaakin oli pakko käyttää, ja kuten tunnettua jokainen työntekijälle maksettu palkkarahayksikkö on jotain joka on yrityksen osakkaiden osinkotuloista pois.

      Koska teknologia ei vieläkään mahdollista aivan kaiken ihmistyön poistamista yrityksistä sen osakkeiden omistajien tulokehitystä häiritsemästä, on käytetty tätä hätävaraa eli palkattoman työn teettämistä työttömillä ja muilla ylijäämäihmisillä.

      Valitettavasti vain jossain on keksitty, lähinnä kai osinkotuloja saavien kiusaksi, sakkomaksu jota kunta joutuu maksamaan pitkäaikaistyöttömistään.

      Se sakko on huutava vääryys, sillä se lisää paineita kunnallisveroon. eikä sen sakon syytä eli sitä että väestöä kuntaan on päässyt kertymään yli paikallisen yrityselämän työvoiman tarpeen voida korjata kuin pitkällä aikavälillä.

      Siksipä me täällä maamme yrityselämän ylimmillätasoilla olemmekin alkaneet valmistella maaperää sille että jokaiseen Suomen kuntaan valitaan neuvosto, joka koostuu paikallisen yrityselämän edustajista, teknologian asiantuntijoista ja muutamasta kunnan edustajasta, ja ideana on että vastaisuudessa tuo lautakunta olisi se taho joka myöntää anomuksesta kuntalaisille luvan lisääntyä eli hankkia lapsi joko biologisesti yhdyntäperusteisesti tai sitten ulkomaille tai hätätilassa jopa kotimaahan suuntautuvan adoption kautta.

      Niin selvennykseksi että kotimaista adoptiota pitää osakkeenomistajien ja muiden parempiaineksisten kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttää, sillä Suomessa adoptioon tarjottava kakara-aines on lähes 100%:sti nimenomaan heikompaa ainesta, mutta ulkomailla se yleensä on parempaa ainesta joka pelkästään olosuhteiden uhrina mutta ei omasta syystään kuten laiskuus tai tyhmyys tai varsinkaan köyhyys (kuten täällä Suomessa on asiantila adoptioon tarjolla olevien lasten taustan kanssa) on päätynyt jonnekkin adoptioitavaksi.

      Mutta siis, lapsenteko lupa joko myönnetään tai evätään kunhan lautakunta moisen anomuksen saatuaan ensin pohtii sitä mikä onkaan kunnan ja seutukunnan elinkeinoelämän työvoimantarve aikanaan noin 20 - 30 vuoden kuluttua, ja mikä onkaan lapsentekolupaa anovien aineksisuus, sillä kuten tiedämme nyt kun ihmisiä ei kohta tarvita enää muuhun kuin yritysten osakkeita omistamaan kun automatisoitu tuotanto tekee elämiseen tarvittavat niin hynät kuin tavarat ja palvelukset ja vähän ylikin, on suotavaa että vain parempaan aineksisen, siis mammonaa kuten osakkeita omistavat, saisivat lisääntyä, sillä kuten tutkimuksissa on osoitettu työttömäin lapsista tulee työttömiä, mutta parempi aineksisten lapsista tulee osakkeenomistajia.

    • maailma.muuttuu

      Niinhän se on. Kaikkeen koulutukseen ja opiskeluun kuuluu harjoittelua. Missä tämä harjoittelu pitäisi tehdä? Kai alan työpaikoissa.

      Toinen juttu on työttömät. Nyt kun maksat ostoksesikin itsepalveluautomaatilla joku jäi työttömäksi. Tällä tyylillä koneet korvaavat ihmiset. Voit päästä töihin vain ilmaiseksi tai jos maksat työnantajalle sen mitä työnantaja ennen maksoi työntekijälle.

      Ennen vanhaan opiskelija opiskeli ja tuli oppineena töihin. Työntekijälle maksettiin palkka, lomat, täydentävä koulutus, terveyshuolto, harrastukset, pikkujoulut jne. Työntekijä puolestaan sitoutui työhönsä jopa eläkeikään saakka, tuli säännöllisesti töihin, kunnioitti työnantajaa jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe